- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbmfan
senior tag
ha már nosztalgiázunk... ABC csokira emlékeztek? zsebpénz egy részét mindig arra költöttem
-
-
biker
nagyúr
ma ismerős felhív, hogy a jelen "rendszergazdája" szerint a win7 64biten nem fog futni az office 2007 mert az 32 bites
Mit tanácsolok?azt mondtam neki, hogy többet ne engedje gép közelébe
Max mosogatógép közelébe -
TESCO-Zsömle
titán
Attól tartok nem vagy tisztában a szakbarbár szó jelentésével.
A kifejezést azokat a szakembereket fedi le, akik szakmájukon belül elsőosztályú munkával és nagy szaktudással rendelkeznek, de semmi másról nem tudnak szinte semmit. Úgynevezett általános műveltségük a nulla felé konvergál.
Akire te gondolsz, az a kontár.
-
Vicoo
senior tag
14 körüli szakértő nézelődik szülőkkel: Hát ez jó, mert 8 giga RAM van benne! Ja meg 2 giga videókártya (ettől őrülök meg , ugye VGA mem = teljesítmény, tehát egy 12 hengeres vontatóhajó és egy 12 hengeres sportkocsi ugyanolyan menettulajdonságokkal bír. ) . Ooo nem ,mégse jó,gyenge a proci.. (i3 3110) ja mégse, ez négy magos ! (ez meg honnan jött? eddig az volt hogy i3=3 mag)
Belül sírtam .
-
Darth_Revan
veterán
Srácok!
Nincs véletlenül valakinek egy kallódó, már nem kellő és viszonylag jól működő akkuja Fefo 1556-os laptophoz ? -
Kompresszor van, meg mindenféle kis fejek hozzá.
Nagyon köszi az ajánlkozást, srácok, és teljesen komolyan mondom, élnék is a lehetőséggel, csak az a helyzet, hogy a cég profiljából adódóan ezek a gépek a reptéren vannak, azon belül is az SRA-n (Szigorított Biztonsági Övezet, szal pár méterre a guruló repülőgépektől kb.) belül, és egy belépőkártya elintézése alsó hangon is egy hónap, meg egy csomó papírmunka, átvilágítás, stb. És persze a gépeken dolgoznak 0-24-ben, szal az sem megoldás, hogy felpakolom az állományt, és kiviszem egy szervizbe, ahol megtisztítják őket.
A gépek többsége még 478-as meg 775-ös P4-ek, plusz első generációs i3-ak, de otrombán koszosak, kétlem, hogy eddigi életük alatt egynél többször lettek volna takarítva. Majd készítek fotókat. -
TESCO-Zsömle
titán
Engem is írjatok a listára.
Mostanság semmi dolgom.
-
cbmfan
senior tag
opcionálisan én is beállok a sorba...
-
adax01
tag
Én is mennék szívesen.
-
adax01
tag
Ja nem árt a háló tényleg aztán meg keresgélni lehet hogy honnan esett ki az alkatrész.
-
válasz
DeltaPower #19833 üzenetére
Jövő héten 250 gépet kell megpucolnunk a cégnél. Nagy élmény lesz. Amikor ide kerültem, és rákérdeztem, hogy mikor voltak a munkaállomások utoljára megtisztítva, néztek rám, hogy azt meg minek. A monitorokat néha letörlik a takarítók, ha erre gondolok.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
Melack #19865 üzenetére
Papíron Helpdeskes vagyok, de telefonom az nincs
Mostanában a "valamit kiírt a gép, megnézed?" feladatok vannak többségben. Hardveres - szoftveres hibaelhárítás (főleg office), adminisztrálás (utálom), ha valakinek extra kívánsága van akkor utánanézni hogy van-e ingyenes program hozzá mert pénzt nem adnak ki szoftverre. Amikor épp nincs munka akkor programozok (vb.net). Egyébként inkább hardverekkel szeretek foglalkozni. Lehet hogy elkezdek tanulni C-t és mikrokontrollert programozni, mert az elektronika is érdekel. Mivel semmihez sincs hozzáférésem és jogosultságom, ezekkel több időm van foglalkozni, mint a hálózattal és szerver op.rendszerek tanulásával.
-
adax01
tag
Elegem volt a mai napból úgy hogy ezeket fogom tenni.
Jó éjszakát mindenkinek. -
Melack
veterán
válasz
Szakbarbár #19852 üzenetére
IT szektornak az IT support is beletartozik nálad? Mert én most épp ott vagyok, és elég gyorsan sikerült elhelyezkednem. (Valahol szerencsés vagyok, 3 hét alatt lett meló)
-
Jazzos
őstag
Office 2013-at telepített már valaki? Itt is egy telepítő van? Nekem a Pro Plus MSDN van meg, menni fog azzal a Kisvállalati verzsön telepítés?
Office 2010-nél úgy volt, hogy a kulcs beadása utána rakta fel a komponenseket, ami nem lett megvásárolva azt kipróbaverzióban. -
iday
aktív tag
Ma a főnököm hoz egy pc-t, hogy nézzem meg.
Nem indul a gép.
[link]
A hiba itt található. -
Hequila
őstag
Mordori be:
- Jó napot, USB billentyűzetet szeretnék.
- Jó napot, ezeket tudom mutatniNéz...
- Milyen igénye van ezzel kapcsolatban? Multimédiás, egyszerűbb, formatervezettebb... ?
- Én teljesen igénytelen vagyok!És tényleg az volt, még most is szellőztetek...
-
localhost
Közösségépítő
válasz
Tele von Zsinór #19856 üzenetére
Látod, topicja is van
-
True
aktív tag
Pár éve azért én is futottam ilyenbe... [link] AGP-s proci...
-
cbmfan
senior tag
válasz
Szakbarbár #19852 üzenetére
te még olcsón megúsztad legyekkel. én már találtam pár érdekes dolgot néhányszor
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
lipike008 #19828 üzenetére
Hű, ez nem semmi
Bár ha jobban belegondolok 1-2 hasonló gép már járt a kezeim között, de abban csak döglött legyek voltak
Milyen most az álláspiac az IT szektorban? Mennyire könnyű vagy nehéz elhelyezkedni? Egy órát böngésztem az álláshirdetések között, de nem találtam olyat, ami tetszene is és jó is lenne. Valószínűleg hamarosan intenzívebben el kell kezdenem melót keresni.
-
poffsoft
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #19849 üzenetére
6áreset, de L fogadjuk!
-
Ironsides
tag
Család sétál a parkban.
Hirtelen a gyerek észrevesz a távolban egy nagy piros L betűt...
- Nézd, Apu! Ott van a távolban egy nagy piros L betű! - kiált föl izgatottan.
- Nem nézem. - feleli mogorván a szigorú apa.
Erre az asszony dühösen felcsattan:
- Igazán lehetnél vele egy kicsit L-néző -
poffsoft
veterán
válasz
DeltaPower #19845 üzenetére
Elnézést, én tévedtem.
Nálatok a pont -
Tim82
félisten
válasz
DeltaPower #19841 üzenetére
Láttam, de a hangkártya szúrt igazán szemet, nem csak nekem.
-
Ironsides
tag
...és tényleg! A hálókártya is be van árazva!
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Ironsides #19837 üzenetére
És feltalálta a 2Gb DDRI-t!
Ha a két darab 2GB, akkor darabja 1. Szerintem.
Aztán lehet, hogy tévedek...
Egyébként persze. Simán bele tudja dugni PCI-ba, ha előtte ráforrasztja egy olyan kártyára.
Tim82: Az meg a másik fele. És ha vki hangkártya nélkül kéri, mert pl van neki? Akkor mit csinál?
-
Tim82
félisten
válasz
DeltaPower #19836 üzenetére
Ha a hirdető volt annyira okos, hogy beárazta külön 1k-ra az alaplapra integrált hangkártyát is, akkor meg is érdemli a trollkodást.
TESCO-Zsömle: aki van olyan élelmes, hogy az alaplapi hangkártyát külön árazza, annak szerintem nem lesz gond egy ilyen helyzet megoldása.
-
Ironsides
tag
válasz
DeltaPower #19836 üzenetére
vagy viccel?
Szeretné a hangkártyát! És feltalálta a 2Gb DDRI-t! -
Ironsides
tag
Szerintetek ITT "Fórum tag" nevű fórum tag mire gondol?
-
DeltaPower
addikt
1-3-4-5-8 első ránézésre leginkább vállalati környezetben használt asztali kompakt. Ezeket megveszik és van hogy hozzájuk se nyúlnak amíg nincs vele gond. A 10-es pedig valami garázsból kukázott kövületnek néz ki.
A vízhűtésekre nincs mentség, a powermacre se nagyon, bár az utóbbi is lehet vállalati. Az egerek viszont aranyosak -
lipike008
csendes tag
-
nyunyu
félisten
válasz
SityiSXT #19823 üzenetére
Meg mindig jobb, mint amikor veletlenul lekapcsoltak az egyik mobilszolgaltato kozponti geptermenek szunetmenteset, majd fel napig kerestek, hogy melyik szerverukben ment tonkre a halokartya a nem tervezett aramszunet miatt.
Amig nem talaltak meg, hol szakadt meg az optikai gyuru a hibas eszkoz miatt, addig orszagosan allt a szolgaltatas.Mi meg jobb hijan emailben kaptuk a bejelentest, hogy nincs bejovo hivas a CCben es unatkoznak az operatorok, csinaljunk valamit, de tegnapra.
Felhivni nyilvan minket se tudtak. -
SityiSXT
őstag
És még mindig próbálnak hívni, holott meg lett mondva, ők nem hallanak minket.
-
SityiSXT
őstag
Most láblógatás következik nálam: a komplett hálózatunk letérdelt egész Londonban: se internet, se email, se telefon. B-) De legalább megtapsoltak az egyik emeleten, amikor bejelentettem. Biztos az akcentusom... :-D
-
Ironsides
tag
Nálunk van egy bolt (legdrágább), aki minden helyi pályázatot megnyer
iskolák stb géppark csere havi 100-150 gép. Nem mondom, hogy melyik párthoz tartozik
(lefetyel). Egy kicsit furcsa, hogy a legdrágább nagykerből adja az árajánlatot a pályázatra és csodák csodájára mindig megnyeri. Na neki még nem kell temetésre menni!
-
lapuli
tag
Na hogy megy mostanában a szamtech priznicc, nem az online hanem a rendes boltos meg mindig haldoklik? És még mindig mindenki ért hozzá :-) (remélem még fogok benne dolgozni)
-
szumo
senior tag
válasz
cbmfan #19812 üzenetére
Igazad van, és aki a listát mondta, annak is.
Anyám ezért szeretett engem boltba küldeni, mert csak azt vittem, amit felírt.
Örült, hogy milyen olcsón megúszta, majd 10 perc mulva jött, hogy ez is kellett volna még, meg az is.Na visszatérve az eredeti dologhoz. Én a nagyfaluban lakom évek óta, de helyszínen javítást soha. (Soha többet!!!)
A legtöbb az volt, mikor egy tolószékes úrhoz elmentem, és elhoztam a gépét és feltettem a munkapultra.A közösség védelmében! Akik itt írogatunk nem abba a kategóriába tartozunk, aki elfelejti megcsinálni, ami a munkalapra le lett írva. Mert hát ugye minden munkához van egy munkalap, amin vezetve vagyon az adott eszköz hibaleírása, javítása, tesztelése, és minden olyan változtatás amit a kedves ügyfél kért. Én ez alapján szoktam a költségeket később kiszámolni, mert így tisztességes.
-
cbmfan
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #19811 üzenetére
ezért írtam a három alkalmat. többi feláras.
-
cbmfan
senior tag
csak tömören:
az ilyen melóktól mentsen meg az Isten... és nekem is gozso hosszútávszopása jutott eszembe elsőre
egyébként oké, havi kétszázezer + útiköltség, maximum három alakom havonta. az pedig már más lapra tartozik, hogy a kedves egybites ügyfélnek nem vérpistikéhez kéne vinnie cuccát.
-
biker
nagyúr
A lényeg, hogy ha meló lenne, akkor fúj nem gondolod hogy megyek, ha nincs, akkor meg ménincs meló?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Építő/felújító topik
- Mobil flották
- Nyaralás topik
- Tesla topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Asus V16 V3607VM 16" FHD+ IPS Core 7 240H RTX 5060 16GB 1TB NVMe gar
- Samsung Galaxy A02S 4G 32/7GB kártyafüggetlen + dual simes okos készülék, TÖBB DARAB!
- Samsung Galaxy A20E 4G 32/3GB kártyafüggetlen + dual simes okos készülék, dobozos, TÖBB DARAB!
- Iphone 8 64GB kártyafüggetlen, újszerű okos késüzlékek, több darab! /DOBOZ/GYÁRI TÖLTŐ SZETT/
- Samsung Galaxy S7 Plus 6/128GB Megkímét,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest