- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyöször
senior tag
Android autot én olyan telóval használom ami gyárilag 9es androiddal került ki, ott én pakolásztam az apkmirrorról az AAt rá majd frissült android 10re. Mostmár magától frissíti.
Samsung xcover4s. Tökéletes, annyi van, amennyit többen írtak, hogy akkor szabad bedugni ha bebootolt a fejegység, pld ha van gyári navi akkor a navi iniciálása után a nincs célbavezetés felitatkor csatlakoztatom.
Vagy néha úgy is jó, ha rajta felejtem és ráindítok, de az csak kb 50%.
Kábelt érdemes többet kipróbálni. Nekem az lett a megoldás. A régi telóm a legkínaibb piacival volt hajlandó működni, a saját gyárijával vacakolt. A mostani teló nem válogat. De energiagazdálkodás csak a legerősebb módban lehet. Semmi akku meg proci kímélés, meg az AA legyen bent mindenféle akku kímélés tiltólistában. Soha ne menjen aludni. -
Gyöször
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Nem akarlak rábeszélni, csak egy sztori. A Zsiguliba évente 2x tankolok ezért 100 ast kap kb mióta bejött ez az E10 dolog. Idén tavasszal nem volt alapjárat, előkaptam a csavarhúzót, és ahelyett, hogy adni kellett volna neki, úgy került elő a stabil ketyegés, hogy 3 vagy 4 (nem emlékszem) teljes fordulatot zárni (!!) kellett az alapjárati benzincsavaron. Valamit nagyon kitakaríthatott a prémium cucc, pedig sosem hittem benne.. És a karbihoz nem nyúltam előtte minimum 5 éve. Meg úgy röffen pöccre mióta betekertem, hogy tanítani kellene. Újkorában nem volt ilyen fasza.
Néha kapott ez vépáwört meg ilyesmiket, de sosem mutatott semmi pozitívumot. -
válasz
pető bá'
üzenetére
Persze igazad van, de azért mégis bosszantó. Én meg nem vagyok az a fajta aki belenyugszik, vagy csak hajtja és semmi mást nem tesz érte még a kötelezőt sem. A korához képes kevés 65k-s futással vettük, és ez mindenhol látszik rajta, és ezért is "fáj" 1kicsit!
beef: THX!!!
-
-
-
válasz
simonjoe
üzenetére
annyit írtál, hogy az el nem indulás egy Suzukitól a legnagyobb szégyen. Azt hogy ez mi okozza, egy régi akkumulátor, egy
120k km-es gyertya (látom ez volt cserélve nemrég), kontakthiba, vagy egy kis lerakódás a tankban/üzemanyagrendszerben, arról nem volt szó.. amint kiderül a gyökérok, már van értelme értékelni, mert nem biztos, hogy a hiba kevésbé banális, mint a 6 éves varta akksi.oda akarok az egésszel kilyukadni, hogy a karbantartásokon túl egy 8-10+ éves autónál bármilyen váratlan hiba előjöhet, ezen annyira nem lepődnék meg.. (pl. nem működött az első ablakmosó szivattyúm. rendeltem egy újat 2k-ért, elvittem, mikor beszerelték volna, kiderült, hogy csak kontakthiba volt. 15 év után ilyenek benne vannak
)Ja, és végül azért a tiéd el is indult, szóval még téged sem hagyott az út szélén
mondjuk el nem indulással csak úgy lehet út szélén maradni, ha már eleve ott volt az ember, de hagyjuk is 
ui.: én amúgy láttam az út közepén lerohadó Swiftet (2005+), ahogy kitörött a bal első kereke. Ebből két dologra lehet következtetni - vagy eleve nem lehetett volna műszakija, vagy valami remek szakembör szerelte meg a futóművet/kereket.. de ezekből a "statisztikákból" sem vonnék le következtetést egy márkára/típusra, hogy hányat láttam út szélén..
extra kérdés: az el nem indulás egy [bármilyen autómárkától] nem a legnagyobb szégyen?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
beef
őstag
válasz
simonjoe
üzenetére
Egy OBDII (ELM327) adapter meg ez segíthet hibát keresni: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.malykh.szviewer.android
-
válasz
pető bá'
üzenetére
...1xű a képlet, én még nem láttam Suzuki-t tréleren csak törötten, de útszélén ezt a típust "bütykölő" sofőrt sem. Ha Te ezt aránynak hívod, akkor legyen az! Akku hiba nem az autó hibája, ne tedd a sorba.
laca891: nem rossz ötlet, továbbra is keresem az erre megfelelő célhardvert és szoftvert. A randomitás és ennek gyakorisága nem utal valami nagy hibára (gondolom én). Jól megy, kicsi a fogyasztása, nagyon panaszra nem lehet okom. Ja, és nem az volt, h nem, csak nehezen indult. A VW szerelőmmel tegnap beszéltem erről, Ő első körben az üza ellátási zavarokra tippelt, azt elfelejtettem megkérdezni tőle, h van-e valami eszköze amit rá lehetne konnektálni a Splash lelkére. 1enlőre várok, majd meglátom merre mozdul ez a probléma. Holnap azért "átmozgatom" a kábeleket, megnézem a gyertyákat, megpróbálom kinyomozni a nagyfeszültségű oldalt. Jó lenne azért az üzaszűrőt is kicseréltetni annak ellenére, h élettartamra határozták meg az idejét. Továbbá az alapjárati tanítással is megpróbálkozom. Majd beszámolok, h mire jutottam, azért sejtésem van, h sok mindenre nem.
-
válasz
simonjoe
üzenetére
"...egy Suzuki-tól ez a legnagyobb szégyen.."
hagyjuk már ezt, hogy a Suzuki meg a japán az nem romlik el.. csak az arányokról és valószínűségről, hibalehetőségekről lehet beszélni..
egyszer tök váratlanul az enyém sem indult egy 300 km-es túrát követő két nap állás után. Elpusztult benne egy 5-6 éves Varta akksi, minden előjel nélkül. Szégyen, tényleg..
majd ha meglesz nálad a hiba oka, akkor térjünk erre vissza
-
válasz
TommyY2
üzenetére
...lehet, h 700 a hatszáz, a ló sem tudja pontosan megállapítani hisz nincs pontosan skálázva. Hidegen meg nem megy 1000 fölé, ha a klíma kapcsol akkor is megemelkedik az ezresre. Megnézhetem ezt a tanítás macerát, de mivel ez a "nem indulás" mindössze kétszer fordult elő (megjegyzem, h egy Suzuki-tól ez a legnagyobb szégyen) és más metodikával, így azt gondolom, h nem alapjárati macera lehet. Bár semmi sem zárható ki, így köszönöm a tippet!
-
TommyY2
tag
válasz
simonjoe
üzenetére
Nem értek hozzá annyira, de szerintem az 1000 is kevés hidegen, meg a 600 is kicsit kevés melegen (700-750 körül van a normális). Nem lehet, hogy csak az alapjáratot felejtette el és ismét meg kell vele taníttatni? Mekkora a fordulatszám melegen, ha bekapcsolod a klímát (olyankor fel kell emelnie 1000 környékére)? Egyszer mi is jártunk így a Splash-el, ismét bekellett tanítani.
TommyY
-
válasz
laca891
üzenetére
Amióta nálunk van, (múlt év október vége) csak MOL 100-as prémiumot kap.
TommyY2: Beindulás után 1000 körüli satbil alapjáratot produkál, néhány perc után viszont visszaesik és tartja a 600-as fordulatot, nem ingadozik, halkan egyenletesen jár.
2ozzmexy: Zúg benne valami, de, h pontosan mi, azt nemtom.
A gyertyákat nem vettem ki, nem néztem meg, majd most a 7végén egy kicsit átnézem. Egyenlőre tájékozódnom kellene, h mit hol találok, és mi-mit csinál, mert kinyitom a gépháztetőt, de csak nézek ki a fejemből.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
Tomeeka28
üzenetére
Arra van egy népi megfigyelésem: Mielőtt leállítod az autót, vissza kell lépni a házikóval az SLDA main display-re (vagy AA kilépés) és akkor kevésbé borul meg.
Nekem a Waze minden update-nél elfelejti a home beállítást és hát a hangvezérlés egy talicska aprómajmot nem ér... de amúgy no.1
-
AMD Power
titán
Tegnap volt időm kíváncsiságból nézegettem a Vitara/S-Cross a neten.
Szerintem ha választanom kéne a kettő közül akkor szerintem a nagyobb méretei miatt a S-Cross lenne a befutó. Új árakat tekintve még Cross egy nagyon picit olcsóbb is, alapáron. Persze ha szakad a nyakamba már felesleges millió egy ideig nem lesz lecserélve az SX4.
-
tboldi
nagyúr
Vegyen mindenki ilyet!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De komolyan, nekem az egyik legjobb döntésem volt, money well spent.

-
-
Chereiose
addikt
Aki használja a suzuki fejegységhez az android autót vagy apple carplayt, azoktól kérdezném, hogy a mi S-Crossunkon és a barátomékén is rendre csinálja, hogy hiába csatlakoztatjuk a telót hozzá semmi nem történik és néha vagy 3x be kell dugni, hogy végre felismerje és működjön. Igaz eddig mindig Iphone-al csinálta ezt, androiddal lehet, hogy kevesebb problémája van

-
2ozzmexy
senior tag
-
pigmeus
tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék venni egy emelőt az SX4 Scrosshoz, viszont ahogy nézem a gyári 1 tonna, viszont a régi ingisunk emelője is 1 tonnára van. Akkor gondolom nyugodtan használhatom az ignis emelőjét is, igaz? Amúgy is így hirdetik, hogy mindegyikhez jó. Mondjuk azt még nem néztem meg, hogy elég magasra lehet-e emelni.
-
TommyY2
tag
válasz
simonjoe
üzenetére
Lehet, hogy hülyeséget írok, ne nevessen ki senki.
Nem lehetséges, hogy a szivató rendszere rendetlenkedik? Gondolom, méri a hőmérsékletet (lehet, hogy kontakt hibás a hőmérő) és annak megfelelően állítja be a keverékarányt. Miután beindult, mekkora a fordulatszám?TommyY
-
válasz
tboldi
üzenetére
Szkópot utoljára vagy 10 éve kalibráltam itthon, eladtam. Multi van három is, de azzal mit tudnék mérni?? Nincs valami diagszoft, és hardvare ehhez a talicskához?? Annyira random az egész jelenség, h szerintem az lesz a vége, h ha bebukik a rendszer, akkor lehet csak megfogni. A múltkor csak nyöszörgött, alig tekert, most meg mint az állat úgy kergette az önindítót, ennek ellenére semmi. Tényleg nem értem, ráadásul tényleg nem egy űrtech.
-
Sziasztok!!
Na, ma ismét nem indult a Splash.
Most a jelenség, az, h teker mint az őrült, de b@...ik indulni. Hosszas indítózás után méltóztatott röffenni.
Én ezt Q...vára nem értem. Mi lehet a baja??? Tulajdonképpen vagy nem kap szikrát, (mint Én) vagy nyálat? Nemtom merre induljak. Azt hiszem most első sorban kidobom az üzemanyagszűrőt és a pumpát. -
AMD Power
titán
Most vittem el tesómat a szerelőhöz az autóért. Beszélgettünk egy jó 15 percet a sráccal. Amiket néhez ezek a szerelők mesélnek egy pár tulajról. Katasztrófa. Nem véletlen,hogy már 4-5 éves autók már hulladékok.
-
dReFiX
senior tag
válasz
Brogyi
üzenetére
220ról megy hosszabbítón belső keringtetés járó motor.
Simán tudja azt amit itthon árulnak 40-50-100 K ért.
Utána kell erősen olvasni de ajánlott elvégezni 3-4 havonta. De azt is tudni kell hogy egykét műszer fal műanyagot ki tud kezdeni egy idő után. Szóvla nem szabad túlzásba vinni. -
PeterPH
senior tag
válasz
2ozzmexy
üzenetére
Ne lepődj meg, de az intercooler nem csak a dízel, hanem a legtöbb turbós motor tartozéka, így a benzineseké is.
-
Gyöször
senior tag
válasz
2ozzmexy
üzenetére
Butaság lenne aláfeküdni mert akkor a hűtővíz hőmérséklet csökkentő furmányos szerkentyűt látnánk csak. Első körben felröhögtem, mert a bétaverziós megállapításom az volt, hogy mindkettőnknek igaza van, úgy, hogy ellentéteset állítunk. Azt gondoltam, hogy akkor jövök és dokumentálom ezt a nem mindennapi eseményt.
De helyreállt a világ rendje mert megnéztem újra és ellentmondást nem tűröen kijelentem, hogy már megint nekem van igazam. De hozzá kell tenni, hogy 2017 scross glx allgrip 6mt esetén. Hogy a vitarába hol van a töltőlevegő előhűtő szerkentyű azt nem firtatom tovább mert nem tudom
. -
2ozzmexy
senior tag
válasz
laca891
üzenetére
Jónak jó, csak szerintem pető'bá helyzetén ez sem segítene. Én a fentebb linkelt fertőtlenítővel szoktam fújkodni a lakásét is meg az autó hőcserélőjét. (az E11 facelift Corolla-ban hozzá lehetett férni rendesen, a Vitarában még lusta voltam megkeresni, de a G Astra a legnagyobb szivattyú, abban műanyag burkolatokat kell kidobálnom a kocsi alól
) -
2ozzmexy
senior tag
válasz
Gyöször
üzenetére
Neeem, feküdj alá és nézd meg jobban... Interkúler? Töltőlevegőhűtő, nem dízel ez.
Amúgy nem tudom az S-Cross-nál hogyan van, de a K14C motoros Vitaránál kettő van elől (nem túl védetten), sajnos jó képem nincsen róla, de majd lefotózom.Semmi sem tart örökké, de félek ez nem lesz hosszúéletű...
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Fizika visszavág: pT görbe
Várj, neked még lehet elsőkézi élményed: Szódás szifon? Beletekered a patront és igen gyorsan lehül a patron, tehát a levegő páratartalma elkezd rajta kicsapódni, ebből adódik a "lötyi" alatta. Haverom egy üres fagyis/vajkrémes dobozba szokta beleállítani és úgy teszi a bőrülésre, amikor végzett akkor a dobozzal együtt kiemeli és bedobja a kukába (szelektíven, flakon megy a fémhulladékba, doboz a műanyagosba)
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
Gyöször
üzenetére
Azt csak szétszedéssel lehet kivakarni belőle, ha otthoni lakás klímát takarítottál már ki rendesen (nem tessék-lássék módon, ahogyan a mágusok csinálják), akkor tudod hogy minimum egy csavarhúzó kell ahhoz is és robbantani kell az egészet. Amúgy ha szemből benézel, akkor van ott két hűtő, az egyik a motorhűtő a másik a klímahűtő. Szerencsére a klímahűtőt tették előre, így az összes borda pár év alatt az enyészeté lesz és lehet cserélni igen nagy jóhangulatban... (gázt lefejteni, hűtő csere, újra feltölt gáz+olaj keverékével és imádkozik hogy a mester ne bacca el, mert akkor ez a potom 120ezer forintos móka indul újra...)
Amúgy ha hőcserélőt szeretnél gombátlanítani: [link] vagy [link] -
2ozzmexy
senior tag
válasz
üzenetére
Én mondtam hogy gyorsan csukd az ajtót... Mostmár tudod miért.
Legközelebb már tudod hogyan kell használni, én ezért szoktam az anyós ülés mögé a gumiszőnyegre tenni, vagy a gumiszőnyeget a jobb hátsó ülésre és ott bekötöm a biztonsági övvel.
A habbal összemaszatoltál volna mindent és csak az első 25-30cm-t takarítja ki... az akkor jó, ha szétszeded a rendszert. -
-
Gyöször
senior tag
válasz
2ozzmexy
üzenetére
Egyszer körbekukkeroltam a szuzkóban a pollenszűrőt kivéve, vajon hol lehet a hőcserélő, de 10 másodpercet nem töltöttem a kereséssel, nem is lett meg :-)
Van itthon egy páramentesítőnk, ott egyszerűbb volt a szitu első ránézésre, azt telenyomtam sprével, lett olyan citrom illata, hogy 2 napig meg se mertük közleíteni az udvaron se :-))) olyan 3adik nap egyfolytában ventillátorozás letörte a mérgét, most 1 hónap után azt mondom, hogy jó kellemes citrom illatot lök ki magából, mikor beindítom. :-))Ha ettől nem tisztult meg akkor semmitől :-)))
-
TommyY2
tag
válasz
pető bá'
üzenetére
Korábban én is ezt az olajat néztem ki az S-Cross-ba, de az olajos fórumban szóra se méltatták. Abban igazuk volt, hogy ez Dexos2 szabvány, ami inkább a diesel autókba való, ugyanakkor sokak által jobbnak tartott, mint a gyári EcStar.
Ugyancsak az olajos fórumban ajánlották, hogy Dexos1 Gen2 olajakat érdemes használni a benzines autókba.
TommyY
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
pető bá'
üzenetére
Én használtam olyan habot, nem ér semmit, mert pont oda nem tudod befújni, ahova nagyon kellene, a hőcserélőre. Bontanod kell, arra jó hogy a légjáratokat tele fújd vele és azt kitisztítja úgy szó-szó. A bomba azért jobb, mert átjárja az egészet. Ha ezek együtt sem hatásosak, akkor el kell kezdeni nyomozni a szag és teljesítménycsökkenés forrását...
-
-
AMD Power
titán
A vagány városi kisautó – Suzuki Swift (x) [link]
-
Janoo_07
aktív tag
Sziasztok, 15"-os Suzuki dísztárcsa beszerzése honnan javasolt? Ma délután böngésztem, de a felhozatal elég gyenge vagy ha nagyobb is egy oldalon maga a cég nem megbízható.
-
AMD Power
titán
-
flegga92
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Ma voltunk Kecskeméten, megnéztük a kocsit, tetszett, hozta magától a P rendszámot és mentünk is. Ő maga mondta az esztétikai hibákat, mit csinálnak meg rajta, csak addig míg meg nem veszi valaki nem akarják, hogy lásd mi a baja és nem azért volt fújva mert kiflibe volt hajtva.
Kérdeztük van e D Corsája, mondta hogy van de ajánlja, mi nem azt keressük, eléggé leharcolt. Teljesen korrekt fószer volt. -
AMD Power
titán
válasz
flegga92
üzenetére
Most vettem elősszőr autót kereskedésben. Azt vittem akit akartam. Az autóval szó szerint azt csináltuk amit akartunk. Én vittem profi bevizsgálós szakit. Annyit mondtak csak ,hogy a kereskedésből nem mehetünk ki a kocsival. De ott azon belűl annyit mehetünk próba kört amennyit akartunk. Amit találtunk hibát , ők megcsináltatták, elintéztek mindent, biztosítás, atírás stb....
-
flegga92
senior tag
válasz
galaxys80
üzenetére
Ott is hagytuk, neppertől csak úgy, veszek, ha elvihetjük bevizsgálni. (Suzuki márkaszerviz kb 1 km-re volt). Vagy BP-n kicsit jobb a helyzet, ott van helyszíni állapotfelmérés.
Eddig mindig magánszemélytől vettem autót, szerencsére mindig jó választás volt. Tudott mindent, elmondta mit kell cserélni, miért volt fényezve + képet mutatott.
Beszámított autó volt, gondolom az eredeti tulaj által félig kitöltött adásvételi előkerült volna a fiókból, így semmi jogorvoslattal nem élhettem volna a nepper felé. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- AKCIÓ! Endgame Gear & Xtrfy gamer egerek /MZ1/OP1 8K/XM2we/XM1R/XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
hagyjuk már ezt, hogy a Suzuki meg a japán az nem romlik el.. csak az arányokról és valószínűségről, hibalehetőségekről lehet beszélni..

Most a jelenség, az, h teker mint az őrült, de b@...ik indulni. Hosszas indítózás után méltóztatott röffenni.
Én ezt Q...vára nem értem. Mi lehet a baja??? Tulajdonképpen vagy nem kap szikrát, (mint Én) vagy nyálat? Nemtom merre induljak. Azt hiszem most első sorban kidobom az üzemanyagszűrőt és a pumpát.