Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz SyMbioTe #51294 üzenetére
Hát toyotáék állítólag a rav4-ben úgy csinálják hogy az executive darabok azért más belső anyagokkal készülnek. Ezt csinálhatná suzuki hangszigeteléssel glx szinten... Semmi bajom nem lenne egy 9 millás scrossal ha a 2.0-ás toyta hibrid lenne benne jó hangszigeteléssel és hifi-vel. De ilyen nem lesz.
Híreket én sem látok sehol. Remélem maga Suzuki elkezd lassan szivárogtatni (legtöbbször a szivárogtatás is reklám). -
Ármester
válasz Tom1939 #51288 üzenetére
Csak ugye ha lenne menő hifi, meg jó minőségű hangszigetelés, akkor az árat nem tudnák tartani. Valahol engedni kell.
Mondjuk előbbi nekem ok, hang az meg amire kell arra jó. (nekem )Az új Scross-ra viszont kíváncsi vagyok, hogy tényleg lesz-e, és hogy milyen lesz a motor, ár, és hasonlók. Csak furcsa, hogy akkor semmi infómorzsa nincs még az autóról.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
őstag
válasz pigmeus #51287 üzenetére
Hát én éppen most nézelődők esetlegesen scross csere miatt. De külméretben pont megfelelő, ami belül jobb és minőségibb az jóval szűkebb is (pl. mazda cx-30). Ha meg elég tágas akkor jóval nagyobb (pl. rav4, toyotának mindene van csak ilyen mérete nem, pont ekkorában a chr van ami egy szűk sötét börtön szerintem). És persze automata kell hogy nehezebb legyen
Szóval én is kíváncsi vagyok az újra. De gondolom olyan isten nincs hogy hangszigetelés és hifi legalább ok legyen egy suzukiban gyárilag. Motor és váltó jó lesz -
pigmeus
tag
válasz SirKero #51286 üzenetére
hú, na erre kíváncsi vagyok, hogy ha tényleg jön egy új model. Lehet, hogy vesznek át motort a toyotától vagy az indiai hibrid rendszer is jön na de kérdés mennyiért. Hát mondjuk ha ez így lesz, akkor az utolsó két évet jól megcsavarták, aminek nem látom, hogy mi volt az értelme. Persze az eladások alapján jól jártak.
-
SirKero
őstag
Ma meg volt a két éves szervíz. Suzuki Gusztávnál 50 262 HUF. Szerintem ez elfogadható ár.
A szervízes srác elmondta,hogy októberben jön egy teljesen új SX4 S-Cross. Nem ráncfelvarrott hanem teljesen új modell.
Míg várakoztam megnéztem a kiállított Swacet. Hát mit mondjak nem győzött meg hogy tényleg megéri a 8,5 millát. Beültem ( 193 cm ) és a fejem hozzá ért a tetőhöz. Ha leengedtem az ülést akkor beszállánál úgy kell bevetődni ki meg úgy kell kihúzni magam. Maga az autó szemre is minőségibb ( anyag-összeszerelés ) de ennyit nem ér meg. Szerintem.Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
a_tesz
Korrektor
válasz tboldi #51280 üzenetére
Azt nem hiszem Rossz helyre ment a válasz, remélem a címzettnek azért eljutott
Azon csak a csere segít, bár felénk Szabolcsban volt egy "egyház", aki hitt a forrasztásban...
スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
-
2ozzmexy
senior tag
Huh, na akkor a kályhától újra, hidegen vagy üzemmelegen csinálja mindezt? Csekkendzsin nem volt korábban? Ha kinyomod a kuplungot vagy akkor is ha kiveszed üresbe és nem nyomsz semmit? Milyen akkut tettetek bele? Generátor szíj ugye már nem a gyári? Főtengely jeladó kábele ugye nincsen megtörve? Kuplung csere mikor volt? Gyertyákat mikor cserélték?
Így hirtelen, ami beugrott."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
a_tesz
Korrektor
válasz tboldi #51277 üzenetére
A régebbi Swifteket alapjáraton kellett járatni 5-10 percig bemelegedve lehetőleg semmi, majd utána újabb 5-10 percet jó sok fogyasztóval (világítás, ködlámpa, hátsó ablakfűtés), aztán így betanulták az alapjáratot. Nem mondom, hogy a te gondodat is meg fogja oldani, de egy próbát megérhet.
スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
-
Zsocó
aktív tag
Van egy 2005-ös, 1,3 benzines gombóc Swift-ünk. Egy hete akku lett benne cserélve, azóta lámpánál állva, egy rövid ideig remeg az auto. Gondolom az alapjárat nem oké. Fordulatszám mérő nincs. Valakinek van ötlete? EGR, folytószelep, stb...?
[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
válasz tboldi #51272 üzenetére
NA ez már öreg
Bocs az OFF-ért -
tboldi
nagyúr
válasz bacsis #51271 üzenetére
~10 év körüli ThinkPadeket nézegetek most autószereléshez, a 2017-es 15” MacBook Prómhoz képest ez is öreg.
szerk.: Illetve szintén kb. 10 éves MacBook Airekkel is szemezek, csak ~100k Ft-ot nem szánnék egy garázsban nyúzós gépre. Pedig a formáját imádom.
A virtuális gépet sehogy sem úszom meg, egyidőben kelleni futnia egy 32 és egy 64 bites Windows 7-nek, úgyhogy mindegy, hogy a host Windows vagy macOS.[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz bacsis #51264 üzenetére
Na, csak öregecske laptopokat kellett emlegetnünk, és meg is jelent bacsis.
……………………………………..Szintjelzőtéma:
A WagonR-ünk 11 liternél kezd el világítani, országúton ebből majd’ 200 km-t el lehet még menni, de autópályán taposva is legalább 110-120 km benne van.[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
válasz 2ozzmexy #51263 üzenetére
Meg is lett az eredmény. A felvillanás után kb 3km később valamivel több mint 42 liter benzin ment bele.
533km mentem tankolás óta. 42.15 liternyi 95 ment bele. Az átlag fogyasztásmérő 6.7l írt, de az tény ,hogy egyszer véletlenül lenulláztam.
Szóval ez kb 7.9liter/100km. Ebben 400km BP volt sok rövid táv és jó hideg volt a páros. -
2ozzmexy
senior tag
válasz bacsis #51264 üzenetére
A korábban említett Astra nem indult be többet, el kellett tolnom a kútig a Caravan-t (potom 12,4 km-re volt a kút, mert ha már tolni kell, akkor poénból lenulláztam a napit)... Aznap nem mentem edzésre. Volt ahol lejtősebb volt a terep ott csaltam és beülltem...
Utána belenyomtam 16liter 95ösómozatlant, aztán se kép se hang... na jó, akkor kitolom a parkolóba... hát ki tudtam volna operálni az összes benzinkúti dolgozó bölcsességfogát, úgy röhögtek, h a hülyegyerek itthagyott 5ezret, de még tolja egy kicsit, mert úgy kevesebbet fogyaszt... ebből kettő az osztálytársam volt 8 évig, úgyhogy külön jól esett a lelkemnek.
Majd következett egy erős óra szigorúan 18+-os kommentárokkal, üzemanyagszűrő elsőfele lehúz, megvár amíg odaér a benzin, de nem jött, úgyhogy jobbhátsó ülés fel, üzemanyagpumpáról csövet le, megvárni amíg kidolgozza gyújtáson a levegőt, majd újra le az üzemanyagszűrőhöz, amikor ott is nyomta a benzint akkor már összeraktam, beülltem és gyújtás fel, h a pumpa dolgozzon, zúgás abbamarad, gyújtás le, majd ezt még 3-4szer eljátszottam és utána már az amúgy is 12 éves piaci párducos akku a hatodik vagy hetedik nekifutásra be is indította a 60LE-s "szörnyet".
A sztorinak pedig az a vége, hogy hazaértem, nyakig benzinesen és izzadtan (mert persze mindezt nyáron a 30+ fokban kell eljátszani), elfogyott az összes cigim, az összes pénzem és késtem 4 órát, majd anyám megkérdezte: "hol a fenében voltál ilyen sokáig..." majdnem válaszoltam, csak jelen volt akit emlegettem volna..."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
bacsis
Közösségépítő
válasz 2ozzmexy #51256 üzenetére
Van egy jó öreg Suzuki Swiftünk... szintén így van, ha 0-n van a mutató a 40literes tankba 33 liter megy bele... Évek óta úgy csinálom, hogy ha 0-n van a mutató akkor majd hamarosan megyek tankolni... Persze-persze tudom, nem tesz jót neki stb... nem ez a lényeg...
Egyszer elment a műszerfal világítás... azt míg nem lett megcsináltatva.. hát használtuk a kocsit...
...Nézem... 2/3-adig van a tank... 300km-t kell megtenni... gyors kalkulálás: elég lesz... majd hazafele tankolok... Jövünk hazafele, mondom a páromnak, hogy még mielőtt hazamennénk, bemegyünk tankolni, na ezzel a lendülettel állt le a motor... pont jöttünk le a pályáról... Szépen "legurultunk"... hát mondom wtf lehet... igaz sötét van nem láttam/látom a mutatót, de elégnek kellett volna lennie... Na mondom indítsuk a kocsit, hátha elindul... el is indult, na padló gáz, ment 600-800m-t... megint leállt... hát mondom lehet mégis csak kifogyott a benzin... na még 3km-re van a kút... ismét kulcs fordítás, motor köszörül, nem indul, megint próba, köszörül-köszörül, hopp "elkapta a gépszíjat" megint padló, gyorsuljon, míg van egy kis nafta.... ezt úgy 4-5 alkalommal eljátszottam... az utolsó 100m-nél végleg megállt... akárhogy próbálkoztam, nem indult, mondom jó, innen már betoljuk betoltuk, tankoltam 40,01 liter üzemanyagot... bementem, kifizettem, kocsiba beültem, pöccre indult
Okoskodás köszi nem kell, hogy tönkre teszem meg társai, nem az a lényeg, hanem a sztori, és a tanulság: lehet új autónál már "levegős lesz a rencer" és cseszheted, de a régi swift egyből, pöcc-röcc úgy hogy tényleg koppra lett ürítve a tank -
2ozzmexy
senior tag
válasz AMD Power #51259 üzenetére
Én ilyenkor szoktam lenullázni a napi számlálót és és azt még hozzáadom a futáshoz tankolás után... úgy szoktam leírni a fogyit egy kockás spirálfüzetbe (négyzethálós ), aztán évente egyszer összesítem és akkor kiadja a valós fogyasztást.
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
2ozzmexy
senior tag
válasz [CS]Blade2 #51261 üzenetére
Nekem a vele egykorú corolla mutatója ki is tudott menni a skálából lefelé... Az E betű tetejét kapirgálta akkor még volt benne 2 liter.... Tapasztalatból hallottam egy ismerősöm ismerősétől és különben is Németországban történt.
-
BBke
tag
A 2006-os Swiftben még 7-8 liter volt az üzemanyag lámpa jelzésénél. A Vitarával a jelzéstől számítva még elmentem nyáron 100 km-t. Egyébként valóban nem tesz jót az üzemanyag pumpának. Igyekszem minél elöbb tankolni.
-
blakey
titán
válasz AMD Power #51257 üzenetére
A teljes tartály 10-15%-a, azaz ha 55l-es a tank akkor min. 5,5 liter van benne.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
2ozzmexy
senior tag
válasz AMD Power #51255 üzenetére
A Vitara is ilyen, aztán majd 30 és 40km közötti hatótávnál "kiminuszolja", különben biztosan lenne egy-két olcsójános akik megpróbálnának 1-2 km-es hatótávval ráesni a kútoszlopra.
Nem tesz jót se a benzinpumpának, se az üzemanyagszűrőnek és hidd el neked sem fog ha fellevegősödik a rendszer, legalábbis a pénztárcádnak biztosan nem, ezért van így csinálva.
Az Astrával kipróbálhatod h annyira kijárod, h leálljon, nekem annó sikerült egy olyannál, nah, lehet tippelni, felvette e elsőre a benzint. Kérem tegyék meg tétjeiket hány órát fetrengtem alatta a kúton...[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz AMD Power #51246 üzenetére
Ez egy f@szság. Pár hónapja kapott modellfrissítést, ahol gyengítették az egyféle motort. Most pedig kap kétfélét? Minek? És ráadásul takarékosabb és erősebb? Na ez a lehetetlent súrolja.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
AMD Power
titán
De az a baj ,hogy lassan ez sem "drága". Már mondom is ,hogy miért. Új Dacia Sandero. Tervezőben összeraktam egyet. Alap fehér fényezéssel 1.0 Comfort TCe 90Le Digit klima. A digit klima volt az összes hozzátolt extra. 4.449.000Ft.
Másik. Renault Clio SCe 65 DFull , full alap , alap fényezéssel manuális klimával kemény 65Le. 4.599.000Ft
Már egyből nem is olyan "drága" a kis Swift.
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
-
Gyöször
senior tag
válasz AMD Power #51241 üzenetére
Oké, hogy az oldalát nem látja, de ha mellette becsapnak egy ajtót az is remekül hallatszik, illetve látszik is a képen, hogy mozdul, ha valaki nekidől. Így ki lehet következtetni ki volt, más kérdés, hogy nem bizonyító erejű. Viszont annyit kell mondani, hogy toltam a bevásárló kocsit és végignéztem az egészet. Rendszám is meg lehet kis szerencsével.
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
eami
veterán
nekem egyszer meghúzták a parkoló (korábbi) autómat, kb 15 perc alatt amíg nem voltam ott. Valaki látta és felírta a rendszámot. Kihívtam a rendőröket fél órán belül már vissza is terelték az elkövetőt. Kapott egy büntit, meg a rendőrök előtt ki lett töltve a kárbejelentő.
-
tboldi
nagyúr
válasz TommyY2 #51229 üzenetére
Nálam 70mai Smart Dash Cam Pro van elöl és egy 70mai 1S hátul. Két külön kamera, de egy appon belül tudom kezelni őket. A bekötést így csináltam meg, a középkonzol alatt ketté van osztva a szivargyújtó (nekem nincs a csomitartóban), és abba dugtam egy 2 USB-s adaptert.
-
TommyY2
tag
Én a Mio MiVue 798 Dual kamerát néztem ki már régebben. Csak azért nem vettem meg eddig, mivel nincs kedvem elhúzni a vezetéket a kocsi hátuljáig.
Én is gondolkodtam már két külön kamerán, de a hátsó az mindig kevesebb tudású (lásd a te esetedben is).
Melyikre van rákötve a Smartbox (a kamerákban nincs akku?)? Elég, ha csak az első mozgásérzékelős és GPS se kell a hátsóba?
Jó lenne a hátsó felvételeit is az elsőjéhez hasonló módon kezelni (gondolom, ritkábban van rá szükség).
Honnan tápláltad meg őket? Gondolom, a hátsót a csomagtartó szivargyújtóról? És az elsőt?
TommyY
-
Tomeeka28
aktív tag
Tudom, de akkor is bosszantó. Ha gyűlik még és nagyon zavar ott a casco. Előző autómnak a hátulját bontotta le valami okos, mert nem érezte az ívet, szintén parkolóban. Persze annyira tökös nem volt, hogy tel számot hagyjon. Térfigyelő hiába volt azon persze nem látszott semmi.(bár kétséges számomra hogy nézte valaki, mert a rendőr úgy jött ki, hogy felesleges feljelentést tenni, és csak az ő drága idejét rablom...) Ezért is hezitáltam új autón, de egy 10 évest is ugyan úgy sajnálnék...
[ Szerkesztve ]
HTC 8X / Lumia 1020 / Lumia 930 / HTC One M8 / Lumia 950 / iPhone 6 / LG G4 / iPhone 7 / MacBook Air / iPhone Xs Silver / iPhone Xs Space Gray / iPhone 13 Mini
-
BBke
tag
válasz Tomeeka28 #51217 üzenetére
Sajnos ezt nem tudod kivédeni... én az Auchan parkolóban ott parkolok ahol nincs autó. Persze a paraszt mellém parkol jó szorosan, pedig van vagy 20 hely mellettem. Vannak szituációk, amikor nincs választási lehetőséges... sajnos.
Próbálj meg egy horpadás javítót (jégkáros autók javítása) csak sajnos a fényezés is sérült. Ha van Casco akkor esetleg arra, de ez önrész függő. -
simonjoe
őstag
Sziasztok!
Tudja valaki, h az 1,2 Splash olajleeresztő csavarja alu, vagy réz és milyen méretű??
THX!!Joe
-
Tomeeka28
aktív tag
-
dethroner
veterán
válasz 2ozzmexy #51213 üzenetére
Muternak kutya baja szerencsére. Mindent hó borított, kettesben kocogott az egyautó szélességű úton, amikor a szembe jövő cseszett húzódni, ő megtette helyette is. Amikor jött volna vissza az útra, megdobta a padka, párat forgott majd egy fa megfogta a jobb hátsó ajtót, ami bedobta a hókupacba az elejét. Legalábbis ő így meséli Szerintem inkább túl hevesen tekergette a kormányt amikor jött volna vissza az útra, ahogy tudom nincs ott akkora padka hogy megdobja. Az ellenkormányzásról meg a fék mellőzéséről azt gondolom fogalma sincs, de ez már mindegy.
Ajtó kuka, be se lehet csukni, de ezt már kicserélték, állítólag a küszöb is kapott egy ütést, ezt vissza lehetett kalapálni. Tető sértetlen szerencsére. Fater haverja csinálja, azt mondta műanyagossal meg tudja hegesztetni, így azzal se lesz gond szerencsére.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
2ozzmexy
senior tag
válasz dethroner #51203 üzenetére
Nézzük akkor fontossági sorrendben: muterod jól van? Kellene neked egy jobb hátsó ajtó +üveg, mert így télen kicsit czugos lesz... (bocs, kihagyhatatlan volt)
Az első lököst esetleg megkérdezem neked, hátha van itt Pesten a Suzuki bontóban, úgyis megyek ma arra. Aztán valahogyan majd kitaláljuk hogyan jut le...
A jobb első üveget nem tudom eldönteni h deres vagy törött...Felénk baseball ütő a menő vitás kérdések rendezésére, főleg szélvédőn használják...
[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
válasz AMD Power #51204 üzenetére
Gyönyörű, madár guanobol erősek vagyunk itt a fővárosban. Amúgy varjú vagy szarka...
✌️ Fontos dolog van ilyenkor : az idő és a wax
Minél gyorsabban csapasd le sok vízzel és utána viaszos samponnal vagy waxal menj át az egész autón. Ha le van waxozva vagy viaszozva, könnyen lejön, olyankor 2 vödör víz és szivacs a megoldás. De akkor sem szabad rajta hagyni mert beleég..."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
szivacs1987
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy létezik valami olyan szivacs szerűségű anyag, amivel az első ülések alatti szellőzőnyílás eltömhető, és később újra megnyitható.
Azért kellene, mert van egy erősítő a vezető ülés alatt, és a szellőzőnyílás pont rá nyomja a forró levegőt.
A lábra irányított légbefúvást szeretm a legjobban fűtéskor.Előre is köszönöm a segítséget.
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
Vigneau
félisten
Mellém állt korábban egy "kedves" szomszédom, akinek volt a jelek szerint némi "tartozása" pár úriemberrel szemben. Egyik hajnal tojásokkal dobálták meg a kocsiját, de mivel nem kaptak jó kiképzést kézigránátdobásból, így nekem is jutott az áldásból. WD40 is kellett hozzá, hogy teljesen lejöjjön a fényezésemről...
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
dethroner
veterán
Szerintem a kocsi az övé lehet, de hogy a kocsin lévő foltok is tőle származnak-e, nem merném kijelenteni
És bármelyik madárcsorda tud ilyet fosni, ha előtte megkapja a szükséges hozzávalót [link]
[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz 2ozzmexy #51202 üzenetére
Muternak a télies útviszony segített kicsit gatyába rázni a kocsija külsejét
És fater keresgél lökhárítót, és azt tapasztalja hogy az Agila vagy könnyebben elérhető, vagy olcsóbb, már nem emlékszem. De valamiért az a kérdése hozzám, hogy jó vagy se. De passzolom, annyit láttam képeken, hogy a wagonr 2003-ban az agila pedig 2004-ben kapott egy ráncfelvarrást, azok az autók már előlről egyformának tűnnek.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz dethroner #51201 üzenetére
Én is hallottam ilyet, állítólag nem ugyanott vannak a rögzítési pontok, de még sosem szedtem le, szóval csak azt tudom mondani amit hallottam.
Amúgy miért akarod egy ritkább autó lökösét feltenni!? Nagy a baj? Nem lehet megheggeszteni? (tudom h műanyag de azt a forrasztáshoz hasonlatos eljárást is úgy hívják )"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
dethroner
veterán
Muternak kellene a 2004-es wagonrhez első lökhárító. Meg tudjátok erősíteni, hogy az agila lökös jó lenne hozzá? Valami ismerős fogja csinálni, az felhívott valami bontót, és ott azt mondták neki nem jó hozzá. Nekem az fura, mert a két kocsi ugye elvileg ugyanaz. Elvileg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Torrent meghívó kunyeráló
- Anime filmek és sorozatok
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen TV-t vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Lexus, Toyota topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest