Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- KISDUCK: BULDAK 2X SPICY kóstolás
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- potyautas: Öregek napjára
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
4100 - 4001
75126 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Hát maximum pár centivel. Én szamarából ültem át, és tegnap ültem vissza egyszer, de nem éreztem azt a marha nagy tágasságot. Egyébként szuzukiban sokkal magasabban ülök, szerintem kényelmesebb. Nemtudom elképzelni kinek nincs benne elég hely, én a 187 centimmel símán elférek, még csak nincs is teljesen hátratolva az ülés.
Mellesleg mennyit ér ez az átlagfogyasztás mérő? Nekem 6.4/100-at ír, de nem igen tudom elhinni, főleg hogy leginkább városban használtam és ráadásul még bejáratós. Mondjuk majd tankolásnál úgyis kiderül, eddig 440km-t futott.Mi koppra kitoltuk divotéban
És még kellett volna kb 2 centi, hogy oké legyen. (NEm nekem.) Igaz , mint már írtam, mi a sportosabb/fekvősebb beállítást szeretjük. -
Ijk
félisten
Hát maximum pár centivel. Én szamarából ültem át, és tegnap ültem vissza egyszer, de nem éreztem azt a marha nagy tágasságot. Egyébként szuzukiban sokkal magasabban ülök, szerintem kényelmesebb. Nemtudom elképzelni kinek nincs benne elég hely, én a 187 centimmel símán elférek, még csak nincs is teljesen hátratolva az ülés.
Mellesleg mennyit ér ez az átlagfogyasztás mérő? Nekem 6.4/100-at ír, de nem igen tudom elhinni, főleg hogy leginkább városban használtam és ráadásul még bejáratós. Mondjuk majd tankolásnál úgyis kiderül, eddig 440km-t futott. -
t1
veterán
jajj, ne hasonlítgassál már minden a szamarához...

meg egyébként is, a szamaráról nekem nem a tágasság jut eszembe (igaz nem ma volt, hogy utoljára ültem olyanban)
egyébként a mai kocsikban már olyan bonyolult beállíani az üléspozíciót, hogy lehet, hogy tényleg az tréfált meg, hányféle paraméter van...pedig a csacsi tényleg tágasabb elől és hátúl is

-
fokukac
nagyúr
Köszönöm , hogy korrekten regáltál. És egyébként szerintem is igen sokat számít. Emlékszel , hogy mennyire fura volt neked, mikor átültél a szamaránkba? Mármint hogy hogy ülünk benne
Na mi ugyanazt a ''tágasságot'' kerestük más autókban is.
És abban szintén igazad van, hogy a nagy ajtómagasság , kis ablak szintén tércsökkentőnek hathat. (Ez nálam éreztette hatását leginkább)
Na tegnap ültem barátnőmék swiftjében. Állat kis gép. Nagyon egyben van, és a csomagtere: hát az hatalmas
Magam is meglepődtem, mekkora nagy. Ja és természetesen sedan (mi más), 2000es kiadás
6.2es átlagfogyival
jajj, ne hasonlítgassál már minden a szamarához...

meg egyébként is, a szamaráról nekem nem a tágasság jut eszembe (igaz nem ma volt, hogy utoljára ültem olyanban)
egyébként a mai kocsikban már olyan bonyolult beállíani az üléspozíciót, hogy lehet, hogy tényleg az tréfált meg, hányféle paraméter van... -
nemcso
őstag
Köszönöm , hogy korrekten regáltál. És egyébként szerintem is igen sokat számít. Emlékszel , hogy mennyire fura volt neked, mikor átültél a szamaránkba? Mármint hogy hogy ülünk benne
És abban szintén igazad van, hogy a nagy ajtómagasság , kis ablak szintén tércsökkentőnek hathat. (Ez nálam éreztette hatását leginkább)
Na tegnap ültem barátnőmék swiftjében. Állat kis gép. Nagyon egyben van, és a csomagtere: hát az hatalmas
Magam is meglepődtem, mekkora nagy. Ja és természetesen sedan (mi más), 2000es kiadás
6.2es átlagfogyival
Nekem olyan problémám volt a Swift-vel, hogy tartósan Opelt vezetve, át kellett ülnöm ismét egy Swift Sedan-ba, ahol egynapi vezetés után hátfájást kaptam. Olyan érzésem volt, mintha a két vállamat megfogva össze akartak volna hajtani a hossztengelyem mentén.
Szóval egy Opel ''fotel'' után kissé szűknek éreztem a Suzuki ülését. De tartós vezetésnél már ismét nem volt ilyen gondom. -
ett
aktív tag
-
SzalaiG
addikt
Van pár prototípus belole a gyárban, de még csak gagyimuanyag rajta minden, a lámpák se igaziak, csak froccsontott vackok, meg az egész belseje. Saját vélemény: Az eleje tetszik, a hátulja egy rakás szar. Kicsi, osztott csomagtarto, lefurészelték a hátulját mint a nissan nodenak. A belseje nekem tetszik is meg nem is. A válto jo hogy feljebb kerult, a fordulatszámméro megint egy rakás szar, a km ora nem tetszik, mert van egy nagy ora, korulotte meg a visszajelzok, a fordulatszámméro meg kulon felárral van odacsavarozva mint a tuningverdáknál a turbonyomás méro ora. Az osszes kapcsolo swft meg sx4-bol van szedve. Ha az ulést teljesen hátratoltam akkor már nem fértem el magam mogott, a lábam nyomta az ulést, pedig átlagosan magas vagyok (176 cm) és még gebe is. Egy megtermettebb ember igen csak nyomorogna hátul. Biztos van akinek tetszeni fog, de nekem nagyon nem jott be. Ha a hátulját nem vágják úgy le és kicsit megnyújták akkor eszméletlenul jol nézne ki, meg a muszerfalat kicsit normálisabbra kellett volna csinálni. Interneten az opel oldalán vannak amúgy képek rola, valami hasonlo lesz a suzuki változat is, merthogy ebbol három modell fog készulni, lesz suzuki, opel, meg fiat is.
Hali!
Köszi!
Képek?
Mekkora lesz a csomagtér? -
tildy
nagyúr
Ez tényleg megszokás kérdése, mert én a magam 184 centijével nem tolom teljesen hátra az ülést, hanem egy kattintással előtte pozícionálom. Hozzáteszem: mivel hátfájós vagyok, szinte majdnem derékszögben ülök, nyilván ez is számít.
De az tény, hogy az első helykínálatra még egyik szaktotyikban sem panaszkodatk a Swift-tulajok, pedig akad köztük böszme nagy állat szép számmal.Köszönöm , hogy korrekten regáltál. És egyébként szerintem is igen sokat számít. Emlékszel , hogy mennyire fura volt neked, mikor átültél a szamaránkba? Mármint hogy hogy ülünk benne
6.2es átlagfogyival
-
divot
veterán
Ez tényleg megszokás kérdése, mert én a magam 184 centijével nem tolom teljesen hátra az ülést, hanem egy kattintással előtte pozícionálom. Hozzáteszem: mivel hátfájós vagyok, szinte majdnem derékszögben ülök, nyilván ez is számít.
De az tény, hogy az első helykínálatra még egyik szaktotyikban sem panaszkodatk a Swift-tulajok, pedig akad köztük böszme nagy állat szép számmal. -
tildy
nagyúr
Kedves Tildy!

A héten átvettem a swiftet (3 ajtós), és egyszerűen nemtom elképzelni, mi kicsi azon neked elől..... én 120 kiló vagyok, 184 cm, és komolyan mondom, qrvára kényelmesen elférek. A titok annyi, hogy meg kell találni az ülést előre-hátra csúsztató és a háttámla dőlésszögét állító gombokat/karokat![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Akinek a swift elől kicsi, ááááá...télleg no comment.....Párom a teszteléskor 113 kiló volt, és 185 centi.
Viszont szép hosszú lábaink vannak. Koppra kitolt ülésnél sem éreztük, hogy de sok hely lenne elöl, pl a szamarához kképest, ahol szinte táncolni lehetett. Hozzá kell tenni, párom kicsit fekvősen vezet. -
Mecy_Lacee
senior tag
Meghajtják őket Esztergomban?
ett koléga erre jobban tudna válaszolni.
De láttam 1-2 dolgot.... -
ett
aktív tag
Van pár prototípus belole a gyárban, de még csak gagyimuanyag rajta minden, a lámpák se igaziak, csak froccsontott vackok, meg az egész belseje. Saját vélemény: Az eleje tetszik, a hátulja egy rakás szar. Kicsi, osztott csomagtarto, lefurészelték a hátulját mint a nissan nodenak. A belseje nekem tetszik is meg nem is. A válto jo hogy feljebb kerult, a fordulatszámméro megint egy rakás szar, a km ora nem tetszik, mert van egy nagy ora, korulotte meg a visszajelzok, a fordulatszámméro meg kulon felárral van odacsavarozva mint a tuningverdáknál a turbonyomás méro ora. Az osszes kapcsolo swft meg sx4-bol van szedve. Ha az ulést teljesen hátratoltam akkor már nem fértem el magam mogott, a lábam nyomta az ulést, pedig átlagosan magas vagyok (176 cm) és még gebe is. Egy megtermettebb ember igen csak nyomorogna hátul. Biztos van akinek tetszeni fog, de nekem nagyon nem jott be. Ha a hátulját nem vágják úgy le és kicsit megnyújták akkor eszméletlenul jol nézne ki, meg a muszerfalat kicsit normálisabbra kellett volna csinálni. Interneten az opel oldalán vannak amúgy képek rola, valami hasonlo lesz a suzuki változat is, merthogy ebbol három modell fog készulni, lesz suzuki, opel, meg fiat is.
-
SzalaiG
addikt
Hát mi a padon hajtjuk kulonbozo ellenorzéseket végezve kozben, 130-ig kell húzatni a program szerint, de volt már olyan mta váltos auto, aminek rossz volt a váltoja, felírta az egyik munkatársam, hogy 5 fokozatot nem kapcsolja. Na hajtsuk meg, hát kapcsolta az otodiket csak éppen 170-nél.
Kicsit sportosra lett hangolva. Meg volt már, hogy padon kiakasztották a km orát. Meg Lagermaxosok (kulon cég van arra, hogy a parkoloban elhelyezze a gépeket) se kímélik, csikorognak a kerekek, lengéscsillapítok tesztelve farolásokkal. Egyébként általában 5-6 km-et megy minden auto a padokon, meg parkolo, meg felrakják kamionra vagy vagonra. De amin sok hiba volt, és sokszor jon vissza nálunk, abban lehet akár 20 km is. Eddig a rekord 25 km-es auto volt. Szoval fizikai képtelenség a nullkilométeres auto, mert mindet letesztelik és az minimum 4-5 km.
Dare2Live:
Ebben lehet valami. Mondjuk mi azon a pár km-en nem sok kárt okozuk a gépnek. Bár van úgy, hogy a sport swift tesztprogramjánál a padon tiltásig porog. Meg amikor epi-t mérunk az auton, akkor az osszes benzines sx4-et meg a sport swiftet és mta váltos swiftet lepadlozzuk. Szoval mi már elkezdjuk a kis forgácsdarabokat az olajszuro felé terelni.
[Szerkesztve]Splash?

-
ett
aktív tag
Hát mi a padon hajtjuk kulonbozo ellenorzéseket végezve kozben, 130-ig kell húzatni a program szerint, de volt már olyan mta váltos auto, aminek rossz volt a váltoja, felírta az egyik munkatársam, hogy 5 fokozatot nem kapcsolja. Na hajtsuk meg, hát kapcsolta az otodiket csak éppen 170-nél.
Kicsit sportosra lett hangolva. Meg volt már, hogy padon kiakasztották a km orát. Meg Lagermaxosok (kulon cég van arra, hogy a parkoloban elhelyezze a gépeket) se kímélik, csikorognak a kerekek, lengéscsillapítok tesztelve farolásokkal. Egyébként általában 5-6 km-et megy minden auto a padokon, meg parkolo, meg felrakják kamionra vagy vagonra. De amin sok hiba volt, és sokszor jon vissza nálunk, abban lehet akár 20 km is. Eddig a rekord 25 km-es auto volt. Szoval fizikai képtelenség a nullkilométeres auto, mert mindet letesztelik és az minimum 4-5 km.
Dare2Live:
Ebben lehet valami. Mondjuk mi azon a pár km-en nem sok kárt okozuk a gépnek. Bár van úgy, hogy a sport swift tesztprogramjánál a padon tiltásig porog. Meg amikor epi-t mérunk az auton, akkor az osszes benzines sx4-et meg a sport swiftet és mta váltos swiftet lepadlozzuk. Szoval mi már elkezdjuk a kis forgácsdarabokat az olajszuro felé terelni.
[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
''......legyen azonban bármilyen pontos a méret, bármilyen finomra munkált az a felület, a motor az első pár száz kilométer alatt csaknem annyit kopik, mint a következő néhány tízezer alatt, és a használat szabja meg, hogyan.
Nem mindegy, hogy a hengerfal körkörösségi hibája, a csapágyak mikrontartományba eső alakhibái, a helyi felületi érdességi csúcsok hogyan, milyen dinamikával kopnak le. Nagy fordulatszámon, nagy terhelésnél a csapágyak bizonyos részei sokkal jobban meg vannak terhelve. Ilyen körülmények között a bekopás nem egyenletes, és a további kopásképet vagy például az olajfogyasztást kedvezőtlenül befolyásolja a motor kínzása.
A másik probléma, hogy a rendkívül szigorú technológiai előírások ellenére a szűz motorban nagyobb valószínűséggel fordulhatnak elő apró szennyeződések: a gyártásból visszamaradt mikroszkopikus forgácsok, az öntőformáról levált homokszemcsék, miegymás. Ehhez jönnek még a bejáratódás során lekopott fémrészecskék. Normál esetben ezek a szennyeződések előbb-utóbb az olajszűrőben vagy az olajleeresztő csavar mágnesén landolnak, de nem mindegy, hogyan jutnak el odáig.
Részterhelésen sokkal nagyobb az esélyünk, hogy a részecskék simán átmosódnak az olajkörön, esetleg gond nélkül beágyazódnak a csapágyfémbe. Egy határon pörgő csapágyazás számára ezzel szemben a legkisebb szennyeződés is halálos lehet.
A hosszabb távra tervező boldog újautó-tulajdonosok tehát valóban jól teszik, ha az első pár száz kilométeren némi önmérsékletet tanúsítanak, és üzemmeleg motornál sem lépnek túl a maximális fordulatszám és nyomaték 2/3-án, kerülve a hirtelen, nagy gázadásokat éppúgy, mint az alapjárathoz közeli, alacsony fordulatszámokat''
süti5: Értelmetlen szélmalomharc. -
süti5
őstag
Kedves Tildy!

A héten átvettem a swiftet (3 ajtós), és egyszerűen nemtom elképzelni, mi kicsi azon neked elől..... én 120 kiló vagyok, 184 cm, és komolyan mondom, qrvára kényelmesen elférek. A titok annyi, hogy meg kell találni az ülést előre-hátra csúsztató és a háttámla dőlésszögét állító gombokat/karokat![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Akinek a swift elől kicsi, ááááá...télleg no comment..... -
netmesterke
aktív tag
Láttam 2 hete...

-
tildy
nagyúr
Akkor csak mi voltunk túl nagyok.
A bejáratást meg tényleg érdemes megtenni. Elég jól le van írva a totalcaros cikkben. -
Mecy_Lacee
senior tag
-
ett
aktív tag
Ha tudnátok hogy ''kímélik'', amikor a parkoloban elhelyezik a gyárbol kijovo autokat.

Ijk: Hosszútávon nem ajánlott tépni a gépet, de néha jo ha odalépsz neki.
[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
-
t1
veterán
-
Ijk
félisten
Egyébként ez a bejáratós dolog hogy van? Csak elgondolkodtam hogy lehet nem kellett volna 140-el nyomnom a sztrádán.
-
Mecy_Lacee
senior tag
-
Ijk
félisten
Elöl egyáltalán nem kisebb a samaránál, sőt az egész utastér sem kisebb. Amennyivel rövidebb a ladánál az a csomagtartón és a motorházon jön le. Egyébként magasabban ülök mint a szamárban, és ez igen kellemes. Viszon egyik sem 5 személyes...
-
ett
aktív tag
-
tildy
nagyúr
-
t1
veterán
-
Ijk
félisten
-
Dare2Live
félisten
Én most paszolom el a swiftemet, az i-re az tette fel a pontot, hogy a nagyobb motorral és természetesen erővel is rendelkező 400kg-al nehezebb G Astra hasonló fogyasztást produkált.
A suzukiéknál nem tetszik ez az átverős akció, inkább Toyotára váltok.
Még olcsobban is meguszom a dolgot. Még több pénzért se számolják be a jelenlegi swiftet Suzukiék.Toyota t 3*is gondold meg.
A török corolla, meg francia Yaris minősége kicsit más mint a régi Yaris, Corolla.... -
t1
veterán
-
Sh@dowMAN007
tag
-
Ijk
félisten
-
fokukac
nagyúr
-
divot
veterán
-
tildy
nagyúr
Ez szerintem változó. Nekünk az 1.4es átlag 150nél (németből jöttünk haza) sem evett 7.5-8nál többet. Cserébe városban már megevett 8.5t is

fölötte tartósan még nem nagyon jöttünk. -
nemcso
őstag
130-nál ha egyedül ülök, akkor olyan 7,8, ha meg tele vagyunk, akkor 7,5 a fogyi. Leül az autó, veszít a gomboformából, ugyebár, amúgy is hátul sportrugózás van, így még laposabb, már-már sportkocsik a hatás.

Aztán viszont egyébként is durván megugrik a fogyasztás, de súlyosan még inkább, pld. 150-nál 9 liter egyedül, és 10,6 tele.Anno a céges 1.6-os Sedanom sem kajált 8,5 felett soha.
De 1.3, 1.4 kategóriába 150-es tempótól ugrásszerűen megnő a fogyasztás, vagy csak én látom így ?
-
bod101
senior tag
-
Ijk
félisten
-
tildy
nagyúr
Hát azért jóval áramvonalasabb a régi szerintem (igaz vannak még áramvonalasabbak is, de az más tészta) . Vedd pl azt, hogy sokkal lejtősebben jön fel az eleje, nem annyira turci. Aztán meg a hátulja is ( ha nem sedan) , akkor ferdén jön le.
[Szerkesztve] -
fokukac
nagyúr
130-nál ha egyedül ülök, akkor olyan 7,8, ha meg tele vagyunk, akkor 7,5 a fogyi. Leül az autó, veszít a gomboformából, ugyebár, amúgy is hátul sportrugózás van, így még laposabb, már-már sportkocsik a hatás.

Aztán viszont egyébként is durván megugrik a fogyasztás, de súlyosan még inkább, pld. 150-nál 9 liter egyedül, és 10,6 tele.azért ezek a számok tényleg durvák, az kis régi stiftemhez képest...
pedig az sem az az áramvonalas forma. -
divot
veterán

Aztán viszont egyébként is durván megugrik a fogyasztás, de súlyosan még inkább, pld. 150-nál 9 liter egyedül, és 10,6 tele. -
fokukac
nagyúr
''De ez csak akkor érvényes, ha betartom a 130-at, mert aztán viszont duplán behozza a megspórolt üzemanyagot.''
ezt nem értem.
ha oda 150 - vissza 150, akkor is kevesebbet eszik tele? -
divot
veterán
Ja.
Először nekem is furcsa volt, de mivel már sokadszorra járom meg ugyanazt az utat úgy, hogy oda üresen, vissza családostul, így beigazolódott. De ez csak akkor érvényes, ha betartom a 130-at, mert aztán viszont duplán behozza a megspórolt üzemanyagot. -
fokukac
nagyúr
-
Calogero
addikt
-
SzalaiG
addikt
-
SzalaiG
addikt
-
divot
veterán
Így-így: 130-ig kulturáltan fogyaszt, aztán elszabadul a pokol.
Egyébként meg hogy mit számít az áramvonalasság: ha teleüljük az autót, hiába sokkal nehezebb, mégis kevesebbet eszik az ótópályán.
[Szerkesztve] -
fokukac
nagyúr
a fogyasztás itt szvsz nem elsősorban a motorerőtől függ,
hanem ez a ''dugó kisautó'' nem kifejezetten áramvonalas forma.
rakhatnának 2 literes motort is a sswift-be, akkor sem enne kevesebbet 160-as sebességnél. -
tildy
nagyúr
-
nemcso
őstag
Aztán majd megjelenik az 1.1 vagy 1.0 -ás motorral, hogy igazi bevásárlókocsit csináljanak belőle. Bőven elképzelhető a motorűrtartalom lefaragása.
-
Ijk
félisten
-
fokukac
nagyúr
-
nemcso
őstag
-
as_Rock
őstag
Azért ez egyáltalán nem igaz. A skoda 300 mm-el hosszabb meg a tengelytávja 20 mm-el, és ennyi. A swift szélesebb, magasabb, persze minimálisan. A csomagtarto nagyobb, az igaz, 300 lityi, a swiftben csak 213. Ez elég nagy kulonbség, de a tobbi ugyanaz benne. Ettol fuggetlenul biztos jo a fabia is, nekem csak a kulseje nem tetszik. Leutánozták a swiftet, aztán annyi. A régebbi fabia szerintem normálisabban néz ki. De kinek mi tetszik.

[Szerkesztve]Új fabiából lesz kombi/sedan változat?
-
bod101
senior tag
Azért ez egyáltalán nem igaz. A skoda 300 mm-el hosszabb meg a tengelytávja 20 mm-el, és ennyi. A swift szélesebb, magasabb, persze minimálisan. A csomagtarto nagyobb, az igaz, 300 lityi, a swiftben csak 213. Ez elég nagy kulonbség, de a tobbi ugyanaz benne. Ettol fuggetlenul biztos jo a fabia is, nekem csak a kulseje nem tetszik. Leutánozták a swiftet, aztán annyi. A régebbi fabia szerintem normálisabban néz ki. De kinek mi tetszik.

[Szerkesztve]Nekem pont azért tetszik mert leutánozták a Swiftet
.
Amit itt leirtál az pont elég, hogy nagyobb legyen.
Miért jó, hogy magasabb
.
Részemről ennyit a Fábiáról.
Éljen a Suzuki
!
[Szerkesztve] -
SzalaiG
addikt
-
Viktor0610
MODERÁTOR
Köszi az infót!
Az oldal jó. Rájöttem, az autószerelőm épp' egy ezressel hozza többért az alkatrészeket, mint az oldalon található árak.
(Nem baj, betudom a szakértelme díjának.
)
Más. Valaki mondja el nekem, miért lehet az, h. a 3- és az 5-ajtós Suzuki szélvédőinek lefóliázása között miért csak 2 ezer forint a különbség? Ilyen olcsó a fólia? (Ez esetben nem tudtok valakit, aki olcsóért elvállalná?
) -
kymco
veterán
-
Integra
titán
spec az usm civicet nem kapod meg itthon

amúgy is szebb a jdm/eum 4d civica futóműve miatt meg beveri amúgy is az ufot
-
fokukac
nagyúr
kár, hogy az európai változat nem így néz ki...
a beszúrt képen az amcsi változat van.
az európainak táskás a szeme. de király kocsi.
-
tildy
nagyúr
-
divot
veterán
-
ett
aktív tag
Ja meg sokkal nagyobb az autó mindenestül (csomagtartó, belső és igaz csak 86 lóerő, de cserébe 5*-os lesz valszínű).
Nálam nincs nagyobb Suzuki fan, de nem csinál legalább akkora kocsit, mint az Ignis (csomagtartóra gondoltam)
.
Eddig nem tetszett a Skoda, sőt utáltam de az új Fábia igen!Azért ez egyáltalán nem igaz. A skoda 300 mm-el hosszabb meg a tengelytávja 20 mm-el, és ennyi. A swift szélesebb, magasabb, persze minimálisan. A csomagtarto nagyobb, az igaz, 300 lityi, a swiftben csak 213. Ez elég nagy kulonbség, de a tobbi ugyanaz benne. Ettol fuggetlenul biztos jo a fabia is, nekem csak a kulseje nem tetszik. Leutánozták a swiftet, aztán annyi. A régebbi fabia szerintem normálisabban néz ki. De kinek mi tetszik.

[Szerkesztve] -
t1
veterán
-
divot
veterán
-
neduddki
nagyúr
-
SzalaiG
addikt
-
bod101
senior tag
-
divot
veterán
Nekem is furcsa,foleg mivel az elozo szeriaban csucsulok,igy nekem tul suzukis lett
Nemmintha bajom lenne a swiftekkel,de ha azt akarok akkor S betuvel az orran legyen ne Skoda felirattal 
De amugy jo,hetvegen elmentem tesztvezetni,kiprobaltam.A belseje egesz turheto,a valtoja ugyan olyan mint az elozo generacioe,talan nekem kicsit lagy lett a futomu... De akkorsevennek,mert ez mar nem vigyorog olyan sunyin,kajanul mint az elozo
(de a teteje legalabb fabia maradt
)Én meg elhatároztam, hogy mivel a Suzuki az istennek sem akar családi autót gyártani, legközelebb lépek egy kategóriát fölfelé. Már meg is van a választottam:
![[kép] [kép]](http://www.automedia.com/NewCarBuyersGuide/photos/2006/Honda/Civic/Sedan/2006_Honda_CivicSedan_ext_1.jpg)
-
DeadMeat
nagyúr
Nekem is furcsa,foleg mivel az elozo szeriaban csucsulok,igy nekem tul suzukis lett
Nemmintha bajom lenne a swiftekkel,de ha azt akarok akkor S betuvel az orran legyen ne Skoda felirattal 
De amugy jo,hetvegen elmentem tesztvezetni,kiprobaltam.A belseje egesz turheto,a valtoja ugyan olyan mint az elozo generacioe,talan nekem kicsit lagy lett a futomu... De akkorsevennek,mert ez mar nem vigyorog olyan sunyin,kajanul mint az elozo
(de a teteje legalabb fabia maradt
) -
divot
veterán
Dehogy írtam le a Fabiákat, nekem az előző széria még tetszett is, a mostani egyelőre furcsa, mert olyan, mint ha a Swiftem meghízott volna.

-
DeadMeat
nagyúr
Ugyanannyi mit a 86 lovas fabiae 133nm.Sot az 1.2-es 64 lovas fabia 113nm,mint az 1.3-as swift. Kisautok igen igaz,varosba vannak kitalalva,ahol semmire nem mesz a sok loeroddel.
Nemkell azert leirni a fabiakat,mint ahogy a suzukikat sem. -
divot
veterán
-
DeadMeat
nagyúr
-
divot
veterán
Nem tudom te hol nézted az induló árát? Én most nézem az árlistát 1.4-es (új) fábia ára 3099000ft. Ebben klima van, fed.computer nem csak pillanatnyi fogyasztással, stb egyedül rádió nincs ami kb. 50000ft. A Skoda is WV tag (remélem jól irtam) és egyes tesztek szerint jobb minőségü is mint az anyacég.
Csak az a 86LE-s motor nem túl meggyőző.
-
bod101
senior tag
Annyira hasonlít, hogy tök ugyanaz az egész. A belsőtérnél a műszerfal, kezelőszervek mások ugye,meg a belsőtér színe is, kívűlről az első+hátsó lökhárító meg lámpa más. És ennyi a sok különbség. A,B,C oszlop, ajtók, csomagtér, kalaptartó, minden ugyanolyan. Ja meg annyi, hogy a swiftnek erősebb a motorja. Az 1.3-as 92 lóerő ha jól rémlik az 1.5-ös meg 102.
Ja meg sokkal nagyobb az autó mindenestül (csomagtartó, belső és igaz csak 86 lóerő, de cserébe 5*-os lesz valszínű).
Nálam nincs nagyobb Suzuki fan, de nem csinál legalább akkora kocsit, mint az Ignis (csomagtartóra gondoltam)
.
Eddig nem tetszett a Skoda, sőt utáltam de az új Fábia igen! -
bod101
senior tag
1.4-es Fabia (új) induló ára 3.083.800 Ft és eben igen csak alapfelszereltség van. Ha még kérek bele klímát az már kb 3.300.000, szuzukinál ugyanez (1.3-as motor) 700.000-el olcsóbb. Egyébként klímás Golfot kapok 3,5 milláért, szal akkor már ráfizetnék 200 ezret, azért az mégis egy golf. Egyébként kísértetiesen hasonlít a swiftre az új fabia.
[Szerkesztve]Nem tudom te hol nézted az induló árát? Én most nézem az árlistát 1.4-es (új) fábia ára 3099000ft. Ebben klima van, fed.computer nem csak pillanatnyi fogyasztással, stb egyedül rádió nincs ami kb. 50000ft. A Skoda is WV tag (remélem jól irtam) és egyes tesztek szerint jobb minőségü is mint az anyacég.
-
as_Rock
őstag
1.4-es Fabia (új) induló ára 3.083.800 Ft és eben igen csak alapfelszereltség van. Ha még kérek bele klímát az már kb 3.300.000, szuzukinál ugyanez (1.3-as motor) 700.000-el olcsóbb. Egyébként klímás Golfot kapok 3,5 milláért, szal akkor már ráfizetnék 200 ezret, azért az mégis egy golf. Egyébként kísértetiesen hasonlít a swiftre az új fabia.
[Szerkesztve]Úgy tudom skodáéknál hagyományosan kicsit túlárazzák a kocsikat, hogy jó sokat tudj belőle alkudni
akinek meg nem jut eszébe ilyesmi azon extra hasznot kaszáltak 
-
ett
aktív tag
[Szerkesztve]Annyira hasonlít, hogy tök ugyanaz az egész. A belsőtérnél a műszerfal, kezelőszervek mások ugye,meg a belsőtér színe is, kívűlről az első+hátsó lökhárító meg lámpa más. És ennyi a sok különbség. A,B,C oszlop, ajtók, csomagtér, kalaptartó, minden ugyanolyan. Ja meg annyi, hogy a swiftnek erősebb a motorja. Az 1.3-as 92 lóerő ha jól rémlik az 1.5-ös meg 102.
-
süti5
őstag
''A skodát túl drágának találtam, mellesleg az új fabia úgy néz ki mint a swift, csak kevesebbet tud drágábban''
Ezzel vitatkoznék, szerintem ugyanaz a felszereltsége az 1.4-nek, csak sokkal nagyobb fábiáról volt szó.
Lehet, hogy a következő kocsimnál elhagyom a márkát
.
Meggyöző az új Fábia.Nekem skodánál mindig a motorerővel van problémám.....
emlékszem még mikor a fabiakat 1.0-ás 50 lóerős benzinessel is forgalmazták......és tegyük hozzá, a fabia kb 1 tonna, míg a régi 1.0-ás swift is csak 800 kg körül volt, 53 lóerővel.
Szóval a fabia motorválasztéka benzinesben elfogadható áron 60-75 lóerőig terjed, az 1.4-es 16V ami 100 lóerős, az meg már rohadtul drága..... -
Ijk
félisten
''A skodát túl drágának találtam, mellesleg az új fabia úgy néz ki mint a swift, csak kevesebbet tud drágábban''
Ezzel vitatkoznék, szerintem ugyanaz a felszereltsége az 1.4-nek, csak sokkal nagyobb fábiáról volt szó.
.
Meggyöző az új Fábia.1.4-es Fabia (új) induló ára 3.083.800 Ft és eben igen csak alapfelszereltség van. Ha még kérek bele klímát az már kb 3.300.000, szuzukinál ugyanez (1.3-as motor) 700.000-el olcsóbb. Egyébként klímás Golfot kapok 3,5 milláért, szal akkor már ráfizetnék 200 ezret, azért az mégis egy golf. Egyébként kísértetiesen hasonlít a swiftre az új fabia.
[Szerkesztve] -
bod101
senior tag
Sziasztok! Úgy tűnik hamarosan én is benne leszek a ''swift klubban''. Sok hezitálás után végül őt választottuk. GLX klímás lesz, a kereskedő elengedett belőle 300-at. Megjegyzem a listaára majd 3 milla volt, annyit nem adnék egy swiftért. Már nagyon várom, hogy elhozzam, remélem nem fogom megbánni.
A skodát túl drágának találtam, mellesleg az új fabia úgy néz ki mint a swift, csak kevesebbet tud drágábban, a colt nem tetszik, Dacia olcsóbb de azt nem vennék, Focus tetszene csak marha drága, Fiesta volt még esélyes, de végül Suzuki lett. Annak ellenére hogy sokan le akartak beszélni az ismerettségi körömből, persze nem objektív tapasztalatok alapján.''A skodát túl drágának találtam, mellesleg az új fabia úgy néz ki mint a swift, csak kevesebbet tud drágábban''
.
Meggyöző az új Fábia. -
bobsys
veterán
Sziasztok!
Egy ideje jómagam is Suzuki-tulaj volnék. Mivel használtan vettem egy '94-es darabot, kell költeni rá. Nagyon nem vagyok képben alkatrész-árakkal kapcsolatban, ezért kérdem, van-e olyan oldal, ahol az árakat meg lehet tekinteni online?
Az esetleges válaszokat köszönöm!
Üdv:
Viktorén pölö itt szoktam [link] , hozzáteszem nem mindig megy az oldal és nem minden alkatrész van fent
-
Viktor0610
MODERÁTOR
Sziasztok!
Egy ideje jómagam is Suzuki-tulaj volnék. Mivel használtan vettem egy '94-es darabot, kell költeni rá. Nagyon nem vagyok képben alkatrész-árakkal kapcsolatban, ezért kérdem, van-e olyan oldal, ahol az árakat meg lehet tekinteni online?
Az esetleges válaszokat köszönöm!
Üdv:
Viktor -
Mecy_Lacee
senior tag
16-os. Pontosan 165-ös, ha jól emlékszem. MAC Audio került bele.
Középkonzolról nincs tapasztalatom. Az indexen árultak anno, nem emlékszem pontosan mennyiért. Lehet hogy már nincs is... -
divot
veterán
-
Ijk
félisten
Hát én az első ajtókban cseréltem ki (eddig) a ''recsegőket''.
Van különbség...
Beépített fejegység:
Ez egy beépített alsó-kózépkategóriás masina. Annyit is tud.
[Szerkesztve]És mekkora fér be? 13-as, vagy 16-os is elfér?
Fejegységet hogy lehet cserélni? Gondolom lehet venni középkonzolt méregdrágán.
Jó hogy még meg sincsen a kocsi és már azt tervezem hogy cserélem ki a hifit. Ha meglesz persze úgysem ez lesz az első dolgom, ráér még...
[Szerkesztve] -
ett
aktív tag
-
Mecy_Lacee
senior tag
Még a gyári hangrenszerről akartam kérdezni.
6 hangszórós lesz benne, nemtudom milyen minőségűek, ha valami papírmasé majd kidobálom, ha lesz fölös pénzem veszek bele normálisat. És erről a beépített fejegységről mi a tapasztalat? Lenne egy jó kis Pio-m, csakhát ahhoz kellene egy másik középkonzol. Szóval ha nem nagyon ócska, akkor nem cserélgetném.Hát én az első ajtókban cseréltem ki (eddig) a ''recsegőket''.
Van különbség...
Beépített fejegység:
Ez egy beépített alsó-kózépkategóriás masina. Annyit is tud.
[Szerkesztve] -
divot
veterán
6 hangszórós lesz benne, nemtudom milyen minőségűek, ha valami papírmasé majd kidobálom, ha lesz fölös pénzem veszek bele normálisat. És erről a beépített fejegységről mi a tapasztalat? Lenne egy jó kis Pio-m, csakhát ahhoz kellene egy másik középkonzol. Szóval ha nem nagyon ócska, akkor nem cserélgetném.El lehet vele lenni, bár nem egy nagy szám.
-
Ijk
félisten
6 hangszórós lesz benne, nemtudom milyen minőségűek, ha valami papírmasé majd kidobálom, ha lesz fölös pénzem veszek bele normálisat. És erről a beépített fejegységről mi a tapasztalat? Lenne egy jó kis Pio-m, csakhát ahhoz kellene egy másik középkonzol. Szóval ha nem nagyon ócska, akkor nem cserélgetném. -
Ijk
félisten
Francia kocsit nem szerettem volna, a Kia meg azért drágább.
Eddig egy 1.3-as LADA Szamarát nyúztam, miután visszaültem tesztvezetés után, a pedálokat nyomkodva úgy éreztem magam mint egy konditeremben. Hát igen könnyű a jót megszokni... Egyébként szerettem a vén szamarat is (90-es évjárat), igaz szervizelni kellett párszor, de elég igénytelen, fogyasztása kb mint a swiftnek, és szerintem viszonylag erős (főleg, hogy 2 hónapja a szétrohadt kipufogódob kilyukadt). Meg kissé furcsa volt, hogy 100-nál a swift nem kezdett rázni, mert a ladában azért van rezonancia, a váltó és a különböző kasztnielemek zaja elnyomja a rádiót. -
as_Rock
őstag
Sziasztok! Úgy tűnik hamarosan én is benne leszek a ''swift klubban''. Sok hezitálás után végül őt választottuk. GLX klímás lesz, a kereskedő elengedett belőle 300-at. Megjegyzem a listaára majd 3 milla volt, annyit nem adnék egy swiftért. Már nagyon várom, hogy elhozzam, remélem nem fogom megbánni.
A skodát túl drágának találtam, mellesleg az új fabia úgy néz ki mint a swift, csak kevesebbet tud drágábban, a colt nem tetszik, Dacia olcsóbb de azt nem vennék, Focus tetszene csak marha drága, Fiesta volt még esélyes, de végül Suzuki lett. Annak ellenére hogy sokan le akartak beszélni az ismerettségi körömből, persze nem objektív tapasztalatok alapján.Sok örömöt a verdához!

Nem sokkal drágább a Citrom C4, Kia szíííd, azokkal mi volt a gond? -
Mecy_Lacee
senior tag
A skodát túl drágának találtam, mellesleg az új fabia úgy néz ki mint a swift, csak kevesebbet tud drágábban, a colt nem tetszik, Dacia olcsóbb de azt nem vennék, Focus tetszene csak marha drága, Fiesta volt még esélyes, de végül Suzuki lett. Annak ellenére hogy sokan le akartak beszélni az ismerettségi körömből, persze nem objektív tapasztalatok alapján.Legyen hozzá sok szerencséd!
S gratula! -
SzalaiG
addikt
A skodát túl drágának találtam, mellesleg az új fabia úgy néz ki mint a swift, csak kevesebbet tud drágábban, a colt nem tetszik, Dacia olcsóbb de azt nem vennék, Focus tetszene csak marha drága, Fiesta volt még esélyes, de végül Suzuki lett. Annak ellenére hogy sokan le akartak beszélni az ismerettségi körömből, persze nem objektív tapasztalatok alapján.Gratula! Üdv a klubban!

-
Ijk
félisten
A skodát túl drágának találtam, mellesleg az új fabia úgy néz ki mint a swift, csak kevesebbet tud drágábban, a colt nem tetszik, Dacia olcsóbb de azt nem vennék, Focus tetszene csak marha drága, Fiesta volt még esélyes, de végül Suzuki lett. Annak ellenére hogy sokan le akartak beszélni az ismerettségi körömből, persze nem objektív tapasztalatok alapján. -
AmunRa
senior tag
Én most paszolom el a swiftemet, az i-re az tette fel a pontot, hogy a nagyobb motorral és természetesen erővel is rendelkező 400kg-al nehezebb G Astra hasonló fogyasztást produkált.
A suzukiéknál nem tetszik ez az átverős akció, inkább Toyotára váltok.
Még olcsobban is meguszom a dolgot. Még több pénzért se számolják be a jelenlegi swiftet Suzukiék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
4100 - 4001
75126 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Egy darab pluszjellel gazdagodott a Galaxy A07s
- Tesla topik
- Samsung Galaxy A27 - az esélytelenek nyugalma
- DLSS - NVIDIA
- Apple Watch
- Hálózati / IP kamera
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Linux felhasználók OFF topikja
- LEGO klub
- Méregdrága trifolddal tör borsot a Huawei az Apple orra alá
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite / 8/256GB / 12Hó Garancia / Kártyafüggetlen
- LG 70" 4k 177 cm SMART okos TV 70UN71003LA
- Beszámítás! Új GIGABYTE AORUS XTREME WATERFORCE RTX 5080 16GB videokártya 3 év 27% akár részletre!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
És még kellett volna kb 2 centi, hogy oké legyen. (NEm nekem.) Igaz , mint már írtam, mi a sportosabb/fekvősebb beállítást szeretjük.

googleban rákeresel, az opel oldalán lesz kép rola. Nem tudom a pontos méretét a csomagtérnek, de elég kicsi lesz.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[kép] [kép]](http://kep01.fotoalbum.hu/pictures/picturezoom/2007/06-05/ijk/_DSC1716a_173432.jpg)
![[kép] [kép]](http://kep01.fotoalbum.hu/pictures/picturezoom/2007/06-05/ijk/_DSC1718a_173429.jpg)
![[kép] [kép]](http://kep01.fotoalbum.hu/pictures/picturezoom/2007/06-05/ijk/_DSC1719a_173450.jpg)

!