Hirdetés
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
-
LOGOUT
Subaru topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
Eljött az idő, szivárog valahol az olajhűtő körül a hűtővizem.. (Még csak felülről láttam.)

-
Qru
MODERÁTOR
-
Lacerta
aktív tag
-
Lacerta
aktív tag
Enyém full extra, csak a navi nincs benne, de az akkor még külön felár volt a felszereltségen túl.
Maga a bőr az nem rossz, csak a teteje hámlik. Igazából a kereskedő is valami varázsszerrel kezelte meg, mert tök jónak tűnt amikor vettem, csak amikor elkezdtem belül takarítani, akkor sikerült letörölgetni.
A fogása rendben van, bár nem vagyok háklis az ilyesmire, kicsi a kezem, a vékony kormányt is meg tudom fogni.Cseréljünk kuplungot, az enyémben olyan, mint egy kisteherautóban ( pedig új a kuplung ).
Sokat tekerek, van vádlim, mégse bírom elég finoman kezelni a mai napig sem, pedig nemsokára egy éve lesz nálam a gép.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
A műhelye, a cucca elég komoly, és meglehetősen precízen molyolt a futóművön.
Ami a kormánykereket illeti, megnéztem a szervízkönyvet, és végül is nem lenne azt nehéz beállítani, ha nem lenne benne az, hogy kösd ki az akkut, és távolítsd el a légzsák modult.
Valahol megértem, hogy nem akar ezzel b@szakodni. Főleg, ha megteheti.
Ettől még a jövő héten meg fogom keresni, hogy nagyon jó lett a futómű, de a kormánykerék pont ugyanolyan ferde, mint előtte. -
Lacerta
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Tudom, hogy a kormányt kell levenni, de a faszi azzal kezdte, amikor mondtam hogy ferde a kormány, hogy ő futóművet állít, kormánykereket nem ( és azt is kizárólag hétköznap, reggel 8 és délután 4 közt, hetekkel előre foglalt időpontban ).
Mifelénk is az van, hogy vagy kóklerhez viszed az autót, vagy művészhez. -
apropó: tudtok jó futóművest szentendre, óbuda környékén?
-
Lacerta
aktív tag
Hát ja, pont úgy van megcsinálva a konzol és a kormánykerék, hogy jól látszik a legkisebb szöghiba. Én meg különösen háklis vagyok az ilyesmire az orrom előtt.
A srác elég neves futóműves errefelé, és ott voltam, amikor csinálta. Precízen be van állítva, vagy 1.5 órát matatott rajta. És tényleg fasza lett, ma és tegnap megjárattuk az erdőben, aszfalton, makadámon is, érezhetően jobb, kezesebb, ügyesebb.
Azt lenne jó tudni, hogy ezt ki lehet-e ( szabad-e, érdemes-e ) húzni futóműből, vagy a kormányoszlopon/kormánykeréken kell állítani? Mert ez két külön ember.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Turelem csak nyaron lesz cseres a gumim szoval annal elobb nem valoszinu a dolog.

-
Qru
MODERÁTOR
Mar csak honapok kerdese es felkerulnek az alu felnik.
A tpms mar megvan hozzajuk. [kép] -
Lacerta
aktív tag
Én nem mentem vele sokat, hogy mielőtt megvettem, mennyit mentek vele így, azt nem tudom, de nem látszik a gumin. Egyébként újszerű gumikkal vettem, a régieket akár el is koptathatta.
Összetartáson, dőlésen, utánfutáson egyaránt kellett kicsit korrigálni, de mondta a srác, hogy nem volt vészes.
Hordanak hozzá Subarukat ( igazából leginkább hozzá hordják a környékről ), úgyhogy jól ismeri a futóművüket. Amikor bejelentkeztem hozzá időpontot kérni, azzal kezdte, hogy nagyon szereti a Subarukat, de a futóművük nem mindig barátja. Szerencsére az enyém az volt.
) -
Lacerta
aktív tag
Ma voltam futóművet állíttatni, mert már egy ideje feltűnt, hogy picit ferdén állt a kormány. Nem húzott semerre, de amikor egyenesen mentem, volt benne 2-3 fok. Épp csak látszott.
Jól tippeltem, kellett rajta állítani, elöl, is hátul is, de nem sokat. Viszont sokat változott érzetre a kormányzás.
A srác megdícsérte a gépet, hogy nagyon szép állapotú a futómű alatta, szilentek, harangok egyaránt, és a csavarok is könnyen mozognak.
-
MasterMark
titán
válasz
Petester
üzenetére
Ja mégvalami, teljes káosz van a sok hülye boltnál ezekkel a harangokkal, mert képtelenek jól megcsinálni, nem értik hogy itt van elől is meg hátul is féltengely.

A hátsó belső az sima kerek alakú, lehet olyat kaptál. Az ott hasonló mint a külső csukló:
Hátsó belső: DOJ: double offset joint
Külső elől is meg hátul is: EBJ: high efficiency compact ball fixed jointHátulra külsőre is meg belsőre is gumit találtam.
-
MasterMark
titán
válasz
Petester
üzenetére
Ha már szét lett szedve akkor a belsőket is kicseréltem, bár nem volt vészes de azért picit repedezett.
Én találtam hozzá utángyártottat, 3 dudor van benne hogy felfeküdjön teljesen a csukló házára. (Ugye három ágú a csukló belül: pillow tripod joint (PTJ).)
Ezek kit-ben voltak, bilincsekkel meg zsírral 3-5 ezer körül. Több utángyártó is ad el ilyet, a belső az mindenhol gumi ahogy láttam.szerk.: Mondjuk ha can-on kapná akkor legalább nem romlott volna el, vagy minden rossz lenne.

szerk.2: Ja izé a fék. Kotyog ez a szar és most megpróbáltam ezzel a liqui moly zsírral (megvett a marketing), hátha. Egyelőre tesztelés alatt, mert zsírozás utána a régi zsírral is jó volt 1-2 hétig aztán szép lassan megint felerősödött a kotyogása. Az a rossz csúszó pin amelyik bele volt rohadva előttem. Ki kellett belőle ütni, belül tiszta rozsda volt. Előszőr arra gondoltam a rozsda miatt túl nagy lett a luk a konzolon és azért kotyog, most eszembe jutott lehet csak a zsír a gond. De hogy miért ott és miért csak úgy egyelőre nem tudom. Meglátjuk mi lesz. A reményhal meg utoljára.

De ez is már régi ongoing sztori mint a többi hülye bajom a rugóval, meg stb....
-
Petester
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Nekem 2 éve lyukadt ki a jobb első belső harang, frankón tele fosta a kipufogót is zsírral, nem volt kellemes az utastérben sem tőle.
Gyári harang került bele, 9k Ft volt, nem is volt utángyártott belőle. A harang belső, nagyobb oldala speckó, nem sima kör, hanem 2 dudor(?) van benne, az utángyártott meg sima kör kialakítású, nem zárt volna teljesen. Vissza is vették.
Mi lett a fékeddel? Mit kellett újra zsíroznod?Nekem most a jobb első kerékagy csapágy kezd morogni, de hogy ne legyen teljesen unalmas az élet, a fordulatszám mérővel szenvedek, nem igazán mutat. Voltam már vele a Haudeknél is, ott is azt mondták, hogy hibátlan az óra, végig nézték az összes forrasztást is, de sehol nem találtak hibát. Valahol a vezetékelésben lehet gikszer, nem juthat fel a jel az óráig. Az ECU még látja a fordulatszám jelet, de az óráig már nem jut el.
Viszont talán jó hír, hogy nem can-en kapja az infót, analóg jel megy be az óracsoportba, lehet egyszerűbb lesz megtalálni a hibát. -
MasterMark
titán
Előző hétvégén ugye a féket babráltam, kiderült hogy jobb elől a kerékoldali féltengely gumiharangon gigantikus lyuk tátong, szóval a most hétvégi program ez volt.
Egész jól ment, valaki volt már itt, csavarok zsírozva, az agyban a tengely rézpasztázva, semmi nem volt összerohadva.Kerék oldalra előre csak ilyen thermoplast műanyag harang volt, elsőre nem tetszett de így összerakva okénak tűnik. Rendes gumiból valót sehol nem találtam, a gyári valószínűleg az lenne. Meglátjuk ez hogy bírja.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Ó, igen. Nekem is tetszik az a megoldás.
Akkor már csak a könyöklő és első az ülések hátuljára, illetve a hátsó sor ülőlapjára kellene valami, amit elég kirázni, és slaggal leveretni, miután kiszálltak a gyerekek.
Láttam olyat ebayen, de van rizikó a megrendelésében. Az ÁFAgeddon óta különösen.
@Qru: Thx!
Próbáld ki a te is tiédet, Mert Közelít A Tél!
( ma voltunk Bánkúton, még mindig van hó... ) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Olyan jo lenne nekem is.

-
Lacerta
aktív tag
-
Lacerta
aktív tag
Aha. Na olyat az enyém nem tud. Van két napi km számláló ( A és B ), ha motorindításkor nullázom valamelyiket, akkor az tölti be ezt a funkciót.

Amikor pedig a rendes odométert mutatja, akkor jelzi ki a pillanatnyi fogyasztást.
De teljesen sz@r, és nem csak, mert idegesítően magas értékeket mutat kettesben fölfelé a hórvölgyi makadámon, hanem mert ha full motorfékkel gurulok, akkor sem megy 2 liter alá. Ami nyilvánvalóan nem igaz, csak hülyén programozták, és 2 liter alatt nem tud mutatni.
Szumma szummárum, inkább írogatom a tankolásokat.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
A méret teljesen jó. Nagyon passzos. És még a tanksapka nyitó kallanytút sem takarja ( by Qru ).
Majd fotózok egészet is, ha már van rá igény.
-
Lacerta
aktív tag
Megjött a Rezaw hótálcám.
Nem volt könnyű menet.Megrendeltem az egyik helyen, kicsit később szóltak, hogy nincs, nem is lesz raktáron, megrendelik 6 hétre, és ha nem jó, nem is cserélik.
Jó, akkor hagyjuk.
Másik helyen megrendelem, 10 perc múlva jön a levél, hogy az a megrendelés is ugyanoda fut be.
Kérdezem, van-e még webáruházuk ezeken kívül, de nincs.
Harmadik helyen megrendelem, és megjött!
Délután lementem betenni, tényleg méretpontos.
Aztán a vezetőülésnél szembesültem azzal, hogy a felöntött rögzítési pont helyek köszönőviszonyban sincsenek azokkal, amik az autóban vannak.
Kellemetlenül sok időt töltöttem azzal, hogy befaragjam megfelelő helyre a patentokat.
Van egy olyan sejtésem, hogy a gyári rögzítési pont igazából 1 db M6-os menetes furat az ülés alatt ( az tényleg gyári, nem utólagos, megnéztem ). Erre lehet egy lemezvillát felcsavarozni, amin a két pöcs van a szőnyeghez.
Namármost, vagy ebből a villából van többféle lyuktávolsághoz való, vagy a szőnyeg nem gyári ( hanem elképesztően jó minőségű OEM ), és ahhoz adták ezt a fajta villát, ami viszont eltér az eredeti gyári mérettől.Viszont van hótálcám.

-
Lacerta
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Tippelhetné, de nem magyarázza, hogy mi alapján dönti akkor el bemelegedett utastérnél, hogy meleget fúj, vagy erőset?
-
Lacerta
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Abból még nincs harmatpont.
De ha a motorba beszívott levegő páratartalmát méri, akkor már lehet számolni.Illetve abból is lehet.
Ha méri a beszívott levegő páratartalmát ( azt kellene ), és felhasználja a klíma is ezt a jelet.
-
Lacerta
aktív tag
Juteszembe.
Azt nem tudja véletlenül valaki, hogy az SH Foresterben a klíma nézi-e az utastér páratartalmat?
Időnként, full auto módban random módon bekapcsolgat menet közben az AC, néha keringtetésre is vált, akkor is, amikor fűtő módban van.
A fűtésnél pedig van, amikor bemelegedett utastérnél leveszi a befúvást, máskor pedig inkább üvölteti folyamatosan maxon a ventit, és kintről kever hozzá hideget.
Csak arra tudok gondolni, hogy méri, vagy számolja az utastérben a harmatpontot. -
válasz
MasterMark
üzenetére
Na, megkérdeztem, "nem teljesen" egyértelmű a munkalapon a fogalmazás, de az ott stabilizátor szilenteket jelöl, tehát nem a stabilizátort cserélték, csak a két szimmeringet, a külsőt és a belsőt. Megnéztem bótba, valóban így árulják, hogy belső/külső.
Egyébként mivel tudja, hogy szoktuk erdei utakon, vízmosásban 40-50-nel csapatni, ezért ilyen combosabb típust tette mindenhova.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Stabilizátor pálca?
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Nemtom, te értesz hozzá.

-
Qru
MODERÁTOR
-
válasz
MasterMark
üzenetére
-
Lacerta
aktív tag
Nagynak tűnik a Fori, de igazából csak magas. Ha beparkolom bármilyen bohóc SUV mellé, azonnal látszik. Teljesen kompakt osztály méret, csak nem verem be a fejem olyan könnyen.
Egyedül a széle lóg rá picit a tanksapka nyitóra de nem is baj, mert így azt is védi.
Arról nekem is hiányzott már a műanyag, szerencsére alin találtam teljesen gyárinak látszót.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Lacerta
üzenetére
Azt én sem gondoltam volna de kiderült hogy annyira egy platform, hogy még a padlószőnyeg is egyezik. Rendeltem gumiszőnyeget, de Foresterhez valót küldtek. Vertem magam, hogy akkor vihetem vissza. Hagytam is a francba, aztán csak nem hagyott nyugodni a dolog. Beszéltem a bolttal, kiderült, hogy jó az enyémbe is. Mondom akkor rápróbálok: és tényleg.
Egyedül a széle lóg rá picit a tanksapka nyitóra de nem is baj, mert így azt is védi. -
Lacerta
aktív tag
Nagyon sokat nem szoktam fékezni, dízel, van motorfék.

Meghát családi utazóautó, nem vagánykodom vele. Bár a gyerekek élvezik, ha mégis.
Igazából a régivel se volt semmi bajom, azt már akkor láttam, hogy nagyon kopott, amikor vettem, és később a szerelőm mondta, hogy méret alatt van, vizsgára ne vigyem így ( illetve ne vigyem hozzá így, hogy vigye vizsgára.
).
Fogni így is jól fogott, ráállós fékezésnél lehetett csak halványan érezni, hogy kezd hullámosodni.Az elsőt már a múlt héten feltette, úgyhogy azt teszteltem a hétvégén. Bejáratósan nem fog úgy, mint a régi. De ez el fog múlni hamar.

Nekem így a négy tárcsa, betétekkel, munkadíjjal 105k. Kicsit szabadkozott a srác, hogy amióta adott árajánlatot, pár ezerrel több lett az alkatrész.
Meg mondtam neki, hogy kérek új fékfolyadékot is ( ki tudja, mikor cserélték ), az még rá fog jönni pluszban erre az árra. -
Lacerta
aktív tag
Nálam a fékek cserélődnek épp.
-
Futóműszerviz pipa. Lengéscsillapítókat bemérték, még okésak mindenhol. Lengőkar és egyéb szilenteket kellett cserélni, stabpálcákat, hátsó rudat, féltengely gumiharangot, hátsó féktárcsákat, pofákat, meg kapott friss olajat, szűrőket, klímatöltést és tisztítást, meg ablaktörlőket és új testkábeleket, mert ez utóbbiak elmúltak az időben. Ja, és jövőre cserés lesz a kipu is, elég rozsdás a kati mögötti rész, majd kap szép rozsdamentes rendszert. Meg van vmi kis olajfolyás a kormányrúd környékén, kap motormosást, és akkor megnézik pár hét múlva honnan folyik a micsoda.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Hajra!
-
Qru
MODERÁTOR
2021-es Outback NCAP törésteszt: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Váratlanul megerősítette a mobil GeForce RTX 5070-et az NVIDIA
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Próba
- Bestbuy játékok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Automata kávégépek
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- HP Zbook 17 G6,17.3",FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4397
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron! Garancia Számla!
- ÚJ MacBook Pro 16" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Gyári harang került bele, 9k Ft volt, nem is volt utángyártott belőle. A harang belső, nagyobb oldala speckó, nem sima kör, hanem 2 dudor(?) van benne, az utángyártott meg sima kör kialakítású, nem zárt volna teljesen. Vissza is vették.