Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Subaru topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dethroner
üzenetére
FL előtti, a hűtőrácsa is (vannak ilyen bevágások a rácson a FL-esen meg nincs) de a korából is ki lehet találni. Ez 2010 februári. 2010-ben volt a váltás és kizárt, hogy 2 hónap alatt legyártották japánban és ideért volna hajóval + forgalomba is állították volna. Szóval ez legjobb esetben is olyan 2009 év végi gyártású lehet.
-
dethroner
veterán
Hát vesszek meg, de én csak annyi különbséget látok hogy az egyiknek van nyílás a motor fölött, a másiknak nincs, hűtőrács nekem tökegyforma. A hátulja dettó, nem tudok különbséget tenni. Na jó, könnyítsünk

Még fent van a hirdetés, ami a kereskedő hibájából, vagy megtévesztő szándékából kifolyólag, tartalmaz némi elírást. De ez akkor most ráncfelvarrás előtti, vagy utáni? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
dethroner
üzenetére
Facelift:
In 2010 for the 2011 model year, the Subaru Forester received a new grille insert. An optional roof-rack would raise total height by 2.5 inches. The naturally aspirated Foresters were equipped with an all new third generation motor with DOHC 2.5l FB25 and 2.0l flat four FB20. - [link]
FL előtti: [link]
FL-es: [link]
mod:
Ám eléképzelhető, hogy itt európában nem kapott más hűtőrácsot.
Petester-t kérdezd, ő most pont ebben van benne.
-
dethroner
veterán
Hahu-n betöltöttem 2008-as és 2012-es forestereket, de én nem látok külsőre semmi változást, se hűtőrács, se semmi

Ám valami fejegységet tudnátok javasolni? 2 Din-es, androidos, navigációs, és tolatókamerát szeretnénk még hozzá. És nem egy banánköztársaság 1 évi jövedelme lenne a keret

-
dethroner
veterán
Valószínű megmondanám ha éjjel látnám, de nem én hajtom az autót, aki pedig vezeti, eddig csak nappal közlekedett. Mit gondolsz, a korábban gyártott euro4-es motorú active-nál jobban felszerelt lehet az euro5-ös motorral szerelt? Előbbit ha jól láttam 2008-2010 között gyártották, utóbbit pedig 2010-2013 között. Amilyen kis ravaszak ezek a ferdeszemüek, biztos tettek pár plusz extrát is az új motor mellé

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dethroner
üzenetére
Arra lehet nem kapsz választ, legalábbis én ott írtam nekik (szervizbe kértem időpontot) és csesztek válaszolni. Bár lehet csak lassúak, végülis még csak 2 hónapja írtam nekik.

Igen az active a felszereltségi szint (ez az alapfelszereltség de régiónként eltér a tartalma), a comfort meg a közepes.
Lámpamosó a xenonhoz jár csak (kötelező a xenon mellé és az automat szintezés is), szóval xenon lesz sztem. De más a halogén meg a xenon színhőmérséklete (xenon kékes a halogén sárgás) ránézésre megmondod melyik van neked.
A man. igen a manuális váltót jelenti az Aut. meg az automatát. -
dethroner
veterán
Írtam nekik a weboldalon egy levelet, remélem a megadott email címemre reagálnak majd. Kaptunk az autóhoz nagy adag könyveket is, és benne a vásárláskori bejegyzés: forester active man. Gondolom a man. az a manuális váltóra utal, az active meg a fapadra
Egy dolgot még nem sikerült kiderítenem, xenon a tompított, vagy sem? A fényszórómosó működik, de ebből feltétlen következik hogy xenon van benne? -
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
Jól láttam, hogy most kapott új kopóréteget?
Amúgy kíváncsiságból rákerestem, a Klubos srác akivel a vezetési tréningen voltam árulja a Fori XT-jét.
74k km - garis motorcsere
95k km - új katalizátor
104k km - 2 új első kerékcsapágy
[link]Háát, ez nem túl jó fényt vet a Forira...

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Petester
üzenetére
A PD-TDI OBK tesztben jól leírják a dolgot amúgy.

Teljesen mindegy, végül mi végzi ki idő előtt a különleges EE20 motort, a végeredmény és a költségei hasonlóak. Mivel ezekre az autókra 5 év garanciát adott a gyár, a szerelő szerint sok példány rég átesett a motorcserén. Az első tulaj ezzel megspórolhatott több mint kétmillió forintot, viszont senki nem garantálja, hogy az új motor nem döglik meg ugyanígy. - [link]
-
Petester
senior tag
De ha a cserekor csak a fűzött blokkot cserélik és minden más kerül át a régi motorról, akkor a környezetvédelmi besorolás változatlan marad, nem? Most csak laikuskent gondolkodok, de nem a motor tudja a minősítést, hanem az a sok firlefranc, amit rá aggatnak (kipufogó gáz visszavezetés, dpf szűrő, katalizátor és a többi). Vagy rosszul gondolom?
A spurira köszi a tippeket, a kézikönyvet nem is lapoztam fel, hogy említik e.

-
-
dethroner
veterán
Mi az a vezérképviselet? Most csütörtökön fogjuk átíratni, utána már nem lesz kedvem újra 6000-et kifizetni új forgalmi miatt.
2010-es az autó, és ebben az évben még elvileg mindkét motorral gyártották. Meg lehet tudni, hogy mi van nekünk? Mit gondoltok, az ebben a linkben szereplő típusleírások mennyire pontosak? Ezek alapján lehet biztosra menni, vagy hiányos még így is? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
dethroner
üzenetére
Érdeklődj utána a vézérképviseleten, az a tuti. Lehet, hogy a környezetvédelmi besorolást ronották csak el. Ebből nekem is volt már többször gondom. Legutóbb pl a Passatunknál ami Euro5 mégis V10-es van a forgalmiban. Majd át kell iratni következő műszakinál, mert így már szmogriadókor majd nem mehetnék be vele a városba.
mod:
Petester: Dízelbe van érteleme ha nem prémium gázolajat tankolsz de benzinesbe nettó pénzpazarlás.
-
dethroner
veterán
válasz
Petester
üzenetére
Mivel az előző tulaj a családunk barátja, nem hinném hogy engedte volna megvenni, ha tudta volna hogy tákoltat ad. De a cserélt blokknak/motornak nincs azonosítója, nem lehet valahogy beazonosítani, hogy mit raktak bele? Mert furcsaságra lettem figyelmes. Saját tudásom szerint az euro4-es motorok a régebbiek és az erősebbek picit az euro5-tel szemben. A mi forgalminkba 108KW a teljesítmény, ami ugye az újabb, az euro5-ös motorra enged következtetni, viszont a környezetvédelmi besorolás 10, ami az euro4-re utal. Picit olyan mintha a motorcsere alkalmával az egyik adatot frissítették volna, a másikat meg átvezették az előző forgalmiból.
A subaru kézikönyve külön kiemeli, hogy soha semmilyen adalékot nem szabad használni. -
Petester
senior tag
válasz
dethroner
üzenetére
Egyik barátom keresett dízel autót nemrég és képbe került a Subaru is, mert megtetszett neki az Outbackem. Végül más gyártó került neki képbe. Az Emil Freynél is érdeklődtem, ott azt mondták, hogy csak olyan autót szabad/érdemes megvenni, amiben már a cserés motor van. Elvileg már a javított blokkot kapják a garanciában cserés egyedek, de csak a fűzött blokkot, a periféria minden a régi. Ha hivatalos márkaszerviznél történt a motorcsere, akkor ott szerintem meg is mondják, hogy mit kapott az autó. De olvasni nem egy olyan esetet, hogy a cserélt blokk is megmakkant, szóval ki tudja, hogy mik kerülnek be a valóságban.
Más: Használtok adalékot az üzemanyagban? Gondolkozok, hogy kipróbálom a Spurit, korábban baráti körben már dicsérték, de van némi illúzióm vele kapcsolatban...

-
dethroner
veterán
Mondjuk ingyenbe van az autó, ha egyszer megállna a motor, megy amennyiért viszik
De miért olyan biztos az, hogy 2017-ben is a régi, elvileg szar euro4-es motor került bele? Van valami ami alapján azért ki lehetne deríteni hogy mit raktak bele? Mert elvileg az egész motort cserélték, nemcsak a hibás alkatrészt. De majd megérdeklődöm az előző tulajtól, elvileg a család egy régi barátjáról van szó. -
válasz
Petester
üzenetére
nem emlékszem a részletekre sajnos. annyira nem drága, pláne, ha csak egy ülést kell festeni. kormánybőrözésre valami 25k rémlik, fényszórópolír 6k/db, de pont az ülésfestésre nem emlékszem. talán 30k? egy fullos nagytakarítás 50k (üléskiszerelős, gőzborotvás), azt fájt talán leginkább.
-
Petester
senior tag
Hey, ez jó, nézegetem a képeket (FB) és eszembe nem jutott volna, hogy a kormányon is lehet a festést felújítani.

Innen jut eszembe, hogy az ajtókárpitomat is rendbe kéne tetetni, Frau Spitz valami cipzáras vagy szegecses felsőben ülhetett párszor be és az ajtó könyöklője sínylette meg, van pár lyuk rajta.
-
Petester
senior tag
Igen, tudom, pont ezért tetszik. Továbbá még faceliftes a hátsó lámpa is, meg a felni is "csicsás". Ha volt ideje és igénye ezzel foglalkozni, akkor talán az autó többi része se lehet elhanyagolva.

Mennyi lehet amúgy egy javítás és teljes belső festés költsége?
A vezető ülést nekem is gatyába kéne rázatnom, megkopott a festék a szokásos helyeken. Tudtok ajánlani egy szépen dolgozó műhelyt? Ilyenkor elég a vezető ülést festeni vagy a két elsőt együtt szokták, hogy ne üssenek el egymástól? Vagy tudnak olyan jól dolgozni, hogy a gyári színt el tudják találni? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Acheron
üzenetére
Tudom, haver vett IS250-be fényszórót, 248k/db áron mérték...
Sokalta, így, az usa-ból rendelt utángyártottat 120k-ért ami nem vált be. Egyrészt mert udm lámpa volt ami nem tejesen csereszabatos edm-el. Egy szaki vállalta, hogy belefaragja. Végül a régi és az új ötvözéséből sikerült behekkelni csak, hogy nem ment a kanyarkövető funkciója. Szóval végül megrendelte a gyárit bele.Ha rendesen polírozzák és lakkozzák akkor alig fog elütni egymástól a kettő.
Próbáld meg megragasztani első körben.

mod:
Sub-ZeRo: Jó de Fókából csakis az 5 hengeres, Volvo motorosat vedd.

Petester: Újra van húzva az ülés de tetszik. Főleg az ára.
-
Petester
senior tag
443000 km! Dicséretes és nincs is lelakva.
-
Acheron
őstag
Azt elhiszem... T6 Polestar, sok nyál lecsorgott már az állakon ezek miatt
Azért ez már 10+ karikás, arra készülj lélekben 
(#3461) Parci: Nocsak, dízelt is néztél? Bár a D5 valóban jó konstrukció, és a D6 plug-inről eddig csak jókat olvastam. Én is néztem őket, csak hát az ára...
Az XC70 jobban feküdne szerintem - beltérben sokkal tágasabb, kényelmesebb
Egy Volvo ülést bármikor beszerelnék a Subiba, ha lehetne 
(#3458) Qru: Bizony, ezt a témát én is feszegettem anno az Ave motorcseréje kapcsán, de ugyanazt a sz@rt rakták volna abba is - ezért is adtam el inkább. És a motorcsere ott is csak a blokk és hengerfej csere lett volna, minden mást, ami mozog, átraktak volna a régi motorból...
Kenjék a hajukra 
(#3456) Qru: Nyilván , kérdés, hogy megér -e ennyit. Az a baj, hogy bontottan egy - egy darab fellelése is művészet, nem hogy párban, újonnan meg horror árban van (100k+ darabja) Most találtam egy 2013 -as balost, 47k -ból itt lenne, de jobbos nincs. Egy másik eladótól még várom a választ, az elvileg olcsóbb lenne, de nem tudom, jobbos -e, avagy balos. Délután néztem, elvileg a fekete műanyag rész csak pattintós a lámpatesten, tehát maga a lámpatest viszonylag egyszerűen szétszedhető, de ettől még nem biztos, hogy hozzáférhető a búra belső felülete (nem számolva azzal, hogy esetleg eltöröm szétszedés közben a megfáradt anyagot
) Alaposan át kell gondolnom, megér -e ennyit, előtte még kipróbálom, amit lehet. Alapvetően azért nincsenek rossz állapotban a fényszórók, feleslegesen nem szeretnék pénzt kidobni. 
Ma egyébként elég komolyan szóba került egy építkezés lehetősége egy éven belül - ha így lesz, akkor az autók szükségletei ideiglenesen háttérbe kell szoruljanak...
-
na igen, a d-cat... jók ezek a gyártók... asszony x-trailje (t30) helyett sem tudjuk az újabbat venni, mert vagy kapott szutyok 2.0 rönó dci-t egy normális bolygóműves automatával, vagy kapta a régi 2,5-ös benzinest, de azt a "jó kis" nissan-féle szíjas cvt-vel. nesze neked, melyik kezedbe harapj...

-
Qru
MODERÁTOR
El kell sütni a már legyártottakat.
Amúgy jah, az lenne a logikus, hogy a javított verziót teszik bele főleg ennyivel a dolog kiderülése után. De nem egyedi eset, a Toyota dettó ugyanezt csinálta a problémás D-CAT motorjával is (még a Lexusokban is szart szarra cserélt).Mondjuk a Subaru az Toyota fennhatóság, szóval akkor mégsem olyan meglepő dolog.

mod:
Viccet félretéve: nem az egész motorot cserélik ki csak a belét ezért marad a kvázi a rossz konstrukció a jó helyett.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
blasko92
üzenetére
Köszi!
Amúgy a sötétben készült képen a másikkal nem teljesen egyforma, mert az enyém már faceliftes a másik meg fl előtti.
mod:
outsiders: Jaja gondolkozom rajta vadul amúgy...
8.5 az jó fogyi nagyon. Amúgy semmi trükk, egyszerűen itt a jó idő azért eszik kevesebbet.
Acheron: Drága móka a fényszórócsere. Főleg ha igényesen párban cseréled... Nekem bántja a szemem ha felemás.
dethroner: A környezetvédelmi besorolása nem változott azért maradt Euro4, mert azonos motort kapott. Tehát ugyanúgy be fog majd állni az új motor is egyszer.
A bejegyzést meg az jelenti, hogy nincs motorszáma a kocsinak (de vázszáma van) csak motortípuskódja. Ami azért jó, mert nem egyedi azonosítós, tehát szabadon cserélheted benne az azonos típuskódú motorokat. Szerencsére az Euro5-ös (már javított konstrukció motor) kódja is ugyanúgy EE20, tehát később kicserélheted egy olyanra ha úgy adódik.
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Bekerült hozzánk egy 2010-es diesel Forester. Tudom szar híre van és ahogy kell, meg is állt benne a motor. A tulaj motort cseréltetett benne, forgalmiba 2017.05-hóban vezették be a motorcserét. Pár kérdésem lenne hozzátok. Forgalmi szerint a környezetvédelmi besorolás V10, tehát euro4-es. Ezt most szerintetek csak simán átvezették az eredeti forgalmiból, vagy elképzelhető hogy 2017-ben még volt raktáron euro4-es motor? Amúgy az ilyen motorcsere dologról van itt a fórumon tapasztalat, mennyire megbízhatóak a már cserélt motorok?
És mi a francot jelent az a bejegyzés a forgalmiban, hogy "Motorazonosító adatot nem tartalmaz, típuskódja megállapított"? -
Acheron
őstag
Kicsit körbenéztem a témát. A repedésre műgyanta volt a javaslat, illetve Formaster ajánlott egy erre való javító kitet, de utóbbihoz meg kellene bontani a lámpatestet. A belső fehér lepedék eltávolításához alighanem szintén bontás lenne válasz.

Mindenesetre kértem pár ajánlatot bontott fényszóróra, addig is keresgélek még az ügyben. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Acheron
üzenetére
Autóápolósban ajánlották de nem tudom pontosan melyiket csak a nevére emlékszem. Nézz be oda, MunezXBK nyomta az infót.
Parci: Elő tudom keresni az enyém papírjait de kb 1M-ból volt itthon levámoltatva. Egyedül behozni nem érdemes, mert egy konténerbe 3 autó fér be (ha kicsik akkor 4), és ugyanannyi a tarifa ha 3-at hozol mint ha 1-et...
-
kaptam már kontaktot, köszi. azért realista maradok közben: egy kocsit áthozni usából 1500-2000 usd még oda is. amit vesz, az is van pár ezer usd, arra jön vám, áfa, és utána kell rendberaknia. amit pár ezer usd-ért kap meg, az egy rom. szóval igen necces 14500 euróért egy új, fullos outbacket árulni, úgy, hogy még haszna is van, nem jön ki a matek.
-
Acheron
őstag
Köszönöm, utánaolvasok. Bár ahogy a videóból látom, ez nem áttetsző, így a lámpatest szigetelésére mégsem lesz jó

Nem volt nagy kóstoló, épp a pályára hajtottam fel, amikor egy E-Merci és egy Q5 érkezett lendületből (gondolom kergették egymást egy ideje) így már csak mögéjük tudtam becsatlakozni, de nagy volt a forgalom, nem lehetett igazán meghajtani a lovakat. A Q5 talán meglett volna, de jobbról kellett volna "nem elengednem" és a külsőben teherautó haladt, veszélyes lett volna kicentizni. Végül is nem versenypálya
Azért a 180 pillanatok alatt megvan, és a gázreakciók alapján menne még fürgén onnan is
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Acheron
üzenetére
Q5 bekóstolt?

M3-on hazafelé engem most egy Lupo akart letolni, indexel is, hogy huzzak már. De előttem előztek nem hobbiból mentem 120-al a belsőben, aztán ami tiszt alett az út odaléptem de 160-nál elmaradt a kis játékautójával.

A 11 liter nagyon jó átlag lenne egy ekkora dromedártól.
mod:
Lámpára Sikafelx a legjobb.
Parci: AWD autó hoz be rendelésre vagy az Auto Nero is foglalkozott ilyennel régebben.
-
Acheron
őstag
Semmi perc alatt
Tankolás utáni tilitoli közlekedéssel (udvarról ki + vissza, többször is) 19 liter is megvolt a kijelzőn 
Más: bal oldali lámpatesten találtam egy csúnya repedést. Nem is tudom, hogy nem vettem észre korábban (bár semmin nem változtatott volna). A gond az, hogy mosásnál, ha nagyon gyengén is, de víz kerül a beltérbe (pár csepp) Van erre valami spéci cucc, amivel le lehet tömíteni?(mint pl az üvegjavítósok repedésekbe befolyó ragasztója).
Az is látszik, hogy belülről is van valami vékony fehéres porréteg, amit pl a vízcsepp letörölt - de ezek szerint a külső polír ezen mit sem segít. Lehet ezeket belülről tisztítani? Ennyi miatt nem rendelnék új lámpatesteket (USA -ból a pár utángyártott talán itthon lenne 100 - 120k körül, de az OEM ott is drágább, itthon pedig darabja is több ennél.) -
Acheron
őstag
Én most "belemenős" fogyasztási tesztet tartok az adott teli tankra, vagyis a következő tankolásig szándékosan tempósabban közlekedek, ahol lehet, nem törekszem a spórolásra semmilyen szinten, sőt, inkább keresem a haladósabb módokat (OK, azért nem megyek bele minden előzésbe őrült módon, az autóstársakra mindig figyelek) Reggel még megvan a szokásos városi dugózás, pálya 150 - 160 óra szerint (ma volt egy 180 as fogócska egy Q5 -el
), főúton is ahol lehet, megelőzöm az előttem menőt. Így most 11,4 -en áll a fedcomp, de még lefelé megy, és nem tartok fél tanknál. 11 körülre várom, meglátjuk.
Alapból nem szoktam ennyire hajtani, de ezt is le kell tesztelni, mint kvázi worst case scenariot.
Az SI-Drive váltása az I és S között jelentős, I -ből S -be kapcsolva is azonnal érezni, mennyivel agilisabb lesz az autó, de fordítva talán még feltűnőbb. S -ben haladva és I -be váltva az autó azonnal kényelmesebbé, lomhábbá válik (már ha lehet ilyet mondani rá, azért ilyenkor is szedi a lábát) Az S és S# között egyelőre nem éreztem ekkora különbséget. -
Lenry
félisten
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
mert új autónak számít, új autót pedig csak akkor hozhatsz forgalomba, ha megfelel a hatályos környezetvédelmi előírásoknak (az EU-ban legalábbis)
itt egy cikk, amiben hasonló sorsra jutott egy tucat Rover
-
Acheron
őstag
Sajnos nem LS kategóriás bőrök kerültek bele, az bizonyos.
A vezetőülés bal oldala a magas üléspozíció miatt is könnyen "törik" (kvázi a szélére ülsz és onnan ülve fordulsz be), de erős bőrön szerintem ennyire nem kellene látszani, főleg, ha karban is volt tartva. Rx450h esetén ez nem ennyire jellemző, szerintem ott már javították (OK, hogy az újabb, de abban is van sokat futott.)
Azért ki lehet fogni szépeket is, igaz, egy kollégám, aki épp most keresett ilyet, ugyanerre panaszkodott, hogy ami szépet talál, annak ki van tartva az ára (végül is érthető) -
válasz
Petester
üzenetére
az oké, hogy más beltér-minőségi kategória, de játszhat bármi, minden csak ár függvénye. vagy mégsem, hiszen végülis épp egy outbackben nyafogok

ezek mind amerikai totálkáros kocsik, kérdezgettem már pár eladót onnan. persze ott hamar totálkáros egy autó, úgy értem, nem csak árvizes vagy rommátört gépek azok. azt írták nekem, hogy nagy bizniszelős nép, már kiépültek a csatornáik, tudják, hogy mit, honnan kell megvenni, hogy hogyan újítsák fel, aztán meg keveset keresnek egy kocsin, de rohadt sokat adnak el. vagy igaz vagy nem, odáig tuti igaz, hogy amcsi romokból indulnak

de azért beszédes, hogy egy kvázi új outback levámolva, áthajóztatva, romból feltámasztva, profittal árulva 14 ezer euro.
a vicc meg az, hogy simán lehet, hogy jó egy ilyen kocsi, csak hát igen nehéz ellenőrizni ilyen távolságból. ha nem árvizes és nem volt törve szerkezeti elem, akkor lehet jó.
ámde, van olyan itthon, aki onnan hoz kocsit? nem tudod megérdeklődni, hogy kicsoda?
-
Acheron
őstag
Ütős érvek

Remélem, sikerül kifognod egy jó állapotút. Anno én is sok ilyet néztem, úgy láttam, a világos belső kevésbé időtálló, azokon többnyire erősen látszik a használat (no meg a bőr ápolásának a hiánya) A sötétekből gyakrabban látni szép példányokat (bár ha motorikusan, előéletileg rendben van, akkor ez másodlagos)
Nagyon szép az az Outback, de Litvániából én nem mernék bevásárolni (szubjektív, valószínűleg csak egy rossz előítélet, de valahogy nem tudnék ezen túllépni). Egy számomra megbízhatóbbnak gondolt piacon pedig ennyiért nem lehet megkapni ezeket. -
Petester
senior tag
Mert nem mindegy mire veszel jegyet. Az egyik a túrista osztály kategória, a másik meg a business class.
Én ezt az után értettem meg, miután meglett a Subaru. Nagyon jól elvoltam a Corollaban is, de most értettem meg, hogy mit jelent a magasabb osztály autóban. Pedig idősebb az OBK, mint a Corolla volt.(#3428) Parci
Egyszer a Seibikoban kérdeztem rá, hogy mi a titka a lett/litván olcsó Subaruknak - általában az orosz piacról hozzák be őket és akkor mondták, hogy van aki ezzel foglalkozik, hogy onnan hozzák be az autót és viszik a Seibikoba átvizsgálni. Aztán megy az egyezkedés még az árban, ha találnak valamit. -
válasz
Acheron
üzenetére
az outlander még elég drága. ami tényleg szép, az kb. 5m ft, az rengeteg, annyiért sosem tudnék autót venni. és az sem volt elég kényelmes, picit passzentos az ülés, hátul is kicsit gagyi, meg valahogy nem állt arányban az egész az árával. persze phev, azért drága, de 5m ft-ért 200e km-t futott fapadot nem szeretnék

egyébként, ha már 5m ft-os kocsi, akkor inkább ez, ez tényleg gyönyörű!

-
Acheron
őstag
Szerintem jó választás. Városban is viszonylag takarékosnak mondható, de nyers erőben is ott van, ha kell (a 3.3 benzinmotor a villanymotorokkal nagyot tud lépni.) Amolyan átmenet az Outback és az Outlander között?
No meg a Lexus feeling, ugye 
Azért az elhagyást reméljük nem kell szó szerint venni.
Mi hajlított leginkább -e felé a plugin ellenében?
Közben - részben - meg is válaszoltad
Azért az Outlander vs Rx is érdekel
-
válasz
Petester
üzenetére
sosem értettem, hogy miért kategóriákban gondolkodik az ember..

így jött össze:
- az egyik 3m, a másik 4m ft, szóval árban "hasonlók"
- olyan autót kerestünk, amiben elférünk kényelmesen, papíron mindkettő ilyen
- a prius+ szarul megy, de alig eszik, azért a fogyasztásért bevállalnám a kompromisszumot
- az rx jól megy, de többet eszik, kívülről nem szeretem, viszont tuti kényelmesaztán a helyszínen kiderült, hogy a prius+ kényelmetlen, az rx meg még annál is kényelmesebb, mint amire számítottam.
-
amúgy nagyon úgy fest, hogy elhagyom a topikot idővel... ma végre össze tudtam nézni pár kocsit, prius+, outlander phev, rx400h, és hát a lexus eléggé bejött asszonynak is, nekem is. hajtásra és kanyarstabilitásra persze tudhatóan egy nagy túró a subaruhoz képest, de nem mindenki akarja jorus-módra kipeckelni magát a passzentosan kényelmes kabinban, hogy aztán végig a hátsó kilincset sasolja

lényeg a lényeg, ha találnék belőle egy keveset futott, szép példányt, akkor lépnék, a szándék megfogalmazódott.
-
Petester
senior tag
Törökmezői klub majálisra megy valaki? Jó lenne személyesen is megismerkedni!

Nyilvános a klubos topik, ugye?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Petester
üzenetére
Igen, ha pl utazás közben elalszik akkor nem szól.

Az enyémben azért már 130-nál is van kellő szélzaj nem felejted el mennyivel mész.
100-110-ig nagyon csendes 130-nál már van kis szélzaj 150-nél már nem felejted el mennyivel mész. 180... Na annyival egyszer mentem csak amikor egy Golfost kellett oktatnom, hogy jobbról bizony nem illik előzni.Kameráktól nem félek, mert nem szoktam gyorsan menni, ha mégis akkor hazai pályán ahol tudom hol vannak.
-
Petester
senior tag
Az esetek döntő többségében egyedül utazok.
Viszont a humán erőforrás esetében tök random, megbízhatatlanul működik a funkció, erős verbális ráhatással lehet csak normál működésre bírni, amíg az Igon előre be lehet állítani a toleranciát és csak akkor szól, ha valós a sebesség határ átlépése, ha meg túl tolja, csak néhány kattintás és csendben van.
Meg a fix kamerákat is ismeri, így akkor is szól, ha elbambulok, állandóan fut a háttérben, ehhez nem kell elővenni a telefont, mint ahogy eddig is tettem.
Ez jó akkor is, ha anya viszi el az autót és nem vagyok az autóban. Simán túl lehet lépni a határokat anélkül, hogy nem figyel az ember, semmi sebesség érzet nincs az OBK-ben. Ezt leginkább autópályán vettem észre, a Toyotával 130 volt az az utazó sebesség, amit én is komfortosnak éreztem, addig az OBK 180-nál sem produkálja az a menetzajt, ami zavarna.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Petester
üzenetére
Arra nekem ott az asszony.

mod:
Acheron: Nekem már 380 is elég lenne a mostani 301 liter kettőnknek elég csak. Pár éve is a Jazz-el mentünk inkább nyaralni mert annak 380 literes a csomagtere, négyünk cucca nem fért be a Subiba.

De elárulom nem megy jól. A 150 ló és a 1400 kg plusz a nagy légellenállás... És a cvt a meglévő teljesítményt is elkeni. Szóval csalódás lenne az tutifix. Még az enyémből átülve is, pedig az sem erős.
-
Acheron
őstag
Ha nem kell családot, gyerkőcöt fuvarozni, simán vállalható,a 380 liter is a legtöbb esetben elég a hétköznapokon. Az ötödik ajtó miatt jól pakolható (a szedánban nem szerettem a szűk pakolónyílást, hiába volt nagyobb a tér - literben)
Szép autó ez az XV, mostanában egyre jobban bejönnek ezek a crossoverek.
Szívesen kipróbálnék egy ilyet, mennyire haraphat, 1400 kg, 150 ló se nem sok, se nem kevés. (a 150 lovas, 1600 kg -os automata Avensist lomhának éreztem, a 97 lovas ~1300 kg -os kéziváltós Aurissal pedig egész vidámakat lehet menni, kicsit megpörgetve, igaz, ott már fogyaszt is)
De azért inkább a H6![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mmcc02
tag
Nemrég olvastam ezt a cikket: Subaru Crosstrek XTI. Amennyi szerencsénk van, úgysem hozzák Európába. Már ha lesz egyáltalán.
Az enyémből az erő és a megfelelő hangszigetelés hiányzik (főleg, ha az ember pl egy Audihoz hasonlítja). Az erőnek jobban örvendenék

-
Láttam ma közelről egy új XV-t, és hát nos... marhajól néz ki.
Lenne hozzá vmi értelmes motor (mondjuk az STI 310 lovasa), simán szerelembe tudnék esni vele. 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- További aktív témák...
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- BeQuiet! GAMER alap! i9-14900K / Z790 / 32GB 6000MHz / 2TB Gen4 / 1000w Gold! BeszámíTOK
- Micron 3400 512GB M.2 PCIe Gen4 SSD! 6600-3600MB/s
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

gyere csak a 24re kicsicsillag. 

Az XC70 jobban feküdne szerintem - beltérben sokkal tágasabb, kényelmesebb
Kenjék a hajukra 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hawk előtt ezt a típust kerestem, 2.0 motorral, de nem voltak fent, csak dízel. Most kíváncsiságból néztem hahu-t, erre van fent egy csomó