Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Subaru topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Qru
MODERÁTOR
-
_Smooth
senior tag
válasz
outsiders
üzenetére
Hát PDTDI-re egészen biztosan nem cserélném XD
Meg úgy dieselre általában.Ami miatt érdekelt, hogy talán könnyebb hozzájutni egy ilyen példányhoz, mivel mindenki passzolja és kergeti a fehérhollót.
Ezért merült fel bennem, hogy akár egy jobb állapotú dieselt, kicsit rendbe rakatni, legdrágább üzemanyaggal etetni, figyelni rá (mert amúgy jelentősen olcsóbban is találtam már, mint benzinest - nem véletlenül, ezek szerint).
Másik opcióként pedig egy amúgy szép autót, hibás diesel motorral (ezek bőven milla alatt mennek). De akkor, ha már motorcsere, akkor egy törött vagy UK turbós 2.0, esetleg a Legacykban amúgy is használt motorok közül valami benzinest.
Drága lenne, ettől nem is tartok. Nem az lenne a cél vele, hogy sokkal olcsóbb legyen, mint "kulcsrakészen" egy benzinest venni, hanem akár ugyanannyiért vagy kicsivel drágábban egyáltalán jó autóhoz jutni (olyanhoz, amit szeretnék - MT, benzines, extrás stb).Na majd meglátom. Végülis céges autó mellett nem hajt a tatár... és ha nem szabtam volna magamnak egy áprilisi kezdő limitet, akkor már most is ráugrálhatnék a jobb vételekre.
Második autónak 1.2-ért az a 2.0T forester eléggé cukorka lett volna (még multikormány, tetőablak és ülésfűtés nélkül is).
Fene!
(#2395) Petester
Ilyenre is gondoltam.
Gondolod, kevésbé szopás teljes műszerfalat, pedálozást, üléseket stb cserélni, mint csak motor+váltót?
Gőzöm nincs, amúgy... azért is kérdezem
-
Petester
senior tag
válasz
_Smooth
üzenetére
Akkor már inkább vennék egy jobb kormányost és később egy dízel bontásból balosítanám. Van pár donor hozzá...
Pl egy jobbos faceliftes
Egy dízelből benzinesítés szerintem nagyobb szopás lehet.(#2383) Qru
Nem akarok én most másik autót, csak érdekességképp írtam. Hacsak asszonyka bele nem megy, hogy elmehet a Golfja és helyette jöhetne egy Impreza GT...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Qru
MODERÁTOR
És egy frissebb teszt:
-
Qru
MODERÁTOR
-
outsiders
aktív tag
válasz
_Smooth
üzenetére
Volt valami cikk hahun egy fél éve, egy nemnormális pdtdi-re cserélte a boxer dízelt
Kérdezz rá szerintem az egyik nagy Subarus szerviznél (Have, Seibiko, Niesz Feri), hogy mekkora meló a művelet, mennyibe fáj. Nem ördögtől való ötlet szerintem amúgy, de gyaníthatóan olcsó az nem lesz. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
outsiders
üzenetére
Nyamm arra még én is rámentem volna.

mod:
_Smooth: 2010 vége utániak jók (én 2011-től merném csak megvenni) már az előttieket nem szabad megvenni. Tönkre megy a befecskendező rendszere, törik a főtengely, stb.
Motor/váltó csere... nem lesz olcsóbb végül mintha kulcsrakészen megveszed de ott hasal el a dolog, hogy nem fog átmenni műszakin az eltérő motorkód miatt.
-
_Smooth
senior tag
A dieseleknek egyébként milyen gyermekbetegségei vannak?
Mintha láttam volna olyasmit, hogy porlasztócsúcsok darabja kb 4-500k... nem kis költség, a "minőségi" magyar üzemanyag pedig szereti ezeket elkoszolni.
Ezen kívül is van bármi (komoly) gond velük?
Mert motorhibás példányokat találtam már 600k körül.
Azon is elgondolkoztam, ilyenből keresnék egy szebb állapotút, meg 2.0 turbo motort + váltót (rosszabb esetben valami szívót, amit raktak is a legacykba). Így, ha 1,5-2 millában áll is meg az egész, akkor is ott vagyok, mintha eleve egy benzinest találtam volna.
Életképes lehet ez?
Tudom, a dieselkben nincs felező... de van egyéb, ami teljesen más lehet, ami ellehetetleníti a cserét?
Valszeg kipufogó rendszer...?
Váltót motorral együtt cserélem. Difi/hajtás is eltérő lehet a dieselek alatt? -
_Smooth
senior tag
Illetve [ezzel] mi a gond? Az ára?
Elég régóta látom fent, pedig nekem a gázt leszámítva szimpatikus. -
_Smooth
senior tag
válasz
Petester
üzenetére
[Akkor már talán inkább ezt]
Bár valszeg már meg sincs
Ha holnap még meglesz, lehet, h elmegyek érte XD(#2376) Petester
Néztem azt a Legacyt is... Annyira nem adja, h megérje vesződni a behozatallal. -
Petester
senior tag
Ez az AT váltó ugyan az lehet, mint a H6-é? Mert akkor róka fogta csuka, akkor inkább már egy Spec. B. Vagy a turbós motor és az abban rejlő további lehetőségek miatt mégis jobb opció, mint egy szívó 6 hengeres?
És akkor még egy kérdést felvet bennem, mekkora nyomatékot bír ki ez a váltó? Mert akkor akár egy kompresszort vagy turbót kéne dobni az OBK-be és...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#2371) Qru Nekem nyáron 10,5-11 körül beérte a H6, most kb. 12-12,5 l ugyan azon a távon (már nem mérem, csak hozzá adok 4 dl a kijelzett fogyihoz képest, eddig mindig ennyivel volt több a kútoszlop mellett mért), nagyobb forgalomban és hidegebb időben. És igaz nem nyomom ki a szemét, de azért lendületesebb vagyok a velem együtt haladóktól, ill. ahol látom hogy lehet, inkább begurítom az autót, nem az utolsó pillanatban fékezek.
-
_Smooth
senior tag
Legacy 2.0T *.*
Zokogok. Gyönyörű!
Ezt így, ahogy van elfogadnám... ha balos és manuális lenne, a 3-3,5misit se sajnálnám rá, már indulnék is érte. (az esküvőt meg lefújnám XD) -
Petester
senior tag
válasz
_Smooth
üzenetére
Mikor én keresgéltem, volt egy kombi spec. B. 9000€-ra tartották. Akkor sokalltam érte, ezért lett az OBK, ami megállt 6500€-ban. Rá 2 hónapra a spec. B ára lement 7000-re. Bár ne láttam volna... Pláne így utólag, mert jó, kényelmes az automata váltó, de hiányzik a kapcsolgatás.
-
_Smooth
senior tag
válasz
outsiders
üzenetére
Kösziköszi

Pont most volt időm nekem is átfutni kicsit a kínálatot.
Az általad linkeltek is fent vannak már egy ideje, találkoztam velük.
#1 Forester nem tűnik rossznak, de az a "vadőr" zöld rém gusztustalan (külsejét még talán át is fújatnám, de belül? O.O) - ja és még regisztrációs adó stb ugrik majd rá.
#2 Abból az imprezából (bár kombit keresek és az lenne praktikus) csak a sedan tetszik. Egy igazán szép példány esetén a kombival is megbarátkoznék, de ez azért nem tűnik kihagyhatatlan vételnek. Jobb hátsó sárvédő íven az a rohadás, beltér is kicsit elhanyagoltnak tűnik. Nem ejtett rabul, pedig ma még ráadásul az egész világ rózsaszín ködben is úszik.
#3 Az az Outback, ha meglesz még április végén, és enged még kicsit az árból, akár jöhetne is.Közben találtam egy ilyet is.
Képeken nagyon jónak tűnik, de az ilyen csöpögős szövegektől mindig elbizonytalanodom. Nyilván érezzem magam szarul, h áron alul kínálja a világ legjobb autóját, amitől amúgy meg sem akar válni, sőt, így most gépelve inkább el se adja, ne is hívják, amint lesz ideje törli a hirdetést, sőt, megveszi saját magának.
Pedig amúgy azt leszámítva, h sedan, kb pont ezt keresem... cégesautó mellé pedig ez az összeg is kevésbé fájdalmas.(#2346) Petester
Illetve láttam ezt a SpecB-t is. Kombiban ez lenne az igazi. 6-os manual, 3 literes 6hengeres... de az a 3,5misi messze a kereten kívül esik. -
Petester
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Petester
üzenetére
Nem, pont az hogy különösen ajánlott a Zimmermann mellett. Ettől feljebb csak az EBC van "polgári fronton" de az már heroin áron megy.
Az a baj, hogy típus betegség a tárcsa hullámosodása és az érdekelne, hogy egy gyárinál jobb tárcsa hogy áll ezzel. Nem hullámosodott meg nálad, ugye?
Még ugyan nem aktuális de azért foglalkoztat a dolog,hogy mit vegyek majd... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Petester
üzenetére
Az ATE fék hogy vált be?
Ez a csak a fém dobozos Motul az igaz az kamu. Nincs semmi baj a műanyag flakonossal sem, csak rá akart dumálni a 300V-re (feleslegesen).
mod:
Spec B: Jó borsos árat kér érte és nem is FL-es.
De ha valakit lekáderezné itt a rendszámos képe: [kép]Parci: Az nagyon baráti ár!

-
Petester
senior tag
A stab szilent gond hogy derült ki? Lehet írtad, bocs, de most nem rémlik. Én is hasonlóra gyanakszom, hogy fáradás van nálam is, de még nem vittem el megnézetni.
Igazából egy jó futóműves sem ártana, szerintem egy jó beállítás is elférne nálam. Mikor megvettem, akkor a Zengőéknél voltam a a Tétényi úton, de a kormányösszekötőt nem húzták meg rendesen, a Seibikosok húztak rá, mikor voltam náluk legutóbb, szóval Zengőék nálam kilőve.

-
Petester
senior tag
Ejj egy Lega specB!!!, de ennyiért hirdetni fogja egy jó darabig, hiába az alacsony futás... [link]
-
Petester
senior tag
Nekem ez volt a nyár végi frissítő csomagom, ha már #csakamotul
:
Szerk: Engem a Seibikonál győzködött a mosolygós fazon, hogy Motul csak fém dobozban van, amit műanyagban árulnak, az nem eredeti... Hát vannak fenntartásaim a véleményével, II. kerületi Motul mintaboltból vettem az olajakat!
Kétszer voltam eddig náluk, mindkétszer nagyon segítő készek voltak, de nem mindennel értek velük egyet. Fenntartásaim vannak a 200e km utáni lánc cserével kapcsolatban is. Mikor az Emil Freyt hívtam emiatt, ők azt mondták, nincs gyári előírás a H6 vezérlés cserére. És eddig bárkivel beszéltem, mindenki azt mondta (nem Subaru guruk), hogy amíg csendben van, nem kell bántani... Fene se tudja. Vagyis de, a gyár igen.
Mindegy, ha az autó megéri nálam a 300e km-t, akkor majd megkapja, én szerintem addig nem bántom. -
Qru
MODERÁTOR
Nem feltétlenül, a szerelőknek igen nagy kedvezményeket adnak az alkatrész kereskedők. Én is csak azért rendeltem magam mert mert otthon cseréltük ki de ha szerelő rendeli neki olcsóbb lett volna a gyertya az tuti. Így viszont nem kellett a munkadíjat kifizetnem és egy gyertyacsere otthon is elvégezhető, még akna sem kell hozzá.
-
na, 6 db gyertya és 2 db első stabilizátor-szilent. elvileg minden oké.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
outsiders
üzenetére
Hace car. Viszont amit csinálnak azt lelkiismeretesen és korrektül végzik. Pl itt először láttam, hogy a sima olajcserekor a légtömegmérőt is megpucolják... Szóval gondosak csak ha akarsz vmit komolyabb dolgot akkor a torkukra kell lépni ezek szerint ha nem egy wrx/STi-vel állítasz oda.

mod:
Amúgy wrx-es haver váltig állítja, hogy vele mindig érdemben foglalkoztak szóval ezért gondolom azt, hogy a "szegény rokon" az ilyen mellőzött státusz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
_Smooth
üzenetére
Jó de ez milyen.. bemegy haver a wrx-el és fényes hátsóval jön el. Én bemegyek mondom féket kellene cserélni. Ad rá egy 120k-s ajánlatot. Mondom jó, adok előleget. Nem kell, hív ha megjött az alkatrész.
Ez több mint egy éve volt, azóta is hívnak...
mod:
outsiders: Mondjuk ez special határozottan vigasztal az tény.

-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
outsiders
üzenetére
Jah egyszer voltam náluk és amikor közelített a Castrolos kannával akkor mondtam, is hogy sicc. Mondom Motul kell bele. Jó de az feláras. Nem baj, kifizetem. Szóval vmi nagy hordós 5W40-es Motul ment bele (legalábbis a felirat a hordón az volt
).
Amúgy azóta sem voltam náluk, nincs rossz tapasztalat de Laciékban jobban megbízom. Bár ott sem úgy mennek a dolgok már mint régen...Most Motul 5W30 X-Celan FE van (korábban 5w30 Eco-Clean+ volt benne bele) de Motul Eco-Nergy 5W30 megy majd bele legközelebb.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
outsiders
üzenetére
Légtömegmérő pucolásom nekem is volt, igaz csak preventív jelleggel.
Lassan én is rendelem az olajat, mehet a csere.
mod:
Valószínűleg Motul 8100 ECO-NERGY 5W-30 kerül bele.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
_Smooth
üzenetére
Hengerfejes lesz mindegyik 2.5 turbó (a pereménél megkopik, elkezdi enni az olajat és ez még csak a jéghegy csúcsa). Cserélni kell a dugókat benne meg a hajtókart is érdemes. Kb 500-600k-ból megáll a történet. Gyárit nem érdemes venni belőle, mert az ugyanúgy tönkremegy...
Most akciósan 176k a 4 db dugo (kovácsolt alu, dugógyűrűvel). Ehhez még jön a 4 hajtókar, na meg a ki-be szerelés.
mod:
Amúgy az a probléma gyökere, hogy ugyanazt az öntött alu hengerfejet használják a turbóban mint a szívóban. A szívóban bírja a 160-170 lovat de a turbósok dupla teljesítményét meg nyomatékát már tartósan nem viseli el.
-
_Smooth
senior tag
válasz
outsiders
üzenetére
Igen, én is ezért örültem meg neki. Bár nem tudom, milyen gondjai vannak a 2,5nek...
Viszont már eleklt... nem oly' meglepő módon.Sajnos sejtettem, h áprilisig még elég sok hasonlóan remek vételt el fogok engedni

Viszont, ha kapok céges autót, akkor annyira nem lesz sürgős se már ápr. után.Egyébként fóliázáson is gondolkoztam, meg teljes fényezésen is. Költségeit nem ismerem igazából egyiknek se, de fóliás ismerős mondta egyszer, hogy teljes autó esetén a fényezés jobban megérhezi (főleg, ha sok a javítanivaló is).
(#2320) Qru
Hát igen, azt egy kicsit "kinyírták" ezzel
De valami vad zöld is jöhet, mint anno a Kawasakinak volt (vagy bármi ilyen nyílméreg béka szín
)... -
_Smooth
senior tag
válasz
outsiders
üzenetére
Az ezüst (főleg autó esetén) nekem se szín

Nekem mániám amúgy a rikitó, élénk, vidám fényezés. Az STI kék beromira tetszik, de sárgában is el tudnék képzelni egy-egy ilyen jószágot ^^)Viszont ezen a képen ez elképesztően jól néz ki...
*.*(#2317) Qru
...akárcsak egy frissen mosott jószág
Asszonynak szerencsére szinte mindegy, milyen autónk van... csak szép tiszta és fényes legyen
Szerk: és ahogy sejtettem, már el is kelt az a Forester :/
-
_Smooth
senior tag
Úgy érzem, ez csak akkor lehetne tökéletesebb, ha Legacy vagy Outback lenne.
Turbós benzines, összkerék, manuális, tetőablak, tempomat...
És bár kezd tetszeni a Forester is, azért a Legacyk klasszisokkal szebbek. -
outsiders
aktív tag
Sziasztok, most jött egy új dolog a kocsival, 2000es fordulatról indulva elég lusta lett a kocsi, mintha valami fojtaná olyan 3000ig, ott mintha bekapcsolna a turbó (ami ugye nincs benne) és elrúgja magát rendesen, gyorsul ahogy szokott. Amit találtam kis guglival, az a gyenge minőségű nafta, amire én gyanakszom az a szar hátsó dob, vagy az egr szelep nem nyit? 3000 felett mintha egy fojtás lejönne róla. Előző két tankolás 98-as Auchan benzin volt, most teleraktam OMW 100-assal, gyári hátsó dobot a hónapban kidobom és kap egy egyedit (nem hangosat), meglátjuk mi lesz, plusz majd ki lesz pucoltatva az egr legközelebb ha megyek szervizbe, ami lesz vagy május kb.
-
Émmajd jövőre szeretnék rámozdulni vmire második autónak, most egyelőre irodát építünk, kerti kemencét és sütögető ojjektumot építünk és új céget építünk. Ja, meg nyáron viszem az OBK-t nagyrevízióra Seibikoba, azt olyan 5-600k körül kalkulálom. Kap új vezérlést kompletten - láncok, görgők, feszítők, pumpák, meg amit még szeretne, meg persze friss olajat mindenhova, plusz akkor csapágyak, féltengelyek, fékek, katalizátorok, mindent megcsináltatok rajta, hogy a következő években kvázi csak olajat kelljen cserélni (vagy, ha valamiért eladnám, akkor valaki extrajól járjon vele
)). -
Qru
MODERÁTOR
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 32MR50C-B VA Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Honor 200 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung PM9E1 "9100 PRO" 2TB M.2 NVME Gen5 x4 SSD! 14.000-12.500MB/s
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-11. gen gar.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kérdezz rá szerintem az egyik nagy Subarus szerviznél (Have, Seibiko, Niesz Feri), hogy mekkora meló a művelet, mennyibe fáj. Nem ördögtől való ötlet szerintem amúgy, de gyaníthatóan olcsó az nem lesz.