Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Shade45
senior tag
válasz
KISDUCK
üzenetére
Youtube-on és Reddit-en találsz ezzel kapcsolatban bőven infót.
Ami viszont a Steam felé billenti a mérleg nyelvét, az az előre letöltött shader cache-ek. Az epic-es verziónál ezeket real-time kell számolnia az APU-nak, így mikro-akadások előfordulhatnak, szemben a Steam változattal.
-
Shade45
senior tag
válasz
Scarletiel
üzenetére
Beta channel-en már fent van a fix, hamarosan stable-ben is.
-
Shade45
senior tag
Steam áruház -> Xbplay
7 € körül mozog az app, streamel és az xcloud is megy, különböző kép javító filterekkel pedig élesebbé tehető a kép.Vagy
Greenlight (github)
Ingyenes, a telepítés picit macerásabb, képminőség rendben van, de hiányoznak belőle a kép javító filterek. Szintén tud lokális streamet, és xcloudot is.Mindkettőt próbáltam, Xbplay maradt végül. Lokális streamre használom, ha kiszorulnék a tv elől.
-
Shade45
senior tag
Semennyivel sem erősebb.
Hasonló cipőben jártam én is, én végül kukáztam az asztali PC-t, mert a Deck mellett nem ültem le játszani rajta. Vettem egy official dokkolót, ha valami miatt mégis szükség lenne a monitor+egér+billentyűzet kombóra.
Nálam teljesen kiváltotta a PC-t, bár nem voltak magasan az igények játékok terén, bőven megelégszem a 30-40fps-sel + low/medium beállításokkal.
A teljes képhez viszont hozzátartozik, hogy tartok egy Series X-et is, ha valami friss és hardverigényes címet szeretnék játszani.
-
Shade45
senior tag
Nvidia kártya sajnos problémás a driver miatt.
Ami megoldás lehet - ha ragaszkodsz a linuxhoz -, hogy feldobsz egy Pop! OS-t, ennek van nvidia kártyákhoz optimalizált verziója, és az OS-en belül beállítod, hogy a Steam kliens big picture módba induljon rendszerindításkor.
Gamepass kuka linuxon, max a felhős stream működik böngészőből.
-
Shade45
senior tag
válasz
VoltanIgor
üzenetére
Én azt olvastam, hogy korábban működött rosszul a gép, mert a TDP keret korlátozó csúszka engedte tovább szaladni a fogyasztást a beállítotthoz képest. Na ezt javították most, így persze, hogy "rosszabb" futást tapasztalnak a felhasználók, mert most korlátozza a SoC fogyasztását helyesen.
Én hetek óta használom, nem tapasztaltam problémát.
-
Shade45
senior tag
-
Shade45
senior tag
válasz
danielgalaxy
üzenetére
Eleinte szilikon tokkal használtam, később a dokkoló miatt már anélkül (a fenének sem volt kedve minden alkalommal kihámozni belőle, amikor dokkolóra akartam kötni).
1 éves lesz lassan az OLED-em, semmi nem látszik rajta, kopás, karc, stb... Előtte kb szintén 1 évig volt LCD-m, azon sem volt nyoma a használatnak.
Ebből a szempontból talán van haszna a burkolatnál használt kopogós műanyagnak, tartós. -
Shade45
senior tag
válasz
danielgalaxy
üzenetére
Gyárit használok, drágább a többi megoldásnál, de jár hozzá gyári töltő is.
Nem bántam meg, problémamentesen üzemel.
Plusz nálam feltétel volt a displayport és hogy hátrafelé nézzen az ethernet csatlakozó; na ezeknek a feltételeknek csak a gyári dokkoló felelt meg!Egy negatívum van számomra benne, hogy tokkal együtt nem tudom használni, a legvékonyabb szilikon tokkal sem fér bele (van rá alternatív megoldás -> jsaux kickstand).
-
Shade45
senior tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
5-10 munkanap.
-
Shade45
senior tag
válasz
magmakocka
üzenetére
Raspberry pi 5? 40e körül meg is vagy.
-
Shade45
senior tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
SteamOS-t írtál először.

SSD kb 3 watt, de kerekítsük 5-re, a maradék 40 watt bőségesen elengedőnek kellene lennie. Ott valami szoftveres baki lehet a ludas.
SteamOS akkor is újraindul, ha a dokkolóról lehúzod a windows-os SSD-t?
Amit tehetsz még - hogy kizárd a tápegység gondot -, hogy kölcsönkérsz egy olyan SSD dokkolót, aminek saját tápja van, hogy ne a HUB-tól kapja a tápot.
-
Shade45
senior tag
válasz
Tex Murphy
üzenetére
1. Lehet.
2. Nincs. Valve intéz mindent, neked csak oda kell adni a futárnak a becsomagolt cuccot.
Ettől már csak az lehetne kényelmesebb, ha helyszínen javítanának (lásd üzleti laptopok NBD). -
Shade45
senior tag
válasz
dagoniat1
üzenetére
Próbáld meg kitörölni a játékhoz tartozó Proton fájlokat.
Fejlesztői menüpont -> Proton fájlok törlése.
OLED 60FPS fix már elérhető egyébként, letölti automatikusan a szükséges proton fixet, nem kell semmilyen ini fájlt piszkálni (ha jól emlékszem a patch megjelenését követő napon kiadta a valve a proton fixet hozzá).
-
Shade45
senior tag
Akik javíttatták már a Decket, tőlük kérdezném, hogy hogyan zajlott a szállítási procedúra?
Nálam van némi furcsaság:
Kedden elvitte a UPS, szerdán megérkezett németbe, csütörtök este pedig már jelezte a steam, hogy készen van a javítás, küldik vissza a csomagot.
Ami számomra aggasztó, hogy amikor a supportnál kezdeményeztem a javítást, teljesen mást írtak:
1-2 nap alatt eléri a csomag Németországot, onnan átmegy Csehországba, ami szintén 1-2 nap, majd amikor elérte a végső állomást kapni fogok róla egy értesítőt. Az értesítőtől számolva 1-3 munkanap a javítás, majd csak ezután kerül visszaküldésre hozzám. Össz 7-10 munkanap.Ehhez képest az én gépem a tracking alapján csak Németországig jutott, töltött ott 1 napot, és már küldik is vissza.
-
Shade45
senior tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Én az OLED verzió miatt adtam el az LCD-met (így utólag bár ne tettem volna), sajnos felültem a hype vonatra...
Csütörtökön érkezett meg, sistergő jack csatlakozó, plusz nyekergő/beragadó X gomb, ma vitte el a UPS javításra, alig 4 napot volt a kezemben.Az LCD modellem hibátlan volt, +1 évesen is problémamentesen üzemelt, 100%-os aksival.
Szóval nem indul túl jól a kapcsolatunk...
Kicsit el is ment tőle a kedvem, de remélem a javítás után már rendben lesz, és nem fog előjönni más probléma. -
Shade45
senior tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Amennyire képben vagyok a dologgal az FSR1 az ami rendszer szinten támogatva van, így régebbi játékok is profitálhatnak belőle, FSR2-3-nál már bonyolultabb a helyzet, ugyanis az adott szoftvernek kell támogatnia ezt a technológiát. Tehát a Deck-en lévő FSR az mindig az első generációt fogja aktiválni, kivéve azokban a programokban, amikben natívan implementálva van a 2-es vagy 3-mas generáció.
De ha valaki jobban vágja ezt a dolgot, akkor javítson ki!
-
Shade45
senior tag
válasz
esfrost
üzenetére
Már folyamatban van a javítás, hamarosan küldik a fuvarlevelet.
Eddig egész gyorsan megy és gyorsan is reagálnak.Más:
Akiknek OLED modell van, tapasztaltatok szemszárazságot vagy egyéb furcsa tünetet a használata közben?
Eddig LCD modellem volt, azzal semmi problémám nem volt, de tegnap nyomkodás közben arra lettem figyelmes, hogy mintha száradna a szemem az OLED-et használva.
-
Shade45
senior tag
RMA mennyire szokott gyorsan menni a Valve-nél?
Van valakinek tapasztalata?Múlt hét pénteken beadtam a derekam, rendeltem egy OLED-et, tegnap érkezett meg, hát mit ad Isten, persze hogy sistereg a jack csatlakozó...
-
Shade45
senior tag
válasz
esfrost
üzenetére
Én már lassan egy hónapja, hogy eladtam az LCD-met, és ennek a hibának a széria javítása miatt nem rendeltem még meg az OLED-et. Remélem januárban-februárban már kikopik ez a széria hiba és leadhatom a rendelésemet.
Nem szeretném azzal kezdeni az új géppel, hogy küldhetem vissza javításra a sistergő jack miatt (én kb csak azzal használnám). -
Shade45
senior tag
válasz
Cucuska2
üzenetére
Én jól megszívattam magam, felültem a FOMO-vonatra, hogy hűűű meg haaaa OLED, na uccu neki eladom a faszán működő LCD-met.
Sikerült is az eladás, csak azóta egyre több hiba kerül elő az OLED-del kapcsolatban, lásd: beragadó billentyűk, sistergő jack, erre még ez a PWM cucc is (oké ez nem hiba, de jobban is odafigyelhettek volna a frissítési frekvenciára).Szóval jelenleg arra játszom, hogy hátha 1-2 hónapon belül reagálnak ezekre a hibákra, és már a javított verziókat fogják gyártani, addigra remélem szoftveresen is javítanak az OLED frissítésén, aztán leadhatom végre a rendelésem.
-
Shade45
senior tag
válasz
zoltannagy
üzenetére
Bár semmi közöm hozzá, de miért a bankodon keresztül vásárolsz más devizában? Revolut? A bankok deviza váltási árfolyama híresen rossz, mindemellett ha Revolutot használsz a főszámlád adatait sem kell kiadnod.
-
Shade45
senior tag
válasz
zoltannagy
üzenetére
Nálam a jack sistergés nagyobb hiba, vezetékes fejhallgatóval használnám.
-
Shade45
senior tag
válasz
zoltannagy
üzenetére
Rendelés előtt állok én is, de olvasva a reddit-es csoportot, elég sok panasz van az új modellre: beragadó gombok, jack csatlakozó sistereg/fehérzaj hallható, pixel hibás panelek (bár ez inkább az LE edition-ra jellemző inkább).
Szóval arra gondoltam, hogy megvárom, hogy kifusson a jelenlegi készlet, hátha a második készlet már a javított egységekből fog állni.
-
Shade45
senior tag
Akik kézhez kapták már az OLED modellt:
Sistereg a hang, ha a jack csatlakozót használjátok?
Reddit-en több helyen olvasni, hogy van egy alap zaj (fehérzaj?) a jack csatlakozó használatakor (elégtelen árnyékolás?).
-
-
Shade45
senior tag
-
Shade45
senior tag
GARANCIA, avagy mennyi az annyi Magyarországon.
TLDR: Nem adhatnak információt a garancia hosszát illetően (magyar ár-sávos garancia).
Hirdetek több helyen egy használt 64 gigás Steam Deck-et, amit 2022 novemberében vettem, amire úgy gondoltam, hogy a magyar jogszabályok szerint 2 év garancia jár.
A poszt alatt kisebb vita alakult ki, hogy érvényes-e avagy sem a 2 év. Szerettem volna pontot tenni az ügy végére, és írtam a supportnak, hogy hivatalos forrásból mondjanak rá egy áment, hogy mi is a helyzet.Nos, 2 levél váltás után a support azzal zárta a kérdésemet, hogy nem adhatnak felvilágosítást a garancia hosszával kapcsolatban.
Csatolom a levelezést; elnézést, nem perfekt az angolom, de szerintem érthető volt, hogy mire irányult volna a kérdésem.
Csalódott vagyok a support hozzáállását illetően, kommunikálhattak volna részletesebben is, így elég lerázós szaga van a sztorinak.
Mit gondol az internet népe, volt már ilyen tapasztalatotok?
-
-
Shade45
senior tag
-
Shade45
senior tag
válasz
misiizsai
üzenetére
- Garancia érvényesítés: Nem igaz, széria szám alapján működik a garancia;
- Használt vásárlásnál is ugyan úgy lesz garanciád, feltéve, hogy még garancia időn belül vagy;
- Hány év garancia: Erről vannak viták, a Valve oldala sem egyértelmű, van aki szerint 1 év, van aki szerint 2-3 - attól függően, hogy milyen árkategóriába esik az eszköz. Van egy nyitott ticketem a supportnál, pont ezzel kapcsolatban (hirdetem a sajátomat), és jó lenne egy hivatalos válasz, hogy mennyi az annyi. Ha érdemi választ kapok, majd berakom ide a fórumba.
- 64 GB-os modell: teljesen jó SD kártyával megtámogatva, a shader cache tud sok helyet foglalni a rendszer meghajtón, de ha nem pakolod meg 20+ játékkal egyszerre, akkor semmi gondod nem lesz vele. Amúgy nagyon egyszerű az SSD bővítés is, a Valve/ifixit még hivatalos videót is közzétettek, hogy hogyan tudod otthon, szakszerűen kicserélni a tárolót.
- Szállítás: 2 hétbe bele szoktak férni.
-
Shade45
senior tag
válasz
Corleone33
üzenetére
Steam walletben lévő összeget pénzé tenni.
-
Shade45
senior tag
Én arra számítok, hogy még januárban is készlet hiánnyal fognak küzdeni.
Arra leszek még kíváncsi, hogy milyen eltérések vannak a két OLED kijelző között minőségben; napokban került fel egy kód részlet, ami alapján arra lehet következtetni, hogy két gyártó szállítja a Valve-nek a kijelzőket, Samsung és BOE.
-
Shade45
senior tag
válasz
hj.jani95
üzenetére
December óta vagyok tulaja egy 64 gigás gépnek (SSD csere pipa), mellette van Switch, Xbox Series X, PC; vásárlás óta kb csak porosodik a többi eszközöm, számomra teljesen betölti/kielégíti azt az igényt, amit jelenleg gamingre tudok fordítani. Hiába vannak játékaim Xboxra, csilli-villi 4k, 60fps, hdr, kutyafüle megjelenítéssel, mindezt egy oled TV-n, mégis sokkal szívesebben veszem kézbe a deck-et, és inkább azon játszom.
Vártam az Ally-t, a beharangozott teljesítmény és versenyképes ár miatt, de látva a szoftveres támogatást, bugokat (Reddit-es csoportba érdemes beleolvasni), megerősített abban, hogy jó helyre tettem le a voksomat, amikor az SD-t választottam.
Igen, újra így döntenék.
Félre ne érts, a Deck sem tökéletes, távolról sem, de amit a Valve a gép mögé pakolt lelket ad az egésznek, és tényleg egy komplett közösség áll mögötte.
-
Shade45
senior tag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Steam Link
-
-
Shade45
senior tag
válasz
lipothp
üzenetére
Elvileg működnie kellene, ProtonDB sem ír semmi extrát a futtatáshoz:
Deck-en próbálod telepíteni?
Ha igen, próbáld ki azt, hogy egy Windows-os gépen telepíted fel, majd átmásolod a játék mappáját a Deck-re, és ott mint non-steam game hozzáadod, majd kompatibilitási módot állítasz neki. -
Shade45
senior tag
válasz
gaben88
üzenetére
A nemjóját, és valóban!

Kopnak az emlékek ennyi idő után, na...
Viszont látom, hogy Dreamcast-re is kijött, az pár évvel fiatalabb konzol, talán a grafika is szebb rajta.
Áhhh tudom már miért emlékeztem PSX verzióra, akkoriban a Phantom Menace-t azon toltuk, és mindkét játék 1999-ben jelent meg; a fene sem gondolta, hogy nem azonos platformokra adták ki.
-
Shade45
senior tag
válasz
lipothp
üzenetére
Ha csak a felbontás mókolás miatt maradnál a PC verzió mellett, akkor ne tedd, mert a PSX emulátorban is tudsz felbontást, élsimítást, és egyéb grafikai kutyafülét állítani.
Plusz 1 érv a PSX verzió mellett, hogy alapból adott a kontroller támogatás, így nem kell a PC-s verzió irányítását mókolni steam alatt.
-
Shade45
senior tag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Tipp: mert másik könyvtár struktúrát hoz létre, amikor legenerálja a proton verzióhoz tartozó kompatibilitási layert.
Ha feltúrod a rejtett rendszer mappákat, akkor a steam könyvtáron belül találni fogsz egy mappát, aminek almappái hosszú számsor elnevezést kapnak, ezen mappák tartalmazzák adott szoftverhez generált layer mappa struktúrát (mintha egy C meghajtót böngésznél Windows alatt, olyan megnevezésekkel fogsz találkozni).
Azt feltételezem, hogy ezeken a mappákon belül helyezi el a mentéseket is a rendszer; tehát ha layert (proton verziót) váltasz, akkor új mappa struktúra jön létre, a korábbit figyelmen kívül hagyva, vagyis új mentés is készülni fog.Próbáld ki, ha visszaállítod az előző verzióra a programot, akkor megjelenik-e a korábbi mentésed.
Ez csak a saját teóriám a működésről, majd jön egy jártasabb emberke és kijavít, ha tévednék.
-
Shade45
senior tag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Természetesen működik, ha a már említett feltételek teljesülnek, nem kell, hogy a játék maga tartalmazza ezt a funkciót.
-
Shade45
senior tag
válasz
sirarcheer
üzenetére
Az Edge böngészős verziót próbáltad?
Én azt használom, és nincs vele gond, kontrollert is felismeri, szépen fut Gaming mode alatt is. -
Shade45
senior tag
válasz
sirarcheer
üzenetére
"...xbox game pass mókolás nélkül futna az Asus Flow-n akár felhőből..."
Steam deck-en is megy felhőből, Microsoft készített hozzá tutorialt, azért azt nem nevezném túl nagy mókolásnak, néhány lépés az egész, és nagyon szépen fut!
Sőt, Xbox remote play is megy (igaz nem hivatalos app) a Greenlight nevű alkalmazáson keresztül, sokszor van, hogy erőforrás igényesebb játékokat így játszom a Deck-en.
Xbox bekapcs, aztán streamelem a képet a Deckre 5G Wifin keresztül, nagyon szépen muzsikál, szinte észrevehetetlen az input delay, a képminőség kb mintha natív lenne.
így pl egy Witcher 3 is elmegy 4-6 órát a Decken. -
Shade45
senior tag
válasz
gyugyo79
üzenetére
Nekem aztán nem kell magyarázni, én is SD kártyáról használom a Windows-t, az a pár játék, ami onnan fut nem akkora adat írás, hogy ideje korán meghaljon a kártya tőle.
Egy meghajtón két oprendszerrel személyes tapasztalatom nincs, guide-okat/videókat láttam hozzá redditen, de ahogy fentebb írtam is, számomra nem releváns ez a létező megoldás.
-
Shade45
senior tag
válasz
Dawide@axele
üzenetére
Igen, ez egy működő megoldás, pl ha van egy dokkolód, vagy USB hub-od, amin keresztül szeretnél wint használni, akkor azt egy USB-n keresztül minden további nélkül megteheted.
Teljesítmény:
Youtube-on vannak összehasonlító videók, nem igazán lehet győztest hirdetni, vannak programok, amik windonws-on, vannak amik SteamOS-en mennek jobban (néhány fps különbségről beszélgetünk).
Egy biztos, a SteamOS alatt elérhető jobb oldalról előhívható teljesítmény buherálós menüt (FPS lock, FSR, TDP limit módosítás, stb.) win alatt nem fogod tudni előhozni, ez a SteamOS sajátossága, emiatt némi üzemidőt valószínűleg veszíteni fogsz windows alatt. -
Shade45
senior tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Telepítsd windows alatt, majd a játék könyvtárát másold át a Steam Deck-re, non-steam játékként hozzáadod a steamhez, proton kompatibilitást állítasz neki, és voilá készen vagy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest