Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-06-15 12:29:40

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12313) Bile Demon válasza Imi1981 (#12204) üzenetére


Bile Demon
őstag

Mi 40R480B-t vettünk a múlt hónapban.
Látványosan szebb volt a képe, mint mellette az LG-nek (azonos ár és méret kategória +/- 5cm). persze hátranézve volt ott egy 30e-el drágább Sony az még jobban nézett ki. (azon HD anyag volt, míg a mi Sonynkon valami közszolgálatis stúdió adás ment előben.) Gondoltam, ha a nem demó anyag is ilyen jó rajta nagy baj nem lehet, úgyis nyugdíjasoknak lesz napi használatra (nincs torrent meg bluray) akkor jó lesz az a TV.

Otthon jött a hidegzuhany.
Beüzemelem, beállítom.
Panasz:
-sok a kontraszt, rikít
-nem természetesek a színek.
Állítgatom. A kontrasz meg a vakító fehérség könnyen beállítható, háttérvilágítás le 1-esre. Kontrasz 100%-ról le 60-ra.
Színek, gondoltam térjünk vissza rá 2 nap szokás után. A CRT után egyik LCD-nek se lesznek olyan természetes színei. (igazából nem is ez volt a panasz oka)
Mondom nekem így tetszik a kép. Anyám azt mondja ez nagyon rossz, ki is megy bosszankodva. Ráhagyom, mert nem tudok mit csinálni, 10 év LCD után nekem már megüti az elfogadhatósági szintet az új TV képe, megnézem a saját Panámat (annak a képe anyámnak is tetszik, főleg bluray-el :) ).
Különbség: nagyobb a színtelítettség (élénk, mert az nekem jó és nem zavar hogy KICSIT több a kelleténél, cserébe a játékok jobban néznek ki rajta, ahány műsor annyi féle telítettség, úgysincs mihez belőni pontosan).
Visszamegyek, megállok a nappali ajtajában, kb 45 fokban nézem oldalról és 15 fokban felülről a TV-t olyan volt a Sony képe, mintha fekete fehér lenne, de bízonyos szineknél volt szín, láttam hogy nem szintelítettség probléma, mert bőrszinnél kb. jó volt, de másoknál meg fekete fehér, vagyis a szürke sok árnyalata.
WTF, ki állította el? Senki.
Leülök elé nézem miket lehet állítani kikapcsolni képjavító dolgokat.
A kép egész jó. Akkor esett le, hogy ennek a Sony TV-nek pocsék a látószöge.
Kontrasztja több mint jó (65 év fölött már szemet bántó), de a színek már 20 fok eltérésnél láthatóan és zavaróan fakulnak.
Végülis beállítottam úgy, hogy köztes szögben jobb legyen a kép, ilyenkor szemből túl harsány, de így végülis tudják használni.
Nyilván nem a TV hibája, szemből lenne érdemes nézni, de ott egy asztal van és két oldalt vannak a fotelek.
Ebben valami xVA féle panel lehet, mert a Panasonic TV az IPS panellel nyomokban sem csinál ilyet, oldalról 80 fokos szögben is pont olyanok a színek mint szemből, csak a fekete világosodik ki, ami minket nem zavar, 30-40 fokig még sötétben is válllható...
A Sony feketéje tényleg korom fekete (közelebb áll a plazmához, mint az IPS-hez) és homogén (nagy szerencse, hogy nem foltos), tényleg jó panel van benne, csak ez a fakulás jelenség, ami nagyon zavaró. Sajnos a színtelítettséggel csak kompromisszumosan javítható, mert vannak olyan színek vagy árnyalatok, amiknél jobban másoknál kevésbé jelentkezik.
Csak azért írtam le a dolgot, hogy esetleg ezt is érdemes megnézni.
Ha most lennénk TV vásárlás előtt, akkor inkább az IPS-t részesítenénk előnyben.

Bruhe

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.