- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #798 üzenetére
Hehe Am2 totyik is van
Üdv
Am2 4ever!
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nem hiszem hogy minusz 1 IDE csati olyannyira csökkentené a nyák összetettségét és egyéb járulékos elemek (1 db. műanyag és némi cin
) költségét, hogy érdemes lenne lehagyni, emögött is az ASUS jól átgondolt és korrekt üzletpolitikája bújik meg, vagyis hogy aki csóró azzal még mi is ki*unk, ja és azért még így is legyünk drágábbak a többieknél...
-
HERR Z
veterán
annyira prohász olcsó lap hogy nem vezették ki......ha megnézed az SLI-s tesóját ami már full ATX méretű ottmár ottfigyel a 2 IDE csati..
de érdekes hogy 10 usbt tud a chipset és asusék csak 8-at használnak....olcsó csipszetre olcsó lapot ilyen suta lapokat szül, remélhetőleg legalább olcsóbbak lesznek -
Rizzo
aktív tag
-
ftc
nagyúr
Új alaplap az MSI kínállatában:
[link]
létezik SLI-ban is
NF500-as chipset van rajta ami nem más mint egy NVIDIA nForce 4 Ultra chipset -
Rizzo
aktív tag
Figy, nem olyan fontos, hogy mennyin megy a RAM!!! Hogy most az egyik esetben 30 Mhz-el gyorsabb, az semmit sem ér. Egyvalami számít, a processzor órajel, és a HT órajel, ebben a sorrendben. Mondok egy példát. Nekem is 3500+ van. 11x240-en megy a proci. A HT 4x. 667-es ramjaim vannak. Ha beállítom neki, hogy 667-es ramom van, akkor ugye 7-el oszt, így a ram 754-en megy, megnéztem, adtam neki feszt, és gond nélkül bírja. Ha 533-as ramot adok meg neki, akkor 9-el oszt, és 587 Mhz-en megy a ram. A HT mindkét esetben 960 Mhz. 587-nél levettem kicsit az időzítés, és everest szerint a különbség minimális. Tehát a HT a lényeg a ramkezelés szempontjából. Más szempontból viszont a processzor órajele sem mindegy. Sokan azthiszik, hogy a ram a fontos processzorválasztásnál, hogy kihajtja-e, pedig ez hülyeség, mert nem számít mennyin hajtja. A 3500+ pedig fesz nélkül atomstabilan megy 2400-on(de még 2600-on is
), de ugyanígy a 3000+ is elmegy 2200, 2400 körül. Szerintem 3500+ ot vegyél, főleg, ha antitunigos vagy!
Tehát a lényeg, hogy botorság, hogy a kevesebb több, mert hiába hajtja egy kisebb proci magasabb órajelen, az egész rendszer akkor is gyengébb lesz, játékokban kevesebb fps, stb... Hangsúlyozom, ez nem INTEL, ott teljesen más a tuning!! Itt a HT miatt nem számít mennyin megy a ram, a HT legyen minél közelebb az 1000-hez és hasítani fog
[Szerkesztve] -
attiati
veterán
Azért ott volt egy kételkedő kérdés is a hsz.em végén.
''Vagy Amd esetében a tényleges órajelet kéne nézni?''
szóval 3500+ (2,2Ghz tényleges órajel) 533 ram esetén 9-es osztó, vagyis 244 mhz-en működtetné
3000+ (1,8 Ghz) esetén pedig 7-es osztó, vagyis 257 Mhz-en működtetné? A kevesebb néha több mottóval...
ha így sem állja meg a helyét, akkor ugorj neki a billentyűnek és javíts ki
Nem akarom én hajtani a procit, szóval eredeti állapotában melyik használja ki jobban 533-as memóriát?
[Szerkesztve] -
Rizzo
aktív tag
Vazz ez nagyon durva, már ne is haragudj
3500/14? Ember, ha jót akarsz ne nyúlj a gépedhez
Olvasd el a (#786) -os hsz-omban amit kilinkeltem, és gondolkozz, meg számolgass.
Ha tuningolni is akarsz, akkor egyből változik a helyzet, de szerintem 3500+(felhúzod 2400-ra, és akkor 2400/9 az pontosan 266de ez csak egy alternatíva, van még sok, számolgass
)
[Szerkesztve] -
attiati
veterán
jól gondolom hogy mindkettő csak 250 Mhz-en járatná dual chanelben?
(533-as memória dual chanelben 266-on működne, s a 266 egész szám osztóval 3500/14=250 és 3000/12=250, tehát ilyen szempontból mind1 a proci választás). Vagy Amd esetében a tényleges órajelet kéne nézni?
[Szerkesztve] -
attiati
veterán
Igazából nagyon nem értek hozzá, de olvastam valamit, hogy a memória üzemeltetésének sebessége valahogy összefügg a processzor órajelszorzójával (vagy magával a megszorzott értékkel?)
Szerintetek két AM2-es Athlon proci közül 3000+ vagy a 3500+ tudja jobban maximumon járatni az 533 Mhz-es DDRII memóriát?
(csak ez a kettő proci és ez a memória az alternatíva, más nem jöhet szóba)
köszönöm a választ láma kérdésemre -
Pribi
senior tag
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy a 4200+ x2 -es procim a memóriákat 73x-en használja. Hogyan tudném 800-ra feltornázni ezt az értéket? A bios azt irja ki, hogy 800-on megy, de az Everest 73x-t. lát.
A tuninghoz elég láma vagyok, tehéát csak szépen érthetően
Pribi -
geronimus
csendes tag
sziasztok!
Van egy abit kn9-es alaplapom egy amd 3000+ am2-es procim és hozzá 1gb 667-es samsung memóriám. A problémám az hogy a procimat nem tudom húzni eléggé, illetve csak 1950 Mhz-et megy. Csak az fsb-t próbáltam emelni 217-ig bírja 218-nál má nem kapcsol be, csak resettel. Mindenképp szeretném húzni a procimat mert az x1900 xtémből eléggé visszahúz, egy kicsit bánom is hogy procira sajnáltam a pénzt anno. Mit tudnék tenni hogy emelni tudjam? Ht és egyéb kifejezésekkel még nem vagyok tisztában de ha elmondanátok hogy kell emelni biztos meg tudnám csinálni. -
Sdi
addikt
válasz
#65675776 #775 üzenetére
Hali
Ez csak abban az esetben igaz, ha egy 24 tűs alaplapra akarsz rátenni egy 20 tűs tápot / mint az említett esetben /. De velem előfordult, hogy egy 20 tűs alaplapra szerettem volna rádugni a 24-es tápot / nem volt szétszedhető-leválasztható a plusz 4 tű, egy CoolerMaster 430-as táp / és nem sikerült, mert pont ott volt egy kondi ahová a fölösleges rész túlnyúlt, ezért kénytelen voltam átalakítót választani.
[Szerkesztve] -
Czibu
tag
Sziasztok! Én is most szeretnék egyet váltani gyorsan, MSI K9N Ultra(vagy Platinum)-ra gondoltam, eddig k8n diamond- om van/volt. Viszont a tápom az még 20 tűs. Az nem zavar be ilyen lapoknál, vagy számít valamennyit ezeknél a 24-tűseknél? Most Enermax 465W-os táp van.
Procinak X2.4200+ gondoltam,
ramnak pedig, Crosair Twinx 2048mb ddr2 800mhz kit(80k)
(vagy elég a 675mhz)-es is -
nyesix
senior tag
jaja tök simán rámegy az AC freezer 64 pro, de nekem egy kicsit hangos volt, így kapott egy ellenállást, most 1100-on pörög, így már frankó..
Viszont azt vettem észre, hogy míg cserélgettem a csatlakozót, persze menet közbenvolt hogy nem kapott tápot a proci venti kb 5-6 percig, és akkor sem ment fel a hőmérséklete 35 C fölé
lehet áttálok passzív cpu hűtésre
[Szerkesztve] -
Rizzo
aktív tag
Egy előnyük van a ''tömeglapoknak'' az áruk, ha neked ez nem okoz gondot, akkor nyugodtan vegyél DFI-t, Foxconn-t, biztosan jók(amennyiért adják még jó, hogy azok..
) A zalman nem megy rá AM2-re, mivel saját keret kell neki, amit az alaplapra kell felszerelni, és a 939-es alaplapon 2 furat van, az AM2-őn 4, szal nem tudod felrakni rá a keretet, és így a hűtőt sem. Az AC Freezer 64 pro rámegy minden gond nélkül
-
Bermi
aktív tag
msot meg a hangot akartam kipróbálni. és nem müxik. na mindegy, resetelek és újratelepítek mindnt.
-
Bermi
aktív tag
sziasztok!
segítség kellene:
vettem egy sapphire pure am2rd580-at
[link]
és estétől nem két kártyával fogom használni (átmenetelileg), hanem egy vga-val.
ott a felirat a pci-exek mellett, hogy master és slave, ez eddig ok. alapból két kártya volt már az első használatkor is, de ha az egyiket kiveszem nem indul a windows. mindegy melyikbe rakom, egyiknél se. catalystot használok, mert a gyári ati driver nem ment fel. de nem állítottam át (illetve nem találtam benne) crossfire-ra, mert alapból úgy ment a gép, így ismerte fel.
hol tudom, átállítani a a catalystban és kell-e a biosban és hol állítani, ha csak egy kártya lesz benne. -
parvus
tag
Sziasztok!
Tervezek egy am2-es deszkát venni,de milyet érdemes?
A DFI,FOXCONN,EPOX lapokról van véleményetek,tapasztalatok?
Már unom az abit,asus tömeg lapokat!
??? -
John_Doe
senior tag
Mégegy hülye kérdés a régi s940 és az AM2 között mi a külömbség?
-
ssolitude
őstag
Van különbség az AM2 és a 939 foglalat között? Lehet, hogy hülye kérdés, de belemegy egyik a másikba és viszont?
-
DeepDish
őstag
Hi!!
Most van 1 asus a8n sli lapom es 3600+ proci miatt le akarom cserelni mivel az csak am2-ben van !
Mit ajanlotok ami ehhez hasonlo tudasu es lehet benne jol huzni a procit es nem milliokba kerul? -
törölt tag
MCP: Media and Communications Processor (lényegében South Bridge)
SPP: System Platform Processor (lényegében North Bridge)
Ebből a kettőből épül fel az nF590. A kettőt egy HT busz köti össze. Ennek szorzója (NB-->SB HT Speed) és szélessége (NB-->SB HT Width) állítható a BIOS-ban. És még esetleg szórakozhatsz az NB<->SB Reference clock-kal is. -
laci666
senior tag
Sziasztok lenne 1 problémám: van nekem 1 Abit an9 32X fatal1ty lapom és 280Fsb után meghal de eddig 5xHt-val is visszi,nem tudom mi lehet a gáz.Valaki tud segíteni
[Szerkesztve] -
törölt tag
Pedig cash van benn, mint Vincsó írta 33k. Persze csak ha kiadod rá.
A K8 alapvetően nem érzékeny az L2 cache méretére, ezért is lehet belőle erős low-end procit gyártani (Sempron). Ellenben a NetBurst-tel, ami nagyonis igényli a sok L2 cache-t. Ez meg is látszik a cerkák teljesítményén, ha azt lehet egyáltalán teljesítménynek nevezni.
[link] Itt egy teszt. A D 915-öt elég csúnyán megalázza szinte mindenben (az egyetlen kivétel a Cinebench). Amit még érdemes megnézni a tesztben: az 5000+ órajelére húzva (2,6GHz) hozza is annak a teljesítményét. -
Vincsó
aktív tag
Igen a casht azt én is néztem és nem volt túl bizalomgerjesztő, bár valahol azt olvastam hogy ezt jobban lehet tuningolni mint a 2*512-es társát.... de akkor azthiszem egymagos lesz egyenlőre.. de minnél hamarabb mert itt fekszik az asztal alatt egy 7900 Gs... csak nincs mibe bepakolni
-
VaniliásRönk
nagyúr
A különbség ég és föld.
Általában nem szokott gond lenni a húzással, nekem egy mezei 3000+ van és simán megy 2500MHz felett.
Most semmivel sem vagy rövidebb, ha csak egymagos rendszered van. Jövő év elején meg jönnek majd a 65nm-es CPU-k, amiket lazán lehet majd 3GHz felett hajtani. -
Vincsó
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #747 üzenetére
Ezt értem, csak nem tudom mennyire lenne jó vétel 33 ezer magyar pengőért.
Meg ha ez elég sokmindenre akkor nem tuningolok... majd ha kevés lesz már
Bár a 3200+ az meg 20 lenne mondjuk ha lenne biztosítékom hogy rendesen lehet húzni...
akkor esetleg megvenném mert mégis 13 ezer pénz... csak hát nincs lehetőségem válogatni...
Jah amúgy erről váltanék: Athlon 2800+ @ 2400 MHZ Abit nf7-S
szal ehhez képest mit tud egy ilyen 3200+?
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
Ha kimondottan dualcore kell, akkor igen, egyébként még felesleges X2-be ölni a pénzt, mire értelme lesz úgyis sokkal olcsóbban kapsz gyorsabbat is, egy 3200+ csak a 2/3-ába kerül, egy 3000+ meg már majdnem fele annyiba, és ezt is rendesen meg lehet húzni.
(Én is hasonló konfigot cseréltem pár hete.) -
Vincsó
aktív tag
Sziasztok
X2 3600+ -t érdemes venni? Van valakinek ilyen?
Véleményeket, tanácsokat elfogadok -
HERR Z
veterán
na a giga lap még mindig nem jött meg szóval abit kn9 lesz helyette...roszabb felszereltség,felépítés de legalább van és tuningra biztos hogy jobb lesz
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #740 üzenetére
memtest86 most fut ..
linux install a hardisk vezérlőig jut el utánna behal....50 50 % esély hogy vagy az alaplap vagy a hardisk szállt el... -
VaniliásRönk
nagyúr
Nekem meg a Goldmem és a Memtest is elszáll ha visszaveszem alapra akkor is (nem az aláírásomban szereplő konfig, de AM2). Nem értem, lehet hogy az int. VGA ramját próbálják tesztelni, azért rajzolnak krix-kraxokat.
A win egyébként nem fagy, a MS memtestje sem érzékel hibát, ill a Prime95 sem.
-
ftc
nagyúr
lehet bekrepállt a winyom...
XP logo nem jön be csak 1 fekete képernyö... -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #736 üzenetére
vazz igy is ráfizettem erre az egészre kib... ramok végett...ha veszek legközelebb valami az január mert az árak mennek felfelé..csak tudnám miért...és csakis Ati chipsetes lapom lesz vagy SIS-es.....
VIA nem rosz,de nem tuningra való...
NF chipset ha nem lenne bugos a déli híd egész jo lenne -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #734 üzenetére
adsz rá pénzt? ...
A tuning mindig is a rizikó játéka volt vagy sikerül vagy nem...alapon betonstabil a lap...éa 2,2Ghz-ig semmi gond nem volt... -
HERR Z
veterán
válasz
VaniliásRönk #732 üzenetére
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #730 üzenetére
yessss 120GB pápá ez az én sorsom..amott nem kaptok majd tuning eredményt....
hu az összes tom jerry elveszett áááááááááááá meg 30GB zene meg 1-2 filmecske... -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #728 üzenetére
fesz emelés csak ramnak de ezzel majdnem kimerült a ram állítás...mek kideriteni mit lehet még buherállni a ramokon..CPU-nál meg csak FSB állitási lehetőség
lehet verem ma a fejemet a falba ha elszállt az összes cumom most mivel uj win instalnál márcsak 2 patriciot látott a 6bol -
ftc
nagyúr
na vazz 224-es FSB-nél elindul win egyszercsak összeomlik és ujrainditás után hall.dll hiánya van.......
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nagyon meleg volt az IGP (a GA-M55Plus-S3G-ről van szó, a Sempron tuning megy neki, 3000+@2200MHz alapfeszen, 4x HT-vel, de csak mert a BIOS-ben nem lehet csökkenteni
), gondoltam leveszem a VGA órajelét, de már tárgytalan, beállítottam mellé egy 8cm-es ventit 7V-on, így langyos nyúzás közben is. Irodai gépnek ideális.
Azért köszönöm.
-
ftc
nagyúr
válasz
BobChemistry #723 üzenetére
az a vicc,hogy mindenki jön a mem kompatibilitással...de én még nem találkoztam vele ..pedig elég sokat olvasok AM2-s témában...amiről többen írtak,hogy szórakozik nekik az a ADATA ramok
-
ftc
nagyúr
válasz
BobChemistry #721 üzenetére
sajna alaplapnak semmi köze nincs már a memóriához,hogy finnyás-e vagy nem..mivel IMC van a prociban...Én egy Goodram 1Gb-s modullal szorakozok eddig hiba nélkül...
Igen AM3 kompatibilis AM2-el...de hol van még az... -
BobChemistry
őstag
van olyan alaplap AM2 foglalattal, ami nem válogatós a ramokat illetően, és normális BIOS van rajta?
most akarok Socket A-ról váltani, és a s939 és az AM2 között vacillálok
ha maradnék az s939 mellett, nem kellene eladnom a ramomat (2*512MB Hynix D43)
ha AM2 akkor - elvileg - időtállóbb lenne a gép
mi igaz abból, hogy az AM3 kompatibilis lesz az AM2 lapokkal? -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #719 üzenetére
nvtune sem? bár ott már egy kis emelésnél is kiirta,hogy hiba...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Az integrált VGA (GeForce 6100) 2D órajelét lehet valahogy csökkenteni? A ForceWare nem engedi, de miért tekerne 2D-ben? Valami ötlet? A RivaTuner nem ismerte fel.
-
ftc
nagyúr
Holnap összerakhatom végre a gépet
MSI K9VGM
2x512Mb/667 Goodram
X2 3600+ -
MateusAMD
csendes tag
Már jó, reseteltem a biost, és úgy raktam fel előröl mindent... most jó...
-
MateusAMD
csendes tag
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hali
nemrég vettem egy AM2-es konfigot, minden ok, volt... de most újraraktam az xp-t és nemtudom feltenni az Enthernet (vagy hogy írják) drivert... elkezdi rakni és kékhalált kapok ami az nventpf.sys vagy dll -re hivatkozki...
Az előző windowsomba a hálókártyán bekapcsoltam egy funkciót (nem tom mi a neve), és még a TPC/IP gyorsítót...
Azért raktam újra a windows-t, mert felraktam egy új VGA drivert és nem indult az XP, rámentem a legutolsó helyes konfigra, elindult, de nem akartak müködni a driverek (nem jött be a NV Control panel, a hálókártya beálítgatója, ezért letöröltem őket, de reset után nem tudtam elindítani az xp-t... és most a Enthernet hibánal vagyok....
A segítséget előre is köszönöm. -
_cirmos_
őstag
válasz
VaniliásRönk #711 üzenetére
én kinéztem hat dolgot az xls-árlistából, de egyik sem volt a webshopban. írtam nekik mailt, azt válaszolták, hogy a webes felület feltöltést alatt van, a hatból öt cucc van a kiírt áron. holnap megyek érte.
-
Mr_Vercetti
őstag
Hát a f@szom tele van már hogy sehogy nem tudom beállítani az abit lapon azt a kurv@ q-fan controllert
-
_cirmos_
őstag
nem leszek klubtag, ma vettem egy 3200+ s939-et. az am2 nekem túl sresszes lett volna
.
p.s. tudom, ez itt nem a reklám helye, de aki olcsó ddr2 ramokra vadászik, az nézzen be a redtowerhez. nemtom tényleg annyi-e amennyi az árlistán van, de egy próbát mindenképpen megér. -
HERR Z
veterán
válasz
VaniliásRönk #705 üzenetére
a ht sávszélt ne vedd vissza mert elég sokat levesz a tempóbol, inkább vedd vissza a szorzót 3-ra(600)
-
Mr_Vercetti
őstag
válasz
VaniliásRönk #705 üzenetére
Ja akkor lehet azért nem megy nekem se 240 fölé
Én csak 4x-esre raktam a szorzót aztán ennyi.
Na majd beállítom. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Mr_Vercetti #704 üzenetére
A hipertransrportnak nem csak szorzója van, hanem sávszélessége is oda/vissza, most HT 3x 8/8 biten 9x266 (2400) a vége, de lehet még finomítani, de most ennyi sikerélmény is elég.
-
Mr_Vercetti
őstag
válasz
VaniliásRönk #703 üzenetére
Az mit jelent amúgy hogy 16/16 vagy 8/8
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Mr_Vercetti #700 üzenetére
Nem, nem gondoltam hogy ilyen harmatos ''tuningnál'' is bezavar, most 4x 8/8-on van és már 2385MHz-nél járok, de még folyamatban van a dolog, lehet hogy a sávszélt nem is kell csökkenteni, mindjárt kiderül.
-
törölt tag
válasz
Mr_Vercetti #699 üzenetére
PC Health Status -> Fan EQ Control. (Ahogy szinte minden szabvány Award BIOS-os lapon.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest