- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #1684 üzenetére
Sejtettem hogy van rajta, csak a termékinfo mondott mást
Nekem most egy alapból buta külső 6200es lesz, 4 pipepal, kíváncsi vagyok, mennyivel gyoesabb a 6100as integráltnál, ennek legalább van saját 128mb ramja
asszem még húzni is lehet, már csak a procit várom, meg ramot nem tudom milyet vegyek..
-
Chaser
legenda
Igaz, hogy most amd chip láz van
, de nekem most csak egy nf430as asus am2n deszka jutott, vga nélküli, remélem tuningos
Van/volt vkinek ilyen lapja? Milyen 667/800-as ramot érdemes bele venni? Mostanában sokat hallottam, hogy copott asus lapokkal am2 fronton memó terén..
-
-
paleinho
senior tag
Sapphire csodát megnézték kicsit közelebbről és egész jól viselte a tuningot
[link] -
Gyuri27
félisten
Megérkezett a drága [link].
-
Gyuri27
félisten
Most magyarul [link].
-
Gyuri27
félisten
am2 nv módra 7050 [link].
-
Gyuri27
félisten
690-n giga módra [link].
-
m4rc!
őstag
Na vkinek sikerült már vmilyen 690G-s lapot szerezni?
Már nagyon kíváncsi vagyok -
Gyuri27
félisten
válasz
Brian_GT #1660 üzenetére
Húzás előtt érdemes a proci és a lap totyikját meglátogatni.
A 3800+ az A64 x2 v sima A64? 4200-ra nem lehet felhúzni!
Az A64 alpból 2,4mhz ketyeg. Ebből nincs 4200+. Az x2 2,0mhz. Ebből a 4200+ 2,2mhz.
A bios-ban tudod állitani az fsb-t és a feszültséget.
A tuning ártalmas is lehet!!!
Olvasgasd a fórumot (lapod,procid totyikját) és tanulj!!!
A deszkák többféle tuning potenciával rendelkeznek. Tehát, van amelyiknél 10-15% a max. Van olyan ami akár 40%-t is elbír.
OLVASNI SOKAT! -
Brian_GT
őstag
Sziasztok!!!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy van nekem egy Gigabyte Ga-M51GM-S2G típusú alaplapom és rendelkezem melette egy 3.8as sAM2es procival és gondoltam mivel egy elég jó hüttő van rajta nem lenne gond ha azt a 3800as kis értéket 4200ra tornáznám fel.
Igen de sehol sem találom az alaplap biosán belül a proci húzása menürészt vagy bármilyen erre utaló részt.
Lehetséges lenne, hogy gyárilag nem engedi az alaplap a procik húzását???
Előre is köszönöm ha tud vki ebben segíteni..
Bye -
Gyuri27
félisten
Az északi híd két változatban kerül az alaplapokra: az ATI Radeon X1200-at tartalmazó 690V és az ATI Radeon X1250-nel felszerelt 690G között az a fő különbség, hogy csak az utóbbiban találunk natív DVI-, HDMI- és HDCP-támogatást. [link]. Tehát nem csak a hdmi a külömbség. Ha annyival nem drágább, elfér rajta. Ki tudja később még kelhet.
A nálunk lévős fvf-es dolgot miért tartod hülyeségnek?
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
Ok. Bár engem a 690g érdekelne.
ftc: ahogy néztem van 690g-jük hdmi nélkül. A másik 3 nap cserét nem én találom ki hanem a fogyasztó védelemi felügyelőség. Sőt az első 6 hónapban a cégnek kell bizonyitani, hogy a cucc nem gyári hibás. Erélyesnek kell lenni és emlegetni a fvf-t. Az szokott hatni. -
Gyuri27
félisten
Viszont ha megnézed (megnézitek) a múltkor a srácnál 2 am2-es deszka volt. Most [link] meg ennyi. Lehet, hogy érdemes lenne rákérdezni.
-
éN79
addikt
válasz
joshua7 #1637 üzenetére
Olyan beállítottságú vagyok ezen a téren mint te.
Szeretem a tuningot, de csak ésszel, azaz ne pörögjön indokolatlanul a gép, ha nem kell.
Nem nyugodtam, és miután az RMClock a második nView-ban sem ment nálam el kellett fogadnom, hogy ott valamit a lap nem tud ilyen téren, mert alapesetben a C&Q viszont tökéletesen működött, csak ugyebár akkor nincs tuning.
Összeraktam minimális szinten az nView-t ismét, amikor hallottam erről a CrystalCPUID-ről, ami a mostani lapomban tökéletes, és megnéztem ehhez mit szól az nView. Ugyanazt, lefagyott, ahogy visszavette volna a szorzót és a feszt.
Az asusom jól bírja mindkettőt, gyakorlatilag 10,5x250-es FSB esetén is tökéletsen működik a C&Q ill. a Crystal is (az utóbbit azért használom, mert jobban kordában tartható).
Viszont KN9 Ultrámban 286-os FSB mellett is ment az RMClock normálisan, illetve ment ott is egy jó darabig a C&Q szintén + Asus M2N-E SLI-ben is 2600 fölött még ment a C&Q normálisan, RMC-t azért nem néztem, mert az új procit még nem normálisan detektálja. -
ftc
nagyúr
igaz inteles lapok de AMD szinten is ezt várhatod:
[link]
de AMD-s lapuk:
[link]
[link]
az egyikről ezt irják:
For overclockers, there are a lot of BIOS options for you to tweak. The Vcore can be adjusted up to 1.55v + 1.35% (offset). This feature is part of the CPU Vcore 7 Shift feature which gives higher voltage levels especially useful for the extreme overclockers. For example, I set vcore to 1.4v and Vcore 7Shift to 1.15%, the final voltage is 1.6v for vcore. That is to say, if you apply 1.55v for Vcore and +1.35% for your 7-Shift, you will be getting the MAX of 2.0925v. Final CPU Voltage = Vcore X 7-Shift. The DIY COOL Users can alsomount an optional fan to cool the capacitors.
In our overclocking tests, we were not so lucky with this board. To date, we aren't able to reach anything beyond 240x10 even though we lower most of the settings. This is in contrast to the 481 board which can complete the run of SuperPI 32M at 290x10 (2.9GHz) on our 4000+ X2. The BIOS also has similar options compared to the Jetway M2A481VP board but some options are not available.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz
joshua7 #1632 üzenetére
Abit KN9 és KN9-S lapokkal egész komoly tuningeredményeket érnek el (300 FSB felett).
Míg az nView alapesetben tagadja meg a C&Q lehetőségét tuning esetén, addig ezeknél van lehetőséged OC esetén is valószínüleg egy bizonyos szintig használni, de egységesen jellemző, hogy valahol mindegyik lap blokkolja a dolgot, azaz egy szint fölött nincs OC és C&Q együtt, csak a határ más.
[Szerkesztve] -
joshua7
veterán
HERR Z megnézte és nála nem megy a CnQ az nf-m2 Nview lapban.
Szóval létezik ilyen lap: tudja, amit az Nview, vagyis jók a túlhajtási opciói + tudja a CnQ-t? -
ftc
nagyúr
ha az Abit is készitene akkor az lenne az igazi...MSI-ben nem bizom...Asusban még annyira sem....
a teszt mutatja aki készitette nem teremtett egyforma feltételeket minden lapnak...pl az Asusban egy átlagos ram ment addig a többiben khm jobb időzitésü ramok......és ha teszetelltem volna akkor intVGA-s megoldáskkal és kihagytam volna C2D-t a tesztből -
Sdi
addikt
Az ASUS lapjait már nézegettem, az ára is baráti lenne ebben a fekvésben, de a tesztek alapján a tuningszekciója igen csak harmatos [link], sajnos.
-
Gyuri27
félisten
Hát ha a hdmi és az fw csak ennyivel több megéri. Ki tudja mire lesz jó késöbb.
Erröl beszélünk #246 [link] ?
A jet lapokról meg csak annyit, hogy meg lesz a 12-20 ember. Elviszik a lapokat és ha véletlenül egy besz@r? Megint várni x emberre? Mert az ördög nem alszik! A pénzel nem megy a cucc!
Vagy tudsz más helyet is? -
ftc
nagyúr
egy szlovák nagyraktárnál...
olyan 1 hétre irják a behozatalt...MSI olcsóbb a HDMI-s kivitelben mint Asus nem HDMI-s....
elvileg van rajta tunng lehetőség Asus szerint......de én Biostar lapra vagy Jetway lapra vágyok....ha 12 max 20 embert össze tudnák szedni akkor meglenne Jetway lap...alatta nem hoznak....
Biostar lapról az árra még várok hwoc-ről... -
ftc
nagyúr
Asus AMD 690-s chipsetes lapok árak:
ASUS M2A-VM, AMD 690G/ATI SB600, DualChannel DDR2 800, VGA + PCIe x16, SATA II RAID, USB2.0, GLAN, mATX scAM2 15-17K
ASUS M2A-VM HDMI, AMD 690G/ATI SB600, DualChannel DDR2 800, VGA + PCIe x16, SATA II RAID, FW, USB2.0, GLAN, mATX scAM2 16-19K -
Gyuri27
félisten
Talán [link].
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Dell notebook topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- Apple iPhone X 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest