- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordOLOG Szféra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr_Vercetti
őstag
válasz
VaniliásRönk #698 üzenetére
HT szorzót visszavetted?
-
Mr_Vercetti
őstag
Abit KN9 Ultra-ban (nForce 570) meg tudja valaki hogy tudom leszabályozni a proci ventijét?
Mert alapon maxon megy, és kurva hangos. -
VaniliásRönk
nagyúr
Ma vettem egy Abit KN9-et (NF4 Ultra)... teljesen összezavarodtam. Ebben sem lehet tuningolni az Athlon 64 3000+-omat (a Gigabyte lappal a software tuning ment, de a BIOS ott is csődöt mondott). 1.5V-on 9x210-en sem indult el. Nem értem. Valakinek valami ötelete esetleg?
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #695 üzenetére
Pedig bizony ilyesmiről van szó. Illetve iskolakezdés. Ebben az időszakban elég sok mindenre rá lehet fogni az emelést.
-
_cirmos_
őstag
mégis miért emelkednek a ram árak ennyire? deicide írt most, hogy nem is mond árakat, mert nap mint nap drágul elég keményen. kétévente ruházok be gépre, és mindig ez van a ramokkal, ez nem igazság
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Mr_Vercetti #688 üzenetére
Csak azért mondtam mert én személy inkább boltban veszem meg ha csak ennyi a difi.
-
Mr_Vercetti
őstag
válasz
VaniliásRönk #686 üzenetére
Örülök neki
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #686 üzenetére
én 16K-t holnap kapok 800-as kingmaxot.....15K lenne a 667 Kingmax ....áremelés rulez...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Mr_Vercetti #681 üzenetére
Én 12900-ért 667-es Corsairt vettem boltban...
-
ftc
nagyúr
holnap jön meg asrock lapom csak rövid teszt lesz...bios szintü tuning meg minden azt majd leirom tapasztalatokat...csak 8 kor érek haza...minden nap...csütörtökön részletes leirás...
-
_cirmos_
őstag
válasz
Mr_Vercetti #681 üzenetére
nincs a listáján 533-as ram, de majd rákérdezek. bár 22k-ért van neki 667-es kingston, ez az a-data sem jön ki jobban
ű
egyébként itt az apróm, itt fog összeállni az új sárkány:
[link] -
_cirmos_
őstag
válasz
Mr_Vercetti #679 üzenetére
mármint az 533-asok? nagyon elszálltak a ram árak, minden legalább 40%-al drágább mint három hete
. a többi cucc is drágább lett, de nem ennyivel.
-
_cirmos_
őstag
válasz
Mr_Vercetti #677 üzenetére
szívesen vennék én olyan 533-asokat
-
_cirmos_
őstag
majdnem vettem egy x2 3600+-ot, csak végül nem jött össze a tali a sráccal. az a baj, hogy a 2*1gb ramhoz ragaszkodom, ott pedig már elég nagy az árkülönbség a 667-es és 800-as modulok között. a 667-es van a ddr400 árában, viszont sebességben csak a 800-as hozná a ddr1 szintet. abit ax8 (via k8t890
) 15k kisker bruttóban, képzeld a ph-s dílerek mennyiért hoznák... 3200+ venicet 19k körül vesztegetik, szóval majdnem 30k-val beljebb lennék egy maggal s939-ben. kérek pontos árajánlatot mindkettőre, aztán megszülöm a döntést.
-
ftc
nagyúr
válasz
Mr_Vercetti #672 üzenetére
az energia beállitásnál kapcsold át max baterry-ra......akkor kapcsol be és nézdmega biost is hogy engedélyezve mert eddig alapbol kivolt kapcsolva mindenhol
-
Mr_Vercetti
őstag
Biosban is, és everestben is mutatja, igen.
Akkor az oldallap tárgytalanBoltban láttam már külön, csak 12 rugó
Ja meg van egy olyan kérdésem, hogy felrakom a c&q drivert, de a cpu-z a rendes szorzót írja, vagyis mintha nem történne semmi. Venice-nél megfelezte nekem a szorzó, így az órajelet is.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
Mr_Vercetti #669 üzenetére
DDR2 is most szál az egekbe...
A lapodhoz kérdés: a biosban mutatja azt a hőmérsékleti értéket?vagy everestben?
sima az oldallap...korom fekete...
[Szerkesztve] -
_cirmos_
őstag
válasz
Mr_Vercetti #666 üzenetére
látom, 25k nem is olyan vészes. kételyek emésztenek: nem vagyok benne biztos, hogy kell nekem a dual core. és ha nincs dual core, akkor teljesen jó a s939 is. több és olcsóbb lap van hozzá, a ram meg ugyan annyi. nemtom mit csináljak...
-
MateusAMD
csendes tag
Megvan az új konfigom...
első lépésem az volt, hogy tuningoltam:
ABIT KN9 SLI
A64 3500+ (11x200) @ 10X250
mem: Corsair 2x512 675mhz Cl 4 4 4 12 2T @ 833mhz cl 4 4 5 14 1T 1,95 volt
1. kérés: Tudom tovább is tuningolni?
próbáltam hogy mindent alacsonyra teszek és csak az fbs-t emelem, de csak 255ig birta
próbáltam, hogy mindent alacsonra teszek csak a proci szorzót hogyom 11-en és így emelem az fbs-t de nem jutottam el a 2600mhz-ig, pedig emeltem chipset, proci feszkót is...
2. kérdés: minden jól megy tuningal.. de néha kapok kékhalált az alaplapi hangkártyára hivatkozva, mit tegyek? BIOS-t frissítettem...
A segítséget előre is köszönöm! -
-
ftc
nagyúr
hm a ramok árai hogy felmentek az AM2-s laphoz.....
-
_cirmos_
őstag
válasz
Mr_Vercetti #657 üzenetére
tuningot próbáltál?
és hol kapok kn9 ultrát? csak sli-t látok boltokban, az 30k körül van, ráadásul sosem lesz két vga-m, szóval inkább néznék ultrát (vagy maradok a sima kn9-nél).
szerk:
nem találok abitnál memória-kompatibilitási listát...
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
Novemberben jön az új Ati chipset RS690 intVGA 4 igen 4 nem elírtam pipe-al...
-
ftc
nagyúr
Amiről jókat irtak a neten az Biostar alaplapok.
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #654 üzenetére
na akkor asrock lesz a cuccból ahogy elnézem...
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #646 üzenetére
forró hmm az enyém S754 alá kb szobahőmérsékletü
-
Peti_X
csendes tag
Miért nem jók az asus am2 -es NF570 chipsettes alaplap? Vagy csak valaki elrémített? Nyugodtan megevehjetem a 4200 X2 -es procival együtt? Működni fog jól, vagy inkább NF590 chipsettes es vegyek? Válszt várok...
-
HERR Z
veterán
Nagykerbe nem érkezett giga lap úgyhogy jövő hétre csúszott a tesztelése
pedig minden más része megvan a gépnek
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #637 üzenetére
a déli chipset milyen?
-
Mr_Vercetti
őstag
Sziasztok.
Abit KN9 Ultra lapról mi a véleményetek? Ma vettem egy ilyet, de még semmit sem néztem rajta.
Van valakinek tapasztalata vele? -
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #641 üzenetére
Az nF4 Ultra akár 400-500MHz-et is tud. Legalábbis s939 mellett tudta (egyéni rekordom 370MHz, persze rommá butított RAM-mal és HT szorzóval).
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
sid.:Rc211v #640 üzenetére
Ha lehet a lappal egy kis feszt emelni, akkor biztos ki lehet csalni belőle egy kis tuningot (MSI K9VGM-V), de én a hallottak és a saját tapasztalataim alapján ezután csak Abit alaplapot veszek, szerzek egy sima KN9-et, aztán hadd szóljon, lehet hogy az NF4 Ultra nem viszi az FSB300-at, de azt valószínűleg a proci sem, viszont legalább amennyit a proc visz azt rendesen be tudom lőni a Softmenu-ben.
-
sid.:Rc211v
őstag
Háj emberek... ez az am2 cucc állítólag nem annyira tuningos...hát nemtom...de kérdezném tőletek h melyik lapot érdemesebb venni, a tuning persze számít...
Asus M2N-E 27k
MSI K9N SLI-2F (570 sli) 28k
MSI K9N Ultra-2F (natúr 570) 24k
meg még annyi lenne h van ez a lap MSI K9VGM-V (AM2-Via K8M890-Dual DDR2 800-integrált VGA+PCI Express-2 SATA) /3 év Garancia/ ez 14k! ez jó olcsó.. de 1 X2 4200+ am2 azt gáz lenne bele tenni nem? pl tuning az nuku mi?
Köszi! -
ftc
nagyúr
nah proci a kezemben alaplapon rágodom ram lebiztositva....
-
_cirmos_
őstag
válasz
VaniliásRönk #637 üzenetére
a tököm kivan hogy vadászni kell a normális lapokra. hát mi van itt, cocializmus meg hiánygazdaság?!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
_cirmos_ #636 üzenetére
Win alatt stabil volt, amíg nem próbáltam 250 fölé húzni. Sajnos a tesztprogramjaim még nincsnek kéznél, de vasárnap vagy hétfőn este ráeresztek mindent ami van. Egyébként ha jól tudom a szorzót lehetne csökkenteni, de ennek az alaplapnak az sem ment.
Ugyanezt megkapod egy ASRock AM2NF4G-SATA2-től is, ami kb. 5k-val olcsóbb. -
_cirmos_
őstag
válasz
VaniliásRönk #635 üzenetére
és win alatt stabil a tuning? tudom, hogy az nem az igazi, dehát szegény ember vízzel főz. -
HERR Z
veterán
válasz
VaniliásRönk #633 üzenetére
hát.......csak az nem derült ki hogy miért szar.kicsit lehetnél konkrétabb
-
VaniliásRönk
nagyúr
Srácok, volt itt szó arról, hogy milyen frankó deszka a Gigabyte M55Plus-S3G... tegnap vettem egyet, de ez egy sz*r, tuningra alkalmatlan, nem tudom hogy az integrált VGA kever-e be, de a BIOS is egy marék szutyok, kb. 2-3 hetente jön ki egy újabb, de a legutolsóban már nincsenek RAM beállítások sem, szóval felejtős, aki ilyet akart venni felejtse el. Még megpróbálom majd mi a helyzet ha nem az integrált VGA-t használom.
-
DeepDish
őstag
Hi!!!
Lehet lecserelem socket939-es lapomat /Asus A8N-SLi DELUXE/ AM2-re!
Kerdesem az lenne,hogy melyik lapot ajanljatok ami ennyit tud mint elozo lapom es nem milliokba kerul es tuningot se veti meg?! -
HERR Z
veterán
ha olyan lesz a váltás mint TbredA-B-nél az csak jó
az A csoda volt ha ment 1800-1900MHz-et a B meg...nos...2400-2500+++
a 667-es ram is 14-15k ami azért elég nevetséges...még jó hogy a vidéki kiskerek lassan reagálnak a hirtelen emelésekre, így 9.5k-ból megvolt darabja múlthét közepén -
rollins
őstag
Köszi a tippeket. Szó ami szó, nehéz döntés.
-
ftc
nagyúr
én azon röhögtem,hogy a 512/533-s ram drágább mint a 512/667-es ram...pedig már kinéztem magamnak egy Buffalo ramot de 1hét alatt kb 7000FT-al lett drágább...
Amógy ha a pletykák igazak októberban jönnek a 65nm-es procik..igaz a pletykák szerint hasonló lesz a válltás mint anno a TbredA és TbredB magnál... -
HERR Z
veterán
válasz
_cirmos_ #622 üzenetére
...főleg a mostani ram árak mellett.....1 hét alat +3-4k-val lett drágább fél gigája a DDR2-667-nek....drágább mint az A-Data 566 ami azért elég gáz
S754-ről S939-re viszont semmi értelme fejleszteni, az is fél év/év múlva árba ugyanannyira lecsúszik mint ahol most áll a S754....
szóval
-vagy minél hamarabb cserélni a későbbi fejleszthetőség és a mostani ''értelmes'' S754-es árak miatt
-vagy kihúzni S754-el még egy generációt...esetleg szerezni bele egy tuningosabb cuccot és rommáhúzni -
rollins
őstag
Már én is olyan vagyok mint egy kisgyerek. Nem tudom érdemes -e lecserélnem a s754 -es rendszerem am2 -re. Csak attól tartok, pl 3 hónap múlva már ennyit sem fog érni a mostani s754-es cuccom. Meg sajnálni is fogom a mostani Kingmax H-c ramjaimat, hogy meg kell válnom tőle. A baj nálam is a pénz, ami kevés sajnos, (ill. nincs)
. A beszámított cuccaimból egy Asrock AM2NF4G-SATA2 vagy ALiveNF4G-DVI -re futja 3500+ cpu és 1giga 667 -es ramra vagy X2 3600+ ,de akkor csak 512mb ram lesz csak és egy erősebb vga-ra már nincs is most pénzem, maradna csak az integrált nV 6100-as. Az Asrock-kal nincs is semmi bajom, most is az van s754-ben és müxik kingül. (
)
[Szerkesztve] -
-
_cirmos_
őstag
válasz
-=Lord Tom=- #612 üzenetére
köszönöm! ahogy az várható volt, a ram-időzítések elég sokat számítanak. igazából a tuning megléte, és a noname memóriák miatt aggódom egy kicsit, de most körülnézek, hogy mennyivel lenne több kingmaxot venni.
még egy kérdés: a gyári hűtő mennyire hangos?
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
-=Lord Tom=- #612 üzenetére
ramokra lennénk kivácsiak mennyira finnyás..eddig Kingmaxot mindenkinek vitte..szal Samsung memok OK
MSI K9N nem GF6100/NF430 chipsetes hanem NF550... -
Sz.Miki
őstag
válasz
_cirmos_ #609 üzenetére
úgy érzem meg lettem győzve, én is úgy vélem, hogy ez egy fölösleges pénzkidobás, de sajnos előbb vagy utóbb elkerülhetetlen lesz a csere mivel ez megint platform váltás
hihetelten hogy évente jönnek az új foglalatok, miért nem tudnak megmaradni egy foglaltanál és abból kihozni a maximumot!
-
-=Lord Tom=-
senior tag
válasz
_cirmos_ #611 üzenetére
amivel ma dolgom volt:
ház______ Gigabyte nemtommi
táp______Chieftech 400W
mobo____Msi K9N neo-f (ugyanolyan chipsettel, mint a Te gigabyte-od)
cpu______ AMD X2 3600+ (Box)
ram______2*1GB DDR2 667MHZ (Kingmax mars ha jól tudom)
vga_______Gainward 7600GT
hdd______ 200GB hitachi
odd______ PIO 111D
tft________Samsung 740BF
a lap: Jól ment benne a ram, igaz csak 2T-ben, de CL4-es késleltetéssel...
a cpu: egy álom, ez a két mag nekem nagyon bejön, sajnos nem az enyém a gép, amit konkrétan megnéztünk: CoD2 hát kb negyed annyi idő alatt töltött be mint az én gépemen...
a ram: CoD2-ben jól jön a 2 giga ram, az általad kinézett lapban valószínűleg teljesen jól fog menni, dual channel megy, nem próbáltam 800MHz-re állítani...
Tuning: semmi tuning, a tulajnak egyelőre nincs rá szüksége, csak a ram megy CL4en...
Superpi alapon:
46sec CL5tel
42,5sec CL4el
(azaz a ram átállítása 8% teljesítmény növekedést jelentett...tovább nem finomhangoltam a ramot)
MOD: pontosan mire lennél még kiváncsi? (hátha tudok segíteni)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
_cirmos_
őstag
válasz
-=Lord Tom=- #610 üzenetére
mit értesz majdnem ugyan ilyen alatt? mert cpu/mobo/ram témakörben minden tapasztalat aranyat érne. szóval ha am2-es rendszer volt, akkor írhatnál a lapról vmit!
én meg egész nap offolok, mi van velem?!... -
Sz.Miki
őstag
Hello
szeretnék segítséget kérni abban, hogy érdemes-e lecserélni egy Msi K8N -Sli platinum (939) alaplapot egy Am2-es lapra? Jelenleg 1 éves a konfiguráció, 3500+ os procival.
Mekkora sebességnövekedéssel jár a dolog? Szerintetek meddig lesz még Prcoessor támogatás a 939-es lapokhoz? Néztem prohardveres tesztet am2-es lapokról és úgy láttam nem túl nagy a sebesség növekedés! Érdemes várni még fél vagy egy évet a dologgal? -
_cirmos_
őstag
-
_cirmos_
őstag
pontosan!
eredetileg 3800+-t akartam, de aztán kijött a 3600+, és az xbites tesztet nézegetve alig számít a kisebb L2 cache, szóval az lesz nekem is! momentán itt tartok a tervezgetéssel:
ház______ Antec SLK 3000
táp______FSP Green Power 400W
mobo____Gigabyte M55Plus-S3G
cpu______ AMD X2 3600+ (Box)
ram______2*1GB DDR2 667MHZ
vga_______Inno GF 7600GST
hdd______ 200GB nem maxtor
odd______ PIO 111D
tft________FuSi W19-1
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Micron SO-DIMM laptop memória 4GB DDR4 3200MHz MTA4ATF51264HZ-3G2J1
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz F5-6000J3038F16GX2-TZ5NR
- Corsair Vengeance LPX 32 Gb KIT Bontatlan. Új!!!!!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asus Prime B560-Plus i3-10105 procival
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest