- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordOLOG Szféra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1299 üzenetére
valami nem stabil valami nem birja...lap max 400-as FSB-ig
a CPU-nak még kellene birnia kb 200Mhz-et...olyan 2,66Ghz-ig tudták felhózni a CPU-t eddig amit láttam...extrém cuccal 3Ghz-t értek el... -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1296 üzenetére
jelenleg 2,41Ghz-nél járok...250-nél valami nem bírja erre majd fény derül..sztem még lejebb kell a memoriát osztanom...
a ram 1T-ben nem indul...
van a HDD-nél 3 lehetőség
IDE,RAID,
AHCI na ez mi a car? ez lenne a SATA2 NCQ mód? ebben nem indult még soha lehet valamit felkéne tennem -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1296 üzenetére
most jöttem haza majd kiderül ha felment uj XP addig nyilatkozni nem tok...
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1294 üzenetére
Asrock ALiveXFire-eSATA2
-
ftc
nagyúr
Alaplap beszerelve..kicsit szélesebre hagyhatták volna alig lehet pakolni valamit...Telepités este..amit meg tudtam nézni az aram sebessége ..MSI lapban a ramom kifulladt itt 800-at simán viszi...
-
ftc
nagyúr
sztem mivel ATX-es lap asszerint alakul az ára ahogy megírtad...
U.I Megjött a lapom.Első benyomás dobozból..Hó azt mennyi mindent adtak hozzá.
2. benyomás bazz milyen vastag a könyv
Tartalma
4db SATA kábel
2 táp átlakito molexról Satara..
1x,1x floppy,IDE kábel
szokásos hátulja
USB kiegészitő +2 USB hátul kivezetve..
HDMI_SPDIF Cable nem tudom mire jó....
230 oldalas használati umutató..
Erdőke megőrülne a lapért eSATAII is van rajta....
Lap benyomásra tökéletes .Akinek 2db IDE kellene nem aánlott nem fér el rajta...
Majd a többiről írok ...ha volna rá igény logoutre irhatok róla egy kis cikket... -
Chaser
legenda
válasz
kutyuska #1288 üzenetére
Nem tudom mennyi az ára ennek a lapnak, de ha már viszi egy x300 teljesítményét- ami újan 8-10k- valszeg már meg is érte megvenni sztem. Nyilván nem fognak 20-25k-s lapra/gondolom ekörül lehet az ára/ x1600pro-t integrálni
dvi is van rajta, tuningos is, elég fullos lap minden téren,mi egy ilyennek az ára?
-
ftc
nagyúr
Íme a komplet teszt végre befejezve:
[link]
eléggé bugos még a driver... -
Chaser
legenda
Ez így van
pontosabban nf400at és 405öt egybetokozzák a gf6100-zal, de most nem fizikai különbségekre voltam kíváncsi
bár az is elég fizikai, ha nem mennek 16x sebességgel bennük a karik..de sztem ez itt a lényeg most.
(#1275) rollins: na ez szószerint azt jelenti, hogy 1általán nem fog menni- a leírás szerint is-volt hozzá szerencsém nemrég, egyik haveromnak intéztem innen x300-at, fekete képernyő, eddig jutott, a fent említett asrock lapban..aztán beugrott, mintha az egyik msi lap oldalán láttam volna, hogy ''this mb doesn't support x300'' vagy valami hasonlót, de a lényeg ugyanaz, bizonyos chipsetekkel nem megy, az is intvga-s microlap volt..vagy 400 v 405 chippel..szóval ez is valszeg ''népbetegség'' ennél a chipnél
-
ftc
nagyúr
Jelentem..jöv héten tesztelem uj lapomat...Sajnos a PH-n lévő olcsó emberek sem tudnak beszerezni csak 24-25.-re ha kap a nagyraktár...ha jól megy minden kedden nyüstölöm ...
már előrre érzem,hogy a ramm nem fogja bírni a tuningot -
ftc
nagyúr
válasz
veinertzsolt #1276 üzenetére
ocwork-n van VGA teszt kb 1-5% az eltérés...
-
rollins
őstag
válasz
veinertzsolt #1276 üzenetére
Állítólag nem, talán észre sem veszed. Hogy később mennyire lesz elég, passz.
-
rollins
őstag
válasz
veinertzsolt #1269 üzenetére
-
ftc
nagyúr
válasz
veinertzsolt #1271 üzenetére
ment priviben mit jelent...
Itt egy teszt a lapról:
[link]
Miért nem kiemelt ez a totyik? -
veinertzsolt
csendes tag
válasz
veinertzsolt #1271 üzenetére
Itt is árulják a lapot és szerintük is 16X slot van rajta :
Valamint érdemes megnézni mit ajánlanak mellé: [link] -
veinertzsolt
csendes tag
válasz
rollins #1268 üzenetére
Igen azt az ATI vga dolgot ki tudtam következtetni én is. De a 8X PCIX portot sehol nem találom. Nekem ez van a kéziküönyvben:
2.3 Expansion Slot
PCIE Slots: PCIE1 (pci express graphics slot) is ushed for pci express cards with X16 lane width graphics cards.
Pontos jelentést nem tom ,de valaki kiokosíthatna. -
rollins
őstag
válasz
veinertzsolt #1267 üzenetére
Nem vaok jó angolból , de csak annyit, ír milyen jó meg gyors a pci-e az agp -hez képest, rizsa. A lap oldalán is csak annyit ír hogy Graphics slot.
De ha megnézed a kézikönyvet, amit le is lehet tölteni (manual->.pdf), írja is hogy csak 8x pci-e a vga slot. (Állítólag, szinte nincs is nagy hátrány,a 16x-os -hoz képest.) De azt is írja, ha jól emlékszem, hogy nem biztos hogy fog működni a korábbi Ati vga-kal: pl: X300, X600, stb
[Szerkesztve] -
veinertzsolt
csendes tag
Heló mindenkinek,nekem Asrock Am2nf6g-vsta mATX lapom van,egyenlőre csak az integrált grafikus csIpet használom (anyagi okokból kifolyólag). De ez kiváncsivá tett ,hogy ez a 6100/405 chip vezérli -e majd a videó karikat. A gyártó honlapján utánna néztem ,de gondolom sokan megtették [link] és ha a PCIX kis ikonjára kattintok ott megjeleniek ez a felirat: PCI Express is the latest I/O interconnect technology that will replace the existing PCI interface. With a bus bandwidth 4 times higher than that of AGP 8X interface, PCI Express x16 bus performs much better than AGP 8X in applications such as 3D gaming. Nem vagyok jó angolból szóval aki ért az lefordíthatná. Valmint mivel ebben a lapban is az a NV405 chip van amiról beszéltetek ,hogy nem vezérli a karikat 16X sebességgel, csak anyit szeretnék hozzáfűzni ,hogyha ésszerűen gondolkodom és a honlapon ottvan feltüntetve ,hogy VISTA REDY. Tehát felvan készülve a Vista teljeskörű futtatására, szóval mivel az új oprendszerben debütál a DX10 valószínűnek tarom,hogy ebben a lapban rendesen kell működnie külső videókarinak. Majd megpróbálok kölcsönkérni egy videókarit s megnézni de addigis ha valamit nem jól mondtam vagy van más ötletetek akkor kérlek világosítsatok fel.
-
Chaser
legenda
Nu kicsit elgondolkoztatott ez az egész, régebben is érdekelt mi a különbség az nf410/430 között, de ott nem sok, asszem 430nál firewire is van. Nf400/405 sem sokban különbözik az előzőektől, kivéve:
nf400:pcix16-ot 1xesen kezeli
nf405:pcix16-ot 8xosan kezeli
pl: gigabyte m61vme-s2: ''PCI Express Interface
Revolutionary PCI Express interface provides scalable bandwidth for multi-purpose usage. PCI-E x16 interface (The GA-M61VME-S2 supports up to PCI Express x1 mode, please refer to the VGA cards support list) doubles the bandwidth of graphics interface of previous generation thus delivering the utmost gaming experience. PCI-E x1interface provides twice the bandwidth of PCI interface up to 250MB/s for new generation I/O peripheral devices.''
Sztem ennyi véletlen nem lehet... az nv is elmehet a ******** mi a fenének adnak ki ilyen x@r chipsetet?Aki csak egy kicsit nincs képben az csúnyán benyalja a dolgokat...
Akinek van nf400/nf405 lapja pls nézzen már utána annak- megerősítésképpen, hogy ezek nem csak kivételes esetek amiket néztem-, hogy kezeli a külső vga-t..sztem ez elég sok embert érint...főleg olyat, aki még nem vett k8 rendszert, és szeretne integrált vga-s lapot..bár az is igaz, hogy nekem már volt a kezemben elég, meg raktam is össze, de ez most kicsit ledöbbentett.
szerk: szerencsére, amennyire eddig tapasztaltam meg láttam, elenyésző része jön ki a lapoknak nf400/405-tel..de annyi is bőven sok...
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #1260 üzenetére
Elolvastam a gyártó hivatalos manuálját..:
''PCI-Ex16: PCI-Express x16 Slot (x1 Speed)(for NF61V MICRO
AM2)
- PCI-Express 1.0a compliant.
- Maximum theoretical realized bandwidth of 250MB/s simultaneously per
direction, for an aggregate of 500MB/s totally.''
Gondolom csak nem maguk ellen beszélnekEz valami olyan lehet, mint bizonyos chipseteknél az agp8x, belerakhatsz, 8xost, de örülj neki ha 4xesen is menni fog..
Az nf61s-nél már 8xost ír.. -
Chaser
legenda
Jajaj, már tudom, hogy te voltál
Nézd meg a linken a user hozzászólását:
''Figyelem! A PCI-Express x 16 slot-ra csak 1 PCI Express vezeték van kivezetve, azaz a sebessége csak egy PCI-Express x1-el egyezik meg, alkalmatlan videókártyával való bővítésre...''
Tudom, hogy elvileg pcix16..mint gondolom minden 754, 939, am2 lap, ami nem agp-s
Csak arról az asrock lapról amit valamelyik totyikban olvastam, meg most ez a bio, szóval gf6100/nf410 mind2, gondolom csak nem hülyeségből írta egyik user se, hogy nem pcix16 kompatibilis -
Chaser
legenda
Van vkinek tapasztalata a biostar-nf61-v-ről? Pár hsz-szel ezelőtt mintha azt írta volna valaki, hogy ez egy kis dfi
na nem erre a típusra írta..csak a biostar vmelyik lapjára.
Meg valami olyat is olvastam pár hsz-szel ezelőtt, hogy az asrock vmelyik intvga-s lapja csak pcix8-as bővítővel rendelkezik..
Erre a bio lapra rákerestem, az egyik user azt írta róla, hogy pcix1-es a vga foglalat..hogy van ez?[link]
Ha jól tudom mind2 lap nf400-as..ezzel lenne összefüggésben a vgacsati körüli bibi? -
ftc
nagyúr
[link]
Az első AMD 90G teszt.....x700 integrálva.. -
hossszú
őstag
Mekkora az AM2-es lapokon a processzor hűtő rögzítőkeretének a furatkiosztása?
-
vibrocil
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #1251 üzenetére
Igazad van!
-
vibrocil
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #1244 üzenetére
Most inkábba a hangerő dominál nálam,sztereo rendszer(diszkos erősítő)sb live-al.
-
vibrocil
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #1244 üzenetére
Persze!Ha hangkártyát fejlesztek akkor mindenképpen valami nagyon jó rendszert szeretnék összehozni!
-
ftc
nagyúr
majd megirom a tapasztalatokat az Asrok lapról...Ati chipset rulez...és jöhet a Linux..
-
vibrocil
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #1243 üzenetére
Én az alaplapi biosban rejlő tuning lehetőségekre gondoltam!3600+ x2 szeretnék venni és azt szeretném meghúzni!
-
vibrocil
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #1241 üzenetére
Ja nem is azért írtam!Sb live-om van és le akarom cserélni audigy,az alaplapi hangkártyákról rossz a tapasztalatom!
-
-
vibrocil
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #1238 üzenetére
audigy sorozatnál is jobb?
-
vibrocil
csendes tag
Olyan 20-30k szánok rá,x2-t nem tudom mennyire húzná meg az a lap amit mondtál.Én abit nf7-s-ről váltanék,szívesen maradnék az abitnál,de az asus lap is bizalomgerjesztő!Én is olvastam hogy nem frankó az alaplapi hangkártya(úgy sem használnám, maradok a jó öreg sound blasternél).
-
ftc
nagyúr
válasz
vibrocil #1233 üzenetére
nézz bebe a lapok totyikjába..Nekem is megfordulta fejemben az Asus lap de elég bosszantó hibákról írnak...
őszintén a legjobban járnál egy NF4-es lappal...
mennyit szánsz rá?
mert van egy Asus m2n-e árában lévő lap..Biostar...kis DFI-nek hívják .
olyan tuningot értek el benne,hogy egy A64 3000+ -t felhuztak simán 2,7Ghz-e fesz emelés nélkül... -
vibrocil
csendes tag
Szerintetek melyik lap jobb választás x2 tuningra?Asus m2n-e vagy abit kn9 ultra!
Itt a prohardver tesztben az asust ajánlják.570ultra vagy 550ultra? -
scica
csendes tag
Megint adok egy szavazatot az Abitnak.
Most KN9-em van, nekem nagyon bejön. Előtte NF7 volt, majd három évet húzott le nálam atom stabilan, szakadt meg a szívem hogy eladtam de családban maradt, vidáman megy most is.
Érdemesebb sztem egy jó ár érték arányban lévő lapot venni hasonló jó videokártyával, mint szívni integrált ratyival.
Amúgy KN9 kb.18 rugó+GT7300 kb. 22 az 40. Igaz bőven több, mint 25 ezer de akkor már ''esetleg ''játszani is tudsz.Talán még elmegy egy darabig.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Kovi_Laci #1225 üzenetére
Nálam volt (van, apa gépében
) ilyen lap, nem lehet állítani a HT-t, Athlon tuningra így alkalmatlan, Sempront is csak 25-30%-ig lehet húzni, utánna elszáll a HT... elég szemét dolog, mert minden más adott a tuninghoz... Ja, és kegyetlenül melegszik rajta az integrált VGA (beállítottam mellé egy ventit, alapon 50°C felett volt mert égetett), nem tudom Gigáék mit műveltek vele...
-
Rizzo
aktív tag
válasz
Kovi_Laci #1223 üzenetére
Nem azt mondtuk, hogy akkor vegyél abitot, hanem azt, hogy ne ilyen f@szságok alapján dönts, hogy az eladó, meg a haver szerint szar volt, lehet, hogy csak mint legtöbbször a userben van a hiba, persze mindenki véleménye fontos, de inkább nézegess teszteket, meg ilyenek...
-
éN79
addikt
válasz
Kovi_Laci #1223 üzenetére
Van aki ebből fog ki selejtet, van aki abból. Nekem az abit lapjaimmal semmi ilyen bajom nem volt/nincs, viszon Asus A8N-E-ből kettőt is gariztattam, ráadásul tökéletesen balfúró hibák miatt.
A Gigabyte se rossz lap, stabil általában, viszont tuning nem nagyon lesz.
Én az abitra szavaznék, ha elromlik, még mindíg ott a garis csere lehetősége, akkor választhatsz magadnak Gigát.
[Szerkesztve] -
Kovi_Laci
csendes tag
hát nem tom elgondolkodtattatok
mondjuk elvileg hoznak nekem 1 gigabytot de lehet mondom nekik hogy inkább akkor legyen abit. ti akik használjátok csak jobban tudjátok. mondjuk olvastam itt a fórumon is hogy volt olyan aki megvette az Abit NF-M2 et és rossz volt neki és visszavitte és az is rossz volt. -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1214 üzenetére
jah csak az Asrock stabil 17K alatt.... holot Asus inkább 25K felett...
-
éN79
addikt
válasz
Kovi_Laci #1219 üzenetére
Nekem abitból NF8, KN8 SLI, KN9 Ultra lapjaim voltak/van, közben volt pár Asus meg MSI lapom, és akárhogy szidják az abitot, semmivel nem rosszabb a többinél, sőt...! Nem véletlenül vettem most is abit lapot, mert van szerencsém ismerni további életeit a korábbi abit lapjainak, és egyiknek se volt még baja, pedig egy két év és tuning van már némelyikben. Szóval ne feltétlenül hallgass a boltosra.
-
Rizzo
aktív tag
-
Kovi_Laci
csendes tag
szia annyiért vannak más lapok is, csak nekem 25000 ftom van összesen és annyiból nemmtudok am2es lapot venni meg vga karit így egyenlőre marad az int vga-s lap és ha majd lesz dellám akkor veszek bele vga-t. mondjuk amikor a boltban kérdezgettem az eladót a boltban a lapokról azt mondta hogy abitot ne nagyon vegyek. Mert sok volt a hibás közötte...
-
éN79
addikt
Itt is felteszem kérdésem: az ActiveArmor gondolom az NF4-es hardveres tűzfal utódja. Ez már használható normálisan, vagy ugyancsak pocsék, mint az előzmény volt?
-
Kovi_Laci
csendes tag
nekem olyan lap kellene ami stabil, én nem nagyon fogok tuningolgatni, meg most csak olyanra van pénzem amibe van integrált vga. azaz olyan 25000ig. Néztem 1 asust de azt amikor kibontottam a dobozábol össze vissza álltak a kondik benne, meg 1 juper is el volt hajolva szóval erről letettem. Gigabyte-ot néztem ki asszem m55plus-s3g van valakinek ilyen?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Az ASRock is enged annyit tuningolni, mint az ASUS, gyk. ugyanaz a kettő, csak ASRocknál nincs Deluxe... (hál' Istennek!
)
Az MSI a Platinum cuccaival had ne mondjam meg hova menjen, még azok sem érik el a feleannyiba kerülő Abitok képességeit.
GigaByte, ahogy mondod, nálam nem jött elő, meg fLeSs kollégánál sem, csak valami kínai oldallal tudott vagdalózni, ami ráadásul nem is az ominózus lap BIOS-át mutogatta.
Ha jót akarsz magadnak, nem spórolsz pár ezer Ft-on, különben megint ugyanott leszel, nem tudsz annyit tuningolni amennyit szeretnél, amennyit a CPU bír, mert kevés hozzá az alaplap... a 3600+ simán megy 2600-2700MHz-et (1.6V alatt), de ha szerencséd van többet is, alapfeszen viszont szinte kizárt hogy 2400 fölé megy... -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1212 üzenetére
miért MSI politikája? tuning csak a drága lapokra...
vagy Asus tuning hehe olyat nem bir a lapunk
Giga vagy előjön vagy nem
Asrock olcsó stb és még tuningoni is enged... -
rollins
őstag
Az Ati chipes Xfire lesz?
Megkedveltem én is az Asrock-ot. Az előző s754 6100 és 410 chipes k8nf4g lappal jó viszonyban voltunk. Igaz most nem az van, főleg a ventiszabályozás miatt vettem az Abitot, no meg az Otes hűtés miatt, meg hogy integrált vga-s. Csak hát sajna az Abit-nak is vannak rigolyái. Gondolok itt arra hogy fagyi után előfordul hogy nehezen tér magához. Még szerencse hogy nem mindíg. Pl. ilyen problémám sose volt az Asrock-kal: Hybrid Booster -
ftc
nagyúr
Arra az Asrock lapra gyúrok lehet megis lesz...
-
Kovi_Laci
csendes tag
Abit KN9 ez az a baj hogy nincs rajta integrált VGA. nekem meg most olyan kell
-
Kovi_Laci
csendes tag
és a giagabyteról mi a vélemény? GA-M55plus-S3G ról
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ZTE Blade A31 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest