Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
kristof123
üzenetére
A legnépszerűbb 32-es modell az UE32J5100[link].
-
Pól2
csendes tag
Köszöntelek benneteket !
Az előbbi hozzászóláshoz ,Én is megkérdezném hogy mennyivel, miben rosszabb a 48J6200 mint a H sorozat azonos kategóriája.?
Én úgy gondolnám,hogy esetleg az újabb talán jobb is. -
-
kristof123
őstag
Sziasztok!
Nagyinak szeretnénk egy új TV-t venni, 32" és semmi extra. Van valami best buy ebben a kategóriában?
Üdv,
K. -
szemcsi65
csendes tag
Hello.T analóg kábel csatornák megszűnése okán LE 32B530 TV-n a DVB-C csatornák közül nem keresi le az összes adót.Remélem tudtok segíteni

-
Isti27
csendes tag
Melyiket vegyem, ha árban szinte semmi különbség?
48H6400,
48J6200,
48JU6400, annyira nem fontos, hogy UHD legyen, mert tartalom még úgy sincs rá, de ha ugyanannyiba kerül mint a Full HD, hát legyen, persze csak ha másban nem tud kevesebbet az előző kettőnél. -
urip
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy bletooth fejhallgatót Samsung UE46F6500 típusú tvhez. Össze fogom tudni párosítani a kettőt, vagy ez a tv nem tudja kezelni, mert a menüben nem találok ilyet. AKG fejhallgatóról lenne szó.
Illetve lenne valami más megoldás?
előre is köszi!
Peti -
Imi1981
veterán
Hogy jó beállítani a motion plus-t? Én jelenleg tiszta álláson használom ami egész jó de azért észrevenni kicsit a fura mozgást. Van ennél jobb beállítás egyedibe amivel kevésbé észrevehető?
-
sandró60
addikt
válasz
Isti27
üzenetére
A tévé fogyasztása függ a tulajdonos egyéni beálitásaitól.
Én lemértem egy 55H6400 tévé fogyasztását.Azt észre vettem,hogy attól lesz nagyobb a fogyasztás,hogy milyen háttér világitási értékre állitod.Itt az ajánlott háttér világitást a 13-14- ben javasolják amivel 136W-fogyaszt.Én levettem 10-értékre ezzel megy most is a tévé-86W mértem.1-hónapon keresztűl rajta volt a fogyasztásmérőn és 25kWh-fogyasztást mértem a fent nevezett tévének.Kisebb átlójú tévénél elképzelhető,hogy kevesebbet fogyaszt
-
Isti27
csendes tag
Valaki akinek 48J6200 modelje van, megnézné nekem pontosan mennyit fogyaszt, gondolom a hátuljára rá van írva. Ahány oldalon jártam mindenhol mást írnak, van ahol A, van ahol A+ nak írják. A hivatalos oldalon meg nem találtam ilyen adatot. Boltokban sajnos ezt a típust nem igazán találtam, hogy személyesen meg tudjam nézni, csak webshopokon.
-
R3nts
senior tag
válasz
galaxys80
üzenetére
Egy biztos: rengeteget kérdeztem,tanultam itt ezen a fórumon (és a HD filmek lejátszásán),onnantól kezdve,hogy megvettem életem első (ráadásul alsó-közép kategóriás)LED LCD TV-jét. Kérdeztem,aztán megfogadtam,amihez volt kedvem,és hanyagoltam,amihez nem.... de ennek a fórumnak köszönhetően kalibrált TV-n,és MPCHC+MadVR kombó használatával olyan élményt kaptam,kapok a mai napig filmnézés,mozizás,TV nézés tekintetében, hogy egy netről letöltött 43 perces sorozat megnézése (kb. 20-25 fajtát nézek folyamatosan hétről-hétre
) is vizuális élmény...nekem.... -
samu2062
senior tag
válasz
Imi1981
üzenetére
Nekem 40 F6400 van.Az összefoglaló alapján volt beállítva,de nekem sem tetszett annyira,pedig hónapok óta úgy volt.Aztán találtam a neten egy 40F6400-ra kalibrált beállítási értékeket.Az alapján állítottam be és nagyon jó lett.Ennek is a film mód az alapja.Persze,tudom,ez sem 100%,hisz nem az én tv-met kalibrálták vele,de nekem tetszik így.Nézz rá a neten,hát ha van H 6400-ra is.Ha hülyeséget beszélek,majd a többiek megcáfolnak.Ez esetben elnézést.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
salamander66
üzenetére
Menj el egy MM-ba pl, és hasonlítsd össze a saját szemeddel, úgy hogy a távirányító kezedben van és te állítgatod, nem a droid eladó által belőtt képi világot nézed.
A roppant egyszerű kérdésedre, egyébként roppant egyszerű a válasz is:
A két típust a keresőbe beírva, "112749" hozzászólást fogsz kapni értékelés céljából:-)
-
salamander66
csendes tag
Sziasztok!
Roppant egyszerű lenne a kérdésem.
Samsung 40' H6400 vagy 40' J6200. Melyiket érdemesebb megvásárolni és miért?
Árban nem sok különbség van a kettő között.3D ugye csak a 6400ban de az annyira nem feltétel.Képileg van-e különbség a két TV között?
Véleményeket várok
-
BBéci
legenda
válasz
zoltan6
üzenetére
A különböző H6400 példányokon a film mód nem ad teljesen egyforma színvilágot, éppen a sokat emlegetett egyediség miatt. Azért az a helyzet, hogy kizárólag műszeres kalibrálással lehet elérni a színhelyességet.
Azt viszont ki merem jelenteni, hogy a többi gyári képmód még rosszabb. -
zoltan6
addikt
Nekem sem tettszik az összefoglalóban beállított film mód,szürkés,sárgás, fakó élettelen,homályos,nekem a monitorom az kalibrált,úgyhogy nem a rosszhoz vagyok szokva,így van viszonyítási alapom.ezek a beállítások nem jók vagy régebbi szériás h6400-ashoz valók.

-
BBéci
legenda
válasz
Mikeee89
üzenetére
Próbálják állítgatni, ez látható a szervizmenüben, az ott előhívható és akár általad megváltoztatható értékeken. Kalibrálás előtt azokat is érdemes lehet visszaállítani alapérékre. Általában 100 körüli darabszámú készülék kapja ugyanazt a beállítás csomagot, annyira van lehetőség a szalagon.
De ahogy Flashget írta, felhasználási helyhez, (a tulaj szobájához) a hozzá csatlakoztatott forrásokhoz lehet kalibrálni. Nem kötelező, ez az egyik módszer.(#88969) Feribacsi555
Janos666 fórumtársunk mestere a kalibrálásnak. -
Bigyo13
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Óriási segítség volt ez!
Azért volt idézőjelbe amúgy, mert nem jutott eszembe a megfelelő szó, de szerintem értik, mit szeretnék...
Átlót akartam írni!Szóval valaki lemérné az 55-ös ívelt LED TV-jének a valós átlóját, hogy mekkora? Egy kifeszített méréssel... Köszönöm!

-
blakey
titán
Aki ért hozzá, az nem azt állítja, hogy a film mód a jó úgy ahogy van, hanem alapnak jó. Mindegyik gyári profilnál valami nem jó, de összeségében a Film mód áll a legközelebb a természetes képhez és többnyire azt választják alapul és abból indulnak tovább, a végeredmény nem lesz ennyire meleg. Ennél a profilnál vannak a legközelebb az értékek a normálishoz. Én is abból kiindulva állítom be a kijelzőket.
-
BBéci
legenda
válasz
gyeniko
üzenetére
Na ugye! Ezért írtam, hogy a 17 durván, retina-kiégetően sok.
(#88970) vzaza
A gyárban a film módot próbálják legjobban közelíteni a Rec.709 szabványhoz, amire az utólagos, műszeres kalibrálás is történik. Ezért ha azt fakónak találod, a kalibrált ugyanúgy idegen lesz számodra. Hidd el, pár nap alatt hozzá lehet szokni (a jóhoz) utána Te is undorodni fogsz a mű színvilágtól. -
Feribacsi555
senior tag
Sziasztok.
Olvasom a topikot, látom most a legfőbb téma a kalibrált tv kijelző.
Azt elárulná valaki (mert nem találtam meg, igaz csak gyorsan futottam át), hogy ilyen kalibrációt hol vagy hogyan lehet csináltatni/csinálni?
Köszi.
-
Bigyo13
őstag
Sziasztok! Akinek 55-ös ívelt LED Tv-je van, az esetleg tudja vagy lemérné a képernyő "átmérőjét" feszesen kitartva a mérőeszközt egyik sarkától a másikig, a keretet leszámítva, hogy hány cm?
Valóban mennyit veszt az íveltség miatt a kb. 138cm-ből?
Köszönöm! 
-
Imi1981
veterán
válasz
dokee78
üzenetére
Az is lehet, hogy az én tévében más film módban a kép mint nektek. Most például nekem is film módban van csak teljesen más beállításon mint az összefoglalóban. Lehet később kalibráltatom bár nekem tetszik így is, de azért persze én is szeretném a lehető legjobb kepminőséget. Most egy darabig jó így.
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Néztem az előző oldalakon azt a világítós távszabot... Kérdésem,hogy UE40D-s szériához is jó esetleg? Tehát minden gomb tutira működne? Üdv!!
-
Azurooandrew
tag
válasz
blakey
üzenetére
Sárpac (#88904) Köszi az infót; valóban, ahogy blakey mondta engem kifejezetten a nagyobb átlóknál jelentkező estleges banding mértéke érdekelne.

Bár 55-ös J6200/6250 sehol nincs kint a nagy üzletek közül - hisz nem is forgalmazzák - ma láttam egy 55J5500-ast, épp egy M4-es foci közvetítés ment rajta, most azt tegyük zárójelbe, hogy igen gyenge jelet kapott, viszont a közvetítésekre jellemző jobbra-balra svenkelésnél elég tűrhető mértékű maradt a csíkozódás és a DSE. Optimista hangulatban ballagtam át egy 43-as J5500-hoz, meglepetésemre itt azonban észrevehetően nagyobb volt a csíkozódás és sötét foltok mértéke (már zavaró), végül megnéztem (ugyan az a közvetítés ment minden készüléken) egy 40-es J5100-ast, ott nagyon minimálisan volt jelen bármelyik jelenség - utóbbit amolyan 2. tv-nek tervezem megvenni.
Kicsit csodálkozom, azt hitten már vettek néhányan idén ősszel 55-ös J62xxx-t

-
-
Itt próbáltam, de ennyi az össz beállítás és nem kapcsol át.
Az alsó funkció meg nem elérhető. -
Csak akkor azt nem értem, hogy pl egy ilyen nagy cég mint a samsung miért nem tud egy olyan alapbeállítást adni a tévének, ami közelít a kalibrálthoz? Ok minden tévé panelje, képe más egy kicsit. De egy majdnem tökéletes beállítást ki tudnának kísérletezni és onnantól így állítanák be a tévé alapértékeit.
Vagy akkor elszegényednének a kalibrálócégek?
-
Flashget
félisten
Picit javítanék rajta, mert a színkalibrációt igazándiból a BD lejátszóhoz vagy médialejátszóhoz csinálják, mert az onnan kapott filmek fixek, állandóak képileg. De az tény teljesen más kép fogadott utána mikor BD filmet néztünk.
A tv adás meg néha jó néha pocsék, de tény a kalibrált tv jobb mint amit a gyárban egy kaptafára csinálnak.
Egy dolgot viszont nem szabad elfelejteni a kalibrált értékeket elmenteni mobillal, mert a RF után újra be kell állítani és ha elvesznek a beállítások...
Az ilyen 48-50" vagy nagyobb méretű tévéket alapból kalibráltatnám, mert kellene is őket.Megéri azt a 10-15K-t rá áldozni. -
gyeniko
őstag
válasz
galaxys80
üzenetére
Szerintem több, mint 99%! A user-ek is evolúciós fejlődésen mennek keresztül: az első lépés, hogy hallanak-olvasnak erről, utána valahol megnézik, netán meg is próbálják. Lehet, hogy elsőre nem tetszik, de szép lassan finomítani fognak a csili-vili jéghideg kékes kép beállításain, a dinamikus kontraszt használata miatt alul bezáródó feketéken, a szemkiégető a "valóságnemilyen" fehéreken és így tovább. Nekem kb. 5 évig tartott ez a folyamat, mire eljutottam a kalibrált képig. Ha 7-8 évvel ezelőtt valaki noszogatott volna, hogy kalibráltassak, meg hogy kapcsoljam ki a kép javítókat, stb., ugyanígy nem értettem volna egyet vele. Lehet, hogy meg is orroltam volna rá.

-
gyeniko
őstag
Nálunk a mozi szobában (itt minden sötét, vagyis nincsenek reflexek sem a határoló felületekről) 7-es lett a nagy Samu háttér világítása (még a 6-os is elmenne, de annyira nem hittem a szememnek, hogy végül a 7-esnél maradtam) . Komolyan mondom, hogy el sem hittem, szaladgáltam a házban fel-alá, hogy ellenőrizzem a többi Samu beállításait: a nappaliban, ahol mindig ég az összes lámpa, miközben megy a TV 10-es, a hálóban, ahol sötétben nézzük a TV-t, de világosak a falak 8-as.
-
Imi1981
veterán
Lehet én is így leszek ezzel. Mielőtt eljöttem melóba még variálgattam és már eléggé tetszett de úgy már nagyon elállítottam mindent a film módban. Az tetszik a film módban, hogy ha még ráhangolom a saját ízlésemre akkor is jobb a fák zöld színe és a bőrszín mint a többi módban. Úgyhogy alapnak nagyon jó de nekem nem alap beállításon. Én alaposan átállítottam és így tetszik.
Lehet később nekem is változik a véleményem de egyelőre így tetszik .Vhiktor őszinte leszek nem volt rossz de azért, hogy igazán jó legyen számomra még sok mindent átállítottam.Szeretem a meleg színeket de szerintem normál színtónus állásnál is meleg és pont jó. Meleg 1 meleg 2 túlzás. Persze az is lehet, hogy az én készülékem alapból melegebb árnyalatú. De a gamma meg fényerő meg egyebeket is máshogy lőttem be. Holnap még azért próbálgatok.
-
BBéci
legenda
Ezt remekül összefoglaltad.
Számomra a laptop (nem a mostani, hanem az előző, még 5-6 évvel ezelőtt) volt furcsa 2-3 napig, ennek elteltével elviselhetetlennek, nézhetetlennek minősítem a korábbi állapotot. Pár kattintással lehet váltogatni.
Tévémen a sok közül 3 profil kalibrált, amikor el akarom rontani a jó kedvemet, átkapcsolok valamelyik nyers, gyárira, de csak másodpercekre, mert nem szeretnék rosszul lenni.
Van a fenti mondatokban túlzás, amivel érzékeltetni szerettem volna a lényeget. Aki kalibrálatlanul nézi a tévéjét, monitorját, vetítőjét, az egyrészt nem használja ki a készülék maximális tudását, másrészt műanyag világot bámul.(#88950) Vhiktor
Tükröződés ellen függönnyel, redőnnyel, vagy a TV elforgatásával is lehet védekezni. Bármelyik sokkal kellemesebb a szemnek, mint a fényerő vakítóra emelése. -
R3nts
senior tag
válasz
Imi1981
üzenetére
Ugyanígy voltam ezzel évekig,mint Te...komolyan! Ódzkodtam a "meleg"- színtér beállításától,film mód-tól....évekig néztem tévét a saját beállításaimmal,elvégre "ahogy nekem tetszik".... Aztán a kalibráltatás után (egy alacsony-közép kategóriájú TV-n,amit imádok a mai napig
) az állam leesett....Pozitív értelemben!! Nem mondom,hogy pár napig (!) nem volt szokatlan,de azóta "el nem cserélném" semmire sem ezeket a beállításokat... MPCHC+MadVR,és "mezei" SD/HD adásokhoz is lélegzetelállítóan gyönyörű.... ! Használd természetesen úgy,ahogy Neked tetszik...! Majd "megtérsz" később Te is ! 
-
Flashget
félisten
válasz
Heimdallr75
üzenetére
Mint mindent úgy látszik ezt is szándékosan félre értelmezed.
Május óta írsz ide pár hónapja...én meg több év tapasztalatából indultam ki mi volt csak ebben a topicban.még mindig egy új tv-ről beszélünk ahogy a kérdező jelezte.
te meg általánosságban írsz én meg konkrétan, hogy magasról tesz rá a 2. évben az ilyen beszerzésű tévére a samsung és mivel te azt mondod nyugodtan frissítsen legfeljebb a samsung segít neki majd a 2. évben nyugodtan fordulhat hozzád?
Vagy teljes tudatlanságból ahogy teszed pár hónap elteltével és nem legalább 1 év távlatából. Volt elég bajuk a H6400-al korábban...
-
Flashget
félisten
10 havi 0% hitelre lehet venni vasárnapig bármit az edigitalnal, köztük tévéket.
40H6400 15K/10 hónapon át.
Garancia: 1 év (A termék regisztrációja esetén: +1 év) -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Imi1981
üzenetére
Tapasztalatom szerint a film mód műszeres kalibrálás nékül akkor add a legjobb képet, ha minden képjavító (dinamikus kontraszt, feketiszint, stb) ki van kapcsolva. A színtónust meleg1-re kell tenni, a színközt meg natívra.
Gamma: +1 vagy +2 tetszés szerint, illetve a fényerőt 46, 47re, a háttérvilágítást meg 17-re nappali fényviszonyok között.A dinamikus kontrasztot azért is érdemes kikapcsolni, mert ha egy sötét filmet nézel, pl Éhezők viadala a kiválasztot első részében van egy jelenet mikor éjszaka egy erdő felet repülnek, akkor dinamikus kontraszttal olyan sötét a kép, hogy lófaxt sem lehet látni, ugyanez igaz a normál mód bárminemű beállításaira, ezért kell a film módót alkalmazni.
Ha beállítod úgy ahogy én most leírtam szerintem több mint elégedett leszel vele.
A többi értéket meg nem kell buzerálni (főleg fehéregyensúly) csak ezeket állítsd át a gyári filmmód beállításaihoz képest.Ja és 55H6400-am van. Sokáig a normált használtam, de a sötét jeleneteknél rájöttem, hogy használhatatlan, majd áttértem a film módra az általam fent említett beállításokkal és megoldódott minden problémám.
-
Heimdallr75
őstag
válasz
Flashget
üzenetére
"Mint írtam Te május óta írsz ide "
mi köze ennek a személyeskedésen kívül bármihez is...
"Maga a Samsung nem ajánlja, ha nincs gond a tévével!!!"
Nyilván ezért van alapból auto frissítésre állítva. Felejtsük már el a mo samsungot, gyakorlatilag közük nincs semmihez.
"ja főleg szürkeimportos esetében a 2. évében.
"még mindig egy új tv-ről beszélünk ahogy a kérdező jelezte.
Mindenki maga dönti el ahogy írod is, kivéve ha alapból félinfókat terjeszt valaki megrögzötten egy fórumon.
-
BBéci
legenda
A laptopom kijelzője is kalibrált, ez magától értetődő. Még a Prohardver címlapján is látható a különbség a gyári állapothoz képest, pedig Dell Latitude full HD-val.
Biztosan nem jár moziba.(#88935) Flashget
Bejáratott demódarab volt, nem bontatlan új.(#88936) Imi1981
Fehéregyensúlyt állítani szemre, műszer nélkül?
12 éve tesztelek tévéket, de eszembe nem jutna nekiállni. -
Flashget
félisten
válasz
Heimdallr75
üzenetére
Én nem írtam azt, hogy vegye el a netet én se veszem el..a frissítésről volt szó.
Mint írtam Te május óta írsz ide a H6400-as meg 2014-es készülék a gondok ezzel is akkor voltak fw frissitgetések után.De ez az állandó ne frissíts dolog hibás elgondolás
Maga a Samsung nem ajánlja, ha nincs gond a tévével!!!
nem hibásabb mint amit Te képviselsz. Most írjam le mit kell keresőbe írni, hogy kiadja mennyien írtak be, hogy bajuk lett fw felrakása után, előtte meg nem volt?Az hogy x millió eladott készülékből x%-nál hiba lép fel, előfordul. Szervíz felhív javítják.
ja főleg szürkeimportos esetében a 2. évében.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mint tudjuk ha letíltod a frissítést akkor is frissít (néha),
erre is van megoldás be is raktam a linkjét..csak ahhóz szervizmenübe kell lépni.
Részemről lezárva mindenki azt és úgy tesz a tévéjével amit akar, de ne terjesszünk már fél információkat.
Ha meg elcseszi a tévéjét oldja meg ahogy tudja. -
Imi1981
veterán
Erre valaki?
Néha időközömként beakadozik a film pc-ről és médialejátszóról is.Ez lehet a bóvli olcsó hdmi kábeltől(1250ft volt)?Most akarok venni hamma 4-5ezer ft-ért de addig ezek lesznek. -
Imi1981
veterán
Nem sértődök meg .A szemem jó és tudom ,hogy az sem természetes amit én állítottam be de legalább élvezhető.A film mód számomra élvezhetetlen ennyi.És nem láttam kalibrált kijelzőt de az tuti nem így néz ki.Én nem akarok vitatkozni ezen!Nekem akkor a rossz tetszik azt kész ez van.Számomra az a jó és élvezhető.
A film mód akárhogy nézem nem természetes,én nem úgy látom a világot.Más! Néha időközömként beakadozik a film pc-ről és médialejátszóról is.Ez lehet a bóvli olcsó hdmi kábeltől(1250ft volt)?Most akarok venni hamma 4-5ezer ft-ért de addig ezek lesznek.
-
BBéci
legenda
Szerintem ipari hulladék az összes. Ha ebben a kategóriában jót keresel, akkor olyan gyártó termékét válaszd, amelyik hangszórókra, hangdobozokra specializálódott. Például: JBL, Polk Audio és kivételként Yamaha, mert ők még motorkerékpárt, zongorát és egyebeket is gyártanak.

-
BBéci
legenda
válasz
Flashget
üzenetére
Volt nálam ennek az elődje, szintén 199990 forintért adták, fél óráig kínlódtam vele, aztán visszatettem a dobozába és elő sem vettem többé. Mindezt azért, mert olyan pocsék volt a hangja, hogy nem tudtam elviselni még tesztelés idejére sem. Ezért nem készült róla bemutató cikk.
Erről beszéltem.(#88925) sityupityu
Sajnos ami az angol nyelvű Samsung honlapon soundbar, az a magyaron hangprojektor. Ennyit értenek hozzá és megtévesztik az embereket. -
-
Heimdallr75
őstag
válasz
Flashget
üzenetére
megint nem a kérdezőnek adot válaszra reagálsz, H széria, nem F nem D...
természetesen előfordulhat hiba, tény, jelezni kell javítják ennyi, nem kell ennyire tartani a frissítéstől.
Ismétlem nekem pl mflex pendrive esetéhez hasonló hibát jelzés után orvosolt a frissítés.
Az hogy x millió eladott készülékből x%-nál hiba lép fel, előfordul. Szervíz felhív javítják.
De ez az állandó ne frissíts dolog hibás elgondolás... hbbtv... nem támogatja ennyi (mindegy miért).
Mint tudjuk ha letíltod a frissítést akkor is frissít (néha), vegyem el a netet? ne vicceljünk már... -
BBéci
legenda
válasz
Imi1981
üzenetére
Ha megmérnéd kalibráló műszerrel az általad beállítottat és azt, amit természetellenesnek nevezel, 100 %-ig biztos, hogy utóbbi állna közelebb a szabványos, Rec.709 színtérhez.
Megszoktad a rosszat, azért nem tetszik. Ne sértődj meg a kérdésért: láttál már műszerrel kalibrált képmegjelenítőt? -
-
Flashget
félisten
Egy biztos a tv hangszóróitól bármi jobb ami hangot ad ki.
Az is tiszta sor egy komplett 5.1-es hangrendszert nem fog tudni pótolni. Viszont panel lakásban azért az AC/DC koncert BD lemezről és ezen hallgatva mocskos jól szól 2 méterről.
A lényeg túl sokat ne várj el tőle, de aki lenézi és utána hallgatja meg csalódni fog a soundbarral kapcsolatban.

Mielőtt vennél élőben hallgass meg ilyen eszközt a nagy légtér (MM) viszont megtévesztő lehet. -
Flashget
félisten
válasz
Heimdallr75
üzenetére
az, hogy nálad nem ment egy dolog, de van rá csak már nem ingyért adják...
nem jelent meg h frissítéshez fórumban hiba jelzés
ezzel kapcsolatban ami az F szériát érintette lehet, hogy nem mert már rég másik fw-vel kivette ebből a szériából az ON TV szolgáltatást az F-nél most szüntette meg ezt (más nevén Műsorajánló) amit sikerült rossz fw-vel megoldaniuk.nem olyan régen H6400-al kapcsolatban meg tipikus példa arra amit írtam..[link]
Még1x lezárva ezt a dolgot.
Ha valakinek gondja van a tévével és nem segít a RF akkor frissítsen (USB-ről) ha van újabb fw. De ha valakinek nincs problémája a tévével, csak azért ne frissítse mert van újabb a honlapon és az biztosan jobb, mert nem tudja a korábbit visszarakni és nem fog új funkciókat kapni azt a Samsung megfizetteti a drágább készülékével.
1 dolog van csak ilyen a Hbbtv amit korábban már kitárgyaltunk, mint "új" funkció. -
Imi1981
veterán
Ma beállítottam a h6400-at az összefoglalóban leírt képbeállítások alapján.Hát őszinte leszek (ez az én véleményem) pocsék úgy a kép!Szintelen, fakó,sárgás ez nem természetes hanem inkább természetellenes.Sőt a film módot sehogy nrm tudom úgy beállítani ,hogy tetszen.Ezt a túlzásba vitt meleg képhatást(meleg 2re van állítva alapból a film mód)sosem értettem,ez már nagyon természetellenes,esetleg meleg 1 de szerintem a normál a jó.Legalábbis az én tévémnél!
Végűl a normál képmódnál állítottam be számomra frankón a képet minden forráshoz kismértékben különbözően.
Így nagyon szép a kép és kontrasztos.
A fekete lrhetne mélyebb,crt tévé után azért ezt észrevenni este de még nem zavaró,egy ips panelest modelt el sem tudnék viselni.
Amúgy nagyon szerencsésnek érzem magam mert tökéletesen homogén a fekete ,ilyet még nem is láttam :-) . -
jambiyya
őstag
Én ugyan ragaszkodok a házimozi rendszeremhez, de ha ha a design, helyhiány satöbbi miatt meg kéne szabadulnom tőle, akkor tuti nem idegenkednék tőle. Térhangzása ugyan nem lesz, de a hangminőségen biztosan sokat fog javítani.
És igen, hogy ha van hely és picivel több pénz, akkor inkább vennék egy használt av receivert, 5.1 szettet, vagy két hangfalat előre, amit később követhet a többi.
-
FNZ
őstag
hali!
érdemes egy hangprojektort venni a tv mellé?
sajnos ami van otthon "házimozim", annak nincsen semmilyen hangbemenete, hogy összekössem vele a leendő tv-t -
uffneked
aktív tag
Sziasztok,
A ue40h6203 tud DLNA-t? Több forrás szerint nem, kevesebb szerint igen. Fontos lenne.
40"-os fullHD-t keresek, Smart csak a Wifi miatt kell, és szempont a DLNA, mert laptopról küldenék filmet wifin, tv-re.
Ha nem tud, tudnátok mást ajánlani?
Köszi! -
Flashget
félisten
válasz
Heimdallr75
üzenetére
Mielőtt bármit kijelentesz, használd a keresőt hányan írtak be azután, hogy frissítettek és elcseszte a tévét. Májusban kezdtél ide írni éveket menj vissza az a szám simán kijön 50-50%-ra.
Végül is nem olyan rég volt, hogy egy fw elbaszta a tévéket csak a nagy felzúdulás hatására adtak ki egy azt javítót. Semmi új funkciót nem fog adni a tévéhez egy újabb fw, inkább elvesz vagy letílt (samygo) nem véletlen, hogy nem adnak ki changelogot mert az fw tartalma nem publikus. Ha kiadnák az emberek nem tennék fel ha látják miért adták ki. Nekem konkrétan ezt válaszolta a samsung. Továbbá az fw frissítés rizikós művelet így azt a samsung nem ajánlja ha tv-nek semmi baja és ezt szoktuk mi is mondani. Ha pedig valaki mégis frissít USB-n keresztűl tegye a honlapról letöltött fw-vel. De legyen tisztába vele visszarakni a korábbi jobb fw-t nem tudja legfeljebb samsung segítségét kérheti.
0-ás fw meg típusonként eltér és csak belsős embertől lehet hozzájutni nincs a neten letölthető verzióban, hogy azt használva lehet régebbit visszarakni.
D szériánál samygos hack erre volt jó meg sok minden másra. -
Redeckt
tag
válasz
World-Soft
üzenetére
Igen, ad! Nem lesz gond.
(Nem kell Y-kábel sem, mert mindkét TV-nek van HDD-k fogadására alkalmas 5V 1A USB portja. Az pedig bőven kielégíti majd az említett eszköz áramigényét.)
-
- = Zk = -
félisten
megoldva, nem lényeges

aki admin jár erre, törölhetné a két nem ide illő posztomak
köszönöm, elnézést
bár a fentebbi kérdésemre még nem kaptam választ

-
- = Zk = -
félisten
remek, a net..
dupla sry

-
yvsmad
őstag
válasz
World-Soft
üzenetére
2 USB bemenetre kösd rá Y-USB kábellel.
-
BBéci
legenda
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Anynet+ a funkció neve, ami valójában a HDMI CEC Samsungos változata, ott állítsd be, amit szeretnél. Ajánlott az ARC jelzésű HDMI aljzathoz csatlakoztatni az erősítőt.
-
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne.
Vagy 32H6200 vagy 32J5500-lenne a készülék. Sajna nagy valószínű, hogy nem lesz meg a H-s már.
Ha fogok egy SATA laptop HDD-t (egy régebbi 80GB-os), és beteszem egy táp nélküli kis hordozható rackbe, akkor az fog menni?
Ad elég áramot?
Pl. a gépem első USB-jénél csak verte a fejét a HDD, mert nem volt elég neki.
Hátul viszont gond nélkül ment.Köszi.
Zoli -
Feribacsi555
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Kb 2 másodperc alatt bekapcsol a tv, ha a funkció be van kapcsolva.
-
keccsa
aktív tag
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Azurooandrew
üzenetére
Nekem volt 2 az elsőn nem lehetett észrevenni bandet 2. csere tvn már észre lehet venni atom sötét jeleneteknél de csak ha alulról felülről nézem, DSE az mind2nek a négy sarkában kicsit sötétül félcenti centi de amúgy azon kívül semmi.
-
Azurooandrew
tag
Valaki vett már 55-ös méretű J6200/6250-et hazai webshop-ból?
Amennyiben igen, mik a tapasztalatai? A képminősége a "jogelőd" F6xxx és H6xxx-hez hasonló? Mennyire észlelhető vertikális banding vagy DSE?

-
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- BestBuy topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- ASUS routerek
- TCL LCD és LED TV-k
- alza vélemények - tapasztalatok
- Óra topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- 27% LG 75NANO756QA 190CM NANOLED 4K UHD 100HZ SMART TV ! BeszámítOK !
- Samsung UE50AU7022KXXH 50 Crystal UHD 4K Smart TV, kifogástalan állapot
- SAMSUNG (QE85Q60DAUXXN) 215CM Q-LED SMART UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75Q800T) 190CM 8K SMART PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE75QN90D) 190CM 4K NEO Q-LED SMART UJ PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone Xs 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Pont az a baja, amiért 5 millióért nem lehet Ferrari-t venni

) is vizuális élmény...nekem....

Azért volt idézőjelbe amúgy, mert nem jutott eszembe a megfelelő szó, de szerintem értik, mit szeretnék...
Átlót akartam írni!

"