Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gizmo94
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ez azt jelenti, hogy a tiéd is PLS paneles, de mint látod, elégedett vagy vele, tehát inkább hagyd abba a kopogtatást mielőtt nem leszel.

-
Adam8199
tag
Üdv.
Tv vásárlás előtt állok,amit néztem Samsung UE40K5500 modell lenne.PS4-hez használnám és még ami lényeges a Smart funkcio.Mi a véleményetek rola?Ár/érték arányban megéri? -
válasz
stilo18
üzenetére
Köszi!
Megpróbáltam egyszerre megnyomni a 4 gombot, a TV nem reagált rá, de a TV alatt lévő Samsung DVD + HDD recorder kidumpolta magát

Be se volt kapcsolva, de kikapcsolt állapotban kidobta a benne lévő lemezt, plusz minden fény és gomb-világítás elkezdett villogni

Aztán kb. 30 másodper múlva abbahagyta, és szerencsére működőképes maradt

Ha egymás után nyomtam meg a gombokat (akkor a DVD recorder nem csinált semmit
) a TV a következőket mutatta:Ezek az infók mit jelentenek?
A TV képével maximálisan elégedett vagyok, a képernyő enyhe kocogtatásra nem csinál semmit, erősebben pedig nem szeretném püfölni

-
Gizmo94
veterán
válasz
KD6-3.7
üzenetére
Emiatt kár agyérgörcsöt kapni. Szerintem annyira nem lehet rossz az, pláne, hogy amíg ki nem derült, hogy IPS, mindkettőtöknek tetszett.
Gondoljatok az előnyeire.
Naturálisabb színek-jobb betekintési szög. És ha eddig nem volt szar annyira a kontraszt, akkor most a tudat miatt, hogy áá, ez a rohadék IPS, nem fog romlani. 
Inkább használjátok örömmel. Annál is inkább, mert a te helyzeted Angliában megabuktás, kb. kirakhatod a ház elé, úgy adod el, vagy valami pakinak az ebayen pár száz fontért. Neked ott egy esélyed van. Eladod, és visszalépsz ( vagy előre) egy H6400 szériásra. Ott borsóért lesz az is használtan. És annak szerintem világbajnok képe van ebben a kategóriában. -
KD6-3.7
őstag
válasz
Gizmo94
üzenetére
En amugy agyergrocsot fogok kapni! Rohadtul nem akartam IPS paneles TV-t, erre nesze! Direkt Samsungot vettem! Kutyanak nem fog kelleni amugy. Angliaban lakom, itt ami hasznalt az mar semmit sem er. £650-ert vettem aztan kb £300-ert jo, ha el tudom adni... Fel eves lesz.
Mondjuk ahhoz kepest, hogy IPS egesz jo! -
stilo18
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
-
Gizmo94
veterán
válasz
üzenetére
Igazad van ebben. Az meg, hogy futtatják ki a régebbi modelleket, minden szegmensben természetes.
Nem Magyarország az elsődleges célpiaca egyik cégnek sem nyilván, az meg általános, hogy az összes szutyok 2-3-4 évre készül, utána úgyis kidobják ott, ahol ezt meg tudják engedni maguknak. Azért is nem veszek csúcskategóriásat, mert elavul hamar. Hiába jó, de pár év és már sehol nincs. Ez így működik, és erre is készül az összes. A kétszázezres és a kétmilliós modell egyaránt.Donki Hóte Nyilván egymás után.

szallasi007 Ügyes...

-
-
KD6-3.7
őstag
válasz
stilo18
üzenetére
En is megcsinaltam ezt a nyomkodast es nalam megsercen egy kicsit es furan torzul is korulotte a szin, villan vagyis nem villanasnak mondanam, de nem is csak egy pontban feheredik ki.

Inkabb a VA tulajdonsagara hajaz, mint az IPS feher pottyere, pedig nekem is 55BAU0VK tipus van!Mire erdemes amugy lecserelni ezt a TV-t?

-
Hmmm1
aktív tag
Hali. Valaki még pár hónapja itt mondta talán hogy ahogy jön az új széria, a régi úgy tűnik majd el. Hát úgy látom van benne valami. Már szinte nem is lehet kapni a KS7000-est. Nagyon eltűntek mindenhonnan. Az új széria meg megint marha drága, a hasonló kategóriában. Nem hülyék ezek, csak kecsegek
. -
törölt tag
válasz
Gizmo94
üzenetére
Mindegy , mert nem tudsz reklamálni, nem kötelezi senki a Samsungot, hogy milyen panelt használjon. Van itt már néhány gyártó panelje, sőt, ha a hír igaz: Ilyen se volt még: az LG segítségére szorul a Samsung akkor még nagyobb lesz a panel lottó. Ez legalább biztos VA paneles.
A displayspec. oldal sem mindig jól írja az adatokat. -
Gizmo94
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Az valami csencses ár.
Az 50"-os is jó annyiért bőven. És azt mindenhol VA panelesnek írják, eltérés nélkül.
Tessék. az 50" itt is VA: 50"KU6000 -
Motion_Blur
félisten
válasz
szallasi007
üzenetére
Az mondjuk nagyon szép ár! Én ennyiért venném az 50-est, Edigital-ban.
stilo18: érdemes szerinted az 50-es TV-nél is megnézni a szerviz menüt, vagy felesleges mert úgysincs viszonyítási alapom?
-
stilo18
addikt
válasz
szallasi007
üzenetére
Infó - settings - mute - bekapcsoló mód.
Kikapcsolt tv-nél.Ott egyből látni fogod.
Ha esetleg nem indul a service menü, akkor kapcsold ki a tv-t és várjál pár percet. Nekem kb 2 elég volt...
-
Gizmo94
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szerintem jóbarátok lesztek, mert a nicknevedet tuti, hogy tudni fogja.

szallasi007 Nagyot kell villannia, a VA tenyérnyi vakító fehér foltokban villan be inzultálásra.

-
szallasi007
őstag
válasz
stilo18
üzenetére
Szia,
persze csak mond mit nyomogassak illetve annyi hogy most a párom sorozatot néz rajta szóval holnap tudom megcsinálni.
Gizmo94 inkább a több ujjas módszert használtam de így sem vagyok biztos benne

Motion_Blur az 55-ösről se volt túl sok minden, én is csak azért vettem meg mert 170-ért el tudtam hozni

-
Motion_Blur
félisten
válasz
Gizmo94
üzenetére
Engem egyedül a képminőség és a relatív gyorsaság érdekel.
A mostani 42-es LG-m már lassan 5 éves TV de nagyon elégedett vagyok vele, belépőszint de szinte teljesen homogén a panel, semmilyen bevilágítás és felhősödés nincs.
Ezért is félek kicsit lecserélni, ugyanakkor érdekel a "sötét" oldal (a nagyobb kontrasztarány
).Egyébként nem nagyon találtam tesztet a TV-ről, csak YT-os unboxingok vannak.
( mod: 50KU6000-ról van szó még mindig )
-
Gizmo94
veterán
válasz
stilo18
üzenetére
Na igen, ez így eléggé gáz, hogy még ha olcsó is, de fizesd ki, aztán kapsz valamit, eszed-nem eszed, azt kaptad. Ez így kissé szar, mert vannak akik kifejezetten nem szeretik az IPS-PLS képét, mint pl. én... Ettől függetlenül van amiben az eredetileg drágább kategóriájú IPS jobb, mint a VA, pl. betekintési szög, színhelyesség, stb. csak nekem rendes fekete kell, meg magas kontraszt. Na az meg pont az, ami ott nincs.
-
stilo18
addikt
válasz
szallasi007
üzenetére
Szépen megkérlek, megnézed nekem a szerviz menüt?
-
Gizmo94
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Beírtam a keresőbe, dobott rengeteg találatot, eléggé sokat foglalkoztak ezzel a típussal.
Csodákat nyilván nem kell várni egy belépő szintű UHD tévétől, de annyira rossz nem lehet ár/érték arányban legalábbis. Természetes, hogy a 4-500 ezres készülékek mindenben elverik és egy márkatopikban általában mindig a felsőbb kategóriásak a favoritok.
Én nem kedvelem az IPS-t, mindene TV-m VA, tehát ezért nyavalygok annyit az 55"-os paneltípusán.szallasi007 Most mindenki nekiáll megcsapkodni.
Nem nyomni célszerű egyébként, hanem finoman több ujjal kopogtatni inkább. A finom ütésre villan be a VA.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
szallasi007
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Csak hogy zavart okozzak az erőben, az én 55-ösöm nyomáspróbára VA panelesnek tűnik

-
-
Gizmo94
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Az50"-os az elvileg VA panel. Csak aztán nehogy téged ütögessenek, ha nagyon megvillogtatod.

Egyébként ettől nem biztos, hogy szar az, ha visszaolvasol ( én éppen megtettem) vegyesek a vélemények a fórumban. -
Motion_Blur
félisten
Nabaszki, most rendeltem be egy 50KU6000-et

Még a topik megtalálása előtt.
Nem is én lennék ha nem szarba nyúlnék
szerencsére megvásárlás előtt ki tudom próbálni, majd ütögetem és ha villog akkor elhozom ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az alábbi készülék ajánlott vétel-e?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
stilo18
addikt
válasz
Daffni2
üzenetére
Nálam a szerviz menüben 55B6AUOVK sorszám van.
Rtings weboldalon valaki kérdezte ez mit jelent - azt írták IPS panel.
AV fórumon azt írták VA, mert hogy az AUO VA paneleket gyártott a Samsungnak.Szóval szépen fogtam magam, egy fekete jelenetnél nagyon finoman megböktem a panelt és sima fehér pötty jelent meg. Ha VA panelnél csinálod...bevillan.
A gyerekszobában egy LG tv van, VA panellel.... Szebb a fekete, láthatóan sötét szobában.
Ezek az én adataim.
-
Gizmo94
veterán
válasz
norrberth
üzenetére
Ezt linkeltem én is, de ezek is PLS-nek írják a KU6000-et. Konkrétan itt. Tehát van mindkét panellal, mert kolléga lnkelt egy UK fórumot, ott feszegetik ezt a kérdést. Btw. Jó nagy gusztustalan húzás a Samsungtól. Arra várnék én is, hogy kiderüljön valami konkrét azonosítási lehetőség, hogy az adott készülék melyik panellal szerelt, mert addig nem merem megvenni, mivel semmiképpen sem akarok IPS/PLS paneles tévét.
-
Gizmo94
veterán
válasz
stilo18
üzenetére
Na kíváncsi leszek, hogy mit fognak erre reagálni. Ha nem dobom fel ezt a KU6000 kérdést, akkor lehet, hogy ki sem derült volna. De a fényképet amit linkeltél, azon VA vaneles service menü van, akkor neked VA paneles van, vagy az nem a tiédről készült kép?
Daffni2 Service menüben tudod megnézni mert más a kódja, de szemmel is észreveszed sötét szobában egy sötétszürke tesztképpel,ezt garantálom, mert a PLS panelnek, noha a színei kicsit természetesebbek talán, mint a VA-nak, de nincs normális feketéje, ez a hátránya. De valószínű, hogy a S/N szám sem fog egyezni. Sajna az még nem derült ki, hogy mik a konkrét eltérések S/N number alapján.
-
stilo18
addikt
Ha valaki tud segíteni akinek 55KU6000-ese van és VA paneles az írjon nekem legyen szíves, hogy hol vette, milyen S/N száma van stb...
Akár privátban is nyugodtan!Köszönöm szépen előre is!
-
stilo18
addikt
Úgy döntöttem futok egy kört ezzel a KU6000 valaki jó tv-t kap, valaki szopjon vele témakörben :
Elsőre ezt írtam a Samsungnak :
"Kedves Samsung Magyarország,sajnálom, hogy ilyen negatív hangvételű levelet kell írnom, de mélységesen felháborító dologra lettem figyelmes.
Vásároltam egy 55KU6000-es UHD tv-t a veszprémi Media Marktban kb. 2 hónapja.
Interneten való böngészés közben rájöttem, hogy Önök becsapják a vásárlókat. Sajnálom, hogy ezzel a negatív jelzővel kell Önöket illetnem, de... mást nem érdemelnek.Ezt a készüléket kétféle panellal szerelik, VA illetve PLS.
Ebben semmi probléma nem lenne, ha nem lenne a termék műszaki paramétereiben ekkora eltérés.
A VA paneles készülék kontrasztaránya 4000 feletti, a PLS még csak az 1000-et sem éri el.
Én sajnos az utóbbit fogtam ki.
Ha valami szürkeimportos készüléket vásároltam volna, sokkal olcsóbban akkor még megérteném..
De, hogy a Media Marktban is a gyenge kijelzős készüléket kell megvennem, elkeserítő...
Kérdem én, ha valaki fizet 220 000 Ft-ot a termékükért, ki garantálja, hogy rendes minőséget kapok a pénzemért, nem egy sokkal gyengébb minőségű panellal szerelt készüléket....?
Már ne haragudjanak, de ha silány minőségű IPS kijelzőt szeretnék nézni, akkor LG terméket vásárolok...
Árulják olcsóbban vagy más néven a két fajta készüléket, mert elképesztően inkorrekt hozzáállás ez...
Ugyanazért a pénzért valaki minőséget kap, a másik vásárló meg csak néz otthon, hogy miért ilyen szürke a fekete, és miért maradt lent a pénzéért a kontraszt a pincében...Sajnálom, hogy ekkorát kellett Önökben csalódnom, megannyi Samsung termék után, amit elégedetten használok, használtam.
Köszönöm, hogy elolvasták a levelemet,
Gyenge Dávid"
A következő gondolatom, hogy a Media Marktot is bevonom...
-
Celtis
veterán
válasz
Attila0
üzenetére
Ha megfeleleően van beállítva, akkor nincs köd. Ami a képtartalom szerint fekete, az a TV-n anniyra fekete lesz, amennyit a TV tud.
Rossz beállítás esetén vagy szürkék lesznek a fekete részletek (egyik irány) vagy eltűnnek a fekete részletek (másik irány), de jobb főleg kontrasztosabb nem lesz a kép.
-
PuMbA
titán
válasz
bghistvan
üzenetére
A legszebb mindig az a feketeszint opció, amelyik megegyezik a TV-be menő jel feketeszintjével. Első látásra jobbnak tűnhet az egyik, de jobban megnézve sötét jelenetekben részleteket veszítesz, szóval elsőre véleményt alkotni, hogy melyik szebb elhamarkodott dolog

-
törölt tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Főleg az SD adás képminősége érdekelne, a véleményed szerint az milyen a KU6000 és a K5500 viszonylatában?
-
-
bghistvan
senior tag
válasz
Gaben360
üzenetére
MEDE8ER 600X3D a lejátszó,fogalmam sincs mit kell állítani hogy aktív legyen a fekete szint állítás.
Akármelyik hdmi-be dugom a tv-n ,egyiken sem engedi,de ugye eleve a tv-n meg van adva hogy az egyik a set top box,a másik konzol,a harmadik pc,és nekem a 4-ikbe van bedugva....... -
bghistvan
senior tag
Tegnap kipróbáltam az alacsony hdmi feketeszint opciót a képbeállításoknál tv adás alatt, tényleg sokkal szebb lett a végeredmény,viszont abban segítsetek kérlek, hogy médialejátszóról nézett tartalomnál miért nem aktív a hdmi feketeszint beállítás? Nem értem.......
-
Kovaratis
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy ku6400-at. WIFI-n csatlakoztattam a routerhez, jelzi is hogy van net, böngészni is tudok, de nem működik a sw update (először talált új verziót, de már azt írja hogy nincs), nem működnek az appok, és bekapcsolásnál kiírja hogy nem tud csatlakozni a Samsung szerverhez. Van bármi ötlet? Köszönöm! -
Kerni62
tag
Tegnap végig olvastalak Titeket, és még 55"k5672 volt az elképzelésem. Most már látom, hogy KU6000 vagy 6400-at fogok venni. Ha jól értettem akkod csak VA panelest szabad megvenni? Honnan tudom ezt vásárláskor? Van valami külömbség a két modell között? Esetleg valaki megírná nekem a talp szélességét. Köszi
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A felvett adatmennyiséget elnéztem, 3 óra 21 perc HD minőségű felvétel 7.7 GB helyet foglal el.
Az SD minőségű felvételre igaz, hogy 1 óra felvétel 1 - 1,1 GB helyet kér..
-
Daffni2
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Amikor pendrive van csatlakoztatva,és felvételt indítanék,kiirja,hogy nincs csatlakoztatva felvételre alkalmas eszköz.Amikor a csatlakoztatott pendrive tartalmát akarom megnézni azt lehet,de pld ha felvételhez akarnám használni kiírja,hogy nem lehet.
Majd a kezelési útmutatót böngészve megtaláltam az erre vonatkozó passzust,"ez az eszköz nem alkalmas usb pendrivera készítsen felvételt,csatlakoztasson merevlemezt ehhez a funkcióhoz"
Az 5500 Tv- tudja nekem is. -
törölt tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nézni is elég, nem kell felvenni. Főleg a képminőség érdekelt volna.
-
törölt tag
válasz
stilo18
üzenetére
Na akkor mégiscsak jól láttam hogy nincs különbség a KU6000 és 6400 között. Kár hogy ezek szerint nem minden 6000-esre igaz ez. Az ilyen és hasonló húzások miatt utálom a Samsungot. Ugyanezt eljátsszák a telefonjaiknál is, különböző hardver és kijelző ugyanazon a néven futó telókban.Tv-knél meg kikerülhetetlen reklámok és meghekkelhetőség, nem támogatott usb-s egér/billentyű stb. Ezek a dolgok mind elkerülhetőek a konkurenciánál, pl Lg. Sajna képminőségben meg a Samsungok a legjobbak (LCD-ben).
-
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
SD adásnál(576i) is ugyanez?
-
válasz
Daffni2
üzenetére
Hát az én 40KU6400 TV-m nem tud pendrive-ra felvenni,csak USB csatlakozással merevlemezre.
Szerintem próbálgasd még, mert az én 55KU6000 TV-m tud felvenni pendrive-ra. Sőt, az egyel gyengébb 55K5500 is tud felvenni pendrive-ra.
Furcsa lenne, ha egy KU6400-as nem tudná ezt a lehetőséget...
Ma felvettem HD-ben a Forma1 futamot, jó közelítéssel 1 óra műsor kb. 1 GB helyet foglalt el. A felvétel minősége elég jó, megállítva, lassítva is elég jó a kép, teljesen elégedett vagyok vele

-
válasz
Gizmo94
üzenetére
Vártam, hogy hátha meggyőznek, hogy mégis jó ez a KU6000, de nagyon úgy tűnik, hogy nem igazán jött be senkinek
Egy 7000-res, vagy 8000-res sorozatú tv-hez képest biztosan gyengébb a képe, de önmagában nézve szerintem nagyon jó a KU6000!
Nekem van egy 55-ös, meg van egy K5500 is (az is szintén 55 collos). A KU6000 képe egy teljes nagyságrenddel jobb, sajnos a K5500 képét fájdalom nézni utána

Valaki itt olyan forrást talált, ami szerint hasonló típusú panel van bennük, ez kizárt, a KU6000 képe klasszisokkal jobb.
-
Gizmo94
veterán
válasz
stilo18
üzenetére
Így azért eléggé érdekes venni belőle... Gondolom ez a dobozról kívülről nem derül ki...
De bonyolítsuk tovább a helyzetet: Itt VA panelesnek írják az összeset. Egyre jobb... -
stilo18
addikt
Erre jutottam :
Servic menüben akinek az option után AUO szerepel annak VA paneles, akinek ott BOE van az sajnos PLS paneles tv-t kapott...
-
stilo18
addikt
Itt is megy a találgatás :
[link]
Itt pont van egy 43-as amire ips - t írnak.Úgy látszik kiadták mind a két panel típussal.
Megírom természetesen.
-
stilo18
addikt
-
stilo18
addikt
Én a nyakamat merném rá tenni, hogy ez nem ips panel...
Ez előtt 2 ips paneles TV-m volt, mindegyiknek vér gyenge feketével, itt teljesen jó.
Szóval ez is simán 4000/5000 körüli kontrasztaránnyal rendelkezik, nem 1000 alattival...
-
Gizmo94
veterán
válasz
PuMbA
üzenetére
Igen, ez biztos, de akkor ezek a franciák mi az öreganyjuk rücskös seggét mértek meg?

Ezek ezt mérték és ez tényleg gyász:
Contraste réel : 925:1
Noir : 0,13 cd/m²
Qualité du Gamma : 2,1 / 5
Delta E : 6,9
Écart d'homogénéité de la dalle : 12 %
Angles de vision : 3,5/ 5
Consommation : 69 W
Lecteur multimédia : 3,1 / 5 -
PuMbA
titán
válasz
patow
üzenetére
1:3000 és 1:4000 között, millió teszt van róla az interneten

(#108003) Gizmo94: Régebben már volt ilyen, hogy 1 modell 1 mérete IPS paneles volt a Samsungnál, de a KU sorozatban még senki nem számolt be erről, szóval inkább valószínűtlen a dolog szerintem. Nagy hírverés lenne külföldi oldalakon, ha ez az IPS panel igaz lenne.
-
Gizmo94
veterán
válasz
PuMbA
üzenetére
Direct ledesnek írják, de PLS panelesnek.

patow Azt nem néztem, mert emez van akcijóban a trénél a 6000-es. De már kezdem azt hinni, hogy összevissza irkálnak minden baromságot mindenfelé. Jó lenne azért kideríteni, hogy most tényleg melyikkel mi a helyzet.
puMba te sem tudsz valami megbízható oldalt ennek az 55"KU6000 panelkérdésnek a tisztázására?

Csak konkrétan az 55"-osra.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Autós topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple asztali gépek
- Linux kezdőknek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) a TV a következőket mutatta:
Naturálisabb színek-jobb betekintési szög. És ha eddig nem volt szar annyira a kontraszt, akkor most a tudat miatt, hogy áá, ez a rohadék IPS, nem fog romlani.