- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-05-01 10:03 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
-
w333
félisten
-
lala666
őstag
-
mpo
veterán
-
lala666
őstag
-
lala666
őstag
-
Secretknight
aktív tag
-
lala666
őstag
-
mpo
veterán
-
mpo
veterán
Amíg az EPG egy nagy nulla, addig használhatod ezeket.
A későbbiekben is használhatod, mindkettőben összeállítható a kedvencek, az egyikben e-mail és emlékeztető, a másikban Google Naptár használható, ha nem akarsz valamiről lemaradni.
Kereső is van az egyikben, de a musor.tv pontosabb szokott lenni, mint a port.hu és a DIGI EPG, mert azok egyformák, ugyanonnan szerzik be.Próbáld ki őket.
-
mpo
veterán
-
Imi1981
veterán
A guide is csak a nézett csatornainfót mutatja. A többire azt írja nincs információ. Van kettő olcsó bóvli horizoon tévém ami meg mutatja pedig azok 30 ezer Ft körül voltak. A Samsung is mutatta eleinte (tegnap) de már nem és elég idegesítő. Jó lenne valami megoldás mert én nem találok.
-
Gombinyó
őstag
-
Gombinyó
őstag
-
sandró60
addikt
-
Dadan01
senior tag
-
PuMbA
titán
Biztos, hogy nagyobb szórás volt a régebbi TV-knél. Az RTINGS a J6200-nál például már elég pontos kalibráció előtti színhelyesség méréseket is csinált. Egyébként a fényerő is nagyon számít. Kalibráció nélkül minél nagyobb a fényerő, annál pontatlanabbak lesz a fehéregyensúly és a színek.
-
Attila0
őstag
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
-
Attila0
őstag
-
sandró60
addikt
-
blakey
titán
-
Flashget
félisten
-
blakey
titán
-
tjnet
aktív tag
-
tjnet
aktív tag
-
tjnet
aktív tag
-
Rp526
senior tag
-
sandró60
addikt
-
sandró60
addikt
-
Batib
őstag
-
sandró60
addikt
-
sityupityu
veterán
-
Hmmm1
aktív tag
Pedig nem volt nagy különbség. Sőt pont hogy H6400-on láttam. 720p se volt annyira nagy szám, de a full hd se annyira nagy valami, könnyen meglehet szokni. Távolság se volt nagy. De nézz meg vmi virágboltit. Akár pc-n, a kisebb és a 720-as, 1080-as verzáját. Sőt sokszor a HD, FHD-nál szemcsés a kép, amelett persze éles stb, meg tiszta, de szemcsésség, vagy képzaj, nem tudom mi az megfigyelhető. Van különbség persze. De szerintem messzebbről lehet meg se tudnád mondani hogy most sima kis ripet nézel (ami legtöbbször bd-ről készül) vagy pedig egy 720, vagy talán 1080 hádét. Jó lehet a film is számít. pü-be leírom melyiket nézd meg ha tudod.
PuMbA: Akkor a 120-asnak is mi értelme van?: D Hiszen filmnél nem hsaználja ki, sőt gyengébb tőle csak!?
-
Celtis
veterán
Ugyanúgy volt beállítva az összes TV. Alacsony local dimminggel. Nem arra gondolok felhősödés alatt, hogy csak részben van megvilágítva a háttér, tehát egy felirat esetén annak a szélességében van egy világosabb sáv.
Arra gondolok, hogy ami meg van világítva, de amúgy fekete lenne, az nem egyenletes, hanem itt-ott foltos. De nem vészes egyébként. -
dethroner
veterán
A gyenge kontraszt szerintem nem kifejezetten a plazmához viszonyítva értendő, hanem úgy általánosságban az LCD tévékhez képest (is).
De van tovább is a gondolat.
Nekem jobban tetszenek a kifutó Sony-k, amik most nem olyan drágák néhány helyen "akciózva", de a legjobb talán az új felső kategóriás 4k-s Pana (nem a 4k vagy HDR miatt, Rec709 SDR-ban). A Sony-kon borzalom hülye az Android (képbeállítási anomáliákat is okozott már) és kicsit elszarták a BFI-jüket (LED vibráltatás, impulzus mód), ami régen egyedülállóan jó volt (régen a kettő kizárta egymást, most meg csak a digitális interpolációval egyszerre engedi bekapcsolni, ami azért kicsit fura, hogy még ha nagyon akarom sem vehetem az interpolálást Off-ra, mint Min-re...). De még talán Samu-n belül is van jobb, csak mondjuk nem 60"-ban láttam legutóbb egyet és itt teljesen más lehet két eltérő méretű panel azonos modellen belül is. -
Flashget
félisten
-
lugomon
tag
-
lugomon
tag
-
frovery
senior tag
-
justaview
senior tag
-
sityupityu
veterán
-
Flashget
félisten
-
sityupityu
veterán
-
bul07
nagyúr
-
sandró60
addikt
-
HagaNRG
őstag
Milyen 3000 Ft, én 2 Euroért vettem az egyik építkezési multiban a pénztárnál fellógatva kis zacsiban USB-s LED szalagot. TV mögé tökéletes. Nem hosszú, sőt, rövid, de tökéletesen elég.
Próbáltam már a szettben vehető távirányítós 5m-es led szalagot is, de az fölösleges, mert ez a 2 Euros szalag valami 40-50 cm lehet, de a tv kellős közepére fölragasztva (igen, 3M öntapadós ez is) ugyanolyan jó és filmezéshez tökéletes háttérfényt ad, mintha egy hosszú, dedikált szalag lenne...
-
sityupityu
veterán
-
dethroner
veterán
-
justaview
senior tag
-
BBéci
legenda
-
sandró60
addikt
A Google-be beirod led háttér világitás tévéhez.Én annó 3ezer valahány forintért vettem.Lehet csatlakoztatni a tévé egyik usb-be.Tehát nem kell külön táp.Az van,hogy nappal ki kell húznod az usb-ből.Ezt már külön táppal megoldottam.
Nekem már tavaly óta jól működik és Így a fekete az fekete![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
sandró60
addikt
-
kissdani
senior tag
Az nem lehet esetleg hogy h6400 és h6400 között van külömbség? Mert én egy d7000-et cseréltem le h6400-ra és fényévekkel jobb a feketéje....
Én pont a feketét tartom a fő előnyének, azzal semmi baj nincs nulla felhő és teljes sötét szobába beteszek egy fekete képet és ugyan olyan mintha ki lenne kapcsolva a tv, ennél nem kell többet mondanom.
Ami a hátránya szerintem a mozgásfelbontás ebben jobb volt a d7000.
De a viták elkerülése végett ez csak az én véleményem!
-
wwwolfman
tag
Egyébként nem rossz készülék - de csak a képe miatt sose cseréltem volna el rá a B650-emet. Mondjuk a csöves helyett egy másik dimenzió a szüleimhez, csak meglepett, hogy ennyire jól látható a különbség felhősödésben, pedig ez volt az a paraméter, amiben szinte biztos voltam, hogy a a B és H széria között eltelt időben komoly előrelépésnek kellett lennie... hisz ez volt a(z egyik) nagy ellenérv a plazmához képest...
Lehet, hogy valamelyik este kicipelem a B650-t a 6800-as mellé, míg megvan, csak hogy lássam, mi a különbség....
Csak eléggé le leszek lombozva, ha kiderül, hogy az egyetlen pro ami a 6800 mellett szól az a 10 collos növekedés.... nem is tudom, akarok-e ekkorát csalódni. 
-
sityupityu
veterán
-
blakey
titán
-
dethroner
veterán
A válasz tökegyszerű. A tévédhez letölthető pdf használati kb 42. oldala környékén van róla szó, Univerzális távirányító névre hallgat. Csak akkor kell, ha külső eszközt (pl dvd, blu-ray lejátszót, házimozit stb) akarsz használni a tévével. A tévében kiválasztod hogy milyen eszközzel "párosítod" össze a kis kütyüt, és a legalapvetőbb feladatokat mint pl ki és bekapcsolás, hangerő szabályozást meg tudod csinálni a tévé távkapcsolójával, nem kell baszakodni a másik készülék messzigombjával. Én nagyon szeretem a kis korongot, ennek legalább van értelme is, nem úgy mint a híres smart résznek.
De mondom, a használatiban és az emánuelben mindent megtalálsz róla. -
Flashget
félisten
Akkor az most mire jó?
ööö ez most az a vezeték aminek a végén van az kis bizbasz? (1x vettem elő 2 éve nem tudom jobban leírni)

ha igen a válasz az ahhoz kell ha szolgáltatói beltérit használsz akkor betanítsd a távkapcsolót és akkor nem kell kettőt használni. Legtöbben erre használják pl. UPC.
Nekem saját van Digikábelen a pvr miatt azzal nem működik, mert nem ismeri fel a tv.
-
Hungy
csendes tag
-
Hungy
csendes tag
-
Hungy
csendes tag
Jól is tudtad, meg nem is. Valóban a távirányítóhoz kell, de csak akkor, ha olyan helyen van a tévé, ahol a távirányító nem lát rá közvetlenül. Mondjuk nem is igazán értem, hogy tévéhez miért adnak ilyet, elvileg azt látja az ember. Általában házimozihoz, vagy ilyesmihez szokták adni, hogy azt be lehessen zárni a szekrénybe, és csak az extender végén lévő kis korong látszódik az egészből. A gyakorlatban a tévéhez nem kell.
-
Buckey
őstag
-
Janesz1981
tag
-
sityupityu
veterán
-
sityupityu
veterán
-
sityupityu
veterán
-
dethroner
veterán
-
samu2062
senior tag
Dehogynincs! 😊
Megnyomod a választógombot,előjönnek az ikonok,jobb szélen fogaskerék jel és abban,feliratok beállítása:ki.Szerk:Ja,most értelmeztem normálisan.Az a gondod,hogy magától bekapcsolja mindig,és neked kell a film elindítása után kikapcsolgatni?Erre nem tudok megoldást.Nekem csak bizonyos filmeknél szokott alapból bekapcsolva lenni.
-
PuMbA
titán
-
dethroner
veterán
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Erre visszatérve, egyre erősebb bennem az az érzés, hogy a H6400 nemcsak más alaplappal, hanem panellal is készült, hiszen nem olyan rég írtam, hogy az egyik szomszédomnak próbáltam belőni a 48-ast és köszönő viszonyban nem volt az én 50-es H6400-as tévém képminőségével, ott is szinte, ha nem is virított, de elég látható volt sötétben a fekete.
Ha lefényképezem, az úgysem adja vissza az élő képet, de nálam, mint írtam a Hu7500-al karöltve a fekete az korom!
Az LG 34UM95 monitoromat meg széttudnám hasítani néha, úgy virít a feketének mondott szürke. Konkrétan egy fos az egész monitor, ha a fekete részét nézzük, de arra, amire használom (szerkesztés) kiváló, filmekre pocsék, főleg este!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
RudY
addikt
A Samsung panel lottó továbbra is többesélyes, ráadásul csak bővült: Samsung, AUO, Sharp, CMO
-
ZolaMan
tag
-
hami85
aktív tag
-
Sped
aktív tag
-
RudY
addikt
Én ezzel oldottam meg: [USB 2.0 HUB ON/OFF SWITCH+EU AC POWER ADAPTER], illetve folyamatban a kialakítás, a LED szalagok még nem érkeztek meg. Aki esetleg külföldről is rendelne, brutális a kínálat, pl. a TV LED strip keresésre.
-
sandró60
addikt
-
Sped
aktív tag
Nem vagyok szaki a témában de valami olyasmi rémlik, hogy az a "nyersanyag", amire eredetileg rögzítésre kerülnek a filmek, annak ez a szabványmérete (2:35:1), szóval 16:9-re konvertálni csak veszteséggel lehet. Gondolom az olyan filmeknél, amik 16:9-es képaránnyal jönnek ki, ezt eleve figyelembe veszik és ennek megfelelően rendezik is, de ebből biztos nagyon kevés van, az ilyen formátumú filmek képe többségében csonkított.
-
Sárpac
nagyúr
Nem csak mos de még szellemképet is generál +ba, tegnap 720p filmen néztem mi a francért van ilyen brutál utánhúzás a filmben, mondom biztos szar az anyag,de nem a digit tiszta megjelenítés csinálja. Valszin bugos mert a frissítést megelőzően még nem csinálta. Nagyon kéne az blur amit az lg használ olyan szépen még a teljesen fos anyagnál is elsimítja feketében a kockás részeket, itt meg brutál mód látszik mintha nem is lenne rendes szürkeátmenet.
-
PuMbA
titán
-
Knapp
csendes tag
Erre gondoltam, csak én egy másik oldalról rendeltem (bonuszbrigad), ahol nem választhattam színt, egyszer narancssárgát, máskor fehéret küldtek. A tévé mögött mondjuk nem számít.
A lényeg, hogy ennek erős fénye van (legalábbis a méretéhez képest) illetve a flexibilis "nyelet" olyan állásba állítod/csavarod, amilyenbe szeretnéd és úgy is marad fixen.
Egyébként többet is bedughatsz a tévébe, ennek csak az USB portok száma szab határt. -
sandró60
addikt
Nekem 55"H6400-van.Ennél nagyobbat a lakótelepi lakásomba azért nem tudok venni,mert kis szélessége van a nappali szobának.Remélem addig ki birja, ameddig az OLED-tévé ára lemegy az elfogadható szintre.

A led fénnyel kapcsolatban ne számits "iszonyú"fényerőre.Kb egy 25w-hagyományos égő -
sandró60
addikt
-
Knapp
csendes tag
Nem egy ambilight, de szimpla háttérvilágításnak bedugtam egy 600 forintos usb "notebook" led lámpát a tv-be, azzal világítom be mögötte.
Annyiból praktikusabb, mint egy tévé mögé állított külön lámpa, hogy értelemszerűen együtt kapcsol be- és ki a tévével, így lényegében "távirányítós".
-
Sped
aktív tag
-
yvsmad
őstag
-
PuMbA
titán
-
tupacamaru
veterán
-
yvsmad
őstag
Az öcsém csinált ilyen Ambilight koppintást az LG tévéjére. Vett vagy 2 méter öntapadós sokszínű LED szalagot (talán a Conradtól) és valahogy megcsinálta, hogy minden LED olyan színnel világítson, amilyen színű a képnek az oldala ill. teteje.
Mellesleg ez nem mai találmány, a Philipsnek már a komolyabb CRT tévéin is volt Ambilight háttérvilágítás. Az a fontos, hogy legyen közvetlenül a tévé mögött megvilágítható, lehetőleg egyszínű sík falfelület, hogy legyen mit megvilágítaniuk a színes LED-ekenek. Levegőbe vagy bútorra nem érdemes világítani, mert nem jön ki a hatás. -
Flashget
félisten
Próbából a tévé mögé raktam egy éjjeli lámpát és tök jó volt!
régen gyerekkoromban apám is "hangulat világítást" gyártott a régi fekete,fehér Orion tv mögé mondván, hogy úgy jobb a kép...és tényleg igaza volt.
Évekkel később másik lakásban saját tv nem volt mögötte világítás, Orion Capri bazi nagy képcsővel. 
-
tupacamaru
veterán
-
Flashget
félisten
4.3-as (de lehet 4.2-es) droidtól a legjobb a screen mirror funkció használata erre kompatibilis tv-vel a direct wifin keresztűl. Bármit kilehet nyomi így a tv-re amit a mobilon csinál az ember. Régebben csak a drága samsung mobil meg tab volt erre alkalmas, szerencsére már nem így van.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Apple asztali gépek
- Milyen monitort vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fotós kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- A Vivo X300 FE is megérkezett
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i5 13600K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB Lian Li Vector V100R 650W
- LEXAR 32GB DDR4 3200 MHz laptop RAM
- Getac T800 G2 Rugged Tablet 8GB RAM, 128GB SSD + Dokkoló, Windows 11 Pro
- Motorola Edge 40 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Csak eléggé le leszek lombozva, ha kiderül, hogy az egyetlen pro ami a 6800 mellett szól az a 10 collos növekedés.... nem is tudom, akarok-e ekkorát csalódni. 
Nem mintha különösebben kellene, de így már legalább tudom hogy beállítástól függ és nem a tévém működik másképp mint másoknál.
. Szerintem ez a új széria amit 2015-re gyártottak.

Csepy