- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Munkahelyről leselejtezett laptopot vettem
Új hozzászólás Aktív témák
-
Semin
senior tag
Szerintem a robot mellé mindenképpen kell fűnyíró is. Tavasszal első nyírásnál kötelező, bár ez megoldható bérléssel is. A probléma akkor kezdődik amikor van egy ilyen “egy hétig esik” időjárás. Esőben robi nem tud nyírni a fű meg nő mintha muszály lenne Ilyenkor is jól tud jönni a kézi.
-
Semin
senior tag
Azzal sokra nem mész a felszínen, ha nincs rajta “súly”. 5-7 cm-re szokták letenni, ellenkező esetben a vakond koma földel nyomja fel. Nekem van háló, és nyoma sincs vakondnak (túrás) amióta letettem.
szerk.:
A kertész is anno azt mondta , hogy csak ez működik, más nem. Ha füved van -és locsolod/tolod a tápanyagod- -lesz vakond is csak idő kérdése.[ Szerkesztve ]
-
-
Semin
senior tag
Azon gondolkodtam, hogy mikor érdemes beszedni teleltetni a masinát?
Ki meddig hagyja dolgozni? -
Semin
senior tag
válasz insight #1303 üzenetére
" ...Amúgy miért van az A távolság..."
A leírás szerint ennyi kell, hogy a szegélyen legyen a túlfutás vége. (30cm a kábelen túl)
Ami talán nem volt egyértelmű, hogy érkezik oda még 5cm föld, így a térkő és a fű egy szintben lesz.Időközben beljebb került a gép, mert nem volt egysíkban az "gépészeti" fedelemmel és zavart.(vacak ez az OCD )
Ilyen lett : [kép] [kép] [kép]
Remélem nem lesz semmi gubanc Kipróbálni majd akkor tudom ha megjött a föld.
-
Semin
senior tag
válasz DougButabi #1274 üzenetére
Meg tud valaki erősíteni abban, hogy ez így nem kivitelezhető?
Megjelöltem A/B/C távolságokat is.Az én értelmezésemben a "B" távolság - vezetőszál és határoló között balra- nem lehet kisebb mint 30 cm. ( jobbra 60 cm a min. de az ebben a konfigban nem releváns). Egy videóban 20-at mondanak.
Gyakorlati tapasztalata esetleg van valakinek? Illetve az alap konfiguráció működhet így?
[ Szerkesztve ]
-
Semin
senior tag
Azért köszi, hogy megemlítetted, lehetett volna belőle egy kisebb bonyodalom
Már csak az optimális elhelyezést kell megtalálnom. Jah meg egy pótakkut, mert a benne lévő kuka.
Nem tölt semmit, pedig 1 napja töltőn van. Betudom annak, hogy a boltban 4 nálam pedig 1 évet állt.
(2018-as a gyártási év alapján)[ Szerkesztve ]
-
Semin
senior tag
Lassan elérkeik a telepítés ideje, - és már sikerült kiokosodni a határolóvzeték videlt dolgairól - de azt mondjátok meg nekem, hogy itt mi a legjobb megoldás a bázisállomás helyére.
Ezúttal képekkel is készültem : [kép] [kép]
Jelenleg oda terveztem a bázisállomást, ahol a kőlap van. Az lenne a cél, hogy minél közelebb kerüljek a bal szegélyhez. A probléma nyilván az öntözőrendszer fuvókája ami szintén ott leledzik
Van olyan opvió, hogy a bázisállomást nem teszem egyátalán a fűre és csak akkor kezdi el nyírni ha odaért? Vagy kb. az a legjobb ahova most tenném? Esetleg más ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
Semin
senior tag
válasz DougButabi #1257 üzenetére
Ahogy olvasgattam a manualt, (bár most nincs előttem)
a túlfutást elvileg lehet állítani. Ha jól emlékszem 20-40 cm között. Ezzel játszottál, vagy hagytad alapon?
Ha valóban 20cm-ert nyír túl a határolón, az majdnem jó elvégre 25cm-re már a térkőszegély kezdődik.
@insight: Majd fényképezek párat, és úgy sokkal egyértelműbb lesz a dolog.Más:
A vezető huzalnak van bármilyen szerepe egy ilyen kis kertnél? (Kb 100nm) Gondolok itt arra, hogy pl az ábrához képest mondjuk 1m-el balra/vagy jobbra van. -
Semin
senior tag
Van egy Gardena sileno city 250-es fűnyíróm.
Munkára fognám, de 1-2 dolog nem tiszta a telepítéssel kapcsolatban.A kert-ben egy térkő szegély fut végig, mögötte kerítés/szegély/házfal stb.
Nagyjából így: (bocsi az igénytelen skiccekért, azért a lényeg remélem érthető.)A kérdésem, hogy hova kell lefektetni a határoló vezetéket úgy, hogy kifusson a térkőre a masina? A fekete pont jelöli hova tenném saját kútfőből. Ez így jó?
Illetve, hogy a vezetőhuzal így jó lenne ? (felülnézeti kép) ?
Előre is köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gran Turismo
- Filmvilág
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- Új tartalék ipari forrasztópáka 24V Atten Aoyue Yihua Gordak Letcon Hakko Baku Uten Wep kínai
- Új digitális forrólevegős műanyag hegesztő hőlégfúvó forrasztóállomás BGA
- Új forrasztópáka automata hőfokszabályzós forrasztóállomás
- (Új) 300Nm Parkside Performance 12 V Akkus ütvecsavarozó PPDSSA 12 A1
- Hom'in SAROKGARNITÚRA textil szürke színben + 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest