Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
pictigjis
üzenetére
Sértődés ne essék
, de távolról sem érzem magam naivnak vagy tapasztalatlannak néhány évtizedes pénzügyi gyakorlattal.
- Kimondottan előnyös, hogy nem utalnom kell Revora, hanem hitelkártyáról tölthetem, és kapom utána a visszatérítést. (ezt néha már szégyellem, de nem szóltak még érte...)
- Kimondottan örülök, hogy nem vonják le automatikusan az szja-t (szocho), ellenben rám bízzák annak elszámolását. -
Orgi
addikt
válasz
pictigjis
üzenetére
Egyrészt egy picit kisebb arccal is lehetne.
Másrészt mikor az ember ilyeneket olvas, hogy talán majd a Szuverenitásvédelmi Hivatal is kérhet adatokat magánszemélyek számlamozgásairól, akkor el tudom képzelni, hogy egy litván banktól nehezebben szerez ilyen jellegű adatokat, mint egy magyar fióktelepűtől. Persze lehet illúzió... -
pictigjis
őstag
szédületesen naívak vagytok, ha azt hiszitek, most nincs közötök magyarországhoz, ha revolutot használtok. csak szólok, hogy 2024 van
amellett, hogy nagyon is közötök van magyarországhoz, még megy a szopás is magyar számlaszám hiányában. hát, érdekes, hogy sokan még tapsoltok is ehhez

(a cikket meg el kéne olvasni: pont olyan megoldásban gondolkodik a revolut, hogy a betétbiztosítás továbbra is litván legyen, szóval ha így vesszük, pont továbbra is semennyi közötök nem lesz magyarországhoz, miközben természetesen nyilván lesz)
-
jbl
senior tag
Jön a magyar Revolut bankszámlaszám [link]
-
teptep
őstag
válasz
trouble
üzenetére
Nem tudom melyik a legjobb, de hozzám ez van a legközelebb:
500 x 394,9 x 1,0045 = 198.339 Ft -
trouble
senior tag
Kéne váltsak 500 eur körüli casht(egyszerre), ha valaakinek van tippje(tapasztalata), hogy melyik pénzváltónál jövök ki a legjobban, ossza meg velem, köszönöm
-
Ilyen kacifántos a regisztráció mindenkinek?
Az első: nem jött semmi SMS... Míg meg nem piszkáltak kicsit az SMS beállításokat - ahol a kamu rendörségi, kamu villanyszámla elmaradás figyelmeztető linkes sms szolgáltatást használja a Revolut is.
Második: miután ezt kiiktattam végre ment a továbblépés - addíg míg a beírt lakcímemet nem hitelesítette. Ilyen cím nincs. Okézni nem lehetett. Alul sorolta milyen címet írhatok be.
Ez most komoly?
-
zolmesz
aktív tag
válasz
jotzo01
üzenetére
Sajnos ezzel a Revolut az egyik nagyon jó tulajdonsága veszett el.
Én Raiffeisen bankos vagyok, nyitottam ott egy EUR számlát, és 394.94 Ft-os árfolyamon váltottam EUR-t augusztus 14-én, szintén az akkori Revolut-os árfolyam alatt. Pontos értékre nem emlékszem, de hasonló különbség volt, mint az általad írt OTP-Revo különbözet.
Pedig nem is váltottam sokat, csak 100 EUR-t.
Úgy látszik, magukhot tértek a magyar bankok is, hogy ne veszítsenek pont emiatt (jó árfolyamon való devizaváltás) még több ügyfelet.
De kíváncsi vagyok, hogy ha tényleg megnyitják a bankfiókot is és lesz rendes HUF számlavezetés is a Revolut-nál, azzal mennyi plusz ügyfelet tudnak még szerezni. -
jotzo01
tag
Nem tudom, téma-e még az átváltás:
Aug. 15:
Revolut Euro vétel: 396,87 HUF
Otp árfolyam plusz: 394,67 HUF -
zsola400
senior tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Nálam is megjelent 10ft ugyanilyen megjegyzés alatt.
-
Major Lion
senior tag
Szerintem olyan boltban vasarolhattal ahol jar ez, eddig az volt hogy az app-on belul kellett ezt lebonyolitani, de ezekszerint valtoztattak ezen, kaptam mar en is tobbszor vissza az elmult hetekben.
-
Oliverda
félisten
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Milyen címen?
-
Orgi
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Én is kaptam, úgy 2 forintot.
-
Rigormortiis
veterán
Sziasztok! Miért kaphattam a Revoluttól pénzvisszatérítést standard csomagban? Úgy tudtam, hogy ez csak a magasabb/fizetős csomagok része...
-
TBMC
addikt
Sziasztok!
RevPoints/Challenges-nel mi szamit bele a - plan upgrade bonusba, illetve a tranzakciokba?Csak az internetes kartyas vasarlas?
Vagy a bankkartya terminalos vasarlasnak is bele kellene szamitania?
illetve az osszes kartyara ervenyes? (Virtual, fizikai, kozos?) -
mokus18
tag
Köszönöm a válaszotokat.

-
Uraim! Köszönöm a sok segítő hozzászólást!
#49944Orgi
Hasonlóan használom a Wise kártyámat. Ebben nincs különbség a kettő között.#499454Grider
Szerencsére nem kell forintért vennem eurót, mert euróban kapom a fizetésem.
Nem szoktam sokáig és sok pénzt parkoltatni rajta.#49947Major Lion
Nem nagyon van különbség pénzváltás szempontjából. A Wise többet von le, a Revolut meg alacsonyabb árfolyamon vált. Szóval ott vagyunk, ahol a part szakad. (2000-6000 euró között szoktam váltani)
Van magyar bankszámlám is, de szerencsére nem sok mozgás van rajta, ezért nem érzékelem a bank és a hozzátartozó alkalmazás problémáit.#49948Noxy
Soha nem volt még szükségem még ilyen online osztozkodásokra, de biztos jó lehet ha mindenkinek van Revolutja. Akinek meg nincs az odaadja kp-ban vagy elutalja egy megadott számlaszámra.Félreértés ne essék. Jó dolog és nagy segítség, hogy a hazai bankok mellett már vannak ilyen versenytársak is. Nekem azért nem okozott nagy változást, mert mint írtam, a Wise már korábban is megvolt és nem volt szükségem igazán a Revolutra.
Az egész sztori röviden annyi, hogy, amikor nemrég Mo-n voltam egy adott helyen nem tudtam kártyával fizetni, ezért egy jó barátom segített rajtam. Annyi volt a kérése, hogy ne kp-ba adjam vissza, hanem a Revo számlájára utaljam, de úgy hogy regisztrálok az Ő ajánlására a Revora és így kap egy kis plusz pénzt is. Gondoltam - miért ne? -, ennyit megérdemel és legalább ezt is kipróbálom, hátha lesz számomra is benne valami hasznos. Na így lettem Revolut ügyfél. -
kp78
veterán
Teljesen igazad van.

Előnye semmi. Illetve nem sok, de azért van.
Ha kompromittálódik az éppen nálam lévő, akkor azonnal van helyette.
Illetve van Visa és MC is kéznél.
Mikor Metal csomagban voltam ingyen volt az alacsonyabb csomaghoz tartó kártyák többsége. A világítós meg támogatói kártya volt. Belefért.
Van aki bélyeget, van aki tollakat gyűjt. Mindenkinek van vmi heppje
-
-
-
mokus18
tag
Prémium csomagból, visszaléptem a Standard csomagba,
de a bankkártyáknál még mindig szerepel, a Prémiumhoz kapcsolódó bankkártya,
jól gondolom, h szükséges ott befagyasztani/törölni? -
pictigjis
őstag
válasz
peetie1
üzenetére
hm, sajnos ebből nem derül ki igazán, mert a "hitelkártya használat" az ilyen általános szöveg a george-ban
a szerencsejátékra még biztosan mindig számolják a kamatot, arról nemrég volt visszajelzés. de reméljük, a revolutra már tényleg nincs "büntetés", ha lesz időm, megpróbálok azért utánajárni
-
teptep
őstag
maximum az a 2500 ft-os kártya kompromittálódik
Nem mondok újat, de online vásárlásokhoz virtuális kártyát kellene használnod. Nagyon tré helyeken egyszer használatosat, de általános használatra mindenképen célszerű egy virtuálisat létrehoznod. Ha esetleg kompromittálódik, akkor azt azonnal le lehet cserélni. -
Major Lion
senior tag
válasz
Mcrazy
üzenetére
Ha csak a penzvaltas erdekel akkor lehet nem sok ertelme van, hiszen van Wise-od, bar en ugy tapasztaltam hogy jobban tudok valtani Revoluton. Nekem ami elony mas banki alkalmazzassal szemben az a vasarlasok konnyu kovetese, ez szerintem katasztrofa meg mindig a legtobb otthoni banknal, pl Revoban azonnal latom mire huztak le kartyam tegnap este 21:33-kor, ugyanezt Erste-nel nem latom mert konyvelesi datumot mutat, es ott is csak napot, bele kell kattintani hogy lassam a pontos idopontot, katasztrofa. Aztan ott a konnyu es gyors penzkuldes bar ez nem problema banki appoknal se ma mar. Vagy ott vannak a virtualis, egyszer hasznalatos kartyak stb.
-
4Grider
félisten
válasz
Mcrazy
üzenetére
Minimálisan kedvezőbben lehet váltani revoluttal (most épp a wise/revolut 398.42/397.69 Ft-ot kér 1 EUR-ért). Az viszont tény, hogy a wise-al bármennyi átváltható. Viszont ha sok pénzt tartasz rajta, akkor inkább revolut, azon van európai betétbiztosítás, a wise csak pénzügyi szolgáltató.
-
Orgi
addikt
válasz
Mcrazy
üzenetére
Én például előnynek érzem, hogy elég gyakran vásárolok online és mindig a Revolut kártyámat használom erre, amin csak pár ezer forint és némi euro van, ha vmi gond lenne, én jobban biztonságban érzem így magam, hogy maximum az a 2500 ft-os kártya kompromittálódik. Magát az alkalmazást is logikusabbnak és könnyebben használhatónak tartom, mint a fő Unicredites számlámhoz tartozót.
-
Folyamatosan külföldön vagyok és vásárlok is online. Érdekelnének azok az előnyök.
#49942Noxy
Ezekre a részletekre is kíváncsi vagyok. Köszönöm, ha kifejted.Azt gondoltam, hogy talán előnyősebben válthatok eurót forintra, de erre hamar rájöttem, hogy nem igaz. Régebb óta van Wise számlám is, ezért írtam, hogy nem sok értelme volt a Revolutnak számomra eddig.
-
Kbali
nagyúr
-
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, ha már meg lett válaszolva a kérdésem, de a keresőt használva választ én nem találtam.
Külföldön dolgozom és nem Mo-n adózom. Megadtam a regisztráció során a külföldi AAJ-met, de kéri a magyart is. Az appban van egy olyan lehetőség a Magyar AAJ-re bökve, hogy Adóilletőség törlése.
Nem igazán tudom, hogy tényleg meg kell-e adnom a magyar AAJ-t is vagy törölhetem és el van intézve. Hónapok óta küldözgetik az értesítéseket, de nem tudom miért, amikor nem Mo-n adózok.
Tudna valaki segíteni, hogy mitévő legyek?
Előre is köszönöm a segítséget! -
bigdady
nagyúr
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Nekem is az van. Bankkártyás feltöltés ingyenes. Utalni nem utalok róla plane nem revolutra mert az litván nemzetközi HUF utalas
-
4Grider
félisten
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Ha ingyenes volt, akkor az nem utalás volt.
-
válasz
Viiktor1989
üzenetére
És elárulod, hogy a Revolut feltöltésre vonatkozott-e?
-
Viiktor1989
aktív tag
Meg lett a költség, köszi mindenkinek ☺️
-
peetie1
aktív tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Ja és még egy szösszenet h mindez miért volt? Mert a tetves Raiffeisen mobil appban nem lehetett a múltkor jóváhagyni a tranzakciót, akkor kellett a revo töltést Apple payre állítani. Nyilván aznap még figyeltem is rá hogy jó kártyáról töltsem, ma meg már nyilván csak klikk klikk
-
peetie1
aktív tag
-
pictigjis
őstag
válasz
peetie1
üzenetére
ahhoz, hogy ne legyen kamat egy ilyen malőr után, rögtön a teljes tartozást kellene visszafizetni, csak a 20 ezer nem elég. de kamatot mindenképp csak a 20 ezer után kell(ene) fizetni
viszont legalább kiderül, hogy tényleg "készpénzfelvétel pos-en" szöveggel könyveli-e még ezeket a tranzakciókat az erste
-
peetie1
aktív tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Grr megint elbattam én is, nem állítottam át az Apple payt és feltoltottem a revot az erstes Mastercard maxrol, igaz csak 20 ezer Ft-ot. Ezt a 20ezret egyből vissza is utaltam a hitelkartyara, meglatom mi lesz belőle könyvelés után. Miért mindig fordulónap után történnek ezek a malőrök?
-
válasz
Viiktor1989
üzenetére
A részleteknél van egy tranzakció azonosító szám, ezt hasonlítsd össze az utalási azonosítóval és tudni fogod, hogy melyikhez tartozik!

-
4Grider
félisten
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Te tudod megnézni, hogy mire vontak le költséget...
-
Viiktor1989
aktív tag
Tegnap utaltam viszont belföldi számlaszámra is pénzt, akkor lehetséges hogy az lehet a tranzakció tranzakciós költség?
-
4Grider
félisten
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Az utalás és a bankkártyás vásárlás két külön dolog. Ha tényleg utóbbi történt, milyen kártyatársasághoz tartozik a bankkártyád? Visa, MC, egyéb?
-
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Nekem is K&H minimum plusz csomagom van, kedvedért most töltöttem fel pénzt, de semmilyen plusz költség nem volt!
Te nem utaltál véletlenül? -
bigdady
nagyúr
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Melyik bank és milyen kartya és mennyit vont le mennyi után?
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok.
Revoluton a Hozzáadás-Pénz hozzáadása -Debit kártyámat kiválasztottam és így utaltam be összeget a revolut kartyamra. Most reggel nézem,hogy a bankom tranzakciós költséget vont le. Változott a jogszabály mostanság vagy én ronthattam el valamit?
-
teptep
őstag
válasz
Skillet
üzenetére
1.) Alin nem kötelező hozzáadni a kártyát. Elég csak a fizetéskor megadni az adatokat. És az adatok tárolását vagy bepipázod vagy nem.
2.) Igen, a $ egyenlegből fogja levonni. De nem fontos előtte váltani. Ha csak Ft van a számládon, akkor is ugyan úgy fog váltani, mint ha előtte váltod át a pénzt. Két dologra kell figyelni:
- ALI felületen $ legyen beállítva fizetési nemnek.
- Hétvégén van egy külön díja a váltásnak. -
axioma
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
hitelt veszunk fel es egy jelentos reszet a fizumnak nem veszik figyelembe [RSU vest], igy csokkenteni kellett drasztikusan a hitelkartya-allomanyunkat hogy beleferjunk jovedelem alapon, eletkor miatt hosszabb futamido se jatszott, satobbi szoval hiaba mukodne siman a valosagban, a banknak nem volt eleg jo....
-
Skillet
addikt
Kis segítséget had kérjek.
Ha jól értem... Rábökök, hogy átváltás. Beírok 18000Ft-ot, jelenleg 49.95$. Átváltja azonnal és ezzel csinált egy dollár zsebet?
Ha AliExpress-en hozzáadok egy egyszer használatos virtuális revo kártyát, és vásárolok 48.88$-ért, akkor azt ebből a dollár zsebből fogja leszippantani? És nagyjából ennyi a sztori?
-
axioma
veterán
válasz
Dzsolo
üzenetére
esetleg prepaid kartyat nezd meg, hogy az hogyan van szemelyhez kotve, otp-nel van tudtommal, a tobbinel kerdezni kell
annak az lenne a lenyege hogy nincs mogotte szamla, amikor neztem dragabb volt mint a sima kartya fenntartasa, de lehet hogy igy nem kell tartani tole hogy ciki szituban lesz [azert a tobbinel feltunhet egy kiskoru nem junior kartyaval, szemelyit barmikor kerhetnek...] -
sifarr
senior tag
Unicredit banknál augusztus végéig akció van, <18 gyerek számla nyitására 35000Ft
Dzsolo azt írta, hogy a keresztfiának keres megoldást. Az unis diákszámlát 18 év alattiaknak csak a törvényes képviselővel lehet nyitni. Tehát a keresztszülő kevés hozzá.
Erős a gyanúm, hogy a Revonál hasonlóképpen nyitható a 18 év alattiaknak számla, de ez nem tudom, mert nincs Revo számlám. -
válasz
Dzsolo
üzenetére
Unicredit banknál augusztus végéig akció van, <18 gyerek számla nyitására 35000Ft bónuszt kap + 15000 az ajánlónak, ha van Unicredites a családban. A fiamnak van ugyan <18 Revolut számlája, de a bónusz miatt csináltattunk egyet neki.

Egyébként +1 a Revolut <18 számlájára, az a legegyszerűbb és pont arra jó, amit leírtál. -
Dzsolo
senior tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Köszönöm mindnekinek a választ, egyébként a nevem alatt futna mert kiskorú, a Revolut kártya is a nevemen lenne, szóval a saját Revolutom tölteném nem az övét (csak ő használná). Akkor ha jól értlemezem működőképes. Természetesen utána olvasok ennek a 18 alatti számlának, lehet ez lenne a legjobb mint írod is.
Sajnos nincs Junior számlája, ha lenne nem kinlódnék, a szüleinek már egy éve rágom a fülét de nem csinálják meg, én meg azt szeretném ha azt venne a pénzből amit csak szeretne ne a szülei költsék el. -
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Xbox tulajok OFF topicja
- Okos Otthon / Smart Home
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen NAS-t vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Series X|S
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- További aktív témák...
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, de távolról sem érzem magam naivnak vagy tapasztalatlannak néhány évtizedes pénzügyi gyakorlattal.