Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
zerodot
aktív tag
Az egyenlegen majd akkor jelenik meg, ha jóvá lett írva és le lett könyvelve (pár nap) és a tranzakciók között is látni fogod (Refund from ...) plusz előjellel.
Bár emlékeim szerint egy ideje már a folyamatban lévő refundot is kijelzi a Revolut valahol, talán szintén a tranzakció historyban.
-
mzso
veterán
Ha kaptam üzenetet, hogy fizetés sztornózva xyz-hez akkor az elvileg már megjelent az egyenlegemen? Nem tartottam észben, hogy mennyi volt legutóbb.
Elég zavaró, hogy nem jelenik, meg új plusszos tételként... Vissza kellett görgetnem és, hogy megtalálam a fizetést, miután eltűnt a push üzenet. -
zerodot
aktív tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Szinte biztos, hogy az ismerősöd a fordított irányt nézte. Mindenkinél ugyanaz az árfolyam, csak az esetleges díjak lehetnek különbözőek, illetve nagyobb összegeknél valamivel jobb árfolyamot ad.
Amúgy a Revo webjén is meg tudod nézni, ott van egy kalkulátor jobb oldalt, ott ugyanazt kell látnod adott összeg esetén, mint az appban: [link]
-
mexel
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
De a barátlistán is fent van, mert csak úgy ment az utalás hogy hozzá lett adva mint barát.
-
-
mrobes
tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Közben rájöttem, hogy biztosan nem jól nézitek, kizárt dolog, hogy közép+3ft-ot adjon egy euroért.
-
pècsimunkás
addikt
Köszönöm
Akkor ez így korrekt.
Most csak azt nem èrtem, hogy az ismerősömnek a pènteki: nekem 411, ká 414, neki 417, hogy lehetett.
Alapcsomag mindkettőnknek. -
kp78
veterán
válasz
pècsimunkás
üzenetére
[kép] << Nálam is kb. annyi.
-
mrobes
tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
407,99 ft 13:18-kor. Alap csomagban.
-
Szibilla
aktív tag
-
mexel
veterán
Sziasztok. BArátot lehet törölni valahogy ha hozzáadtam egyszer? Nekem nem sikerül, talán nem látok valamit.
-
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Nem számít, hogy milyen régi a Revolut account. Mindketten 1 euró átváltását néztetek és eurót forintra váltás, nem pedig forintot euróra váltást?
-
pècsimunkás
addikt
Sziasztok!
Pár napja van Revolut kártyám.
Van egy èrdekessèg, amit nem èrtek.
Ha átváltanám az eurót forintra, közèpárfolyam - 3 Ft/euró nálam, ismerősömnek meg közèpárfolyam+ 3 Ft/ euró a váltása.
Neki règebbről van már Revolut kártyája, ez miatt lehet?
Vagy más ötlet esetleg? -
Moleman
addikt
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Az adminisztratív munkát valóban növeli, hogy be kell írni valamit, de nem kell túlaggódni. Én is úgy szoktam, mint zerodot kolléga, a számlaszám alapján meg lehet találni a számlanyitó fiók címét, és azt írom be.
-
zerodot
aktív tag
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Nem tudom, mennyire veszik szigorúan. Sima magánszemélyes Revo számláról utalva volt már, hogy nem tudtam az illető lakcímét, így a bankja címét írtam be. Cégnek utalva pedig egyszerűen a honlapjukon szereplő címet adtam meg. Ezek mind teljesültek gond nélkül.
-
bigdady
nagyúr
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Igy
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
zerodot
üzenetére
ok, köszi! Most magánszámláról indítottam egy próba utalást magamnak. Viszont kérte a címzett nevét, lakcímét stb, azt írta, ezt az adatot kötelező begyűjteniük, és ha nem stimmel, visszautasítják az utalást
Ez vajon mindig így van, cégeknél is? Ha magyar cégtől magyar cégnek utalnék? Mert abszurd, és növeli az adminsztratív munkát, ha mindenkitől még lakcímet is egyeztetni kell. -
zerodot
aktív tag
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Sehogy. Ne higgyél el mindent, amit Kiszámolós Miklós összeirkál. A Revolut HUF utalást magyar bankszámláról kapja meg a magánszemély címzett, így a bankja nem számolhat fel külföldi utalásért való díjat.
-
N_A_S
veterán
Sziasztok!
Évekkel ezelőtt nyitottam egy METAL számlát amit aztán elhanyagoltam, és meg is feledkeztem róla, nem használtam egyáltalán. Most -140euroba van az egyenlegem. Kérdésem az lenne hogy szerintetek lehet velük valahogyan egyezkedni hogy csökkentsék ezt a tartozást?
-
zerodot
aktív tag
válasz
kalapacsolok
üzenetére
a megbízható meg a kiszamolos blog egy mondatban? hahahahaha
-
zsola400
senior tag
válasz
kalapacsolok
üzenetére
A Citibank lesz a küldő (közvetítő) bank nem a Revolut, a közleménybe más adatokat, számokat is belerak azon kívül amit te beírtál.
Rev - >UniCredit utalás így néz ki. Rev01 amit a közleménybe írtam a kereskedő neve itt a te neved lesz.
-
Moleman
addikt
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Automatikusan beleírják, igazából a fogadó félen múlik, hogy mit dolgoznak fel belőle. Pl a Revolutról OTP folyószámlára történő utalásoknál háromszor szerepel a név, és még a cím is, plusz amit még manuálisan beírtál közlemény. Az OTP hitelkártyakivonatokon csak a küldő neve szerepel, az Erste hitelkártyánál látszik a közlemény is.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
Moleman
üzenetére
Itt írták, ez egy megbízható oldal:
https://kiszamolo.hu/ujabb-menekules-a-tranzakcios-ado-elol-mi-lenne-a-megoldas/
Revolutról ha utalok magyar forint számlára, ki lesz az utaló, mi lesz a neve? A sajátomat be kell írni a közleménybe, vagy azt automatikusan beleírják?
-
Moleman
addikt
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Ez valami magyar bank által szponzorált cikk lehetett, hogy elvegyék az emberek kedvét a Revoluttól.

A fogadó fél már egy magyar számlaszámot lát, mint küldő.#51355 bigdady
Ez nem akkora probléma, a közleményben mindig látszik a küldő neve. Egy ismerősöm egy 3 milliós új motor vételárát is Revolutról utalta el a szalonnak, semmi gond nem volt belőle. -
bigdady
nagyúr
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Inkább az a baj nem is te látszol majd küldő félnek
-
kalapacsolok
senior tag
köszi, most azon gondolkodom, hogy mivel úgy látom, a bankkártyás fizetésre nincs tranzakciós adó (pontosabban évente pár száz forint össszesen kártyánként), akkor feltöltöm úgy a revolutot. Onnan meg magyar bankszámlára ha utalok, jelen állás szerint nincs tranzakciós adó nekem, amit fizetni kéne, ugye?
Viszont ezt olvastam, ez egy pár hónapos cikk: "S még valami, a Revoluttól jövő minden utalás nemzetközi forint utalásnak számít (mert az is) és nagyon sok céges bankszámlánál a fogadó fél komoly összeget, több ezer forintot fizet érte. Lehetőleg senkinek, főleg cégnek ne fizess Revolutról, vagy ha mégis, utalj pár ezerrel többet, ha nem akarod, hogy (joggal) anyázzanak a plusz költség miatt." Ez magán számláknál is így van többnyire vajon? -
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Nincs még magyar bankszámla a Revolutnál. Valamikor jövőre ígérik. És igen, pont ez a probléma, hogy litván bankszámlát kapsz, oda utaltatni meg drága. Onnan, magyarországi forintszámlára utalni ugyan ingyenes, de nem azonnali. Az ingyenesség viszont még változhat a közeljövőben a Magyarországon bevezettet extra adók miatt.
Csoportos beszedési megbízás szerintem nincs.
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Tavay nyáron nyitottam cégemnek revolutos számlát, amit be kellett zárnom valami kardinális probléma miatt. Már nem emlékszem, talán az volt a fő probléma ,hogy akkor még nem volt magyar bankszámlaszám, csak külföldi, és oda utaltatni extrém drága lett volna a pénzt.
Jól tudom, hogy már lehet magyarországi bankszámlát igényelni hozzá, ahova nem extrém drága az utalás? Arról nem találtam infót, esetleg csoportos beszedési megbízást lehetséges beállítani?
Ha valakinek a cége már van ott, és megírja a tapasztalatokat, azt megköszönöm, hogy a gyakorlatban bevált-e stb. Én magánszemélyként régóta használom, cégként nehézkesen engedélyezték anno a regisztrációmat, azt tudom. -
mexel
veterán
Sziasztok. Revolut appban barátot hogyan lehet törölni? Fel kellett venni egy fizetéshez, de nem akarom többé hogy ott legyen. Csak tiltani tudom
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Krethx
üzenetére
Én belesetem ebbe, nálam is mínuszt okozott tegnap. De én nagyon jól tudtam november 25-én, hogy nem vonta le. Azt is tudtam, hogy valamikor le fogja. És azt is, hogy ez egy jó jogalap lesz akciózásra panasz szekcióban az ügyfélszolgálaton.
Sokan akarnak jó árakat, de tenni nem akarnak érte. Ezzel nincs is gond. Csak utána meglepődnek, mikor azt mondom, hogy 3 évre vetítve nekem havi 1639 forintra jön ki a Metal előfizetésem csak azért, mert figyelek. -
Krethx
aktív tag
válasz
z0d1AK
üzenetére
"Az én esetemben december 5-én délelőtt, azaz kb. 10 nappal később vonta a 48 ezer forintos díjat. Ekkor a forint főszámlámon nem volt ennyi pénz szabadon, így a Revolut számlám egyenlege mínuszba ment,"
Nekem csak az az érthetetlen hogy nem tűnik fel hogy nem vonta le az éves díjat. Utána meg elköltik. (stb.) Aztán pár napra rá már fel vannak háborodva. Hozzáteszem ez boltokban is előfordul. Egy időben hozzám közeli Spar-ban napi szinten fordult ez elő. Elköltött az ember X ezer forintot és pár napra rá vonta le.
-
z0d1AK
nagyúr
Nem tudom hány embert szívatott még le a Revolut a későbbi éves díj levonással, de úgy tűnik az ügyfélszolgálatnál ki lehet sírni cserébe 3 hónap visszatérítést (12k). Így 48 helyett 36-ra jön ki az éves előfizetés.
-
szimi57
őstag
Jól gondolom, hogy az NFC-s fizetés csak a Googléval megy, pl. a Simlevel nem. Esetleg alternatíva?
-
pdr755
aktív tag
Azt szeretném kérdezni hogy Lightyear illetve Trading 212 felé eurót utalni revolutról van e tapasztalata vkinek? Konkrétan arra gondolok h bármelyik oldalon blokkolták e már valakinek a tranzakciót? (T212 néha háklis bizonyos számlákra)
-
Addel
senior tag
Így év végén nem szokott valami promo lenni prémiumra vagy metálra ?
-
Orgi
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Azt hiszem ameddig az éppen aktuális meghívásos akció tart.
-
zsero
aktív tag
Deviza vétel-eladás különbségek Revolut és Wise-ra
Megnéztem az alábbi devizapárokra
- EUR-USD
- EUR-HUF
- USD-HUFAz alábbi 3 számlán:
- Revolut Premium
- Revolut Business Grow
- Wise1000 EUR/USD összegre mik az eladási-vételi árfolyamok közötti %-os eltérések. Egy váltáskor ennek a felét veszted el.
Így számoltam:
(393,353 / 387,480 −1) × 100
USD-EUR
0.31%, 0.01%, 0.77%
(Revo, Revo Business, Wise)
USD-HUF
1.27%, 0.05%, 1.52%
EUR-HUF
1.53%, 0.05%, 1.65%
Pár érdekesség:1. Revo úgy hírdeti hogy Premium számlán nincsenek váltási díjak, de így is 0.76%-on vált EUR-HUF-t.
2. Revo Business Grow tényleg 0.01-0.05%, gyakorlatban ingyenes!
3. Wise kicsivel drágább mint a Revo, igazából nem is tudom megéri-e fizetni Revo-nak ezek után Premium-ért. USD-EUR-nál talán. -
Orgi
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Nekem mind3 netes volt, egyik sem "bolti". Töltöttem lottó egyenleget, vettem BKK jegyet, ilyesmik...
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
A promóciós jóváírás, meghívás esetén (17 500 Ft), csak boltban történő háromszori vásárlással érvényes? Netes vásárlások nem számítanak bele?
köszi előre is.
-
törölt tag
Köszönöm szépen a segítséget.
-
Zirowe
nagyúr
Voltam ma megint ugyanannál az automatánál, megint 046-os hibaüzenet, hogy nincs elég pénz a számlámon.
Revolut ma és tegnap se írt semmit.Átmentem egy másik euros automatához, ott meg 75-nél kiírta, hogy nem áll rendelkezésre a kérdéses összeg, 70-et viszont már kiadott gond nélkül.
Se tegnap, se ma nem volt plusz költség. -
pdr755
aktív tag
válasz
üzenetére
Nem tudom mit jelent a "bevásárolni" de ha nem az egész 800 eur kell, hanem annak egy részét akarod csak felhasználni akkor megoldás lehet h használod a revoluthoz kapott kártyát és levon annyi eurót az egyenlegről amit a forint ellenérték jelent. Mittudomén 20.000 Ft, akkor ennek megfelelő eurót.
Wise kb azt az árfolyamot használja amit az interneten találsz (xe.com és hasonlók) és levon még kb 0.8% vagy hasonló jutalékot, Revolut 350 e Ft-ig nem von le jutalékot de rosszabb árfolyamon vált (az árfolyamba van beépítve a jutalék) -
jobarat01
tag
Forintot szerintem csak Swift-tel lehet utalni Revolturól Wise-ra, az 2000 Ft/tranzakció
Ha egyáltalán hozzá tudod adni a címet
-
törölt tag
Sziasztok!
Van Revoluton 800 euróm.
Ezt hogy tudom Wise számlára forintba eljuttatni a legolcsóbb módon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Unreal Engine 5-re vált az Alien: Isolation folytatása
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Napelem
- További aktív témák...
- Thinkpad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i7-1260P 16GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Philips Sonicare 9900 Prestige elektromos fogkefe
- ÚJ 15" Microsoft Surface Laptop 7 X Elite 16GB 1TB
- EliteBook 6 G1i 14 14" FHD+ IPS Ultra 5 225U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Intel Core I7 14700KF - 20mag/28szál - Gari 2027.10.03. -ig - Eladó!
- Apple iPhone 15 Pro Max / 512GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 84%
- HP EliteBook 830 G8 13,3" i7 -1185 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4531,90% Akksi
- 27% - Konfiguráció G5905 / RX580 / H510 / 16GB 2666Mhz / 1TB SSD / 500W
- 2026.09.04-ig Garanciális! Xbox Series S 1 TB + kontroller
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest