Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
FYI: lehet komcsi találmány, de olyan, hogy fogyasztóvédelem, ill mindenféle versenyjogi és egyéb szabályok vannak itt a #hanyatlónyugaton is. Ezügyben pl egy versenyhatóság is simán szaglászhat: ha ugye elő van írva a transzparencia, és A-cég ennek teljesen megfelelve közli az ügyféllel, hogy milyen költségei lesznek, B-cég viszont csak hímez-hámoz "majdkiderül" alapon, az nem kicsi versenyhátrány. Többek között pl én is nagyban ajánlgattam a revolutot ismerősnek ismeretlennek, mondván hogy milyen szupijó feltételekkel lehet itt pénzt váltani, messziről kerüljék el a wise-ot. Nno, hát ez mint kiderült, krvára nem valid, kvázi megtévesztő cégpolitika alapján veszik el a másik cégtől az ügyfelet.
-
válasz
t72killer
üzenetére
Ember, te miről beszélsz?
A kommunizmusban volt olyan utoljára, hogy megbüntettek kereskedőket ún. árdrágításért
. (Na meg az árstop alatt, de azt most hagyjuk...)Én kis összegben szoktam váltani, kínai vásárlásokat fizetem belőle néhányszor 10$ körüli értékben, pont lesz*rom, hogy 4000Ft vagy 4030Ft kerül emiatt levonásra, cserébe nagyon szeretem az appot, a szolgáltatásokat, a virtuális kártyát stb.
-
t72killer
titán
válasz
Oliverda
üzenetére
+még UK-ben is ez megy. Lehet utánanézek, hogy az FCA-nál lehet-e "amatőr feljelentést" tenni, avagy anélkül, hogy átolvasnék 74 oldal ígymegúgy - de ittmegottkiskapu - féligbank fintech cégekre vonatkozó pénzügyi szabályozást, tudnak-e érdemben kezdeni bármit azzal az infóval, hogy egy csöppet megnőtt a spread. És ezt bizony a Las Palmas-i Hiperdinóban kártyával fizető ügyfél nem feltétlen realizálja ríltájm/a kártyalehúzás ELŐTT.
-
HoTDoG
tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Igen, látom, hogy van némi tapasztalati úton szerzett információ, ahogy én is megosztottam. De hivatalos tájékoztatásra nem emlékszem a cég részéről. Elsősorban ilyemit keresnék/várnék
Egyébként pedig van hetente több száz új HSZ ebben a topicban, nem mindig fér bele az alapos visszaolvasás
. -
HoTDoG
tag
Az utóbbi pár hétben feltűnt, hogy az átváltási árfolyamok (hétköznap természetesen) messze elmaradnak a korábbi, bankközi szintektől. Pl amikor 395 az EUR/HUF árfolyam, akkor 392 körül van az átváltás Revoluton. Korábban 1Ft különbség sem volt.
Nőtt a margin?
Metál előfizetéssel pedig nincs jobb árfolyamom, csak az átváltási költséget spórolom meg. -
t72killer
titán
válasz
Oliverda
üzenetére
Ez van most, aztán kérdés mi lesz a folytatás. Amikor kezdtem:
- havi kb 6EZER EURÓNYI váltás díjmentesen, forex ask árfolyamon, kb első revós évemben
- utána több éven át kb 1kEUR-nyi összeg, de továbbra is forex ask
- úgy 2éve vettem észre, hogy bejött egy pici plusz spread
- mára ez a pici spread közel 0.7%-ra nőttSzóval nem éppen baráti a tendencia, még ha számol is az ember egy KEZDETI "beetetős" évvel. Ez már nem a beetetés elvétele, hanem folyamatos romlás.
-
Oliverda
félisten
válasz
t72killer
üzenetére
Sávosan változik a Revolutnál az árfolyam, de erről sem
írnak expliciten sehol. 10 millió forint körül már kezd újra normális lenni a spread.
Wise
———
Revolut

Az olló 350-400k huf körül kezd jobban nyílni a Revolut javára, alatta már csak minimálisan jobb a Wise-nál, a hétvégi felárral viszont már csapnivaló, egyszóval akinek hétvégén kell devizát váltani, az inkább Wise-zal csinálja.
-
axioma
veterán
-
rolkaDb
aktív tag
válasz
t72killer
üzenetére
A gránitnál legjobb tudomásom szerint még pár hónapig(1-2) ingyenes a virtuális kártya, utána pedig talán ~900ft/ho a díja.
#50486 axiomia:
Az appban néztem, ahogyan most is rápillantottam, "Azonnali devizaváltás" fogad, most épp 396,20.-ért, a revo is emelkedett. Végül is nem olyan hatalmas összeg jelen esetben, hogy számítson számomra, főleg, hogy fontra leszszükségem.
Annak árfolyama is hasonlóképpen alakul, (granit: 475,24.-,revo:478,33.-).
Ez pl 200 fontnál 618huf, tehát mondhatjuk, hogy 1,5 font, nem egy nagy összeg, ha a körülményeket vesszük figyelembe akkor mégis, ezért próbálom mindig megtalálni a lehető legjobb ár/érték arányú utat. -
t72killer
titán
Akkor ezekszt ők is romlottak, 3-4évvel ezelőttről nekem 0.1% rémlett.
#50481: így-így pontosan! Értékelendő mindenesetre, hogy a 0.33% nem valami kertvégi pottyantósból kikiáltott " saját brand árfolyamhoz" képest van náluk. Ezekszerint a revolut és a wise pontosan ugyanannyi sápot szed le az emberről.
#50484: hoppá... tehát ott vagyunk, hogy a szipiszupi revo lassan semmivel se jobb a versenytársaknál... A gránitnál van eldobható virtuális kártya? Mert lassan így érik a váltás... -
rolkaDb
aktív tag
Mindenkinek köszönöm a hozzászólást, meg is feledkeztem a hazai bankok középárfolyamos váltásáról. Összehasonlítom ezeket, Így már főleg nem lesz gond egy szál sem.

ui.: Közben rálestem gyorsan revo vs gránitra. ~3ft-tal magasabban váltana a revolut.
Gránit: 395.75.-
revo: 398.50.- -
vnorbi
aktív tag
-
t72killer
titán
válasz
rolkaDb
üzenetére
A legtutibb, ha előre váltasz valamennyit, mert ha hétvégére esik egy kártyatranzakció, akkor +copás van a 7végi felárral. A forintos spread-et elég könnyen meg tudod állapítani: felütsz egy forex oldalt miközben a revoluton megnyitod a váltás funkciót, ott mutatja a "revolutos árfolyamot".
A többi szolgáltató nem valószínű, hogy lényegesen jobb lenne, ugyebár régen az volt, hogy a revolut utcahosszal vezetett még a wise előtt is a tőzsdei szintű árfolyammal: a wise mindíg is egy kicsi (de publikált!) %-al drágább volt. Ha a wise nem romlott, akkor most kb 0.1%-al lehetünk a wisenál rosszabbak. -
rolkaDb
aktív tag
Sziasztok!
Csupán pár kommentet olvastam vissza, ebben pont a devizaváltás speardjéről volt szó.
Namármást, jövőhéten megyek angliába hosszú hétvégére. Ilyen esetben hol lenne a leginkább megfelelő váltani pár fontot(forintról természetesen)? Revo basic csomagom van, illetve wisenál is a legalapabb ingyenes verzió.
*Plusz egy kiegészítés, bár gondolom ez a legrosszabb forgatókönyv, hogy revoluton a forintos zsebből vásárlok kint és vált, ahogyan sikerül. Az megvan, hogy hétvégén van valami dij.
Ha egyiket sem tanácsoljátok, marad a kp fontban, mivel az a lehetőség is adott, már meglévő deviza állományból vinnék magammal, amennyire szükség lehet. -
t72killer
titán
válasz
Oliverda
üzenetére
Pontosan, nekem kb 2évvel ezelőttről már rélmik "kisebb csúszás", de akkor még nem foglalkoztam vele, mert feleannyi se volt, mint a mostani. Már ott tartunk, hogy a valós forexet hiába nézem ha kézi váltást akarok intézni. Persze, a júzerek 95%-a totál pénzügyi analfabéta, és nyomja a market ordert arra amit épp az arcába tol az app és fel se fogja mi történik vele.
-
t72killer
titán
válasz
vmarci21
üzenetére
Az azelőtti sem "közép"árfolyam volt, hanem kábé(!) a forex ask szint, amit máris nevezhetünk "revolut árfolyamnak". És az sem világos, hogy a "revolut árfolyam" spreadje hogyan is nőtt mégtovább az elmúlt kb másfél évben, stb-stb. Ez egy nem dokumentált KÖLTSÉG a fogyasztó részére.
-
vmarci21
tag
válasz
t72killer
üzenetére
Arra reagáltam, amit idéztem a hozzászólásodból, tehát hogy "szép csendben" váltak le a bankközi árfolyamról, és hogy ne tájékoztattak volna arról, hogy most már nem feltétlenül a középárfolyamot használják - mert erről tájékoztattak, kettő email is volt erről, hogy most már saját, Revolut árfolyam van.
-
Cilindrik
aktív tag
Sziasztok
Megújítanám Disney előfizetésemet viszont mindig sikertelen a tranzakció mintha letiltott kereskedő lenne, pedig nincs benne egyik tiltó listába sem. Mi lehet a megoldás?
köszi
-
Oliverda
félisten
válasz
vmarci21
üzenetére
Ez "Revolut-árfolyam" bullshit még a nagy kereskedelmi bankok gyakorlatánál is sunyibb megoldás, mert az égvilágon sehol nem teszik mellé az aktuális középárfolyamot, hogy legalább "szemre" be lehessen lőni a különbséget.
Nem csoda, hogy szépen csendben beszántották a Revolut Communityt...
-
t72killer
titán
válasz
vmarci21
üzenetére
Ez egy semmi, gyakorlatilag az is belefér, hogy Csütörtök reggel 9 éd Du 3 között 3 centet adnak cserébe 6M Ft-ért "mert csak" alapon, 0 tőzsdei/jegybanki/egyéb iparági ok nélkül. Azt a bizonyos "revolut árfolyamot" kellene pontosabban definiálniuk, uis azt 100%ban ők kontrollálják.
-
Oliverda
félisten
A valutaváltásnak tényleg nincs, hisz az készpénzes tranzakciót jelent.
"Amit te linkeltél arról szól, hogy ha mondjuk a forintszámládhoz kötött kártyáddal vásárolsz euróban valamit, akkor kell arról információt kapnod a bankodtól, hogy mekkora árréssel fogja neked számolni."
Igen. Akkor légyszi mondd meg, hogy ezt most hol mutatja a Revolut, mert én nem találom... -
-
Oliverda
félisten
Pl. ezt:
(10) Az összehasonlíthatóság megvalósulása érdekében valamennyi kártyaalapú fizetés esetében a pénznemek közötti átváltási díjakat azonos módon, nevezetesen az Európai Központi Bank (EKB) által kiadott legfrissebb rendelkezésre álló euro devizaárfolyamokhoz képest számított százalékos árrések formájában kell közölni. Az eurótól eltérő két pénznem közötti átváltás esetén az árrés alapulhat az EKB két különböző árfolyamából származó valamely árfolyamon is.
[link] -
t72killer
titán
válasz
pictigjis
üzenetére
Kérdés, hogy a gumi hajlítgatása "érdekes módon" egyre magasabb spreaddel növelve a bank bevételét mennyire fér bele az FCA-nek.
Igen, felmerült, hogy 1.minek is vagyok itt egyáltalán, 2.mireföl ez a megnövekedett pénzéhség, talán hiány van/mi lesz a következő? Most nincs időm bankkereséssel vacakolni, de lehet kéne.
-
pictigjis
őstag
válasz
t72killer
üzenetére
egyébként én is értem, hogy fel vagy háborodva, de a jelenlegi feltételeiben a revolut nem állítja (és soha nem állította), hogy bankközi árfolyamon vált. a jelenlegi megfogalmazásuk szerint "revolut exchange rate" alapján végzik a konverziót, ami olyan gumiszabály, amibe nyilván bármi belefér. ha nem tetszik, nem kötelező használni
-
t72killer
titán
Ha eltérnek a tőzsdei árfolyamoktól, azt nem kéne valahol jelezniük? Főleg, hogyha éveken át forex ASK áron vetted náluk a devizát és közben ez szép csendben mindenféle tájékoztatás nélkül lett először ask +0.1% (kb másfél éve láttam ilyesmit) és mostanság ezekszt ask +0.33% (0.7% spread)??
Ha brokihoz megyek forexezni, első kérdés, hogy hány pip(!) a spread.
#50452: igen, próbára beírtam nagyobb összegeket, de még azokkal se állt vissza az ask ár közelébe se.
És ismét, helyi főkereszt: GBP/USD, brit revolut illetőséggel. -
-
Kasya
nagyúr
A Revo váltás utóbbi időben nekem sem tűnt olyan olcsónak már. Azt is látom, hogy lépcsőzetesen, ahogy többet váltok úgy ad jobb árfolyamot. Pl. 1000-1millio-10millio. Pedig Prémium csomagban egységesen "jo" valtast várnék.
-
Moleman
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
Ha aránylag sokat váltok (pl múlt hónapban 1.8m kellett hirtelen, ingyenes standard csomagban), érdemes lenne egy újabb szolgáltatót bevonni a körbe?
Pl ZEN vagy Wise? Vagy esetleg az OTP-nél kapcsoljam be az Árfolyam+ csomagot, és havonta 600 ezer forintnyi devizával onnan töltsem fel a Revolutot?
Vagy jobb a MC váltási árfolyam is, mint a Revo, ezért Curve-vel kéne feltölteni? Működik/szabad egyáltalán úgy, hogy a Curve mögött egy virtuális Revo kártya van, így kerülőúton saját magával töltöm fel egy másik devizában?
Azt tudom, hogy most az IB vált a legjobban, ideális esetben ott váltanék forintot euróra, de eddig sose jött ki úgy a lépés, azzal cigánykodni meg nem akarok, hogy egyből kiutalom a frissen váltott eurót.
-
Tomi0703
addikt
Hali!
Revpontokat gyűjtitek?
Igazából az érdekelne, hogy az üdvözlőbónuszt megadja (külön, mindegyik szintél), ha standardból pluszba, majd utána pluszből prémiumba lépek? Próbálta esetleg valaki? -
t72killer
titán
válasz
bigdady
üzenetére
Elérte az 1.34-et a kereszt, amit váltani akartam, micsoda meglepetés a revolut MÉG MINDÍG NEM VÁLTOTT
Fogtam az appot és ránéztem, mennyit ajánl ha spot market áron váltani akarnék: 1.3355, 0.33%-al a piac mögött = 0.66% spread egy főkereszten, agyameldobom... Komolyan, ezeket már kamu reklámozásért fel kéne nyomni az fca-nál... -
vmarci21
tag
válasz
Oliverda
üzenetére
még az Ultra csomagban is ilyen vastag spreaddel dolgoznak
Már 0.45%-os tranzakciós illeték van a forint alapú váltásokon, volt egy interjú a Revoluttal, ahol el is mondták, hogy ezt nekik is kell fizetni. Így annyira nem meglepő, hogy ezt nem a semmiből fizetik be.
Nem forint alapú váltásokon meg jellemzően nem rossz a Revolut árfolyama.
-
-
t72killer
titán
válasz
Oliverda
üzenetére
Figyelem, hogy mennyinél méltóztatnak végre váltani... Nem tudom, hogy ez összegfüggő-e, ha nem, akkor pl egy lakására-autóára mennyiségű összegnél már lehet egy mainstreet bank egyedi ajánlata jobb...
Ezesetben még azt se lehet mondani, hogy kelet-Ugandai dínárt akarok hátsótibeti paz-ra váltani és a szokatlan tranzakció miatt a managementnek 2 bőröndnyi bankóval el kell repülnie a két atomhatalom jegybankjához...
-
Oliverda
félisten
válasz
t72killer
üzenetére
Igen, a beetetésnek vége. És ami szerintem durva, hogy még az Ultra csomagban is ilyen vastag spreaddel dolgoznak, ráadásul sehol nincs transzparensen közölve ennek a pontos mértéke.

mAtThEw0319: Ha jól tudom, a CIB-nél (még) pont nincs jutalékmentes váltás. Az Ersténél havi 500ig lehet bankközi árfolyamon váltani amit aztán úgy és arra költesz, amire akarsz. Ez pl. egy jó csomag ilyen célra.
-
t72killer
titán
Már a revolut sem a régi, váltanék dollárt aliexpresszes vásárláshoz, Tőzsdei Bid/Ask: 1.3394/1.3397 és még efölötti számok is, én pedig 1.3380-ra adtam be az ordert (GBPUSD). Régen simán váltott a "bid" árfolyamon, főleg napközben - itt meg már lassan 0,1%-al vagyunk a beadott érték felett, mégsincs tranzakció. Értemén, hogy ez jobb, mint "mindenki másnál IS", de nem így kezdtük. Ok, nincs "fee", de simán becsalnak egy "fee"-revalót.
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
CIB, valami Eco csomag a neve, de meg nem mondom pontosan, mert nem emlékszem.
Szeretem a Revolutot használni, biztonságosabbnak érzem fizetni vele külföldön a terminálnál meg nyílván a webshopokban. Ha netán baj van, pár klikk tiltani és új virtual kártyát kérni. Amíg nem lesz ilyen és hasonló megoldás a hazai bankoknál, addig biztos, hogy a Revolutot fogom használni. Ráadásul ingyenes a virtual kártya.. és lehet több is. És az összes kártya kezel minden fajta devizát..
CIB-nél tudtommal már van ideiglenes kártya tiltás, de ennyi.. a tranzakciók nem olyan szépen átláthatóak mint a revolutnál, túl steril..
de szívesen veszem a tanácsot, ha tudsz egy hasonló funkciójú itthon elérhető bankot, vevő vagyok az újdonságra!
A bankomnál váltást úgy értetted, hogy pl €-ban töltök fel a revoluton keresztül a hazai bankom kártyájával?
-
Oliverda
félisten
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Az is lehet, hogy már jobban jársz, ha a bankodnál váltasz, attól függően, hogy melyiknél vagy és milyen csomagban.
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Bőven benne leszek a 350 ezres limitben, szóval maradok standardban, nem igazán éri meg, hogy fizetős csomagban legyek, csak érdekelt, hogy mekkora összegtől éri meg.
Jól számoltam, hogy 2,6 millió forint környékétől éri meg a plus előfizetés? Annyit szerintem még éves szinten sem váltok, nem hogy havonta.
-
Oliverda
félisten
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
A Revolut sajnos már nem nagyon éri meg, hacsak nem 1000 eurós értékű tételeket váltogatsz rendszeresen.
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Ha jól számolom akkor bőven 2 millió felett kell váltani (2,6 millió körül) ha 1%-s a felár hétköznap a standard és a plus csomagban a limit felett.
Kerestem a weboldalon, applikációban, de csak a hétvégi felárat írja (1%), a hétköznapit nem, az is 1% minden csomagban a megadott limit felett? -
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Minimum hány X ezer forint, havonta átváltása után éri meg a plus csomag inkább, mint a standard csomag?
€ -ra értem a kérdésem, ritkán, de használok még $-t meg £-t is. -
trouble
senior tag
Sziasztok!
Hitelkártyával lehet pénzt feltölteni?
Köszönöm. -
Lavar
aktív tag
Kb. egy hónapja járt le a személyim, már előtte pár héttel megvolt az új, visszaolvastam a topicban még akkor és láttam, hogy az az általános tanács, hogy meg kell várni míg ők keresnek, így nyugton maradtam.
Kicsit furcsállom, hogy nem kaptam még semmi felszólítást, csak kíváncsiságból tudja valaki mennyi idő lehet kb. mire észreveszik és szólnak? -
bigdady
nagyúr
Rendre töltöm fater bankkártyájával a Revolutom probléma nélkül. Mondjuk ugyanígy hívják mint engem
-
F.B.I.
veterán
Help!
Revolut számlámról, küldtem barátom hazai IBAN számlájára, 500.000,-Ft-ot, tegnap délután. Azt írja az infó, hogy úton a címzett bankja felé.
Izgul és nem érti, hogy miért ilyen lassú az a folyamat és mikor ér oda a pénz? Ezt én sem értem, nemrég bankkártyára utaltam, egyből megjelent a másik félnél. Számlaszámra utalásnál, miért ilyen hosszú ez a folyamat?
Ma még utaltam két részletben ennyi pénzt neki, azt meg holnapi étkezésre írja. -
pictigjis
őstag
én komolyan nem értem, mi van ezen a fórumon mostanában? mikor mondtam olyat, hogy meg kell szegni bármilyen szerződést? nem mondtam ilyet. leírtam az online fizetési rendszerek egyik jellemzőjét, ami nem vélemény, hanem tény. és eleve onnan indultunk, hogy a szerencsétlen elrontott nevű usernek semmi problémája nem lesz a revolut bénázása miatt, ha kártyával szeretné feltölteni az accountját
hogy innentől te mit magyarázol bele, az nem tartozik már a tárgyhoz
-
pictigjis
őstag
nem tudják észrevenni, ha a 3ds ellenőrzést teljesíti a user. a "name on card" mező pontosan annyit számít, mint az, hogy egy magyar utalásnál mit írsz be a számlatulajdonos nevéhez. tehát: semmit
de nyugodtan próbáld ki, ha egyszer a simplepayen fizetsz. írd csak be a névhez, hogy babszem jankó, és hidd el, teljesülni fog a tranzakció
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Anker SOLIX C300X hordozható töltőállomás (288Wh) - LiFePO4 - 140W USB-C - szivargyújtó
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xiaomi Watch 2 2027.04.09-ig Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- 216 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A kommunizmusban volt olyan utoljára, hogy megbüntettek kereskedőket ún.
.