- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
Igen, hihetetlen. Kedden délben 100km volt. Most 337.
Elképesztő! Bár van egy ötletem hogy honnan jött...
-
"nemrég láttam egy videót, amiben elmondják, hogy a neve egészen megtévesztő, mert valójában egy kínai cégről van szó, és igazából minden érzékeny adatot kiszolgáltat nekik, aki használja."
És ha láttál egy ilyen videót, akkor annak a tartalmát rögtön tényként kell kezelni?
ChatGPT:
"A NordVPN mögött a Nord Security áll, amely egy litván gyökerű (Európához kötődő) vállalat. A cég központja jelenleg nem Kínában van, és a szolgáltatás nem kínai tulajdonú."Gemini:
"A rövid válasz az, hogy nincs. A NordVPN nem kínai cég, nincsenek kínai tulajdonosai, és az adatszolgáltatása sem kapcsolódik a kínai államhoz." -
csibe1
veterán
Nekem is van külön Alis kártyám Revolutnál, de beraktam a PayPal alá, úgy fizetek Aliexpressen. Előtte a rendes kártyámmal fizettem PayPalon keresztül.
Egy időben az terjedt el, hogy nem lesz majd PayPal Aliexpressen, azért lett Revolut számlám. Aztán mégis maradt a PayPal, és beraktam a Revolut kártyát Paypalhoz.
Eddig nem volt semmi gondom az Alis rendelésekkel, csúszás előfordult, de hát általában nem a szomszédból jön a cucc.
Az allegros rendelésekhez is van külön virtuális kártya, de azt fizetés után tiltom is le. -
-
z0d1AK
nagyúr
Nem. Nem hónap fordulóra vezeti be a változásokat a rendszer, hanem dátummal. De ahogy írtam, nem módosítottak kondíciós listát, tehát a hivatalos dokumentumok alapján sincs nyoma annak, hogy lenne ilyen változás.
Érdekesség, a haza cikkek megjelenése előtt már felfedeztem ezt az anomáliát, csak én nem kezdtem el félinformációkból kitalálni dolgokat, helyette írtam a Revolut hazai marketingesének kérdést ezzel kapcsolatban. Hivatalos megerősítés nincs a témában.
-
pn4hvq
senior tag
Telefonos menüben lehet kérni kódot az újratelepítéséhez. Pár perc alatt megoldható külső segítség nélkül is. Ha nincs más nyűgje. Mert sajnos olyan is volt, akkor ufsz telefonos megoldás. Mondom ezt úgy, hogy páromnak van cibes számlája, de mindig én szembesulok a megoldandó problémákkal. Évi egy alkalommal biztosan van valami probléma az appal, aminél az egyetlen megoldás az ujratelepites.
-
-
Oliverda
félisten
Hát, az ingyenes kártyás feltöltést.

4Grider:
"mondjuk a Revolutnál sem lesz, mert lehetetlen kihozni ingyen a magyar tranzakciós illetéket"
Pedig elég simán megoldható. Az említett ingyenes kártyás feltöltés többet kerül a Revolutnak, így könnyen kiválthatnák vele, ha kivennék a standard csomagból.
-
Monyos
aktív tag
Venni is lehet Revpontot, de még sosem vettem, annak nem is látom értelmét...
Premium csomagban minden 2000 Ft elköltése után ad 1 pontot. Azaz teljesen ingyen van, ha amúgy is használnád a szolgáltatást.Az elején ingyen kaptam 3000 pontot, mert megcsináltam az első kihívást. Talán 150 kártyás vásárlás 3 hónap alatt. Azóta sikerült kb. megduplázni csak azzal, hogy Revolut kártyát használok legtöbb esetben. Így a 30.000 Forintos Premium árából 20.000 Forintot "visszakaptam".
-
pècsimunkás
addikt
Nèmetorszagban 2x jártam júliusban úgy, hogy nem fogadta el a Revolut kártyát a terminál.
Egy húsboltban, ès egy Toyota márkakereskedèsben!
Utóbbinál azt hittem, lehídalok!
Utólag kiderült, hogy Visa kártya, ezèrt nem lehet fizetni vele...
2025- ben Nèmetországban, Toyota kereskedèsben, egy műszaikt nem lehet kifizetni Visa kártyával...
-
Friczy
senior tag
Bocs, ez marhaság. Pár napja kellett újra azonosítani magam, mert a személyim (elvileg) lejárt - valójában már korábban cseréltem, de ez itt lényegtelen. A személyi természetesen az asztalon volt, nem fogtam, pont azért, hogy két kézzel fogjam a telefont, hogy ne mozduljon be, harmadik kezem meg nincs, hogy odategyem az ujjam
A profilképnél meg kirajzolja az oválist, hogy oda illesszem az arcom, ott sincs másnak helye.
Nekem is kétszer kellett nekifutnom, az első után jött az üzenet, hogy homályos lett a személyi, másodikra jó lett. -
zerodot
aktív tag
A SEPA utalásokra pont nem igaz, mivel azok teljesen ingyenesek.
Amúgy nem túl nagy ördöngösség kikeresni a díjakat...

USA-ba USD első utalás 0 Ft, többi 150 Ft.
De ha van kártyás/GP/AP/PP fizetési lehetőség, a legegyszerűbb azt használni.
-
axioma
veterán
csak utalast fogad el? en amikor meg ebay-eztem siman paypallal fizettem, usd kartyat (itt revo) tenni moge ES atallitani hogy paypal ne konvertaljon hanem usd-ben terheljen [persze ha nem ebay akkor is lehet paypal fizetes felajanlva]
azt amugy tedd hozza, hogy vam/afa hozzajon (jellemzoen csak afa), szoval ugy hasonlitsd (bar van ahol benne van a szallitasban a vam/afa, global shipping program) -
zsamiatt
őstag
"Ez kb. olyan, mint hogy lyukasra rohadt vagy törött szélvédőjű autóval akkor se fogsz műszakit kapni, ha szerinted azzal még nyugodtan el lehet menni bárhová."
Akor még nem jártál mondjuk az USA-ban.
Fordítva ülsz a lovon. Szolgáltató, te meg a fogyasztó. Másrészt nem így fogják ellopni a pénzed. Mehetünk tovább. -
HoTDoG
tag
Te pedig megint nem a lényegről beszélsz.
Nem kell behozni tudatos, felelős döntést és hasonlókat, majd a fogyasztóra kenni az egészet, hogy miért nem nézett szét alaposan és járt utána, hiszen megteheti, nem?Felelős és tudatos voltam akkor amikor Revolut-ot kezdtem használni 6-7 éve és ezáltal rengeteg átváltási költséget megspóroltam.
A Revolut pedig inkorrekt volt, hogy X hónapja fű alatt emelte a margin-t, tájékoztatást és transzparenciát mellőzve, és mindezt teljesen véletlenül szúrtam ki. -
Oliverda
félisten
Az aktuális árfolyamukat jelenleg csak akkor láthatod, ha adott devizapárban váltást kezdeményezel, máshogy nem lehet megismerni, sem pedig olyan könnyen kiszámolni, hisz sehol nem közlik a spreadet. Ezt a fontos információt minimum olyan transzparens formában kellene megmutatniuk, ahogy a klasszikus kereskedelmi bankok teszik: [link]
-
HoTDoG
tag
Az elmúlt 6 évben megszoktam, hogy x a spread, szinte elhanyagolható. Néha szúrópróbaszerűen csekkoltam és konstatáltam, hogy de jó, milyen olcsón váltok, mennyire megéri ez nekem.
Aztán az elmúlt hetekben, hónapokban is váltogattam. Kiírta a Revolut, hogy mennyiért váltja, igen. De nem ellenőrizgettem. Aztán feltűnt, hogy mintha nem is 391 lenne az EURHUF, mert épp az egyik híroldalon láttam, hogy 395. Aztán elkezdtem összenézni és lám, fű alatt árat emeltek, nem is keveset, csak erről elfelejtettek szólni. Azt pedig nem reklámozzák, hogy épp mennyi a bankközi árfolyam.
Miután már észrevettem, hogy többe kerül nekem - amiről nem szóltak - persze átmehetek másikhoz, ahol olcsóbb, esetleg transzparensen tájékoztatnak is ha árat emelnek menet közben, ne csak úgy magamtól vegyem észre, hogy drágul. Pláne ha már egy Metál szintű csomag előfizetője is az ügyfél.Erről szól a mondandónk lényege, remélem így már megérted, hogy a példáid miért nem állják meg a helyüket.
-
Oliverda
félisten
“Mégis mi a fenének kellene ezt tudnom?”
Talán azért, hogy könnyen el tudd dönteni, melyik bank szolgáltatását vedd igénybe, melyik a kedvezőbb számodra. Vásárolni is úgy szoktál, hogy találomra bemész egy boltba és megveszed ott a terméket, legyen rajta bármilyen nagy az árrés?
-
Kasya
nagyúr
Pár éve még azt sem lehetett tudni (egyszerű magyar banktól kapott bankkártyával fizetéskor), hogy a ma beterhelt összeget hány nappal később, milyen árfolyamon fogja majd véglegesíteni, és miért éppen akkor és annyiért.
Ma sem lehet. 3 napja fizettem Euróban magyar Rafi kártyával. Akkor azt írta az app, hogy 397 a várható valtasi ráta (394.5 volt talán a közép arfolyam). Gondoltam nem baj, rossz kártyát használtam de nem vészes.
Ma veglegesedett a vásárlás, 406 ft-tal váltott. -
Friczy
senior tag
A banknál a kondíciós listában megadják, hogy milyen árfolyamon váltják a kártyás vásárlásokat (jellemzően deviza-eladási árfolyam szokott lenni), az pedig szintén szerepel, hogy az mennyivel tér el az MNB középtől. A milyen árfolyamon és miért akkor kérdésre pedig az a válasz, hogy amikor a tényleges terhelés beérkezik, az aznapi devizaárfolyam számít. A tényleges beérkezés napja pedig sok mindentől függ.
-
HoTDoG
tag
"Az, hogy a kereskedő mennyiért szerzii be és mennyi rajta a haszna, az kit érdekel?"
Te honnan szerzed be az EURHUF kilóját? Nagykeres vagy kézműves USDHUF-ra esküszöl? Esetleg kapirgálós vagy legeltetős EURUSD?
Szóljatok már légyszi honnan lehet még devizákat beszerezni. Ja, hogy abból csak központi van? -
Oliverda
félisten
"Jelen esetben ugye vásárláskor pontosan látod, mielőtt megerősíted a vásárlást, hogy mennyit fogsz érte fizetni. (Nekem ez transzparensnek tűnik, de én nyilván nem értek hozzá.)"
Azt viszont nem mutatják, hogy ez pontosan menyiben tér el az aktuális középárfolyamtól, amit az EU-s szabályos értelmében mutatniuk kellene:
(10) Az összehasonlíthatóság megvalósulása érdekében valamennyi kártyaalapú fizetés esetében a pénznemek közötti átváltási díjakat azonos módon, nevezetesen az Európai Központi Bank (EKB) által kiadott legfrissebb rendelkezésre álló euro devizaárfolyamokhoz képest számított százalékos árrések formájában kell közölni. Az eurótól eltérő két pénznem közötti átváltás esetén az árrés alapulhat az EKB két különböző árfolyamából származó valamely árfolyamon is.
Nyilván azért csinálják így, hogy ne legyen annyira feltűnő, hogy mostanra mennyire megnőtt a spread.
-
t72killer
titán
Hol és mit látsz, amikor Madridban előveszed a kártyát és fizetnél?
#50504: azt nem képes "1-2 kolléga" felfogni, hogy nem a vadnyugaton vagyunk 1813ban, és vannak bizonyos NORMÁK, sőt, SZABÁLYOK.
Hihetetlen, hogy egy banknak vérremenő fanboytábora van, focicsapatot, vga-karit, politikust még megértem, de hogy egy bankot ilyen vakon kelljen mindenáron védeni, nem felfogva azt, hogy nagyjából milyen évszázadot írunk...
-
Kbali
nagyúr
Pontosan erről van szó, ezt nem érti a két kolléga, pedig képernyő printekkel igazolja éppen, hogy feketén-fehéren ott van minden költség, árfolyam, mielőtt beküldöd a megbízást.
Bankokhoz hasonlítjuk: a bankok is saját árfolyamot használnak, annyiszor változtatva és olyan mértékben, ahogy tetszik, semmi nem ír elő kötelező spread-et (szerencsére) - persze valaki bevállalhatja, de az emlegetett Wise sem azt mondja, hogy fix 0,33, hanem azt, hogy "-tól" és ő is csak az átváltó képernyőn teszi oda a keresztárfolyamot tájékoztatásul (semmiben nem lenne kötelező). -
t72killer
titán
FYI: lehet komcsi találmány, de olyan, hogy fogyasztóvédelem, ill mindenféle versenyjogi és egyéb szabályok vannak itt a #hanyatlónyugaton is. Ezügyben pl egy versenyhatóság is simán szaglászhat: ha ugye elő van írva a transzparencia, és A-cég ennek teljesen megfelelve közli az ügyféllel, hogy milyen költségei lesznek, B-cég viszont csak hímez-hámoz "majdkiderül" alapon, az nem kicsi versenyhátrány. Többek között pl én is nagyban ajánlgattam a revolutot ismerősnek ismeretlennek, mondván hogy milyen szupijó feltételekkel lehet itt pénzt váltani, messziről kerüljék el a wise-ot. Nno, hát ez mint kiderült, krvára nem valid, kvázi megtévesztő cégpolitika alapján veszik el a másik cégtől az ügyfelet.
-
nem biztos, hogy értem. Megnyomom az átváltás gombot, hogy eurót szeretnék venni.Majd utána felül kiválasztom a limitáras megbízást, és ezt látom. Nem tudok másfelől közelíteni...
ha megfordítom a váltási irányt (euróról forintra, amit nyilván nem akarok), akkor is ebben a soktizedes formátumban látom az árfolyamot...
Más menüpontból nem tudok váltani, csak ebből...
De biztos velem van a baj
-
sifarr
senior tag
Unicredit banknál augusztus végéig akció van, <18 gyerek számla nyitására 35000Ft
Dzsolo azt írta, hogy a keresztfiának keres megoldást. Az unis diákszámlát 18 év alattiaknak csak a törvényes képviselővel lehet nyitni. Tehát a keresztszülő kevés hozzá.
Erős a gyanúm, hogy a Revonál hasonlóképpen nyitható a 18 év alattiaknak számla, de ez nem tudom, mert nincs Revo számlám. -
Krethx
aktív tag
Azzal a kártyával fizettem is az App Store-ban és előfizetési havidíjat is vont le. (párszor) Aztán átrendeztem a dolgokat és utána távolítottam el az Apple ID alól. Íg már érthető miért is tudta levonni utólag. Végignéztem a tranzakciókat a Revolut és az Apple oldalon. Ami nem teljesen egyértelmű az 1,990Ft. Lehetett egy App vásárlás (és utána Refund) vagy egy App-on belüli vásárás. Mivel kettő ilyen összegű vásárlásom volt. De ez nem visszaélés hanem az Apple oldalon van /volt valami gond.
-
Laci4
senior tag
Szia!
És egy kérdés, vagy bárki máshoz is, a három vásárlásnak 3 különböző napon kellene lennie, vagy egy nap is, pl. ha ma még elmegyek pl. 3 boltba, és vásárolok 3x1250Ft ért, akkor az pipa?
Elk..tam, mert anno mikor említette nekem barátosném, azt mondta 18 ig van időm regisztrálni, és 7 napom van arra, hogy megcsináljam amit kérnek.. de akkor ez így k..ra nem így van..

Így most nem tudom, van-e értelme még elkezdenem, vagy mostmár várni kellene egy újabb promóra..

-
törölt tag
"Másik revolutos bankszámláról töltöttem rá pénzt. Nem fogadta el."
Nem szokták elfogadni, bankok sem, a befizetést, sem a bankom belüli utalást, kivéve, ha munkáltatódtól jön, mint feltétel teljesítést. Revolut csak saját számlát vagy kártya hozzáadását tekinti elfogadottnak, más Revolutos témát nem. Egyébként sem lehetne két Revlutos fiókod, de pl Wise kártyát hozzá lehet adni, azt elfogadja összekapcsolásnak. DE már csak este 20:59 körül így van erre lehetőségetek, ha addig nincs meg, akkor úgy veszi a rendszer, mintha el sem kezdtétek volna.Ha nincs semmilyen számlája sem forint, sem deviza, sem bankkártyája. De van esetleg Wise, Zen akkor annak a kártyáját használva is müködik a dolog. (Wise jelenleg nem ad virtuálist, csak fizikai rendelés esetén, ha jól tudom akciós jelleggel szokott csak virtuálist adni, fizikai nélkül). - de majd vki leírja az aktuális állást.
Szerintünk meg elég egyértelműen fogalmaznak.Töltsenek fel pénzt egy másik bankszámlájuk összekapcsolásával vagy bankkártya használatával.
Ha Revolutról küldesz, bármit csinálsz akkor nem kapcsolsz össze vele semmit. Különösen nem a saját számláját a saját számlájával, mert csak egy revolut fiókja lehet mindenkinek.
Az időkorlátot is nézve, csak bármilyen más bankkártya jöhet szóba. Utalás már nem menne végbe, estig, Revolutra, (kivéve instant euró, ha külföldi számla tudna ilyent, de gondolom az nincs.)
Legszélsőségesebb esetben más nevén lévő kártyával is megpróbálhatod, de az kizárást is eredményezhet, a kampányból.
Előbb is kérdezhetted volna. Nem az utolsó pillanatban.
-
vmarci21
tag
nem azt írja, hogy "töltsön fel pénzt másik bankszámláról", hanem hogy "Töltsenek fel pénzt egy másik bankszámlájuk összekapcsolásával" - tehát saját bankszámláról van szó.. - amiből Revoluton csak 1 lehet mindenkinek, így ez már önmagában definiálja, hogy "kivéve egy másik Revolut számlát".
-
törölt tag
Mit kell tenniük a barátaimnak?
1. Hozzanak létre egy Revolut-számlát az egyedi ajánlási hivatkozásoddal.
2. Igazolják a személyazonosságukat – sikeresen át kell esniük az ügyfél-azonosítási ellenőrzésünkön (KYC, azaz Know Your Customer).
3. Töltsenek fel pénzt egy másik bankszámlájuk összekapcsolásával vagy bankkártya használatával.
4. Rendeljenek fizikai Revolut-kártyát (kézbesítési díjat felszámíthatunk).
5. Hajtsanak végre legalább 3 vásárlást az új Revolut-kártyájukkal – mindenki legalább 1 250 Ft értékben tranzakciónként. Bizonyos tranzakciók kivételt képezhetnek. Kérjük, olvasd el a teljes általános szerződési feltételeket, hogy tisztában légy a tranzakciókra vonatkozó szabályokkal. (Tipp: a barátaid végrehajthatják a vásárlásokat a virtuális kártyájukkal is, amíg a fizikai kártyára várnak.)
6. Minden szükséges lépést a promóció vége, tehát 2024. június 18. 20:59 GMT előtt kell végrehajtaniuk.
Még van időd, hajrá

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Team Group 32GB DDR4 3200MHz TED432G3200C22BK
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 32GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Elképesztő! Bár