Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem: ismeretlen okból elutasítják a kártyámat és a mobil app-al sem lehet fizetni (itthon, forintban). Nem tudok semmilyon körülményről ami indokolná, és persze pénz is van rajta (sőt, ma is tettem rá és azzal nem volt gond).
Azt sem tudom hol kezdjem, mit / hol nézzek meg amiből kiderülhet mit az oka. Ha van valakinek tapasztalata vagy 5lete e témában azt szívesen hallgatom!
-
Fifi
őstag
-
8
őstag
válasz
California1
üzenetére
automatikusan vált neked, hétköznap és hétvégén is, amikor a kérdésed szerint a feltöltött forinttal fizetsz külföldön euroban
tehát akkor hétköznap előre kell váltanod eurot
csak a váltásnak lehet költsége (pl limit felett vagy hétvégén), bankkártyás fizetés ingyen van minden pénznemben
-
bigdady
nagyúr
válasz
California1
üzenetére
Hétközben Revolut hétvégén OTP
-
California1
őstag
Üdvözlet mindenkinek !
Ritkán használom a revo kártyámat ezért is kérnék tanácsot .
Ha külföldön akarok fizetni akkor melyikkel lehetne jobban kijönni ?Ha revo-val fizetek a beutalt ft-al.
Vagy a rendes OTP kártyával ? Ott beállítottak
pár hete valami (euro) középárfolyamos fizetést.Köszönöm a segítséget .
-
robag93
aktív tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
1-3 banki nap
-
FireFox1996
addikt
Mik a tapasztalatok, ha revolutról utalok a saját magyar bankszámlámra, mennyi idő alatt érkezik? (erste)
-
Migiri85
csendes tag
Sziasztok! Páromnak a kártyás feltöltés nem működik, ahogy rábök a "Hozzáadás" gombra egyből hibaüzenet jön elő, hogy "sajnos valami hiba történt, próbálkozz később!" Eddig nem volt semmi gond. Nekem nincs ilyen probléma! Valami tippet tudtok adni, hogy mi lehet a gond! Köszönöm szépen!
-
Skillet
addikt
válasz
Major Lion
üzenetére
Nem, de nem fog menni boltba. A bevásárlásokat is én szoktam intézni. De ezen lovagoljunk, aki a kérdésre tud válaszolni, szívesen fogadom.
-
Skillet
addikt
Asszonynak küldenék revolut meghívót. Viszont ő mostanában nem fog tudni vásárolgatni (3x1250Ft), dolgozik.
Én meg tudnám oldani és ezzel kapcsolatos a kérdésem. Ha az általa létrehozott virtuális kártyát a saját telefonomon a walletemhez adom és intézem helyette a dolgokat, az működhet?
-
Oliverda
félisten
válasz
petike2014
üzenetére
Olvasgassatok: [link]
Valószínűleg feltelepített egy olyan appot, ami a háttérben szépen csendben kiszolgáltatta az adatait.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
axioma
üzenetére
Az Apple Pay-hez hozzáadáshoz ha jól tudom, SMS hitelesítés is kell. Az adott felhasználó is kapott ilyen kódot. Azt vagy maga adta ki (megvezetve) a csalóknak, vagy kémprogram esetén akár nem is értesült róla, hogy ilyet kapott.
Reklamálni például az Apple-nél tudnának.
De sajnos a tapasztalatok szerint ez kb. veszett fejsze nyele.
A jelenlegi szabályozásoknál ez nagyjából így működik, nem térít vissza egyik bank sem ilyen esetekben, ezért használják ezt a csalók sokszor.
Lehet vitatkozni vele, hogy miért nem a Revolut felelős ezért a visszatérítésért, de érdemes megnézni az eddigi gyakorlatokat (nem csak a Revolutnál) az ilyen típusú csalásoknál. -
axioma
veterán
válasz
z0d1AK
üzenetére
az ugy vicces lenne, ha nem a _sajat_ wallet-juk, kinel es mit tudnak mashol reklamalni??? nincsenek szerzodesben az apple pay-jel, szoval hogy kene szerinted ennek mennie?
A visszaeles a kartyaadatokkal tortent, hogy tortenetesen egy wallet-ba kerult az semmit nem valtoztat a tenyen, siman lehetett volna hogy abc-ben fizetnek vele.
Az hogy a revo feltetelezte, hogy a sajat applepay-et hekkeltek meg mert nekik az a kenyelmesebb allaspont, nem mentesiti oket akkor, ha nem az tortent. -
petike2014
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
A revolut írta vissza a panaszra, hogy ellenőrizzék a walletet mert apple pay-el lett fizetve (sose volt almás készülékük, semmi)
@#49567 bigdady ide is ez a válaszom, nincs másikhoz és mégis valószínű volt (ha csak virtuális egy külön létrehozott környezetben de kellett lennie)Számtalan lehetőség és ötlet után sincs magyarázat, hogy mi történhetett.
Annyit tudunk még, hogy egy guavapay.com nevű oldalon keresztül mentek a tranzakciók és €-t vettek fontért ami a forintos számlát terhelte be, másodpercenkén 16 alkalommal 35€ értékben (nem font ahogy korábban írtam). Egész addig ameddig az egyenleg kevesebb lett mint 35€, az fogta meg. -
Viper26
nagyúr
Úgy látszik megint szeretné levonni a már nem létező Apple előfizetéseket (upcoming alatt látom), lehet ezeket valahogy törölni?
Látok olyat, hogy "unmark", az lenne az? -
MasterMark
titán
válasz
petike2014
üzenetére
mert Apple Pay-el hajtották végre a tranzakciókat.
Ezt hol látod mivel lett végrehajtva? Akárhogy nézem a tranzakciókat, semmilyen jel nem utal arra, hogy Apple Pay-en keresztül fizettem, pedig tudom, hogy azzal fizettem. Ugyanúgy látszik mintha a kártyával fizettem volna.
-
petike2014
aktív tag
válasz
z0d1AK
üzenetére
Köszönöm. Ezt azonnal még aznap megtették. A legkörültekintőbben végiggondolva sem került elő olyan eset, esemény ahol kiadtak volna bármi adatot. Külföldi vásárlások voltak a fizikai kártyával (autópálya,bolt, semmi nem megbízható hely) és internetes belföldi.
Helyalapú biztonság be volt kapcsolva, a többi mind ki (érintéses,mágnescsíkos stb)Ahogy írjátok valahogy Apple Walletbe került bele, mert Apple Pay-el hajtották végre a tranzakciókat.
Valós hozzáadásról nincs tudomás, értesítés és jelzés sem.
Valószínű, hogy az alábbiak közül valami történt - viszont érthetetlen, hogy minden nyom nélkül:
-Kamu oldalon megadott megerősítő kód (nem szoktak)
-Egy alkalmazásban felugró értesítés jóváhagyása (előfordulhat)
-Telepített kémprogram az eszközön (előfordulhat)Közös álláspont a segítő szándékúakban akkor ezek szerint, hogy nagyjából semmit nem lehet tenni ?
Fontos kérdés még, hogy a megelőzés céljából milyen intézkedéseket érdemes megtenni?
Köszönöm mindenkinek!
-
z0d1AK
nagyúr
Amikor telefonnal, Google Pay, vagy Apple Pay segítségével fizetsz a kereskedődél, akkor a terminálon nem a Revolut (vagy egyéb) kártyáddal fizetsz közvetlenül, hanem a Google, Apple által generált virtuális kártyával és ezt a tranzakciót terheli tovább a szolgáltató a bank felé.
Ahhoz, hogy a kártyádat hozzá tudd adni egy ilyen szolgáltatóhoz, nem csak a kártya adatokra van szükség, hanem a felhasználónak hitelesítenie kell, hogy hozzá akadja adni.
A csalók pedig ezt használják ki sokszor. Te, mint felhasználó jóváhagytad, vagy aktívan közreműködtél ahhoz, hogy a kártyádat hozzáadják az adott készülékhez (ez lehet egy kamu oldalon megadott megerősítő kód, egy alkalmazásban felugró értesítés jóváhagyása, esetleg egy telepített kémprogram az eszközön elvégzi helyetted az adatok továbbítását). A Revolutnál egy ilyen próbálkozásnál annyi látszik, hogy volt egy Apple Pay tranzakció (az valóban gond, hogy a felhasználó nem látja milyen felületen keresztül történik a fizetés, nála a kereskedő adatai jelennek meg). Szóval ilyen esetben a kártyás csalás az Apple Pay virtuális kártyájával történt, nem a Revolut kártyájával közvetlenül. Ezért nem vonhatja vissza a tranzakciót közvetlenül a bank. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
petike2014
üzenetére
Tegyen rendőrségi feljelentést.
Valószínűleg a szokásos csalás, kiadta csalóknak a szükséges adatokat, ők meg visszaéltek vele. Ha Apple Pay mögé tették a kártyát és azzal fizettek, akkor a Revolutnak valóban nincs illetősége az ügy kezelésében, ezért utasították el. -
bigdady
nagyúr
válasz
petike2014
üzenetére
Nem hangzik jól
-
laleeee
őstag
válasz
UberMutant
üzenetére
De ez havi vagy napi limit ?
-
bigdady
nagyúr
válasz
petike2014
üzenetére
Nézze meg hany eszközhöz van párosítva az appja
-
-
petike2014
aktív tag
Sziasztok! Mai napon ismerős feltételezhetően fizikai kártyájának adataival ameddig ő dolgozott (telefon nélkül, nem is fért hozzá), 16x35 GBP-t terheltek londonba (másodperces eltérésekkel), ebédszünetkor az összeg még rajta volt (ekkor érzékelte), azonnal tiltotta a kártyát és visszaélést jelzett app-on belül. Délutánra eltűnt az addig feltételezhetően terhelés alatt levő összeg a számláról.
Revo válasz: nem találtak gyanús eseményeket.Van valakinek tapasztalta, ötlete merre lehetne elindulni, hogy visszaszerezzék az ellopott pénzt?
Köszönöm
-
laleeee
őstag
Sziasztok miért nem tud nekem egy barátom küldeni bankkártyás fizetéssel 80000 ft-ot van valami limit ? Ma már küldött 80 ezret, mikor lehet ezt majd újra bankkártyás fizetéssel megoldani ?
-
pictigjis
őstag
gondolkodom, hogy az állandó külön utasbiztosítások és külön éves autóönrész biztosítás helyett revolut metalra váltok. igen, olvastam az xcoveres sztorikat, de mégis megkérdezem: volt valakinek esetleg utasbiztosítással vagy autókárral kapcsolatos kárbejelentése? ha igen, mennyire volt sima az ügyintézés?
az autóönrész biztosítás, amit eddig használtam, tavaly nagyon simán kifizette a szicíliai defektünk kárértékét, szóval érdekelne, hogy az xcovertől mire lehet számítani
az tény, hogy a metal egy évre 48e huf, míg egy utasbiztosítás 4 főre és 11 napra 20 ezertől kezdődik, az autóönrész meg további kb. 40e egy évre
-
8
őstag
válasz
stuka20
üzenetére
https://help.revolut.com/hu-HU/help/app-features/vaults/how-do-spare-change-round-ups-work/
megtakarítás: nincs, nem, van jobb (kb bármi más)
-
stuka20
senior tag
Üdv!
Ez az "aprópénz megtakarírás x1-x10-ig hogyan kell értelmezni? (infó "i" betű nálam nem működik)
Továbbá van értelme használni a "megtakarítási számlát"? Érdemes revoluton megtakarítani vagy ilyen célra van jobb alternatíva? (pl. a posta mostani megtakarítási programja, amit 10 éven keresztül kell x összeget fizetni havonta, amit leteltével majd kivehetsz + van valami adókedvezmény jóváírás is)
A posta csak egy példa volt, hogy mire gondolok. -
Angelotti
tag
válasz
z0d1AK
üzenetére
Tudom, hogy tudok utalni, fogadni.
Magával a fizikai kártyával történő pénz fogadásra/jóváírásra gondoltam egy "mezei" terminálon keresztül.
Egy hülye példa. Szolgáltató helyen nincs revolut, véletlenül többet fizetettnek/fizetek, vagy csak sztórnozni szeretnék valamit ott helyben. Vissza térítést szeretnék, gondolnám, hogy egy pro kártyával csak hozzá érintem a terminálhoz és egyszer érkezik az összeg.
Bocsánat, ha bonyolult voltam.
-
Angelotti
tag
válasz
z0d1AK
üzenetére
Standard csomagom van, egyelőre egy virtuális kártyával.
Egyszer dobta fel a leírást a standard pro kártyáról, akkor csak atfutottam, később pedig az alkalmazásban nem találtam semmilyen infót. (itt megjegyeznem, hogy lehet én voltam a béna)
A Standard Pro csak azért volt szimpatikus mert, ha jól olvastam azt a kártyát nem csak terhelni lehet, hanem "jóváiratni" is. -
z0d1AK
nagyúr
Két oka lehet:
1. Biztosan nincs? (Meg sem tudnám számolni, hogy hány esetet láttam, hogy a felhasználók anélkül csináltak meg valamit, hogy fogalmuk volna arról, hogy az van.)
2. Előfordulhat, hogy a Pro kártya rendelés csak opcióként jelenik meg és akkor tudnál ilyet rendelni, ha mellé megcsinálod az alszámla beállítását.Egyébként a te esetedben marad a normál standard kártya. Már csak azzal kell számolnod, hogy mikorra kell a kártya, hiszen az olcsóbb standard szállítással 1-4 hét is lehet mire megkapod, a drágább expressz szállítással meg kb. 3 munkanap.
-
z0d1AK
nagyúr
Az én tapasztalatom az, hogy nagyon sokan választanak rosszul csomagot a Revoluton. Hogy ennek mi a pontos oka, arra nincs egyértelmű válasz. Rossz edukáció, nem megfelelően megállapított igények, félreértések, félinformációk.
A te és az ő kommentje is lehet erre példa, hiszen a lakossági Standard kártya mellett a Pro kártyára kérdezett rá, amely utóbbi nem egy előfizetési csomaghoz, hanem egy üzleti alszámlához tartozó kártya (és nem használható nyaralásra).
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Angelotti
üzenetére
Nagyon egyszerű. Ahogyan leírtad, ez egy nyaralás, tehát a személyes számládhoz rendelsz kártyát, azaz sima standardot.
A Pro kártya kizárólag a Revolut Pro üzleti számlához rendelhető és ezzel csak az egyéni vállalkozáshoz kötődő költségeket lehet rendezni, személyes pénzköltést nem. Felmerül a kérdés, egyéni vállalkozó vagy, ezért van Pro alszámlád? -
Angelotti
tag
Sziasztok!
Kb egy éve van Revolutom és szeretnék egy fizikai kártyát rendelni. Euro-val akarok fizetni, némi pénzt levenni vele külföldön nyaralások, utazások alkalmával. Melyiket érdemes?
Standard, vagy Standard Pro?
Köszönöm!
-
zsola400
senior tag
-
Fifi
őstag
válasz
Pharaoh
üzenetére
Utoljára előtted ~1 hete ott a válasz.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
robag93
üzenetére
Litván forrásadót vonnak le. Neked Magyarországon adóbevallási kötelezettséged lesz rá és a hazai adóterheket, kötelezettségeket kell megfizetned a következő évben, amikor leadod az adóbevallásodat. A kettős adózás elkerülése miatt a litván forrásadót össze lehet vezetni a hazai adóval, csökkentve az itthon fizetendő összeget.
Egyébként nevetségesen alacsony amit adnak.
A Lightyear mindenkinek 5%-ot ad a forintra és még csak előfizetés sem kell hozzá. -
Pharaoh
aktív tag
Hi!
A limit áras deviza váltasokatt hol találom, amik még nem teljesültek? Adtam meg limit árast és nem találom hogy módosítsam.
Köszi
-
nfsu17
veterán
Ma láttam a Duna Bank győri fiókjánál (9021 Győr, Aradi vértanúk útja 15.) lévő külső ATM-re az van ráírva, hogy "Revolut kártyát az ATM nem fogad el".
-
bigdady
nagyúr
Webes felületen (chrome) nem lehet semmit csinálni? Csak egyenleget lehet nézni?

-
-
Xtomi
tag
Sziasztok! Erste és Cib bankkártyákról lehet feltölteni revolutra?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
TrollBalint
üzenetére
Persze, csak hogy számoljon ezzel, mert nem mindegy, hogy valaki azt hiszi korlátlan, vagy 3 év.
-
válasz
petipetya
üzenetére
1. igen
2. tudtommal csak forinttal lehet tölteni, illetve ha van deviza kártyád, akkor azzal, de ott nincs váltás
3. igen. Ha nem kellett az ajánlós - jutalmas rendszer miatt rendelned fizikai kártyát, akkor az automatából pénzfelvételen kívül nem lesz rá szükséged soha.+1: váltásnál akkor jössz ki jobban, ha előre váltasz, limitáras megbízással.
-
petipetya
nagyúr
Sziasztok! App telepítve, standard számla megnyitva. Külföldi rendelésekhez (pl. aliexpressz és EU-s cipőboltok) hogyan érdemes használni a legkevesebb deviza váltási költséggel?
1. Elegendő a HUF számla, online vásárlás előtt feltöltöm a megfelelő HUF összeggel, és hétvége kivételével a Revolut bankközi árfolyamon váltja USD vagy EUR-ba?
2. Nyissak USD vagy EUR számlát is? Ha igen, oda közvet lenülkártyás fizetéssel ne töltsek fel, mert akkor a magyar bankom váltaná? Tehát feltöltöm a HUF számlát, majd hétvége kivételével átvezetem az EUR számlára a megfelelő összeget, és mehet az online fizetés a Revoluttal?
3. Kártyából elegendő a virtuális, ha csak online vásárlok vele?
-
8
őstag
válasz
bferenc
üzenetére
https://www.revolut.com/hu-HU/legal/paid-plans/
12. pontnál nézelődj
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- iPhone / Macbook / Laptop javítás Újpest!
- X1 Carbon Gen10 27% 14" FHD+ IPS i7-1260P 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7600K / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- iPhone 16 128GB Ultramarine Karcmentes, 100% akkuval!
- Thrustmaster t300 Ferrari+tlcm pedál(garanciás)!
- Apple iPad Air 5.Gen 64GB 100% (1év Garancia) - AKCIÓ
- HP ElitBook 840 G10 netbook / 12 hónap jótállás
- Itachi! Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R7 9800X3D/ 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB Nvme SSD
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- GYÁRI TÖLTŐK: USB-C / DELL / LENOVO / HP / FUJITSU / TOSHIBA / Asus / Macbook /// Bp,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

én ma a gázszámlát nem tudtam befizetni, mert kérdés nélkül letiltotta az MVM-et annak ellenére, hogy korábban 40 alkalommal fizettem a számlájukat.