Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, ma szerettem volna felvenni eurot otp atmből, ebben a hónapban még nem volt készpénz felvételem és a 75k az kb 177€ lenne.
Az idegen kártyás 100€-os limit miatt két részletben szerettem volna felvenni, az első 100€ simán ment, viszont a második 75€-ra azt írta ki, hogy hiba 46 nincs elég pénz a számlán, kétszer is próbálkoztam, mind a kétszer ugyanazt a hibát írta ki.
A számlán bőven van 75€-nál több euro, dollár és forint, mi lehetett a problémája?
Illetve ismert atm, többször vettem már itt fel kétszer egymás után kb ugyanennyit. -
bigdady
nagyúr
Valaki vett már fel 12.02 óta eurót OTP ATM-ből?
-
vmarci21
tag
válasz
axioma
üzenetére
Magyar bankszámla esetén mindenki fizet tranzakciós illetéket, a lakóhelyétől függetlenül.
Mert ugye hogy kire vonatkozik a törvény, az egy felsorolás, ebből idéztem azt a részt, ami a nem Magyarországon működő, de magyar adó illetőségű felhasználókra vonatkozik. De ebben a listában benne van az is hogy Magyarországon működő pénzintézet.
És ugye a lista úgy van megfogalmazva hogy ha bármelyik igaz, akkor kell az adót fizetni, így az összes elem unióját kell érteni alatta.Tehát leegyszerűsítve:
Magyar pénzintézet - fizet mindenki után
Nem magyar pénzintézet - csak a magyar adóilletőségű felhasználók után fizet -
-
Friczy
senior tag
válasz
axioma
üzenetére
Pontosan a külön cég számít. Az OTP-nek több országban van leánybankja, amelyek helyi illetőségű cégek, nem közös működésűek a magyar OTP-vel. (mellesleg a romániai OTP leányvállalat már nem is az OTP-é) Így természetesen a romániai szabályok vonatkoznak a román leányvállalatra.
-
Friczy
senior tag
válasz
bigdady
üzenetére
[link] "A magyar felhasználók ingyen utalhatnak számos devizában, így például a hazai bankszámlákra történő forint átutalás is díjmentes jelenleg. Léder Tamás elmondta, hogy ez nem azt jelenti, hogy nem fizetnék meg a hazánkban elérhető pénzügyi tranzakciós illetéket, sőt. A Revolut a magyar felhasználók után évente tízmilliárd forintos nagyságrendben fizeti be a hazai költségvetésbe a tranzakciós illetéket. Azt nem árulják el üzleti okokból, hogy pontosan mennyit."
-
axioma
veterán
Hat, azert sztem nem egyertelmu, ertem hogy mire gondolt a kolto [=jogalkoto, mindenhogy fizetsz b. paraszt], de az otp roman ugyfelek nincsenek Mo-on, igy otp hiaba magyar, nem fizetnek... persze lehet jonni a kulon ceggel, de akkor most mi szamit, h otp-skent hol vegzem a tranzakciot, vagy hogy az otp magyar, igy minden utan fizet, romanok utan is? Naugye. Akkor meg Erdelyben nekem se szsmoljak fel.
Meg hogy lehet kismillio kulfoldi szolgaltato aztan kipeceznek 1-2-t, a tobbi meg nem szamit? Mitol mas a revo, mint egy Morgan Stanley? -
vmarci21
tag
válasz
vmarci21
üzenetére
Amúgy ha nem akarsz tranzakciós adót fizetni, arra ez a megoldás:
(4) Az (1) és (2) bekezdéstől eltérően nem keletkeztet pénzügyi tranzakciós illetékfizetési kötelezettséget:
k) * az egységes adatbeviteli megoldás útján benyújtott vagy fizetési kérelemmel kezdeményezett azonnali átutalási megbízás, ha a
fizető fél számlatulajdonos természetes személy
Tehát vagy fizetési kérelmet kell indítani, vagy a számlaszám gépelése helyett egy a GIRO szabványnak megfelelő QR kódról kell az utalás adatait beolvasni.
-
vmarci21
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Ezek egyike sem feltétel a jogszabály szerint, mindegyik EU-s pénzintézetnek fizetnie kell a magyar adóilletőségű személyek után, aki Magyarországon ügyfeleknek nyújt ilyen szolgáltatást.
-
salapp
addikt
Bátyám wise-os. Most mondja, hogy januártól már ott is lesz 0,9%-os
maffiaqrmányadótranzakciós illeték.
Tudtok valamit arról, hogy a Revolut is befekszik-e ennek vagy érdemes neki visszatérnie?
Külföldi vásárlásokat és szállásfoglalásokat fizette wise-ról. -
emcee825
csendes tag
-
ddsteel
senior tag
Sziasztok, magyar BIN-es Revolut kártyánál maradt a költségmentes 75E Ft felvétel OTP automatánál? Írta valaki korábban, hogy ez esetleg megszűnik.
-
Bacusuz
őstag
sziasztok
Thaiföldre kellene utalnom de nincs iban számuk és nem enged tovább az új hozzáadásánál.
csinált már valaki ilyet? hogyan kell? -
válasz
sharp4
üzenetére
Ez nem úgy működik, hogy ha akarsz venni valamit, és nincs elég pénz a revolut számládon, akkor automatikusan feltölti vásárlásnál. Ha nincs elég pénz a számlán, hogy megvegyél valamit, akkor egyszerűen nem fogsz tudni fizetni. A revolut egy bank, itt bankszámlád van, még ha nem is magyar bankszámlád.
Ahhoz hogy megvegyél valamit, már ott kell lennie a revolut számlán a pénznek.Egy példa:
Be van állítva, hogy ha 100 ezer forint alá megy a pénzed a revoluton, akkor töltse fel 100 ezerrel. Jelenleg 105 ezer forint van a számlán. Venni akarsz valamit 108 ezerért. A fizetés el lesz utasítva, mert nincs annyi pénz a számládon.Persze azt beállíthatod, hogy mondjuk mindig nagy összeg legyen rajta (pl félmillió forint), így mindig tudsz majd revoluttal fizetni akkor is, ha több százezres kiadásod lenne. De kérdés, hogy ezt akarod-e?
Én személy szerint általában megnézem, hogy van e elég pénz a revolut számlámon fizetés előtt, és ha nincs, töltök fel rá.
-
sharp4
őstag
Sziasztok!
Eddig Curve kártyát használtam. Hogyan tudom a Revolut kártyához hozzárendelni az OTP-s kártyámat, hogy arról vonja a pénzt?
-
Blackhole13
senior tag
Revolut X-vel mik a tapasztalatok? Lehet olvasni bugokról kifizetésnél.
Ezek vajon csak kezdeti problémák voltak? A revo 2%os crypto váltási díját szeretném elkerülni. -
8
őstag
Weekend mark up fees
All customers, regardless of their plan, will be charged a 1% fee on all exchanges made on the weekend between 5pm Eastern Standard Time (EST) Friday and 6pm EST Sunday. -
mzso
veterán
Helló!
Korábban is volt 1%-os "hétvégi átváltási díj"?
Ráadásul már pénteken... -
Kasya
nagyúr
Lehetséges, hogy a Revo elfelejtette levonni a díjat?
-
Pfiucska
senior tag
válasz
Pfiucska
üzenetére
Vegul egy hosszas procedurat elkerulve (erste tbsz-rol kellett kivarazsolni a penzt), az erste ajanlatat elfogadtam, ami ott helyben megoldotta a problemat. Revo volt a legjobb ajanlat, utana ~30eft diffivel az erste (~28.000 eurorol beszelunk), majd a wise. A revot azert offoltam vegul mert kellett volna devizaszamlat csinalnom az erstenel, majd onnan kiszedni a penzt (es utana esetleg bezarni a szamlat). A problema ott volt, h kartyat 10 munkanap mulva kaptam volna, az utalasi koltseg meg magasabb lett volna, mint amennyit sporolok a revoval. Varni nem akartam, barmerre elindulhat az arfolyam ennyi ido alatt, ez a szint (410.55-t kaptam erte egyebkent) meg teljesen megfelelt nekem.
-
Kasya
nagyúr
válasz
animatrix11
üzenetére
otpről akartam rárakni pénzt aminek a költsége 8k lett volna
Nem utalni kell, hanem "kartyas fizetessel" feltolteni, ami ingyen van. -
7Heads Drago
veterán
válasz
animatrix11
üzenetére
Utalni akartál rá?
Elvileg bankkártyával töltöd fel akkor ingyen van, ha mindkettő FT-os és magyar a címed is amit beállítasz. -
animatrix11
őstag
ezen regisztráltam: [link] qr-t adott azon keresztül telepítettem az appot, nem mintha a play áruházban nem lenne, rakás szar az egész, ebay vásárláshoz csináltam, 8kval lett volna olcsóbb valami, otpről akartam rárakni pénzt aminek a költsége 8k lett volna
fejeltős ezekután -
powernap
tag
Sziasztok, évek óta van revolutom, igazából sosem használtam semmire, az össz pénzforgalom ami átment rajta kb lehet vagy 100k HUF. A kérdésem az lenne, ha egy 4k USD körüli tartozás rendezését ide kérném, lehet e belőle zárolás/magyarázkodás? Ha igen, akkor mit kell beküldeni, vagy hogy megy ez? Nem szeretném forintba váltatni, és magyar számlán tartani. köszönöm

-
Regisztrációkor hogyan lehet osztrák lakcímet rögzíteni, ha magyar felülettel és telefonszámmal indít vki?
-
Noxy
veterán
válasz
animatrix11
üzenetére
-
Kasya
nagyúr
válasz
animatrix11
üzenetére
Eliras, vagy te tenyleg nem a Revolut, hanem "revoult"-ra regisztráltál?
Bár teljesen atveres szagu, PC-re vagy telefonra toltotted le az appot? Ha telefonra, akkor áruházbol?
-
teptep
őstag
válasz
animatrix11
üzenetére
Igen! A revoult már csak ilyen lenyúlós lap. Tuti nem kapsz vissza semmit!
Hogy kerültél oda? Ki ajánlotta? És miért írod be mindezt a revolut topicba? -
animatrix11
őstag
válasz
animatrix11
üzenetére
Írtam az ügyfélszolgálatnak, elvileg visszakapom a pénzt
-
animatrix11
őstag
Sziasztok
Pár napja regisztráltam a revoultra, pc-n kezdtem el adott egy qr kódot ami alapján letölthetem, regisztrációnál kért egy euros utalást, azt hittem a bankkártyát ellenőrzi, volt már ilyen más felületen, után kért volna pár euros utalást valami kitchengora, de már azt nem küldtem el, most csak úgy levont 37 eurot, azt sem tudom mi az a kitchengo, hogy lehet ezt kikapcsolni, revoult.com-ról indítottam az egész regisztrációt
Köszi
-
Dwatti
addikt
Sziasztok ! Teljesen új felhasználó vagyok most regisztráltam a Revolut appban.
Egyenlőre számomra idegen minden. Regisztráció végén kéri hogy töltsem fel a számlám . Mennyi a minimális összeg amit elfogad ?
Amire szeretném majd használni az a Bookingon fizetés- ez működik ?
Aztán majd ha már értek mindent akkor netes vásárlásra is. -
pictigjis
őstag
ide beírod az első nyolc számot
vagy használod ezt a táblázatot
-
pictigjis
őstag
válasz
sopruk
üzenetére
igen, pontosan tudom, hogy erről a cikkről van szó, csak már az eredeti forrás részéről egy nagy adag hozzáköltés alakult ki, amit aztán tényként kezdett kezelni mindenki
ha "külföldi kártyákra" vezetnek be díjtételt, az csak BIN alapján működik, tehát a magyar BIN-es revolut-kártyák ugyanúgy belföldiek maradnak, mint eddig. természetesen be lehet állítani kibocsátóra is bármit, az viszont egy másfajta korlátozás, és szó szerint nem erről volt szó
a lényeg tehát: csak a gyakorlatban fog kiderülni, pontosan mi is fog történni, és ha a megfelelő hirdetményekben ez nem pontosan fog szerepelni, akár az esetlegesen felszámított díjakat is vissza lehet majd kérni az otp-től
-
sopruk
senior tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Ezen cikk alapján indult el a téma a Wise topicban is
Erre figyelj majd, ha OTP-automatánál használnád a Revolut-kártyádatEz így tényleg érdekes lesz, hogy majd mit vesz figyelembe az otépé, a magyar bint, vagy hogy külföldi a kártya kibocsátó...
-
trouble
senior tag
Sziasztok, lenne egy kérdésem:
most, hogy az otp dec.1 - től díjat fog felszámolni a revolut kártyával töténő kp. felvételért
érdekelne, hogy melyik hazai bank automatánál ingyenes a kp felvétel?
-
mrots
tag
válasz
Pfiucska
üzenetére
En azert lehet, kernek egy egyedi ajanlatot a banktol, ahol jelenleg a penz van, vagy attol a masik banktol, ahova a penz kerul. Nemsokara nekunk is valtani kell egy szemmel lathato osszeget. A wise-t mi kihuztuk, mert 1% dijjal valt, ami nem sok, de az osszeg nagysaga azt jelenti, hogy tobb, mint egy millio csak a dij. A revolut jobb aron valt, de azon meg nem szivesen forgatunk at ekkora penzt. Ha eljon az ido, a sima banktol fogjuk megkerdezni, hogy mennyit enged a felebol.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, lenne két kérdésem.
Az egyik, hogy nemrég frissült az app és az általam elég gyakran használt "átváltás" opciót kirakta a továbbiakba és a helyére az "áthelyezés" került, amit sosem használok.
Van arra lehetőség, hogy az átváltás gombot visszarakja a főképernyőre?A másik kérdésem, hogy jelenleg ingyenes csomagban vagyok, teljesen kimaxoltam a havi 350k váltási keretemet, két hét múlva van számlafordulónap.
Ha én ma fizetek elő plusra, aminek 1.050k a limitje, akkor abból lejön a 350k vagy 1.050k-t lehet majd váltani?
Illetve akkor a számlafordulónap is az előfizetéstől kezdődik gondolom, nem pedig a régihez mérten? -
-
Pfiucska
senior tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Pont ezert kerdeztem ra. 7.500 ft nem tetel mert a 30.000€-ra tobb mint 100.000 ft-t irt a revo. Elobbi tok oke, ekkora osszegnel kerekitesi hiba, utobbit sokaltam.
Szerk.: de akkor a lenyeg, h 14 napot kovetoen ha lemondom, beterhel egy kis extra feet, viszont igy nem sertek semmi szabalyt, ha jol ertem. Ennyit nekem meger, ha nem b.sz.ksz.n.k velem, sok penzt megtakaritottak mar nekem.
-
pictigjis
őstag
egy teljes hónapra nem tud. legkevesebb három hónapra tud, mert 14 nap utáni lemondás esetén két havi előfizetési díj fizetendő "early termination fee"-ként. ezt a (premium esetén) 7500 forintot elég kevesen szokták bevállalni azok közül, akikben felmerül a "hogyan oldhatnám meg legolcsóbban" kérdés, de valóban, bízzunk benne, hogy a kérdező a kivétel és mégis sportszerűen tervez játszani. akkor viszont ezzel a 7500 huf-os költséggel kell számolnia, erre valóban van lehetőség
-
pictigjis
őstag
válasz
Pfiucska
üzenetére
nagyon jól rémlett. mert ha azt csinálod, hogy előfizetsz prémiumra, aztán a 30 ezer euród átváltása után egyből lemondod, te is a normális usereket szívatod meg. mert az ilyen veszteségeket nyilván ki kell pótolni valahonnan, aztán majd nézhetjük, hogy még szarabb lesz a revolut árfolyama
az a fillérszexualizáló mentalitás, ami itt megy, komolyan szánalmas. a szabályok meg azért olyanok, amilyenek, mert a 14 napos elállási jog az eu-ban kötelező, tehát a revolutnak is biztosítania kell, csak hát nem minden ország olyan balkáni mentalitású, hogy ezzel folytatólagosan és rendszeresen visszaéljen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Anker SOLIX C300X hordozható töltőállomás (288Wh) - LiFePO4 - 140W USB-C - szivargyújtó
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Ventilátorok 120/140mm és modding termékek kitűnő árakon! Mennyiségi kedvezmény!
- iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4594
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4684
- GAMER PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest