- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
pècsimunkás
addikt
válasz
teptep
üzenetére
Az nem lehetséges, hogy a eurós számláról kivett összeg miatt számolták fel az 1200 forintot.
Írtam is, hogy elfelejtettem megnézni, hogy mennyi forint van a számlámon.Szerk.: igaz, nem írtam oda, hogy Revolut Visa kártyám van.
Látom emlèkeztèl, hogy nemrèg kèrdeztem, hogy mi a helyzet a pènzfelvètellel
-
zerodot
aktív tag
válasz
teptep
üzenetére
Igen, arra az egy mondatra reagáltál, csak nekem erről pont az jut eszembe, amit te írtál nekem feljebb, miszerint a teljes hsz-t kell nézni, nem egy kiragadott részletet

Szóval szerintem nem volt első és második kérdés, hanem az egész hsz 1 kérdés volt, sőt azzal a hsz-al együtt értelmezendő, amelyikre válasz volt (#55565). Megint az a fránya kontextus...
De befejezem, túlbeszéltük, nem ér annyit, hogy tovább offoljuk ezzel a topikot.
-
zerodot
aktív tag
válasz
teptep
üzenetére
Nem, az hogy "dec.31-ig nem számolják fel", az pont a helytelen állítás volt, mivel a normál utalásokról volt szó. A helyes válasz(ok) azok voltak, hogy a dec. 31 dátum _nem_ ezekre vonatkozik, hanem másra. Az aláhúzott rész teljesen irreleváns, hiszen maga az idézet másról szól, mint amiről a beszélgetés folyt.
Te ragadtad ki a részletet, nem én. Az, hogy "ott a link, olvasd el", bocs, de elég gagyi hozzáállás. A link arra van, hogy a részleteket elolvashassa akit érint/érdekel, nem pedig arra, hogy abból derüljön ki, hogy maga a hsz igazából az ellenkezőjét jelenti, mint amit sugall...De azt hiszem kezdem érteni, hogy itt valójában az lehetett, hogy te arra fókuszáltál, mi történik majd dec 31-én, nem pedig a kérdés lényegére, ami ugye az volt, hogy honnan jön az, hogy itt dec 31-ig semmi negatív változás nem lesz. Félreérthetted a kérdést. És ezért nem értetted aztán jól az én válaszaimat sem.
-
Friczy
senior tag
válasz
teptep
üzenetére
Ez az 'Azonnali utalások más Revolut felhasználóknak' fejezetben van. Az utána következő 'Belföldi átutalások' fejezetben ez nem szerepel. Én ez alapján úgy látom, hogy az 50ezer Ft feletti normál belföldi utalásokra vonatkozni fog a tranzakciós díj. Ha ezt jól értelmezem, akkor téves az az állítás, hogy december 31-ig semmi negatív változás nem lesz.
-
zerodot
aktív tag
válasz
teptep
üzenetére
Csakhogy így tálalva pont az ellenkezőjét implikálta, mint amit kellett volna, ergó rossz válasz. Főleg hogy előtted már megválaszolták helyesen.
Amúgy meg nem kell rögtön felkapni a vizet, ez nem az én "hőn áhított kontextusom", egy fórumon szerintem alap, hogy ne félrevezető/félreérthető infókat írjunk.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
teptep
üzenetére
Az adatkapcsolat adott: mar van egy kulfoldi elofizeteses SIM kartya a telefonban, e melle erkezne meg egy feltoltos magyar SIM kartya, ami regisztracio soran meg lenne adva Revoluton magyar lakcimmel egyutt. Amennyiben persze a Revolut szamara mindegy, hogy az emlitett SIM kartya feltoltos vagy elofizeteses amig mukodik – felteve hogy egyaltalan erzekeli a kartyaknak ezt a tulajdonsagat. Szamunkra tenyleg csupan "penzugyi" oldalrol erdekes ez a kerdes, ezert is gondoltam, hogy itt jobb megkerdezni.
-
azbest
félisten
válasz
teptep
üzenetére
pedig minden jel szerint, mivel erre vonatkozó eu szabályok is vannak, mozog a pénz úgy is. Sőt, kifejezetten tiltottnak tűnik, hogy duplán szedjenek díjat az ügyféltől (direkt és indirekt módon is).. a független atm üzemetletésnél tűnik úgy, hogy jogos lehet direktben szedni díjat. Persze mivel nálunk nem euro van, így lehet, hogy nálunk nem számít semmi, meg hát úgysem tartjuk be sokszor az európai szabályokat, mert minek. [link] [link]
Még az is lehet, hogy teljesen jogos nem független atm-nél külön díjat szedni valami jogi csűrés csavarás miatt. De nem úgy tűnik, hogy ez helyette lenne más jutaléknak, hanem azon felül szedik.
-
Friczy
senior tag
válasz
teptep
üzenetére
A lényeg: az ATM használat után a bank mindenképpen pénzt kap, a kártyatársaságon keresztül. Termeszetesen a kártyatársaság ezt a jutalékot továbbhárítja a kártyakibocsátó bank felé, tehát gyakorlatilag ez bankközi elszámolás, a kártyatársaság közbeiktatásával, mert végső soron a kártyakibocsátó bank fizet a kártyaelfogadó bank részére. A közvetlenül az ügyfél által fizetett pénz valóban más.
-
azbest
félisten
válasz
teptep
üzenetére
mióta annyiféle különadó és tranzakciós adó van ránk tolva, azóta szinte minden magyar bank atm részen szivatni próbálja a többi bankot. Nem dokumentált felvételi limitekkel. Nap limitekkel. Hogy minél kellemetlenebb, kényelmetlenebb és drágább legyen. A legnagyobb bankunk a hátszéllel és erőfölénnyel persze még jobban tudja szivatni a többiek ügyfeleit, hogy arra ösztönözzék az ügyfeleket, hogy náluk legyen számlájuk... ahol szintén mindenért lehúzzák őket közvetlenül is.
-
Noxy
veterán
válasz
teptep
üzenetére
Már ne haragudj de hol van abban pénzmosásra utaló jel, ha valaki a saját OTP számláról, a saját Revolut számlára tölti fel a pénzt, amivel feltehetően egy autókereskedő cégnél vásárol egy autót.
Nyilván utaláskor meg be lehet írni a közleménybe, hogy xy típusú, rendszámú, (alvázszámú) autó vételára. 
-
Frontiner
aktív tag
válasz
teptep
üzenetére
Egy cégnek fogok utalni (autóvásárlás). Ki kérdezné, hogy miért utalok? Így fizetem ki az autó vételárát. Pont. Felvenni bankból és kp-ban kifizetni ezt az összeget kb. 40-50000 Ft + költséget jelentene. Ezért utalnám, ami a kereskedőnek sem jelent problémát. Tenném mindenzt minél kevesbb plusz költség nélkül. Ezért gondoltam erre a megoldásra.
-
Friczy
senior tag
válasz
teptep
üzenetére
Többek közt a Citibanknak is 'csak' fióktelepe van Magyarországon, mégis teljes egészében jogosult magyarországi bankszolgáltatásokat nyújtani. A számlákat Magyarországra 'áttelepíteni' igazából csak egy technikai kérdés, végigszaladnak az összes számlán, és amelyiknek magyar a fő számlája, arra beállítják, hogy a magyar fióktelephez tartozik.
-
hzsolee
őstag
válasz
teptep
üzenetére
Épp ezen dolgoznak...
'Jelenleg a magyar ügyfelek litván banki licenccel kiadott számlákat használnak, ha megtörténik a változás, magyar lesz az úgynevezett IBAN-kód. Ha pedig a Revolut helyi számlát tud majd kínálni a magyar ügyfeleinek, azzal azt is eléri, hogy a lakossági ügyfelek a fizetésüket, az ösztöndíjukat, vagy a nyugdíjukat is kérhetik Revolut-számlára.'
Gondolom ha meglesz a magyar fiók, mehet a móka -
Kerio
őstag
válasz
teptep
üzenetére
Feltöltés a K&H kártyáról van beállítva. Évek óta így használom, ezt a jelszavas dolgot a mai "karbantartás" után vezették be. Gondolom ez volt az egyik fejlesztés a K&H-nál, ami miatt tegnap 23 órától ma délig nem működött a mobilbank.
Először nem kaptam ilyen SMS-t, hogy állítsam be a jelszót az alkalmazásban, hanem csak annyi jött, hogy írjam be a már beállított jelszót. Aztán most délután újra próbálkoztam, és jött is az SMS, hogy hol kell beállítani, hogy legyen ilyen jelszavam. -
válasz
teptep
üzenetére
Hogy hogy neked litván bines a kártyád? Magyarországra magyar bineset küldenek.
mod: az az oldal nem jó ahol ellenőrizted.
Én a Revolut Mastercard kártyám bin-ét a Mastercard oldalán ellenőriztettem, és ott azt írja, hogy magyar, a te általad linklelt oldal meg litvánt ír. A Mastercardnak jobban hiszek.
Itt a Mastercardos link: [link] -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- PlayStation Portal - Midnight Black - Garanciával
- Új ASUS RYZEN 5 7600X GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 750W TÁP 2ÉV GAR
- REDRAGON K530 TKL Draconic Compact RGB Red Switch
- ÚJ GAMER MAX PC CORE I5 14400F 16-32GB RAM 512GB SSD GAINWARD RTX 3070TI 8GB DDR6 750W-TÁP 2ÉV GAR!
- Samsung Z Fold 4 12/512GB garanciális + frissen szervizelt
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 PCi-e videokártya 2xDP, 1xDVI
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 Ryzen 7 / 32GB RAM / 512 SSD Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG XBOX Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nyilván utaláskor meg be lehet írni a közleménybe, hogy xy típusú, rendszámú, (alvázszámú) autó vételára. 
! Köszönöm!