- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
Hirdetés
-
LOGOUT
ZTE GRAND X In
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
junkpod
veterán
válasz
Keeperv85 #6195 üzenetére
csak gondoltam szólok, hátha ki tudjátok radírozni...
philoxenia: ne haragudj, nem tudlak követni, teljesen összezavartál...
bár továbbra is azt gondolom helytállóak a gps-ről szóló infóim.
Ha elolvasod az AGPS cikket láthatod, hogy nem attól függ a pozícionálási segítsége, hogy hány tornyot vagy hány wifi-t látsz, hanem, hogy egyáltalán tud-e letölteni adatot a netről... ezért írtam, hogy kevered a google-t az AGPS-el -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
junkpod #6194 üzenetére
Elárulom Neked, hogy a GTabon például elég jó közelítéssel helyrerak, műhold nélkül... Ha városban vagyok, olyan párszáz méteres pontossággal... Ha egy torony van a környéken, akkor nemigen...
Nem én fordítottam, így van a menüben, nézd meg....
Na most linkelted az én hozzászólásom után azt a wikis szócikket, amit nálad korábban linkeltem, bár korábbi hozzászólásra válaszoltál.... -
Keeperv85
nagyúr
válasz
junkpod #6194 üzenetére
Ez itt a reklám helye: Tóth Üveg Bt, fenn van a ház a Google Masen időtlen idők óta. ; (Bár az üveges műhely cc. 10 éve megszűnt.) Amúgy az utcát kb. 2 hónapja átnevezték. Szerintem ideje lenne a futároknak ennyire pontosan idetalálni. Magasan nem érdekel más ki tudja a címem.
-
junkpod
veterán
válasz
philoxenia #6193 üzenetére
-
junkpod
veterán
válasz
philoxenia #6184 üzenetére
Összekevered az agps-t es a google sajat gps mentes pozicionalo rendszeret.
Az agps - lásd fent - a gps gyorsasagat javito szoftveres trükk. Adat kommunikaciot igenyel mert tavoli szerverrol tölt le adatokat.
A google meg ket dolgot hasznal amik a sajat adatbazisara tamaszkodik: a felhasznaloktól es a mérőautoibol összeszedte, hogy milyen gps pozicioban milyen wifi es mobilhalozati jelek vannak. Igy kikapcsolt gps-el is 50-100 méteres pontossággal pozicionál. Persze ehhez is kel adatkapcsolat a gpogle szerver miatt.
De android állando adatkapcsolat nélkül kb mint egy tégla... -
junkpod
veterán
válasz
philoxenia #6180 üzenetére
Ennek egy szava sem igaz.
http://hu.m.wikipedia.org/wiki/AGPSIlletve: az offline navik is hasznaljak az agps-t hiszen ők is a gps modultol a driveren keresztül kapjak a poziciot. Illetve nem pk hasznaljak az agps-t hanem a hardver-oprendszer.
-
Lacko87
tag
Tegnap este után ma újra kikapcsolt a telefon. Most az asztalon pihent senki nem zavarta kb 60%-on van az aksi és ha benyomom a bekapcsoló gombot csak narancssárgán világít pár másodpercig aztán nem történik semmi. Hosszabban nyomom akkor az intel logo bejön, elindul a telefon aztán hirtelen kikapcsol. Ez egymás után 10x meguntam ezért aksi ki - be most jó.
Nagyon dicsértem ezt a telefont az első hetekben, de kezd egy kicsit kiakasztani az utóbbi hetekben. Előre jelzem semmi programot nem telepítettem és nem töröltem, nincs root és nincs semmi. Szóval nem user error
Most így karácsonykor nem hiszem hogy foglalkoznának velem a T-nél de két ünnep között biztos, hogy megy vissza nekik.
-
Kajt
tag
Sziasztok! Nincs valakinek feleslegesen egy darab jó minőségű kijelzőfóliája? Pl. ha rendelt és 3 volt benne, ami közül az egyiket eladná 1-2 sörért?
-
SziberTomi
tag
Az én tapasztalatom az a GPS működésével kapcsolatban, hogy próbáltam itthon egy panellakásban, de nem talált jelet és műholdat is csak egyet látott, majd hazafelé sétálva szabad ég alatt mobilnet + gps 5 másodperc alatt belőtte a helyem
-
atillaahun
veterán
válasz
philoxenia #6186 üzenetére
Szóval lefordították, értem. Akkor az úgy tiszta, köszi.
Azoktól kérdezem, akiknek nagyon nem talál jelet a GPS, - a támogatás bekapcsolásával sem javul a dolog (aktív mobilnettel persze)?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
atillaahun #6185 üzenetére
Nem A-GPS-nek nevezik, hanem Helyszolgáltatások-Támogatott GPS használat....
-
atillaahun
veterán
válasz
philoxenia #6184 üzenetére
Mármint van külön bepipálható menüpont a gyári beállítások között a helymeghatározási menüpontban az a-gps-nek?
-
philoxenia
MODERÁTOR
Offline navi ilyet nem tud használni.
Az A-GPS gyakorlatilag az adatkapcsolat segítségével pozicionál, nálam falun csak egy torony van, de a wifit bekapcsolva mindjárt egész pontosan helyretesz itthon...
Most este a szobában is 7 műholdat lát, nyilván a helytől függ ez is, éppen melyik műholdak vannak felettünk és a lakóhelyről mennyire jól látszanak, milyen erős a jelük...
[link][link]Megnéztem, a GPS Státusznál állítottam az A-GPS adatfrissítést az alap 1 napról 1 órára és azonnal javult, tehát mindenképp van benne A-GPS támogatás....
A menüben is állítható... -
miresz
veterán
válasz
philoxenia #6182 üzenetére
És melyik az az offline navi programami A-gps-t haszál? Mert kipróbálnám.
-
miresz
veterán
válasz
philoxenia #6180 üzenetére
Aha.Akkor máshogy fogalmazok. Amíg nem talál jelet,ill. nem kapcsolódik műholdhoz a Sygic,addig nem is működik a navi,ebből gondoltam,hogy kell benn lennie.
-
miresz
veterán
válasz
atillaahun #6170 üzenetére
Biztosan van,mert nálam a Sygic szabad ég alatt talál jelet(nagynehezen) ,és működik is wifi,és mobilnet nélkül.
-
execute93
őstag
Ja igen, itt a playen találtam CPU Faster (OC) progit. Leszedtem, ez nem jár garivesztéssel vagy vmivel ugye?
Mert valami Root-okat írt..(#6175) w333 Én playes játékokra gondoltam.
-
atillaahun
veterán
válasz
philoxenia #6171 üzenetére
Csak ezek se nem biztosak, se nem hivatalosak. Mert a ZTE oldalán vagy a használati útmutatóban meg szó sincs róla, úgyhogy kíváncsi vagyok honnan szedték.
-
execute93
őstag
Tudtok adni olyan linket, amin fenn van a "komolyabb" játékok listája? Amit elbír a Grand X in.
11.300vmennyi pontot értem el az antutuval. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
atillaahun #6170 üzenetére
-
atillaahun
veterán
Azt honnan tudjuk egyébként biztosan/hivatalosan, hogy a GXI-be van a-gps támogatás?
-
boxos23
aktív tag
Játékok
Farm szimulátor és a Battlefield Bad Campany 2 gyönyörűen megy.
-
Lacko87
tag
B03-as verzióval vettem. Eleinte még nem tűnt fel a GPS használhatatlansága, mert általában a mobilnet be van kapcsolva úgyse használom ki az egész adatkorlátot.
A hónap elején Belgiumban voltam és ott nem használhattam a mobilnetet. Egész nap sőt egész héten nem talált GPS jelet órák alatt sem! Néhány műholdat látott, de nem csatlakozott egyikhez se.
Azóta itthon is kipróbáltam és mobilnet nélkül továbbra is esélytelen, hogy csatlakozik műholdhoz. -
hunaqua
addikt
Megjött a NILLKIN amit rendeltem.Szerintem nagyon jó!
Akit esetleg érdekel,innen rendeltem.
http://www.aliexpress.com/item/Genuine-Nillkin-Super-Shield-Shell-Hard-Case-Cover-Skin-Back-Screen-Protector-For-ZTE-U970-Mimosa/618108749.html
1960.-huf volt az ára (9usd postával)
Nagyon korrekt bolt 1 nap után postázott,és 2,5 hét alatt volt itt.
-
Canonfan
senior tag
Bár a GPS-t nem próbálgattam mostanában, nekem az a tapasztalatom vele, hogy magától tényleg lassan talál helyet első pozicionáláskor, de ha meg van támogatva mobilnettel akkor pillanatokon belül megtalálja magát, és útközben már a saját erejéből is normálisan navigál.
Nektek amúgy melyik navi program vált be legjobban, a sima Gmaps, vagy inkább a Sygic, Tomtom stb?
-
kelzsoca
félisten
Karácsonyra asszonytól kaptam némi pénzmagot, hogy költsem magamra ajándék gyanánt.
Ennek eredménye az lett, hogy az S3 mellé vettem egy ilyet: Nokia Bluetooth Stereo Headset BH-221
A kis cuccot tegnap rendeltem be, ma már megérkezett, tökéletesen működik a GXI-vel (nagyon szépen szól) az imént próbáltam (poweramp+flac) ráadásul RDS képes rádió is található a headsetben (GXI-nél ez nagy előny lehet
) így aki most gondolkozik, hogy valami Bluetooth-os headset-et vegyen a GXI mellé, annak én bátran merem ajánlani a kis eszközt, árban már annyira nem olcsó, a készülék árához képest.
-
atillaahun
veterán
Nem, nekem még egy szutyok LG-m van, de az is ugyanezt játssza, az hogy kint vagyok vagy bent csak annyin változtat, hogy hány műholdat talál, de végül nem hajlandó csatlakozni hozzájuk.
Ha minden jól megy most hétvégére néz ki a GXI beszerzése. Úgyhogy majd alaposan átnézem átvétel előtt. -
miresz
veterán
-
execute93
őstag
GTA III elvileg kompatibilis a telóval. Miért nem tudom megvenni?
-
miresz
veterán
válasz
kelzsoca #6146 üzenetére
Hmmm. Köszönöm. Akkor megvárom az új moddolt ROM-ot.
Esetleg erre a GPS kérdésre is rá tudnátok nézni,majd az új ROM-ban? Apropó,a múltkor linkelt Alcatel ROM-ban lévő arcfelismerős lock screen segített abban,hogy a GXI-romba is bele tudd tenni?
(#6148) kelzsoca: Ok. Esetleg ránézel majd valamikor,ha időd engedi? Esetleg az új ROM-ba ami majd kijön jó lenne.
-
miresz
veterán
-
tlac
nagyúr
válasz
philoxenia #6138 üzenetére
fogalmam sincs
[link] -
andyTM
őstag
- feltöltöm az én új beállításaimat, hátha valakinek szüksége lenne rá [gps.zip]; ezzel sikerült 40cm-es betonfalon keresztül 4 műholdat találnia.
- kicsomagolni a system/etc mappába, az ott lévőt felülírni. -
tlac
nagyúr
válasz
philoxenia #6132 üzenetére
ez a topikja
többségünknek és nekem a mediatekes dual simes verzió van, de van pár tegra-s felhasználó is, ők hátrányban vannak, mert kevés a tapasztalat rólaintel vs mediatek verzió:
-kinézet, összeszerelés az kb ugyanaz
-a mediatekes amiben hátrányban van: nincs előlapi kamera, iránytű
-amiben előnyben van: működő fm rádió (rds is előcsalható), dual sim, hackelhetőség (forráskód nincs, de van cwm, flash tool, át tudjuk particionálni a telefont, imei is viszonylag könnyen módosítható, ha esetleg elveszne)
-mediatekes proc lassabb mint a inteles, de a mindennapos használatban ez nem érződik
-úgy tűnik hamarosan lesz jelly bean is a mediatek-es verzióra (indonéziai grand x ezzel jelenik meg) -
execute93
őstag
Köszi a választ. Első android. Rámegyek erre: " Megosztás vagy aktív hotspot".
Én itt nem tudom kiválasztani hogyan csatlakozzon. Csak konfigurálni, de amit mondtál nem találom.Lehet idióta vagyok, de kb ismerkedek vele.
Szerk.: Letöröltem amit felrakatott velem ( usb csatl. után) most már azt sem írja ki, hogy kívánom-e telepíteni...
-
execute93
őstag
Köszi a sok választ.. Rádugtam a gépre, csatlakozott, az illesztőprogramokat feltettem, USB megosztást engedélyeztem de az istenért nem akar semmi sem csinálni... Valakinek van ötlete?
-
andyTM
őstag
Keeperv85: belinkelnéd a te gps.conf-odat?
-
ko9
addikt
válasz
Keeperv85 #6125 üzenetére
Most nem RazrI-re gondoltam, hanem Xolo X900-ra vagy Orange San Diegora.
X900nak az utolsó update-je itt van: [link]
Amennyiben update után nem indul, a kernelt próbáld visszarakni a miénket, és hátha. Ha akkor sem, akkor egy logcat logot csinálnál?
Köszönöm, és bocsi, hogy így "megterhellek", de ilyenkor jut eszembe nekem is ilyen, amikor nincs nállam a készülék -
philoxenia
MODERÁTOR
Kivittem a TomTommal együtt, az kicsivel hamarabb végzett a helymeghatározással, de nem sokkal... Bent az se talált elég jelet, de bejőve mind a kettő tartja...
Az ablakok helyzete befolyásolja nyilván a dolgot, a felhőzet meg pláne... -
miresz
veterán
Szerintem meg inkább szoftveres bibi lesz,a Blade-ből kiindulva,mivel a gyári ROM-al az sem akart jelet találni,a moddolt ROM-al meg másodpercek alatt.
-
heidricha
őstag
-
heidricha
őstag
válasz
Keeperv85 #6106 üzenetére
Ez a "bent működő GPS" nekem nagyon zöld... sosem jártam még olyan lakásban, ahol nem a WiFi volt a max. pontosságot jelentő helymeghatározás! Miből vannak a falak Nálatok?
Fentiek szerint leginkább azt gyanítom, hogy valami hibás sorozat lehet. Rettentő gyenge GPS antennát sikerült szerelni, ami engem is elért, és pár kollégát még. Lehet, hogy fogna nyomorult, de ha nem vagyok teljesen a szabadban, akkor nagyon gyengén fogja a holdak jeleit, ez gondolom antenna probléma lehet. Autóban, buszon, zsebben a Blade ugyanúgy villámgyors volt, ez meg, ha zsebreteszem, 20m-t romlik a pontossága, autóban vagy működik, vagy nem, de még szabadban sem teljesen biztos. Keskeny utcában, ha összeáll is, hatalmasakat ugrik néha, de ha ott kapcsolom be, össze sem áll.
Nálam a szoftverek nem módosítanak ezen semmit sem. A Gmaps az a GSM/WiFi alapján is beugrik, a "rendes" GPS szoftverek a holdas fixet várják - ez okozhat jelentős különbséget. Mondjuk a Maps is mutatja a pontosságot nagy palacsintával, vagy kicsivel.
Esetleg akinek jó, és akinek nem, nyilatkozna, hogy pl. eredetileg 03, vagy 04 szoftverrel kapta a készüléket? Enyémen már 04 volt gyárilag! Nem a szoftverre gyanaxom, csak a korára próbálok ebből következtetni.
Ha ugyanez a sorozat csinálja a kikapcsolást is, az legalább reménykeltő, hiszen a GPS érzékenysége aligha csere alap. Nem mintha nem ugyanolyanra cserélnék...
-
ko9
addikt
Persze, megváltoztathatod. De a tényen nem fog változtatni, mert ehhez is net kell, és nettel eddig is nagyon gyors volt.
Keeperv85: Visszatérünk erre a témára, ha lesz kernel.
Mellesleg az, hogy 3 készülék ugyanazt a board nevet viseli, majdnem ugyanolyan pontszámokat kapnak a tesztekben, és hogy az egymás ROMjai mennek rajtuk eléggé árulkodó. Mint a build.propban lévő "generic-sdk" is.
Tényleg, nem próbáltad véletlen akár a Xolo X900, akár a Orange San Diego ROMját? Nincs nállam a teló nem tudom tesztelni. Anno mikor próbáltam volna, akkor még nem volt 3e kódcsere. -
handris
csendes tag
Üdv! Van valakinek tapasztalata viberen miért nincs hang? A másik fél hall engem, de nálam teljesen süket, hangosítani már nem lehet.
-
andyTM
őstag
- egy kérdés a fejlesztőktől: a gyári gps adat az így néz ki:
START_MODE=16
TCXO_FREQUENCY=26000000
FIX_FREQ=1
NUM_OF_FIX=0
VERT_ACCURACY=300
HOR_ACCURACY=300
RESPONSE_TIME=240
IS_MSA=1
IS_MSB=1
IS_AUTO=1
IS_ECID=0
PREFERRED_METHOD=1
IS_COST=1
ACC_PRIORITY=0
AGNSS_IS_SECURE=0
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276
CERT_FILE_NAME=
SLL_TEXT_LOG=
SLL_RAW_LOG=
AGPS_LOG=
LOGGING_ON=0
SUPPORT_SUPL10=1
SUPPORT_SUPL20=0- a kérdés: meg lehet változtatni ezt a sort-->SUPL_HOST=supl.google.com erre: c2k.pde.com; valamint SUPL_PORT=7276 erre: 1234 hogy működőképes maradjon a telefon(?); csak mert ezzel nagyon gyorsan találna jelet..
-
Keeperv85
nagyúr
"El kell fogadni azt a tényt, hogy ez a készülék 90%-ban Intel referenciatelefon - ez alapján kell törődni vele. Intel referenciaforrásunk pedig van"
Ezt az infót szeretném már egyszer látni, hogy honnan van! Légyszi mondjátok már meg nekem, hogy miből gondolod hogy a SoC-on kívül, ami nyilván azonosnak tűnik bármi egyezés van bármelyik eddig modellel is. Persze vannak még ismert részek: tudjuk milyen a GPU. Látjuk az akku paramétereket, tudjuk hogy rajta lóg egy BCM4330-as chip. Ki lehet csalni a végfokok típusát, lehet tudni még ezt azt, de itt vége a történetnek. Körbe az összes több kismillió paramétert nem ismerjük benne. Sehol egy utalás a memória kezelésre, stb. stb.
Nem azt mondtam, hogy meg sem próbáljuk, meg nem is arról van szó, hogy nem örülnék neki, hogy van bennetek kitartás, de ne tegyünk addig szerintem felelőtlen ígéreteket semmire, ameddig valami nem 100%. Itt majd akkor lesz érdemi előrelépés, ha tényleg elindult legalább bármelyik kernel. Nem rosszindulatból írtam a 3.4-est sem, csak kb. ugyan ott tartunk vele, mint ezzel, mert a SoC támogatás megvan, körbe meg úgyis fel kell építeni, mert ott vége is van minden átfedésnek ahogy elnézem.
Szét kéne szedni két ilyen modellt. Kiderülne merre hány méter. Szerzel egy Razr I-t? Én szétszedem a GXI-t, ha ezen múlik...
-
ko9
addikt
válasz
Keeperv85 #6093 üzenetére
Egy kedves ismerősöm segít. Neki nincs ilyen készüléke, de mégis dolgozik rajta, mert kihívást lát benne.
Igaz én nem értek a C-hez. Dolgoztam egy sráccal, aki saját maga állított össze egy alaplapot, és írt rá C támogatást, majd szintén ebben a nyelvben írt rá saját operációs rendszert, meg a hozzá szükséges programokat. Ő se ért a C-hez.
Igazából azért mert nem értek hozzá, az nem azt jelenti, hogy nem próbálkozhatok... Ha csak elfogadom, hogy nem értek hozzá, akkor nem is fogok.
Én nem hülyézek le senkit és semmit, mert tudom, hogy én is voltam ilyen. Olyan lenne, mintha saját magamnak mutatnék be.
El kell fogadni azt a tényt, hogy ez a készülék 90%-ban Intel referenciatelefon - ez alapján kell törődni vele. Intel referenciaforrásunk pedig van. Ennek fényében meg lehet írni egy délután hozzá a devtreet. CWM forrás is fel lett készítve azóta x86-ra (félig-meddig)...
-
miresz
veterán
válasz
Keeperv85 #6104 üzenetére
Amikor a képet készítettem a teraszon állta,. De ne hogy már csak szabad ég alatt találjon jelet,mert lefosom a bokámat. Az ezer éves Blade-m is talál jelet a házban,sőt még kocsiban is pillanatok alatt. Nehogy már a Grand X-ben sz@rabb gps vevő legyen,mert az hatalmas fricska lenne.
A Sygic Már tölti le Magyarország térképét.
Kíváncsi leszek,hogy fog-e jelet találni. Egyébként a Bladem is csak a módosított ROM-al lett ilyen gyors,azért is kérdeztem,hogy szoftveres hiba lehet-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest