- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
-
LOGOUT
ZTE GRAND X In
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kajt
tag
Ma véletlenül észrevettem, hogy képernyőfeloldáskor, az értesítési sávot is le lehethúzni, anélkül, hogy félrehúznám a csúszkát. Nekem Widget Locker van fent... türelmetlen voltam az eredeti feloldással :-)
-
Bobobot
csendes tag
Jajj, lehet hogy kezdek nagyon idegesítő lenni, de megint problémám akadt.
Megrootoltam az oldalon talált utasításokat használva a telefonom. Vagy mégsem? Lehet, hogy ez az egész amolyan "félroot"? A Superusert feltelepíti, és a root checker is azt írja hogy rootolva vagyok, de pl a root explorerrel nem tudok bemenni a root mappába, a gamecih (Az egy cheat engine androidra) pedig azt írja hogy "error, the system deny to root", pedig a superuser kiírta hogy a gamecih root jogokat kér, és meg is adtam neki (A régi mobilomon, a T-mobile pulse-on működött, szóval nem a programmal van a baj). Esetleg valamit rosszul csinálnék? Mindent megcsináltam amit kell, USB hibakeresés, stb.
Valami ötlet? -
golyós
addikt
Viszont, hogy én is kérdezzek valami okosat: youtubeon halgatok mixeket.Hogyan tudok közben megnyitni egy másik alkalmazást anélkül hogy bezárná a youtubot?
-
apeelme
addikt
Sokan gondolják tévesen hogy ha nyom egy Home gombot akkor a háttérben tovább fut az alkalmazás, pedig nem, az appok legnagyobb részénél (van kivétel term.) ilyenkor változik az állapota, STOPPED lesz, ami annyit jelent hogy megáll, nem "eszik" CPU-t, nem ad ki hangot, nem csinál semmit. Foglalja a memória azon részét amit előtte is, de semmit nem csinál. Ezt azért teszi hogy az alkalmazásba visszalépéskor ne kelljen újra mindent előlről betölteni, hanem csak előkapja onnan ahonnan kell --> gyors app indulás, azonnali rendelkezésre állás, ugye ez elég fontos tulajdonság.
Ezek a háttérben "csücsülő" app-ok néha automatikusan bezáródnak (kill), amit a rendszer felügyel. Ha más appnak szüksége van több RAMra akkor bezár azokból, annyit amennyi szükséges. Nem többet, nem kevesebbet. Ez 2.3-as droid óta tök jól működik, persze rendszer szinten finomhangolható ha szükséges.
Természetesen vannak olyan alkalmazások amik megkövetelik hogy a háttérben is működjön (pl.: navigáció, zenelejátszó) és én nem ezekről beszélek. Általánosságban pl.: filekezelők, játékok, különböző tool-ok stb.
GXI esetében 1GB RAM-al kétlem hogy nagy gond lenne, de sokan vannak akiket zavar hogy fogy a RAM és minél többet akar felszabadítani...mert az "jó".
Ennél már csak az a nagyobb hülyyeség amikor Task Killer-el kilöveti az összes "futó" process-t a user, a rendszer meg elindítja ami neki az alap működéshez, a TK meg megint kiírtja, a rendszer meg megint....és így tovább --> marhára merül az akksi, miért?
A lényeg hogy nem kell semmit bezárogatni, kivéve ha olyan app FUT a háttérben aminek nem kellene, és tessék szólni a Fejlesztőnek hogy legyen igényesebb a munkájára.
peace
http://developer.android.com/training/basics/activity-lifecycle/starting.html
-
Carline
őstag
válasz
Moralespg #4285 üzenetére
Aki nem lenne regisztrálva a hungariandroidra azoknak egy data link: shazam-3.9.0-73851-free-DT_TMOBILE-aligned.apk
-
Moralespg
tag
Amúgy meg a shazamra itt a megoldás:[link]
-
tonyqa23
senior tag
Üdv mki!
Kérdeznék olyat,h a háttérben futó alkalmazások közt miért van játék is? És hogy lehet leállítani? A "Térkép" -ből miért fut egyszerre 2 is? Egyik 7,9mb másik 8,5 mb. -
Bobobot
csendes tag
SIKERÜLT! Mindenkinek nagyon szépen köszönöm! Örök hála
-
Bobobot
csendes tag
Rendben, most töltöm le, aztán... Hát, majd meglátjuk. Remélem, működni fog.
Lehet hogy picit láma kérdés, de ezt is a recoveryből kell installálni,mint a custom romokat? -
Bobobot
csendes tag
Igen, ezeket sajnos már észrevettem, csak túl késön. A B04 Rom-ot hol tudom letölteni?
-
Bobobot
csendes tag
Üdvözletem!
Megrootoltam a telefonom, sikerült is. ezután megpróbáltam rárakni a chainfire 3D-t (vagyis telepíteni a pluginját, ami újraindítást követelt). Újraindult a telefon, és azóta nem kapcsol be. lefagy a bootanimationnál (intel). Factory reset, cache wipe megvolt, de semmi. Ezek után szervízbe se merem visszavinni. Valami ötlet? -
-
lajbi101
tag
Sziasztok! Olyat csinált a telefon ,hogy ha hivtak akkor azt jelezte ,hogy ki van kapcsolva a telefon! Pedig be volt kapcsolva, térerő is volt és nem volt repcsi üzem módban! Ez a hiba 2-3 órát fent állt egészen addig amig nem inditottam ujra! Valaki tudja hogy mi lehetett ez?
-
Jano_023
őstag
válasz
Fehercsoki #4258 üzenetére
Azért annyit el lehet mondani, hogy az eddigi ZTE készülékek tokozásának minőség nem volt túl jó, lásd a blade és a skate is recsegett ropogott. Azonban ennek a készüléknek a tokozása sokkal jobb. A részek jobban illeszkednek a hátlap anyaga és tapintás is sokkal jobb.
Az Android ami alapból van rajta szerintem elég jó. Nincsen tele hibával és amint láthattad Zsoca ígért a napokban egy kipucolt ROMot is. Szerintem nagyon jó vétel, én Alcatel OT 995-ról váltottam és nagyon megvagyok elégedve.89BDave89: én is már azzal a szoftverrel kaptam, és az enyémet előttem bontották ki, minden fóliás gyári volt és egy bubi nekem is van benne a gyárban sem mindenki ügyes.
-
89BDave89
tag
Hali!
Na megvan nekem is a telefon, tegnap óta, és eddig nagyon tetszik.
Csak nem tudom pl hogy ha B04es szoftver van rajta, akkor azt jelenti hogy ezt már használták, vagy lehet már frissebb verziót kaptam, vagy esetleg úgy frissített hogy észre se vettem?
Gyári fólia rajta van de van 2db bubi, ami azért van, mert szösz van a gép meg a fólia között... ez lehet hogy gyárilag került oda, vagy akkor tuti piszkálva volt már?
Volt 1 újraindulás.
Még szokom az érintő kijelző érzékenységét, meg az 1 másodpercig nem beszélést, hívás fogadás után.
Egyszer csinált olyat, hogy hívást indítottam, és a hangszóró teljesen torzan szólt, pedig közepes hangerőn volt. Úgyhogy letettem és újra tárcsáztam, így meg is javult. Azt hiszem nem én vagyok az első ilyen tapasztalattal. -
Fehercsoki
aktív tag
Helló!
Ilyen telefon vásárlásán gondolkodok éppen, nagyon meggyőző az ára és a benne lévő hardver, valamint az ICS, mennyire van jól összerakva a telefon, mennyire bírja a strapát? Játékra és zenehallgatásra kéne, napközben sokat utazok és elég unalmas mióta a régi telefonom tönkrement. A 3Ds játékok hogy mennek rajta?(pl. GTA 3, nem tudom mi van még)
-
Peter_Pan
tag
Videót viszont tényleg vehetne már MP4-ben fel, nem ebben a szemét 3GP formátumban
Szerintem nem tudod miről beszélsz. Pontosan azzal az eljárással tömörít, mint amit mp4 konténerbe szoktak tenni. Nem szaporítanám a szót, de egyszerűen írd át a kiterjesztést 3gp-ről mp4-re és pontosan azt fogod kapni amit szeretnél. -
Jano_023
őstag
válasz
Keeperv85 #4254 üzenetére
Köszönjük az őszinteséget!
De aki az elejétől figyelte a topikot az tudja, hogy mindig is finoman és óvatosan fogalmaztatok ezzel a dologgal kacsolatosan. Szerintem tisztában voltunk azzal (legalábbi remélem a többiek is így vannak ezzel), hogy Ti mindent elfogtok követni, hogy legyen full support és legyen 1000+1 custom ROM, de nektek is véges a lehetőségetek és egy teljesne új dologgal áltok szembe.
Én bizakodó vagyok ennek ellenére, hiszen azért olyanok foglakoznak a kézülékkel akik már bizonyítottak és tettek le az asztalra, és persze hátha külföldön is történik valami.
A készülék a mostani állapotban is nagyon szuper és nagyon tetszik.Egy személyes dolgot hagynék a végére. Nagyon örülök annak, hogy nem igérgettek és nem hitegetitek az embereket különböző dátumokkal. Szerintem annaál nincsen roszabb és a saját hiteleteket is csak rontjátok. Nekem elég ha tudom, hogy foglalkoztok a készülékkel és nem adjátok fel és persze várok türelemmel.
Köszönöm az eddigi munkát! Csak így tovább! -
Keeperv85
nagyúr
válasz
Jano_023 #4252 üzenetére
Többnyire semmiről sem beszélünk. Még ha ki is vívom most a népharagot és előre megjegyzem, hogy mindent elkövetünk, akkor is szem előtt kell tartani hogy:
1, nincs kulcsunk a gyári recovery-hez
2 nincs semmilyen forráskódunk
3, nincs elég lexikális tudásunk az x86-os kódútra4, Egymás kölcsönös szívatásánál jobban össze kéne dolgozni, ez egyeseknek nem derogál, de ebbe itt nem foglalnék állást...
Ha valamikor is lesz custom rom, az nem 5 perces munka lesz. Én már átléptem a saját korlátaim, szóval én erősen nem ígérgetnék semmit, mert itt igenis zárt a bootloader... csak nem úgy, ami a megszokott lenne...
Most ezzel tudom, hogy sok embernek csalódást okozok, de nem fogom azt hazudni érdekből, hogy megvalósítható, mint ahogy más sem tette. Tapogatózunk a nagy semmibe, talán lesz belőle valami, talán nem. Én egyelőre sajnos az utóbbit érzem esélyesebbnek...
-
Jano_023
őstag
válasz
kelzsoca #4246 üzenetére
Ha a héten jön akkor már teszt alatt van ??
Kaphatunk egy kis ízelítőt mi fog változni ?köszi
Más:
Tegnap behalt a képernyő ahogy már irtam is ide. A fényereje a béka segge alá esett.
Bevittem a westendbe és ott egy kis (20-25 perc) nyomkodás után a srác adott egy újat.
Teljesen bontatlan doboz, fólia minden.Amin nagyon meglepődtem, hogy ennek rendesen működnek a gomboknál lévő ledek. Nem csak korom sötétben kezdenek el világítani, hanem funkciójuknak megfelelően meg sötétedéskor világítanak.
Egyenlőre nagyon meg vagyok vele elégedve!
-
kelzsoca
félisten
Videót viszont tényleg vehetne már MP4-ben fel, nem ebben a szemét 3GP formátumban, ami körülbelül semmire sem jó.
Már megoldottam, a custom rommal fog érkezni, ha minden jól megy, már a héten.
-
Bembee12
aktív tag
-
Samus
addikt
Úgy látszik marad a telefon. A hangminőség probléma elvétve jön elő, bár lényegesen jobb, mint amit a GT540 csinált. Ha rájött az öt perc, nem tudtam telefonálni. Ahogy ráböktem a hívásra, tárcsázás, majd hívás vége...Itt egyszer fordult elő. A rezgés elég harmatos. főleg így, hogy tokban van, de a LED-es jelzés nagyon tetszik. Videót viszont tényleg vehetne már MP4-ben fel, nem ebben a szemét 3GP formátumban, ami körülbelül semmire sem jó. A bitráta elég gyenge, nem tudom rizso mivel csinálta a tesztvideóját...
Viszont a sebesség, a használati élmény elsőrangú. Elvileg öt ujjat érzékel egyszerre a kijelző, négyet tudtam tesztelni, a Cut the Rope-ban. Az ötödik ujjam nem fért rá a kijelzőre
. Veszett gyors az egész, minden pillanatok alatt történik, a multitasking programváltás is akadás mentesen, azonnal, nem számít, hogy 20 folyamat fut.
Most azon agyalok, hogy maradjon a vezetékes headset, vagy vegyek MW600-at mellé, és ezzel mindjárt a rádió problémája is megoldott lenne.
-
voci
tag
Letöltöttem mindkét romot, és megegyeznek (a magyar ZTE és a kínai ZTE oldalán fent levők)!
-
rdi
veterán
Sziasztok, az mitől lehet, hogy hiába engedélyezem az adatkapcsolatot, nincs mobilnet? Pedig ugye a 3g folyamatosan megy.
Az blademen simán ment még tegnapelőtt is. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
keep2000 #4233 üzenetére
275 MB zip van a linken többek között....
-
keep2000
tag
Válaszolt a ZTE a problémákat összegyűjtő kérdésemre (kicsit sürgettem is őket).
Ennyit kaptam:
"Köszönöm a megkeresését, és elnézést kérek a késői válaszért.Az alábbi linken tudja legújabb Grand X IN T-Card szoftverfrissítést elérni.
http://www.ztehungary.hu/device/201211/t20121123_13491.html "
Most nem tudom letölteni, megnézni, ez valami új szoftver lehet?
-
Robbertho
aktív tag
WiFi direct-ről tud valaki valamit?
Blade 3-ban olyan szépen ott van, hardverileg nem lehet gond, de nálunk mégis hiányzik ez a menüpont. -
Keeperv85
nagyúr
válasz
reaven3842 #4230 üzenetére
Siker? Jól van! Én örülök, hogy tudtam segíteni!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
reaven3842 #4228 üzenetére
Beállítások >> Tárhely >> Menüt nyomd meg >> Számítógépes USB... >> Felül katt.
-
reaven3842
csendes tag
Bele lapoztam a felhasználói kézikönyvbe és ott azt írja csatlakoztatás médiaeszközként-re kell pöttyinteni. Nekem ilyen opciót nem ad. Csak az USB hibakeresőt, meg USB megosztást és Wi-Fi hot spotot tudok kapcsolni. Mindet bekapcsoltam odáig jutottam, hogy az XP felismerte mint ZTE Handset ADB interface. A WiFi hotspot működik, szóval látja az XP szerintem. Az, hogy nem tudok választani csatlakozási módot MTP/ptp közöt az szoftveres hiba a telefonban?
Válaszokat előre köszönöm!
-
Samus
addikt
A 8 gigás Class 6 Samu probléma nélkül működik, 64 gigáig megetethető, nagyon microSD nincs is...
A kijelző pedig. Inkább a gyári fólia a ludas. Borzasztó...bár úgy rendesen sikerült megkarcolnom. Ilyenkor örülök, hogy fóliás... -
tonyqa23
senior tag
válasz
zazumisi #4208 üzenetére
Ez az érzéketlenség nálam is volt az első kb 1 hétben. Mert csak úgy egy pillanatra bökdöstem a képernyőt. És sokszor nem reagált. De rájöttem,h ha szinte alig érek hozzá, tényleg annyira,h nem is érzem,akkor is hibátlanul működik, csak éppen egy ezred másodpercel tovább kell rajta tartani az ujját az embernek. Nekem így tökéletesen hiba nélkül érzékel.
-
SteelRain
csendes tag
...ezt nem vágom. Kivettem a memo kártyát. Telo kikapcs bekapcs. Vissza a memo kártya és megszűnt a kettőzés...!!!!
-
SteelRain
csendes tag
...Sziasztok. Probléma újra előjött. B04- factory reset.... és újra megkettőzött mindent. Pedig rá se dugtam azóta a pc.re.
Kérdés ...esetleg tud valaki ezzel kapcsolatban valami újat mondani?
Van rá megoldás?
Válaszokat köszönöm! -
Canonfan
senior tag
rizso (#4146), Keeperv85 (#4150):
Köszönöm a válaszotokat,
akkor valóban nem árt hozzá egy normális füles...
Ezek után már kíváncsi voltam én is és kipróbáltam, kb 3/4-ed órát hallgattam vele zenét, használhatónak használható azért szerintem, nekem is volt már rosszabb füles is a fülemben, konkrétan a Nokia E51 gyári fülese, ami nemcsak gagyi volt, de kényelmetlen is. Ez legalább kényelmes volt és hangszínszabályzóval tényleg lehet javítani rajta. Persze messze nem egy high-end füles ezért nálam is tervben van egy jobb füles hozzá, de először még fóliát veszek mert kezd lejönni a gyári, a Samu Omnia2-es fülese amúgy így képről szimpatikus nekem is
Még csak annyit szeretnék kérdezni, hogy mennyire lehet abból probléma hosszútávon ha más fajta telefonhoz pl. Ommnia2 való fülest használ a GXI-vel az ember? Csak annyi az egész, hogy vagy működik vagy nem, vagy elromolhat ettől valami esetleg?
-
Samus
addikt
válasz
#40993792 #4209 üzenetére
Én rengetegszer mellé ütök. Swiftkey-t használok (a fizetőset), előtte reziszítv kijelzős telefonnal nyomultam, körömmel gépeltem elég jó sebességgel (már ha volt körmöm, és nem vágtam le, akkor borzasztóan romlott a sebesség és pontosság). De itt ugye hiába körmölök, csak néha érek vele valamit, ha elég közel van az ujjbegyem is, itt érinteni kell. Fektetve megy, de az Android hülyesége, hogy ilyenkor csak a beviteli doboz és a billzet látszik, semmi más (például a chatablak...).
A több RAM...256 megáról jöttem, amin CM7.2 ment, és egy raklapnyi extra program. Itt pedig. Van multitasking, félelmetes, hogy minden megmarad a háttérben. Eddig nem volt ilyen. Volt az előtér, és a háttér. Előtérben ment a dolog, háttérben meg bezárta. Sokszor eltűnt a billentyűzet is (elfogyott a memória). Itt pedig fut minden. Nemrég megnéztem a memóriát, mikor futott a Play, az ADW EX, Fancy, Swiftkey, Facebook (ez 60 megát evett, magában), az FB Messenger, Böngésző két lappal és persze a rendszerfolyamatok, még majdnem 400 mb szabad volt. És ez a proci nagyon teker, olajozott minden.
-
zazumisi
tag
Több helyen is volt már szó a kijelző esetleges "érzéketlenségéről". Erről valaki felhomályosítana?
Pár napon belül szeretnék telefont vásárolni, és benne van a kalapban ez a mobil (Samsung Galaxy SII, Samsung Galaxy S Advance, ZTE Grand X IN).
Jelenleg a Motorola Defy+-t nyúzok, de a halálom, hogy nem tudok gyorsan gépelni rajta. És nem a képernyő méretén múlik, mert 1,5 évig iPhone 4-em volt, kisebb kijelzővel, azon viszont ez nem jelentett soha problémát. -
Samus
addikt
Most komolyan. Csak én vagyok olyan szerencsétlen, hogy nem tudok képernyőképet készíteni? Akárhogy próbálom egyszerre nyomni a hangerő le + power gombokat, csak a hangerő állítódik, kép nem készül...
-
Jano_023
őstag
Sziasztok, nos megint elsötétült a képernyőn és nem is jön vissza.
Annyit tudtam meg hogy lehet valami köze a töltöhöz. Mind a két alkalommal akkor csinálta mikor töltőn volt.
Olyan jelenség van, hogy teljesen sötét a kép, de ha bedugom a kábelelt a mini USB-be és kicsit mozgatom a kijelzőnek változik a fényereje. Ráadásul egészen nagy mértékben. Ilyennel gondolom még nem találkozott senki gondolom ... szerdán cserélik. Valakinek ötlet hogy hogyan hozzam vissza a képet ?
Factory reset is megvolt, aku ki-be is ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max - 512GB - Kártyafüggetlen
- Xiaomi 15 12/256Gb 3 év gari Fehér kivitel/csere csak iphone 15 pro/
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest