Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
-
LOGOUT
ZTE GRAND X In
Új hozzászólás Aktív témák
-
Samus
addikt
válasz
Keeperv85
üzenetére
Emlékszel még a megváltoztatott sorrendre?
Illetve boldogan venném, ha felszórnád valahová, kedvem támadt kipróbálni. Szerettem a macedón ROMot, mert színes volt a beállítások rész.
Illetve ha megvan még a macedón ROM minden kiegészítőjével (a gyári, és a custom verzió, meg az apróságok), azt is eltenném.
Sajnos az eredeti fórumon minden link 404...
Köszi

-
Samus
addikt
Valakinek megvan még a Next V3, a hozzá való CWM, és a módosítások (színes menü, stb.) egy csomagban? Az eredeti fórumon hiánycikk lett.
Más: szintén ebben a ROMban a Jelly Bean féle sáv azt jelenti, hogy lehúzva a nagy ikonos gyorsindító fogad?
-
Samus
addikt
válasz
Canonfan
üzenetére
Én követem a Hongmi 1S topikját. Felejtsd el. Nem néhány embernél. MINDENKINÉL van ez a ramkezelési hiba. Ez bug. Gyakorlatilag nem tudsz memóriaigényes alkalmazásokat futtatni, mert kirántja alólad (böngésző és zene, ami teljesen alapvető, nem megy). A böngészőt is, ha túl sok (3+) lapot próbálsz megnyitni. Jó páran most szabadulnának tőle. Ennyi hibája van, de ez taccsra is vágja a telefont. Frissítés. Elvileg MIUI, gyakorlatilag ez a hiba a kezdetek óta fennáll. Ami vicces, hogy a sima MTK-s Hongmi nem produkálja ezt. A Redmi Note sem (utánaérdeklődtem).
A B05 volt akkor az, amit a T-Mobile visszadobott, mert nem tartalmazta a sokak által utált szöveget, ha a hangerő 80% fölé kúszna, feldob egy ablakot (Halláskérosodás veszélye, Uniós előírás), amit vagy okézol, vagy nem, de addig semmit nem csinálhatsz.
-
Samus
addikt
Mostanában két nap alatt kétszer fordult elő, hogy alvásból bekapcsolnám a telefont, háttérvilágítás kapcsol, sötétben gombvilágítás is, de a kijelző fekete marad. Nem fekete kép, be sem kapcsol a panel. Kézzel feloldom, rezzen, hogy oké (LG Lockscreen), gombok nyomásra rezegnek, hangerő hangerőt állít, de semmi kép. Akárhányszor próbálom újra. Ilyenkor kikapcsoló hosszan nyomva és várni a kikapcsolásra...
Hogy mire kellene cserélni...
Az említett Moto G egy slágertermék, csak nem nálunk. Csak külföldről rendelhető. A gari így olyan, amilyen, viszont most néztem, hogy komoly custom ROM mennyiség érhető el rá, a C-Rom elég jól néz ki (AOSP), sokkal okosabb, mint a Slimkat, pedig az sem gyenge. Tiszta felturbózott Nexus.
Nekem csak kijelzőben kicsi (főleg, hogy a virtuális gombok miatt a GXIN mérete, ami használható marad belőle, mondjuk a felbontás impozáns, tudom, mert barátnőmnek SP van), egyébként tényleg igen nagy előrelépés. Főleg a közösségi támogatás miatt is (ha nem tetszik a gyári, bőséggel akad alternatíva).
Én szívem szerint G2-re cserélném. Csak azt úgy félteném, mint a hímes tojást...
@Csapoati
Moto G-t honnan szerezted be? -
Samus
addikt
válasz
Keeperv85
üzenetére
Őszintén szólva tudod mi tart még a Magentánál? A készülékbiztosítás, és a nagy mennyiségű mobilnet (4600at fizetek a Mozaik XS + Net&Roll 1GB, ennyiért ennyit nem ad egyik sem). A sikítófrász törne rám, ha a drága új készülékemmel bármi történne, kacsintgatok a kékek felé, mert a G2 olcsóbb ott, és akár sokkal hosszabb időre is adják részletre (kezelési költségért), csak a díjcsomagok a vicc kategóriát súrolják, ha nem írok alá minimum 8000 pénzért/hó...
-
Samus
addikt
válasz
Keeperv85
üzenetére
Visszavittem, egy év után. A T szerint hibátlan a készülék, de azért egy gyári visszaállítást kaptam, úgy, hogy a root megmaradt...és olyan szinten hülyének néztek, hogy mit akarok itt egy hibátlan telefonnal, hogy már majdnem szégyelltem magam. A csóka tuti hogy olvasta ezt a fórumot, mert anélkül, hogy bármit mondtam volna azon kívül mi a bajom, azt mondta idézem: "nem kell mindent elhinni, amit a fórumokon írnak".
3000 pénzembe került az, hogy potyára vittem be a szervizbe. Azon csodálkozom, hogy nem törtem apró darabokra. Valószínű az volt az egyetlen szerencséje, hogy nincs hasonló kaliberű cserekészülékem.
Egyébként annyira nem gyártom az elméleteket, mert nem egy fórumtagtól olvastam, hogy mennyire örült, mikor megszabadult tőle. A sok szerencsés, akiknek meg sem nézték, rögtön cserét ajánlottak neki más típusra...
A B05 miféle? A 04 után 06 jött hivatalosan, nem?
-
Samus
addikt
válasz
tPedro_
üzenetére
Ez valami szoftveres bug lehet, én is találkoztam vele, ha az újraindítás nem segít, törölj valamit, akkor menni fog.
A random hálózateldobás típushiba, ami csak a T-Mobile szervizeiben NEM jelentkezik (tapasztalat), akárcsak a hívás közbeni hangproblémák. Az újraindulásos dolog nálam ritkán, de előfordul, a hálózat eldobása nagyon gyakori, pedig HSDPA területen vagyok, a net sebessége is bőven jó. Ilyenkor általában pár másodperc és újra észhez tér, bár jártam úgy, hogy fél napig nem voltam elérhető őkegyelme miatt.Engem a Wifi fagyás kerget a nem is tudom hová. Amint lehet, szabadulok ettől a telefontól (még két hónap hűség), és soha többet európai-kínai márka, de főként ZTE nem...
Közel két éve szenvedek ezzel a készülékkel. Ott rontottam el, hogy pár nap után, mikor előjött a hanghiba, nem álltam el a vásárlástól. Bíztam benne, hogy lesz új ROM, ami majd megváltást és javítást hoz. Nem kellett volna...
-
Samus
addikt
Kiegészítés az MHL-HDMI dologhoz. A telefon nem jegyzi meg a legutolsó beállításokat, így minden csatlakoztatás azzal kezdődik, hogy kalibrálom a képet, mert túllóg...Eh...Az XBMC média centeres téma bukta, mert az XBMC csak a telefon kijelző felbontásán hajlandó működni, így a HD filmezést el is felejthetem (menni megy, Yatse-val álom kezelni, csak az értelme veszik el a felbontás miatt). A Youtube nem enged többet beállítani, mint 360p, így az is bukta. Tehát aki azt tervezi, hogy majd ezzel jól csinál magának egy média centert, azt el kell, hogy szomorítsam.
Jó hír, hogy a kábel működik Xperia SP-vel is, a rossz, hogy valószínű csak a gyári ROM esetében, mert SlimKat alatt nem lehet kalibrálni, nincs HDMI a menüben, és persze itt is lelóg alul-felül (fektetve meg mindenfelé).
Ha lejár a Screen Timeout, a TV azt érzékeli, hogy megszűnt a jel (ami gond, mert ha aktív az energiatakarékos mód, x idő után kikapcsol a TV).
A pendrive-hoz annyit, hogy elvileg FAT32 esetén nem kell hozzá root, NTFS esetén az USB OTG Helper miatt kell.
A rootolásról leírást itt találsz:
Ha okos voltál, és nem frissítettél, akkor B04 [link]
Ha frissítettél, akkor B06: [link]
(Remélem érted a linkek lényegét)
(A ROM milyenségét a Beállítások->Telefonról->Szoftververzió utolsó három karaktere árulja el.)
-
Samus
addikt
Ha még esetleg valaki használna ilyen készüléket. Megjött a minőségi MHL adapterem: [link]
Tökéletes a cucc, 1080p@24Hz a plafon, én 720p@60Hz mellett használom, elég sok felbontást képes a telefon kipréselni magán. Kicsit állítani kell a kép helyzetén, mert alapból kilógott a széle és teteje is, de sikerült tökéletesre belőni (külön lehet függőleges/vízszintes pozícióban piszkálni). Természetesen hang átmegy ( telefon nem is szól), és tölt is, ahogy kell. A Youtube alkalmazás vicces (a szemét nem enged 360p-nál nagyobb felbontást választani a minőségnél), lejátszás közben fekete a telefon képe ( kezelőszervek látszanak, ha rábökök, de TV-n az sem), ha nyomok egy vissza részt, a TV-n megy tovább, a telefonon ugye kicsibe került, és lehet böngészni, de a TV-n ugyanúgy megy a videó, mintha előtérben lenne.
-
Samus
addikt
válasz
trialboy
üzenetére
Komolyan mondom, nagyon jól jártatok...Látszik, hogy az ország egy jó ... részében lakok...Ma például BT headsettel akartam telefonálni. Én marha, múlt évben órákat használtam így a telefont telefonálni, miközben egyéb dolgom intéztem, de most... Ahogy felépült a hívás, tíz másodperc múlva egyszerűen kikapcsolt. Nem szabályos leállítással, hanem szimplán lekapcsolt (három másodperc múlva kaptam elő, akkor már se kép se hang). Először azt hittem, hogy valami megnyomta a kikapcsol gombot, de ilyen gyorsan nem áll le. Másodszor már...Ha valaki megmondaná, hogy a környéken hol cserélik biztosan, akkor azonnal mennék...De Pécsen nem jártam sikerrel...
-
Samus
addikt
válasz
callmeakos
üzenetére
Bár én jártam volna így...
-
Samus
addikt
válasz
Csapoati
üzenetére
Igen, csak ezzel hogy cseréltessem. A vibramotor végülis működik, telefonálni is lehet vele. Pécsen 26 perces tesztidőszakban a szervizes nem észlelte az elhalkulok-robothangom lesz problémát, anélkül nehéz a csere, amíg ott nem bólintanak rá...Azzal meg bevinni, hogy hívás közben ordít, kiröhögnének (az általános probléma, hogy egy készülék túl halk). Az SP magasabb kategória, az F6 viszont ez a kategória, árban most olcsóbb is (sajnos Tnél nincs, Telenornál 35k 2 évre, általad választott csomagban), és gyakorlatilag oda-vissza veri a GXIN-t, mind teljesítményben, mind szoftverben, mind extrákban, és összeszerelésben, fél évvel a GXIN után került piacra, szóval annyira nem is új.
Szomorú vagyok, mert fél évembe telt, hogy az általam megszabott kategóriában (közép-felső, max. 70k, egy évvel ezelőtt) a legjobbat megtaláljam, erre jött ez a kínai szökevény, én meg a teljesítményt és árát látván egyből lecsaptam rá...Az Alcatel 995 pont ezért esett ki a szitán, mert iszonyat sok volt a hibás példányok felbukkanási aránya. Sajnos akármennyire is ellenkeznék, azt kell mondanom, hogy lehet jobban jártam volna akkor egy Xperia Arc S telefonnal, csak a fél giga memória riasztott el, és a kifutó mivolta, és az, hogy ennek ellenére drágább volt egy tízessel. Lehet nem véletlen.
-
Samus
addikt
válasz
Aethelstone
üzenetére
2.1-es droiddal kezdtem (fél év). 2.3-at használtam utána másfél évig (itt váltottam GXIN-re), eleinte csúcs volt a sebessége (és a felbontása, vagyis a kijelző) a GT540hez képest, de mára az idegesítő bugok miatt frászt kapok tőle. A Screen Off Wifi Off megoldja a képernyőfagyást, ez jó, de a hangom ugyanolyan hulladék, mikor rájön az öt perc, a hívás hangerejének szabályzása a telefon számára ismeretlen (néha akármit csinálok, a beszélgetés teljes hangerőn indul, ahonnan hangosítani lehet (a csúszka a minimumon van), halkítani nem), a Wifi most a program miatt 10/9 alkalommal minimum jelet mutat az állapotsávon (ez mondjuk nem érdekel, csak ne fagyjon). A vibramotor iszonyat gyenge, cserébe jó hangos, így legalább meghallom...Az érintőpanel iszonyat hulladék, szemét, gyenge.....inkább nem fokozom. Volt szerencsém barátnőm Xperia SP készülékét tapizni, és Anyám LG F6 telefonját is, ég és föld. Körülbelül akkora ugrás, mint a GT540 rezisztív panelja után a GXIN kapacitív panelja. És abba is hagyom...
Szóval nem az ICS-el van bajom, hanem az optimalizálatlanság teljes hiányával, a gyenge driverekkel, és a gyenge minőségű hardverrel...és itt nem a SoC-ra gondolok.
-
Samus
addikt
Én az LG féle Optimus lockscreen-t használom, Anyunak F6 telefonja van, és komolyan mondom, ez az alkalmazás jobb, mint az eredeti LG. Bekapcsoltam benne a gyári lockscreen kényszerített tiltását, és így semmi gond. Sőt, nem akarom elkapkodni, de találtam megoldást a wifi fagyásra.
Eszembe jutott, hogy csak akkor csinálja, ha beragad a Wifi alvás közben (mindegy, mit állítasz be a Wifi speciális beállításainál, elő fog jönni, mert kuka a driver). Namost mi lenne, ha kikapcsol a kijelző, kikapcsol a wifi is, majd ha visszakapcsol a kijelző, visszajön a wifi is? Erre gondolt más is, és így lett a Screen off wifi off alkalmazás, ami valami hihetetlen cucc. Beállítható, hogy kikapcsolt kijelzőnél kapcsoljon-e ki a wifi, ha igen, mennyi idő késleltetéssel, bekapcsoláskor kapcsoljon-e vissza, ha igen, mennyi késleltetéssel (továbbá kikapcsolhatja, ha nincs csatlakoztatva hálózathoz, szintén késleltetési lehetőséggel, illetve ha gyenge a jel, akkor is le tudja kapcsolni, és szintén állítható akár késleltetés is).
Szóval beállítottam, hogy kijelző ki, wifi 5 másodperc múlva ki, kijelző be, wifi be. Az alkalmazást nem zavarja, hogy van-e adatforgalom, kilövi és jóidő. Lekopogom, eddig jó. Nem a legelegánsabb, de automatikus, kis méretű (kemény 160kb), és észrevehetetlen, mindemellett nagyon hasznos. Eredetileg akku üzemidő növelése céljából jött létre, de jó szolgálatot tesz.
-
Samus
addikt
válasz
Benyo0210
üzenetére
Nekem ma (nem először) hívás közben is megfagyott a kijelző. Minden pöpecül ment, barátnőm lerakta, láttam, hogy hívás vége, visszajött a lockscreen, és onnantól csend. Most beállítottam, hogy soha nem tartsa aktívan a wifit, ha alszik, meglátjuk...Azért vártam erre, és nem vettem OT-995-öt, mert sokan panaszkodtak arra, a sok hiba miatt. Ez sem különb. A vicc, hogy egy normális wifi driver megoldaná a problémát, csak a T-t nem érdekli, és ezért a ZTE sem foglalkozik vele. Szoftverfrissítés szempontjából (a Nexus széria után) még a Sony legjobb...
-
Samus
addikt
válasz
housejoy
üzenetére
Muszáj lesz valahogy kiszenvednem ezt a nyolc hónapot még, de az is biztos, hogy a következő készülékem valami felsőkategóriás csoda lesz. Hardverben nem gyenge ez a cucc sem, de akárhogy nézem, kollégám Xperia P-je gyorsabbnak tűnt, Anyám most vett LG F6-ot, az egy villám ehhez képest (és mennyivel jobb is...), bár hardverben is erősebb, de a P viszont gyengébb...Számomra ez hatalmas csalódás, és már azt bánom, hogy nem küldtem vissza pár nappal a rendelés után, mikor előjött hívás közbeni minőségbeli probléma.
Nekem csak ez van, és a Wifi jelszó elfelejtősdi/nem vagy nehezen akarok csatlakozni/Wifi fagyás (lockscreen fagyásként is ismert), de az utóbbi időben olyan szinten megnőtt a gyakoriságuk, hogy nemhogy akadályozza a normális használatot, hanem szinte lehetetlenné teszi (sűrűn fordul elő, hogy emiatt nem tudok felvenni hívásokat).
Hiába is venném fel videóra a problémát, mikor mondtam a szervizesnek, hogy készítek hangfelvételt a jelenségről (a beszéd elhalkulás miatt voltam bent), azt mondta, az nem bizonyítana semmit.
Lehet neki kellene csapnom a földnek, és visszavinni, hogy "leesett", van rá biztosítás kötve...Cserélnék akár egy Xperia L-re is, azzal már kihúznám a hűség végét...
Jövő hét hétfőn megyek újra Pécsre, teszek még egy próbát, hátha másik szervizest fogok ki.
-
Samus
addikt
A wifi fagyás problémára létezik megoldás már? Vagy törjem rituálisan darabokba a cuccot? Elegem van. Van, hogy öt percenként csinálja, irtó idegesítő már...pécsi T nem csinál semmit, náluk ez nem jelentkezik...Ha ráveszem magam, megy rá vissza a macedón ROM, ez a friss javított a mobilneten, de minden másban rontott. Telefont még nem utáltam ennyire, mint ezt. Pedig csak egy éves...Vettem volna akkor Xperia P-t...mire válthatok, addigra talán már nem is lesz SP...
Az biztos, hogy soha többet európai kínai telefon. Be kellene szereznem egy SP-t...
-
Samus
addikt
válasz
Joccc07
üzenetére
Szerintem ezzel menj a Nagy Android alkalmazás topikba, hátha. De én is úgy tudom, hogy csak a build.prop fájlt módosítva tudsz másnak látszódni.
Többieknek. Visszakaptam a telefont. És hatalmasat csalódtam a pécsi szervizben. Az egy dolog, hogy nem tapasztaltak semmi hibát. De olyan pofátlanul hazudnak, hogy nagyon...Újrahúzták a rendszert. Ja, csak rootolva van a téma, tehát maximum egy Factory reset volt. Szétszedték és kitakarították az akusztikus nyílásokat (aha, mindkét mikrofon lyukja ugyanolyan poros, beleértve az első és hátsó hangszórókat takaró rácsot is...). Úgyhogy most újra pakolok rá fel mindent. Viszont nagyon pozitívan ért, hogy még jó régen egy órát szenvedtem, mire normálisan megcsináltam minden névjegyet, és most, megadva a fiókom, öt másodperc múlva már a teljes névjegyzék olyan volt, mint mikor leadtam. Mondjuk a képek sajnos csak alacsony felbontásúak, ezen a Google dolgozhatna...
Az Árkád tetején álltam, de kifelé nem érvényesítettem a jegyet, ez már a lenti kijárati kapunál jutott eszembe. Már készültem, hogy ez szívás lesz, bedugtam a kártyát, és kiengedett...meg is lepődtem...
-
Samus
addikt
válasz
havenday
üzenetére
Én holnap megyek érte. Van egy olyan érzésem, hogy semmi sem történt...A pécsi szervizt kerüljétek. Kötekednek...Bezzeg külföldi eladónak azt mondom, hibás a termék, egyből refund van...Anno vettem eBay-en egy digitális légnyomásmérőt, elvileg van háttérvilágítása, ami jól jött volna. Amit kaptam, annak nem volt. Az eladó szó nélkül felajánlotta, hogy vagy visszaadja az ár felét, vagy ha visszaküldöm, az egészet. Visszakaptam a vételár felé. És nem néztek hülyének...
-
Samus
addikt
Ez nehezebb lesz, mint gondoltam...
Voltam bent a T-ben. Elég gyorsan, négy perc alatt sorra kerültem. Persze a szervizes nem tapasztalta a hibát...(egy perc hívás alatt), emlegette, hogy nem kell mindent elhinni, amit a fórumokon mondanak (ezt nem értem, hogy jött szóba, én ilyet nem említettem...). Bevizsgálás alatt van a készülék, elvileg pár nap. Komolyan, majdnem úgy jött le, hogy mit akarok én itt ezzel...nézegette a mikrofont, de persze a telefon makulátlan, a Nillkin tok is rajta.A vicc, hogy a kártyám átkerült az öt éves N82-be, kifelé csúcsforgalomban (délután négy) sétáltam a Rákóczi úton az Árkád felé, és barátnőmmel beszéltem. Ahogy felvette, mindjárt kérdezte, hogy másik telefon? Sokkal tisztább a hangom, és a nagy zajban is tökéletesen hall (megjegyezném, az N82-ben nincs semmiféle hangjavítás, vagy visszhang elnyomás), mindezt úgy, hogy nem tudta, hogy javítani vittem a telefont...
-
Samus
addikt
válasz
Statik01
üzenetére
Nem kellett volna kétszer egymás után beilleszteni ugyanazt, elég lett volna csak a kiegészítést. Nos, első, hogy a GPS-nek hidegindítással több, mint 2 perc kell, de ha haladsz is közbe, nekem majdnem 10 perc kellett, mire holdat talált. A korlátozott net nem jó semmire sem. Minimum 3G mellett egy percen belül belőtte, hol vagyok. De azt vedd figyelembe, ha nincs neted, és elmész arról a helyről, ahol utoljára kikapcsoltad a GPS vevőt, akkor újra elkezdi keresni, hol van, ami jó sokáig tart.
A másik, hogy iGO hivatalosan NINCS droidra, az más, hogy a virágboltból mit szerzel be, de szerintem ha nincs net előfizetésed egy okostelefon mellé, akkor miért van okostelefonod? Játék miatt? Arra vannak jobb alternatívák.
A Google Maps nagyon korrekt alkalmazás, magyarul navigál, mindig friss térképpel. Igen, kell neki minimális net, de ha nem kérsz műholdképet, akkor tényleg minimális.Mennyi ideig próbáltad net nélkül, hogy nem talált jelet?
-
Samus
addikt
válasz
Repsol600
üzenetére
Nekem ez random jön elő. Jól hallanak, egyszer csak nagyon elhalkulok, néha robothangom is lesz, ez tart öt-tíz másodpercig, majd újra teljesen véletlenszerűen jön elő. Van, hogy percenként ötször, van, hogy öt percig sem...random dobja a hálózatot is, ekkor persze a hívás is megszakad...mobilnet is...reménykedem, hogy nincs és nem is lesz cseredarab...
-
Samus
addikt
válasz
pudingstyle
üzenetére
Leírnád nekem privátban, hogy pontosan hogyan, hányadik alkalommal térítették vissza a vételárat? Milyen hibáid voltak? Illetve ezután hogy vásárolhatsz új készüléket náluk? Gondolom készülékváltás nincs, mert a hűség még tart, habár már telefonod nincs...
-
Samus
addikt
Ettől félek, hogy ezzel egy lavina indul el, már jártam így egy másik készülékkel, négyszer volt javítva, olyan hibák jöttek elő rajta, hogy néha a fejemet fogtam, egy hónap után a billentyűzet fedlapja, amin a számok-feliratok voltak, a feliratok helyén fehér foltos lett, úgy, hogy a gyári fólia itt is rajta volt! Azt hittem aláment a levegő, levettem, de a foltok maradtak...sárga, kb. 4x10mm-es sárga pixelpaca, pirossal körbevéve, mint egy papucsállatka, a kijelző alsó negyedében, ez kétszer jött elő, cserélt kijelzővel is..., utána a sztereó hangszóróból a jobb oldali megadta magát (dupla, valódi sztereó hangszórós volt a telefon, kihangosítva vagy zenénél nagyon szépen szólt emiatt), ezután a kamera képérzékelője jött, a kép egy pontján jól látható fehér folt alakú kiégés, barna kerettel, sötét vagy fehér fényképezett képen egyből ki lehetett szúrni. Nem kosz volt, a lencsén nem volt semmi. A modult cserélték. Emlékeim szerint négyszer volt szervizben a telefon, de ennél többször voltam bent, mert előfordult, hogy nem készült el határidőre. Egyszer majdnem rájuk borítottam a telefont, a második kijelzőhibánál azt mondták, én törtem (!) be a kijelzőt, miközben a plexi sértetlen volt...akárcsak az LCD panel...Azóta eltelt közel négy év. A készülék még mindig megvan, és mára hibátlan (kopp-kopp-kopp), de eléggé kopottas. Bár ez most eléggé OFF volt.
Szívem szerint visszakérném az árát, és vennék egy Jiayu G3S-t (Xperia SP nem jönne össze, mert még nem válthatok készüléket)...nagyobb akku, nagyobb teljesítmény, ARM, friss droid, hosszú üzemidő, IPS kijelző, 720p felbontás, fém és üveg, ócska kamera...nem tudom...de ez eléggé megrémít. Imádtam az Intel-t, és szeretem az újdonságokat, de ez a telefon mindkettőt megutáltatta kicsit...járt utat járatlanért...
-
Samus
addikt
válasz
tonyqa23
üzenetére
Állítólag a fórum tagjai közül néhányan fóliás dobozt kaptak kézhez rendelés után...Én is novemberben vettem, szintén futár hozta, de a doboz csak alulról volt leragasztva egy kb. 3cm széles vastag átlátszó ragasztóval, egy helyen, a szélén.
Előretelepített Origo és híralkalmazásokkal, ami gondolom a B04 alatt gyári volt, mert újrahúzva a friss rendszert, ott is jelen volt, csak B06-ból tűnt el.
Félek, hogy csere esetén még rosszabb, visszaküldött modellt kapok...
Aki cserélte, jobban járt a kapott készülékkel?
-
Samus
addikt
-
Samus
addikt
válasz
Tomacko
üzenetére
Nekem a legjobban az Ultimate Caller Screen ID tetszett [link], a többitől eltérően itt nem csak kettő gomb található (felveszed/lerakod), hanem több beállítási lehetőség is van (2.3 módszere, ICS módszer, a rotary módszer a CM-ből, stb). Egy darabig használtam, de néha idegesített, hogy kell neki pár másodperc, mire átveszi az irányítást bejövő híváskor, addig marad a gyári módszer, ha nagyon gyors vagy...
-
-
Samus
addikt
Ha anno frissítettem B06ra, van rá mód, hogy feltegyem a régi, macedón B02t? Vont egy pöpec módosított verziója, sokáig használtam, aztán mikor megjelent a B06, visszatértem gyárira, majd onnan az újra, nem nagyon nyertem vele. A mobilnet lett stabilabb...
-
Samus
addikt
válasz
üzenetére
Ja igen, csak nekem pont úgy jött össze, hogy 8 munkanap + két hétvége + egy szombati nap (hétfő) + ünnepnap, most jut eszembe...de mindegy, igen, ez már mindegy.
Szóval javaslod, hogy személyesen vigyem be. Még nem adtam le. A szervizben részletesen felveszik a hibaleírást?
Mondjuk az említett pécsi "nagy" szerviz...mikor még telefont akartam venni, voltam bent, és a szervizes kollégát kérdeztem, van-e 2.1 már a náluk kapható GT540-re. Mondja, még nincs, csak 1.6 van rájuk, de már dolgozik a T a frissítésen (az LG már kiadta ekkor a függetlenekre). Szomorúan vettem tudomásul, majd azért elballagtam megnézni a kiállított telefonokat, és volt ott egy GT540 is, mi furcsa volt, hogy mozgott a háttér...ezt akkor a 2.1-el hozta be az Android, ha jól tudom, megnéztem a telefon tulajdonságait, és igen, 2.1 volt...két nappal később mentem vásárolni az innen pár száz méterre lévő T-Pontba (Árkád), kérdeztem az ügyintézőt, mondta, persze, ezek már 2.1el jönnek egy ideje, és hozta is, virított rajta a matrica, hogy 2.1...Ez két és fél éve volt, azóta talán fejlődtek...
Szerk.: még mindig cserélnek? Nem arról volt szó, hogy a ZTE már nem cseréli azonnal? Mondjuk én a visszavásárlással is beérném, bár még három részlet vissza van az árból (kb. 14k + 10x2890), a kedvezményes ár nálam olyan 44k környékén volt (készülékváltás, az újhoz képest -5k, mert szerződés vége, -10%, mert webshop, és -2k a kapcsolat pontokért), csak új telefont a T-nél nem tudnék venni, mert köt a hűség...
-
Samus
addikt
válasz
üzenetére
Webshopból rendelés esetén (futárral) 14 napot ad a T, legalábbis mikor én rendeltem, 14 napos elállási idő volt.
A sokkal sokkal lassabb mit jelent? Tudom, kell idő, míg beérkezik, és idő, még vissza, nekem viszont ez (két oda vissza alkalom) kb. 4000 pénz spórolás (a legközelebbi T szerviz nekem Pécsen van a Rákóczi utcában, az innen 38km).
Illetve ha ezt mind leiratom a kedves ügyintézővel, számíthatok rá, hogy érdemben csinálnak valamit a telefonnal, mondjuk azt mondják, nem javítható? Cserélném is Xperia SP-re azonnal...
-
Samus
addikt
Szerintetek érdemes szervizbe vinni a telefont olyan hibákkal, mint a hívás közben nem/halkan hallanak, robothangom lesz, teljesen véletlenszerűen, pár másodpercig, utána minden ok, majd újra előjön (ugyanabban a hívás közben), most már eléggé panaszkodnak. A telefon emellett random ledobja magát a hálózatról, van, hogy két-három másodpercig, van, hogy majd egy percig, van, hogy egy hétig egyszer sem, van, hogy naponta tízszer is. Az érintőkijelző tegnap háromszor fagyott le, kétszer zsinórban egymás után (feloldások között eltelt idő 15 perc volt), a ROM a gyári B06. Tudnak vele bármit is csinálni, vagy visszakapom egy factory resettel?
A hívás hiba könnyen reprodukálható, ha nem jön elő azonnal, akkor egy perc után tuti. HSDPA/HSUPA (UMTS), 3G, és sima 2G hálózaton is, hívás közben. A SIM három éves. Én a másik félt kifogástalanul hallom, eltekintve attól, hogy a telefon néha önállóan értelmezi a hívás közbeni hangerő fogalmát, ha úgy ér véget a hívás, hogy minimumon volt a hangerő, a következőnél már ordít, és nincs lejjebb...cserébe recseg is néha.
9 hónapos a telefon, bánom, hogy nem küldtem vissza 14 napon belül, és cseréltem L9-re, vagy Xperia P-re...
Bevihetem sima T-Pontba is, ahol nincs szerviz, ugye? Ők felveszik a hibalistát, és elintézik a többit?
Mellesleg eddig bírta a Nillkin kemény tok is. Elrepedt a hangerőszabályzó gombnál, a vékony részen. Gyakorlatilag a semmitől, recseg ropog most, ha benne van a telefon...És most újra lefagyott a kijelző, most kivettem az akkut, nem szórakozok vele
-
Samus
addikt
válasz
Keeperv85
üzenetére
Enyém is 3217es sorozat, pontosabban 321722952668, a második szállítmány lehetett, a nagy "megjelenés utáni elfogyás" után rendeltem (hogy mennyit szenvedtem megint a hátlappal, mire lehámoztam...).
Néha előfordult lockscreen fagyás, ekkor a Wifi is aktívnak látszott, ilyenkor úgy öt-hat lezár-felébreszt ciklus, és az ujjam őrült húzogatásának a kijelzőn meglett az eredménye, fel tudtam oldani (minden esetben, mióta megvan a telefon, november óta úgy hatszor fordulhatott elő), ekkor a Wifi eltűnt, majd újra csatlakozott. Az egyedüli hiba a hanghiba hívás közben, bár a B06 óta erre még senki nem panaszkodott. Illetve a max közeli hangerő a minimumra állítva. Ez ha egyszer előjön, akkor úgy marad. Néha, nagyon ritkán tudom a hívás hangerejét állítani, de ez ritka (ekkor lehet emberi fül számára kellemes hangerőn is beszélgetni). Vagy hangos (minimum), vagy ordít (maximum), illetve kihangosítás, bár ezt nem használtam. A lilulás ugyanúgy megvan, engem nem zavar, bár a kis fényerő annál jobban. Van egy Nokia N82-m, szintén automata fényerőszabályzással, direkt napfényben gyönyörűen olvasható, cserébe úgy néz ki, mintha monokróm lenne a kijelző.
A mobilnetes eldobja, megszakad probléma is eltűnni látszik a B06-ban, igaz, néha borzasztóan belassul, de legalább nem szakítja meg. Illetve nem tudom, ki mit vett észre, de hívás közben GPRS-re (2G legalja) kapcsolja a hálózatot, mindegy, hogy előtte HSDPA volt. Nem zavar, legalább értenek a túloldalon.
De úgy vagyok vele, hogy ennyiért jó vétel volt, bár nem a telefonálás az erőssége.
-
Samus
addikt
válasz
Keeperv85
üzenetére
Nem a telefon kliensét használja, hanem közvetlenül kapcsolódik a fiókhoz, és igen, tényleg be kell állítani webes felületen a hozzáférés engedélyezését, de ha anno használta, gondolom ez megvan, ahogy nekem is, szépen be is jelentkezik, összeszámolja az üzeneteket, és ahogy elindulna a feltöltés, kifagy...
-
Samus
addikt
válasz
agressor12
üzenetére
Próbáltam én is, nem megy. Néztem más alkalmazásokat, amik Gmail-be mentenek (feltűnően egyformák egyébként), de mindenhol azt írják a kommentek, hogy ICS alatt nem megy, kifagy, szomorú, 2.3.7 alatt anno tökéletesen mentett, rendesen, magától. Egyébként nálam mentés közben, bejelentkezés után áll le.
-
Samus
addikt
A widgetlicker folyamatosan leáll. Néha újraindul, néha a gyári locker fogad. Azt hittem a macedón ROM hibája, de mint kiderült, a B04 és B06 alatt is ugyanaz történik...
-
Samus
addikt
válasz
ggeleven
üzenetére
Root Checker Basic. Ezzel tudod ellenőrizni. Katt a Verifity gombra, és pár másodperc múlva megkapod az eredményt. Ha tovább gondolkodik, akkor nincs rootolva. Az Es File Explorer például nem megy, hiába kapja meg a jogot. Ellenben a Root Explorer minden gond nélkül tud tenykedni. Mást meg nem használok, amihez kell.
-
Samus
addikt
Nekem is lilul... Először el sem hittem. Ha oldalról, hegyes szögben süti a nap, és a fényerő még nem nőtt meg, akkor lilul. Ahogy észhez kap, növeli a fényerőt, úgy tűnik el a lilulás, átlósan. Érdekes... Mondjuk hadd ne mondjam mennyire használható a kijelző direkt napsütésben. Úgy semennyire...
-
Samus
addikt
válasz
kelzsoca
üzenetére
Akkor jó. Csak ugye friss kernel, és a B04-hez volt egy olyan, mint te is írtad, ami ennek cseréjével ügyködött, csak erre voltam kíváncsi

gonger: már volt róla szó. Semmi nem vész el, minden megmarad. Nem kell semmit lementeni (maximum sms-t érdemes, ha számodra fontosak), minden megmarad.
Changelog nincs.
-
Samus
addikt
A B06hoz való ROOT csomag mit csinál? Látom valamit a boot partición mókolt. Kernelt nem módosít, ugye?
Tök jó, elvileg van root jogom (A checker azt mondja), az ES File Explorer-nek a root explorer modulja viszont most sem működik...valaki valami ingyenes apróságot, amivel rendszeralkalmazásokat tudok eltávolítani?
-
Samus
addikt
válasz
Keeperv85
üzenetére
Ez remek. Bár én valahogy annyira megszoktam a tálcán a gombok pozícióját, hogy nem igazán jött be a módosított...Viszont ha valahogy a színes ikonokat be lehetne csempészni a macedón ROM-ból, az maga lenne a Kánaán. És persze egy százalékos akkupatch, és egy visszaállító akkupatch

A módosított redőny és JB féle értesítési sáv hogy néz ki? Fénykép van róla?
-
Samus
addikt
válasz
pakkerpista
üzenetére
először bekapcsolva ismertesd fel, utána kikapcsolva ismertesd fel, utána pedig recovery módban ismertesd fel a géppel. Van valahol egy drivercsomag is, a hungandroid-on. Akkor jó, ha a Win egy MEDFIELD (így, nagybetűvel) nevű eszközt ismer fel (és fel is telepíti), mert a recovery telepítéséhez ez kell, csakhogy ehhez még a Win7 sem talál online driver-t, kell az a pakk...
-
Samus
addikt
válasz
illes.bence
üzenetére
Sky Safari legfrisebb verziója nem megy (betöltés közben a Defiant logónál egyszerűen kifagy), az eggyel régebbi verzió (1.3.3, a Holiday Season Update előtti) viszont gond nélkül fut, kár, mert kíváncsi vagyok az újdonságokra. Írtam a készítőknek a feltüntetett mailcímen, de "kissé" erotikusan álltak hozzá a témához...
-
Samus
addikt
válasz
illes.bence
üzenetére
Én csak játékok terén láttam inkompatibilitást, szóval ha sokat játszol, akkor valami ARM alapú csodát keress, egyébként az összes általam használt program szépen megy (Nova, Widgetlocker, Fancy Widgets, Handcent, Camera ICS+, Facebook, a "stock" böngésző nagyon baba, mobilnetre az Opera Mini jó kis adatforgalom miatt, stb...)
-
Samus
addikt
válasz
tonyqa23
üzenetére
Root kell hozzá. A legbiztonságosabban úgy, hogy fogod az ES File Explorer-t, az alkalmazáskezelőjében (van neki sajátja) megkeresed, és törlöd (előtte lehet backupolni, bár ezt később újra felrakhatod Play-ből), ez ugyanis root jog esetén képes törölni a system/app mappából, ugyanitt kézzel is megkereshetnéd, de nem vagyok benne biztos, hogy facebook.apk a neve a csomagnak.
-
Samus
addikt
válasz
formengil
üzenetére
Szerintem a beállításvarászló mindenkinél hibát észlel ott, hogy először megnyomod a Tovább gombot. De mivel ezt nem tudod átugrani, újra is indul a folyamat, másodszorra már jó. Háromszor pakoltam fel ROM-ot a telefonra, újra (egyszer a gyárit, után a Macedónt, utána újra a gyárit tegnap, a frissítés miatt), és háromszor előjött a "hiba"

-
Samus
addikt
válasz
callmeakos
üzenetére
Ilyet nagyon ritkán kapok, ellenben a "Nem sikerült a telepítés az USB háttértáron vagy SD kátyán." nevűt sűrűbben...(B04-el, Macedónnal és a B06-al is, utóbbival sűrűbben...)úgy második-harmadik próbálkozásra összejön, de borzasztó idegesítő...
-
Samus
addikt
Ami changelog-ba mehetne: Google Chrome bekerült a gyári alkalmazások közé. Ez emlékeim szerint a B04ben nem volt benne
-
Samus
addikt
A letöltés már Wifivel ment. Mobilnettel megtalálta, ekkor szólt, hogy le kell tölteni, akarom-e, avagy később, ekkor két óránként három napig szól. Ekkor mobilnet ki, Wifi be, és letöltettem vele, ment, mint a karikacsapás, ha eltekintünk attól, hogy fél órába telt a 35 mega letöltése...
Lehet placebo, de mintha precízebb és gyorsabb reagálású lenne a kijelző. Gépelés közben tűnt fel.
-
Samus
addikt
Most tölti. Mobilnettel egyből megtalálta...Wifivel kétszer nem...
Eddig 18%, nem sieti el. Öt perc alatt lejött 7 mega...
-
Samus
addikt
Faja, azért raktam fel, vagyis vissza a B04et, hogy lefrissítsem, erre csak keresi, keresi...rohadjon már meg, na...
-
Samus
addikt
Na most elvileg nem érti a frissítés a felhasználói adatokat. De nekem a macedón ROM van fent, arról visszaállni gyárira gyalulás nélkül nem lehet, ugye?
Illetve stock (macedón) recoveryvel le tudom menteni a belakott rendszert egy az egyben, hogy később visszaállítsam?
-
Samus
addikt
Baj van...véletlen felflasheltem a Macedón ROMhoz tartozó Maps frissítést (update_ms_maps.zip), ami a gyáriból kimaradt. Viszont a végén a custom verziót pakoltam rá, amiben ugye benne volt, így nem is volt rá szükségem. Na most eggyel régebbi verzió került vissza így a telefonra, de nem tudom frissíteni, mert azt mondja, ütközik az aláírás...próbáltam a system/apk mappában a GMS_Maps.apk-t átnevezni (root jogú fájlkezelővel, ment is), ekkor már nem frissítés, hanem telepítés volt a Play áruházban, de a végén azt mondta, nem kompatibilis frissítés. Help me

Szerk.: megoldottam. ES File Explorer és App Maganer, kezeli a system appokat, törötem vele a Térképeket egy backup után, majd Play-ből így már települt rendesen.
Azért köszönöm kelekyle

-
Samus
addikt
-
Samus
addikt
válasz
gonorrea
üzenetére
Megoldottam, a helyreállítást a ZTE beépített appjával csináltam, de letöröltem és újratelepítettem a Fancy-t és az unlocker-t is, és két másodperc alatt feloldotta. Nekem nagyon bejött, egy ideig a kalózverziót használtam, de amikor áttértek erre az unlockeres megoldásra, megvettem, annyira megszerettem.
Tehát, Macedón ROM on board, kíváncsi vagyok. Viszont ezt az akkuhasználatos lapot hogy lehet előkaparni? Nekem csak a T-s gyári ROMban lévő látszik...
-
Samus
addikt
Felraktam a Custom Macedón ROM-ot. Minden jó, csak épp a Fancy Widgets-t nem tudom feloldani...Kérem várjon, kérem várjon, de pöröghet percekig, semmi sem történik...Valaki használ ilyen összeállításban fizetős verziót?
-
Samus
addikt
Elég rég jártam erre. Van valami újdonság ROMok terén? Még úgy két hónapja volt arról szó, hogy jön a B05, lett belőle valami?
Illetve a Macedón Custom verzióját használja valaki már huzamosabb ideje?
-
Samus
addikt
válasz
mephisto97
üzenetére
Power gomb és hangerő le egyszerre vagy két másodpercig, észreveszed, ha elkészült

-
Samus
addikt
válasz
Keeperv85
üzenetére
Igen, ez a "GXI_Macedonia_update.zip", vagyis ezzel van a probléma (ez kellene!), egyenlőre töltöm andyTM linkjéről, ez jön úgy rendesen, csak nem tudom, ez ugyanaz-e (a macedónból készült custom, vagy csak az eredeti aláírva)? Az eredeti hely alatt a hungandroid oldalát értem természetesen.
Ha esetleg ez nem az lenne, akkor annak is örülnék, ha privátban küldenél egy Google Drive (ez jó, mert van többszálas támogatása) linket a eredeti, csak aláírt Macedón ROM-ról. Köszönöm.
-
Samus
addikt
A macedón ROMot tegye fel valaki Legyen kedves egy normális fájlmegosztó oldalra, Mediafire, Zippy, vagy hasonló helyre, mert egyszerűen nem tudom letölteni az eredeti fórumról. Megszakad. Hol előbb, hol később, de 100 megánál tovább nem jutottam soha. Már vagy tízszer nekiestem, három böngészővel... Ki akarom próbálni, de így nehéz... Köszönöm.
-
Samus
addikt
A Macedón szoftverhez kötelező a módosított recovery felrakása? Elvileg gyári ROM...
Másik, hogy halvány lila fogalmam sincs, hogy ezt hogy kellene megoldani. Anno még fastboot alól fakoltam fel utoljára recovery-t, de itt egy picit más a dolog...
-
Samus
addikt
Figyelem!
Kérdezném, hogy valakinél előfordul ilyen jelenség, mint nálam? A telefon random módon eldobja a hálózatot, aktív mobilnet állandó jelleggel megszakad (mindig ugyanaz a tünet: erős jel, HSDPA vagy jobb, majd elkezd "csökkenni", 3G, EDGE, majd megszakad az adatkapcsolat (szürke lesz a térerő jel), ezután elször a hálózatot jelző betű lesz zöld, majd jobb esetben újra lesz net, de csak EDGE. Mindez egy helyen, ahol előtte jó erős lefedettség volt. Teljesen random módon csinálja, aktív használat közben. Van, hogy alvás közben is eldobja a hálózatot (csak azt látom, hogy villog a piros LED).Szóval ez egyedi hiba, és vihetem szervizbe?
-
Samus
addikt
Kezd nagyon idegesíteni ez a mobilhálózati probléma...egyszer nagyon gyors a net, utána pedig eldobja, szétcsatolja (ilyenkor a mobilnet állapota "felfüggesztve" a telefon szerint), van, hogy a hálózatot is eldobja...újraraktam a gyári B04et, semmi változás. Nem hálózati hiba, az LG itt hipergyorsan üzemel...
-
Samus
addikt
Megjött a Nillkin tok. Nagyon minőségi hatást kelt. A fólián is két oldalról van védőfólia, ugyan még nem raktam fel, de sokkal minőségibbnek tűnik, mint a Vikuti CV8.
-
Samus
addikt
válasz
andikaaa
üzenetére
Nekem pedig egyszerűen be van másolva egy album a kártya gyökerébe, egy külön mappába (album neve a mappa címe), és a számokat címük szerint (ID3 tag alapján!) listázza a csengőhangok között, mindenféle program nélkül...tegnap csak lestem.
A Vikuti CV8-al az a baj, hogy borzasztó pontosan van vágva, és valami hihetetlen módon tapad. Ha rosszul kezded el felrakni, esélytelen, hogy levedd és nyom nélkül újra feltedd, ahol le akarod tépni, ott a fólia megtörik (igen, a kemény réteg átka), ugyan a nyom halványul a fólián egy idő után, de ha jól megnézed, látszik. Illetve fényben úgy néz ki, mintha olajfilm lenne a fólia alatt, mindenféle színben csillognak apró pacák...csak direkt fényben látszik, de érdekes.
-
Samus
addikt
válasz
andikaaa
üzenetére
Nem akarok kötekedni, de ez a gyári minőséget is alulmúlja. Olyan durva a zajszűrés, hogy minden létező részletet elmos. Pixeles olajfestmény lett belőle (a behajtani tilos tábla körül érdemes nézni, ott jön ki a legjobban). Azt viszont leírom, hogy jóval kevesebb a zaj a képen, a látszólagos fényhiány ellenére is, de ez így számomra nem kompromisszum...
-
Samus
addikt
Eddig semmi sem változott...megint eldobta a hálózatot, megint megszakadt a mobilnet is. Most tényleg vgy én lakok ilyen rossz helyen, vagy nem tudom...
De nem tudom beállítani, hogy csak a számmal rendelkező névjegyeket mutassa...kiidegel. Első alkalommal fél perc alatt megvolt...
-
Samus
addikt
Recovery-ből nyomtam egy wipe-ot, majd frissítek gyári ROM-ra.
Menet közben írt egy olyat, hogy "Random offset: 0x296.
De kész, hiba nélkül lefutott, megint egy Wipe, most indul újra...
-
Samus
addikt
Most mentek mindent, újrarakon a gyári B04-et. letöltöttem a pakkot, van benne a furcsa nevű zip, azt átneveztem "update.zip" -re, nem kell wipe, vagy ilyesmi telepítés előtt?
-
Samus
addikt
Tudom, ott a leírás, de valaki le tudná nekem írni szájbarágósan, hogy hogy tudom újraflashelni a telefont, a gyári B04-es ROM-al? Illetve a Custom (Nextv1) telepítését is leírhatnátok, akár bele is kerülhetne az első hozzászólásba, elég fontos dolog...Sürgős lenne, és rettentő fontos...Köszi

TBG: azért az Alcatel nagyon nem egy kategória. Mérföldekkel gyengébb, én is örülök, hogy megvártam a GXI-t. Bár lett volna még mit csiszolni rajta...
-
Samus
addikt
Érdekes fejlemény. A Lockscreen fagyás előjött. Widgetlocker alatt. Amit észleltem. Lezárt állapotban a Wifi aktív volt, de volt rajta adatforgalom (szürke), holott nem szabadott volna annak lennie (mondjuk nem tudom mennyi idő után kapcsolja ki alvás közben, ha úgy van beállítva, hogy lezárt állapotban kapcsolja ki). Tapogattam, ki-be kapcsoltam a kijelzőt, és mikor eltűnt a Wifi ikon, azonnal fel tudtam oldani. Ki kellett volna próbálnom a vészfeloldást gombbal (Widgetlockernek van ilyen funkciója, választott gombot, választott ideig nyomva felold, nekem a hangerő gombok és 5 mp ez az idő). Viszont ezek után kétszer próbáltam bekapcsolni a Wifi-t, de nem ment (értesítési sávból, nem lett kék, csak halvány volt, hogy próbálja bekapcsolni, utána elballagtam a beállításokhoz, és egyből csatlakozott...Két perc múlva magától (!) kikapcsolta a Wifit, ébren...Szóval ez valami bogár...
-
Samus
addikt
válasz
paletoqbu
üzenetére
Úgy őszintén, ezen vagy kiakadva? Mielőtt megvetted, megnézted a T oldalán, mit ír?
4 GB belső tárhely (a felhasználható memória ennél kevesebb)
Komolyan, 2012 végén, amikor a 32 gigás microSD kártya is 9000 pénz (8 gigásat 3000 alatt dobálnak) azon vagy fennakadva, hogy a belső tárhelyre, amit droid alatt egyébként sem használunk alkalmazásokon kívül másra (erre több mint másfél giga helyed van), nem másolhatsz, csak fél gigát?
Ha ez neked ekkora probléma, vidd vissza a telefont, vegyél Blade III-at, mert az tényleg annyira jó (izé...), vagy tudod mit? ott az iPhone 5 64 gigás verziója, nem kell bele kártya, és lesz tárhelyed.
Kicsit kiakasztó...
Más: érdekes probléma jelentkezett nálam ma: bármiből visszaléptem főképernyőre, a telefon egymás után hármat rezzent, úgy 5 mp alatt, de semmi sem történt. Mintha a vissza nyilat nyomtam volna meg. Kétszer eljátszotta, majd kapott egy restart-ot, azóta nem jött elő. Viszont valamiért nem tudtam kilépni a a híváslistából addig, amíg a billentyűket el nem rejtettem, hiába kalapáltam a vissza nyilat. Illetve, bár ez lehet rendszer hibája, néha (eddig háromszor, mióta megvan a telefon, és csak a Nova esetében tapasztaltam, mondjuk mást nem is használok) feloldás után nem jön be a launcher, csak marad a háttér. Home gombot megnyomva persze azonnal beugrik. Illetve érthetetlen, de ha olyan ügyes vagyok, hogy ferdén tartom a telefont, megnyitok egy alkalmazást, és pont akkor fordulna el a kép is, egy pillanatra (úgy 0.3 sec) megáll a mozgó háttér. Őrület....vettem volna S3-at

-
Samus
addikt
Nem értem mi a bajotok a GPS-el...Mobilnettel gond nélkül, gyorsabban pozícionál, mint a Garmin PNA (20 sec alatt megvan a jel). Jelet nem dobja el, és 40km alatt nem volt semmi problémám vele, sem a Google Térképek alkalmazásával. Igaz, magas házak között úgy 45 fokkal nyugatabbra tájolt (arra állt a nyíl, gyalogos módban), de nyílt terepek, utakon nem volt ilyen problémám.
Ne azt nézzétek, hány holddal kommunikál, őszintén szólva kit érdekel?
Kicsit más: láttam a Galaxy S3 Mini tesztjét, ssd2 tollából, és ledöbbentettek a szintetikus teszteredmények. A ZTE oda-vissza veri mindenben (még Linpack-ban is, multi thread mérésben), és fele ennyiért vesztegetik...
-
Samus
addikt
-
Samus
addikt
-
Samus
addikt
Ez az X-Office egy kalap hulladék...Ma lett volna rá szükségem, egy PDF fájlt megnyitni, erre leáll. Kétszer. Másodszor az Officesuite 6 Pro-t próbáltam, az a képeket igen, de mást nem jelenített meg...(legális, megvásároltam akcióban), harmadikként az ezPDF jött (ezt is megvásároltam), ez tökéletesen mutatja és tördeli is. Tényleg nincs jobb ennél...
-
Samus
addikt
A karácsonyi frissítés óta nem megy a Sky Safari. Betöltés közben visszadob az asztalra...komolyan mondom, úgy kellett lekalózkodnom az előző verziót...egy megvett játék esetében. Miért nem lehet ilyen esetben visszarakni az előző verziót? Nem értem...Írtam a fejlesztőknek, hogy gond van.
Viszont a nagyon kevés fényben készült képek borzasztó zajosak (viszont nem látom nyomát zajszűrésnek, vagy csak minimálisan). Ilyenkor elgondolkodom, hogy ha nem lenne ilyen divat a vékonyság, normális modulok is kerülhetnének a telefonokba.
Viszont továbbra is azt mondom. Ennyiért ez a telefon igencsak jó, csak túlléphetnénk végre az apró kompatibilitási problémákon, és kellene több x86os procival szerelt telefon...
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G - 6/128 - kék
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256GB 2028.07.18-ig Samsung Garanciával (Bravophone) Akku 100%
- szinte új iPhone 17 Pro Max 256GB deep blue mélykék független Apple 1 év garancia
- új iPhone 17 Pro 256GB cosmic orange kozmosznarancs független Apple 1 év garancia
- OnePlus Nord 2T 5G 8GB/128GB
- OnePlus Pad Go Green nagy kijelző, könnyű hordozhatóság 8/128 GB Használt, karcmentes 3 hó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360, 100% Akkumulátor
- Bontatlan iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi