- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
ZTE GRAND X In
Új hozzászólás Aktív témák
-
ux1
addikt
válasz
atillaahun #6296 üzenetére
Igen a GPS.conf fájlban. Átirható .
-
heidricha
őstag
válasz
atillaahun #6296 üzenetére
NTP Network Time Protokoll - Internetes hostok időbeállítása pontosnak elfogadott szerverekről.
pl. ClockSync. Nem kell túl gyakori legyen, beállítható, hogy csak WiFi, vagy más hálózat is használható.Gondolom, ha a Beállításokban "dátum és idő" alatt automata van, az valami GSM toronytól beszerzett idő. Az időzóna ugyancsak.
A A-GPS is vár valami NTP beállítást, amit nemtom mire/hogyan használ, ha egyszer nincs mobilnetem! Viszont WiFi-m elég sokszor van, az NTP azt szereti.
-
heidricha
őstag
válasz
heidricha #6276 üzenetére
Na tessék, cáfolhatom magam. A nappaliban 5 működő hód 12m-es pontossággal, ami egyértelműen nem WiFi-s, pláne egyéb, ami nem "rendes" GPS.
Mindez egy NTP szinkron után... lehet összefüggés?
A jelenlévő két tábor (ó GPS, rossz GPS) milyen időbeállítást használ?
Nálam eddig automatikus idő (és -zóna) volt, (sokszor) szar GPS-sel, most kézi idő van, NTP szinkronnal, és olyat mutatott, amit mióta GPS-t érintettem, még nem láttam!
-
golyós
addikt
válasz
atillaahun #6262 üzenetére
-
Samus
addikt
Akkor itt a Custom ROM a ludas...én gyárit használok.
xSide: Én Nova-t használok. Ugyan a beállításai igencsak szegényesen például az Apex-hez képest, de az valamiért néha megröccen gyors lapozásnál, a Nova nem...ADW sem rossz, anno megvettem, azóta sokat fejlődött, GO-t nem használok, idegesít a sok "reklám", ami belekerült (vedd meg ezt, ez akciós, stb.).
-
junkpod
veterán
válasz
Leteszteltem, google rásegítéssel és nélküle is a v970 egyforman működik: nagyon gyorsan van pozició, 12/ 7-10 holdat hasznal, borult égnél 30-42-es jelerősség és 10-15m pontosság. Mondjuk nálunk epo van nem agps, de ez a gyorsaságot nem csak az adatforgalmat befilyasolja.
-
xSide
őstag
Next romban, ha ezt használod apk kiterjesztés nélkül benne van, ami ugye így valóban nem használható és asszem a mérete is más volt, én a gyáriból kiszedve root explorer-el beleraktam az eredeti pickert...
Ha már élő háttér, a zte-s gombás honnan szerezhető meg?Szerk. több launcher tesztelése után az Apex és Go maradtak. Döntés nincs, mindkettővel lehet ikon méretet csökkenteni viszont a go tud csoportos app kihelyezést, görgethető a simple calendar widget... Az adw kiesett az idegesitő kijelző ugráltatás miatt mikor méretezném a widgetet, ill szerkeszteném az ikonokat.
Ti mit használtok? -
VROBY
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék! Nem tudok élő hátteret megjeleníteni.
Több launchert is próbáltam.
Köszi a választ.
-
execute93
őstag
AnTuTu eredmény: 11.500
Telefonnak nem fog oda.aszni, hogy 1600MHZ en használom? -
xSide
őstag
válasz
execute93 #6279 üzenetére
Mikor megvettem -1 maxra állitva szintén 6 óra aktiv kijelzővel meritettem le, auton 9 óra folyamatos használat után kellett töltőre rakni. Ma fotózás után 30-ról 4-re esett az akksi kb 1 óra alatt, szerintem beragadt valami... Egyébként mióta megvan az X, a blédem még nem kellett töltenem (11 nap) csak beszélgetésre van használva, előtte meg pótaksi cserével hoztam az 1 napot
-
execute93
őstag
Nektek a fényerő hányason van? Nekem maxon, így 6óra alatt le is merült.
-
boxos23
aktív tag
Mi az a HDMI menü a telóba?? Lehet azt valamire használni?
-
heidricha
őstag
válasz
andikaaa #6268 üzenetére
Beltérben csak váletlenül. Szabadban mindenhol illene működnie, és valóban kb. fél percen belül kellene, de ez aligha van bárhol is leírva, kiváncsi lennék, egy szervizes mit mondana pl. 3 perces fix-időre?
Godolom valami ilyesmit: jó az, hol van leírva, hogy mennyi kell legyen? Helytől, időjárástól is függ! Ami persze igaz is...
-
heidricha
őstag
Továbbra is állítom, hogy beltérben az a normális, ha nincs, vagy max 1-2 kósza műhold nagyon ngyenge jele kóvályog. Volt vagy 6-7 saját GPS(képes) készülékem, mind ilyen volt minden olyan házban, ahol megfordultam.
Létezhet eltérés természetesen hiszek annak, aki mást lát, de valaminek nagyon ugyanúgy kellene állni, mint ott, hogy jó legyen!
Nálam amúgy semmi nem használ, van, hogy rendesen megembereli magát, de összességében nem stabilan jó, ha meg nem, akkor 10 perc is beletellhet, mire lesz pozíció. Igaz, adatkapcsolattal és NTP szinkronnal együtt csak most kezdek játszani, de hogy ennyit kelljen trükközni, az eleve nem normális! Most épp a *ZTE*GPS# fél percen belül összeállt 5 holddal az ablakban, ami igen ritka (D-re néz az ablak).
-
execute93
őstag
Na! Feltettem 600MHZ-ről a processzort 1600MHZ-re. Azta mindenit de jó!
Megpróbáltam ezzel a Pouval játszani. Laborba bementem és a kép összeugrál fehéren 30-60MP-ként. Az alap menüben, böngészőben semmi probléma. Hibás lehet a telefonom? Vagy ez mindenkinek ilyen? Valaki megnézné nekem? Köszönöm előre is. -
andyTM
őstag
válasz
- néztem én is, beszéltem is vele, igaz nem akarta felvenni...kicsit zsákbamacska, akkor inkább rizsoét [link]
Zsolt - annak a tesztnek mit kéne mutatnia, mert már lefagyott a kezem
-
atillaahun
veterán
Így érdemes tesztelni, ahogy kolléga is mutatta.
Egyébként bocsánat ha kicsit erősebb hangvételűre sikerült a hozzászólásom mint szerettem volna, csak pont jól jött az írásod.
Természetesen köszönet minden visszajelzésért.(#6255) junkpod
Nem a pozicionálásnak ártanak, hanem forgalmaznak a háttérben, meg ébresztgetik a telefont, szóval nem túl akksi-barátak.
És te miért gondolod hogy hasznosan hozzátesznek?Más.
Holnap gondoltam megvenni Ezt a GXI-t 42e-ért, de előfizetésre, meg részletre lett véve, és azt mondja a Tré nem fogadják el az adásvételit letiltásnál. Nem tudom mi tévő legyek, elég jó az ára. -
Bill0121
csendes tag
Üdv! az MW nekem sem megy simán 1.6-on sem, legalább is az ot-995-höz kèpest. Azon nálam gyorsabban fut de ott a hang akadozik a kevesebb ram miatt.
A grand x in majd 2x erősebb a 995-nèl hardveresen, szoval csak azèrt lassabb mert a játèk az erősebb hardver miatt fullra húzza a grafikát. Sokkal szebb mint az ot-995-ön, pedig azon is nagyon szép, ès persze a felbontás is nagyobb.
Ezt a Chainfire3D-vel meglehetne oldani! Kicsit lebutìtani a grafikát és már is gyorsabban futna :-) -
junkpod
veterán
válasz
atillaahun #6228 üzenetére
Miert gondolod, hogy artanak a pozicionalasnak? Szerintem inkabb hasznosan hozzatesznek.
-
andyTM
őstag
- úgy néz ki, hogy nekem végleg megdöglött a gps kb. 2 óra után is még mindig csak "GPS keresése..."
-
golyós
addikt
válasz
Ha megmondod,hogyan teszteljem,mit kapcsoljak ki akkor megnézem úgy is.Letöltöttem a Gps status progit mert ha jól látom mindenki azzal nézi.
Ui: Nem értek a GPS-hez,nem is érdekel a müködése.Bekapcsolom és ha navígál akkor jó ha nem akkor nem jó.Az,hogy wifivel vagy nettel megy számomra mindegy.
Csak segíteni akartam a kérdezőnek illetve kiváncsi voltam (vagyok), hogy nekem is gond van vele vagy csak neki.
Irjátok le, hogyan tesztelje a töbség akit érdekel a téma és igy valóban egységes és átlátható lesz az eredmény.Így tényleg kiszürhető lenne kinek rossz a Gps. -
andikaaa
aktív tag
Mit kell csinálni, hogy a Need for Speed™ Most Wanted elinduljon? Letöltődött, majd indulás előtt, az írja: insufficient memory need for speed 2055 mb is required for your game but only 0 mb storage is available on your device to begin download
-
boxos23
aktív tag
Működő coustom room-ok vannak már a telóra?
Ha igen hogyan kell telepíteni és rootolni a telót valami linket kérhetek rólla. -
miresz
veterán
válasz
atillaahun #6232 üzenetére
Hát akkor részemről lehet,hogy user error volt,mert,hogy csak a két középsőt hagytam bepipálva,kb 5mp alatt hozta be a műholdakat,és 9 ből 8 fix.
Mindig tanul valamit az ember . THX.
Ui: Jah,és családi házon belül.
-
atillaahun
veterán
-
atillaahun
veterán
Hát most nincs előttem a telefon menürendszere, de ha jól tévedek 4 beállítás lehet.
Az első általában a Google helymeghatározás - szerintem ez több kárt okoz mint amennyi haszna van.
Valszeg a második a GPS, ami ugye navigálásra való, a harmadik talán az a-gps (vagy gps-támogatás), ami ugye a kezdeti rásegítést adja aktív mobilnettel a rendes GPS helymeghatározásához.
És asszem az ICS-be bekerült még ez a Google keresős szutyok is negyediknek, ami szintén ugyanaz a kategória mint az első, gondolom arra való, hogy a programok tolhassák az arcomba a célzott reklámokat. -
miresz
veterán
válasz
Nálam is be van pipálva minden. Gyárilag így volt. Akkor melyik pipát kell kivennem?
-
execute93
őstag
Pou játékkal azon belül a Color Matchel elkezdtem játszani. Össze-vissza húzogattam a képernyőn ugye a sorokat. Néha 1-1 pillanatban felvillan sok fekete ultra vékony csík kb 1 mp-re. Ez csak nálam van jelent? 4-5 percet játszottam, és kb 10x előjött. Ez valami panel hiba lehet?
-
heidricha
őstag
válasz
Így igaz! Aki nem navigál rendszeresen, annak gondolom ez fel sem tűnik.
Nekem is minden be van pipálva, csakhogy olyanokkal szoktam ellenőrizni a pozíciót, ami el sem fogadja a kis pontosságú módszereket, ezért semmi sem jön neki össze.
Egyébként "hol hagytam a telefont" alkalmazások is szeretik az ilyesmit, arra elég ez a pontosság, hogy kiderüljön melyik buliban esett ki a zsebemből
-
atillaahun
veterán
Ilyenkor látszik, hogy kicsit elferdült azért a telefon GPS teljesítményéről alkotott kép, mert sokan kipipáltak mindent ahogy te is, ami azt jelenti, hogy a Google a korábban leírt módszer szerint nagyon pontosan belő WiFi alapján, ha pedig az ki van kapcsolva, akkor ugyanilyen gyorsan, csak természetesen jóval nagyobb hibahatárral cellainfó alapján. Csak ugye ezeknek semmi köze nincs a GPS-hez, csak annyi, hogy a helymeghatározás menüpontba kerültek.
Gyakorlati hasznuk nem igazán van, mert navigálni így nem lehet, max arra jó ha belföldön részegen eltévedek (nem én...), akkor tudjak hova taxit hívni. Meg persze a rendszer vigye az adatforgalmat, meg akksit a háttérben.Szóval csak annyi, hogy aki GPS tapasztalatokat oszt meg, legyen már szíves ránézni, hogy valóban azt teszteli, vagy a Google helymeghatározást.
-
golyós
addikt
válasz
heidricha #6224 üzenetére
Nekem is volt 1 napig ilyen kikapcsolós problémám.Úgy csináltam ahogy te,kivettem az aksit visszaraktam és azóta megszünt.Én sosem hagyom bekapcsolva éjszaka,és én sem telepítettem előtte 3 nappal semmit.
Nem tudom mi lehetett az oka de nálam azóta megszünt.A GPS: 7.emelet panel lakás. Wifivel a Google térkép kb 6-7 másodperc kb 20 méteres pontossággal, a Sygic kb 8-9 és szintén 20 méteres pontosság.
Wifi nélkül a Google 150 méter a Sygic 200-250 méteres pontossággal találta meg a helyem kb 15 másodperc alatt de csak 1 csík jelezte a vétel erősségét.Wifivel majdnem fullos volt a jel.
A GPS-nél minden kivan pipálva. -
heidricha
őstag
válasz
#40993792 #6204 üzenetére
Sajnos nem, hacsak annyiban nem, hogy ez már tényleg garancia lesz:
reggelre nem állt le spontán a telefon, eddig jól indult a nap, viszont GPS nem létezett... az alkalmazások látták, nem mondták, hogy nincs, de az értesítőn nyoma sem volt, hiába kapcsolgattam a beállítások közt ide/oda. Reboot... lehet meglepte a 36 feletti óraszám az uptime mezőben.
Utána már látszott a GPS jel az értestésben, de üres karikával, vem villogóval, nem is talált semmit az adatkapcsolat ellenére sem. Aztán némi kapcsolgatás hatására végre villogni kezdett, utána már nem volt fél perc, és lett pozíció, de mindenestül ez majd' negyed óra lehetett, vagyis nem olyan jó ar összkép.
Mindegy, utolsó voltam ebben a témában, ez annyira gáz, hogy nem lehet "természetes" jelenség!
-
t181
senior tag
A GPS-hez annyit, hogy a tegnap olvasottak után bekapcsoltam, és mire kitaláltam, hogy csak lemérem az időt, már jelzett is, hogy stabil a jel. (ez olyan 10-15mp lehetett...)
Családi házban lakom, nem gipszkartonból készült, és hőszigetelve van.
Wifi volt mellé bekapcsolva.
Mondjuk pont nem izgat, hogy házon belül kitalálja-e, hogy hol vagyok... -
Csapoati
nagyúr
válasz
Torento #6219 üzenetére
Nálam tök ugyanez, sajnos akad.
Van egy Rockchip 2 magos procival szerelt tabletem is, ma megnézem azon is (szintén 1,6 GHz-s). De annyira azért nem csodálkozom rajta, a grafikája porig aláz minden eddigi mobilos játékot. Az Asphalt 7-et is megvettem, az nem szaggat, igaz ratyin is néz ki a MW-hez képest.
-
ux1
addikt
válasz
atillaahun #6213 üzenetére
1. Egyetlen GPS sem garantál lakáson belüli pozicionálást.
2. A hálózat/adat legfőképpen azért kell, hogy az időt is pontosítsa. Ezért érdemes az ntp szervereket a magyar vagy eu-s rá állítani. Ha nagy az idő különbség akkor nehezen fog holdat találni és pozíciót fogni. -
Torento
tag
NFS MW
Nálam amikor olyan versenyen megyek ahol többen vagyunk laggol. (ha time trial-t tehát egyedül vagyok akkor nem) Ráadásul mielőtt ezzel játszanék a procifrekit be kell állítanom stabil 1.6-ra (így már csak kicsit laggol de nem megy simán így sem) mert ha nem állítom be ő 1.2-őn használja csak és akad mint állat..
Nálatok mi a tapasztalat a game-el? -
miresz
veterán
válasz
#40993792 #6217 üzenetére
Igen erre utaltam,én is,hogy foglalkoznak a kérdéssel,visszajelzésekkel,és próbálnak is tenni ez ügyben,hogy javuljon a felhasználói élmény. Kíváncsi leszek,hogy mennyire fognak elterjedni az x86-os telók az elkövetkező években. Azért az Intel nem kicsi cég és oda állt a ZTE mögé,ez már valami. Smartphone with Intel Inside®
-
miresz
veterán
válasz
#40993792 #6211 üzenetére
Ez így igaz. Nincs is ezzel semmi gond. Jöttek ki jobb,és kevésbé jobb példányok,ez valószínű,annak köszönhető,amit már ti is írtátok,a nagy mennyiségű tömeggyártás,miatt nehezebb a minőség ellenőrzés. Csak az okoskodást nem szeretem,amit a kolléga művel.
(#6212) Zsolt_72: Nemhiába vettem ismét ZTE-t mert nekem nagyon be vállt a Blade annak idején. Volt a Blade után HTC-m is,de most visszatértem,és nem bántam meg mert nagyon jó,szerethető teló a GXI,a gyerekhibáival együtt,is,amit remélhetőleg orvosolnak is.
Meg hát az sem elfelejthető,hogy úttörő az x86-os telók között.
-
atillaahun
veterán
-
miresz
veterán
Elég nagy baj,hogy csak szabad ég alatt,mert pl a Blade ami fele ennyibe kerül pillanatok alatt talál jelet a lakástól,az autón át a szabad égig. Itt nem a hozzá nem értésről van a szó,hanem a te okoskodásodról.
Érdekes nem csak nekem nem jó.Akkor ezek szerint csak te értesz hozzá?
-
miresz
veterán
A címem engem sem különösebben zavar,elég sok helyen meg van adva,többek között itt a PH térképen is.De ha gondolja valamelyik modi,(Philoxenia)
törölhető.
(#6207) ux1: Milen metró alagútban? Azért elvárható lenne,szerintem ennyi pénzért,hogy a fele anyiba kerülő telefonok( amik háztól a autóig pillanatok alatt talál jelet) szintjét hozza GPS terén.
-
ux1
addikt
A GPS-ről annyit: Jó hogy nem a metró alagútban akarjátok a jelet fogni.
-
batai15
félisten
meg is néztem most hogy véletlenül se kössöm bele senkise. buszon adatlapcsolat nélkül 10 kmre az utolsó poziciótól a 3 betüs navi 3sec alatt meg is találta a jelet, a busz sebessége is pontos volt.
-
batai15
félisten
már nem azért, de minden androidos teloban van gps. az a gps anyiban másabb mint a sima hogy net kapcsolat segítségével gyorsabb a hely meghatározás. de ha nincs attól még ugyanugy képes nélküle is meg határozni. offline mód tehát van, max lasabban pozicionál. jah igen beltérben azért nem műxik a gps, mert ténylegesen látnia kell a gpsnek a műhódokat. kb mintha lenne előttünk egy fal.mi se látunk semmitse :-)
-
heidricha
őstag
válasz
heidricha #6201 üzenetére
Ja igen... egyre bonyolultabb számomra a dolog...
- Ugye van a hálózat alapú helybecslés, GSM tornyok, illetve WiFi SSID-k alapján. Ha felengeded, egyúttal gyűjtöd is ezeket az adatokat tudtommal.
- Aztán a normál GPS, ami a holdakról jövő jelek időzítésével dolgozik.
- D-GPS... ez mi is volt?
- A-GPS... nem erre hittem, hogy a holdak pozícióit letöltöm, oszt jóvan, kb 5 napra megkönnyítettem az életem. Erre kiderül, hogy nem is ez a lényeg, hanem hogy legyen adatkapcsolatom a környező tornyokkal, akiknek szintén van GPS vevőjük, majd tőlük jól megkérdem, amit amúgy hosszú lenne kiszámolni, talán mindegy is, hogy végülis korábban letöltöttem A-GPS adatokat, vagy sem! Vagyis az AGPS a dprolás jele, ezek a cuccok normálisan csak telefonban képesek működni, szegény GPS gyártók kénytelenek normális hardvert hasznlni! Amúgy ott is le lehet neki nyomni a holdak pályáit, ami jót tesz, és érdekes módon nem kell neki 20 perc, és nem kell neki mobil-adat sem! -
heidricha
őstag
Jelenleg úgy fest, hogy ha felengedem az adatkapcsolatot, akkor jó a GPS. Gyorsan helyre-áll és tartja is többnyire, nem a "hálózat alapú" 50-2000m-es, hanem a rendes 6m körüli pontossággal.
Adatforgalmat NEM generál, nincs is a csomagban, nem is méri semmi, ami mérhetné. Ahogy olvasom az a-gps wikijét, ez az egész inkább hátrány, mint előny, bár megkérdőjelezi a dolgot, hogy a cikk szerint adatforgalom kell hozzá. Persze valami alighanem tényleg kell, ha egyszer fel kellett engedni, de nem olyasmi, amit forgalomként számláznának. Egyelőre...
Még nem érzem teljesen biztosnak az állítást, de egyelőre nagyon úgy fest, hogy ez beválik, érdekelne, hogy a sorstársaknál vajon az adatkapcsolat engedve van, vagy tiltva!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- World of Tanks - MMO
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Synology NAS
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós topik
- Mindent kiváltana az UB-Mesh protokollal a Huawei
- Vicces videók
- Eredeti játékok OFF topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Proarcher99 részére ! Apple iPhone 16 Pro + AirPods Pro 2 Újszerű állapotban
- Apple iPhone SE 2022 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy S20+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Keresünk dokkolókat
- Bomba ár! HP EliteBook 735 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest