- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
trebrona
nagyúr
válasz
Mecy_Lacee #12197 üzenetére
Szóközt sem szereti.
-
Mecy_Lacee
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítsétek kérek!
A problémám a következő:
- A bootloadert szeretném nyitni, de nem engedi a nevemet beírni!Amit csináltam eddig:
- A MI accountban a nevemet ékezetek nélkülire javítottam!
Kép róla.
- Cserélgettem vezetéknév és keresztnevem!
- Próbáltam ékezetekkel/ékezet nélkül is, összevissza!Az eredménye semmi: kép
Mit rontok el?
Valakinek valami ötlet? -
maestro87
őstag
Sziasztok!
A napokban érkezett meg a Redmi 4X-em és üveg "fólia" ügyben kérdeznék.
Visszaolvastam egy picit, és jól értem, hogy akkor csak ez a fajta ajánlott, mert a többi nem passzol rá?És egy szoftveres kérdés: Létezik erre a telefonra valami sötét téma? Idegesítő a fehér hátterű menü és értesítő sáv, a színek invertálása meg nem megoldás.
-
Threant
tag
válasz
lócitrom #12181 üzenetére
Nem keverem a dolgokat, egyszerűen még nem volt olyan, ha bárki hívott volna, nem csörgött a telefon. Lehet mindenféle ROM-okkal mókolni, aztán lehet segítséget kérni, szerintem a gyári szoftverrel minden működik 4G-n, meg mindenhogy. Mondjuk az a bizonyos led nem színes tényleg, csak fehér.
-
-
trebrona
nagyúr
-
Threant
tag
Ismertem egy nőt, az is azt mondta folyton, hogy hívott, csak nem vettem fel....
Egyébként nekem semmi bajom sincs a legújabb MIUI nem tudom melyikkel, a telefon felajánlotta, (EUSTOCK, B20) megengedtem, jó lett, mint, ahogy jó volt addig is. Nem szabad elfelejteni, hogy ez egy 30-40 eFt-os teló, nem várható el tőle, hogy azt tudja amit a sokkal drágább társai. Pedig majdnem tudja.
-
pvt.peter
őstag
válasz
Attipapa #12176 üzenetére
Na közben megvolt az unlock is a meglévő miui accountommal...
Erre a Mi Flash kiírja, hogy várnom kell 72 órát de csak miután elért 99% -ig. Mi a telibe vert ... ez?Direkt szívatja a Xiaomi az embereket?
Mellesleg a legújabb stabil romot akartam volna felrakni, egész konkrétan ezt:
santoni_global_images_V9.1.1.0.NAMMIEI_20171107.0000.00_7.1_global_a2885f92a7.tgzTeljes kicsomagolás megvolt, betallóztam azt a mappát ami az images mappát és a többi fájlt tartalmazza...
Ezek szerint edl módba nem lehet lépni, marad a fastboot, amihez meg kell az unlock, de ehhez meg várnom kell 72 órát...
Találkozunk hétfőnKöszönöm az eddigi segítséget
-
-
gorje
senior tag
válasz
privatposta #12168 üzenetére
Szia!
Kerdezd meg tibcsi0407-et itt a forumon, hatha tud segiteni. A magyar gari pedig a hardverapron talalhato "Csájnáfóón Szerviz!!! (Spemall.com szerviz)".
-
gyurasz
tag
válasz
privatposta #12168 üzenetére
A spemallnál kell online RMA számot kérni, majd a magyar szervízbe elküldeni a telefont.
Spemallnál is jár garancia a telefonokra. -
privatposta
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy ilyen telefonom, 3 hónapos a spemall-ról rendeltem. Sajnos minden előzmény nélkül a kijelzője elromlott. Nincs kép.
A spemallal természetesen nem jutottam dűlőre, se telefon se pénz semmi.
Első körben szeretném lementeni az adatokat, képernyő nélkül. Lehetséges ez? Nem tudom bekapcsolni, de a készülék érezhetően működik , mert pl reagál az ujjlenyomat olvasóra stb. Tölteni lehet, érezni, hogy müködik, csak nincs kijelző. Amíg le nem merült, addig még hívást is jelzett.
Meg lehet e valahogy állapítani mi a pontos baja? Alaplap, lcd, kontakt stb?
Várom tapasztalt tulajdonosok véleményét.Összekötve géppel, a gép látja a telefont de a könytárszerkezetet már nem...
Előre is köszi
-
Attipapa
aktív tag
válasz
pvt.peter #12164 üzenetére
de a fastboot.exe hol van? Fel van telepítve, az előbb leírt helyre?
Az eszközkezelőben amit látsz, az nem a fastboothoz kell, hanem a bebootolt telefont látja ott.
Fastboot módban nem itt látható az eszközkezelőben.
MiSetup2.2.0.7032_2717.exe ezt telepítsd,ez rakja majd oda mindazt ami kell. -
-
Attipapa
aktív tag
válasz
pvt.peter #12158 üzenetére
Honnan nyitottad a PowerShell ablakot? Ha abból a könyvtárból, ahol a fastboot.exe van, akkor látni kellene neki. Természetesen nincs köze a nyitott vagy zárt bootloader-hez,amint mondtad is.
Általában ez az elérési út: C:\Program Files (x86)\Xiaomi\MiPhone\Google\Android
Itt nyiss jobb gombbal+shift egy parancssort.Bocsi,félreértettem,azt hittem TWRP-t akarsz felrakni. Most olvastam el figyelmesebben. Ettől függetlenül nézd meg, hogy így látja -e a telefont.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Fastboot módban szeretnék romot telepíteni, viszont a "fastboot devices" nem listáz ki semmit sem, annak ellenére, hogy fastbootban van a telefon.
Adb -ben kitudtam listázni a telefont.
Fejlesztői mód bekapcsolva, USB debugging engedélyezve.
Ötlet, hogy hogyan tudnék fastbootban kapcsolódni a telefonhoz? -
-
gambesz
tag
válasz
#01993216 #12108 üzenetére
Nekem is ma szólt a csajom, h nem bírt felhívni, pedig itthon voltam, térerő fullon..Ugyan az, nem elérhető..
Megvártam egy frissítést a viberemre, mert nincs hangja lezárt képernyőnél csak ha meg van nyitva, akkor ad hangot.. Frissítés után sem lett jobb..MIndenhol engedélyezve van neki minden, nincs korlátozást, hang beállítva, de semmi. Valakinek vmi ötlet?
-
válasz
Madortiket #12146 üzenetére
Vagy nem bootol be a Mi logonal megall a rendszer vagy bootloop a hozadeka a nem megfelelo twrp-nek . Elvileg van univerzalis twrp is ami jo 6.x es 7.x ala is .
-
qge
aktív tag
-
Madortiket
újonc
válasz
this is life #12143 üzenetére
Elvileg jót raktam fel, global 8.5.2-esem volt, és a 6-osra való ment fel.
Ezzel kapcsolatban egy kérdés....Ha 6-os ra való twrp-m van, és a végén úgy jön ki a lépés hogy 7-es droidot teszek fel, abból lehet zűröm?És mégegyszer köszi mindenkinek a gyors segítségnyújtást, szuperek vagytok!
-
Kuter
senior tag
Sajnos egy kicsit félre vittek az infók a telepítéssel kapcsolatban.
Nem kell kicsomagolni a zip fileot.
Simán felmásolod a telóra az össze zip-et és TWRP-ből telepíted a neked megfelelőt , és nem tudsz hibázni.
Hisz erre találták ki a telepíthető zip filokat egyszerű mint a fa ék.
Ha belenyulkálsz a becsomagolt zip-be csak akkor ted ha tudod mit csinál.
És akkor ezek szerint elkövetted az a hibát hogy nem csináltál mentést az eredeti fileról.
A hang azért nem szól , mert nincs konfig file. -
válasz
Madortiket #12137 üzenetére
Megfelelo twrp lett telepitve ,mert nem mindegy hogy droid 6 ,vagy 7 ala keszultet tettel e fel ? Ha mas nem rakd fastboot modba es a mitool-al rakd fel a megfelelo twrp-t innen utana wipe ,majd reboot recovery es mehet a recovery rom ra a twrp ujraindulasa utan ,vegul megint a wipe es reboot . Amugy egy global stabil fatboot rom se ordogtol valo ..
-
qge
aktív tag
válasz
Madortiket #12141 üzenetére
Én a helyedben újra letölteném a ROM zip fájlját, hátha ott ment félre valami. Nekem is volt ilyen...lefőttem.
Állisd helyre az eredeti rendszeredet, hogy tudj fájlokat felmásolni, vagy ha van sd kártyád, arra is felteheted.
-
Madortiket
újonc
Nagyon szépen köszönöm, ez bejött!
Csak a bekapcs, bekapcs + hangerő plusz (eddig innen jutottam el twrp-be), és bekapcs+hangerő mínusz gombokkal próbálkoztam, a hárommal egyszerre nem. Most twrp-ben vagyok megint, innentől tán boldogulni fogok, remélem.Kuter, neked is köszi a gyors reagálást, amit mondassz (disable verify), azt megcsináltam már az elején, valami más lehetett a prücök, de van fent 3 rom is, az egyik csak jó lesz
-
Kuter
senior tag
válasz
Hangerőfel+power fastboot módba rakja a telefont.
Újra telepíted a TWRP.
Ha ez megvan akkor a twrp -haladó beállításnál kiválasztod a Tolls menűt,itt pedig rányomsz a "Disable Verify-re".
És újra indítod a telot, elméletileg a rendszer már fent van ,tehát el kell hogy induljon. -
qge
aktív tag
válasz
Jól értem, hogy nem indult TWRP úgy sem, hogy nyomva tartod a hangerő- és hangerő+ gombokat és úgy nyomod a bekapcsoló gombot rezzenésig? Bátran tarsd nyomva a 3 gombot....akár 20-30mp is lehet.
Rezzenés után elngedheted a power gombot, majd a másik 2-t is. Nekem ez a kombináció eddig mindig adta.
-
Madortiket
újonc
Sziasztok!
A segítségeteket kérném, valamit nagyon elrontottam...
Nem vagyok egy androidguru, de gondoltam belevágok egy saját rom telepítésbe. Általában leírások, videók alapján minden szokott menni minden.
Bootloader nyitás - OK volt
TWRP telepítés - Ok volt
Biztonsági másolatot TWRP-ben készítettem.
Törlés - Rendben ment (storage-et nem töröltem, ahogy mondották a okosok)A rom telepítés viszont nem úgy ment, ahogy a videókban láttam (simán telefonról twrp-ből csináltam). Egy pillanat alatt lefutott az egész, a csík felment 100%-ra és valami fail üzenetet mutatott. Mivel semmilyen funkciógombot nem lehetett nyomni, gondoltam kikapcsolom, recovery-ben újraindítom, és újrapróbálkozok (valszeg itt csesztem el). Azóta se a kikapcsolás nem megy, se a fastboot, se a recovery újraindítás. Bármelyik variáció hosszan nyomásánál simán újraindul és ott díszeleg a MI felirat, de nem megy tovább semerre (gondolom teljes lemerülésig így is marad). USB-s rádugásnál a PC sem reagál semmit.
Hálás lennék, ha valaki leírná, mit kellene megcselekednem, hogy jól jöjjek ki ebből, és még hálásabb ha valaki nagyon hozzáértő egyén, aki Nyíregyháza környékén tartózkodik, kisegítene.
Minden segítséget előre is köszönök!
-
pvt.peter
őstag
A mai naptól én is Xiaomi Redmi 4X tulaj lettem, legalábbis félig (barátnőnek lesz adva)
-
aelod
veterán
válasz
gyurasz #12129 üzenetére
8.5.2-global stable-ön nekem is volt 4g hívás gond. Annyi különbséggel, hogy nekem nincs sms szolgáltatás a nem fogadott hívásokról. A másik bug, hogy ha hívnak felveszem a hívó felet hallom de én hiába beszélek engem nem hall a partner. Ilyenkor visszahívom és megy a dolog de elég idegesítő tud lenni. Ismerősöknél nem gáz a dolog de ha ismeretlen szám hív az már gáz mivel én azokat nem hivogatom vissza, hogy miért keresett.
A jelenséget 2 és 3G-n is tapasztaltamMost 8.5.4 van és azon is jelentkezett a probléma.
-
gyurasz
tag
válasz
#01993216 #12128 üzenetére
Igazad van, MIUI 9-cel is átrakom 4G-re aztán jelzem ha gikszer van
A Xiaominak akár hardveres akár szoftveres (vagy mindkettő) a hiba, előbb-utóbb javítania kell, ha valóban terjeszkedni akar Európában. A Xiaominál a B20 "új" dolog, ezért gondolom aki szerencsés környéken és szolgáltatónál van, ahol más sávok is elérhetők (3, 7), ott kevesebb problémát tapasztal. -
mpo
veterán
válasz
RootRulez #12106 üzenetére
Neked olyan van, mint nekem MIUI Global 9.1 stabil 9.1.1.0 (NAMMIEI).
Dartfader-nek meg biztos nem, ha nála jól működik az neked nem jelent semmit.Kiüríted a memóriát és elindítod a galériát, úgy próbálj képet nézni.
Ha ez se segít indítsd újra a telefont és próbáld meg még egyszer. -
motoflug
őstag
Rendeltem egy ilyen telefont édesapámnak. Azt meg tudjátok mondani, hogy a 4A fóliája rámenne-e erre? Sajna nem találok olyan üvegfóliát, ami megjönne jövőhét péntekig.
-
vince
őstag
válasz
#01993216 #12115 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyire romfüggő. Van, akinek előjön gyakorlatilag bármilyen rommal, míg másnak semmivel. Én az utóbbi csoportba tartozom, volt global miui 8 mashmallow, majd eu rom, megjelenés óta pedig hu rommal nyomom, 8-as és 9-es miuival, mashmallow, majd nougat androiddal, de egyszer sem kaptam sms-t (bekapcsolt, működő telefon mellett) nem fogadott hívásról.
-
bunnyhu
senior tag
Egyébként a camera2.api miért nem alapértelmezett a ROM-on, ha egyébként tudja használni a hardver?
Tette fel a kérdést a költő -
törölt tag
válasz
#73029888 #12111 üzenetére
Telepítés után annyi változás van MIUI9 v7.11.23 alatt hogy az a pár angol szó magyar lesz+a beállítások rész is AOSP kinézetű MIUI helyett.,de ha uninstalálom akkor nem rakja vissza a gyári kamera appot hanem törli. LOS és más AOSP ROM alá való az a kamera amit linkeltem.
-
törölt tag
Várhatóak új kamera effektek a gyári kamerához? (Camera2 api aktíválva) vagy van olyan camera 2 api kamera app amikben vannak új kamera effektek?
Ilyet találtam: [link]
Valaki használja?
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Amikor elforgatom a telefont, hosszú másodpercek elteltével forgatja a kijelzőt. Nálatok?
-
orso0355
őstag
Mert csengett és felvettem? 😃
Akik engem hívnak, ha nem érnek el, írnak, vagy hívnak újra, stb. Ha kerestek volna, jelezték volna, hogy korábban nem értek el. Egyszer volt egy nem fogadott hívás, amikor pont a kezem mellett volt a telefon, tehát ezt pont láttam is, de több nem fogadottam nem volt, sem sms értesítésem, semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest