- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
trebrona
nagyúr
válasz
tillatrilla #10999 üzenetére
Mert nyomja közben a bekapcs gombot is, ahogyan a fastbootot is indította. Szerintem dobd ki!
-
tillatrilla
senior tag
Lakom befelé a telefont,de egy kérdésem lenne hirtelen.Igyekszem a fórumot átböngészni,mert régóta olvasgatom,de erre eddig nem találtam gyógyírt. Szóval a hangerőgomb lenyomva tartásakor miért csinál képernyőképről egy fotót? Ezt a tokot rendeltem:[link]
Első gondom vele,hogy a tok szerintem szűk,mert nyomta a hangerő-le gombot folyamatosan,ezért a bekapcsoláskor fastboot képpel megakadt. Most próbáltam tágítani,de ha kínlódok a hang-le gombbal,képet csinál,és a hangerőt nem,vagy csak nehezen tudom változtatni. Tok nélkül semmi probléma.
-
qge
aktív tag
válasz
LyonnaisFan1 #10997 üzenetére
Kérdés, hogy aki nem a gyári launcher-t használja és beállít "végtelen görgetést" (vagy hogy hívják) az asztalok közt, annak hogy fog ez kinézni...
-
qge
aktív tag
válasz
LyonnaisFan1 #10984 üzenetére
Mi ezzel a baj? Szokatlan, de ha nem akarod, nem használod, én is így voltam vele, aztán most már használom. Még csak a jegyzet részét, de azt aktívan.
-
Jakuu
őstag
válasz
Black_Raven #10994 üzenetére
Ratelepitettem fastboot modban a cofface 3.0.3-as twrpt, az az itteni leiras szerint, az nem irja ki hogy jelszot ker. Igaz lassu mint a csiga, de legalabb a 3 gombos megoldassal feljon a twrp, hangero fel es powerre, a gyari recoveri, igaz az meg PCBA test failt ir, de nem igazan zavar, hiszen azt ugy sem hasznalom innentol.
-
Black_Raven
veterán
Hogyan gyalultad le? Nekem ugyanazt csinálta. A megoldás az volt hogy valóban csináltam titkositást és 1 perc múlva töröltem.(dev romon) Azóta nem kér kódot se újraindulásnál se TWRPben. Viszont RR romon vagyok és titkositottnak írja a telefont, de nem kér kódot sehol.
[kép]
-
trebrona
nagyúr
válasz
LyonnaisFan1 #10992 üzenetére
Okos dolog az, nekem kifejezetten hiányzik.
Memóriához szerintem nem sok köze van. -
trebrona
nagyúr
válasz
LyonnaisFan1 #10984 üzenetére
Global romokon nem lehet kikapcsolni, eu-n igen.
-
shifty!
senior tag
Használom, és nekem is ki szokott akadni MIUI alatt, nem talált jelet, vagy ha átléptem más alkalmazásba (pl. zene, telefonálás), és vissza Waze-ba akkor megfagyott az app és csak app újraindítással volt használható megint. Nem tudom, hogy a MIUI miatt van-e, de borzasztóan bosszantott. Custom ROM alatt nem használtam, mióta a GMaps átemeli a Waze forgalmi adatait, azóta nagyon nem tettem fel.
-
aelod
veterán
Használ valaki waze-t?
Szigetszentmiklós-bp távon 2x dobta el a gpst a telefon és megakasztotta a program olyan szinten, hogy auto restart volt. Csak miui logó és semmi. Hosszas bekapcs gomb nyomás után állt fel újra a rendszer. Ez most a program hibája vagy a telefoné? Ez kicsit aggasztó, már másodjára szivat így meg és nem olyan jó. Korábban írták, hogy frissítsem a programot, megtettem és utána most ezt produkálja. De látom most, hogy megint elérhető egy frissítés a waze-hez. Feltolom hátha megoldja a problémát. -
Neerpelt
tag
Gyárilag van, és ahogy néztem gyakorlatilag mindent tud
Tillatrilla
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok!!
Régebbi telóimon használtam a saját érdekemben (feledékeny vagyok) hívásrögzítő progit.
Kérdésem,hogy a 4X-en van gyárilag ilyen app? vagy keresnem kell rá valami megbízhatót? -
notika77
senior tag
-
Jakuu
őstag
válasz
JohnDoeHun #10970 üzenetére
Ha mar a 7es droid van fent sima update vagy twrp nem zar BL-t,
Viszont cofface twrp feltetele utan tuti nincs ota, telo updateren keresztul, hanem netrol letoltve, twrpvel kell feltenni. Root (magisk is) felmegy vegleges twrp nelkul, akkor marad ota es lesz root is. -
Attipapa
aktív tag
válasz
Threant #10971 üzenetére
Azért van egy kis különbség az "Android Auto" és egy rom felrakása között
Az csak egy szoftver,ahhoz valóban nem kell "feltörni" a telefont. Ez a szó sem a legmegfelelőbb,hiszen a gyártó engedélyezi a BL nyitást igazság szerint, ez nem hacker-kedés, és nem is feltörés.
Ha rákeresel a youtube-n "Xiaomi redmi 4x custom rom" és megnézed, akkor rájössz, hogy mi nem appokat rakunk a telefonra és ahány féle rom, annyi kinézet, és ez több mint egy téma felrakása.
Csak figyelj, és még lehet,hogy kedvet kapsznagyon szerethető nyugtató elfoglaltság hideg téli estéken.
-
JohnDoeHun
tag
Köszi az infót. Sosem próbáltam viszont vhol olvastam h így van. Akkor csak a gyalu vagy amit a kolléga linkelt.
Én is feltettem a global 9est és bejön nagyon. Kicsit sok benne a google meg nem megy a váltakozó képzár de a fogyasztása nagyon jó.
Holnap jár le a 72órám. Ha nyitom, twrp és mondjuk magisk akkor utána lesz még ota? Ez nekem még mindig nem tiszta. Bocsi. Lehet h bezárja a bl-t? Kinyírja a rootot gondolom meg talán még a twrp-t is. Jól érzem? -
Jakuu
őstag
válasz
notika77 #10951 üzenetére
Nalam magisk 14 global beta, nincs gond, sot meg lejebb csokkentettem az android rendszer fogyasztasat magisk modullal. (Enable Doze for GMS + GMS Doze) Persze greenefy-t is hasznalok.
Igz ejjel 1%-t fogyaszt a telefon.
Jelenleg 46%-on vagyok tobb mint 2,5 nap utan, tobb mint 2 ora kepernyoidovel kis wifi,gps adatfelhasznalassal. -
Jakuu
őstag
válasz
JohnDoeHun #10944 üzenetére
Soha nem hasznaltam ujlenyomatot, nincs lockscreenem, es megis jelszot kert az a mocsok. Mindegy, mert mar legyalultam a keszulekrol es mar az update is fent van.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
Threant #10955 üzenetére
Talán a " sokaság" nem csak telefonálni akar vele,hanem kíváncsi új dolgokra,hogy mit lehet még ebböl a kis jószágból kihozni.Többen azért fórumozunk,hogy egy- egy új ötletet adjunk,ami a tudomásunkra jutott.Nagyon sok felhasználó van akik ezt a telefont használják ugyanúgy megelégedéssel mint Te vagy mi is többen ebben a topicban,de Ők meg annyira elégedettek,hogy eszük ágában sincs elolvasni,hogy miket irogatunk itt össze.
Lényeg,hogy elégedett vagy,mi pedig remegve várjuk az újsbbnál újabb romokat.
Én pl.nem csak telefonnak tekintem a redmimet,hanem egy régi hoby megtestesítőhe. Telefonáláshoz van olyan amit nem babrálok😁,bár azt nem is lehet. -
TripleB
senior tag
Sziasztok!
Jött egy frissítes global dev romra 11.16 verziószámmal. Szépen lejön ota-n, de hibás zip azonosító címszóval a recovery eldobja. Ugyanez van, ha a letöltött romot recovery-ből akarom telepíteni. Mi lehet az oka?
-
stanley00
aktív tag
Sziasztok!
Van egy probléma ami már pár telefon óta fennál és rohadtul idegesít, nem hiszem el, hogy nincsen rá megoldás pedig már mindent próbáltam. A lényeg, hogy elmulasztott hívás esetén nekem nem felel meg a LED-es villogás. Van amikor a zsebemben van és úgy esélytelen akár órákig észrevenni plusz nincs kedvem a telefont egyfolytában bámulni, hogy villog-e a LED. Ezért külső appot szoktam használni (van jópár), hogy figyelmeztessen a nem fogadott hívásra. Ha nem vagyok a telefonnál vagy csak nem hallom meg a zsebemben akkor a nem fogadott hívás után percenként (vagy ahogy beállítom) hanggal és rezgéssel fihyelmeztet addig amíg meg nem nézem a telefont. Régebben még egy Sony telefonnál simán működött úgy, hogy abban is van STAMINA üzemmód ami kilő minden felesleges programot de ha a kivételek közé teszek egy appot akkor továbbra is működik a háttérben. Azóta más telefonnál is és most ennél is egyszerűen nem tudom úgy beállítanni a programot, hogy működjön. A lényeg, hogy ha beállítom ezt az alkalmazást, hogy figyelmeztessen az elmulasztott hívásra akkor teszi a dolgát de csak akkor, ha a képernyő kikapcsolása utáni pár percen belül jön a hívás. Ha kicsit később akkor már nem figyelmeztet.
Egy példa: ha használat után kikapcsol a képernyő és nem csinálok semmit vele viszont 1 óra múlva jön egy hívás amit nem veszek észre akkor nem jelez az app. De ha odamegyek és a bekapcsoló gombbal bekapcsolom a képernyőt abban a pillanatba jelez a figyelmeztető hang és a beállított rezgás, tehát jelzi a nem fogadott hívást ahogy eredetileg kellene. Gondolom egyértelmű, hogy valami miatt lelővi a rendszer az appot és nem fut a háttérben.
Pedig az app a futó alkamazások között van, az alkalmazások akkumulátorhasználatának kezelése pontban az akkumulátorkímélô mód ki van kapcsolva és a telepített alkalmazásoknál is ennél a konkrét programnál „nincs korlátozás” van beállítva tehát az akkumulátorkímélô nem korlátozza az alkalmazás tevékenységét.
Nem tudom, hogy mit lehetne még beállítani esetleg. Hihetetlen, hogy nem lehet ezeket a hasznos alkalmazásokat használni mert a rendszer mindig kilövi ôket bármit állítok be. És nem csak ez nem mûködik hanem a többi hasonló alkamazás sem az említett okok miatt. Nincsen valakinek erre valami megoldása?Köszi!
-
Threant
tag
Nekem 3 napja van meg a készülék, egy ellopott HONOR8-at váltott, és teljesen rendben van! El is döntöttem: ennél drágább telót soha többé nem veszek
Szinte mindent tud, amit az előd, de negyed áron. Örülök neki. Ezek a ROM dolgok meg abs. nem érdekelnek, majd jön a frissítés amikor akar, nem is értem a sokaságot, akik folyton csak ezt várják. Működik, gyors, van B20, ujjlenyomat érzékelés remek, legtöbbünknek ennyi elég.
-
Nimda
addikt
Lenne egy kérdésem, lehet rém egyszerű a dolog csak nekem nem világos.ROM telepítés előtt ugye csinálok egy full wipe-ot a TWRP-ben.Viszont akkor nem tűnik el a telepítendő ROM?Ezt ugye a belső memóriába kell felmásolni.Egyelőre még csak infót gyűjtök, várom a 72 óra leteltét.
-
notika77
senior tag
válasz
Attipapa #10949 üzenetére
Tegnap délután felment a telefonomra a pénteki Global Beta ROM 100%-ra töltve és éjjel 3 felé már felköltött, mert kevés volt benne a delej. Töltőre tettem, reggel eléggé meleg volt, ezért újraindítottam, majd nekiindultam. 10 óra felé úgy éreztem, hogy valami meleget fúj rám az utcán sétálva, majd pár perc múlva észrevettem, hogy a kabátzsebemben lévő telefon melegít. Töltöttség megint csak 7% és megint az "Android" és az "Android rendszer" nevű processzek ették meg az akkut. Ketten együtt több, mint 70%-át.
Van ilyen problémája másnak is a tegnapi frissítéssel? Okozhatja a régi magisk (14.0)? -
St3ven
addikt
Akinek már fent van a Global Stable MIUI 9, meg tudná nézni, hogy bekerült-e az itt is beharangozott Cool Black téma?
-
Attipapa
aktív tag
válasz
Lordus #10945 üzenetére
Ha 6-os TWRP-vel raksz fel romot, a végén hibaüzenet,hogy nem tudja system particiót csatolni.
Nem próbáltam, de egyik fórumtárs írta priviben.Letöltötte az én általam küldött TWRP-t és azóta minden ok. Én ezt a 7-est használom csak nem is volt fenn más,csak a 4Pda-ról való.Anno megszoktam,hogy ott is fórumozok és teljesen megbízhatók az orosz fejlesztők.
(#10944) JohnDoeHun
semmi köze a TWRP által kért jelszónak a telefon jelszóhoz. Ezt viszont kipróbáltam. Soha nem állítottam be jelszót és mégis jelszót kér a TWRP, ami miui.hu-ról letöltött tools-ban van. -
nyityu
csendes tag
Vissza olvasva ez a 4g gond az eljétől kezdve megvan,vajon javítva lesz ez valamikor?
Én még egyik telefonomnál sem lógtam ennyit fórumon -
Jakuu
őstag
válasz
trebrona #10933 üzenetére
Szar a twrp 3.1.1 jelszot ker, es csak adatgyalulassal lehet atlepni a jelszokerest, belakott telefont meg nem akarok full wipevel csont uresre nullazni. Nem veletlenul irtam le, hogy az adatokat megszeretnem tartani. De lehet az lesz a vege, hogy visszairom a gyari recoveryt.
-
Jakuu
őstag
Ha twrp fent van, akkor ugyebar nincs ota update, ha fastboot modban telepitem fel az updatet akkor a beallitasok megmaradnak ?
-
törölt tag
Másnál se megy az Amazon Appstoreból vásárolt alkalmazások telepítése? (Installing szöveget kiírja,aztán megint a download felirat jön be)
-
nyityu
csendes tag
Nálam is előjött a 4g bug. Tegnap volt olyan hívásom amit nem jelzett a telefon. Csináltam otthon legalább 20 próba hívást és random vagy kicsörött és két csörgés után dobta a hálózatot vagyy ki sem csörgött. Látszott,hogy próbál vissza váltani 3g re de túl lassú és megszakad. (Miui global 8.5 Stabil 8.5.4.0 Nammied)
Békéscsabán lakom. -
St3ven
addikt
válasz
kidnou #10928 üzenetére
Valamivel tisztább megoldásnak tűnik a teljes ROM frissítés. Mármint úgy is le lesz gyalulva a RR miatt, de frissebbnek tűnik, mint az XDA-s srác 08.35-i feltöltése.
@ mpo:
A MIUI9-ben nem bízom.
Már a 8 is túlságosan belemászott a rendszerbe, illetve nálam jelen van a rendkívül zavaró 4G hívás bug és dual SIM bug is, amit nem látom, hogy nagyon ki szerettek volna javítani eddig is.
-
St3ven
addikt
Köszönöm nektek, rögtön ajánlottatok két módszert.
Melyik a jobb? Például melyikkel megy fel a frissebb firmware?
Az általam linkelt csomag egy 48MB-os fájl, a leírás szerint MIUI9, az mpo fórumtárs által linkelt fájl pedig 1,3GB, MIUI8-cal.
-
St3ven
addikt
Az itteni hozzászólások alapján eldöntöttem, felteszem a Resurrection Remixet. RR-N-v5.8.5-20170929-santoni-Final
A linkelt leírásból ez a rész nem teljesen világos:
Jelenleg 8.5.2.0 MIUI van fent, 6.0.1. Androiddal. Hogyan tudom frissíteni a firmware-t? A képen látható link alól egy 48MB-os MIUI9-es (?) zipet lehet letölteni.
Nem vagyok nagy Android guru, jó pár év kihagyás után (WP és BB10 OS) térek vissza, köszönök minden segítséget.
-
bunnyhu
senior tag
Döntöttem, leveszek az imak üveget a telóról, zavar, hogy lerontotta az érzékenységet.
Ha valakit érdekel, és kijön érte Tökölre, baráti áron elviheti, egyelőre a telón van, úgyhogy szerintem át lehet rakni egyikről a másikra anélkül, hogy szöszöket szedjen össze. Mondjuk max egy hétig tart az ajánlat, a többi privát mert ugye szakmai fórumban nincs üzlet -
Sprinti83
tag
Valaki hiányolta a memória kijelzèst(Miui9).vèletlen rábukkantam.Kezdőkèpernyő ès előzmények menüben lehet bekapcsolni.
-
mpo
veterán
Az előbb beszélgetés közben hozzáérhettem az ujjlenyomat-olvasóhoz (vagy valamelyik gombhoz?),
a hívó fél nevét, számát kitette egy csíkba, de a beszélgetés megszakadt vagy elnémult. Mintha várakozóba tettem volna.
Nem tudtam visszacsinálni, ezért én hívtam.
Mivel sikerült ezt elérnem és mit kellene tennem a beszélgetés folytatásához?Szerk.
Letöltöttem két leírást, egyikben sincs rá példa. -
trebrona
nagyúr
válasz
JohnDoeHun #10906 üzenetére
Felmegy, de valószínűleg cseréli a TWRP-t gyári recoveryre, úgyhogy a TWRP-t ismét flashelni kell.
-
Ájvé
veterán
válasz
JohnDoeHun #10906 üzenetére
Azt nem mondtad hogy cserélted a Recoveryt. BL nyitás nem egyenlő a Recovery cserével. Hát nem tudom, rég volt fent custom Recovery nálam így nem tudom megy-e, próbáld meg. Ha más nem letöltöd a hivatalos oldalról úgy biztosan menni fog. Root biztos nem gond.
-
starr
őstag
Kivették a Miui9-ből a Camera2 API-t. Egyre értéktelenebb ez a telefon.
-
mpo
veterán
válasz
#73029888 #10898 üzenetére
Verziók:
1. Igen, de amíg nem buknak le, nem fogod megtudni.
2. Nem.A veszély a fentieken felül:
1. A Play Store-ból letöltött alkalmazás is lehet kártékony, ami átment a Google szűrőjén.. (Cikkek voltak róla.)
2. A user nem az 1. pontban lévő helyről telepít alkalmazásokat.
3. A MIUI beállításaiban eltévedve, nem biztonságosra állítja a user. (Lehet, hogy van ilyen lehetőség.)
4. Nem foglalkozik a vírusvédelemmel. -
Ájvé
veterán
válasz
JohnDoeHun #10901 üzenetére
A kettő nem függ össze. Nyitott BL lehetőséget ad a telefon szoftverének módosítására, Global stabil ugyan úgy működik tovább, szóval igen megy az OTA is.
-
JohnDoeHun
tag
Biztos sokan kérdezték már és nem találok az összefoglalóban erre utaló részt de azért megkérdezem hogy nyitott bl-nél is van global stable ota?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljesen új Google Pixel 9 256GB Obszidián eladó (garancia)
- iPhone 13 pro / 128gb / Vodafone függő / 83%akku / gyönyörű,karcmentes állapot
- Xiaomi Mi 10T Lite - 6/128 - szürke
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- MSI CYBORG 15 A13V
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged