- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sxxorp
őstag
Hiszem, ha látom
Mindegyiket 0-100-ig? Pont erről beszélek: mindegyiket így töltötted, tehát semmi tapasztalatod nincs az eltérő kezelési módról, nincs valós összehasonlítási alapod. Ez a dolog nehezebben észrevehető, mint az, hogy milyen a kijelző, hosszabb távon jön ki. És a batár Redmi5 megjelenésével, kompakt alternatíva hiányában lehet, hogy tovább kell terveznem a 4X használatával. A versenyautós példa nem a legjobb, csak feltételezés, de számomra egy 100%-on pörgetett versenyautó élettartama nagy valószínűséggel kisebb, mint egy 90%-on működőé.
Örülök a naivitásnak (hogy bármelyik gyártónak érdeke, hogy számodra optimális ótómatikával lássa el a telefont az elégséges helyett), de ez nagyon távol áll a valóságtól. Egy szaftos még OFFabb aktualitás: Az Apple elismeri, hogy mesterségesen lassítja a régebbi akkus Iphone-okat
És így szilveszter közeledtével lezárásként (vagy tényleg ugorjunk az OFF-topicba): [link] -
padzso
tag
Remélem ez már on topik lesz: ha minimális Google-csomagot akarok használni, elég az openGapps minimál telepítőjét használni? A play store-hozzáférés mellé nem szeretném az összes gugli appot feltenni. Köszi!
/off Kvázi lettem, juhujj! /off
-
aelod
veterán
válasz
sxxorp #13585 üzenetére
Hidd el utánaolvastam. Nem tegnap óta van dolgom li-po akkukkal. Eddig minden telefonomat 0-100ig töltöttem egyiknek sem ment hamarabb tönkre, vagy fáradt el jobban az akkuja mint az előirt 2-3év. Ez pont olyan mint amikor van egy versenyautód, tud x le teljesítményt de nem használod ki csak a 80%-át versenyen mert óvni akarod a gépet holott az élettartama nem csökkenne számottevően a motornak mivel erre lett tervezve, hogy maximális teljesítményen hajtsák egy versenyen.
-
sxxorp
őstag
Bocs, ebben nem értünk egyet, no offense. Ha tudományos szemszögből nézzük, a te álláspontod még bro-bb science, mert még annyi fáradságot sem vesztek, hogy egy összefércelt forrással támasszátok alá. Azt meg nem igazán hiszem, hogy legalább személyes szinten rendesen tesztelte valaki a dolgot, szóval csak egy hiedelemről van szó, nem szakmai véleményről.
-
Lordus
senior tag
srácok, hogy tudnám kikapcsolni a frissítés értesítőt?
miuihu
egyszerűen nem tudom kikapcsolni és idegesít, hogy ott van az a kis "egyes", nem akarok hetente frissíteni... -
gyulagy
tag
Sziasztok,
Mióta frissítettem a global 9.1 stabilra, azóta a telefonkönyv lassú, olyan mintha nem a telefonban keresné, hanem a felhőben. Néha 10-20 másodpercet kell várni, mire megjelenik a kontakt.
Van mód arra, hogy a telefon belső memóriájába szinkronizáljam(?), nem találtam ilyen opciót.
Másnál is volt ez gond? -
trebrona
nagyúr
válasz
Black_Raven #13574 üzenetére
Bluemobile és T ugyanazt a hálózatot használja, gyanítom ez is közrejátszik nálad. Különböző kártyákkal szerintem észrevehető.
-
Black_Raven
veterán
válasz
trebrona #13573 üzenetére
Nálam nem észrevehető a változás, 2.5 hónap single sim után, 2 hete dualozok, és semmit nem veszek észre, pedig 1 hétig mindennap néztem, hogy merül e jobban, de semmi. Sőt láthattad 10óra SOTok jönnek mobilnettel, Custom rommal(miuihu
) jó előtte RR-n is, dual simmel.
-
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Jelenleg dual simes vagyok. Ha csak 1 sim lenne benne valamivel több lenne a készenléti idő? Vagy nem sokat változtatna?
-
trebrona
nagyúr
válasz
MATEO6600 #13569 üzenetére
A TV-nek tudnia kell a wifi-display-t.
Telefonon wifi beállításokban azt hiszem, vagy ha lenyitod az értesítősávot, van kivetítés kapcsoló.
De bármit keresel, beállításokban felül a keresősávba beírod, listázni fogja.Szerk: vagy, ha a TV nem tudja a wifi-dispayt-t, de DLNA képes, akkor playről valamelyik DLNA alkalmazás.
-
thomas77
senior tag
válasz
Black_Raven #13538 üzenetére
Naná! Persze, hogy be volt kapcsolva a VoLTE kapcsoló. A telefon 4G-n volt és csak az a bizonyos telekomos sim volt benne, ami kb 2 perccel előtte az iPhone 6S-ben VoLTÉn működött.
Probáltam mindent. Restart, 4G ki-be, VoLTE ki-be, de sehogy se tudtam feléleszteni a 4X-ben. Nem is írta ki a térerő mellett, hogy VoLTE és amikor indítottam hívást, vissza is lépett 2G-re. A munkahelyemen a 3G-re visszalépés is komoly gondot okoz. De nem csak a Redmivel, hanem Samsung s7-tel is, tehát nem készülék hiba, hanem hálózati gond.
Ezért is szeretném, hogy működjön a VoLTE, mert akkor nem lenne gond a hangminőséggel.
Na mind1. Egyelőre ez van. Reméljük, később a 4X-en is működni fog... -
MATEO6600
őstag
Van bármi program a telefonra amivel a rajta lévő videót külső megjelenítőn pl tv,n tudnám nézni?
-
top3
tag
Sziasztok .
Kérdésem : a készülék beállitásánál kéri , hogy jelentkezzek be az Mi accountomba , nincs kódom , innen hogyan tovább . Köszönöm . -
trebrona
nagyúr
válasz
trebrona #13558 üzenetére
Nyitottam nektek: Xiaomi Redmi 4X - OFF topik
Hajrá!
-
padzso
tag
Bocsi!
Hadd találgassak: ez is ki lett tárgyalva, mint a 20-80% akksitöltés? :-) Ok, értem...(#13549) Cyrin
Nekem külön jó a szemkímélés, nem bírom a földöntúli fényességet! -
orso0355
őstag
válasz
Kikoma #13550 üzenetére
A sima appfrissítés (play áruház), rendszeralkalmazások frissítése és maga a rendszerfrissítés mind külön-külön dolog, külön kell mindet beállítanod. Nem lehet, hogy nem így tettél?
Amúgy szerintem simán hagyhatod így a friss rendszerrel, bár nem tudom, anyukád mekkora romoló vagy mobilbuheráló :-) nekem is ugyanez a friss van, és jó. Az olyasmik, mint Mi Drop stb. nyugodtan figyelmen kívül hagyhatók, és a tárhely is bőven elég így is (szerintem).
-
trebrona
nagyúr
Nem unjátok még az offolást? Elég gáz, amit műveltek. Ez egy szakmai fórum lenne...
Nyissatok egy 4X offtopikot, oda aztán mehet végtelenül! -
lócitrom
őstag
válasz
Black_Raven #13554 üzenetére
valami front tényleg lehet. szinte napi szinten le van írva ez-az, de mintha mégsem....
-
Kikoma
csendes tag
Sziasztok!
Édesanyámnak vásároltam karácsonyra egy Redmi 4X-et. Tesztelgettem, meg voltam vele elégedve minden szempontból. De!
Heti 1-2 frissítéssel találkozom és le is szedi mindet. Elméletileg én korábban első bekapcsoláskor azt állítottam be, hogy kérdezzen rá mindig. Megnéztem a rendszer alkalmazások frissítését és kiszedtem a wifi automatikus frissítését. De én itt azt látom hogy alkalmazás szerű programokat lehet frissíteni, mert van most kettő is talonba. Ehhez képest a múlthéten vagy a héten kaptam egy szoftverfrissítést is. Automatikusan leszedte. Újraindítás gy jó 20 perc is lehetett. Szerintem újra rakott rajta egy MIUI-t. Ugyanis a 25,85Gb tárhelyből egyből lett 20,89GB. Fel is került valahogy a Mi drop is.
Első bekapcsoláskor beállítottam, hogy adjon visszajelzéseket a MIUI-nak. Nem lehet, hogy emiatt is fogy rohamosan a tárhely? Ki használja ezt a funkciót? És miért?
Hogyan tudom elérni, hogy újra gyári beállítások (előre telepített appok) legyenek rajta, mintha most kaptam volna meg a boltból?
-
Cyrin
addikt
válasz
padzso #13546 üzenetére
egyébként pont tegnap jutott eszembe a párhuzam, a 46-os lcd tv-t a nappaliban monitornak is használom egy laptoppal. és gépről használva automatikusan átvált szemkímélő PC módra, ahol sárgás az egész kép, a tv módhoz képest, ami full kontraszt meg fehér, de a olvasni használhatatlan. az ebbg is ilyen, mármint szemkímélő...
siddis:
Hát ezt mindenki tudja, játékra, speckó programokra windows, egyebként meg linux -
siddis
őstag
válasz
Black_Raven #13547 üzenetére
Igen, nagy csapadék tartalmú melegfront közeledik..
És ha már értelmetlen vita, akkor melyik a jobb, a Linux vagy a Windows.?A pc vagy a Mac.?
-
padzso
tag
Az FHD lcd is EBBG, viszont, bár nem láttam HD-t, semmi különleges nem észlelhető rajta, szép a képe.
-
Black_Raven
veterán
válasz
csacsi67 #13544 üzenetére
Ez csak a ráadás. Először is ha valaki használni akarja a VoLTE-t, nézze meg hogy támogatott e a készülék egyáltalán a Szolgáltatói oldalról, ha igen akkor bekapcsolja a kapcsolót, ami azért van kikapcsolva mert a Xiaomi kikapcsolta, mert tudja hogy nem tudjuk igénybe venni a szolgáltatást. Ugye nem nekem kéne utána nézni hogy támogatott a 4X vagy nem.
jó téma off. Legközelebb ezt a kérdezőnek linkeld hogy segits neki.
-
csacsi67
addikt
válasz
Black_Raven #13543 üzenetére
íItt a támogatott készülékek listája .Valamint a mind 3 szolgáltató látja ,hogy milyen készülékkel vagy feljelentkezve a hálozhatra .
-
hzsolee
őstag
válasz
Black_Raven #13538 üzenetére
Helyesen: Be VoLTE kapcsolva a kapcsoló? 🤣
-
csacsi67
addikt
válasz
Black_Raven #13525 üzenetére
Szia elolvastad mit irt ? Mert akkor nem lenne közel 15k hozzászolás . Ezt nem csak Te rád értendő.
-
lócitrom
őstag
így ~13000 hozzászólás után ebben semmi új sincs. de ez a fájás nem kéne újra. az akksi meg még mindig polimer. a kommersz alkalmazás pedig azt mutatja meg, amit amúgy nélküle is meg lehet tudni.
más is tapasztal stabil EU rom alatt hotspot problémát? egy bit sem megy át. csatlakoznak az eszközök, de forgalom az nincs.
-
thomas77
senior tag
Sikerült szereznem egy olyan telekomos sim-et, amin garantáltan megy a VoLTE (iphone 6s-sel tesztelve). Ezt a simmetátraktam a 4X-be. Sajnos nyomokban sem működött a VoLTE. Hívás indításánál azonnal visszalépett 2G-re. A telefonom eustockos, a legfrissebb hivatalos szoftverrel.
-
qge
aktív tag
válasz
Black_Raven #13519 üzenetére
Sok közülük működik nekünk is.
-
jgreg
csendes tag
Sziasztok! Én az AccuBattery programot használom ezen a telón. Szerintem nagyon jól mér. Nagyok sok adatot meg tud mutatni az akku felhasználásával kapcsolatban. Érdemes kb 80 % ig tölteni és 20% ig lemeríteni mert így igencsak megóvjuk az élettartamát. Neten ha rá kerestek hogy mobil telefon li lon akksi töltése akkor látni fogjátok hogy sok oldal foglalkozik ezzel és ezt írják amit én a töltéssel kapcsolatban. Ennél a telónál meg be van építve az akksi szóval elég macera a csere meg szerintem drága is mivel nagy kapacitású. Nameg a beszerzés....
-
Black_Raven
veterán
Ez véletlenül nem a Note4-hez van?
Hogy a kérdésedre is válaszoljak, az RRben minden megvan amire szükségem van, de kötöttségek nélkül, a miuihuban ugyanúgy minden megvan amire szükségem, de kötöttségekkel. Üzemidőben gyorsaságban egyformák, mégis nekem jobban bejön az RR. Igazi áttörés az Oreo lenne, ha végre kiadnák,(RR) de valószinű a kernel sourcera várnak.Mindenesetre jól használható a Miuihu igaz én nagyobb funkcióbeli különbséget vártam tőle a Global Dev romhoz képest.
-
qge
aktív tag
Hátha valakinek még vannak benne új infók, nekem volt 1-2.
-
Jelszó felejtésnél mi a pontos lépés (mindig ujjlenyomattal ébresztettem, és fogalmam sincs mi már a jelszó, mert többet is próbáltam, de nem akarja az igazságot), mit kell, hol nyomni hogy új jelszót állítsak be? (youtube link nem jó)
-
lacentos
tag
Köszi a wifis hozzászólásokat.
-
qge
aktív tag
válasz
Black_Raven #13512 üzenetére
De miért mész vissza RR-re, ha jó a MIUIHU? Mi hiányzik, ami RR-ben van, HU-ban nincs?
-
Black_Raven
veterán
Nem tudom, az eredetileg felrakott miuihu 7.11.14(vagy 16) is töltött 100-ra, a mostani frissités meg szintén feltölt 100%-ra. Lassan visszamegyek RR-re, már 5napja használom , gond nélkül. A 2 simet is kezeli rendesen. 1 dolog van csak: a sim1-et nem lehet 2g-re rakni, mindig marad 3g-n, sim2 csak LTE az jó. De 3g- n nincs full térerő 2g-n lenne de nem engedi. 4g szintén fullos.
-
aelod
veterán
válasz
Black_Raven #13510 üzenetére
Pedig valahol ezt olvastam.
-
grafnet
veterán
Vadi új (szűz) MIUI 9 Global Stabil: a 2. töltés után majdnem 3 nap készenlét mellett majdnem 7 óra SOT, s még volt az akkuban 20%.
Szerintem jól van ez!
80% Wi-Fi, 20% mobilnet, ugrál a térerő, mert a 3/4G határán lakunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest