2016. május 29., vasárnap

Gyorskeresés

feco72 blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • A Fecsegő poszáta ( Veletech 2016 casemod)

  Bár az idei évre nem volt betervezve, de amikor megtudtam, hogy különálló Veletech lesz, úgy gondoltam mégis építek egy gépet. A terv már kb. 1 éve a fejemben van, csak pár részletet kell még finomítani.

  Előre jelzem, hogy még messze van a kész állapottól, egyelőre a főbb részekről alkotott elképzeléseimet lehet csak látni.

  Szóval éhezők viadala és a poszáta, Katniss Everdeen. Megnéztem a 4 részt és az ott látott jellemzőbb részleteket próbálom meg gépbe álmodni. A stílus ...... , az első helyes megfejtő lesz a leggyorsabb. Szóval steampunk, gondolom emiatt senki sem lepődik meg.

  Tanulmányoztam a világot, amiben a film játszódik és a Kapitólium dekadens világa, az ami leginkább beágyazható a steampunk stílusba.

  Akkor mutatnám a főbb részeket

  Az alap egy ősrégi Lexxcom gép, annó a vaterán ütöttem le 500 Ft-ért, amolyan műhelygépnek terveztem, de csak porosodott évekig. FEKVŐ ház, amiből mostanában nem sokat lehet találni. Masszív anyagból készült, A flex futott pár kört rajta.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 hónapja 0

 • Compaq Toccata update

  A Veletechre jelentkezés óta eltelt két hétben történtekről pár szóban és képben.

  Mivel továbbra se kaptam 8 mm-es merev csövet, ezért a hátlap folytatása egyelőre áll. Belekezdtem az elektronikába, egyelőre egy "osztó" panel van, mai a másik négyre könnyíti meg a vezetékelést illetve egy vezérlő (ehhez majd 8 led tartozik). Ez most tesztelés alatt (bár a kinézet alapján most még inkább a barkács-gány versenyre lenne nevezhető, de ez a még változik)

  Itt az osztó látható:

  Illetve elkészültek az orgona billentyűk is

  a félhangoké dupla vasta és kicsit lemetszve

  még hezitálok a mostani csont illetve a fehér szín között, egyelőre ideiglenesen ragasztva

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 0

 • Compaq Toccata avagy egy ósdi laptop újrahangszerelve (Veletech 2015)

  Úgy döntöttem, hogy nem várom meg a hó végét, hanem már most megírom a versenygépem történetét. Bár még messze nincs kész, ilyen ütemben bőven végezni fogok vele, amint a hiányzó részek is befutnak végre. Egyelőre ez az írás is inkább a modding koncepcióját mutatná be.

  Úgy gondoltam, hogy ideje belevágni egy lapotop moddingolásába végre, mert az hiányzott az eddig készítettek közül. Saját gép nem lévén, körülnéztem a neten lévő használt gépek között. Mivel úgyis összevissza lett piszkálva, ezért megpróbáltam minél olcsóbbra lecsapni. Sikerült is egy ajánlatra lecsapni, egy 1999-es Compaq Armada E500-ra, kemény 950 Ft-ért. Szóval a postázás többe került.

  konfiguráció:

  P3 500 MHz
  192 MB ram
  8 MN video
  FDD
  ODD
  12"-es képernyő
  akku

  Töltő és Hdd nem volt benne, de majd megoldom.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 3

 • steampunk moddolás

  Én is bejelentkezem Ramses remek ötletére, amit a PH! bővített ki és jelentkezem a fórumtársaknál moddingolásra.

  Bár még csak 2 és fél éve foglalkozom ezzel, azért elég sokan ismerhetnek a fórumról és élőben dolgozni is. A munkáimat ezen az oldalon [link] találhatjátok meg. Mint sokan tudják steampunk stílusban dolgozom és itt mondanám el, hogy nem szoktam kategorizálni (steam,diesel,tesla,art-deco,szecesszió) én mindet így hívom. Főképp (és a legjobban kedvelt) a billentyűk átalakítása, néha 1-1 egér, illetve a versenyekre teljes gépház modding. Volt még monitor, pár retro telefon ami megfordult a kezeim között.

  Anyagoknál a stílus miatt is a természeteset kedvelem. Alapvetően fa, réz, bőr, alumínium, szövet amit használok. Festeni ritkán szoktam, de megoldható. Szerszámilag nagyon nem vagyok eleresztve, de van kis multi gépem és egy felsőmaróm. Ha nagyon komoly és bonyolult dologról lenne szó, azt is meg tudom oldani ismerősökön keresztül.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 0

 • A Black Essence szett

  Első slim billentyű moddingom alapja egy Genius SlimStar i820, wifis billentyűzet + egér kombó lett.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 1 éve 27

 • Veletech live modding: a Black Lady

  Csak pár képpel meg mondattal bemutatnám az őszi live végeredményét, a fekete hölgyet.

  Az őszi eseményre kisebb munkát terveztem, ráadásul nost 2x9 óra volt a megvalósításra. Ez darab került átdolgozásra

  itt már a gombok levágása és reszelése után pihennek

  a space gomb és néhány díszítő elem rézből (sikeresen otthon maradt az összes csiszolópapírom, ráadásul én úgy emlékeztem, hogy nálam vannak és így még kérni se tudtam vasárnap délután senkitől.)

  Végül az eredmény, vasárnap délután 3-kor:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 2

 • Automouse

  A múltkori egérverseny után nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy csak meg kéne csinálni az autó formájú egeret. A 20-as 30-as évek gépeinek vonala mindig megfogott, most isvalami arra hasonlítót próbáltam elkészíteni. Menet közben nem készítgettem képeket, mert ez csak amolyan felhangoló munka volt a laptop elött.

  Blogbejegyzés 2 éve 2

 • Hermione's dream

  Az idei DCMM-re kijutást céloztam meg egy régi tervemmel, avagy egy boszorkánynak is kell billentyűzet!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 2 éve 60

 • CM Sparafucile finis

  Az előző rész: [link]

  Eljutottam a befejezésig a CM modding versenyén. Az eddigi munkák után erős csiszolásba kezdtem, hogy selymes tapintást kapjon a funér és nekiálltam a réz részek elkészítésének.

  A görgő helye:

  és az első rész

  hátsó rész

  a funér még 2 réteg olajos kezelést kapott, ezáltal kicsit még sötétedett.
  A hátsó oldal már polírozva

  És a kész gép:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 5

 • CM Sparafucile

  Elnézést, hogy ilyen későn kapcsolódok bele a versenybe, de a dcmm nevezési határidő vasárnap járt le, addig csak azzal foglalkoztam. Most viszont pihenésképpen előkaptam a Devastator egeret is.

  A névről: devastator=pusztító --- gyilkos --- bérgyilkos --- opera --- Sparafucile

  Mint említettem az eredeti kisautós terv nem jött össze, így maradt az öltöztetés. Sötét színű funért választottam, ami kiemeli a rezet. Elsőként a tető készült el:

  1010238.JPG]

  majd tapétavágóval méretre faragtam

  Jött a hátsó oldalsó lapok ragasztása

  középső gomb faragás, majd az új beillesztés

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 0

 • CM cascet (szelence) /devastator modding verseny

  Nos akkor... Elsőként köszönöm a bizalmat, hogy részt vehetek a versenyen.

  Másodjára... egyelőre sehogy se állok/ülök a géppel. A szétszedés megtörtént. arról nem írok, dettó mint a többieknél. Ami kiderült, hogy a kiskocsi terv nem áll meg, mert csak csontváza maradna a gépnek, úgy meg nem túl szép. Marad a funéros rezes megoldás, az anyag ki van választva, egyelőre a görbületeket nézem, sikerül-e a ráhajlítás.Elképzeltem a görgő átváltoztatását is, ott még méregetnem kell, hogy belefér-e.

  Egyelőre ennyi, amint lesz előrehaladás rakok képeket is.

  bővült : [link]

  Blogbejegyzés 2 éve 1

 • moddingról és steampunkról pár szóban.

  A múlt héten meglepetésemre felhívtak a Kossuth rádiótól, hogy érdekli őket a munkám és tudnánk-e egy beszélgetést készíteni. Természetesen beleegyeztem és szerda délelöttre beszéltük meg a találkozót a riporterrel. Összesen kb. 40 percet beszélgettünk, amit persze megvágtak és tegnap délelött adásba is került a Szobat délelött című műsorban. Akit érdekel itt hallgathatja meg 10:28-tól.

  [link]

  Blogbejegyzés 2 éve 6

 • Az "első" goggle-m

  Igazából nem az első, de az első használható darabom.

  Mi is az a goggle? A steampunk körökben használt szemüveg, ami az úszószemüveg/motoros szemüveg formájára emlékeztet. Nagyon sok szép darab készült már, én nem is nagyon akartam ilyenekkel foglalkozni, de a múltkor megkerestek, hogy egy divatfotózáshoz szeretnék háttérként használni az eddig elkészült steampunk tárgyaimat. Közben felmerült, hogy tudnék-e csinálni ilyet is. Persze elválaltam és nem tudtam mekkora munkába vágtam bele.

  A goggle-k jellemzője a vastag keret és szár, amire sok minden díszt fel lehet rakni, a kerek lencse és a kerettől nem elálló szár. Ehhez képest kaptam egy divatos ovál lencsés, kb. 1.5 mm-es kerettel és a kerettől 1 centire elálló szárral. Kb. a 6. próbálkozásra sikerült valamennyire normális kinézetű és használható!! pédányt készíteni. Egyelőre a női változat van meg, majd csinálom a férfit is.

  Akkor a képek (ez még nem a fotózáson készült :D )

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 8

 • Retro egér/ Automouse

  Ezzel a bejegyzéssel szeretném jelezni, hogy nevezek a CM és PH! közös egér modding versenyére.

  Két koncepcióm is van, a zsűri (és az élet ) eldönti melyik indulhat.

  Az első ami kétséges a megvalósíthatóság szempontjából. Méret problémák adódhatnak, ez egyszerűen fizikai probléma, ha elfér, akkor ezt csinálom, ha nem akkor a másikat. Az öcskösök nagy kocsigyüjteményben emlékezetem szerint volt egy kb. 1900-1920-as évek stílusában készült gépezet, amit magamhoz vettem. Ha valaki felismeri a kocsi típusát, annak nagyon örülnék.

  A terveim szerint az eredeti egérházat teljesen elvetem és megpróbálom az alváz alá beépíteni az elektronikát. A görgő helyére a pótkerék kerülne, az embléma a hűtőrácsra. Sajnos nem tudom mekkora a panel benne, ezért kétséges ez a megoldás. Ha az egér ledjei normál méretűek, akkor megpróbálom kicserélni fehérre és a lámpákba elvezetni őket. A ronda műanyag üléshuzat helyére pedig bőr ülést tervezek, valamint a műszerfalat funéroznám.

  A B. terv "egyszerűbb" itt az eredeti burkolat funér borítást kapna néhány szegeccsel és középen egy vékony réz lemezzel. Itt a matrica az egér hátsó harmadában helyezkedne el. Néhány kép (nem vagyok nagy photoshop/gimp guru)

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 20

 • Hórusz szárnyai steampunk billentyűzet

  Egy sikertelen live modding utóélete: hiába öltem a modding tervezésébe több órát, mégsem lett kész a Veletechen.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Helyszíni riport 2 éve 33

 • Live-modding a Veletechen

  Miután kiderült, hogy az idén nem lesz live a Veletechen elkezdtem gondolkozni, hogy lehetne mégis összehozni valamit.
  Filóztam egérpadon, az viszonylag egyszerű és gyors, de mit csináljak a végén 5-6 darabbal? A házat túl nagynak tartottam, meg ahhoz sok szerszám is kell. Végül úgy döntöttem, megpróbálok a kiállítás ideje alatt összerakni egy steampunk billentyűt ott helyben. A terv a fejemben van, van hozzá billentyű is, szóval belevágok. Ha bárki beszállna segíteni, azt megköszönöm.
  A billentyű neve: Hórusz szárnya lesz, bőr és alumínium alapanyagokból.
  Szurkoljatok, hogy sikerüljön!!

  Blogbejegyzés 2 éve 2

 • Robur's bat (bőregér a vezérlőpulthoz)

  Mivel maradt némi bőr a dashboard elkészítése után, úgy gondoltam megpróbálok egy egeret is elkészíteni belőle. Első lépés egy forró vizes áztatás volt, hogy jobban nyújtható legyen, majd rásimítottam és csipeszekkel rögzítettem. Ezután jött a szárítás amikor is a bőr felvette az egér formáját. Jött a felesleg levágása, ragasztás és a szokott szegecsek+dísz elhelyezése. Az eredmény pedig:

  Blogbejegyzés 2 éve 12

 • Robur's dashboard

  Steampunk vezérlőpult egy léghajó kapitányának egy Logitech MX 5500-as billentyűzet felhasználásával.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 2 éve 34

 • Muscet capsule

  Nemrég beneveztem az MS-Tech és We-Mod-It közös versenyére, CE-modding (egyéb elektromos eszközök) kategóriában. A feladat egy MS-Tech LU-38S típusú külső hdd ház csinosítása volt az előzetesen beadott tervek alapján kiválasztott 10 versenyző számára, akik postai úton kapták meg a gépet.

  Magáról az építésröl a különféle jogi megkötések miatt nem akarok bővebben írni, csak néhány képet a végeredményről.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.