Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-05-07 00:09:53

LOGOUT.hu

Ha nem működik az OTA update:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1401) J.C.G. válasza Lazika (#1400) üzenetére


J.C.G.
aktív tag

Függetlenül. Térerő sajnos picit gyengébb mint amit megszoktam, a pincében már nem tudok képeket küldeni, YouTube se működik. Ez ha orvosolható lenne szoftveresen, lenne egy kiváló telefonom.

(#1402) S@c@


S@c@
őstag

Sziasztok,

Aki nem játszik annak az s21 4g-n tud 5h SOT időt hozni? Itt nem youtube nézést értek, hanem net, social media, fényképezés?

(#1403) *RLaci* válasza S@c@ (#1402) üzenetére


*RLaci*
addikt

Tud. Én lájtosan használva 2 naponta töltöm olyan 5 óra sot-tal. Ebben van navi, kis fotó, viber mail, telefonálás, kicsi játék, stb. Átlagos felhasználás.

(#1404) Zoolee19 válasza Lazika (#1400) üzenetére


Zoolee19
senior tag

Szia

Függetlenül árulják a telefonokat, ahogy minden szolgáltató legalábbis a Telenor, és T-mobil biztosan :)

Lenovo Ideapad Gaming 3, S23 Ultra 5G,Watch 4esim 44mm,Xbox Series X

(#1405) S@c@ válasza *RLaci* (#1403) üzenetére


S@c@
őstag

Szia!

A melegedés még mindig olyan komoly baj?

Itt sokszor emlegetík,hogy akár 40 fokos is lehet a készülékház, ráadásul még nyár sincs, ami azért nem kellemes. Vagy ezt javították már?

(#1406) *RLaci* válasza S@c@ (#1405) üzenetére


*RLaci*
addikt

Hol az az itt? Nem nagyon olvastam itt melegedésről, sztem kevered a tavalyi szériával. Általános felhasználás mellett nem éreztem még egyszer sem, hogy túl meleg lenne a teló vagy esetleg visszaesne a teljesítménye, max langyos volt játék vagy huzamosabb fotózáskor. Nekem ezelőtt utoljára Samsungom S10e volt, exys és snapis is volt nálam egy darabig. Na ott az exynos sokszor olyan volt mint a sütő, merült mint a titanic, laggolt , fagyott stb, a sd-ossal nem volt probléma. Akkor megfogadtam, hogy nem veszek többé exynossal samut, erre rá tett egy lapáttal a 990 még gyengébb produktuma. Viszont az idei széria annyira bejött külsőleg, hogy gondoltam adok neki megint egy esélyt, a teszteket olvasva is bizakodtam, hogy nem lesz fos. Egy hónapig használtam az ultrát, két hete a sima 21-et sokkal jobb lett sztem mint az előző két széria.

(#1407) *RLaci* válasza kungzi (#1388) üzenetére


*RLaci*
addikt

Nemrég vettem egy [ilyet] . Nem olcsó de jóféle. Van belőle tapadókorongos és cd-be dugós változat is.

[ Szerkesztve ]

(#1408) S@c@ válasza *RLaci* (#1406) üzenetére


S@c@
őstag

[link] lemaradt a link.

(#1409) *RLaci* válasza S@c@ (#1408) üzenetére


*RLaci*
addikt

Már ott hülyeséget beszél, hogy érdemesebb a tavalyit venni ha zavar a melegedés. :DDD A 990 melegszik csak igazán. Szélsőséges esetben tényleg melegszik a tesztek szerint ez is (a 888 is), ha egész nap játszol ne ezt vedd, normál használatra nyugodtan veheted.

(#1410) Tin válasza *RLaci* (#1409) üzenetére


Tin
veterán

Mindegyik melegszik, ezért van a thermal throttling. Kérdés, hol kapcsol be, ami amúgy állítható, és akkor sohasem melegszik, max visszavesz.

(#1411) *RLaci* válasza Tin (#1410) üzenetére


*RLaci*
addikt

Nem mondtam, hogy nem melegszik, de jóval kevésbé mint a két elődje.

(#1412) Lazika


Lazika
senior tag

Snapdragonosat honnan lehet szerezni?

(#1413) *RLaci* válasza Lazika (#1412) üzenetére


*RLaci*
addikt

[Pl.] Sztem most nem feltétlenül éri meg sd-sat venni. Nincs releváns különbség a két proci között az idei évben.

[ Szerkesztve ]

(#1414) S@c@ válasza *RLaci* (#1411) üzenetére


S@c@
őstag

Viszont aksi tesztben is nézték, hogy sima applikáció között váltásban. azért amikor melegszik majd visszavesz a teljesítményből is. Lefutattak egy geekbanchet és lás csodát ott messze elmaradt még az s20-tól is :Y

(#1415) *RLaci* válasza S@c@ (#1414) üzenetére


*RLaci*
addikt

Leírtam egy másfél hónapos gyakorlati véleményt, nekem megfelel, sztem jó. Elengedtem a témát, szar, ne vegyél ilyet.

[ Szerkesztve ]

(#1416) Lazika válasza *RLaci* (#1413) üzenetére


Lazika
senior tag

Rendeltel mar innen?

(#1417) S@c@ válasza *RLaci* (#1415) üzenetére


S@c@
őstag

Köszönöm a véleményed, de ez egy forum nyilván mások véleménye is érdekel.

(#1418) *RLaci* válasza Lazika (#1416) üzenetére


*RLaci*
addikt

Én nem, de ha jól emlékszem akkor leslien kolléga igen és minden rendben volt.
Nekem anno az S10e-m [innen] jött. Azért nem ezt írtam példának mert trustpilot-on elég sok a negatív értékelésük, bár nálam minden ok volt hibátlan, bontatlan készüléket kaptam, két hét alatt jött meg. Jó még a [wondamobile] is csak abban nem vagyok biztos, hogy szállítanak ide.

[ Szerkesztve ]

(#1419) Tin válasza *RLaci* (#1411) üzenetére


Tin
veterán

Ez nem igaz, terhelés alatt mindegyik ugyanúgy a felső csúcspontig melegszik, amikor bekapcsol a proci korlátozása. Ez lehet 40 fok, 50 fok, de 60 fok is, gyártó függő. Ha nem használod, egyik sem melegszik, hétköznapi használatnál sem. Játéknál meg mindegyik melegszik, aztán leszabályoz. Ha valakit zavar melegedés, vegye vissza a küszöbértéket.

(#1420) *RLaci* válasza Tin (#1419) üzenetére


*RLaci*
addikt

Ok.

(#1421) Tin válasza *RLaci* (#1420) üzenetére


Tin
veterán

Galaxy Labs, Thermal Guardian.

Felrakod, és visszaveszed a küszöbértéket, és még kevésbé melegszik. Pont az erősebb SOC melegszik jobban terhelés alatt, és vesz vissza, ez a modern telefonok rákfenéje. Ezért van akkora hűtés a gamer telefonokban.

Az Exynos 990 meg nem sikerült jól, de nem kazán, és nem merül, mint a Titanic. Volt baja induláskor, elkönyvelte mindenki a Note 20-at is használhatatlannak, de 2 hónappal később jött firmware, amivel megoldották. Azóta még jobb lett, és átlag felhasználásra bőven elég 1 napra. Csak sokan azt hiszik, hogy az akku idő az egyetlen szempont egy telefonnál. Ennyi erővel ott a Galaxy M széria, az mindent kibír.

Ha jól emlékszem, a, S21 széria sem volt hibátlan az első 1-2 hónapban.... Minden telefon ilyen az elején.

(#1422) csorbajeno válasza *RLaci* (#1413) üzenetére


csorbajeno
veterán

Szerintem legfelül az S21U ára el van írva. A 'vessző' eggyel el van ütve, vagy aranyból van a telefon :Y

(#1423) leslien válasza Lazika (#1412) üzenetére


leslien
nagyúr

vegyél inkább S20 FE 5G... ha már Snapdragont választod... [link]

[ Szerkesztve ]

Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....

(#1424) Dzsana válasza Tin (#1421) üzenetére


Dzsana
senior tag

Na végre egy nem lehúzó vélemény erről a szerencsétlen 990-es prociról, már kezdtem kétségbe esni. De nem is értettem az okát, visszaolvasva csak ezt a topikot, tele van az S21 széria hibával, és igen, többen is írták, hogy melegszik. Én még nem tudok hosszú távú tapasztalatokról beszélni, ez az első napom a note 20 ultrával, de eddig semmi bajom a 990-essel. Igaz, nem nézem nintendónak, soha nem játszom, normál felhasználás mellett most tart az akksim 36%-nál, 11 óra 48 perc územidő és 4 óra 11 perc képernyőidő mellett. Szóval nem merül, mint a titanic, és még csak langyosnak sem langyos, teljesen jól használható készülék. Szerintem az egész csak jaték a számokkal, marketing az egész, hogy minnél jobban ösztönözze a vásárlót az újabb és újabb készülék megvásárlására. A végére egy kérdés, meddig kell mérni a kijelzőidőt? Márcsak azért kérdezem, mert az okosok szerint nem illik 20% alá engedni az akksit. Addig simán meglesz az 5 óra kijelzőidőm szerintem.

http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra

(#1425) Tin válasza Dzsana (#1424) üzenetére


Tin
veterán

Van külön topikja, inkább oda írd be. Amúgy nekem is ez van, 2-3 naponta töltöm, 2-4 óra SOT-al. Standbyban 1 hetet kibír. Nekem se melegszik. Átlag használatra tökéletes, én sem játszom. És mivel 1 óra alatt feltölt, pont mindegy, mekkora az akkuja, ha reggeltől estig kibírja.

(#1426) bluemirage


bluemirage
őstag

Üzemidők
Katt a linkre:
browsing // youtube // gaming

forrás videó

A proci szintetikus tesztben kb. egyforma a két variáns, azaz Exynos2100 és SD888.
De az akksit jobban eszi az exynos... ez nem vitatható. Szerintem vobban melegszik. Biztosan erről is van mérés, csak nem érdekel.
Úgy gondolom, hogy az akksi terén a tavalyi S20-as exynoshoz képest teljesen vállalhatóvá küzdötte fel magát. Már majdnem felér a Snapdragon lábához... S20 FE topikban továbbra is a merülés a fő téma. Ez van...

A hátrányból idénre már csak ennyi maradt:
Számszerűsítve a közel 10% hátrány youtube-nál azért nem kevés. Böngészésnél 7-12% a különbség. Ugyanaz az akksi és a kijelző. :U Persze lehet mondani, hogy nem számít, hogy 1-2 órával kevesebbet lehet vele böngészni... de azért lássuk be... ez nem két egyforma telefon, csak ugyanúgy hívják őket. :)

Mivel tényleg gyorsabban merül a nem USA változat, ezért biztosan 10%-al olcsóbb az adók nélküli alapára a telefonnak a világ többé részén. :K
A 10%-al gyorsabb merülés, 10%-al gyakoribb/több töltés --> 10% gyorsabban/hamarabb megy tönkre az akksi, ergó 10%-al rövidebb az életciklusa az exynos-nak.

Meliora sunt bono inimica

(#1427) Dzsana válasza Tin (#1425) üzenetére


Dzsana
senior tag

Ok, csak még ezt. :D Most tartok 21%-nál és 6 óra kijelzőidőnél, és még csak most tanul! Wifi, mobilnet, bluetooth, GPS folyamatosan bekapcsolva. Ha ez így marad, jó lesz nekem ez a fos exynos 990. :)) Tovább nem merítem, abban megállapodhatunk, hogy normál felhasználás mellett 6 óra felett van valahol a kijelzőidő, nekem ez bőven megfelelő. Arról nem is beszélve, hogy napközben bármikor rá tudok tölteni.

[ Szerkesztve ]

http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra

(#1428) leslien válasza Dzsana (#1427) üzenetére


leslien
nagyúr

gratula tényleg jó eredményt értél el... de egy vmi nem hagy nyugodni...

talán ez sem olyan rossz.. [link]

Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....

(#1429) *RLaci* válasza leslien (#1428) üzenetére


*RLaci*
addikt

Ezt nézd kolléga [link] , ez sem rossz. ;) Nem szoktam eddig meríteni(4%), most így alakult, 20 körűl mindig megy enni. Auto fényerő, 120hz, wifi/4g vegyes.

[ Szerkesztve ]

(#1430) MikeWazowski


MikeWazowski
addikt

Üdv, nektek van videó javító opciótok? Nekem s20+ telefonon a marc frissítéssel eltunt.

A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.

(#1431) leslien válasza *RLaci* (#1429) üzenetére


leslien
nagyúr

jó lesz ez.... :)

Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....

(#1432) TODI1111 válasza MikeWazowski (#1430) üzenetére


TODI1111
addikt

S21 ultránál a beállítások - Speciális funkciók - Videójavító utvonalon érhető el. 20+-nál is ott kellene legyen.

(#1433) S@c@ válasza *RLaci* (#1429) üzenetére


S@c@
őstag

Na, ha ezt hozza az s21 kb azonos beállításokkal használnám..akkor szerintem megvan végre az s8-am utodja.

(#1434) Multi13


Multi13
tag

Sziasztok
Tegnap este óta sorra dőlnek be az alkalmazások a telón. Semmilyen kiváltó ok/körülmény nem volt, egyszercsak pár alkalmazás amit indítani akarok indításkor felvillan és be is záródik azonnal. Ilyenek pl.: Gmail, Gyári Email, Időkép, AliExpress és még pár app.
Telefon újraindítás többször is volt, illetve alkalmazás törlés és újratelepítés is. Telepítés után az első indulás sikeres, de ahogy megpróbálok elindítani egy hibás alkalmazást, úgy az újratelepített is összeomlik utána ismét. Gyári alkalmazásnál is ha törlöm a frissítéseket akkor jó az első indulás, de 2-3. indítás után ismét crashel.
Viszont ez mellett vannak olyan alkalmazások melyeknek semmi baja.
Márciusi AUBB van már jóideje a telón, tehát frissítés már jóval korábban volt. Feltettem az eset víruskergetőt is, de az sem talált semmit.
Nem tudom mi történhetett......találkozott már vki hasonlóval mi lehet a megoldás? FR-t nem szívesen csinálnék (elég szépen belaktam már a telefont).

Galaxy Spica -> ZTE Blade 3 -> Galaxy S3 -> Lenovo P70 -> Galaxy A8 -> Galaxy S21 -> Galaxy S24

(#1435) sasa134 válasza Multi13 (#1434) üzenetére


sasa134
addikt

nem vagy egyedül (nekem Mail omlik össze)

[link]

Avanti Roma

(#1436) Janaboy válasza Multi13 (#1434) üzenetére


Janaboy
veterán

Frissítsd a Chromet :)

Janaboy

(#1437) Multi13 válasza sasa134 (#1435) üzenetére


Multi13
tag

Köszi az infót. Így azért kicsit nyugodtabb lettem. :DDD

@Janaboy
Nem használok Chrome-ot. Fagyasztva is van. Vagy miért írtad ezt, mi az összefüggés?

[ Szerkesztve ]

Galaxy Spica -> ZTE Blade 3 -> Galaxy S3 -> Lenovo P70 -> Galaxy A8 -> Galaxy S21 -> Galaxy S24

(#1438) sasa134 válasza Multi13 (#1437) üzenetére


sasa134
addikt

itt van megoldási javaslat, én nem próbálkoztam vele, gondolom a Google dolgozik az ügyön:

[Android apps crashing for some users, Google working on a fix]

[ Szerkesztve ]

Avanti Roma

(#1439) Dzsana


Dzsana
senior tag

Nem a chrome-ot kell frissíteni, hanem az android system webview-t

[ Szerkesztve ]

http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra

(#1440) Janaboy válasza Multi13 (#1437) üzenetére


Janaboy
veterán

Nekem az oldotta meg.

@Dzsana: nekem az Android Webview alapból tiltott nem is tudom enablezni és a Chrome frissítés oldotta meg.

Janaboy

(#1441) Dzsana válasza Janaboy (#1440) üzenetére


Dzsana
senior tag

[link]

http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra

(#1442) Janaboy válasza Dzsana (#1441) üzenetére


Janaboy
veterán

Láttam én is a cikket, de a tényeken nem változtat :)

Janaboy

(#1443) Multi13


Multi13
tag

Leszedtem a frissítést az android system webview-ről és most jó lett. Köszi még1x a cikket. :R

[ Szerkesztve ]

Galaxy Spica -> ZTE Blade 3 -> Galaxy S3 -> Lenovo P70 -> Galaxy A8 -> Galaxy S21 -> Galaxy S24

(#1444) sasa134 válasza Dzsana (#1441) üzenetére


sasa134
addikt

Én telóm vhogy nem tálalja ezt a cikkben említett Webview frissítést...

Avanti Roma

(#1445) MadMancs válasza Janaboy (#1442) üzenetére


MadMancs
veterán

Chrome erőteljesen használja SWV, ha akarod ha nem, ezáltal frissíti is, ezért oldotta meg (reggelre kijött a javítás).

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#1446) Dzsana válasza sasa134 (#1444) üzenetére


Dzsana
senior tag

Play áruházban ott kell lennie, alá is van írva apró betűvel, hogy frissítés

http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra

(#1447) Szuperhorcso


Szuperhorcso
csendes tag

Nálam így alakul a fogyasztás:


20% 1 óra SOT

(#1448) r859 válasza sasa134 (#1444) üzenetére


r859
csendes tag

Nálam sem volt meg, alapból tiltva volt a Webview és engedélyezni sem lehet, így frissíteni sem. Ahogy @Janaboy, illetve @MadMancs írta a Chrome frissítés oldotta meg nálam is a problémát.

(#1449) MikeWazowski válasza TODI1111 (#1432) üzenetére


MikeWazowski
addikt

Köszi szépen, hogy megnézted. :R Igen ott volt nekünk is, de most már nincs ott... :D Nem tudom adott-e valamit, de mindegy, csak hiányoltam.

A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.

(#1450) Multi13 válasza MikeWazowski (#1449) üzenetére


Multi13
tag

Szia

Nekem sima S21 van és nálam is ott van. Márciusi AUBB van a telón.
Amúgy ez mire is jó? :DDD Néztem már korábban is, hogy van ilyen, de még nem foglalkoztam vele.

Galaxy Spica -> ZTE Blade 3 -> Galaxy S3 -> Lenovo P70 -> Galaxy A8 -> Galaxy S21 -> Galaxy S24

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.