Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-05-07 00:09:53

LOGOUT.hu

Ha nem működik az OTA update:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5001) kzm_gns válasza sgeza (#5000) üzenetére


kzm_gns
újonc

Huh, na ez ciki. Túl hosszan nyomtam. :DD a röviden nyomás volt a kulcs. 🤦🏼‍♀️ :R
Köszi mindkettőtöknek.

(#5002) Mákos7észta


Mákos7észta
aktív tag

Sziasztok!

Új mobil vásárlása előtt állok, jelenleg egy 2 éves Xiaomim van, szeretnék feljebb lépni valamelyest. Mivel a 6.4' kijelző néha túl kényelmetlen volt, úgy érzebb méretben inkább visszalépnék, ami gyorsan feldobta az S21szériát és persze a kurrens iPhone szériát.

Alapvetően az ár most annyira nem számítana, egy jó telefont szeretnék a következő két évre, lehető legjobb kamerával s az akksiban sem szeretnék visszalépni. Egy- két héttel ezelőttig simán bevállaltam volna az iPhone 13-at, de most lenne lehetőségem a sima S21 - et megvenni 180000 Ft- ért. Ez jelentős különbség az iPhone majdű 400000- es árához képest.

A kérdésem az lenne, hogy a hónapok folyamán hogy alakult az S21 kamerája, szoftveresen javult a készülék? Ugyanez a kérdésem áll az akksira is, eddig leginkább azt láttam problémásnak a tesztekben, de ugye azok mind az év elejéről származnak, nem sok hosszútávú tesztet láttam, még kevésbé az iPhone- al összehasonlítva.

Tudom, hogy tematikus a fórumtopik, de kiváncsi vagyok milyen együttélni a telefonnal hosszabb távon, s hogy mit gondoltok, ilyen feltételek mellett érdemes-e az S21- et vásárolnom. Igaz, az ár nem számítana, de azért az S21 ára fele az iPhonénak most...

Bármilyen input, gondolat segít, szóval előre is köszi a segítséget, véleményt :R

Üdv,
Marci

Csak óvatosan, még nem kávéztam..

(#5003) Ceree válasza Seraph 16 (#4981) üzenetére


Ceree
senior tag

Sokunknak az FR-rel nincs ideje szórakozni. Utoljára talán a Honor 6-nál csináltam FR-t frissítés miatt, annyira nem szeretnék ha nem muszáj: tortúra és idő. És legkevesebb manapság az utóbbiból van. :(

Feldobta a frissítést amúgy nekem is, most csinálok egy biztonsági mentést, biztos ami biztos, aztán a héten valamelyik nap ráengedem, mert gondolom úgysem fog nyugton hagyni...

Más:
Elrontottam egy amazonos tok rendelést és sima S21 helyett S21 Plus-ra jött meg a Ringke Air-S Lavender Gray tok. Elég jó kis tok, kár hogy nem jó a méret, ha valakit érdekel szóljon, nullszaldóval kiszállnék belőle.

Másolat_eredetije

(#5004) csorbajeno válasza Mákos7észta (#5002) üzenetére


csorbajeno
veterán

Én úgy fogok nyilatkozni, hogy még soha sem hasznaltam iPhone-t. De én mind a teljesítménnyel, mind kamerával, valamint az akku teljesítményével is meg vagyok elégedve. Még nem volt olyan, hogy este izgulnom kellett volna, hogy nem bírja végig a telefon, az Android 12 települése óta már csak 35% körül vagyok este, régebben ez 50% is megvolt. Kameraban hozza az elvárásaimat, S9 után hianyzik az állítható rekeszérték, de meg lehet lenni nélküle. Nagy előrelépést a Hold fotózásában érzek, de a 3x zoom is egész jó, de igazán jó képek nyilván a főkamerával készíthetőek. Az én szemem nem veszi észre a mások által jelzett mikrolaggokat az iPhone-hoz képest, ez esetleg ronthat az élmenyen, ha ezeket észreveszed, de nekem ez a telefon olyan, mint az ujjlenyomat olvasója, röviden 10/10. Én azért teszek egyértelmű voksot az S21 mellé, mert nem ismerem az iPhone-t. Ráadasul, ha a masik versenyző a sima i13 és nem a Pro, akkor ott nincs zoomlencse, lehet, hogy ez is számít neked. :R

(#5005) PACSA75 válasza Mákos7észta (#5002) üzenetére


PACSA75
őstag

Én már többször leírtam a különbségeket iPhone vs S21 között, legfeljebb keress rá.
Ezért most rövid és tömör leszek. Az iPhone egy kicsit mindenben jobb, talán a kijelző kivételével.
Viszont az S21 is egy jó telefon, nem vitás hogy 180 ezerért Best deal. Viszont ha az árak közelebb lennének egymáshoz, az iPhonet ajánlanám.

(#5006) #85619712 válasza PACSA75 (#5005) üzenetére


#85619712
törölt tag

Azért azt nem ártana hozzá tenni, hogy szerinted. Mert az ilyen tényként beböfögött megállapítások elég egybites gondolkodásra vallanak. ;)

(#5007) ShadowX válasza Burt1793 (#4997) üzenetére


ShadowX
őstag

Nincs bekapcsolva az intelligens mód.
Egyszerűen ez a telefon alkalmatlan arra, hogy az ember elővegye, elindítsa a kamerát és csak lőjjön egy képet. Ha így tesz, akkor homályos lesz az eredmény.

Jó képeket lő, de elő kell készülni hozzá.

(#5008) kutga válasza #85619712 (#5006) üzenetére


kutga
nagyúr

El tudom képzelni hogy valakinek tényleg jobb, én a magam részéről elengedtem az Iphone vonalat.

Let the Zone take me if I am.

(#5009) PACSA75 válasza #85619712 (#5006) üzenetére


PACSA75
őstag

Erre a néhány sorra kár volt időt pocsékolnod.
Én úgy gondolom, hogy itt senki sem minden6ó (még én sem :)), tehát egyértelmű, hogy mindenki a saját véleményét ossza meg. Szerinted minden hozzászólás úgy kellene kezdődjön, hogy "szerintem"?
De azért kösz a hasznos beböfögést, nagy segítség volt.

[ Szerkesztve ]

(#5010) Burt1793 válasza ShadowX (#5007) üzenetére


Burt1793
veterán

Nem tudom miről beszélsz. Mihez kell előkészület? Automata módban teljesen jó képeket lő, PRO módban is, arra se kell előkészülni.
Olyan hangyfasznyi különbségek vannak a főkamera fényképeiben az elmúlt 5-6 évben, hogy az hihetetlen. Oké, lett esti mód (ami s21-nél tök jól működik) és sok apró kiegészítő (szintén minden szuper), de az általános minőség s6 óta nagyon jó, s7 óta a fókusz is gyors.
Én még mindig nem raktam fel a google camerát, s7-et mindig azzal használtam, mert az s21 nem élesíti annyira túl a képeket, mint az s7 tette gyári szoftverrel és ugye a gyári kamera elég megbízható, jó a követő fókusz is.

(#5011) kisselandras


kisselandras
senior tag

Sziasztok ! s21 re váltottam s20 ról .Lehet én vagyok a béna de az s21 nagyon gyorsan merül le pedig se sim de még az alap alkalmazások vannak rajta lehet gyári hibás lenne? :W

Piros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !

(#5012) ShadowX válasza Burt1793 (#5010) üzenetére


ShadowX
őstag

Ha csak szeretnék gyorsan lőni egy képet és nincs eleg fény (legyen akár nappal vagy éjszaka) akkor egyszerűen elmosódott lesz a kép, akarmilyen stabil a kezem. Pixel 3a XL-nél nem volt ilyen. Ott a szoftver nagyon szépen dolgozta fel a képeket. Raknék be képet mindkét telefontól, de a gyerekről készült és nem szeretnék.

(#5013) Burt1793 válasza ShadowX (#5012) üzenetére


Burt1793
veterán

Kevés fény esetén átrakhatod éjszakaiba, vagy használhatsz vakut. Gondolom a pixel magától átváltott éjszakai módba.

(#5014) ShadowX válasza Burt1793 (#5013) üzenetére


ShadowX
őstag

Nem váltott át, pont ez a poén. Ugyanaz a szoba, ugyanazok a körülmények, mégis eltérő az eredmény. Ha úgy keszülök, hogy mozdulatlan amit fényképezek és stabil a kezem, akkor van hasonló eredmény.

Az éjszakai mód amúgy eleg lassan készít képet, itt pont arra nincs idő.

(#5015) csorbajeno válasza ShadowX (#5014) üzenetére


csorbajeno
veterán

Ez erdekes, mert nekem meg pont azt csinálja, hogy ha fotózok, akkor utómunkazik es mire megnézem a képet, akkor éles. A képstabilizálas ha be van kapcsolva, akkor azt kapcsold ki. Illetve azt is erdemes megnézni, hogy a Pixelnek mekkora a rekeszérteke, illetve az S21-en mekkora.

(#5016) ronda


ronda
aktív tag

A legutóbbi frissítéssel kapott térerő ill. hálózat eldobálás problémára van valakinek ötlete?

"Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?" Galaxy S21

(#5017) ozeviktor92 válasza ronda (#5016) üzenetére


ozeviktor92
tag

Ez engem is érdekelne. Telenor nem is hallott még ilyen panaszról, Samsung szervíz szintén. FR-en kívül több ötletük nem volt.
Abban bízok még, hogy a decemberi patch-el javítják majd.

(#5018) Ace Ventura válasza ronda (#5016) üzenetére


Ace Ventura
addikt

Nekem frissites óta is változatlan. Tegnap este M0 Dunaharasztinál recsegés és hallózás kb 3km-en keresztül. Szigetszentmiklósnál megjavult.

Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej

(#5019) nVIPER válasza ronda (#5016) üzenetére


nVIPER
senior tag

Remélem a következő update megoldja, rettenetes ahogy eldobálja a sávokat....

(#5020) artid válasza ronda (#5016) üzenetére


artid
aktív tag

Ilyesmivel sajna én is találkoztam... :(

Samsung S23+, Galaxy Watch 6 Classic

(#5021) artid


artid
aktív tag

Nem tudom ki hogyan használja a telefont, de nekem szükségem volna makró fotózásra is. Ezt a korábban használt P30-am szépen megoldotta, S21 viszont vonakodik (Pro módban is csak soso...).
Van ehhez a típushoz kiegészítő kamera?
Hasnál esetleg valaki ilyet, ilyesmit?

Samsung S23+, Galaxy Watch 6 Classic

(#5022) Multi13 válasza Multi13 (#4879) üzenetére


Multi13
tag

Sziasztok

A korábban a hivatkozott HSZ-ben én is jeleztem ezt a frissítés utáni hálózat problémát. Bár FR-t nem akartam csinálni, mert én is az updatre szerettem volna várni, de annyira felidegesített ez a probléma, hogy végül most hétvégén meg volt az FR is. Sajnos nálam nem oldotta meg a problémát, viszont továbbra sem hagyott nyugodni és csináltam pár tesztet.....nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, hogy nálam most rendbejöttek a dolgok (persze némi komprumisszummal).

Tesztről pár mondat:
A fő kártyám telenoros (előfizetéses) ahol a probléma is jelentkezett. A másodlagos kártyám pedig telekomos (kártyás), amire rendeltem a teszt kedvéért mobilnetet vizsgálva, hogy ott is jelentkezik-e a probléma. Érdekes módon a telekomossal nem dobálta hálózatot. Próbáltam úgy is, hogy a kártyákat cserélgettem a SIM1 és SIM2 foglalatokban és így is csak a telenorosnál jelentkezett a hiba. Ekkor elkezdtem már a kártyára vagy a mobilszolgáltatóra is gondolni, de a megerősítés kedvéért átettem a korábbi A8-as készülékembe a telenoros kártyát és ott atom stabil volt a hálózat. :U Ez után kipróbáltam, hogy az S21-be csak a telenoros kártyát tettem be és láss csodát így itt is stabil volt. :U Ezzel megerősítést kaptam, hogy szinte biztos, hogy az új frissítés a 2db együttes SIM kezelésénél bugzik valahol, így próbaképp a SIM2-ben lévő telekomos kártyát (amit amúgy is csak hívásra használok) a mobilhálózatok/hálózati mód SIM 2-nél "Csak 3G-re" állítottam, feltételezve azt, hogy a dupla sim 4G kezelésnél lehet a probléma. A beállítást követően nálam stabil lett a SIM1-ben lévő telenoros 4G kapcsolat is, viszont ha visszaállítom a SIM2-t 4G-re, akkor újra elkezdi dobálni a SIM1-ben lévő telenoros kártyánál ahálózatot.

Nem tudom kinél milyen csillagállások vannak SIM-ek területén, de ha hasonló mint nálam, akkor ezzel érdemes lehet próbálkozni. A lényeg, hogy a másodlagos SIM, ahol nem használtok amúgy sem mobilnet kapcsolatot, ott vegyétek vissza 3G-re és ezen a SIM-en a VoLTE-t is kapcsoljátok ki. Így lehet esély, hogy a fő SIM-en ahol a mobilnet kapcsolatot is használnátok nem fognak jelentkezni a hálózati problémák.

Ha esetleg van olyan, aki csak 1 db SIM-et használ, de a probléma jelen van, arra nincs ötletem. :))
...max annyit tudok javasolni, hogy a hálózati módot vegye vissza 3G-re, mert amíg nem találtam meg a saját készülékemnél a "megfelelő beállítást" én is így használtam. Igaz lassabb a 3G, de még úgy ahogy élhető volt...viszont nem dobálta a hálózatot.

Galaxy Spica -> ZTE Blade 3 -> Galaxy S3 -> Lenovo P70 -> Galaxy A8 -> Galaxy S21 -> Galaxy S24

(#5023) csorbajeno válasza Multi13 (#5022) üzenetére


csorbajeno
veterán

Ez jó megoldás lehet addig, amíg nem lövik le a 3G tornyokat. Addig meg remélhetőleg helyrehozzák ezt a bugot.

(#5024) Multi13 válasza csorbajeno (#5023) üzenetére


Multi13
tag

Én is ebben reménykedek, hogy majd a SAMU orvosolja ezt a hibát valamelyik update-el, mert 11-es droidnál nem volt nekem sem ilyen gondom. Még az a szerencse, hogy van "only 2G" is, vagy ezeket is ki fogják iktatni a szolgáltatók? :DDD

Galaxy Spica -> ZTE Blade 3 -> Galaxy S3 -> Lenovo P70 -> Galaxy A8 -> Galaxy S21 -> Galaxy S24

(#5025) sgeza válasza Multi13 (#5024) üzenetére


sgeza
veterán

A 2G marad. Legalábbis egy jó ideig biztos.

[ Szerkesztve ]

(#5026) Hzi


Hzi
aktív tag

Sziasztok! Reménybeli S21 tulajként írok Nektek. :P

Ha valaki eladná S21 Plus telóját, kérem, írjon PÜ-t.
Kritérium:
- hivatalos forgalmazótól vásárolt, 3 év garis (mínusz amióta használja 3-9 hónap), kifizetve
- garijegy kitöltve
- ismert hibája nincs (olvasva itt az előzményeket... :B )
- Szolnoktól 100 km-es körzetben
- árat persze nem szabhatok meg, de én max 220k-t szánok rá

Több ló nem indul! :))

Hogy vagy te itt? Jóóóól!

(#5027) PACSA75 válasza Multi13 (#5022) üzenetére


PACSA75
őstag

Nagyon ötletes ez a teszt, gratula.
És külön köszönet, hogy időt szántál arra is, hogy megoszd velünk. Biztosan lesz aki nagy hasznát fogja venni.
Köszönjük!

(#5029) MadMancs válasza Multi13 (#5022) üzenetére


MadMancs
veterán

Köszönjük a tesztet. És valóban.
Nálam mondjuk a sim cserebere nem játszik mert Voda az eSIM.
Sim 1= fizikai SIM2 = Voda (eSIM)
Viszont Voda - Telenor esetében a Telenort eldobálja ( vagy épp ledobja 2G re ahol ott is marad repülő ki be vagy sim1 ki be ig). Sim 1 3G re bekapcsolása valóban megoldja a problémát. Viszont Voda - Telekom és Voda - digi párossal meg stabil. Szóval nekem úgy tűnik hogy bár telefon hibázik dual 4G esetén, de ezt csak Telenor háló hozza elő. Amin nem lepődnék meg az ismerten bugos 4G illetve VoLTE szolgáltatásuk által. iOS 15 óta iPhone tulajok is szívnak Telenorral.

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#5030) Ricardo válasza artid (#5021) üzenetére


Ricardo
félisten

Vegyél egy jobbfajta felcsíptethető makró lencsét.

(#5032) Multi13


Multi13
tag

Sziasztok

Igazán nincs mit, remélem sokaknak hoz "átmeneti" megoldást. ;)

Amúgy erős a gyanúm, hogy az S21-nél egy rejtett hardveres hiba lehet, amit a SAMU is szoftveresen próbál kalapálni, mert ugye a kezdeti időkben többen jeleztek itt a fórumon is hasonló jellegű hibákat. Először hasonlót idén nyáron tapasztaltam külföldön (cro), mikor a telenoros kártyám átváltott roamingra. Körülbelül 30 percenként eldobta a teljes hálózatot, amin csak a repcsi mód ki-be segített (elég kiábrándító volt főleg vezetés közben). Amint hazaértem minden megjavult (más SAMU készülékeknél ugyan annál a szolgáltatónál nem volt ilyen hiba kint).
Illetve városon belül van egy pont, ahol minden alkalommal elmegy rövid időre a 4G-m. Ezt laikusan betudtam a nem megfelelő lefedettségnek vagy vmi tornyok között szinkronizációs hibának, de később jöttem rá, hogy azon az útszakaszon alul átmegy egy elektromos vezetékeket is tartalmazó vasút, így inkább ide vezetném vissza a jelenséget. Ugyan itt más készülék nem dobja el a hálózatot (a korábbi A8-amnak sem volt ott ilyen gondja), csak az S21, szóval ahogy említettem is szerintem ez vmi hardveres gond is lehet. :F Minden készüléknek van gyenge pontja, ennek ezek szerint ez, viszont elég nagy probléma, mert sok mindent vonz magával. :U

Galaxy Spica -> ZTE Blade 3 -> Galaxy S3 -> Lenovo P70 -> Galaxy A8 -> Galaxy S21 -> Galaxy S24

(#5033) h_benjamin válasza artid (#5021) üzenetére


h_benjamin
aktív tag

Nekem jól működik a makro. De kell neki a fény hogy jó képeket csináljon. Épen át vált ha közel viszem valamihez.

i5 10600KF + Z590 + MSI GTX 980 + 32GB + 1 TB SSD + 120GB SSD + 2TB HDD // iPhone 14

(#5034) ozeviktor92 válasza Multi13 (#5032) üzenetére


ozeviktor92
tag

Sziasztok!

Az a baj, hogy én pl. egy korlátlan mobilinternetes sim-et használnék második kártyának, de sajnos így, hogy folyamatosan billeg a hálózat az 5G és a semmi között, így nem tudom használni.
Egyébként egy sim-el is produkálja a hibát, de nem ilyen gyakorisággal mint dual simmel.
Ami a legjobban dühít, hogy egy alap funkció nem működik a készüléken, mégis elhajt a szolgáltató és a szervíz is. :(((

(#5035) Burt1793 válasza h_benjamin (#5033) üzenetére


Burt1793
veterán

S21 és S21plus széleslátója nem autófókuszos, nincs makró. Nulla. Nyista.

(#5036) slice14


slice14
veterán

Lehet hülye kérdés, de azért megkérdem. A 990F és a 991B méretekben egyezik? Néztem egy tokot az emag-on, és ott 990F szerepel. Link

Samsung Galaxy S21 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn

(#5037) no1r


no1r
őstag

használtok vezeték nélküli töltőt? ki milyet ajánlana ami gyorstöltésre (15W) is alkalmas?

a gúny a győztesek kiváltsága - https://www.instagram.com/nimrodnyul/

(#5038) ollie válasza slice14 (#5036) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

A 990F a 4G-s változat, ami nálunk nem kapható, de elvileg tök ugyanaz a kettő méretben.

***

(#5039) Szuperhorcso


Szuperhorcso
csendes tag

Már két régióra is jött ki javított S21 12 firmware, G991BXXU3BUKG, talán lassan mi is megkapjuk.

(#5040) werszomjas válasza no1r (#5037) üzenetére


werszomjas
őstag

Én otthon Baseus Jelly-t használok. Megy vele a vezeték nélküli gyorstöltés, és reggelre feltölt a telefon. Nem melegszik. Nincs vele gond, teszi a dolgát, ez alaján nálam ajánlot. 3 is van, barátnő iPhonet tölt vele.
Ráadásul nem is drága.

Munkahelyen pedig Hoco HW26 van, ezzel sincs gond.

[ Szerkesztve ]

üdv

(#5041) ozeviktor92 válasza Szuperhorcso (#5039) üzenetére


ozeviktor92
tag

Bíztató, azt tudni, hogy ezt a hálózat dobálás hibát javították e?

(#5042) no1r válasza werszomjas (#5040) üzenetére


no1r
őstag

köszi az infókat.
én elsőre ezt a kettőt nézegettem:
Baseus1
Baseus2

de gondolom akkor ezekkel is működni fog, nem? A mágneses feature az plusz pont lenne, mivel a tokom (iPitaka) kompatibilis a mágneses tartókkal elvileg

a gúny a győztesek kiváltsága - https://www.instagram.com/nimrodnyul/

(#5043) kbela365


kbela365
tag

Az mitől lehet, hogy az S21 gondol egyet és újraindul? Itt volt az imént mellettem az asztalon lezárt állapotban és újraindult. Csak a telefon PIN kódot kérte, a SIM kártyáét nem. Ilyet eddig még nem tapasztaltam soha.

(#5044) slice14 válasza ollie (#5038) üzenetére


slice14
veterán

Köszi. Azért elég vicces hogy a marketing szöveget tolják, de a paramétereket luxus leírni.

Végül Amazon-ról rendeltem meg a dark grey-t.

Samsung Galaxy S21 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn

(#5045) Regirck


Regirck
senior tag

Hálózati probléma akkor is jelentkezik, ha csak egy SIM-et használ a készülék?

(#5046) hpeti2 válasza Regirck (#5045) üzenetére


hpeti2
aktív tag

Nálam egy telekomos simmel is jelentkezett. Jó nagy szar így eddig a droid 12.

Hirdetéseim --> http://tinyurl.com/mx5cpn3

(#5047) PACSA75 válasza hpeti2 (#5046) üzenetére


PACSA75
őstag

Teljesen olyan, mintha a Beta verziót engedték volna utjára 😪.

(#5048) kisselandras válasza kbela365 (#5043) üzenetére


kisselandras
senior tag

Szia itt nem kapsz választ gyere fb re ott egyből kapsz választ amúgy ez tegnap nálam is elő fordult este!

Piros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !

(#5049) MikeWazowski


MikeWazowski
addikt

Valakinek van sima s21 telefonja lila színben? Ugye ott a kamera modul arany színű... mennyire gáz szerintetek ebben a két színben? Faternak gondoltam Karira csak lehet férfinak túl gáz ebben a színben? Ahol akarom venni csak ebben a színben van.

A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.

(#5050) nVIPER válasza MikeWazowski (#5049) üzenetére


nVIPER
senior tag

Sztem eléggé csajos... Láttam élőben régebben MM-ben..

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.