Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:16:34

LOGOUT.hu

LG G6 - hozza a kötelezőt, téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5301) tomboy0013 válasza gretzky77 (#5299) üzenetére


tomboy0013
veterán

Mivel ez még mindig csak találgatás így tök mindegy mit írnak abba a táblázatba.

(#5302) ßrainiac


ßrainiac
addikt

Nalunk ma gyarapodott a G6 felhasznalok szama 2-vel a csaladban :)

Felesegemnek egy Nexus 6P-t valtott, Faternak meg vmi regebbi Nokiat (talan N8).

Sajna Voda csak platinat arul, pedig mindkettojuknek a fekete tetszett volna.

Egyebkent nem csunya, de a feketenel sokkal nagyobbnak tunik eloben, valamint vastagabbnak is.

Mindenki nagyon orul a HDR+ nak :C

(#5303) ßrainiac


ßrainiac
addikt

Mutogattam a stock automata mod es a HDR+t ma a csaladnak, es ennel nagyon szepen latszikaz utobbi folenye (a kepekrol 1-1 screenshotot csinaltam teljesen belenagyitva).

Nem ujdonsag, csak gondoltam, legyen ezen az oldalon is egy emlites a temarol :D

(#5304) horvath.mate válasza tomboy0013 (#5291) üzenetére


horvath.mate
újonc

Hát azért ez nem egészen így van.
Nekem a megvétel után egy héttel nyílt lehetőségem egy utazás során rendesen tesztelni a kamerát, előtte gyakorlatilag ki sem tudtam mozdulni a lakásból, így az első rendes külső képeknél már kiakasztott a minőség, mert nem hozta azt a szintet, amit az ember legalább az itteni tesztképek alapján várt. Szóval engem nem azóta zavar a minősége, hogy tudom, eltérő, hanem azóta tudom, hogy eltérő, amióta rákerestem a neten, hogy mégis miért ilyen trágya a kép :D

(#5305) HarleyCustom válasza horvath.mate (#5304) üzenetére


HarleyCustom
veterán

Nekem ugyanez volt. Megvettem,tetszett,jó,hurrá,családi nyaralás,fényképezés,videózás,vegyes használattal,világosban és sötétben... vártam érjek haza és adjam el. Szerencsére sikerült. Külső tetszik/tetszett,hardver gyenge. Melegszik,a képek és videók minősége kritikán aluli,üzemidő szintén gyenge volt. Sajnálom,mert az LG-t jobbnak gondolom ennél. A G4 volt a legjobb telóm tőlük. Az verte ezeket az új darabokat minden téren. A sógornőmet a G4-re beszéltem rá anno,2 éve nyúzza,az alaplapot cserélték benne nyáron,de még mindig bivaly. Jók a képek minősége,az akku,stb. G5-G6 nem egy jó konstrukció szerintem. A V sorozatot nem ismerem....

HARLEY-DAVIDSON Custom & DUCATI Meccanica, Bologna.

(#5306) tomboy0013 válasza HarleyCustom (#5305) üzenetére


tomboy0013
veterán

Azért nem kell túl tolni :) A kritikán aluli kifejezés enyhén szólva is erős, a régi szenzor miatt divat volt mindig is fikázni tudom de ne ess át a ló túl oldalára. A nagy látószög meg eddig is jóval gyengébb minőséget produkált mint a fő kamera ezen sincs semmi meglepő (A G5 szélestől mindenképp jobb az én 2.09-es lencsém is). Melegedni sem melegszik jobban mint a többi felső kategóriás teló, rendszeresen navizok de 2 órányi Waze-től is csak langyos. Nyáron érezhető erősebb melegedés 40 fokban, de ez másik telónál sincs másképp.... Az akku idő meg felhasználó függő, de 5-8 órás SoT szerintem nem rossz úgy hogy semmit sem korlátozok. Érdekes hogy G4-nél erre nem panaszkodtál holott kb a fele az üzemideje ennek. A G4-nél az infra az ami igazán jó volt és ebben nincs, de akkuban, kijelzőben, minőségben igencsak alul marad a G6-tal szemben, ráadásul se gyors töltés, se nagy látószög, se ujjlenyomat olvasó, a kamera a Gcam-ig jobb volt de azóta az sem jobb akármennyire piedesztálra emelik egyesek. Nosztalgikus érzéseket okoz a G4 ezt megértem, de azért a G6 hiányosságai ellenére is használhatóbb készülék (erre még a formája is rátesz, a G4 használata szerintem kényelmetlen is volt a mindennapok során a formája és méretei miatt).
De ez az én véleményem :)

Egyébként nem azoknak a problémázásáról beszéltem akik már a teló megvételételénél is húztak a szájuk a széles látószög minősége miatt hisz mint írtam az mindig is jóval rosszabb minőséget produkált a fő szenzortól tehát ezen csak az lepődött meg aki nem járt utána a témának vásárlás előtt. Én azt mondom aki azóta problémázik mióta cikk született a különböző szenzorokról, de addig még megfelelt.

(#5307) Balance23


Balance23
csendes újonc

Mozgolódás történt:) Oreo Béta Kínában
[link]

(#5308) DeBe


DeBe
tag

Sziasztok!
Friss G6 tulajként kérdezném, hogy van-e valami általános tudni való a készülékről?
Használtan vettem jó áron, v11g szoftveres.
Ez is olyan lesz, mint a G5öm előtte, hogy ahogy jönnek a frissítések, úgy lesz egyre rosszabb?
Kijelző beég ahogy idősödik?
A nagylátója 2.01es fókusztávolságú, tehát elvileg bemákoltam ebből a jobbat.

(#5309) tomboy0013 válasza DeBe (#5308) üzenetére


tomboy0013
veterán

Az általános tudnivalókat az összefoglalóban találod.
Beégés nálam nincs. Május elejei vásárlás.

(#5310) gretzky77 válasza HarleyCustom (#5305) üzenetére


gretzky77
veterán

A kritikán aluli dolgot én is vitatom,melegedéssel nem találkoztam pedig hidd el nyúzom rendesen! Hardver gyenge? Mire? Nem értem én ezt,valóban ha full belenagyítok a képekbe akkor bele lehet kötni,de ti így nézegetitek a képeket full belenagyítva? Pár képet nyomtattam is ki mamának és teljesen elfogadható! Igen van jobb kamerás telefon nem vitatom de azért az emberek nagy részének sztem már bármelyik mai telefon megfelel kamera téren!
Neked nem tetszik eladtad rendben megértem,de ennyire lehúzni sztem sem korrekt! Hidd el rengeteg telefonom volt és ha valami ennyire nem volt jó akkor gondolkodás nélkül eladtam legyen az bármilyen márka és soha nem voltam márka fanatikus!
Persze ez is csak egy vélemény!

iPhone 15 Pro Max Blue Titan & Fiio FF3 & fiio ka3

(#5311) Matyi222


Matyi222
aktív tag

Lehet én vagyok igénytelen, de szerintem nem ennyire rossz a helyzet mint itt páran írják, vagy nekem nem G6-om van, biztos én a G7 prototípust kaptam, mert az enyém igen fasza. Nekem tökéletesen működik és még tetszik is. 😂 Nekem a fényképező is elég jó, persze egy QHD monitoron kinagyítom a képeket pixeles, de ki a franc nézegeti így? 😈 Nem melegszik, akksi jól bírja, hívás minősége tökéletes. Nem akarom fényezni, de nekem tökéletesen megfelel. 🤗
Annyit tennék szerényen hozzá, ha valaminek gyenge az üzemideje az éppen a G4, csak mint tudjuk az emlékek mindig megszépülnek. 😁😉

[ Szerkesztve ]

Az internet használatához is agy kell: képesnek kell lennünk megkülönböztetni a jó, a fura és a rossz információt. Az internet világában ez a különbség könnyen eltűnik.

(#5312) Matyi222 válasza Matyi222 (#5311) üzenetére


Matyi222
aktív tag

Most kíváncsiságból bele olvastam az agyon dicsért G4 topikba, hát inkább hagyjuk innentől kezdve. 😁 Ott meg a G3 van istenitve, hogy annak a szintjét nem hozza a G4, no comment, illetve össze-vissza romolgatnak. Én 2017 végén ilyenről hallani sem akarok, csak kibontom és használom. Na a G6 ilyen. Ne próbáljuk már elhitetni az emberekkel, hogy egy 2014-2015-ös teló jobb mint a maiak. Ezek csak szép emlékek, semmi igazi komoly összehasonlítás sem igazolta. 😁

Az internet használatához is agy kell: képesnek kell lennünk megkülönböztetni a jó, a fura és a rossz információt. Az internet világában ez a különbség könnyen eltűnik.

(#5313) gretzky77 válasza Matyi222 (#5312) üzenetére


gretzky77
veterán

Helyén kell kezelni a dolgokat,használtam G4-et jó telefon az is hidd el nem kell romolgatni,nagyon szerethető telefon! De én is úgy gondolom a G6 frissebb jobb!

iPhone 15 Pro Max Blue Titan & Fiio FF3 & fiio ka3

(#5314) Balage992


Balage992
csendes tag

Csak 2 napja használom es szerintem is tulzas lenne lehuzni. Hardver ?egyaltalan nem gyenge, meg a 7420 as exynos is eleg nagyon nagyon sok mindenre, egyszer melegedett mikor rendszer frissitest toltottem le kozben appokat frissitett es meg kameraztam is. Ezen felul nekem egyaltalan nem melegszik. A kepek minosegevel meg nincs gond szerintem. Igen a nagylatoszogu 2.09 es gyengebb de ott sem annyira sulyos jo fenyviszonyoknal. Vannak jobb mobilok a piacon de enyire lehuzni a G6 ot meg nagyon pesszimista hozza alassal sem lehet. :)

(#5315) droidforever válasza motofi (#5276) üzenetére


droidforever
tag

Hol tudom lecsekkolni ezt a kameramizeriat?

[ Szerkesztve ]

(#5316) gretzky77 válasza droidforever (#5315) üzenetére


gretzky77
veterán

Szia készítesz egy képet és a kép infók között!

iPhone 15 Pro Max Blue Titan & Fiio FF3 & fiio ka3

(#5317) Matyi222 válasza gretzky77 (#5313) üzenetére


Matyi222
aktív tag

Tudom és értem miről beszélsz, volt nekem is, G2,G3,G4, bár ekkor még sokszor cseréltem telefont, talán a G2 volt a legtovább. G5 kimaradt, most G6, egyenlőre úgy látom marad is ez. 😁

Csak bosszant mikor valaki úgy ír róla mintha egy utolsó sz@r lenne. Azt megértem, hogy valakinek nem tetszik és nem jó az Ő igényeinek, de ez akkor sem nevezhető ennyire sz@rnak. Szerintem jól használható szerethető készülék ami nem felel meg mindenki elvárásának. Ez így a helyes definíció. 🤗

[ Szerkesztve ]

Az internet használatához is agy kell: képesnek kell lennünk megkülönböztetni a jó, a fura és a rossz információt. Az internet világában ez a különbség könnyen eltűnik.

(#5318) gretzky77 válasza Matyi222 (#5317) üzenetére


gretzky77
veterán

Így van! A G6 egy nagyon jól összerakott szerethető telefon,csak sajnos sok embernél azt látom,hogy ha az ő igényeinek nem felel meg akkor hajlamosak nagyon lehúzni,pedig abszolút nem fekete fehér dolog ez! A teszt címe sztem nagyon találó: hozza a kötelezőt! És azt üzembiztosan!

iPhone 15 Pro Max Blue Titan & Fiio FF3 & fiio ka3

(#5319) droidforever válasza gretzky77 (#5316) üzenetére


droidforever
tag

Fokusztavolsag 2.01HH aza jobbik vagy a szarabbik?

(#5320) Matyi222 válasza droidforever (#5319) üzenetére


Matyi222
aktív tag

Gratulálok az a jobb 😉

Az internet használatához is agy kell: képesnek kell lennünk megkülönböztetni a jó, a fura és a rossz információt. Az internet világában ez a különbség könnyen eltűnik.

(#5321) droidforever válasza Matyi222 (#5320) üzenetére


droidforever
tag

Szuper,de eddig is nagyon meg voltam vele elegedve h ezt nem tudtam,sebesseggel nincs gond a dizajn meg nagyon tetszik,g2 ota hasznalom a szeriat es sztem eddig ez a legszebb

(#5322) morschergabe


morschergabe
tag

Sziasztok!
Úgy egy hete hoztam ki én is G6-ot Telenortól.Olvastam csaknem a teljes fórumtémát, teljesen érthetetlen számomra is, hogy ennyire le van húzva a készülék.WP-ztem sokáig, majd, mikor kifújt a rendszer, akkor átálltam Iphone 5s-re.Nem volt rossz, de nem voltam elájulva tőle.Minőségi készülék, meg minden, csak valahogy mégis.A droidot nagyon nem szerettem, de LG tabletem volt már, azt szerettem, hát belevágtam a G6-ba.Ami nekem lényeges volt, az a nagy kijelző(elképesztő ez a felbontás) és avízállóság.Amellet szeretek fotózni, de nem vagyok művészfotós.A széleslátószögű fotók minőségétől én sem dobtam hátast.A normál fókusszal lehet azért nagyon szép képeket lőni.Ez elég. A rendszer gördülékeny, a teleon pedig nagyon szép.Az ujjlenyomat olvasót is szeretem benne.Ja, nekem is 2.09 a kamerafókusz.
Arra éppen ma találtam megoldást, ami korábban felmerült, hogy a YT vdeók méretét ne lehetne a kijelzőhöz igazítani.De lehet.Lejátszás alatt két ujal széthúzni, mint a fotó nagyításánál.Vissza ugyanez...
A G4-5 magasztalása pedig szerintem is csak az emlékekből és az akkori viszonyokból tűnhet jobbnak.Mert az azokkal egyidős készülékek közt voltak sokkal szerethetőbbek.Ez mostani viszonyban talán nem hasonló katarzis, de ettől még igencsak jó cucc!

(#5323) droidforever


droidforever
tag

Valaki probalta mar amugy a vezetek nelkuli toltest,hatha csak duma h nincs benne,en kiprobalnam csak nincs vezetek nelkuli toltom

(#5324) HarleyCustom válasza gretzky77 (#5310) üzenetére


HarleyCustom
veterán

Sajnos nem jön be a telefon. Pedig tetszik és azért “is” vettem meg anno.A tesztekben olvasottakkal meg nem szoktam annyira foglalkozni,nem szokott érdekelni,hogy lehúzzák-e,vagy ajnározzák.Nálam a puding próbája az evés... negatív az èlmènyem a G6-tal kapcsoltaban,sajnos.
Ja,és nekem is sok telóm volt,elhiheted. Csak idén kb. 60db.járt nàlam...hetente más... van/volt mihez hasonlítanom. :)
Remélem a G7(ha lesz ilyen)jó lesz,méltó ellenfele a többi csúcs telefonnak,mert többre érdemes a cég és kell a piacra.

HARLEY-DAVIDSON Custom & DUCATI Meccanica, Bologna.

(#5325) #92673536 válasza T0rnad0 (#5293) üzenetére


#92673536
törölt tag

:R köszönöm szépen, sikerült házilag megoldani.

(mindemellett a gyári töltőm kuka, teljesen kiégett, elfeketedett.)

(#5326) Pistakiss válasza ßrainiac (#5303) üzenetére


Pistakiss
őstag

Háát!
Nem látom mit akartál bizonyítani a képekkel! Az egyik viszonylag bemozdulás nélküli, a másik bemozdult. A baloldali kép jól exponált, a jobb oldali túlexponált. Nem tudom ezek mennyiben bizonyítják a HDR+ képjavítását?

"Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős

(#5327) Pistakiss válasza droidforever (#5323) üzenetére


Pistakiss
őstag

Szia!
Sajnos nem kamu! Van Qi töltőm, a G3-mal jól működik, de a G6-nál semmi

"Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős

(#5328) tomboy0013 válasza Pistakiss (#5326) üzenetére


tomboy0013
veterán

Jóval részletgazdagabbak a HDR+-os képek, én is rajtam már fel jópárszor összehasonlítást a topikba.

(#5329) Pistakiss válasza tomboy0013 (#5328) üzenetére


Pistakiss
őstag

Háát, tudod mit jelent a HDR?
A HDR nem a felbontásra, részldtgazdagsábra vonatkozik, hanem a dinamikatartomány kiterjesztésére! Normál fényképezőgépnél, több, legalább 3 kép egymás utáni exponálásából állítják elő, egy alul, egy normálés egy túlexponált képből. A telefonoknál többnyire egy kép szoftveres átalakításával. Vagyis ugyanazt a képet macinálja a szoftver, amit HDR nélkül lőttél! Ymi javt a képdn, az annyi, hogy a sötétebb fészeken is van rajzolat és a túl világos részdken is, de nem élesít, nem javít a felbontáson.
Ennyi!

[ Szerkesztve ]

"Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős

(#5330) Gabbbb válasza Pistakiss (#5329) üzenetére


Gabbbb
senior tag

Google nevezi HDR+ -nak, valójában nem HDR, mert csúcsfényeket és (többnyire) árnyékokat sem úgy kezeli.

(#5331) tomboy0013 válasza Pistakiss (#5329) üzenetére


tomboy0013
veterán

És te tudod mi a HDR+ a Google Camera-ban? :U Ismétlem a HDR+-os képek jóval több részletet mutatnak mint a gyári app képei. Ehhez nem a HDR definíciója kell, csupán szem. És már előttem is leírák a tutit.

[ Szerkesztve ]

(#5332) Pistakiss válasza Gabbbb (#5330) üzenetére


Pistakiss
őstag

Így van!

"Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős

(#5333) Pistakiss válasza tomboy0013 (#5331) üzenetére


Pistakiss
őstag

A HDR az HDR!
Az általad feltett képeken az a különbség látszik, amit leírtam, vagyis a második kép túlexponált és bemozdult. Se felbontás,se élességjavulás nincs rajta!
Ennyi!

"Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős

(#5334) tomboy0013 válasza Pistakiss (#5333) üzenetére


tomboy0013
veterán

HDR+ FUNKCIÓ! Még mindig nem mezei HDR módról beszélünk....
Az általam feltett képeken nem az látszik, de hogy lásd ahhoz előbb vissza kellene keresni a képeimet ;)

(#5335) Pistakiss válasza tomboy0013 (#5334) üzenetére


Pistakiss
őstag

A Te képeiden semmi nem látszik, kár ezen vitatkozni!
A HDR azt jelenti hogy magas dinamikatartományú kép.
Milyen részletesebb képre gondolsz?
A felbontás, vonalfelbontás és képélesség hardveresen adott, objektív és képérzékelő, vagyis a részletesség is ezektől függ

[ Szerkesztve ]

"Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős

(#5336) tomboy0013 válasza Pistakiss (#5335) üzenetére


tomboy0013
veterán

Hát te kész vagy :C
Gyanítom még most sem esett le hogy nem én raktam fel a mosott képet...

[ Szerkesztve ]

(#5337) Pistakiss válasza tomboy0013 (#5336) üzenetére


Pistakiss
őstag

Bocs, ezt tényleg most látom, melléütöttem! Nem értem hogy történhetett
Sajnálom!
De látom miért, Te válaszoltál az első írásomra, tehát csak félig bocs!

[ Szerkesztve ]

"Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős

(#5338) Gabbbb válasza Pistakiss (#5335) üzenetére


Gabbbb
senior tag

Tudjuk mit jelent a HDR. Google Play-ben sem csak játékok, vagy szórakoztatás van, nem megy nekik a névadás, na!

"A felbontás, vonalfelbontás és képélesség hardveresen adott, objektív és képérzékelő, vagyis a részletesség is ezektől függ" Ez alapvetősen tévedés. Ugye klasszikusan működő eszközöknél is a záridő és az ember kezének és fejének remegése sokszor nagyobb mértékben befolyásolja a kapott eredményt, minél sötétebb van, annál jobban.

Google HDR+ az egy komputációs képalkotó algoritmus, ami gyakorlatilag egy folyamatosan rögzített raw video utolsó N képkockájából számol ki egyetlen fotót. Miért jó(bb) ez? Mert van zaj kiegyenlítés, van pixel shift alapú effektív felbontás növelés (jobb vonalélesség, bár ez minimális) , kisebb záridők miatt egyesével is élesebbek lesznek a képkockák, mivel képzaj miatt úgysem kell aggódni. A fentebb belinkelt példa szerintem is katasztrófa volt, de attól még el lehet hinni, hogy nagyon is jó a hdr+. Persze DNG minőség is elfogadható, meg a stabi is, 1/2 másodperc is vállalható eredményt ad a kezemben.

(#5339) DeBe válasza Gabbbb (#5338) üzenetére


DeBe
tag

Mióta kijött a snap820-821 port én csak google camera hdr+al fotóztam a g5ön is, és egyből felkerült a g6-ra is.
Mivel mint azt felettem is írták, ez több képet gyúr össze, így kevesebb a zaj, több a részlet.
Valamint pont, hogy nem élesíti túl, mint a gyári app.
Arról nem is beszélve, hogy a színvilág ezerszer telibb, helyesebb mint más kameráknál. Elvileg folyamatosan gyűjti az infót az előnézetből, hogy mindig helyesek legyenek a beállítások is

(#5340) ßrainiac válasza Pistakiss (#5335) üzenetére


ßrainiac
addikt

Valszeg te vagy az egyetlen aki nem lat kulonbseget :)

Gabbbb, miert katasztrofa?

[ Szerkesztve ]

(#5341) ßrainiac


ßrainiac
addikt

Most egy kis nehezsegbe utkoztem, az elejetol fogva ertetlenul alltam a verzio szamozas elott, de most vegkepp elvesztettem a fonalat..

Ezt most ket developer is csinalgatja es szamozza ketfelekeppen?

A 3.7 es 3.8b-t probalgattam, de ott nem processingel egyaltalan es zajosak a kepek, clear data megvolt es reboot is, az 1.5 meg mintha nem csinalna olyan jo kepet.

Valaki tisztaban van ezzel esetleg?

Gabbbb, te most az 1.5-ot hasznalod es jobb mint a korabbi x verzio szamu, ugye?

(#5342) tomboy0013


tomboy0013
veterán

Na már negyedére tesztelem a System UI tuner-t. Kivétel nélkül mindig brutálul meríti az akkut. Már Factory resetet is nyomtam szóval csak ez okozhatja az erőteljes merülést. Amint törlöm helyreáll a rend. Nem javaslom a használatát.

Remélem az Oreo-val megkapjuk mi is a navi sáv gyári eltüntetésének lehetőségét, bár az LG-t ismerve hiába várom... Eléggé bosszant hogy nem tudom rendesen kihasználni a hosszú kijelzőt. Érthetetlen számomra ez a szoftveres korlátozás annak a tükrében hogy a szintén 18:9-es V30 meg 7-es droiddal ia tudja. Az meg egyáltalán nem értem minek van így alkalmazás méretezés
a menüben mikor semmi értelme nincs így... :U
Valami nem tudtok erre?

[ Szerkesztve ]

(#5343) Pistakiss válasza ßrainiac (#5340) üzenetére


Pistakiss
őstag

Háát, mint mondtam, van különbség. Az egyik nincs bemozdulva és kb helyes az expozíció, míg a másik, bemozdult és túlexponált, kiégett részletek vannak. Mi mást lehetne még látni és melyik képen?

[ Szerkesztve ]

"Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős

(#5344) Pistakiss válasza Gabbbb (#5338) üzenetére


Pistakiss
őstag

Háát szívesen megnézném ezt a HDR+ programot, de sajnos a Google playben nem találom.

"Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős

(#5345) Gabbbb válasza Pistakiss (#5344) üzenetére


Gabbbb
senior tag

Ott nincs, olvass vissza a topikban, ha érdekel.

(#5346) Gabbbb válasza ßrainiac (#5340) üzenetére


Gabbbb
senior tag

Ennyire nem csúnya nálam a stock app.

(#5347) Pistakiss válasza Gabbbb (#5345) üzenetére


Pistakiss
őstag

Háát, az igazság az, hogy nagyon nem érdekel, mert az eredeti programmal meg vagyok elégedve, sőt! Sok képet készítek a telefonnal, és eddig még nem volt rá panaszom, másnak sem, én akként kezelem, ami, hobbyként, ha szükségem van jobb képekre, akkor dslr-el fényképezek.

"Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős

(#5348) tomboy0013 válasza Pistakiss (#5347) üzenetére


tomboy0013
veterán

Összehasonlítás
Bár ez már egy elég régi verzió, az újabb jobb ettől is.

(#5349) Pistakiss válasza tomboy0013 (#5348) üzenetére


Pistakiss
őstag

Háát!
Engem túlzottan nem győztek meg a képek! A vonalélességek sem, a részletesség sem. Több képen az élesség nem ugyanott van a két képen, ezért eleve nem mondható melyik a jobb. Egyedül a Szent István szobornál látható a HDR, azaz az árnyékos részek világosabbak.
Lehet rosszul látom, tableten néztem a képeket, teljesen kinagyítva. Próbáltam egyazon részeket összehasonlítani, de lényegi különbségek nem látszottak.
Egyébként nagyon jó képek, gratula!

[ Szerkesztve ]

"Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős

(#5350) tomboy0013 válasza Pistakiss (#5349) üzenetére


tomboy0013
veterán

Érdekes hogy 100 emberből 2 alig lát különbséget. Eddig te vagy a 2. :D A fotós topikban volt még 1 ember régebben. Na de majd lövök összehasonlításnak még 1-2 képet az újabb szoftverrel is. Szerintem már ennél a kezdeti szoftvernél is elég látványosan jobb a HDR+. A színek, a dinamika, a vonalélesseg mind jobb, plusz természetesebbnek hat a kép mivel nincs rommá élesítve. A fókuszt mindenhol ugyanoda mértem, szoftveres hiba ha nem ugyanott van.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.