Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2201) havenday válasza BurgBurg (#2199) üzenetére


havenday
tag

így igaz, a tendencia az, ami követhető vel. Bár, ha azt nézem, 24 óra alatt 0.4% al emelkedett a tzssz om, a mérleg szerint, amit nem hiszek. Ja, és csak keto holmit ettem

(#2202) Cathfaern válasza pilóta (#2196) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Tudom, hogy a ketot véded, de azért sajnos ez nem ilyen egyszerű. 2-3 hónap elég rövid idő ahhoz, hogy személyes részrehajlás teljesen elfedje a tényeket. Gyakorlatilag vegyél bármilyen diétát (legyen az chips és kóla diéta), legyél meggyőződve arról, hogy hatásos, edd 2-3 hónapig és biztos azt fogod tapasztalni, hogy tényleg hatásos volt :) Mert az ember így működik, azt fogja észrevenni ami pozitív, és eldobni ami negatív.
Plusz 2-3 hónap kevés ahhoz is, hogy ténylegesen előjöjjenek a problémák. Az emberi szervezet nagyon robosztus, ennyi időre elég sok mindenből elégséges raktára van.
Illetve a másik probléma, hogy bizonyos pozitív hatások nem jelentik azt, hogy teljes egészében javult az egészség (főleg a fent említett szubjektív érzékelés miatt).

Ettől függetlenül nyilván elgondolkoztató, hogy az ember nekiáll egy "fogyókúrának", és 2-3 hónap múlva nem csak azt tapasztalja, hogy jelentős sikereket ért el súlyban, hanem azt is, hogy picit se érzi szenvedésnek amit csinál, nem fáradt, nem nyűgös, fogyáson túl további pozitív hatásokat észlel (akár olyan egészségügyi problémáknál amikkel évek óta küzködik), nem azt várja, hogy mikor éri már el a célsúlyt és lesz vége a dolognak, hanem azon gondolkozik, hogy tulajdonképpen miért hagyja ezt abba... de ettől még nem lesz bizonyíték semmire. Szerintem nagyjából 10 év az ami után ki lehet mondani, hogy ez tényleg működik. Legalábbis ha első 1-2 éven túl van valaki, akkor tipikusan a 10 év szokott lenni a következő vízválasztó ahogy én látom (pl. nagyon-nagyon sok vegetáriánus/vegánt látni akik elkezdik a vegetáriánust, tolják 5-6-7 évig, aztán egészségi okokból átállnak vegánra, esetleg nyers vegánra, aztán 7-10 év környékén feladják, mert csak egyre rosszabb lett a helyzet). De még akkor se lehet általánosítani, csak azt lehet mondani, hogy az adott egyénnek működik (bár nincs igazán tudományos bizonyíték arra, hogy érdemben eltérnének az emberek ilyen téren...), illetve akkor is kéne egy teljes belgyógyászati kivizsgálás ahhoz, hogy meg lehessen állapítani, hogy tényleg egészséges (ritkán szokott megtörténni).

havenday
Abszolút értékben ezek a mérlegek sose lesznek pontosak. Illetve ha csak a lábadon keresztül mér, akkor átlagostól eltérő testalkat is befolyásolja az értékeket. Tendenciakövetésre nagyjából jók, de arra is csak akkor ha kb. mindig egyformán iszol, és lehetőleg reggel wc után méred (szervezetben lévő folyadék jelentősen befolyásolja a mérést).

(#2203) pilóta válasza Cathfaern (#2202) üzenetére


pilóta
nagyúr

Nyilván 2-3 hónap nem elég, ez egy életmód kell, hogy legyen, nem egy kúra (a kúra lényege, hogy csinálod egy ideig/eredményig, aztán visszatért az eredetihez, amitől aztán újra előjönnek a problémák, ami miatt a kúrát elkezdted...).
Nem tudok olyanról, aki kipróbálta a ketót, rendesen be is tartotta, és bármilyen káros következménye lett volna. Egyszerűen nincs ilyen. Tök elméleti azon vitatkozni, hogy milyen rossz hatása lehet, amikor még senki sem tapasztalt ilyesmit. Ellentétben a hétköznapi szénhidrátevéssel, ami meg milliószámra szolgáltatja a bizonyítékokat minden nap, hogy mennyi káros hatása van...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#2204) szuszinho válasza pilóta (#2203) üzenetére


szuszinho
őstag

Annyival egészíteném ki, hogy acelluláris ch.

(#2205) Cathfaern válasza pilóta (#2203) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

"Nem tudok olyanról, aki kipróbálta a ketót, rendesen be is tartotta, és bármilyen káros következménye lett volna."
Az a baj ez megint labilis talaj :) Mert innen kiindulva könnyű azt mondani, hogy "ketozott és szívinfarktust kapott? Biztos nem tartotta rendesen". Aztán vagy így van vagy nincs, senki meg nem mondja (leszámítva ugye egy duplán vak randomizált bentlakásos kutatást ami 20 évig tart, de ugye ezt hagyjuk :D)

(#2206) pilóta válasza Cathfaern (#2205) üzenetére


pilóta
nagyúr

Nyilván. De én nem erre gondolok, hanem hogy valaki huzamosabb ideig ketózott (rendesen), majd azt mondta, hogy nem jó, mert nem érzem jól magam, nincs energiám, fáradékony vagyok, heti háromszor vagyok a háziorvosomnál, úgyhogy mégis inkább süteményt eszek kenyérrel...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#2207) Cathfaern válasza pilóta (#2206) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Egyedül róla tudok, bár megjegyzem, hogy az általa felvázolt "tünetek" inkább a drasztikus kalória megvonás tünetei, nem az alacsony ch-s étrendé. Sajnos ezzel kapcsolatban nincs infó az oldalon, illetve sem őt, sem az általa említett csoportokat nem ismerem, így pontosabb információm nincs az ügyben.

De igen, amiket látok, hogy ha valaki "elbúcsúzik" egy ketos csoportból / fórumból (előfordul), akkor annak inkább szociális okai vannak, vagy mentálisan nem tudta elhagyni a ch-t. De nyilván az én mintavételezésem torzít a témakörben, tehát nem feltétlen mérvadó.

(#2208) Cathfaern


Cathfaern
nagyúr

LDL koleszterint csökkentést vizsgáló tanulmányok tanulmánya: [link] (teljes szöveg is elérhető a linken)
"Our current approach of focusing almost exclusively on lowering LDL-C for everyone does not consistently work, may result in unnecessary treatment of some healthy individuals, and likely reflects the fact that the pathogenesis of atherosclerosis is far more complex than originally thought."

Szívelégtelenséggel diagnosztizált betegek utókövetése 20 évre visszamenőleg (átlag: 10 év) LDL (és egyéb) koleszerint - halálozás tekintetében: [link] (sajnos csak abstract, de teljes szöveg fellelhető neten)
"Patients with the highest baseline LDL-c levels had significantly improved outcome, whereas those with the lowest LDL-c levels had the highest mortality. "

(#2209) Arpee78 válasza Cathfaern (#2208) üzenetére


Arpee78
senior tag

Friss tudományos kutatások szombat reggelre?

Across all 26 trials, all-cause mortality was reduced by 10% per 1·0 mmol/L LDL reduction (RR 0·90, 95% CI 0·87–0·93; p<0·0001), largely reflecting significant reductions in deaths due to coronary heart disease (RR 0·80, 99% CI 0·74–0·87; p<0·0001) and other cardiac causes (RR 0·89, 99% CI 0·81–0·98; p=0·002)

End-of-treatment mean LDL cholesterol levels were 98.6 mg/dl with atorvastatin 10 mg and 77.0 mg/dl with atorvastatin 80 mg. A primary event occurred in 135 patients (17.9%) receiving atorvastatin 10 mg, compared with 103 patients (13.8%) receiving atorvastatin 80 mg (hazard ratio 0.75 [95% CI 0.58–0.97], P = 0.026). Significant differences between the groups in favor of atorvastatin 80 mg were also observed for time to cerebrovascular event (0.69 [0.48–0.98], P = 0.037) and any cardiovascular event (0.85 [0.73–1.00], P = 0.044).

Szerk:
Hozzáférsz a nem publikus tudományos kutatásokhoz is? Ha nem, itt, petícionálhatsz és adakozhatsz az ügy érdekében. Te ugye elolvastad az összes eddigi publikus tudományos kutatást?

[ Szerkesztve ]

(#2210) Cathfaern válasza Arpee78 (#2209) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Nem ferek hozza, de neten eleg sokat meg lehet talalni. Aminek az az oka, hogy a kutatok altalaban nem kapnak reszesedest a kiadok beveteleibol, igy altalaban megoldjak, hogy felkeruljon netre a teljes verzio.

Viszont egy vicces kutatas: Ha alacsony a koleszterinszinted, agressziv bunozo leszel! :D

(#2211) Arpee78 válasza Cathfaern (#2210) üzenetére


Arpee78
senior tag

Úgy gondolod megtalálod v. megtaláltad az igazságot a kutatások töredékének részleges átolvasása után? Saccra az idevágó kutatások max pár százalékát ha olvastad. Azoknak is leginkább a konklúzióját, szerintem te sem vesztegeted az időd 100 oldalas tanulmányok részletes átnyálazásával.

Mit kezdesz két kutatás ellentmondó eredményével? Ja tudom, az egyik hiteles (a ketobarát) a másik nem.

A kutatás kutatás egy érdekes hobbi, de nem jutsz vele közelebb az igazságoz.

(#2212) Teasüti válasza Arpee78 (#2211) üzenetére


Teasüti
nagyúr

És akkor majd te felhomályosítasz minket?

(#2213) Woodslave


Woodslave
nagyúr

[link]

One‐year lowered‐carbohydrate diet significantly increases cardiovascular risks, while a low‐to‐moderate‐fat diet significantly reduces cardiovascular risk factors.

Igaz ez se keto legalábbis nem írják

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#2214) Cathfaern válasza Woodslave (#2213) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Teljes szöveg szerint 25-25-50 (ch-prot-zsír) volt a macro arány, figyelembe véve, hogy 1500-1600 kcal-os étrend volt előírva, ez nagyjából 100g ch-t jelent. Illetve itt nem volt előírva telített-telítetlen zsírsav arány, míg az alacsony zsíros étrendnél előírták, hogy a telített zsírok napi mennyisége ne legyen több, mint 5g.

(#2215) Cathfaern válasza Arpee78 (#2211) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Alapvetően az a célom, hogy bemutassam, hogy mennyire nehéz a kutatások eredményeiből kiindulni. Szerencsére ebben lelkes partner vagy azáltal, hogy bármit belinkelek, te belinkeled az ellenkezőjét. Ez jól mutatja, hogy innentől kezdve gyakorlatilag szubjektív döntés kérdése, hogy ki melyiket fogadja el. Ugyanúgy igaz ez "hobbistákra", mint a "hivatalosokra".

(#2216) stratova válasza Woodslave (#2175) üzenetére


stratova
veterán

Epegörcs? Amúgy röpke kérdés, hogy tud egy jó kis tepsis szaftosan ropogósra sült csirkecomb duó frankó hascsikarást okozni még köret és savanyú elfogyasztása mellett is, amikor egy esti 2 szelet szalonna kenyér paradicsom kombó nem okoz ilyen panaszt?

(#2217) pilóta válasza stratova (#2216) üzenetére


pilóta
nagyúr

Valszeg a köret lesz ott a gond. Maga a csirkecomb biztos nem...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#2218) Arpee78 válasza stratova (#2216) üzenetére


Arpee78
senior tag

Étel intolerancia? De a itt a topikban ingyen megmondják.

(#2215) Cathfaern
Jó játék

(#2212) Teasüti
Nem

(#2219) Teasüti


Teasüti
nagyúr

Matcha zöld teát iszik itt vki?
Én eléggé rákaptam, elveszi az étvágyat. De nekem olyan szinten, hogy "lowcarb" (keto fölötti arány) kajálásnál sincs étvágyam és simán tartani tudom az IF-et (napi egy vagy kettő étkezés).
Ilyet már iszok egy ideje, de most tudtam csak meg, hogy ilyen hatása van. Tegnap direkt figyeltem magam, délelőtt edzettem (utolsó evés előtte este), majd utána kávéztunk (nekem tea) és nem kívántam semmi kaját egyáltalán. Este 9-kor azért ettem, h egyek vmit. De simán elmehettem volna aludni evés nélkül. :Y
Ma megismétlem a kísérletet.

Egyébként az éhségérzet a vércukor miatt van úgy tudom. Lehetséges az, hogy vki úgy hozzászokik mondjuk az IF-hez, hogy különösebb megerőltetés - éhség - nélkül tudja csinálni átlag CH étrenden is?

[ Szerkesztve ]

(#2220) Cathfaern válasza Teasüti (#2219) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Általában a koffeintartalmú dolgoknak étvágycsökkentő hatása van (szóval kávé, fekete tea, zöld tea, stb.). Zerocarbon (ahol ugye nincs számolgatás, hanem étvágy alapján történik az étkezés), pont ezért javasolt, hogy bármi ilyesmit csak evés után fogyasszunk :)

"Lehetséges az, hogy vki úgy hozzászokik mondjuk az IF-hez, hogy különösebb megerőltetés - éhség - nélkül tudja csinálni átlag CH étrenden is?"
Picit foglalkoztam csak IF keto nélkül vonallal, de ahogy láttam, igen, ez a tapasztalat. De nem tudok olyan emberről, aki hosszú távon (éveken keresztül) így tolta volna (mármint nem úgy értem, hogy nem létezik ilyen, csak nem tudok ilyet mondani).

[ Szerkesztve ]

(#2221) Teasüti válasza Cathfaern (#2220) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Mondjuk ha jobban belegondolok sok ember ösztönből is IF-el és talán nem is tud róla. Pl. akik nem tudnak reggelizni és az ebéd az első étkezésük. Vagy akik "nem érnek rá enni".

(#2222) havenday válasza Teasüti (#2221) üzenetére


havenday
tag

azért ez lehet félrevezető, hogy valaki nem reggelizik. Had mondjam el, hogy milyen voltam én, olyan 2000 környékén. Akkor még cigiztem, felkeltem kávé/cigi és ez ment délig, kora délutánig. Nem ettem csak cigiztem, kb fél dobozt már elszívtam, mire először ettem. Szóval szerintem nem ösztönös IF es voltam, hanem csak egy igen nagy barom :W

most egy kis időre felhagytam a kalóriamegvonással, érdekes mert megindult a növekedés az izmaimnak, úgy hogy a forma megmaradt. Jó, mondjuk így is zsíros vagyok, a csúcstechnológiás mérlegem szerint 30% a testzsírszázalékom, míg a keto calculator oldalon belinkelt összehasonlító képeket nézegetve a 20% os formákra hasonlítok.
Még mindig tart a kreatin szedése az simán belezavarhat a mérleg lelkivilágába :DD
Elvileg több víz van most bennem, érdekes, hogy a hasam tűnik kicsit nagyobbnak, mindegy decemberig még menni fog a kreatin.

Nálam régebben a kreatin mindig azt csinálta, hogy falási rohamokat kaptam, volt hogy egy üveg lekvárt elkanalazgattam, egyszerűen remegtem az édesért. Voltak vércukor leeséseim is. És durván vizesedtem is.
Ezek már nincsenek, hála az égnek, meg a ketonak :K
Néha mikor kívánok édességet vagy iszok egy fehérje shaket vagy eszek egy Ricola cukorkát, az cukor mentes, azt hiszem poliolok vannak benne. A fehérje minden adagjában 2,2 gr cukor van. Ami ennél jóval kevesebb cukrot tartalmaz fehérje, az már jóval drágább, egyelőre marad ez. Így se nagyon lógok ki a 20-25 grammos ch tartományból

(#2223) Cathfaern válasza havenday (#2222) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

"azért ez lehet félrevezető, hogy valaki nem reggelizik. Had mondjam el, hogy milyen voltam én, olyan 2000 környékén. Akkor még cigiztem, felkeltem kávé/cigi és ez ment délig, kora délutánig. Nem ettem csak cigiztem, kb fél dobozt már elszívtam, mire először ettem."
A "nem reggelizek" másik verziója, amikor valaki azt mondja, hogy ő ebédnél eszik először, de addig lecsúszik a lentiek valamilyen kombinációja:
- 2-3-4-5 kávé, adagonként 2-3-4 kocka cukorral és/vagy 1-2 dl tejjel
- csoki, chips, ropi, energiaszelet
- proteinpor tejjel

(#2224) havenday válasza Cathfaern (#2223) üzenetére


havenday
tag

Így volt😁

(#2225) Teasüti válasza Cathfaern (#2223) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Mondjuk ez jogos. :)

(#2226) Teasüti


Teasüti
nagyúr

Szép estét!
Megettem egy doboz csokis kekszet egy liter tej társaságában. Össze se merem számolni mennyi cukor volt ez. (Tudom, tudom. Gyenge az akaratom.)
Nos, van arra vmi tippetek hogy lehet mérsékelni a rosszullétet?
Ittam ACV-t, sok vizet, elmentem kardiózni, szaunáztam.
De még mindig émelygek kicsit. Lehet holnap böjtölni kéne?

(#2227) Hieronymus válasza Teasüti (#2226) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"...elmentem kardiózni, szaunáztam. ..."

Egyiket sem lenne szabad csinálni, ha betegre etted magad.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#2228) Arpee78 válasza Teasüti (#2226) üzenetére


Arpee78
senior tag

A doboz csokis keksz mennyi és miféle? A liter tej hány %-os? Kipróbálnám én hogy reagálok rá.

(#2229) Cathfaern válasza Arpee78 (#2228) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Reálisabb lenne valami (ketos szinten) zsírosat enni nagy adagban, és arra adott reakciódat megvizsgálni. Ugyancsak érdemes lenne hosszú távon keto adaptált ember reakcióját megnézni (ugye Teasüti ketoja messze áll az ideálistól ha jól rémlik).

Amúgy tej + tömény ch esetén nyilván sokat nem fogsz érezni, tehát nyilván levonod a következtetést, hogy a ketótól mindenki meg fog halni :) Tessék, megspóroltam neked pár száz Ft-ot.

(#2230) Teasüti válasza Arpee78 (#2228) üzenetére


Teasüti
nagyúr

550 g 62% ch (38% cukor), 24% zsír. 4%-os zsírtartalmú tej.
Ha átlag magyar étrended van, akkor nem kéne, h "bajod legyen tőle" (haha). Viszont ha hozzászoktattad a tested az alacsony inzulinszinthez, akkor megérzed a tüskét amit 200+ g cukor okoz. ;)

[ Szerkesztve ]

(#2231) Teasüti válasza Hieronymus (#2227) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Óóó hát efféle fenntartásaim nincsenek, paraszti gyomrom mindent megőröl. :D Fiatalabb koromban a vasárnapi ebéd után jártam edzeni (élsport jellegű terhelés, ugrálva, fejen állva, pörögve, forogva, stb.).

(#2232) Teasüti válasza Cathfaern (#2229) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Eeegen, jól tudod. Átmentem low carb-ba, nem fűlik már túlságosan a fogam a szigorú korlátokhoz. Nagyon egyoldalú volt az étrend és bár van néhány fasza receptem, de nem pótolja semmi azt, h a boltok polcainak 98%-át kerülnöm kell, mint a forró kását. :(
A cukor annyira nem is hiányzik, tudnék élni nélküle. De a kenyér... A friss ropogós pékáru! Az nagyon hiányzik, és kipróbáltam kb az összes keto kenyér receptet, de mind szar.
Meg hogy nem ehetek a zsíros kaják mellé semmi "nedvszívó" köretet (kenyér, rizs, stb). Pl sült szalonna és annak a zsírjában kisütött tükörtojást megenni magában azért nem a legjobb gasztronómiai élmény. :U
Tehát kissé fellazítottam a szabályokat egyelőre míg kitalálom hogyan tovább. :D

(#2233) Cathfaern válasza Teasüti (#2232) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Ha egészségesen akarsz étkezni akkor valamilyen szabályokatbe fogsz tartani betartani. Esetleg kivétel, hogy ha brutális mennyiségű fizikai mozgást végzel minden nap, de akkor is lesznek ártalmas dolgok, főleg nagy mennyiségben (gondolok pl. alkoholra).
Lásd Arpee78 is bár ágál a keto ellen, de neki is meg vannak a saját szabályai. Szerinte jobbak, én inkább úgy fogalmaznám, hogy neki betarthatóbbak.

Egyébként ha a gyomrod van rosszul, annak nincs köze az inzulinhoz meg a vércukorhoz. Egy liter tej és egy fél kiló csokis keksztől szerintem a legegészségesebb ember is rosszul lehet :) Megadott adatok alapján betapsoltál kb. 3200 kalóriát (640 a tej, 2552 kcal a csokis keksz), ez szerintem önmagában elég ahhoz, hogy utána nyögjön az ember.

(#2234) Teasüti válasza Cathfaern (#2233) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Nem a gyomrom volt rossz. Ha nagy mennyiségű cukrot eszek, akkor rossz közérzetem lesz, néha enyhén el is gyengülök, esetleg émelygek.
Persze ezt úgy, h előtte kipörgettem a szervezetemből a ch-t.

[ Szerkesztve ]

(#2235) havenday válasza Teasüti (#2234) üzenetére


havenday
tag

Persze, ilyet csinál a cukor. Ekkor lehet igazán látni, hogy mi is valójában.

(#2236) Teasüti válasza havenday (#2235) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Igen, erre már rájöttem. :)
Annyi érdekelt csupán, hogy lehet-e enyhíteni ezen?
Nyilvánvalóan az a legjobb ha minél gyorsabban elégetem.
Gondolom, nem?

(#2237) havenday válasza Teasüti (#2236) üzenetére


havenday
tag

Van a " leürítő" edzés, de az az izmokban tárolt izomglikogént használja el. Szerintem az intenzív mozgás gyorsítja a cukor kiürülését.

[ Szerkesztve ]

(#2238) Hieronymus válasza Teasüti (#2236) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"Annyi érdekelt csupán, hogy lehet-e enyhíteni ezen?"

Nagyon egyszerűen. Nem eszel sok cukrot. A cukor, a legízletesebb méreg. Talán a leghelyesebb eljárás. ha fűszernek tekinted.
Azt gondolom, hogy minden emberel előfordul, hogy a saját normájához képest többet és mást kíván meg.
Ez emberi tulajdonság, rendben van, ha nem viszed túlzásba.

Legjobbak a habos sütemények. Kevés cukor, sok zsír. Sózott csipsz, csak burgonya, olaj és só.
A tehéntej viszont kétséges, mivel nem vagy boci. Inkább túró és sajt. Természetesen olyan, amit nem cukroznak.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#2239) havenday


havenday
tag

Ez volt már?
- negyed kiló túró
- 90 gr fehérjepor
- kicsi édesítő
- kicsi kakaópor

Ezeket összedolgozni, én szoktam még hozzátenni rum aromát, kis golyócskákat formálni, majd kókuszreszelékben megforgatni.

(#2240) Cathfaern válasza havenday (#2239) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Mi ezt a receptet használtuk karácsonykor, "cream cheese"-nek mascarpone-t: [link] (értelemszerűen aromákat ízlés szerint lehet válogatni, mi csak vaníliát tettünk bele). Oda voltak érte a nem ketosok is :)

(#2241) havenday


havenday
tag

ez jónak néz ki,köszi ;)

(#2242) Teasüti válasza Cathfaern (#2240) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Köszi srácok!
Mindkettőt kipróbálom! :R

A krémsajtos receptnél a Stevia alatt a nyers zöld porított Steviát értik? Abból 6 teáskanál elég tetemes mennyiség egy doboz sajthoz szerintem, hamar kijön a kesernyés utóíze.

[ Szerkesztve ]

(#2243) Cathfaern válasza Teasüti (#2242) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Biztos nem :) Amúgy édesítőszermennyiségnél receptekből sose szabad kiindulni, neki kell állni kóstolgatni. Mi amúgy eritritet használunk, vagy sima pötyit széttörve (utóbbi az egyetlen aminek szinte semmi mellékíze).

(#2244) havenday


havenday
tag

Ha van még, örömmel olvasok minden ketós/gyúrós édességet.

(#2245) Cathfaern válasza havenday (#2244) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Nekünk a lentebb leírt csokigolyón (bár azt is karácsonykor csináltuk utoljára) kívül egy recept maradt meg: [link]. Nyilván ételszínezék nélkül, mert minek szórakozzon azzal az ember, lime helyett citrommal, illetve stevia helyett több eritritet teszünk bele (citrom mellett nem érezni ki az eritrit hűvös "mellékízét"). Mondjuk utóbbi időben ez se nagyon ízlik már :)

(#2246) havenday válasza Cathfaern (#2245) üzenetére


havenday
tag

húúúúú, jól néz ki nagyon, megy is gyűjteménybe, köszi!!!

(#2247) Cathfaern válasza havenday (#2246) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Ja, ez is olyan recept amiért nem ketosok is odavannak :)

(#2248) Arpee78


Arpee78
senior tag

Ketós víz érdekel valakit?

(#2249) Teasüti válasza Arpee78 (#2248) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Először azt gondoltam mi a f... De aztán tovább olvastam. :C

(#2250) #79622400


#79622400
törölt tag

Sziasztok!
Mai napon hallottam először a keto diétáról. Olvastam róla picit és felkeltette az érdeklődésemet.
Tudnátok adni oldalt, ahol valóban valós és helytálló, egységesen elfogadott infókat kaphatok?
Étrend összeállításban van itt olyan személy, aki szívesen segítene mi jöhet szóba és milyen formában?

Aki úgy gondolja, nyugodtan írjon rám és megtudunk beszélni mindent.

Nagyon reménykedem, hogy kapok segítséget :)

Üdv, Dávid

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.