Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2901) psyche válasza Madwe (#2900) üzenetére


psyche
csendes tag

Bocs, de 8 tojás + 200g szalonna az már egy majdnem egész napi kalóriabevitel s nyilván ha valaki rossz zsírokból akar jóllakni, akkor azt nehéz ellensúlyozni.

Ha a felét veszed, akkor ugyanúgy arányosan is sok olívát kell meginnod hogy ellensúlyozd. Vegyük azt hogy 100 gram a napi zsírbeviteled ketóban. Akkor 50 gram telített, 50 gram telítetlen zsírra van szükség. 50 gram telített zsírt könnyű bevinni, ott a szalonna, tojás.

Nade hogyan viszel be napi 50 gram telítetlen zsírt? Az egy fél deci olivaolaj vagy kókuszzsír. Ennyit te meginnál egy nap? Mi mást tudsz mondani, amiből be tudsz vinni ennyi gram telítetlen zsírt naponta? Vagy szardínia? Abból 500 grammot kell megenni, hogy meglegyen a napi 50 gram telítetlen zsírbevitel. De csak ha nem eszel több telített zsírt 50 gramnál. Mert ellenkező esetben több telítetlen zsírt kell enned, hogy ellensúlyozd ezt.

Szóval ez nehéz.

Ha főleg halakat, magvakat, zöld föld feletti növényeket eszik az ember s ritkán, heti 1-2x fogyaszt tojást, bacont, marhát, máris fordul az arány.

Csak az már nem lesz ketó :) Ha halakból megbírsz enni egy kilót egy nap, rendben.

De a magvak nem ketóbarátok egyáltalán - tele vannak szénhidráttal. A növénybe meg nincs zsír, ez csak rostbevitel céljál jó maximum, de csak kis mennyiségben mert a zöldségekben is van szénhidrát.

Miért alapvetés nálad a bacon, tojás? Nyiván ha azon alapul a keto rossz lesz a zsírarány, de miért kéne csak a “parasztketot” alapnak venni?

Mert ezek az egyetlen források arra, hogy bevigyél elegendő zsírt. Nincs zsír, nincsenek ketonok, nincsen ketózis.

Ha ez nem tetszik,lehet olívaolajat inni / hallal tömni magunkat kilószámra. Menne? Na ugye :)

e nálam sokkal inkább alap egy tonhal, lazac, tőkehalmáj, kaviár, csirkecomb, avokádó, dió, mandula mintsem tojás, pláne a bacon... emellé sok spenót, brokkoli, spárga. Heti 1-2x bűnözök egy kis bioteches zero barral, bevallom

Hát akkor ez egyáltalán nem ketogén diéta. Ezekből nem tudsz bevinni annyi zsírt amennyi szükséges. A tonhalban, lazacban nincs zsír. A csirkecombban éppen hogy van egy kevés. Mandula, dió tele van szénhidráttal, ketogén étrendben ezek kukába valók. A zöldségek pedig csak rostnak jók, de sok belőlük sok szénhidrátot jelent. Kevés zöldség jó, sok zöldség rossz.

De ez így sehogysem ketó.

[ Szerkesztve ]

(#2902) psyche válasza Hieronymus (#2899) üzenetére


psyche
csendes tag

Bocsi, de ez így bullshit.
Az összes gyümölcsöt egy kategóriába helyezve kidobod.
Avokádó cukortartalom 8 ezrelék. Citrom 2,3%. Szeder - görögdinnye kb 2.5 - 6.5%.
Az áfonyák pozitív tulajdonságait túltolják. A dió, 10% feletti szénhidrát tartalma mellett. még a ketóban is ajánlott.
A gyümölcsöt nem érdeme teljes mértékben kidobni az étkezésből.

De ha beszedsz egy tasak vitamint naponta máris olyan mintha megettél volna 5 gyümölcskosarat egy nap. A gyümölcs az ízén kívül semmi mást nem nyújt. Ja de. Zsírt. Meg magas vércukorszintet.

A dió nem ketobarát, mert tele van sznénhidráttal.

Low carbban jó azonban mert sok benne a telítetlen zsírsav és ott mehet a szénhidrát. De csak ésszel ott is.
A magok sajnos nem megengedettek ketoban.

[ Szerkesztve ]

(#2903) consono válasza psyche (#2901) üzenetére


consono
nagyúr

Mi az, hogy a láza van nincs zsír??? 13-14% ha jól emlékszem...

"In God we trust. All others must bring data"

(#2904) Madwe válasza psyche (#2901) üzenetére


Madwe
nagyúr

Az egy tévhit, hogy a ketózishoz rengeteg zsír kell, meg ez a %os zsír fehérje ch felosztás is az.

egyszerű a képlet, ami nálam bevált és VÉGIG KETÓZISBAN vagyok:
ch max 20g (egyébként 50-60gig jó vagyok, de 20g az egyszerübb).
fehérje testsúly és mozgásfüggő, esetemben 120g körül ideális.

ezek a fix értékek, ezek fölé ezekből nem mehetek. Ez a (120+20)x4=560 kalória.

ezen felül kell zsír, annyi amennyivel jóllakik az ember - ez esetemben általában 100g körül van, így kb 1500 kalóriát viszek be egy nap. Van mikor többet van mikor kevesebbet.

nem attól leszek ketozisban h zsírt zsírral eszek - bár az elején könnyebb így beindítani + akkor célszerübb leszarni a kalóriákat s sok zsírt mutatni a szervezetnek, h megszokja az a fő energiaforrás. De long term erre már nincs szükség - az, h ketózisban maradj, annak a feltétele egy már “kiépített” keton alapú szervezet esetén, h chból annyit viszel be, h rögtön lebontsd elégesd agyadban, fehérjéből annyit amennyi izmaidhoz kell (bár szvsz ha több akkor se kell feltétlen félni a glukoneogenesistől, de ez mindegy). Ennyi.

az üzemanyagod valóban zsír, de ha a cél a fogyás, akkor célszerübb ezt a saját zsírodból ellátni :) nem kötelező rengeteg zsírt bevinni, a lényeg h max zsír legyen az üzemanyagforrásod. Ch és fehérje ne legyen tartalékban (+ alacsony vércukorszint végig). Hidd el, nilla zsírbevitellel is tudsz ketózisban lenni.

szóval de, ez is keto.

magvak: nyilván magas a ch tartamuk, mandula, dió, pisztácia jobbféle ezelből, s nyilván nem fél kiló eéfogyasztására gondolok, de napi 100g bevitele bőven makroártékeken belül van, cserébe baromi egészséges.
írod itt feljebb is h a dió nem ketobarát mert tele van chval: ez nem igaz. A dió pl tele van káliummal, ami ohadtul fontos keto alatt! Egyik legjobb forrása. És nem, nincs tele chval, csak nem azzal kell jóllakni, de napi 100g bőven belefér, az 7g ch! Persze lehet magnézium és kálium egészséges természetes bevtele helyett panangin fortéval tömni magunkat, meg vitaminokkal meg stb + feldolgozott tele adalékanyagos szar husokat enni, ettől is tudunk ketoban maradni s fogyni, de iszonyat egészségtelen. Lehet máshogy is csinálni—-

a lazac pedig a legzsírosabb hal tudtommal, ami létezik :)

tldr sokféleképpen lehet értelmezni s csinálni a ketot, részemről az egészség végig a legfontosabb, eleve fogyni is azért akartam. Persze jobban is érzem magam s magabiztosabb vagyok 1 év keto s 55kg zsírral könnyebben, de ez csak egy szerencsés mellékterméke nekem.

[ Szerkesztve ]

(#2905) psyche válasza consono (#2903) üzenetére


psyche
csendes tag

Minimális.

12-14 gram / 100 gram.

Na de ki fog megenni minden nap 500 gram lazacot?

[ Szerkesztve ]

(#2906) psyche válasza Madwe (#2904) üzenetére


psyche
csendes tag

Az egy tévhit, hogy a ketózishoz rengeteg zsír kell, meg ez a %os zsír fehérje ch felosztás is az.

Én egy szóval se mondtam, hogy a ketózishoz rengeteg zsír kell. Tudom, hogy tévhit.

Zsír kell hozzá, de nem rengeteg. Elég 80 gram is.

nem attól leszek ketozisban h zsírt zsírral eszek - bár az elején könnyebb így beindítani + akkor célszerübb leszarni a kalóriákat s sok zsírt mutatni a szervezetnek, h megszokja az a fő energiaforrás. De long term erre már nincs szükség - az, h ketózisban maradj, annak a feltétele egy már “kiépített” keton alapú szervezet esetén, h chból annyit viszel be, h rögtön lebontsd elégesd agyadban, fehérjéből annyit amennyi izmaidhoz kell (bár szvsz ha több akkor se kell feltétlen félni a glukoneogenesistől, de ez mindegy). Ennyi.
az üzemanyagod valóban zsír, de ha a cél a fogyás, akkor célszerübb ezt a saját zsírodból ellátni nem kötelező rengeteg zsírt bevinni, a lényeg h max zsír legyen az üzemanyagforrásod. Ch és fehérje ne legyen tartalékban (+ alacsony vércukorszint végig). Hidd el, nilla zsírbevitellel is tudsz ketózisban lenni.

Ezzel mind egyetértek. Ez mind így van.

magvak: nyilván magas a ch tartamuk, mandula, dió, pisztácia jobbféle ezelből, s nyilván nem fél kiló eéfogyasztására gondolok, de napi 100g bevitele bőven makroártékeken belül van, cserébe baromi egészséges.
írod itt feljebb is h a dió nem ketobarát mert tele van chval: ez nem igaz. A dió pl tele van káliummal, ami ohadtul fontos keto alatt! Egyik legjobb forrása. És nem, nincs tele chval, csak nem azzal kell jóllakni, de napi 100g bőven belefér, az 7g ch!

Igen, persze, de 100 gram sajtban meg 0.2 gram szénhidrát van, 100 gram szalámiban meg 0,3, a tojásban meg 0 :) Ez a nem mindegy.

Márpedig a ketogén étrnd arról szól, hogy kerüljük a szénhidrátokat. Akkor most vagy kerüljük őket valóban, vagy sehogy.

Ezekből a magokból ha beviszel 100 grammot, máris bevittél egy csomó kalóriát. Ha csak 50 grammot viszel be, akkor meg alig vittél be telítetlen zsírt vagy ásványi anyagot.

Akkor meg minek ezeket enni ketoban? Nem jók sehogysem.

a lazac pedig a legzsírosabb hal tudtommal, ami létezik

Ha fél kiló elmegy minden nap és van rá pénze az embernek, ám legyen :)

De attól még ugyanugy meg kell enned a tojást és a bacont, mert ez az 50 gram telítetlen zsír, ami fél kilo lazacban van, kevés. Ha így sem jó, akkor meg lehet enni 1 kilo lazacot is :)

[ Szerkesztve ]

(#2907) Madwe válasza psyche (#2906) üzenetére


Madwe
nagyúr

100g dioban van kapásból 65g jóféle zsír. Igen. Rengeteg kalória van benne, miután rengeteg zsír van benne, az pedig magasabb kalóriával bír grammonkémt :)
de pl 100g dió, 100g lazac, egy kevés avokádó, spenót s máris megvan a napi energiabeviteled egészséges jóféle zsírokból bacon és tojás nélkül :)

nem grammokból hanem kalóriából kell jóllakni :) ugyanúgy ételeknél nem grammonkémti árakat nézek már régóta, hanem kaloriánkéntit :)

egyébként 100g dió valóban sok, laktató is, nem feltétlen kell annyit letolni, azt mint max írtam. De a jóféle zsírokat lehet ám vegyíteni is... pl alacsony tűzön elkészített lazacra őrölt magvak, mellette kellys gold vajban kipárolt spenót jóféle főétel tud lenni. Mellé nasinak maradék magvak, esetleg kevés áfonya pl kis túróval. Bőven 20g ch alatt maradsz, 1500 kalória körül jársz, finomat egészségeset s ketot ettél :) rengeteg alternativája van a bacon tojásnak!

nem kell mindenáron lerülni azt amiben van ch, csak figyelni kell (s eleinte számolni a,ig nem érzi az ember) h 20g alatt maradj :)

(#2908) Hieronymus válasza psyche (#2902) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"De ha beszedsz egy tasak vitamint naponta máris olyan mintha megettél volna 5 gyümölcskosarat egy nap."

Ja.
Találtál már olyan tesztet, ahol mérték, hogy melyik melyik vitamin készítményből mennyi vitamin szívódik fel valójában?
Az ásványi anyagokat, nyomelemeket és drogokat (a testben változást indukáló molekulákat) teljesen kihagytad a gondolatmenetedből.

" A gyümölcs az ízén kívül semmi mást nem nyújt. Ja de. Zsírt. Meg magas vércukorszintet."

Ezt leírhatod még ezerszer, akkor sem lesz igaz. Zsír akkor keletkezik, ha az energia bevitel meghaladja az energia fogyasztásának szintjét.
Ha betolsz a testbe 5-10 szem málnát és megugrik a vércukorszinted, nem a málnával van a baj.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#2909) consono válasza psyche (#2906) üzenetére


consono
nagyúr

Tudom, hogy most a telített/telítetlen zsírokon indult a diskurzus, de nem kellene belebetonoznod magad ebbe :) Nem csak ketón, amúgy is mindenki arról beszél, hogy kerülni kell lehetőség szerint a feldolgozott élelmiszereket. A szalámi az, de igazán a bacon is... Valószínűleg jobb a szervezetnek a lazac és az avokádó. Mondjuk én mind a négyből szoktam fogyasztani, szóval...

"In God we trust. All others must bring data"

(#2910) psyche válasza Madwe (#2907) üzenetére


psyche
csendes tag

100 gram dióban sajnos 20 gram szénhidrát van.

Out of the question.

Ugyanennyi mogyoróban 15 gram. (50 gram zsír mellett)

Szóval 50 gramnál több magot nem szabad bevinni ketogénen. Ezt lehet kompenzálni hallal. Vagy marad a tojás / bacon pluszban :)

[ Szerkesztve ]

(#2911) psyche


psyche
csendes tag

Én azért sem szeretem a magokat, mert ott a szénhidrátot egyszerre viszed be a zsírral. Ami nem jó.

Ott akkor az a szénhidrát zsírba megy, mert a szervezet nem tud mit kezdeni azzal, ha egyszerre viszel be szénhidrátot vagy zsírt. Olyankor vagy az egyikből vagy a másikból zsír lesz. Nem szerencsés.

[ Szerkesztve ]

(#2912) psyche válasza Hieronymus (#2908) üzenetére


psyche
csendes tag

Találtál már olyan tesztet, ahol mérték, hogy melyik melyik vitamin készítményből mennyi vitamin szívódik fel valójában?

Ezért kell sok vitamint beszedni, hogy minél több szívódjon fel. A sokat úgy értem, hogy megadózisokat. Így biztosra mész :)

Tehát mondjuk C vitaminból 3000 mg-ot. Abból már biztosan felszívódik jó pár mg.

[ Szerkesztve ]

(#2913) havenday


havenday
tag

Vitaminból én is a megadózisokat preferálom.

(#2914) Apollyon válasza havenday (#2913) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Régen én is így voltam vele, de igazából ha rendesen eszel és nem vagy beteg, akkor nincs szükség multivitaminra, kis dózisban sem.

Should you take a multivitamin?

"In general, the people most likely to benefit from a multivitamin are those who are unable to consume a wide variety of foods — often for financial reasons."

"Many people take a multivitamin in the hope it’ll grant them a longer life.

The evidence doesn’t seem to support this. Multivitamins might reduce the risk of cancer in people with poor or suboptimal nutritional status,[38] but on the whole, trials evaluating multivitamins haven’t shown a decrease in the risk of cancer,[39] cardiovascular disease,[40][41] or other life-threatening diseases."

"If you eat a balanced diet, as you should, taking a multivitamin might have for sole result to make your urine more expensive."

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#2915) Hieronymus válasza psyche (#2912) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"Tehát mondjuk C vitaminból 3000 mg-ot. Abból már biztosan felszívódik jó pár mg."

Miközben tönkreteszed a vesédet és a májadat. A felesleget ki kell üríteni a szervezetből.
A C vitamin esetében sokkal hatékonyabb megoldás, ha normális mennyiséget nagyon apró mennyiségekben fogyasztod. Például egy palack vízben feloldva, egész nap iszogatva.

A vitaminokkal amúgy is érdemes óvatos lenni. Például a B12 hiánya nagyon rossz, túltolva az elhízás alapja. A niacin allergiás reakciót okoz túladagolva. Nem túl szép a rákvörös bőr.
A B5 vitamin lecitinnel fogyasztva agydoppingnak számít. Ha ezek mellett a ginkgo-t is erőteljesen fogyasztod. kötözködő félbolondot csinálsz magadból.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#2916) Madwe válasza psyche (#2910) üzenetére


Madwe
nagyúr

Szerintem te kevered a kesudioval, ami messze kerulendo, valoban.

az, h egyszerre viszel be cht zsirral alapbol nem gond. Ha magas glikemias cht viszel be zsirral s emeled a vercukorszinted, akkor van gond. De akkor is csak akkor, ha sok chval teszed ezt s hosszab idore emeled a vercukrod - inzulinod - igy gatolod a ketozist - igy a zsir szepen elraktarozodik.

[ Szerkesztve ]

(#2917) psyche válasza Hieronymus (#2915) üzenetére


psyche
csendes tag

Miközben tönkreteszed a vesédet és a májadat. A felesleget ki kell üríteni a szervezetből.
A C vitamin esetében sokkal hatékonyabb megoldás, ha normális mennyiséget nagyon apró mennyiségekben fogyasztod. Például egy palack vízben feloldva, egész nap iszogatva.
A vitaminokkal amúgy is érdemes óvatos lenni. Például a B12 hiánya nagyon rossz, túltolva az elhízás alapja. A niacin allergiás reakciót okoz túladagolva. Nem túl szép a rákvörös bőr.
A B5 vitamin lecitinnel fogyasztva agydoppingnak számít. Ha ezek mellett a ginkgo-t is erőteljesen fogyasztod. kötözködő félbolondot csinálsz magadból.

A megadózisoktól nem lesz semmi bajod. Ezeket épp azért gyártják, hogy felszívódjon a kívánt mennyiség.

Ezeket tartom az egyetlen értelmes vitamin/ásványianyag forrásak.

[ Szerkesztve ]

(#2918) Madwe válasza psyche (#2917) üzenetére


Madwe
nagyúr

Azért a vitaminok bogyókénti szedéséről is elég sok ész nélkül ne tedd cikk született már...

Mondjuk én eleve nem tartom jó dolognak, nem természetes. nekem a ketom alapja is a természetes ember által nem szétbarmolt adalékanyagos vacak a preferált, a burgonya, búza gabonával nyilván a chn túl is a fő bajom, h csak feldolgozva fogyaszthatóak, emberi kreálmány, nem fogyasztásra vannak kitalálva.

Szóval részemről ami terem/él s fogyasztható azt fogyaszd csak mellett a tápanyagokból bevitt vitaminok/nyomelemek a preferáltak.

C vitamin is túl van misztifikálva, ettől függetlenül néha bedobog egy c vitaminos bogyót ha úgy érzem szükségem lehet rá, ahogy pl a panangin fortét se vetem meg, ha magnézium/kálium hiányát érzem (szemremegéssel jelentkezik rögtön nálam a magnézium hiánya, rosszabb esetben már görcsökkel. kálium meg izommerevséggel, hátfájással... szóval ha ételekkel nem sikerül ezeket rendes szintre hozni, akkor néha néha én is élek azért ilyenekkel :D

(#2919) havenday


havenday
tag

Na most néztem meg, 25 éve volt először az országban tápkieg cég, a California Fitness, én akkortól szedek nagy dózisú vitaminokat, multivitamint. Ha jól gondolom, 25 évet már szoktak emberöltőnek is nevezni. Tehát akkor joggal jelenthetem ki, hogy 1 emberöltő óta fogyasztok megadózisú vitamint. Jelentem kiváló egészségnek örvendek, épp tegnap döntöttem meg a felhúzás rekordomat (185kg) szóval nekem nem kell semmilyen tanulmány meg orvosi ajánlás/ellenjavallás a vitaminokról és amikor érzem, hogy jönne ki valamilyen felsőlégúti nyavalya rajtam, elkezdem az 1000 c vitamint kétóránként/óránkánt dobálni befelé.
Az is tanúságos volt, mikor az andrológus, a termékenység javítására a következő "szereket" javasolta fogyasztani: c,d,e vitamin és q10 koenzim.
A mai világban, a meglévő termelési technológiák mellett, valaki hisz még a termények ásványi és vitamin tartalmában?

(#2920) Madwe válasza havenday (#2919) üzenetére


Madwe
nagyúr

Egyébként az utolsó rész az sajnos nagyon igaz, rengeteg tanulmány volt arról, hogy az ipari termelésnek köszönhetően a növényekben található tápanyag, vitamin, nyomelem stb drasztikusan csökkent, mert az ember hirtelen mindenből tonnaszám akar hatalmas méretet termelni, pillanatok alatt, s nincs ideje a növényeknek az általános elemek elraktározására, kialakítására :(

Ettől függetlenül jobb sztem továbbra is természetes úton bevinni ezeket.

Szedni se feltétlen rossz, de közel sem annyira hasznos mint sokan gondolják, kevésbé szívódik fel, ellenben túl is lehet így tolni ennek ellenére könnyen.

A c vitamin példád pont rossz, mert abból akár percenként is dobálhatsz be 1000mgosat, max veséd terheled feleslegesen de kipisiled a felesleget... Amúgy 1000mg dobálsz ilyenkor ilyen gyakran? Miért? 1000mg egy napra elég lenne - s ok, lassan felszívódó s állandó ellátás kéne, de ezen okból kifolyólag valóban érdemes napi többet szedni, nade kisebb mennyiségűt, nem :D?

(#2921) Apollyon válasza Madwe (#2920) üzenetére


Apollyon
Korrektor

"az ipari termelésnek köszönhetően a növényekben található tápanyag, vitamin, nyomelem stb drasztikusan csökkent, mert az ember hirtelen mindenből tonnaszám akar hatalmas méretet termelni, pillanatok alatt, s nincs ideje a növényeknek az általános elemek elraktározására, kialakítására"

Ezt a tápkieg gyártók előszeretettel szeretik hazudozni, mert kell nekik a pénz.
Én csak 12 évig szedtem multivitamint napi rendszerességgel, kb. 1 éve hagytam abba. Nem érzek különbséget. :U

A növények a vitamintartalmuk nagy részét már csemete korukban tartalmazzák, szóval aki elég zöldséget/gyümölcsöt fogyaszt, az ugyanúgy hozzájut a vitaminjához.

C-vitamint mondjuk még tolok, napi max 1-1,5 grammot, ezt elosztva napi 3-4 alkalomra, de többet nem is érdemes szedni, mivel nagy mennyiségben már elveszti hatását.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#2922) PuMbA válasza Apollyon (#2921) üzenetére


PuMbA
titán

Nekem látszólag teljesen rendben van az étrendem: reggelire teljes kiőrlésű hosszú kifli, pár szelet szalámi, saláta, paradicsom, uborka, sajt. Délben hal vagy sima hús, mellé mennyiségben nagyobb cékla vagy borsó vagy brokkoli és a fehér társa vagy répa vagy hagyma, illetve inkább ezek keveréke. Délután - este mogyoró vagy pisztácia... szóval magvak, boltból áfonya, málna, cseresznye, banán, alma vagy teljes kiőrlésű kenyér lekvárral vagy egy kis pulykasonkával, paradicsommal vagy tojásrántotta stb.

Ennek ellenére 1,5 hete szedek multivitamint, mert már nem tudtam, hogy mi bajom van és a székletem visszatért a normális színűre, kevésbé vagyok fáradt, jobban alszok :) Szóval ilyen is van, tehát egyértelműen nem lehet kijelenteni, hogy haszontalan.

[ Szerkesztve ]

(#2923) D1Rect válasza Apollyon (#2921) üzenetére


D1Rect
félisten

Én ha nem eszem meg a 3-4g C vitaminomat, akkor kb végtelen mennyiségű édességet képes vagyok betolni.
Eltartott pár évig amire rájöttem, hogy ez a bajom.

A "nyitogatom a hűtőt" kórra mindig azt szoktam javasolni, hogy egyen meg 3x1g cvitamint étkezés közben és nézze meg, hogy 1 hónap múlva is csapágyas-e a hűtő ajtó?

(#2924) Apollyon válasza PuMbA (#2922) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Van egy olyan jelenség, hogy placebo... :) Ez a vitamin dolog... lásd a korábban általam linkelt cikket.
Dettó ugyanaz, mint a gyúrós topikban, hogy a bcaa-tól várják az emberek a megváltást. Azt hiszik, hogy annak van bármi hatása stb., aztán közben csak jó nagy átverés az egész. Semmilyen tudományos bizonyíték vagy kutatás nem igazolja, hogy valóban van bármilyen pozitív hatása a tápkiegből feleslegesen bevitt mennyiségnek.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#2925) PuMbA válasza Apollyon (#2924) üzenetére


PuMbA
titán

Értem, de akkor is inkább érzem magam jobban, minthogy szenvedjek :) A friss, jó közérzet szerintem megfizethetetlen, szóval még ettől sokkal többet is költenék rá, ha az kéne. Mivel már több dolgot kipróbáltam és nem hozott eredményt (voltam cöliákia érzékenység teszten is például, de amúgy a vérképem jó), ez maradt és úgy látszik, hogy bevált. Azt azért leírom, hogy pajzsmirigy alulműködésem van.

[ Szerkesztve ]

(#2926) psyche


psyche
csendes tag

Vettem diót.

(#2927) havenday


havenday
tag

én meg kaptam egy zacskó barackmagot, eszem egy pár szemet.

Írtam, hogy vettem marha hidrolizátum fehérjét, volt a hűtőben lidlis mandulatej, kipróbáltam milyen vele, ja a fehérje mandulás csokis ízű. Nagyon finom lett :K és egy kicsit pudingos remegős állagú, ez lepett meg csak, lehet fagyinak is jó lenne? :U

(#2928) Hieronymus válasza havenday (#2927) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Utána olvastam a mandulatejnek. Egy valami szíven ütött. :DD :DD :DD

"
ALLERGÉN INFORMÁCIÓK

Nyomokban mandulát és más nyomokban mogyorót. Természetesen laktóz-, és tejmentes. Gluténmentes.
"

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#2929) Cathfaern válasza psyche (#2917) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

"Ezeket épp azért gyártják, hogy felszívódjon a kívánt mennyiség."
Nem, ezeket azért gyárták, hogy profitot termeljenek. Azt kell megérteni minden táplálékkiegészítővel kapcsolatban, hogy az ég világon semmi sem köti a gyártókat. Gyakorlatilag ha bebizonyítják, hogy amit gyártanak az nem ártalmas, és ha mögé tudnak tenni bármilyen tanulmányt, hogy amit gyártanak az csinál valamit, akkor nyugodt szívvel árulhatják. Figyelembe véve, hogy mennyire könnyű tanulmánnyal bármit bebizonyítani, ha az ember kicsit próbálkozik, ez gyakorlatban azt jelenti, hogy amíg nem egyértelműen ártalmas, bármit árulhatnak.

(#2930) consono válasza Hieronymus (#2928) üzenetére


consono
nagyúr

Meglepett, hog nyomokban mandulát tartalmaz??? :D

"In God we trust. All others must bring data"

(#2931) Cathfaern


Cathfaern
nagyúr

Szoktam emlegetni, hogy ha valamire létezik tanulmány, akkor létezik az ellenkezőjére is... de abban mindenki egyetért, hogy az omega-3 egészséges, ugye? Nos nem: [link] (teljes tanulmány a "szokott" helyen elérhető)
"These associations may reflect a direct capacity for both dietary omega-6 and omega-3 polyunsaturated fatty acids to promote the atherosclerotic process."
Magyarul azt találták, hogy mind az omega-6, mind az omega-3 zsírsavak elősegíthetik az érelmeszesedést.

További érdekesség, hogy:
"Some protection from coronary heart disease may be afforded by monounsaturated fatty acids, which constitute 60-65% of marine oils."
Magyarul ha valaki természetes forrásból szerzi be az omega-3at, akkor a természetesen előfordulő más zsírsavak ellensúlyozhatják ezt a hatást. Ha töményen táplálékkiegészítőből, akkor viszont ugye ez nincs.

(#2932) kisninja


kisninja
őstag

No nagy a csend én már 3 hete sőt kezdem a 4. et. Eddig lement 5-6kg javarészt víz, noha nem voltam az a kövér mert edzek is de 168cm 81kg al kezdtem. Jelenleg 75kg vagyok :)

Negatív tapasztalatok..
- Keto kávé után hasmars :D a kávé finom és délig tuti ad erőt. Mikor sokat ittam egész nap ment a hasam, így visszaálltam a szokásos folyadék bevitelre így valamelyest normalizálódott, igazándiból nem zavar kevés rostost viszek be.
- A vizelet kellemtelen szaga, és néha a szájszag.
- Ha sokat iszok ha nem az állandó szájszárazság. (állítólag idővel elmúlik)
- Sok sok pisilés

Több negatívuma nem volt :)

Pozitívum:
-Valóban energikusabb vagyok, ne úgy képzeld el mint aki pörög hanem ha belekezd valamibe azt végigtudja csinálni pl fárasztó nap után hazaérsz és aludnál de elmész edzeni és ott már nem akarsz összeesni.
- A motiváló gyors fogyás és a hozzá tartozó változás. (ami ugye víz)
- Alig hiszem el de az allergiám kb 1-1,5 hét után alábbhagyott. Tudniillik van háziporatka amire nagyon aztán a macskára meg még valami növény de az elenyésző. Nos régebben 5mg os volt a napi adag aztán 10mg kétnaponta majd naponta a 10mg. Ha nem vettem be másnap kapart a torkom folyt az orrom szemem viszketett nem tudtam ez nátha vagy allergia de az utóbbi volt mert a gyógyszer gyorsan megszüntette.
Mivel olvastam, hogy egyeseknek javult sőt meg szűntek az allergiás reakciói ezért én is kipróbáltam ha el el hagyogatom a gyógyszert. (persze előtte feltűnt, hogy nem fújom az orrom annyiszor, nem említettem de van itthon egy tengerimalac amire erősen allergiás lettem, régen nem voltam, most újra tudom kicsit dögönyözni.)
No bele merültem de hátha van más allergiás azért részletezem. Jelenleg 4 napja nem vettem be gyógyszert és semmi bajom.
- Placebónak tűnik de mintha javulna a memórián is kicsit illetve jobban forog az elmém.

Az alvásigényem nem sokat változott de talán nem vagyok olyan fáradt reggelente eddig rossz alvó voltam sokszor felkeltem na ez most is meg van de nem vagyok hulla reggel. (az az talán tényleg csökkent az igény)

Sima supradyn m.vitamint szedek nekem a ketóflu elmaradt (mikor kissé kettétört az életem és nem nagyon tudtam enni az idegtől akkor is ketóban voltam így már értem miért nem estem össze az edzéseken és a futáson)

Magát a 20gr ch próbálom betartani, szép lassan haladok ,mert most van dinnye szezon és nem érdekel, egy kicsit akkor is eszem próbálom edzés előtt.

Egyéb okok miatt fülészetre járok egy elbaszott középfülgyulladás miatt ott terelődött a beszélgetésünk a eme diéta/étrend felé. A dokinő azt mondta, valamennyire ismeri ezt a diétát de ha rá hallgatok, időnként vigyek be szénhidrátot rizst, barna kenyeret vagy valamit, mert az összes ismerőse aki ezt szigorúan csinálta lett valami ételallergiája. Ezt betartva ettem egy jó pizzát vékony tésztásat finom volt jó volt (csak a felét). Nem tudom mennyire igaz de úgy tervezem két hetente meglepem magam valami ch-val is.
Elolvastam az egész fórumot emésztem az infókat, Úgy fest nekem való az az étrend már csak az allergiám miatt is.

powered by: ®MAJORMÜVEK®

(#2933) kisninja válasza kisninja (#2932) üzenetére


kisninja
őstag

No kis állapot jelentés lassan vége a 6. hétnek is reggel tisztán 72kg vagyok már. Egyre jobban méregetem a kaját, nekem a kalóriabázis program vált be de nagyon. Hétvégente csak egyik nap sőt csak az egyik étkezéssel kis csaló kaját tartok jellemzően pizza :D. No ez sem olyan vészes.
A topic meg jól megdöglött pont mire elkezdtem. :DDD

powered by: ®MAJORMÜVEK®

(#2934) Madwe válasza kisninja (#2933) üzenetére


Madwe
nagyúr

Heti 1 pizzával nem fogsz ketózisba kerülni, eleve kb 1 hónap lenne mire elérnéd, de ha el is érnéd rögtön kiszakadnál 1 pizzától - főleg ha nem vmi don pepe szénhidrátcsökkentett pizza egy szeletéről hanem egy normális pizza egészéről van szó. Persze ettől még lehet neked beválik, fogysz s nem lesz éhségérzeted, de utóbbit kétlem, viszont az fix h ketózisban kb sose leszel...

(#2935) fila válasza kisninja (#2933) üzenetére


fila
senior tag

Egyél kicsit többet, túl gyors a fogyás.
Szerintem.

:DD

5% kedvezmény kód minden rendelésre. iherb.com: ZCD546

(#2936) Madwe válasza fila (#2935) üzenetére


Madwe
nagyúr

Heti 1 kilo teljesen jo, foleg az elejen amikor a nagyja az csak vízveszteség. Szerintem ;)

(#2937) kisninja válasza Madwe (#2934) üzenetére


kisninja
őstag

A pizza pl csak szombat este igaz akkor is csak egy fél.... igen kiesem de 12-24 óra és kiürül a ch. Fentebb írtam doki javaslata volt, hogy ne felejtsen a szervezet. (a pizza nagyon vékony tésztás olasz, sok sajt meg szalámi)
(#2936) Madwe: lassan több mint 2 hónapja csinálom.

fila: igen nekem is soknak tűnik a heti 1,5kg, persze mellé sportolok mint régen kb 1-1,5 órás kondi és kb 15-20 perc futás. (volt, 800kcal-t vittem be azt edzés és még jól is esett persze vacsiztam így lett 1350kcal)
1500kcal-t lőtem be de van, hogy kicsivel kevesebb.

[ Szerkesztve ]

powered by: ®MAJORMÜVEK®

(#2938) fila válasza kisninja (#2937) üzenetére


fila
senior tag

Ha sportolsz is mellé, akkor pláne kevés ez a kalória.
Fehérje mennyi?

Heti hányszori az edzés?

5% kedvezmény kód minden rendelésre. iherb.com: ZCD546

(#2939) kisninja válasza fila (#2938) üzenetére


kisninja
őstag

Héti 3x a fehérje 90g körül van

powered by: ®MAJORMÜVEK®

(#2940) havenday válasza kisninja (#2939) üzenetére


havenday
tag

ha jól olvastam, 72kg vagy, ahhoz jobb lenne a 140gr fehérje, ha sportolsz. Szerintem

(#2941) Cathfaern válasza Madwe (#2934) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

12-24 óra alatt ketózisba kerülsz. Ha nem, akkor meghalsz :)
Gyerekek pedig még hamarabb:

Ami (részben) megmagyarázza, hogy miért van rájuk kevésbé rossz hatással a sok szénhidrát fogyasztás.

[ Szerkesztve ]

(#2942) BackStaBbR válasza kisninja (#2933) üzenetére


BackStaBbR
csendes tag

Kalkulátor (próbára érdemes):

https://cronometer.com/

(#2943) havenday


havenday
tag

ez is jó
[link]

(#2944) mojmir


mojmir
csendes tag

sziasztok! sült kápia szerintetek mennyire ketó-barát? kalóriaguru szerint belefér, de nagyon édes tud lenni, mondjuk úgy, hogy gyanús :)

(#2945) Cathfaern válasza mojmir (#2944) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Hasonló a ch tartalma, mint minden paprikának: 4-5g / 100g nyersen. Figyelembe véve, hogy a paprikának elég nagy a víztartalma, szerintem sütve ez lesz olyan 15 - 25g / 100g. De ha házilag csinálod, akkor pontosan ki tudod számolni ha leméred nyersen és sülve is :)

(#2946) nagysz válasza Cathfaern (#2945) üzenetére


nagysz
tag

éppen ezért kábé max egy közepes paprika / nap lehet a megengedett adag. szerintem.
az édesebbekkel (kápia, kaliforniai stb) meg még óvatosabban.

(#2947) geotigris9


geotigris9
tag

[Elementális diétáról]

((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))

(#2948) mojmir válasza Cathfaern (#2945) üzenetére


mojmir
csendes tag

ez lesz, köszi. kiszámolom

(#2949) Hieronymus válasza geotigris9 (#2947) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Ööööö, öö. aáa kicsit ööÖaö élvezhetetlen az elő aa öőö előadás őőŐő.

Királyi út az elhízáshoz és autópálya a cukorbetegséghez, ha valaki tartósan követi ezt a diétát.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#2950) nagysz válasza Hieronymus (#2949) üzenetére


nagysz
tag

whatizdisz őőőőő fakinőőő shitőőő.. borzasztó.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.