Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2001) psyche


psyche
csendes tag

És a napraforgóolaj mennyire jó?

Veszem ezeket a szardíniakonzerveket mostanában, hol olívaolajasat, hol napraforgóolajasat. Naponta átlagosan 5-6 ilyen konzervet is eszek, készülvén a következő vérkép jó eredményére.

(meg mellette margarin + csirkemellsonka, teljesen átállva növényi olajokra)

(#2002) havenday


havenday
tag

Margarin??? Ha fizetnének se enném meg...

(#2003) Dingle válasza psyche (#2001) üzenetére


Dingle
tag

Nem jó, finomított teljes mértékben.
Én is kérdeztem már ezt, onnan tudom :D
Olívaolaj az jobb, csak ne süss/főzz vele.

(#2004) Woodslave válasza Dingle (#2003) üzenetére


Woodslave
nagyúr

Simán lehet sütni főzni vele. Nyilván égetős sütés nem biztos hogy egészséges de az sztem sertés zsírral se. Én a tojást meg néha a húst is azon sütöm (inkább párolom)
[link]

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#2005) Melorin válasza Cathfaern (#1998) üzenetére


Melorin
addikt

Az 50-55% CH mellett mi a zsír/fehérje arány?

(#2006) havenday


havenday
tag

egy pár éve történt.....kaptam egy csésze margarint, valamelyik magyar " minőségi " márka volt. Kenyeret már akkor sem ettem, gondoltam elsütöm, főzöm....
tettem egy jó darabot a serpenyőbe, tűzhely közepes fokozaton. Pár perc múlva még ugyanúgy egy darabban volt, szinte alig olvadt meg folyósra. Nem baj, volt még egy fokozat a tűzhelyen, fölfelé.
Újabb percek, valamivel több olvadék, de a margarin magja még mindig szilárdan tartotta magát.
Úgy kell elképzelni, hogy ez nem egy több kilós lefagyasztott darab volt, hanem a hűtőből kivett, evőkanálnyi adag.
Na, sokat már nem próbálkoztam vele, kidobtam a f....ba, így negyed óra után.

Utána sokat gondolkoztam, ez vajon mi lehetett? Hőálló csapágyzsír? Ha a tűzhely maxon nem bírt vele, akkor a szervezetem mihez kezdett volna ezzel?
Ha egy márkás termék ilyen, egy gagyi margarinban mi van?

Szóval margarin? :U :N

(#2007) psyche válasza havenday (#2006) üzenetére


psyche
csendes tag

Hát nem tudom... Nem tudom, van ahol azt írják, hogy mivel növényi olajokból áll, ezért csökkenti a rossz koleszterinszintet.

Ha belegondolsz, valóban szinte csak jó, telítetlen zsírokból áll. De nem látunk bele a gyártásba, lehet, hogy valami miatt mégis ártalmas.

Mindenesetre csökkentem az adagokat és fel fogok hagyni vele, ezt is kiváltom szardíniával :D Most nem konkrétan azért mert felhoztad mennyire rossz a margarin, hanem azért, mert alapból bizonytalan, hogy jó-e vagy sem.

Szóval gondoltam már rá, hogy jobb lenne inkább olajos hallal kiváltani.

Lehet, hogy még mindig sok a transzzsírsav bennük.

[ Szerkesztve ]

(#2008) havenday


havenday
tag

vajjal esetleg? Drágának drága, főleg majd azután az áremelkedés után, ami most lesz, de finom és jótékony :)

(#2009) Arpee78 válasza havenday (#2006) üzenetére


Arpee78
senior tag

Csapágyzsír margarin
Margarin házilag
Megint margarin
Még mindig csapágyzsír margarin

Egészségi szempontból a margarin minimális vagy semmi hátrányban van a folyékony növényi olajokkal szemben, a kókuszolaj külön történet. Van akinek a növényi olaj(szilárd v. folyékony) egészségesebb, pl akinek magas a koleszterinje. A vajjal még magasabb lesz a koleszterin a telített zsír miatt.

(#1998) Cathfaern Nem kell pár évtized. A vérvételek mellett menj néha érelmeszesedés szűrésre is: Arteriográf vizsgálat Hátha a "magas koleszterinszint nem káros" elméleted mégsem helytálló.

(#2010) Hieronymus válasza Dingle (#2003) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Az olajoknak legalább két változata létezik.
A hidegen sajtolt olaj tekinthető teljes értékűnek. Főzéshez és salátákhoz érdemes használni.
Ilyen olajban viszont nem érdemes sütni. Amit eléri a sütéshez alkalmas hőmérsékletet, tönkre mennek benne az értékesebb anyagok.
A sütéshez elegendő az olcsóbb finomított olajokat használni. A legjobb lenne avokádó olajjal sütni mert magas a füstölés pontja, de drága és az íze sem optimális.
Az olívaolaj nem optimális a sütéshez, az alacsony füstölés pontja okán.

A napraforgóolaj, közepesen értékes olaj a beltartalma alapján. Nem a használatával van baj. Inkább azzal, hogy csak ezt használnak étel készítéshez, az olívaolajon kívül.
Hasonlóan olcsó olaj, a repceolaj. Érdemes lenne részben használni napfaforgó helyett.
Salátákhoz illik a lenolaj íze. Nagyon finom a tökmagolaj. A mákolaj, már az illatával is csábít.
Ezeket az olajokat és általában az értékes beltartalmú olajokat, hűtőben kell tartani. Szobahőmérsékleten gyorsan avasodnak.

Avokádómag:

A mag könnyebben vágható, mint amire számítottam, az olvasottak alapján. Az íze érdekes kesernyés. Nem mindenkinek fog bejönni. Bár poralakban, ételbe keverve csekély mennyiségben, nem feltűnő az ízhatása.
A gyógyító hatásáról nem tudok mit mondani.
Ezután nem dobom ki a magokat.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#2011) psyche válasza havenday (#2008) üzenetére


psyche
csendes tag

Nem tudom. A vajban sok a telített zsír. Márpedig a telített zsírok (ha jól tudom) nem csökkentik azt a bizonyos rossz-koleszterinszintet.

Egészségi szempontból a margarin minimális vagy semmi hátrányban van a folyékony növényi olajokkal szemben, a kókuszolaj külön történet. Van akinek a növényi olaj(szilárd v. folyékony) egészségesebb, pl akinek magas a koleszterinje. A vajjal még magasabb lesz a koleszterin a telített zsír miatt.

Na igen, én is így tudom.

[ Szerkesztve ]

(#2012) Hieronymus válasza Arpee78 (#2009) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

A margarin készítése házilag linkedhez.

"és lényegében a vajköpüléssel analóg tevékenység” – fogalmazott Dr. Somogyi László, élelmiszeripari mérnök, egyetemi docens az Unilever sajtótájékoztatóján. "

Ez ugye a gyártó promóciója volt, amiből az írott reklám készült el. Nyilván a margarin pozitív oldalát nyomták.

A megint margarin linkedről.

A tudósok elemezték az összes elérhető korábbi kutatást és bizonyítékot a témában, és arra jutottak, hogy a telített zsírsavak fogyasztása - amelyek megtalálhatóak példádul a vajban, a teljes tejben, a tejszínben, a pálmaolajban, a marha- és a disznóhúsban - fokozza a különböző szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

Pontosan azt csinálták, amit mi itt. A linkek alapján tippelgettek. Önálló és ellenőrizhető kutatás nélkül.
De tegyük fel, hogy igazuk van. Ez esetben feketelistára felkerült, a pálmaolaj. A margarin legfontosabb alapanyaga. A pálmazsírt keményíteni kell, hogy az olajokkal és vízzel történő keverés után is megmaradjon a kívánt keménység.
Némi információ a pálmazsírról.
A pálmazsír feldolgozott élelmiszer, amit alapanyagként használnak fel a margarin gyártásához. Az viszont tudjuk, hogy a többszörösen feldolgozott élelmiszerek nem egészségesek.

A vaj sem teljesen problémamentes. A hagyományos eljárással, magyarul köpüléssel, készült vaj a legjobb.
Sajnos készítenek tejfölből és más tejtermékből is vajat. Ezek értéktelenebb beltartalommal rendelkeznek.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#2013) Cathfaern válasza havenday (#2006) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

"Ha a tűzhely maxon nem bírt vele, akkor a szervezetem mihez kezdett volna ezzel?"
Bár nem pártolom a margarint, de ettől függetlenül ez a párhuzam nem nagyon állja meg a helyet, a szervezet nem magas hőfokon hevíti az anyagokat a felhasználáshoz, hanem enzimekkel bontja le. Szóval attól, hogy valami nehezen lesz folyékon, a szervezet még könnyen megbírkózhat vele :)

Melorin
Szerintem ilyen téren Arpee78-t kérdezd, ő ilyen étrenden van, jobban ért hozzá, mint én.

[ Szerkesztve ]

(#2014) Arpee78 válasza Hieronymus (#2012) üzenetére


Arpee78
senior tag

A telített zsírsavak fogyasztása fokozza a különböző szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Nem 100% a bizonyosság ahogy semmi sem, de nem csupán tipp.

Megnéztem miben mennyi telített zsír van: disznózsír 39, vaj 50, kókuszolaj 83, napraforgóolaj 10, pálmaolaj 49, olívaolaj 14, repceolaj 7, lenolaj 9 g/100g

A margarinokban a zsírtartalom 25-30%-a telített zsír, olyan sok pálmaolaj nem lehet benn. Például

Nem kötelező csak margarinból megoldani a zsírbevitelt. Mint az előbbi adatokból látszik a folyékony olajokkal jobban jár egészségileg. Ha mindenképp kell (egy magas koleszterinesnek) valami kenyérre kenhető, akkor a margarin jobb a vajnál, még a pálmazsírral, adalékanyagokkal és feldolgozással együtt is.

A pálmaolaj...több potenciálisan rákkeltő szennyező anyagot tartalmaz, mint más növényi olajok, 200 celsius fok feletti finomítás esetén. kb minden növényi olaj - illetve minden élelmiszer - rákkeltő lesz ha túlhevítjük. A pálmaolajat a margarin gyártás során és előtte mennyire sütik meg?

(#2005) Melorin
CH 50-55 e% között
Zsír 20-35 e% között
Fehérje 15-20 e% között

Ettől el lehet térni, gyúrósok pl 1,5-2 g/tskg fehérjét esznek, úgy tudom efölött már felesleges és árt vesének.

[ Szerkesztve ]

(#2015) Melorin válasza Arpee78 (#2014) üzenetére


Melorin
addikt

Köszi :R

(#2016) havenday válasza Arpee78 (#2014) üzenetére


havenday
tag

" Ettől el lehet térni, gyúrósok pl 1,5-2 g/tskg fehérjét esznek, "

ez azonban a sovány, zsírmentes testtömegre értendő

(#2017) Arpee78 válasza Arpee78 (#2014) üzenetére


Arpee78
senior tag

valószínűleg 200 fok fölé Az olcsóbb margarinoknál ez esélyesebb, a drágábbaknál remélhetőleg kevésbé.

(#2016) havenday Igen hallottam, de neten írják így is úgy is, nem volt tiszta most melyik a valós. Tehát a zsírmentes tömeg a tuti? Akkor jó, mert én eddig azzal számoltam.

[ Szerkesztve ]

(#2018) havenday


havenday
tag

az a tuti, persze csak az anabolikától mentes testépítésben ;)

amúgy a testmozgást nem végző embernek is a sovány izomtömeget kell alapul venni számoláskor

(#2019) Hieronymus válasza Arpee78 (#2014) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"A pálmaolajat a margarin gyártás során és előtte mennyire sütik meg?"

Ez nem olaj, hanem zsír.
A margarin gyártása során, vélhetően már nem kap a zsír nagyobb hőtermelést. Az EU előírásai nem is engednék meg.
A pálmazsír gyártása során finomítják az olajat. Ha jók az információim, 235 fokra hevített gőzzel kezelik.
A keményítés során nikkelt használnak katalizátornak, amit a folyamat végén majdnem teljesen kiszűrnek.
Igen a folyamat, részleges hidrogénezés. Transzsírok keletkeznek. A margarin gyártása során már nem, ezért a gyártók kijelenthetik, hogy nem hidrogéneznek.
2012-ben jelentősen korlátozták Magyarországon, a forgalomba hozható termékekben a transzzsír tartalmat. De a csökkentett mennyiség sem tesz jót az egészségnek.

Ettől függetlenül, ha valaki szereti, fogyassza egészséggel. De nem kell ráfogni, hogy egészséges étel.

Szívbarát tanúsítás.
Ehhez képest a lenolaj gyógyszer, annyira előnyös az összetétele.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#2020) Woodslave válasza Arpee78 (#2017) üzenetére


Woodslave
nagyúr

Fenét zsirmentes. Én 82kghoz ha szokásos napi kajamat nezem simán van 180gramm. És még testépítőnek se mondanám magam... Igaz ebben minden fehérje benne van állati növényi

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#2021) havenday válasza Woodslave (#2020) üzenetére


havenday
tag

drágát sz@rsz :DD

(#2022) Woodslave válasza havenday (#2021) üzenetére


Woodslave
nagyúr

az alap 3 tojás és 333 gramm csirkemell meg egy fehérje turmix. Ez nincs ugyan 180 erre jön ami a ch forrásokból jön. Nem egy eltúlzott dolog.

A disznózsír olcsóbb az igaz ;] :D

amúgy teljesen off de diétában naturál testépítők is megeszik a 2,5--3 grammot, De teljesen alap ajánlás a testúlyfont 1 azaz 2,2 mivel a sovány tömeg kiszámítása elég bizonytalan meg túl sok különbséget nem eredményez nem nagyon elhízott embernél így senki nem baxakodik ezzel.

Természetesen veseproblémát okoz, ezt számtalan olyan tanulmánnyal tudom én is alátámasztani, mint amik a telitett zsírok és a koleszterin valamint a szívbetegségek közti egyértelmű kapcsolatot is mutatják :K

[ Szerkesztve ]

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#2023) Woodslave válasza havenday (#2021) üzenetére


Woodslave
nagyúr

Ja mondjuk ahhoz képest hogy itt vki 5 szardínia konzervet eszik nem is :D

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#2024) havenday


havenday
tag

annyit egyenek a kismacskák :D

(#2025) psyche


psyche
csendes tag

Nab@zmeg:

https://444.hu/2018/09/01/az-alacsony-szenhidrattartalmu-dieta-hosszu-tavon-veszelyes-is-lehet

Ezt érdemes elolvasni.

(#2026) psyche válasza havenday (#2024) üzenetére


psyche
csendes tag

de ok is csak akkor ha nassolni akarnak :D

[ Szerkesztve ]

(#2027) havenday


havenday
tag

azon gondolkodtam ma, hogy már teljesen keto adoptált vagyok, így a 7. héten már.....megettem reggelire egy gyenge 1200 kalóriát, aminek a gerincét egy 95 grammos kolozsvári szalonna darab adta, 5 tojás, kicsi vaj, kevés sajt a tetejére.....és nem éreztem utána semmi betompulást, nincs kaja kóma, egyszerűen csak a jó érzet :)
és a súlyom megy lefelé, nagyon lassan, de töretlenül, viszont az izmaim megmaradnak, nem úgy, mint egy hagyományos gyúrós kicsi rizs-csirkemell diétánál.....
hasam is laposodik, ha kihúzom magam, már egész jó :)

(#2028) emvy válasza havenday (#2027) üzenetére


emvy
nagyúr

Ez csupa allati zsir/feherje, en ezt nem csinalnam.

while (!sleep) sheep++;

(#2029) havenday


havenday
tag

nem érzem hátrányát ezeknek, inkább előnyét. Egyszer próbáltam vega lenni, 20 kiló mínusz egy év alatt, de állandóan éhes voltam. Érdekes módon akkor is erős voltam, azzal nem volt probléma. És tiszta volt a fejem, mint most.
ha lesz kedvem, elmegyek már egy teljes vérképet csináltatni, úgyis akartam egy teljes hormonprofilt nézetni, bár nagyon kevés orvos az, aki tudja, hogy a megnövekedett kreatinin szint nem feltétlenül utal a vesék elégtelen működésére, hanem lehet egy edzéstől is

(#2030) Cathfaern válasza havenday (#2027) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Nagyjából ezt hívják zerocarb-nak :)

[ Szerkesztve ]

(#2031) havenday


havenday
tag

de miért? :U
a kaloriabazis.hu - n vezetem az étkezési naplóm, e szerint a mai bevitelem így néz ki
energia bevitel:
- 78% zsír
- 21% fehérje
- ch nem mérhető :D
ez igazi ketós, szerintem
persze ma még lesz 3 étkezés, valamennyi ch összejön, már csak a fehérje porból is

(#2032) Woodslave válasza havenday (#2031) üzenetére


Woodslave
nagyúr

és mennyi kalória amúgy ez? Mármint a napi

[ Szerkesztve ]

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#2033) havenday


havenday
tag

edzésnap 2000 körül, nem edzésnap 1800 körül, a mostani 97.8kg tömegemhez
a fehérjét fixen tartom 140gr közelében, ugye a zsír változik

(#2034) Woodslave válasza havenday (#2033) üzenetére


Woodslave
nagyúr

hát akkor azt nem lehet mondani hogy keton szétzabálhatod az agyad :D Egy 98 kg-s férfinak aki még edz is ez elég karcsú... (legalábbis kalória szempontból)

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#2035) havenday


havenday
tag

azt vettem észre, hogy megtudok egy jó kemény edzést csinálni ilyen kevés kalória mellett is, azonban még edzés előtt be kell vinnem olyan 1600/1700 környékén, mert különben nem lesz erőm. Este 7 re járok súlyzózni, addig viszem ezt be, jellemzően 3 étkezéssel, bár a 3. egy fehérje ital, nem szilárd. Edzés utánra marad egy újabb fehérje és valami pici nasi, tökmag, camambert, pörc snack, ilyesmi

azért ilyen kevés a bevitel, mert fogyni szeretnék, illetve testzsírszázalékot csökkenteni, ha elérem a kívánt formát, gondolom lazább lehet az étrendem, a keto nekem eddig nagyon bejön, élvezem is, úgyhogy nem látom okát, hogy ne folytassam, amíg ez nekem jólesik

[ Szerkesztve ]

(#2036) Cathfaern válasza havenday (#2031) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Ha nekem szólt, akkor zerocarb = carnivory = csak állati eredetű dolgot eszel (minimális elhanyagolható mennyiségű dolgot leszámítva, pl. fűszerek, illetve kivéve magas ch tartalmú tejtermékek, lásd tej). Nyilván zerocarb is keto abban az értelemben, hogy ketozisban leszel, illetve ott is hasonló arányban eszel zsír / proteint, mint ketoban (bár ott ez kevésbé szempont).

[ Szerkesztve ]

(#2037) havenday válasza Cathfaern (#2036) üzenetére


havenday
tag

na így már értem. Szerintem valahol a kettőt kombinálva vagy a kettő között van az én étkezésem. Azt már kitapasztaltam, hogy a ch nem tesz jót nekem, nem az én utam, teljesen jól elvagyok nélküle

(#2038) consono


consono
nagyúr

Egy kis kritika a múltkori kutatáshoz:

https://www.psychologytoday.com/us/blog/diagnosis-diet/201809/latest-low-carb-study-all-politics-no-science

"In God we trust. All others must bring data"

(#2039) Woodslave


Woodslave
nagyúr

[link] azért még mindig itt tartunk...

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#2040) pilóta válasza Woodslave (#2039) üzenetére


pilóta
nagyúr

Elfelejtették odaírni, hogy melyik gyógyszergyár fizetett hírdetése... ;]

Osztálytalálkozón mesélte a volt oszifő, aki most 80 felett jár, hogy nem volt magas a koleszterinje, de a körzeti orvosa a kora miatt azért felírta neki, mert jó lesz az neki. Hát a koleszterinje tényleg tovább csökkent, csak épp a veséje meg a mája borult meg tőle. Gyorsan le is állt a koleszterincsökkentővel, helyre is jött a vérképe szépen. Azóta se szedi...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#2041) Woodslave válasza pilóta (#2040) üzenetére


Woodslave
nagyúr

ja. Én nem vagyok keto se zsír "hívő" de amiket eddig olvastam a témában soha nem szednék.. Aztán lehet egy infarktus után máshogy gondolom :D

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#2042) Cathfaern válasza Woodslave (#2039) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Jah, naná :) [link]

(#2043) Teasüti


Teasüti
nagyúr

Egy kicsit lemaradtam, de látom szó volt a koleszterinről megint a margarin és a telített zsírsavak kapcsán. Változott e téren a tudomány, vagy csak a fórumtársak nincsenek képben a koleszterin molekulák minőségi szintjeivel?
Én még azon az állásponton vagyok, hogy rossz minőségű koleszterin a ch-ból kerül előállításra, nem a zsírból. Ez még helytálló, vagy volt azóta vmi újabb kutatási eredmény?

(#2044) havenday


havenday
tag

Nekem mindig eszembe jut egy ismerősöm, magas koleszterinje volt, szinte már semmi olyat nem evett amiben volt. A doki azt mondta neki, hogy higyje el ez genetikus, csinálhat és ehet bármit, neki mindig magas lesz. Szerintem egy az egyben attól függ, hogy a májad milyen, annak van köze hozzá.

(#2045) emvy válasza havenday (#2044) üzenetére


emvy
nagyúr

"Szerintem egy az egyben attól függ, hogy a májad milyen, annak van köze hozzá."

A "szerintem" értéke a tudományban zéró.

while (!sleep) sheep++;

(#2046) havenday


havenday
tag

Részben hagyatkozom a tudományra, részben a megtapasztalásban, részben az ösztönösségben. ;)

(#2047) Cathfaern válasza Teasüti (#2043) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Nagyjabal en is ezen az allasponton vagyok.
Ettol fuggetlenul epidemiológia tanulmanyok kimutatnak osszefuggest telitett zsirok fogyasztasa es LDL szint kozott, de azt gondolom itt a hatterben mas osszefugges huzodik. Ami biztos, hogy az LDL-t a maj termeli, a “sajat” zsirraktaraibol. Illetve hogy a maj ch-bol epiti a zsirraktarait. Szoval lassuk be a kettot nem nehez osszekotni. Ellenben telitett zsir es a maj LDL termelese kozott nem igazan van kozvetlen kapcsolat, illetve tudtommal egyaltalan nincs egyertelmu magyarazat arra hogy mi koztuk a kapcsolat.

havenday:
Genetika nem igy mukodik. Igen, bizonyos genek hajlamositanak dolgokra, de ez nem azt jelenti, hogy valaki mindegy mit csinal, akkor is ugy lesz. Szoval lehet valaki genetikaja miatt jobban alkalmazkodott a szenhidrat fogyasztashoz, masik meg kevesbe, de ettol meg az elobbi is lehet cukorbeteg, meg az utobbi is elkerulheti azt.
Felteszem az illetonel a koleszerin dieta azt jelentette, hogy nem evett koleszterin tartalmi eteleket, esetleg keves telitett zsirsavat fogyasztott... ha igy volt, akkor valoszinuleg sok ch-t evett hogy azert kaloriaja meglegyen (akar tobbet is, mint a hivatalos ajanlasban szerepel), igy szvsz nem csoda hogy magas volt a koleszterinje.

(#2048) Woodslave válasza Cathfaern (#2047) üzenetére


Woodslave
nagyúr

Nem mélyedek annyia a témában inkább csak videókat néztem de egyik szerint ez a tanulmány pont azt támasztja alá... [link]

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#2049) havenday


havenday
tag

Most ezt csináltam gyorsan
- 250gr sovány túró
- 1 egész tojás
- 1 adag fehérjepor (csokis-kókuszos)
- 3 dkg olvasztott vaj

Ezeket összekevertem, a vajjal eldolgoztam mindent, finom lett. Ajánlott egy picit hűtőbe tenni.
Passzolna hozzá.....mondjuk a lidl ben kapható mirelit erdei-gyümölcs keverékből a tetejére egy kevés, de az most nincs itt. Ja, és természetesen 30% os tejszínnel még finomabb lenne. Én nem bírtam egyszerre elnyalogatni, ment vissza a fele a hűtőbe

Ha tudományos :U szerettem volna lenni :N akkor kiszámoltam volna a benne lévő fehérjét és annyi vajjal pótoltam volna ki, hogy már egyből beállítva legyen a ketogén fehérje/zsír arány. Persze kötelezően eltolva, testépítő szempontot szem előtt tartva

[ Szerkesztve ]

(#2050) Cathfaern válasza Woodslave (#2048) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Mármint mit?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.