Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1001) Cathfaern válasza flash- (#1000) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Nem. Nálunk gyakorlatilag az összes édesítőszeres cucc nátrium-ciklamát alapú, kivéve amire direkt ráírják, hogy eritritet vagy steviat tartalmaz. Megjegyzem tapasztalataim alapján a nátrium-ciklamátos édesítők a legjobban kezelhetőek, semmi mellékízük, bírják sütést, nem kristályosodnak, stb... egyetlen hátránya a cukorhoz képest, hogy tömegnövelésre nem alkalmas.

Amúgy a maltodextrin simán keményítő, annak van kalória és szénhidrát tartalma is. Illetve nem is édes, tömegnövelőnek meg sűrítőnek használják :) Szóval valamivel kevered.

(#1002) flash- válasza Cathfaern (#1001) üzenetére


flash-
veterán

ja a maltodextrin edzés után tökéletes(tömegnövelőkben is van) maltózzal keverhettem..

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#1003) Woodslave válasza Woodslave (#938) üzenetére


Woodslave
nagyúr

na egy hónap után csináltak egy komolyabb vérképet. Ezalatt teljesen elhagytam a reggeli tojás-bacon-sajt combót. Ettem párszor tojást, de kb kétszer kimondottan rántottában, amúgy ami rántott hús meg süti meg hasonlókban került.

Sajnos most nem tudom hol van a korábbi eredményem, de nem is baj mert egyrészt ide írtam másrészt meg ezek nem is voltak rajta.

koleszterin 6,5 ---> 5.4
HDL 1,58
LDLC 3,79 (ez a rossz koleszterin és magas is)
Triglicerid 0,73

Az arányok amúgy jónak mondhatók koleszterin/HDL 3.29, LDL/HDL 2,4.

Bocs az offért :D

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#1004) Cathfaern válasza Woodslave (#1003) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Legfontosabb arány elvileg a trig / hdl, az 2 alatt OK, 0,6 alatt jó, szóval azod jónak számít :)

LDL továbbra is csak számított érték sajnos, illetve nem is a mennyisége lenne a fontos, hanem az LDL molekulák mérete, azt meg tipikusan nem mérik. Viszont az alapján, hogy a többi értéked ok, és a trig / hdl arány kifejezetten jó, én nem aggódnék a helyedben :)

(#1005) szuszinho válasza Woodslave (#1003) üzenetére


szuszinho
őstag

Picsába, semmi komoly gond, pedig mennyire be akartad képzelni :DDD

(#1006) Woodslave válasza szuszinho (#1005) üzenetére


Woodslave
nagyúr

:C :D hehe. Nem is az, csak úgy néz ki a tojás dolgot hanyagolnom kell, mert hajlamom van vele a magas koleszterinre (még akkor is ha magam is kétkedek benne, hogy maga a szám jelent-e bármit is)

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#1007) Cathfaern válasza Woodslave (#1006) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

És egyre erősebb a hipotézisem, hogy vagy zsírszegény vagy szénhidrátszegény (mindkettő esetben szegény = bevitt kalóriának kevesebb, mint 5-10%-a), de nem szabad keverni :) (ugye ha jól rémlik te nem ketozol) Múltkor találtam egy jó képet erről :D

(#1008) Woodslave válasza Cathfaern (#1007) üzenetére


Woodslave
nagyúr

ja nekem is ez a meggyőződésem, hogy a szervezet nem szereti a kiegyensúlyozott állapotot :D Nem ketózom csak itt még normálisan lehet beszélni kajáláshoz kapcsolódó kérdésekről :B :D

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#1009) tlac válasza Cathfaern (#999) üzenetére


tlac
nagyúr

Az én tanácsom továbbra is az, hogy ha nem ketogén étrenden vagy, akkor ne egyél zsíros ételt

ezt már kérdezni akartam, hogy kifejtenéd az elméletedet?
vagy hogy érted? egy étkezésre vagy általánosságban?

(#1010) nagysz


nagysz
tag

Sziasztok!
Beköszönnék ide én is. 11 hónapja vagyok ketogén diétán, fogyás céljából csinálom, és még nem untam meg. 17 kiló mínusznál járok (ffi, 185cm, most 99kg). Különösebben nem figyelek oda a ch számolásra, csak arra, hogy húst egyek, zsirosabbat, meg sajtokat, túrót, kevés salátát. no meg persze napi vitamin pótlás az megy mellé.
Nassoláshoz kolbászt szoktam törni a kamrában :D Vagy tepertő. Illetve 0 ch-s protein szelet, csak ez drága meg nem annyira bio. Ja meg iszom a "világítós" kólát (ez az 1 muszáj :) ).
Cathfaern: ezúton szeretném megköszönni a témaindító cikkedet, ami annak idején nagyon sokat segített tisztán látni a dolgokat. Akkor, és még most is, annyi fél- vagy inkább teljesen sötét információ található a (magyar) neten erről a diétáról, hogy az hihetetlen.

[ Szerkesztve ]

(#1011) Cathfaern válasza nagysz (#1010) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Grat, és örülük hogy segíthettem :R

tlac:
Nagyon leegyszerüsítve vannak tanulmányok amik igazolják az alacsony zsírtartalmú és magas ch tartalmú étrendeket, vannak tanulmányok amik igazolják a magas zsírtartalmú és alacsony ch tartalmú étrendeket. Viszont nem igazán vannak olyanok amik tudnák érdemben igazolni a "vegyes" étrendet (kvázi a jelenlegi ajánlást) ezekkel szemben.
Viszont egy érdekes kérdés amit felvetsz, hogy mi a helyzet az olyan vegyes étrenddel, amikor a fenti két kategóriát kevered valamilyen időszakos bontásban (akár hogy egy étkezésen belül nem kevered őket, de napon belül igen, akár hogy mondjuk 1 hétig egyik, 1 hétig másik, akár hogy szezonálisan amikor van friss zöldség-gyümölcs akkor magas ch alacsony zsír, egyéb időszakokban meg fordított). Tudtommal ilyen étrendet vizsgáló kutatások nincsenek. Egyetlen kapcsot tudok, hogy tibeti szerzetesek eszerint esznek (egész pontosan az a szabály, hogy zöldség-gyümölcs-keményítős kaját nem keverik hússal egy étkezésen belül, de ez nagyjából lefedi a fenti kategóriákat), de tudtommal konkrét kutatás ezzel kapcsolatban sincs.
Látom a logikát abban, hogy ez működhet, viszont nem elég, hogy nincs kutatás a témában, itt még személyes tapasztalatról se nagyon tudok, sem olyan írásról ami megpróbálná megmagyarázni, hogy ez miért működhet jól (esetleg miért működhet jobban, mint a többi), így ajánlgatni nem merném.
Főleg annak fényében, hogy a legtöbb ember úgy fordítja le a "zsíros étel jó" dolgot, hogy "nagyszerű, akkor nokedlis pörkölt az ideális kaja, mert jó zsíros". Ez meg kis túlzással bizonyított, hogy minden csak nem egészséges. Sajnos a magyaros ételek ilyen szempontból nagyon rosszak, nyilván látszik, hogy arra lettek kitalálva, hogy alapanyag szűkében hogy lehet minél laktatóbb dolgot összehozni. Kár hogy amúgy finomak :) Érdekes, hogy ugyanebből a kiindulási helyzetből mennyire jó kajákat hozott össze a magyar konyha, és mennyire használhatatlanokat az angol. De ez erősen off már.

(#1012) nagysz


nagysz
tag

A magyar kajákat a köret leválasztásával és minimális odafigyeléssel nagyon keto-baráttá szoktam tudni tenni. Kedvencem a pörkölt :) magában. A hurka is fogyasztható, 1rész hurka (mondjuk 10cm) és 5 rész kolbász (az már 50cm!) kombóban. A gulyásleves is ehető, krumpli nélkül természetesen. ezeket rendszeresen fogyasztom is. A húsvét ismert keto (meg paleo) ünnep stb. De pont Neked mondom :D
Érdekes, hogy a köret nem hiányzik. Inkább kiváncsiságból kezdtem el 0 ch-s köretek felé tapógatózni. sütöm a szafi-féle ch- zsömlét, átlag heti 2-3-at meg is eszek poénból. van ch-mentes tésztám is a szekrényben - még nem próbáltam.
Egyszóval nekem ez a diéta nagyon bejött, de igazából mindig is szerettem a zsíros kajákat. A köreteket kellett elhagyjam meg tudni, hogy mit nem szabad. ezért nem is diétaként élem meg, hanem életmódként. a különbség pont annyi, hogy ne is akarjam abbahagyni. :)

(#1013) D1Rect


D1Rect
félisten

Majdnem elfelejtettem jelenteni:
A napi 1-2 evés totál fail lett, ~1kg-t híztam hetente.
1 hónap alatt 4kg plusszal zártam.

Erre jön még rá ami vizet veszítettem a kreatin kiürülés közben.
Szóval ~6-8kg összesen felszaladt zsírban.

Vagy 3x ki is borultam, szóval jól mellézabáltam, én ezt nem ajánlom.
Szóval gyakran és keveset.

(#1014) tlac válasza D1Rect (#1013) üzenetére


tlac
nagyúr

ezt nem értem hogy hoztad össze
hogy tudtál egy alkalommal annyit enni, hogy még hízzál is?

(#1015) Cathfaern válasza D1Rect (#1013) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

"Szóval gyakran és keveset."
Én ezt inkább átfordítanám arra, hogy egyél ha éhes vagy :) Nincs azzal baj ha valaki napi 1-2x éhes csak (ketózisban embertől függően könnyen előfordulhat), és eszik is annyit hogy jóllakjon. A direkt éheztetés ritkán működik, pontosan ezért is hatékonyabb a ketogén diéta a fogyáshoz, mint a sima kalória számolgatás (csökken az éhségérzet).
Ha neked olyan az anyagcseréd (akármilyen okból), hogy napi 4-5x kívánja a kaját, akkor jobb ha megadod neki.

(#1016) D1Rect válasza tlac (#1014) üzenetére


D1Rect
félisten

Általában kettő volt, de volt amikor csak 1.
hint:
A kolbász/debreceni igen tartalmas. :)

(#1017) Hieronymus válasza D1Rect (#1013) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Ez nagyon egyénfüggő. Én a napi kettő étkezést favorizálom.
Egy számomra is kevés. A három meg sok.
Ma is szenvedtem. Családi ebéd marhapörkölttel. A pörkölt jó volt, csak nem voltam éhes.
A reggelit nagyjából 8 és kilenc óra között fogyasztom el. Ha tehetem, kb hetente kétszer, 3-8 kilométert futok reggeli előtt.
Ebéd helyett futok hetente egyszer. A kora délutáni futás célja az hogy meglegyen a heti legalább15km. Ez a futás már nehezebben megy, a reggeli futáshoz képest. Este 6-7 között a napi második, egyben utolsó étkezés, célja a jóllakás.(Reggel csak az éhség megszüntetése a cél.)

Van az ismerősi körben olyan ember, aki naponta csak egyszer étkezik. Túlsúlyos. Persze ennek több oka van. Nulla mozgás mellé betol ebédre két adag ételt. Az egyik adag vegetárius, ami gyakran lisztalapú, cukros étel. Magyarul gyorsan felszívódó, kalória bomba.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#1018) Cathfaern válasza Hieronymus (#1017) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

"Nulla mozgás mellé betol ebédre két adag ételt. Az egyik adag vegetárius, ami gyakran lisztalapú, cukros étel."
Miért jó az ha valaki eszik egy vegetáriánus meg egy (ha jól sejtem) nem vegetáriánus ételt is? :F

(#1019) tlac válasza Cathfaern (#1018) üzenetére


tlac
nagyúr

aranyközépút :DDD

(#1020) Hieronymus válasza Cathfaern (#1018) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Megkérdeztem a kedvedért, :DDD

A válasz értelmezhetetlen mellébeszélés volt. :(((

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#1021) Cathfaern válasza Hieronymus (#1020) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

:R :DDD

Sejtettem, erre nehéz értelmes választ adni :) Mert ha még egyik kaja zerocarb, másik vegán lenne, akkor még el lehetne mondani, hogy vonzódik a szélsőségekhez, és így jobban hangzik mint ha simán dupla adag kaját enne :D

(#1022) nbg


nbg
senior tag

Meghekkelodott a myfitnesspal... :(((

I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

(#1023) #74018560


#74018560
törölt tag

Jól összeszedett cikk :)
Mi van ha az ember mondjuk 100g szénhidrátot eszik naponta? Akkor sincs meg a kellő kalória mennyiség és a ketózisnak be kell kapcsolnia...

Vérnyomásról nem láttam h írtál volna (bocs ha elsiklottam felette), de ekkora só és folyadékbevitelnél ez lenne az első amit mérek....hiszen változik a keringő térfogat :U

Illetve ez:
vesekő esetén az az ajánlás, hogy igyunk minél több vizet, mivel az kimoshatja az epeköveket
Ez fizikailag teljességgel lehetetlen. :DDD Az epehólyag a májból szedi össze az epét és a patkóbélbe ürít. Vízzel (de nagyon még vérrel se) találkozik semennyire :U

[ Szerkesztve ]

(#1024) consono válasza #74018560 (#1023) üzenetére


consono
nagyúr

A mondat elején még vesekőről van szó, szerintem elírás csak ;)

A vérnyomás kapcsán az én tapasztalatom teljesen pozitív (~3 hónapja ketózom, mínusz 13 kg-nál tartok jelenleg). Korábban 130-135/80-90 körül volt a vérnyomásom, most mikor mértem 107/70 volt.

[ Szerkesztve ]

"In God we trust. All others must bring data"

(#1025) Cathfaern válasza #74018560 (#1023) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Jogos, az csak eliras, epeko akart lenni :)

Ha csak 100g szenhidratot eszel naponta, akkor pillanatok alatt hianybegegsegeid lesznek, illetve a sulyos kaloriadeficit is problemakat okoz. Tovabbi problema hogy mindig hatalmas inzulin es vercukorszint loketet fog kapni a szervezeted, ami ugyancsak gondokat okoz.

[ Szerkesztve ]

(#1026) #74018560 válasza Cathfaern (#1025) üzenetére


#74018560
törölt tag

Továbbra is vesekőről van szó szerintem :DDD

100g CH löketbe azért nem hal bele senki se :DDD (Meg ugye a hosszú szénláncú CH-ek lassan bomlanak le, ellentétben pl a cukorral)
Meg ha eszel zsírt mellé, akkor nem lesz kalória deficit.
Arra gondoltam, hogy mi van a "félig betartott" ketogén diétával, ahol az energiát egy részét a CH fedezi a maradékot, más nem lévén a zsír.

[ Szerkesztve ]

(#1027) Cathfaern válasza #74018560 (#1026) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Oke, sikerult elirnom az eliras javitasat :o De a cikkben javitottam jol :)

Jah, akkor felreertellek, en azt hittem ugy mondod hogy napi 100g ch ey semmi mas :)
Nos, ez esetben nem leszel folyamatosan ketozisban (egyentol es bevitt chtol fuggoen lehet hogy csak alvas soran, vagy meg akkor sem), igy a pozitiv hatasai kevesbe ervenyesulnek. Illetve valoszinunek tartom (topicban mar tobbszor kifejtettem), hogy az embernel a szelsosegek mukodnek jol, szoval vagy sok zsir keves ch, vagy sok ch keves zsir. Amint elkezded keverni nem fog jol mukodni a szervezet. De ennek a bizonyitasa meg varat magara :) (egyelore ami bizonyitek van, hogy a vegyes etrend lathatoan nem mukodik taplalekboseg eseten)

(#1028) #74018560 válasza Cathfaern (#1027) üzenetére


#74018560
törölt tag

Miért ne működne?

(#1029) Cathfaern válasza #74018560 (#1028) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Mert tele vagyunk dietazo es/vagy elhizott es/vagy emesztesi problemakkal es/vagy taplalkozasra visszavezetheto betegsegekkel kuzdo emberekkel. Minel nagyobb a taplalekboseg, annal jobban igaz ez (pl. USA vs Kina). Ezzel szemben barmilyen allatfajt megnezel, akkor azt latod hogy ha termeszetes taplalekot fogyaszt, akkor nem eszi tul magat, nem hizik el, csak nagyobb lesz a szaporulat (lasd hizlalni, tzs-t novelni szarvasmarhaknal is csak gabonaval lehet, amit termeszetes korulmenyek kozott nem enne).

(#1030) Hieronymus válasza Cathfaern (#1029) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"barmilyen allatfajt megnezel, akkor azt latod hogy ha termeszetes taplalekot fogyaszt, akkor nem eszi tul magat, nem hizik el"

A túlevéssel nincs baj. A legtöbb ragadozó állat, a zsákmányszerzés végén túleszi magát. A vadászat végére amúgy is fáradt lenne, tehát pihizik, akár napokon át. Elhízni viszont valóban nem tud. Kövéren nem lehet ekég gyorsan futni a zsákmány után. Éhezik, amíg le nem fogyasztja a minimális feleslegét.
A növényevőknek sem jobb a helyzete. Ha elhízottak könnyű prédák a vadászoknak.

Ha megnézed a haszon állatokat, naponta többször kapnak élelmet. Lényegtelen, hogy éhesek vagy sem. Idővel persze rászoknak a ritmusra és el kezdenek hízni.

Mi emberek, saját magunkat is hízóállat módjára tartjuk. Naponta három nagy étkezéssel és sokan kettő kiegészítő étkezéssel élik az életüket. A folyamatosan nassolókról nem is érdemes szót ejteni.

Ha úgy élünk mint ahogyan a hízóállatainkat tartjuk, nem kell csodálkozni, hogy elhízunk.
Enni akkor kell, amikor éhesek leszünk. Sőt, idősebb korban akkor sem biztos, hogy jó ötlet enni. Az idősebbek már keverik az éhséget a szomjósággal. Ha a vízivás már nem segít, kell étkezni, 50-60 év fölött.

A kiegyensúlyozott és optimális étkezésről, azt gondolom, hogy fogalmunk sincs. Egy eszkimónak és .japán őslakosnak nem lehet azonos az optimális élelmiszere. A katogén japánnak kevesebb jövője van, mint a katogén eszkimónak.

De e másik történet.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#1031) Cathfaern válasza Hieronymus (#1030) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Túlevés alatt azt értem, hogy többet eszik, mint amennyi a szervezet egészségesen tartásához szükséges hosszú távon. Nyilván ha egy kígyónak az az emésztési rendje, hogy egybe lenyel valamit és egy hétig emészti, akkor nála nem túlevés, hiába eszi meg akár a testsúlyát is. Ugyanígy nem túlevés amikor a medve felhízlalja magát a tél előtt, mert ha nem tenné belepusztulna. Túlevés az, amikor valaki vagy valami annyit eszik amit nem indokol semmilyen túlélési szükséglet. Ilyen pedig tipikusan akkor történik ha olyan dolgot fogyaszt ami nem az ő eredeti tápláléka, vagy olyan arányban fogyaszt ami nem egyezik meg az eredeti táplálék arányával.

"Ha megnézed a haszon állatokat, naponta többször kapnak élelmet. Lényegtelen, hogy éhesek vagy sem. Idővel persze rászoknak a ritmusra és el kezdenek hízni."
Nem az a lényeg, hogy hányszor és mennyi élelmet kapnak, hanem hogy mit. Nem tudsz marhát fűvel felhízlalni, csak gabonával. Sertést se tudsz makkal, gombával, férgekkel, gyökerekkel (természetes tápláléka) felhízlalni csak gabonával, kukoricával. Ugyanez igaz libára vagy más baromfira is pl. De felsorolhatnék csomó házikedvencként tartott állatot is, pl. hörcsög vagy tengerimalac, amiknél az etetés azt jelenti, hogy folyamatosan legyen előttük kaja és nem híznak el tőle. Amitől elhíznak az a *dobpergés* magas cukortartalmú gyümölcsök és zöldségek (pl. sárgarépa, amit nyúlnak se szabadna adni hiába a sztereotípia).

De könnyű ezt kipróbálni embernél is: edd tele magad bármilyen kajával, majd próbálj meg utána zsíros-proteindús ételt (mondjuk sült kolbászt) letuszkolni. Valószínűleg pár falatnál több nem fog lemenni. Majd próbálj megennyi ugyanennyi kalóriányi édes süteményt. Valószínűleg nem lesz vele gond :) (kivéve persze ha valaki nem szereti az édeset, de esélyesen olyankor meg a sós sütemény csúszna le hasonlóan. Vagy mondjuk sör)

A kiegyensúlyozott és optimális étkezésről, azt gondolom, hogy fogalmunk sincs. Egy eszkimónak és .japán őslakosnak nem lehet azonos az optimális élelmiszere. A katogén japánnak kevesebb jövője van, mint a katogén eszkimónak.
Nincs bizonyíték arra, hogy lenne ilyen szinten érdemi különbség a népcsoportok között, semmi sem támasztja alá ezt. De azt gondolom, hogy ha lenne is, akkor is jobban járna egy japán a ketogén étrenddel, mint a jelenlegi nyugati étrend ajánlással (ami nyilván nem egyezik meg a hagyományos japán konyhával).

[ Szerkesztve ]

(#1032) #74018560 válasza Cathfaern (#1031) üzenetére


#74018560
törölt tag

A vadon élő állatok szimplán azért nem híznak el, mert sok energia elejteni a táplálékot, így ha nem éhesek nem is vadásznak.
A növényevők pedig olyan táplálékot esznek, aminek alig van (vagy nincs is) kalória tartalma.....

Egy kutyát is simán el lehet hizlalni kutyakajával (kukorica és répa nélkül).

Tegnap lefekvés előtt ettem egy nagy tál popcornt, mégis kockás a hasam, akkor hogy is van ez? ;)

És imádom a pizzát is és a hamburgert, nutellás palacsintát :D
Karácsonyt is végigzabáltam, fogytam 2 kilót :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1033) #74018560 válasza Cathfaern (#1031) üzenetére


#74018560
törölt tag

Ez most OFF lesz, de leírom hogy szoktam kajálni (és soha életemben nem voltak rajtam plusz kilók) hátha ad pár ötletet :U

Reggeli: szinte mindig zabkása (régen szerettem a tejes műzlit is, de amióta tudom h mennyi fosból van, inkább nem eszem meg)
Tízórai: bolti szendvics / melegszendvics. Ha nem enném, nem húznám ki ebédig.
Ebéd: leves plusz második, sztenderd adag. Mivel nem vagyok az átlagnál kisebb méretű, ezért ez engem nem hizlal el (Gondoljunk bele, hogy egy 50 kilós és egy 90 kilós vendégnek is ugyanannyi kaját szolgálnak fel, ami nyilván nincs arányba a kalória igényekkel)
Uzsonna: ha kevés volt a kraft az ebédben (hús :D) akkor egy sajtos hamburger, sült krumplival. (Imádom :) )
Vacsora: van h kihúzom nélküle, vagy csinálok egy rántottát.

Nassolni való: hetente 1x eszem csokit (kb), kéthetente süteményt, linzert; havonta egy zacskó kekszet.
Innivaló: víz, tea, kávé - cukros leveket kerülöm, kivéve a hamburgerhez kért zéró colát :DDD

Alapszabály: csak akkor eszem, amikor éhes vagyok (általában ez úgy szokott jönni, hogy "bammeg már megint ennem kell", de még a boltig is lusta vagyok lemenni, aztán ha már nem birom, elindulok :D)
Második alapszabály, hogy egy falattal sem eszem többet, mint hogy jól lakjak. Nem is esne jól :F
Harmadik pedig inkább egy szokás: mindig sztenderd mennyiségeket eszek. Szóval mindig ugyanannyit. Tudom, hogy 3 szelet kenyértől lakok jól (ha szendvicset csinálok) és nem fogok 2-nél megállni vagy 4-et megenni... Kb tudom előre, hogy amit megeszek, az meddig lesz elég.
Viszont ha túl is eszem magam, hosszú időre elmegy az étvágyam. Másnap általában pont annyival eszek kevesebbet.

Leszámítva az ünnepek alatti fogyásom, a súlyom 1kg-ot sem ingadozott az elmúlt 3 évben :) (előtte meg fogytam, mert ráhagytam a kondit)

[ Szerkesztve ]

(#1034) consono válasza #74018560 (#1033) üzenetére


consono
nagyúr

Én ennél jóval kevesebbtől 20 év alatt 30 kg pluszt szedtem fel. Nem vagyunk egyformák :) Én pl. borzasztóan mozgás szegény életet élek (ezen is próbálok változtatni, de ez jóval nehezebb, mint a kajáláson), te meg ahogy leveszem kondizol. Csodák nincsenek: ha több kalóriát égetsz hiába eszel többet nem hízol el olyan könnyen. Meg gondolom fiatalabb is vagy, mint én.

"In God we trust. All others must bring data"

(#1035) #74018560 válasza consono (#1034) üzenetére


#74018560
törölt tag

Párszáz kalóriát jelent, hogy sportolsz-e valamennyit vagy nem.
Ha rendszeresen túleszed magad, teljesen mindegy mennyit sportolsz, el fogsz hízni.
Az elhízás inkább étkezési szokás kérdése, mint bármi másé.
Ha egész nap csak kukoricát ennél, attól sem híznál el, a kérdés a mennyiség, amire ott az önkontroll.

(#1036) Hieronymus válasza Cathfaern (#1031) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"De könnyű ezt kipróbálni embernél is: edd tele magad bármilyen kajával, majd próbálj meg utána zsíros-proteindús ételt (mondjuk sült kolbászt) letuszkolni. Valószínűleg pár falatnál több nem fog lemenni....

Így nem, de van megoldás.
Mivel a zsírok túladagolására jelez az emberi test, nem megy a dolog.
Ha sült kolbász zsír mennyiségét chipsben próbálja valaki megenni, sikerrel tudja venni az akadályt. A szénhidrát megeteti a zsírt. Korlátlan mennyiségben, legfeljebb csak a gyomor fizikai térfogata jelent problémát. :D

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#1037) Cathfaern válasza #74018560 (#1032) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

"A vadon élő állatok szimplán azért nem híznak el, mert sok energia elejteni a táplálékot, így ha nem éhesek nem is vadásznak."
Szándékosan nem vadonélő, és nem húsevő állatokat írtam :)

"Egy kutyát is simán el lehet hizlalni kutyakajával (kukorica és répa nélkül)."
Nézted már mi van egy átlagos kutyakajában? :D (bár inkább: :( ) Segítek: zöldségek, gabona. Mellé kis hús, hogy aminosavak azért meglegyenek. Ha attól elhízik az csak engem igazol. Próbálj meg egy kutyát felhízlalni kizárólag hússal.

"Ez most OFF lesz, de leírom hogy szoktam kajálni"
Szerintem teljesen ON, mert leírod azokat a pontokat ami neked megy "természetesen" is, a legtöbb embernek viszont csak akkor ha ketozik, vagy legalábbis ahhoz közel táplálkozik :)

- "Nassolni való: hetente 1x eszem csokit (kb), kéthetente süteményt, linzert; havonta egy zacskó kekszet." - Átlagemberhez képest nagyon kevés édességet eszel, sokaknak az itt felsoroltak a napi adagja
- "Vacsora: van h kihúzom nélküle, vagy csinálok egy rántottát." - Amikor nem vacsorázol, akkor gyakorlatilag időszakos böjtölsz :) Véleményem szerint az időszakos böjt gyakorlatilag szükséges ahhoz, hogy valaki egészséges maradjon szénhidrátdús étkezésen. Ellenben sokan késő este vacsoráznak, rögtön felkelés után reggeliznek, napközben nassolnak, így sose csökken le az inzulinszintjük.
- "Innivaló: víz, tea, kávé - cukros leveket kerülöm" - Szerintem ezt nem kell magyarázni, nagyon sok ember nem hajlandó meginni a vizet, mert hogy nem szereti. Nyilván ha nem azt iszik, akkor jó eséllyel valami cukros löttyöt
- "Alapszabály: csak akkor eszem, amikor éhes vagyok (általában ez úgy szokott jönni, hogy "bammeg már megint ennem kell")" - Na ez főleg nem szokott menni, nagyon sokan kedvtelésből (stresszcsökkentés, élvezetből, stb.) esznek, gyakorlatilag függetlenül attól, hogy éhesek-e vagy sem. Nyilván ördögi kör, mert magas inzulinrezisztencia mellett ha már éhes az ember, akkor elkezd rosszul is lenni, így nem fogja megvárni az éhséget... de akkor sose csökken az inzulinszint, így még erősebb lesz az inzulirezisztancia és így tovább...

Összeségében azt mondanám, hogy nagyon jól csinálod, és igen ha az ember nem valami keto közeli táplálkozást folytat, akkor kb. így lehet egészségesen enni :) Azt gondolom, hogy "szerencséd" van, mert vagy sikerült egy jó megszokást felvenned az életed során vagy egyszerűen genetikailag alkalmasabb vagy a szénhidrátdús táplálkozásra. Az ember ősei között voltak tisztán gyümölcsevők is, még korábban tisztán rovarevők, az evolúció folyamatos, tehát nyilván van akinek a szervezete alkalmasabb arra, hogy sok szénhidrátot egyen. Nyilván ha mondjuk holnaptól mindenki átállna arra, hogy csak gabonát fogyasszon, akkor gyorsan el fognak tűnni azok az evolúciós vonalak akik erre nem alkalmasak :) És (jó) pár tízezezer év múlva egyértelműen a gabona lesz az ember fő tápláléka. De jelenlegi kép nagyon nem ezt mutatja.

(#1038) Cathfaern válasza Hieronymus (#1036) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Én inkább azt mondanám, hogy a szénhidrát eteti magát :) Ha cukor vagy keményítő jelentős mértékben van a kajában, akkor az az éhség és jóllakottság érzet egyszerűen nem működik jól. Lásd chips, lásd sütik nagy része (ugye azokban a krém általában zsíros).

(#1039) #74018560 válasza Cathfaern (#1037) üzenetére


#74018560
törölt tag

Nekem apám már 5 évesen megmondta: "NEM RÁGICSKÁLSZ" :DDD
:C

(#1040) psyche


psyche
csendes tag

Sziasztok!

Megosztanám veletek a tapasztalatomat:

Kezdetek

Először is, azért választottam a ketogén diétát, mert rajtam a magas fehérje – alacsony szénhidrát diéta cask minimálisan és nagyon lassan segített. 82,4 kg voltam kb 26% testzsírral, melynek legnagyobb része a hasamon volt látható. Tulajdonképpen úgy néztem ki mint egy terhes. Így elhatároztam, hogy felszámolom a zsírt magamon.
Újra és újra elolvastam a body builders cikket a ketogén diétáról és egy vasárnapi napon belevetettem magam a diétába. Kezdetben az volt a celom, hogy ketózisba kerüljek, így vettem szalámit, sajtot, kolbászt és elkezdtem azokat enni magában.

Arányok:

Zsír -160 gram
Fehérje – 60 gram

Mivel a szalámiban s a kolbászban 0,5 gram szénhidrát van 100 grammban, sajtban pedig 0,1, így gyakorlatilag 5 gramm alatti volt a napi szénhidrátbevitelem.
Vettem keto-phant, hogy teszteljem magam. 2 napig nem mutatott semmit, aztán a harmadik napon elkezdett halványan színeződni. Tovább emeltem a zsíron, felnyomtam 180 gramra, aztán a negyedik napon már határozottan rózsaszínű volt. Így kerültem ketózisba, sok zsír, kevés fehérjével.
A zsírbevitelt úgy emeltem meg, hogy vettem vajat és azt rákentem a kolbászra. A vaj szinte csak zsír ugyanis.
Az első héten a mérleg 1 kig-al kevesebbet mutatott. Gyanítottam, hogy ennek nagy része víz volt. Vagy izom. Na igen, emiatt el is kezdtem aggódni.
Az első héten ráadásul nem is mentem edzeni, így elkezdtem gondolkodni, hogy a fenébe hozzam össze az edzést a ketoén diétával. A magyar testépítő fórumokon azt írták, sehogy mert két külön dologról van szó, ketogén diétában nem edzünk.
Nem akartam feladni, így külföldi fórumokon olyan személyeket kerestem, akik edzenek és ketogén diétát végeznek. Rá is akadtam a redditen a legnagyobb ketogén fórumra, ahol több ezren osztják meg egymás tapasztalatait edző és nem edző emberek.
Ott a sima ketogén diétát javasolták, feltöltés nélkül:
“SKD is best for weight loss, hands down. Continue with SKD to reach your bodyfat% and only then consider the others”
Azt a javaslatot kaptam, hogy vigyem le a zsírt és emeljem meg a fehérjét. A fehérje ugyanis kell, hogy ne veszítsek izmot, a zsír pedig arra jó, hogy hintáztassa: edzésnapokon emeljem meg, pihenőnapokon vigyem le, így egyszerre építek izmot és veszítek zsírt.
Én ebben nem hittem és total szkeptikusan, de kipróbáltam.
A ketogain makrotápanyag kalkulátorával azt kaptam, hogy edzésnapokon legyen 130 gramm a fehérjebevitelem és 130 gramm a zsírbevitelem. Ekkor már 80 kg voltam.
Pihenőnapokra pedig az volt az ajánlat, hogy maradjon 130 grammon a fehérje de a zsír csak 90 gramm legyen.
Na, én megfogadtam a tanácsot. Ekkor még mindig nem voltam edzeni. Mivel aggódtam az izomveszteség miatt, a biztonság kedvéért elkezdtem a fehérjét megemelni, napi 160 grammra, a zsírt pedig az ajánlott szinten tartottam. Az arány tehát a fehérje javára tolódott el, zsír ellenében.
Vettem tejsavófehérjét és azzal egészítettem ki a fehérjebevitelem. Azt hittem ez a sok fehérje kidpb a ketózisból, de nem. A tesztcsík rózsaszínt-lilát mutatott és ma már azt tapasztalom, hogy napi 180-200 gramm fehérje se dob ki a ketózisból!

Edzés

Az első edzésnapot napot napi 160 gramm fehérjével és 130 gram zsírral tartottam meg. Előtte tehát 1 hétig nem edzettem. Ja és úgy döntöttem, nem töltök előtte fel szénhidrátból és nem is tartok szénhidrát töltő hétvégét, mert mire szerdára ketózisba kerülök, akkor kezdhetem újra a szénhidrát feltöltést.
Tehát úgy voltam vele, hogy vagy szénhidrát nélkül edzek, vagy sehogy. Szóval kezdtem eg mell-bicepsz nappal, befeküdtem a rúd alá. Először csak a rudat emelgettem, hogy gyáltalán fel bírom-e azt is emelni :D
Nem tudtam ugyanis milyen nulla szénhidráttal eddzen, így óvatosnak kellett lennem.
Egyébként két huszas tárcsával nyomok fekve általában. Rátettem két ötöst, hogy megy-e az is. Ment. Aztán rátettem két tizest is. Azokkal is ment. Aztán rátettem a két huszast. Meglepődtem, de azokkal is ment.
Tulajdonképpen nem volt semmi szokatlan amit tapasztaltam az edzés során, mindent ugyanannyival nyomtam mint azelőtt. Ez kicsit megnyugtatott.
Ami viszont magát a fáradást illeti, tapasztaltam különbséget. Nem vagyok fáradékonyabb, de másképp fáradok. Nem ugyanúgy. Amikor ketózisban edzem, pontosan érzem, hogy hanyadik ismétlésnél kell leállnom. Ha nem állok le és még egyet belenyomok, akkor az k*rvaélet, hogy nem fog menni és valakinek segítenie kell. Szénhidráttal edzeni még érzem, hogy na, még egyet bele tudok nyomni…na talán még ez is menni fog… De ketózisban nem. Ott ha érzed, hogy ez volt az utolsó, akkor ne nyomj többet, mert az tényleg a végső ismétlés volt. Ez persze nem biztos, hogy mindenkinél igaz, lehet, hogy a te szervezeted másképp reagál a súlyokra ketózisban.
Közben a teremben folyamatosan ellenőriztem magam, nem szédülök-e, nem gyengülök-e, nem fogok-e elájulni vagy ilyesmi. Inkább ültem a padokon mint álltam.
Figyeltem a pulzusomat is, meg fejszámolást végeztem a pihenés közben hogy az agyam rendben működik-e. Mint egy paranoiás :D
Na letudtam az edzést és megittam 30 gramm fehérjét.
Aztán edzés után 30 perccel megnéztem a ketonszintet a vizeletemben. Én azt hittem hogy az edzés kidob a ketózisból, de nem: habár a csík egy nagyon nagyon kicsit halványabb volt, de határozottan megmaradt rózsaszín.
Azóta kb 10 alkalommal ellenőriztem már edzés után a ketonszintemet, de egyszer sem estem ki a ketózisból a tesztcsík alapján. Így tehát kijelenthetem, hogy az edzés NEM hoz ki a ketózisból!
Olvastam egy tanulmányt, miszerint ha el is halványodik egy kicsit a tesztcsík, az csak azért van mert edzés közben a tejsav bekavar valamit. Hogy a máj a tejsavból fog glülózt előállítani az izmoknak, vagy valami ilyesmi.
Máshol azt olvastam, hogy az edzés hatására ugyebár csökkennek a glikogénraktárak, ami épp hogy fokozza a ketózist. De hogy ez utóbbi bebizonyosodott nálam, arról a csaló nap részben olvashattok, miután 2 csaló nap utn kijöttem a ketózisból, de ketobarát étrenddel és edzéssel ismét belekerültem.

Alkohol

Sport ember nem iszik alkoholt. Igen, tudom.
Lebeszélnélek az ivásról, de ha mindenképp akarsz néha inni ketózisban, akkor csakis töményet. Vodka, whiskey, rum. Ezek nem dobnak ki a ketózisból, mert nincs bennük cukor.
Én ha társaságba mentem és inni akartam, mindig whiskey-zero kólát kértem, vagy vodka-zérót. Amikor először ittam, gyorsan csináltam egy ketonmérést és lila maradt a tesztcsík. Rá 2 órával is.
1 doboz sör – tapasztalatom szerint – sem dob ki a ketózisból a tapasztalataim alapján. De amúgy a sört is csak úgy érdemes inni, ha beleszámolod a napi szénhidrátbevitelbe. Egy dl sörben ugyanis durván 3 gramm ch van. 5×3, az ugyebár 15 gramm szénhidrát. Határeset.
Kerülöm a sört, ritkán iszom.
Továbbá: ha tudod, hogy aznap inni fogsz, mindenképp tudnod kell, mennyi alkoholt fogsz inni és miből. Belek ell számolnod a napi kalóriabeviteledbe, különben ha túlléped a napi kalóriaszükségleted, nem fogsz aznap fogyni. Tudom, mert tapasztaltam. Másnap ugyanannyit mutatott a mérleg, egy grammal se kevesebbet.

Táplálkozás

Joghurt, mogyorókrém, rizs, burgonya, lisztes étel, bármilyen gyümölcs felejtős. Ezeket totál ki kell zárni az étrendünkből. Amit szek azok a következők:
Szalámi, kolbász, sajt, tojás, vaj, tonhal, csirkemell, disznó vagy pulykahús, kókuszolaj, olívaolaj az amit szabad enni.
Ezeket vagy kombinálom, vagy egész nap csak egyfélét eszek ezek közül. Van, hogy napi háromszor eszek csak tojást magában, számolva a zsírt és kiegészítve tejsavófehérjével ha kell.
A zsírt és a fehérjét könnyű ezekből összehozni, mivel szinte alapból csak az van bennük 
Ja igen, a rostbevitel: én ezt brokkolival vagy mogyoróval oldom meg, de csak annyi brokkolit eszek, hogy egy adag szénhidrát tartalma ne haladja meg az 5 gramm szénhidrátot. Ez egy határszám, amit én húztam meg. Egyszeri 5 gram szénhidrát lehet már kilök a ketózisból, de lehet hogy ez csak az én paranoid gondolatom, miközben el lehet menni akár 8 grammig is. Mogyoróval kísérleteztem ilyen téren, 50 gram sós mogyoró, amiben van kb 7-8 gram szénhidrát, nem dobott ki.
Korábban egy adagnyi tejsavó-fehérjét ittam, mert féltem a benne lévő szénhidráttól, mára megiszok bátran két adagot is, nem lök ki.
Ami az italokat illeti: víz az alap. Zéró italokkal is kísérleteztem, napi 2 liter zéró vagy light kola sem dob ki a ketózisból! Miért is dobna, nincs benne szénhidrát.
A kávé is rendben van, cukor nélkül. Édesítőszerrel semmi gond nincs, mehet a kávéba. De ne sztívia, hanem nátrium ciklamát, aszpartám, szukralóz és társaik. A sztíviában nem bízom.
A tejet is kerülni kel!
A kakaó megengedett, de csakis az őrölt, cukor nélküli!

Fogyás

Ha súlyt akarunk veszteni, akkor a napi kalóriabevitel alá kell mennünk de úgy, hogy a fehérje magasabb legyen mint a zsír.

Én kezdetben a sok zsír – korlátozott fehérje – zéró szénhidrát elvet követtem, de sokat olvastam a témában és azt írják mindenhol, hogy kevés fehérjével fenáll az izomvesztés veszélye! Így én a fehérjét megemeltem és a zsírt vittem le korlátozott mennyiségre. Mindezt úgy, hogy a napi kalóriabevitel alatt legyek. Vagyis 65% fehérje, 30% zsír és 5% szénhidrát.

Ez nálam pihenőnapon: 140 gramm fehérje, 90 gramm zsír, 15 gramm szénhidrát.
Edzésnapon: 140 gramm fehérje, 130 gramm zsír, 15 gramm szénhidrát.
Én pl 82 kg voltam, most vagyok 74.5kg 3 és fél hónap után és a napi kalóriabevitelem edzésnapon 1800 kalória. Pihenőnapon ezt leviszem 1400 ra de MINDIG úgy, hogy magas legyen a fehérje! Pihenőnapokon is, edzésnapokon is ugyanannyi. A zsírral kell játszani, edzésnapokon magasabb, pihenőnapokon alacsonyabb kell hogy legyen. Utóbbinál van fogyás, hiszen kevesebb a kívülről jövő zsír (energia). Így a szervezet a saját zsírját kezdi el bontani.
Ha edzésnapunk van, akkor minimum szükség van a napi kalóriabevitelre a zsír megemelésével. Ezt ezen az oldalon tudjátok kiszámoltatni:
https://ketogains.com/ketogains-calculator/
Itt pontosan látjátok mennyi napi kalóriára van szükség, mennyi fehérje kell és mennyi zsír.

Alvás

Ami szembetűnő, hogy éjszaka nem vagyok annyira fáradt lefekvés előtt. Nem értsetek félre: könnyen alszom, nincs semmilyen ketózis okozta alvási rendellenességem, csak jobban bírom az éjszakát. Tovább fenn tudok lenni.

Összességében úgy veszem észre mintha kevesebb alvásra lenne szükségem.

Kognitív folyamatok

Mivel erősen szellemi munkát végzem, naphosszat járatom az agyam: a koncentrálás terén nem tapasztalok változást. Semmiképp se lett rosszabb a tanulás, a memória és a koncentrálási képességem, a munkámhoz tanulnom is kell, a megtanult anyagot később vissza tudom idézni. Olvasás terén felfogom az olvasottakat, emlékszem rájuk.

Vérkép

A ketózis harmadik hónapjában csináltattam vérképet. Minden eredmény jó lett, kettőt kivéve:
A karbamid szint elég magas lett (de ez már a diéta előtt is – vélhetően a magas fehérjebevitel miatt, úgy olvastam, hogy tesépítőknek magasabb lehet a karbamid szintje), valamint magas lett az LDL (rossz koleszterin) szint is.
Visszavettem a feldolgozott kajákból és rengeteg olívaolajas szardíniát eszem. Most azon vagyok, hogy normális szintre beálljon a koleszterinszintem.

UPDATE: mostanában levettem a zsírt, mert a kalkulátor egy FELSŐ LIMITET mutat. Ha zsírból ezen az értéken vagy, akkor úgynevezett maintenance módban vagy, azaz csak fenntartod a súlyod, se le, se fel. Le kell vinni pár tíz grammal a felső limitet és fel kell nyomni a fehérjét ennek arányában.

Így a szervezet nem a bevitt ételből nyeri a "zsírenergiát", hanem a szervezetből.

Így átmész úgynevezett keto-weigh loss módba.

[ Szerkesztve ]

(#1041) Teasüti válasza psyche (#1040) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Szénhidráttal edzeni még érzem, hogy na, még egyet bele tudok nyomni…na talán még ez is menni fog… De ketózisban nem. Ott ha érzed, hogy ez volt az utolsó, akkor ne nyomj többet, mert az tényleg a végső ismétlés volt.
Mert a közepes intenzitású erőkifejtéshez a szénhidrátból biztosított energiarendszered használod, ami nincs.
Az első 5-6 nagy intenzitású nyomást pedig nagyobb 1-1,5 perces pihenők után pedig a kreatin foszfát működtette energiarendszerből fedezed. Ezt érzed mikor kifogy és falba ütközöl. Ekkor kell átváltani alacsony intenzitásra és folytatni magas ismétlés számig ill. "muscle failure"-ig ahogy Jeff Cavaliere szokta mondani. Ez már a harmadik energiarendszeredet veszi igénybe: ami zsírből fedezi az energiát. Ez utóbbit használjuk az állóképességi edzések során is.

Összefoglalja ketó étrenden az erőedzés így fog kinézni helyesen:
Az első 5-6 ismétlés magas intenzitással amíg elfogy az erőd (progressive overload), utána alacsony intenzitással folytatni 15-20 ismétlés számig amíg teljesen kipurcansz (metabolic stress). (Esetleg egy harmadik szakaszt még be lehet iktatni, nagy súlyra visszaváltva: eccentric overload).
Egy ilyen sorozat után 1-1,5 perces pihenő kell míg valamennyire visszatöltődik a kreatin foszfát rendszered.

Táplálkozás:
Nem írtad a brokkolin kívül a zöldségeket.
Ugye tudod, hogy ketóban nagyon nagy szerepe van a zöldségeknek?!
Brokkoli, avokádó, spárga, karfiol, saláta, kelbimbó, spenót a fő keto növények. Ezekben magas az ásványianyag tartalom, elsősorban a kálium. Ezen kívül egyenként nagyító alá véve is szuper mikrotápanyag források.
Ne hanyagold, keto alatt fel kell tölteni a vitamin és ásványi anyagokat, hisz a megnövekedett vízfogyasztással csak úgy mossa ki a szervezet az összes vízben oldódó anyagot, a zsírégetés közben felszabaduló toxinok ürítéséhez is elengedhetetlenek.
Ezen felül keto alatt figyelni kell a gyomor pH-jára, érdemes rászokni az alma ecetre. Esténként vagy étkezések előtt egy-két kanálnyi ecet egy pohár vízben jótékony hatással van, még a zsírégetésben is segít és stabilizálja a vércukrot, valamint lassítja a szénhidrátok felszívódását (közvetlenül csökkenti az elfogyasztott ch GI-jét).
Valamint semlegesíteni kell a megnövekedett húgykősav képződést citromsavval, különben veseköveket lehet növeszteni keto alatt.

De ne sztívia, hanem nátrium ciklamát, aszpartám, szukralóz és társaik. A sztíviában nem bízom.
Ugye most csak viccelsz?? A stevia az egyetlen a felsoroltak közül, ami természetes anyag és jótékony hatása van a szervezetre.

[ Szerkesztve ]

(#1042) BurgBurg válasza psyche (#1040) üzenetére


BurgBurg
tag

Szia! Ketophan tesztcsikot honnan tudtál venni?
Burg.

(#1043) Woodslave


Woodslave
nagyúr

[link]

a gorillák étrendjét tanulmányozó kutatás szerint két hét leforgása alatt 35 százalékkal képes csökkenteni az emberek koleszterinszintjét a gorillakoszt.

tehát ezen logika alapján a korai halálesetek felelőse a koleszterin :U Mit gondoltok erről?

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#1044) szuszinho válasza Woodslave (#1043) üzenetére


szuszinho
őstag

Nekem azt mondták a szakértők (nem a díványnál voltam), hogy heti két húsmentes napot iktassak be, de a teljesen hús nélküliséget nem javasolták.

(#1045) Woodslave válasza szuszinho (#1044) üzenetére


Woodslave
nagyúr

csinálod is?

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#1046) szuszinho válasza Woodslave (#1045) üzenetére


szuszinho
őstag

A heti egy meg szokott lenni. Most igyekszem majd betartani a kettőt.

(#1047) Teasüti válasza Woodslave (#1043) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Amúgy hitelesebb forrásból nem szoktál tájékozódni?
Ne adj Isten nem magyar forrásból?

A koleszterin a vérkeringésben gyógyító szerepet tölt be, az artéria falán keletkező sérülések helyreállításában nélkülözhetetlen. A magas koleszterinszint önmagában véve nem bír semmiféle jelentőséggel. Csökkenteni felesleges és egy szint alatt inkább káros.

[ Szerkesztve ]

(#1048) Woodslave válasza Teasüti (#1047) üzenetére


Woodslave
nagyúr

Mondj egyet. Lenkein kívül

Amúgy a forrást kritizálni lehet de ha már megteszed akkor úgy hogy baromságokat ír mert nem volt Vatikáni konferencia ahol elhangzott a harvardi egyetem egyébként sem létező tanulmánya.

Nem provokálni akartam amúgy se maximum egy kis vitát.

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#1049) Teasüti válasza Woodslave (#1048) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Cathfaern már linkelt egyet másfél éve a cikkében. Én magam több helyről szedtem össze a dolgokat az elmúlt fél évben, csak akkor állnék neki összegyűjteni ezeket, ha nagyon unatkoznék.

Amiről viszont érdemes tájékozódni, akit érdekel: a koleszterin minősége. Pontosabban milyen molekulákból áll a koleszterin, milyen méretű molekulák szabadulnak fel milyen táplálékforrásból és ezek a különböző méretek milyen eltérő hatást gyakorolnak a szervezetre.

Ugye köztudott, h van "jó" koleszterin és "rossz" koleszterin. Persze ez alatt minőséget értek, nem a koleszterinszintet.

[ Szerkesztve ]

(#1050) psyche válasza Woodslave (#1043) üzenetére


psyche
csendes tag

Egy PatikaPlus gyógyszertárban.

Vagy tessék: :)

http://www.argep.hu/trend/KETO/Ketophan.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.