nekem, ha 25gr ch felett van a napi bevitelem, már csalónapnak könyvelem el
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
- Tudástár AMD Radeon undervolt/overclock
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] PLEX: multimédia az egész lakásban
- [Re:] Elektromos rásegítésű kerékpárok
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [bitpork:] Fogyasztásra ítélve
- [Re:] [HThomas:] Kia Ceed SW JD vs CD tapasztalatok
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [FireFox1996:] 2024 tavaszi fórum peca
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Hozzászólások
Arpee78
senior tag
Még mindig csak cukorbetegeknek, de azon belül sem mindenkinek, mindössze egy opció számukra. Kemoterápiát és sugárterápiát is ajánlanak rákbetegeknek, tehát ezek egészségesek?
Ezt a forradalmi módszert a cukorbetegség kezelésére miért nem a cukorbetegség topikban propagálod? Ne felejts el kemoterápiát ajánlani nekik...
Egészséges embereknek (betegségek megelőzésére) továbbra is 45-65% CH-t ajánlanak az ausztrálok, ahogy a világ minden egészségügyi szervezete.
Egészséges embereknek (betegségek megelőzésére) továbbra is 45-65% CH-t ajánlanak az ausztrálok, ahogy a világ minden egészségügyi szervezete.
Mint ahogy az összes fagylaltárus több fagylalt fogyasztását ajánlja, és az összes zsebtolvaj is arra buzdít, hogy ne nagyon zippzárazzuk be a táskákat, valamint bárki más is arra buzdít, hogy a saját üzlete jól menjen...
Aki él és nem boldog, az téved!
Az egészségügyet a gyógyszeripar irányítja. Ez gondolom nem vita tárgya. Hivatalos, államilag elfogadott ajánlás nem nagyon lesz a ketóból, elszigetelt tanulmányok vannak, nálunk is van egy orvoscsoport, aki rendszeresen publikál paleo-ketogén diétával elért eredményeket, de a hivatalos dietetika nem foglalkozik velük, bármilyen egyértelműek is az eredményeik. Ez van.
Tudom, konteo meg minden, de szvsz ha valaki azt gondolja, hogy egy évi többszáz milliárd dolláros bizniszben érdekelt fél ne áldozna fel pármillió életet habozás nélkül, az nem ezen a bolygón él...
[ Szerkesztve ]
Aki él és nem boldog, az téved!
Cathfaern
nagyúr
n@p@lm
őstag
havenday
tag
most tervezem az aktuális bevásárló listám tápkiegekből, van akcióban most MCT olaj, szoktátok használni?
Cathfaern
nagyúr
Nem igazán látom értelmét vagy jelentőségét. És még drága is.
fila
senior tag
reggeli kávéba megy nálam
De tényleg drága
5% kedvezmény kód minden rendelésre. iherb.com: ZCD546
havenday
tag
mennyit teszel bele, hogy élvezhető?
fila
senior tag
30 g MCT
+
kb 20 g vaj
normál arabica kávéval
5% kedvezmény kód minden rendelésre. iherb.com: ZCD546
havenday
tag
szép adag starter kit
erről jut fejembe, a vaj szerencsésebb választás a tejszínnel szemben?
Madwe
nagyúr
Próbáltad? mert azért eléggé meghajtja ám az embert, én csak ketospurinak hívom
(#2762) fila 30g??? nem sok az egy picit? én 1 teáskanálnyit szoktam kávéba tenni, az nem tudom mennyi, de érzésre sokkal kevesebb, s már ez is a határaimon van, pedig több mint 1 éve ketozom...
[ Szerkesztve ]
Cathfaern
nagyúr
CH-ban kevesebb (vaj közel 0, tejszín 3-5). Cserébe macerásabb kezelni
Madwe:
Nem, de nem is tervezem. Feldolgozott élelmiszer (annyi köze van természetes dolgokhoz, mint a fehér cukornak) és semmi olyat nem tartalmaz amire az emberi szervezetnek mindenképp szüksége lenne.
Azt főleg nem értem miért lenne jó ha meghajt. A szervezet akkor gyorsítja fel a székletürítést, ha olyan anyag kerül be az emésztőrendszerbe ami nem tetszik neki, ezért minél gyorsabban ki akarja pucolni onnan.
[ Szerkesztve ]
fila
senior tag
már hozzászoktam, nem hajt meg
az elején azért voltak gondok...
egy pár napja az egészet beleöntöm egy fehérje turmixba, és azt tolom be reggel.
5% kedvezmény kód minden rendelésre. iherb.com: ZCD546
Madwe
nagyúr
Bocs, a meghajtot nem úgy értettem h székletügyileg, hanem energiailag, felpörget, jobban fog az agyad, hatásosabb a ketontermelésed és felhasználásod. Napi szinten én se szeretem, hosszab távon okozott furcsa dolgokat (nekem hosszabb táv az minden nap, több héten keresztül) de heti 1-2x azért élek vele, pörgősebb vele a bicikliút a munkába
havenday
tag
edzés előtt mindig iszom egy kávét.....lehet akkor abba pont jól jönne egy adag MCT, megdobná a teljesítményem
Madwe
nagyúr
Egyébként meg meg tud hajtani: az mct-t ugye vagy felhasználja a szervezet vagy kiüríti, raktározni nem tudja. Viszont ha kiüríti, na akkor tud káoszt okozni odalent
(#2768) havenday Először óvatosan kell vele bánni, én max 1 kávéskanálnyit javasolnék, esetleg kettőt. Aztán szépen lassan el lehet jutni a teáskanálig is, vagy mint felettebb írták akár a 30g-ig is
[ Szerkesztve ]
Cathfaern
nagyúr
Szerintem a felpörgetés placebo csak Főleg ha kávéval issza mindig az ember, akkor esélyesen a kávé fogja felpörgetni, nem az MCT. Egyélbként ha egy teáskanállal iszol, az kb. 5g. Ugye ez tiszta zsír, tehát 45 kcal. Az kb. 10 perc laza sétának megfelelő energiamennyiség
Kutatások keresve olyat találtam csak ahol magas hőmérséklet mellett növelte meg a teljesítményt (34 fok felett, egereknél), illetve ahol állóképességi sportokban növelte a teljesítményt.
De továbbra is, profi szint alatt nem sok értelmét látom a teljesítmény növelésnek. Legjobb esetben is csak pénzkidobás, rosszabb esetben egészségre is negatív hatással lesz.
Madwe
nagyúr
Nem az általa bevitt kalória a lényeg, eleve nem kalóriabevitelre való, az érdekes ketos fogyokúrás eszköz lenne. Serketni a ketontermelést s növeli a felhasználását. Azon nem kezdek el vitatkozni hogy placebo e vagy sem egy olyan emberrel aki ki se próbálta - hidd el, köze nincs a kávé által adott dolgokhoz, közel sem...
Cathfaern
nagyúr
Ok, megemeli a ketonok számát a vérben, és? Ahogy a magasabb vércukorszinttől se lesz jobb a teljesítményed, úgy önmagában a magasabb ketonszinttől se. Nem kell mindent bekajálni amit el akarnak adni neked
"az érdekes ketos fogyokúrás eszköz lenne"
Nem bizonyított, hogy az MCT növelné a fogyást ( [link] )
[ Szerkesztve ]
fila
senior tag
Nekem az a tapasztalatom, hogy ezután a kávé után nappal nem vagyok olyan éhes, mint korábban.
Ki lehet tolni a nappali kajálás időpontját, és lecsökkenteni azok mennyiségét.
A kérdés ami felmerült benne, hogy hasonló eredménye lenne-e másik fajta olajnak reggelente.
pl földimogyoró, vagy szőlőmag olaj?
5% kedvezmény kód minden rendelésre. iherb.com: ZCD546
Cathfaern
nagyúr
Kávénak önmagában éhségcsökkentő hatása van.
fila
senior tag
a kérdés meddig tart ki a hatása.
az mct-vel elég sokáig kibírom.
5% kedvezmény kód minden rendelésre. iherb.com: ZCD546
tlac
nagyúr
ha megennél önmagában egy nagyobb marék mandulát reggelre, azzal is sokáig ellenél
[ Szerkesztve ]
fila
senior tag
Jó régen ettem mandulát.
Kipróbálom milyen hatása van mondjuk ebédként, a reggeli MCT után
5% kedvezmény kód minden rendelésre. iherb.com: ZCD546
Cathfaern
nagyúr
Beszélgettünk korábban Omega-3-ról. Úgy néz ki tényleg jobb természetes forrásból bevinni, mint kapszulából, legalábbis ha a koleszterin értékek javítása a cél, akkor biztosan: [link]
Röviden a lényeg, hogy bár mind a kapszula, mind a hal javított a koleszterin szinten, a hal egyértelműen jobban, illetve az javította a koleszterin arányokat is (TG/HDL, illetve LDL/HDL), míg kapszulánál ezek változatlanok maradtak. Ráadásul a kapszula növelte az LDL szintet (ez is az oka, hogy az arányok nem javultak).
Mielőtt felmerülne, nem támogatta a kutatást semmilyen halkereskedő
havenday
tag
Szóval, nekünk például a lazac sok szempontból előnyös lenne, igaz? Csak ne kerülne annyiba
Cathfaern
nagyúr
Ez alapján én azt mondanám, hogy bármilyen hal fogyasztása jobb, mint kapszulát szedni. De pl. a jelek szerint a pontynak is relatív jó az omega 3 tartalma: [link] (nem ismerem a forrást, de nutritiondata-ra linkel, az megbízható szokott lenni). Egyébként a makréla tartalmazza a legtöbb omega 3-at, nem a lazac (pl)
havenday
tag
tényleg, a makréla.....és az jobban is ízlik
nagysz
tag
mennyit és milyen formában kéne enni? Elég a halászlé vagy grillezve is kell tolni ?
Cathfaern
nagyúr
A mennyit jó kérdés, igazából az egyes halak közötti különbség, feldolgozási mód, mit raksz hozzá, stb. miatt nehéz konkrét számot mondani. Én itt Mo-n azt mondanám, hogy túlenni úgyse tudod magad belőle, szóval amit pénztárcád, ízlésed enged Otthoni feldolgozási mód elvileg mindegy, korábban ugye olyan cikk volt, hogy konzervkészítés közben gyakorlatilag elveszti az omega 3 tartalmát a hal, de olyan hőmérsékletet úgyse állítasz elő otthon. Ha főzöd akkor fixen 100 fok alatt marad, ha sütöd / grillezed, akkor meg max a közepe kap nagyobb hőfokot. Feltéve hogy nem sütöd szét, ami szokás Mo-n Ugye halakat elég ~62 fokos maghőmérsékletig sütni / főzni.
nagysz
tag
hmm köszi, akkor elviekben a mostanában divatos alacsony hőmérsékletű, de hosszabb ideig tartó sütés jobb lenne? én eddig 180-200 fokon sütögettem kábé mindent, de az omega3 miatt tudok kivételt tenni, ha számít
a koleszterinem eléggé magas sajnos (7.6 ha jól emlékszem), így egy pár hetes/hónapos tesztet megérne, hogy tényleg jó -e rá a hal.
havenday
tag
nem arról van szó mostanában, hogy a kívülről bevitt koleszterin nem emeli meg a szervezetben lévő szintjét? Így akkor nagyon, csökkenteni se tudja
Arpee78
senior tag
(#2785) nagysz
A haltól szerintem nem feltétlenül lesz jobb a koleszterinszint, attól függ mi helyett eszed.
[ Szerkesztve ]
"nem arról van szó mostanában, hogy a kívülről bevitt koleszterin nem emeli meg a szervezetben lévő szintjét? Így akkor nagyon, csökkenteni se tudja "
Akkor.:
A kívülről bevitt koleszterinszint befolyásolja a teljes koleszterin szintet.
A ketóban ez komoly gond lehet.
A halak közül sem mindegyik képes a koleszterinszintet befolyásolni. A mélytengeri illetve hideg vízi halak képesek pozítív irányba tolni a koleszterin szintet. A bennük lévő anyagok, például az omega három segítségével.
Azt gondolom hogy a koleszterin probléma anyagcsere zavar. Az anyagcserezavarok általában szabályzási zavarok. Ezen zavarokban fontos szerepe van a táplálkozásnak, de a teljes felelősség nem a táplálkozásé.
A németek egy nagyon hihető érvet hoztak fel az katogen étrend ellen.
A hasfalban termelődik egy hormon ami egy bizonyos mennyiségű zsír/olaj fogyasztása után kezd termelődni. Az agy megfelelő részébe jutva szünteti meg az éhségérzetet. A zsiradék bevitel növekedése okán a hormon termelése is alkalmazkodik a változáshoz. Ezért a növekvő zsírbevitel csökkenő jóllakottságot okoz. Ez még nem is lenne nagy baj, de a növekvő energia bevitel megállítja a fogyást. Később a folyamat kontraproduktívvá válhat. Újra indul az elhízás.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
Cathfaern
nagyúr
Teljesen igaz amit írsz. De nem is beszélt senki se bevitt koleszterinről, omega3-ról volt szó.
nagysz
"hmm köszi, akkor elviekben a mostanában divatos alacsony hőmérsékletű, de hosszabb ideig tartó sütés jobb lenne?"
Nem az számít hány fokon sütöd. Az számít mennyi a hal maghőmérséklete. 180-200 fokon sütve is lehet 65 maghőmérsékletűre sütni a halat.
Arpee78
Nyilván nem a haltól, hanem a benne lévő omega3-tól.
Hieronymus
"Azt gondolom hogy a koleszterin probléma anyagcsere zavar. Az anyagcserezavarok általában szabályzási zavarok. Ezen zavarokban fontos szerepe van a táplálkozásnak, de a teljes felelősség nem a táplálkozásé."
Mi okozza akkor szerinted az anyagcsere zavart? Mitől alakul ki?
nagysz
tag
ok köszi világos. magyarul ne süssem szénné. én úgy is szép világosan szeretem, amikor még omlós és nem kapirgálós de majd megmérem, mennyi akkor a belseje fokban.
"Mi okozza akkor szerinted az anyagcsere zavart? Mitől alakul ki?"
Ha tudnám, akkor egy Nobel díjassal beszélgetnél. A kérdésedre adott helyes válasz ér ennyit.
Azt gondolom, hogy ez összetett probléma.
Sokáig csak az életkorral kötötték össze a problémát. A vietnámi háborúban elesett amerikai katonák boncolásakor derült ki, a huszonévesekben is jelen van már az erek elmeszedés.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
Woodslave
nagyúr
engem a helyedben inkább az ldl zavarna. De tudom semmi köze a szívbetegségekhez ez csak a gabonaipar meg a statin gyártó gyógyszertárak összeesküvése. Tényleg legyen így és ne kapj szívinfarktust 50 évesen .
Ja nem akarok trollkodni vitát szítani meg pláne, csak idedobtam tudom hogy senkit nem lehet meggyőzni semmiről meg természetesen nem is akarok mert én se tudok semmit.
Amikor ilyet írok igazából csak annyit akarok, ha valaki egy ilyen topicba téved (tök mindegy lehet vega topic is) lásson más véleményt és gondolkozzon el, nézzen utána aztán döntsön hiedelme szerint.
[ Szerkesztve ]
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
Cathfaern
nagyúr
"Amikor ilyet írok igazából csak annyit akarok, ha valaki egy ilyen topicba téved (tök mindegy lehet vega topic is) lásson más véleményt és gondolkozzon el, nézzen utána aztán döntsön hiedelme szerint."
Egyetértek, senki se döntsön az alapján amit én írok, nézzen utána, aztán találja ki mit gondol
LDL miatt alapvetően azért nem aggódik, mert egyre inkább úgy tűnik, hogy a magas LDL önmagában nem indikátor az érrendszeri kockázatnak. Magas LDL és alacsony HDL, illetve a rossz trig / HDL arány az indikátor. Nálam mindkettő jó (még így is, hogy szerintem lehetne alacsonyabb a trig-em). Előbbire forrás pl.: "In a large cohort of patients hospitalized with CAD, almost half have admission LDL levels <100 mg/dL. More than half the patients have admission HDL levels <40 mg/dL, whereas <10% have HDL ≥60 mg/dL" ([link]) Magyarul alacsony LDL-től még lehet koszorúér betegséged (sőt, a betegek fele alacsony LDL-el rendelkezett), alacsony HDL-től lehet érrendszeri problémád (a betegek több mint fele alacsony HDL-el rendelkezett), de ha magas a HDL-ed, akkor azért nem annyira valószínű (bár akkor is lehet). És ugye ez kórházi felvett betegekről szól, nem lehetőségekről.
Másodikra forrás pl.: "Men with conventional risk factors for IHD have a low risk of IHD if they have low TG--high HDL-C levels." ([link]). Magyarul még ha valakinek vannak rizikó növelő tényezői is (amik tipikusan életkor, túlsúly, cukorbetegség, metabolikus szindróma, bizonyos vérkép mutatók), akkor is jelentősen kisebb a kockázata a Koszorúér-betegség ha a trig / HDL aránya jó.
Szóval összeségében mivel fiatal vagyok, nem vagyok cukorbeteg, túlsúly is egyre minimálisabb és a trig / HDL arányom jó (még a mostani mért trig értékemmel is), ezért személy szerint nem aggódok a magas LDL miatt, mert meggyőződésem szerint ezen körülmények mellett nem indikátor a koszorúér betegségre.
Nyilván ha a körülmények mások lennének, akkor lehet aggódnék miatta, az nem igaz, hogy a magas LDL miatt sose kell aggódni.
Madwe
nagyúr
+1, magas LDL alacsony HDL és magas gyulladás (ami korrerál gondolom a trig értékkel?) az ami rizikós. Persze nem jó ha magas az LDL, de az önmagában nem probléma. Tessék főleg halakból magvakból bevinni a zsírt s máris a HDL felé billen a mérleg
Ezzel én is csak annyit akartam, h az emberek hajlamosak gyakran túlságosan is leegyszerűsíteni a dolgokat s pár értékből következtetéseket levonni. Kicsit olyan ez mint a bmi attól még h 110 kiló egy ember és 1.70 centi, nem biztos h túlsúlyos s gondja van, lehet csak baromi széles izmos sportos valaki
[ Szerkesztve ]
Arpee78
senior tag
Összefüggést találtak a szívbetegségek és a keto étrend között
(#2794) Cathfaern
"LDL miatt alapvetően azért nem aggódik, mert egyre inkább úgy tűnik, hogy a magas LDL önmagában nem indikátor az érrendszeri kockázatnak."
Úgy tűnik neked
[ Szerkesztve ]
Madwe
nagyúr
A magas rostbevitelre és a normális zsírbevitelre, nem vörös húson alapuló étrendre az összes keto guide kitér, s itt se javaslunk mást. A teljes kiörlésű gabonáknál rendre a magas rosttartamot hozzák csak fel, de azt másból is be lehet vinni. Ahogy a vörös húsok túlzott fogyasztását se épp követendő példaként írják, sehol...
Szóval ésszel kell, nem lehet mellőzni a rostokat és nem marhán kell élni, de ki mondta ennek az ellenkezőjét ?
Ez olyan sarkítás kb, minthogyha azt mondanám, h a normál nyugati diétán garantált a cukorbetegség, mert csak cukrot esznek...
Arpee78
senior tag
"Magas LDL és alacsony HDL, illetve a rossz trig / HDL arány az indikátor. Nálam mindkettő jó (még így is, hogy szerintem lehetne alacsonyabb a trig-em)"
A magas HDL sem jó, hiába jó az arány.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
Cathfaern
nagyúr
Igaza van Arpee78-nak, szerintem tényleg nincs baj a vörös hússal, és a rostra nincs szüksége a szervezetnek Illetve pontosabban a rostnak az egyetlen előnye, hogy csökkenti a felszívódást, ami hasznos lehet ha az ember olyan dolgokat eszik ami jobb ha nem szívódik fel (pl. szénhidrát -> glikémiás index). De igen, nyilván ez egyik sem alap ketos ajánlás.
"h a normál nyugati diétán garantált a cukorbetegség, mert csak cukrot esznek..."
Ha "normál nyugati étrend"-re azért nem állja meg a helyét, de ha azt nézzük amit egy átlag USA-beli megeszik, akkor ez még igaz is
Hieronymus
Nem hallottam még ilyenről, tudsz adni rá valami forrást?