Az étrendjük alapvetően helyi nyers zöldségekből és gyümölcsökből, tengeri halakból és kókuszból áll. Ez összességében 70% szénhidrátból, 10% fehérjéből és 20% zsírból áll. A szénhidrátok alacsony ill. közepes glikémiás indexű zöldségekből, gyümölcsökből származnak, gabonafogyasztás minimális, illetve nem fogyasztanak hozzáadott cukrokat tartalmazó élelmiszereket. A fehérjefogyasztás főként a halból származik, minimális baromfihúst esznek. A zsírok két fő forrása a hal és a kókusz, a telített zsírsavak többnyire középhosszú zsírsavakból állnak (MCT), viszont a halak miatt magas az omega-3 fogyasztás. Amit érdemes még kiemelni, hogy a népesség fizikailag igen aktív.
Kitava: Wrapping it Up
High Carb Paleo
Innen vettem, van ott szó az inuitokról is, a források a cikk alján.