- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
A nevedben is benne van, hogy maKOSs. Le kellene vonnod bizonyos konzekvenciákat. Persze ha képes lennél erre, akkor nem lennél ennyire negatív megítélésű... mert jelenleg az a helyzet, hogy a topiclakók egyik -egyébként jelentős - része RAJTAD nevetni jár ide, másik része szánakozni és megdöbbenni, és csak egy kevés ember aki ignorál és így vagy úgy de nem reagál a butaságodra. Ez lenne az a pont, ahol be kellene látnod, hogy téged itt már rehabilitálni nem lehet a többség előtt.
Tudod, nem mindegy, hogy veled nevetnek, vagy rajtad nevetnek.
Van olyan, hogy az emberről face to face derül ki, hogy nagyon buta. De az internetes fórumokon még közöttük is van, akinek a hülyesége fedve marad, mert pl egy adott politikai vélemény mellett áll ki ugyan, de sűrűn operál idézetekkel, amit az adott politikai oldal egyik jeles gondolkodója fogalmazott meg. Te viszont besültél öregem mindegyik fronton, mert akiről a fórumon kiderül, hogy nincs szerencséje a gondolkodással, arról élőben már 99.999% hogy már régóta köztudott!
Vélhetően a nőknél is hasonló a megítélésed:
-
Rick4
félisten
Annak a diginek, amivel te szerződnél, tehát a magyar diginek, nem sok köze van a románokhoz, egyrészt az eredeti cég még 2006-ban EMKTV Kft. volt budapesti székhellyel, magyar ügyvezetővel, magyar tulajdonossal, azaz nem csak a céges háttér, a szervezeti felépítés is magyar volt, de a szerelők, eszközök, kábelek, és minden más teljesen távol álltnak bármiféle Romániához kapcsolató dologtól! Amúgy ott gyártanak rengeteg dolgot, amit akár te is használhatsz, sok multicég gyártat ott, akkor az már román termék? Akkor az audi TT meg a Mercedes A osztály is magyar autó, ugye?
Már ne is haragudj, de ilyen szintű ellenérzésed se lehet bármilyen néppel szemben
(vagyis de, amit csak személyes sértettség indokolhatna, pl egy román abuzált kiskorodban)
De hogy ilyen gondolkodásmóddal kategorikusan elzárkózol bármilyen szolgáltatástól, az most már tényleg a személyeddel kapcsolatos kérdéseket vet fel! -
taki01
őstag
Erdő szélén lakom Kismaroson, igaz a főút mellett. Nálam két szolgáltató érhető el, idéntől. A Telekom 2020-ban bővítette a koax hálózatát (akkor még ott dolgoztam és kellett a home office-hoz a net
) , a Digi meg idén tette elérhetővé az optikai hálózatát. Mivel én exTelekom-s vagyok ezért a Telekomnál vagyok és koaxon is lehet jó és gyors netet szolgáltatni (akinek nem kell annyira feltöltés
, mert az még ED 3.0).
Itt se fenékig tejföl az élet, mert a feletebb lévő utcákba régi Invitel hálózaton max 30Mbps, ha közel vagy a MSAN-hoz (telefonközponthoz). A Digi azért nem bővít, mert anno az Invitel földbe vitte a kábelt és némely közmű alagút beomlott és nem akarják kiásni. Mivel anno az Invitel leadta a környéket, hogy a 30Mbps-es internet elérhető ezért KMR SZIP-ben (Itt csak önerős fejlesztés volt) sem tudott részt venni. Kb tíz évig szívtam a 10Mbps nettel később mikor elérhető lett a 4G utána meg avval (csak 800Mhz érhető el).
Egy fejlesztés nem olcsó és mivel általában nem a Telekom kivitelez, hanem megbíz kivitelező cégeket (ritka eseteben szoktak a Telekom-s munkavállalók is kivitelezni, de az ritka) és ha annak nincs kapcítása, akkor csúszik minden. Nem azért írnak neked mindig más dátumot, mert ez a hobbiuk.
Ha nem felel meg a mostani, akkor van még alternatíva, pl Starlink vagy mobilnet (ha nincs túl terhelve és elérhető több frekvencia). Meg értem én, hogy jelenleg számodra nem megefelő a helyzet. Gondolj bele, abba hogy az nem exInvitel-es terület, mert ott ahol nincs Digi opitikai hálózat, oda már a Digi nem ad el szolgáltatást, így új előfizető nem tudja bekötetni és nincs internete, mert legtöbb exInvitel-es területen monopol helyzetben volt.Hiába írogatsz nekik vagy ide, mert nem lesz előbb gyorsabb szolgáltatásod.
-
Túzok22
senior tag
Nem csak a panelosoknak van gigabites, multi gigabites (2.5G) előfizetésük. Bag egy kb. 4000 fő lakos falu, mégis bevezették az optikát, ráadásul 2 szolgáltató is. Elárulom a másik szolgáltató a 4iG (DIGI) szintén optikával. Mi se gondoltuk hogy egy 4000 lakos faluba be fognak vezetni ilyen hálózatot, ráadásul kettőt is. Régebben itt Galgamenti Kábeltelevízió szolgáltatott ED3.0 koaxon és az Invitel ADSL-en. Az előbbit felvásárolta a Telekom így kiépítette a koax alá az optikát. Az Invitelt pedig a DIGI, így lett egy másik szolgáltató is aki szintén optikai hálózaton szolgáltat.
-
-
Speciel én sem panelban lakom, és ennél sokkal komolyabb cuccaim vannak... nálad ez ilyen frusztrációs kényszer lehet, hogy demonstráld: te vagy az élet császára... csak már ott bukik a dolog, hogy egy elmaradott faluban vered magad...
A pontyokat meg a Tiszában nem zavarja ahogyan a 80-as évekbeli susogós szerkódban magányosan a négy fal között 50-en túl rázod...😁 -
-
KROK640
nagyúr
"Ezt melyik kommunista oldalról másoltad ki???" - semelyikről. Eléggé nyilvánvaló, hogy
gazdasági válsáööö MAGYARORSZÁG ELŐRE MEGY ÉS NEM HÁTRA!! (igazad volt Goodspeed)ööö miért küldted el a képed a telecomnak vagy akár ide a topicba, ha valójában nem érdekel, hogy ki mit gondol róla?
"nyelve" igen, lemaradt egy N betű véletlenül. Köszönöm a hasznos kijavítást, nélküled nem biztos, hogy rájövök. Tu es un vrai trésor
"Hát féltem, hogy megérted mert akkor nem lett volna igazam!
"
Próbállak követni mester, de néhol túl magas ez nekemÚgy tűnik ma sincs szeretés, bár a délutáni csúcshoz képest egész jó. Még a végén előléptetik a hálózatot EDH3.0.2 -re
-
KROK640
nagyúr
Vám mentes helyen is van szalag
De mint mondtam annyira nem érdekel, igazából csak azt próbáltam Goodspeednek levezetni, hogy nem közmunkás vagy. (vám mentes és pszichikai nyomás? cigit és olcsó vodkát csempészel?
)
"Így ezredik hsz-edre rájöttél végre?
" - én ezt már régen tudom. Olvass vissza, már mikor szurkoltam neked. Az opersze más dolog, hogy akkor még nem tudtam, hogy azért nincs, mert igény sincs rá
Amúgy a képedet már elküldted a telecomnak? Lehet őket is érdekelné"Háát öreg nálad meg az emberek megismeréséről lenne kb egy jó könyvtárnyi amit ha életfogytig ültetnének le sem jutnál a végére!" - három nyelve beszélek társalgási szinten, de ez sokadik elolvasásra sem volt értelmes. Nagyjából az jött le, hogy szerinted nagyon nem ismerem az embereket.
Ez egyébként így van, én egy kő alatt élek, és sosem mozdulnék ki a falumból ... oh, várj.
Tiszadob meg talán lehet, hogy mégsincs kész
, csak úgy tűnik. De ha igen, akkor egyetértünk jaja
-
NvidiaRTX
őstag
Akkor ez a kép mindent megmagyaráz és meg is van az oka miért nincs ott opti net.
Hát mert túl közel van a Tiszához azéééééééért.
Viccet félretéve valszeg télen a jeges víz hideg széllel nem jó kombináció és így járnának a vezetékek ami nettó veszteség lenne a szolgáltatónak.
De miért is baj ez a jegesedés?
Há mer megfagy benne a fény. XDDDDDDDDDDDD
Na jó megyek aludni. -
KROK640
nagyúr
Hm, alátámasztottad az elméletemet, hogy valami gyárban/raktárban dolgozol.
"olyan helyen ahol te már lehet feladtad volna pszihésen" tehát jó eséllyel szalag mellett.Bár engem aztán nem érdekel, hogy mit dolgozol, te dolgod
Milyen kár, hogy Tiszapalkonyán nincs optikai internet, nagy segítség lenne pedig ez az ottani családoknak
-
-
Mindjárt kiderül, hogy akadémikus ön Nagyuram!
Ha előbb mondja, felállunk!#7031makoss: tudod azért kérdeztem, mert bár nem várható reálisan, hogy látunk rólad képet, de megérte megpróbálni, elvégre a lottón ötösre is 1 a 43 millióhoz az esély... hátha bejön, és akkor kiderülhetne, hogy a Down-szindrómás arcszerkezetről alkotott vízióm beteljesül e esetedben vagy sem
-
Ha láthatatlanban írsz ki milyen lehet, képzelem TE milyen lehetel, de jót nem tudnák mondani a viselkedésed elnézve
Helyesen így néz ki:
Ha láthatatlanban írod ki milyen lehet, képzelem TE milyen lehetsz, de jót nem tudnék mondani a viselkedésed elnézveA butaságot, és a műveletlenséget, titkolni hosszú távon nem lehet!
Akik így írnak és beszélnek, hogy: aztat; eztet; őtet; valamint nem tudják, helyesen használni a -ba, -be, -ban, -ben toldalékokat, illetve tudnák, "ez miatt", "ez végett"
Azok minimum műveletlenek. Nem feltétlen buták, de nem kapták meg az alapképzést vagy azt nem sikerült elsajátítaniuk.
Viszont esetedben megfigyelhető a logikus gondolkodás hiánya is...
Az már biztos, hogy nem te vagy az ész az ottani kompániában! -
-
-
KROK640
nagyúr
Kezdem azt érezni, hogy félsz a polgármestertől, vagy sokkal kényelmesebb neked itt sírni, időnként a szolgáltatót spamelni, mint bármit is csinálni. Elmondtam nekünk anno hogy lett ADSL, sokan sokmindent javasoltak itt. És tényleg, még amikor a jó hírek jönnek is keseregsz.
Egyébként meg nehezen hiszem, hogy nem jön le a másik film miközben megnézed az egyiket. Ráadásul mint írtad rengeteget dolgozol, tehát olyan nagyon nem is lehet időd filmezni."a polgármesterrel ha ennyire szerelmes vagy bele!" - ez nagyon gyerekes volt, pedig egy 10-essel idősebb lehetsz mint mi Godspeedel. Egyébként ha visszaolvastál, akkor láttad, hogy igen, ott tartunk, hogy lassan helyetted beszélünk a polgármesterrel, bár megjegyzem totál autentikus lesz ez, mikor kiderül, hogy 75km-ről érkeztünk
#6994 Pittu1986 vicces volt
#7001 Ic3man : +1
-
"De itt nem kicsit értelmezed félre a dolgokat, mert itt messze nem ÉN rólam van szó, hanem arról amit már vagy ezerszer leírtam, hogy fejleszteni kellene már a településünkön, nem húzni az időt, pöcsölni, mert ennyi idő alatt egy városrészt fel lehetne építeni, nemhogy kábelt kihúzni, de minnél tovább szarakodnak, annál jobban lesz igazam, hogy ezt a projektet lassítják, hátráltatják, diszkriminálják!!!"
Sokkal komolyabb városokban sem mindenhol van optika. Tiszapalkonya sosem volt város, és sosem lesz város, legalábbis az életedben biztosan nem! Nem vagy képes megérteni, hogy kis falvak esetében kb akkor van optikára lehetőség - de van olyan, hogy csak áthúzzák a falun rákötési opció nélkül - ha útba esik, vagy erre nyernek EU-s pénzt.EU-s pénzt már nem, nagyon kapnak. Nekem az is nagyon tetszik, hogy neked az optikán alul úgy nincs élet, hogy 50-es neten lógsz, de az ED 3.0 az szar szerinted... majd kijelented ha drága lesz az optika, akkor nem kötöd be!
-
KROK640
nagyúr
Ha így állsz hozzá, akkor tényleg nem fog... de nem te mondtad, hogy egy év alatt többet tett mint az előző egész ideje alatt? Az is lehet, hogy csak nem tudja, hogy erre igény lenne. Lehet, hogy nem is lenne nagy dolog az erőmű lakó telepről behúzni.
#6990 makoss : be tudod tenni háttérképnek.
-
KROK640
nagyúr
Ha mégis így történne, akkor se aggódj, akkor lesz majd másik, gyorsabb net később
A lényeg, hogy nem percdíjas neten lógsz.
Ha már itt tartunk : Debrecenben tudok olyan részeket ahol mai napig nincs még ADSL sem!! Na ehhez képest Tiszapalkonya máris űrtechnika.
Debrecen belvárosában a Digi székháza mellett tudok olyan épületet ahol a műemlékvédelem miatt csak ADSL van, és kb beláthatatlan ideig az is marad.
Azért én a helyedben beszélnék Bercivel, vesztenivalód nincs, az is lehet, nem is tudja mennyire szenvedsz gigabit nélkül. Talán nem is gondolja végig, vagy ha igen, azt hiszi emailezni jó az is ... vagy hogy szereted nézni a letöltő csíkot. -
KROK640
nagyúr
Cipruson az OSEA régi buszain ugyanúgy kiabálni kellett még 2015-ben is. Mindeközben a középső ajtótól hátrafelé a buszon is rá lehetett gyújtani. (itthon már 2012 jan 1-től a buszmegállóban sem).
Mindezt egy olyan EU tagországban, ahol euro-val fizetnek, és két NATO tagállam harcol egymással a területén. (és 2015-ben 1Mbites net volt havi 60 euroért!)Szóval el kell fogadni, hogy vannak furcsaságok.
-
KROK640
nagyúr
Azt azért tegyük hozzá, hogy Romániában a Ceaușescu (ha már leírjuk akkor rendesen tegyük) idejében is rendkívül fejlett volt a telefonvonal és a telekommunikáció, messze megelőzve az akkori Magyarországot.
Nem mellesleg a Digi alapjában véve Román cég, és amikor bejött akkor kb 10 évvel járt az itteni szolgáltatók (leginkább a Matáv) előtt.Ennek tekintetében, az utolsó mondatodat kicsit erős túlzásnak érzem.
-
Rick4
félisten
Ha 240 órát dolgozol, Akkor nyilván nem orvos vagy mérnök lehetsz, és minden bizonnyal nem tudsz tárgyalni az emberekkel, pl egy polgármesterrel, viszont akkor neked mindezt hiába is írom, sosem fogod tudni magad megértetni olyanokkal, akik egy ilyen sztoriban pozícióban vannak. Nem a személyednek szóló sértés, amikor az ember megpróbál segíteni, ahhoz, hogy a legjobbat tudja adni, valamennyire ismernie kell a másik jelemét, nálad ennyit tudtam 10-20 hozzászólás után megállapítani! Egyrészt feltételezés, másrészt vélemény, és még egyszer elnézést, ismétlen, nem támadás és személyekedés!
Én ennyivel próbáltam segíteni, te megint inkább kifogást keresel, holott egy meghallgatás kérése a polgármesternek címzett mail képében kb ugyanannyi idő alatt lett volna meg.Részemről lezártam a dolgot!
-
KROK640
nagyúr
1. Ahogy sokan mások sem. Anno mi is suli (és munka) mellett álltunk össze a haverokkal. Sikerült összeegyeztetni, pedig hét ember időbeosztását kellett összehozni. Mégis eltudtunk menni a polgármesterhez is.
2. Neked nem gyorsabb internet, hanem több szabadidő kellene. Ez pokoli sok meló. (ennyit csak külföldön szoktam dolgozni, de ott meg is éri, meg tudom, hogy pár hónap múlva hazajövök és hosszú hónapokra rendben vagyok)
3. Minket nem zavart, hogy mi köti le. MI voltunk a választói (kb első választói korban voltunk), és ha akarja a szavazatunkat akkor ráér. Fogadott is minket.
4. Tényleg nem rosszból, de én a helyedben inkább a több szabadidőn gondolkodnék elsősorban nem a gyorsabb neten. A másik az, hogy amíg megnézed az egyik filmet tud töltődni a másik. Van egy nagyon jó (játékra bőven alkalmas) géped, akár játék közben is tudnál letölteni, és hidd el, úgy hamar elmegy az idő.
4b. Ha ilyen sok fejlesztés megy Berci alatt, akkor elvileg pont ő lenne az "embered". Hányszor beszéltél már vele? (kitalálom : egyszer sem) -
Rick4
félisten
Én értem, hogy te mindebből ennyit látsz, de mint írtam, simán lehet más, ennél komolyabb ok! Hogy ezt akérdést te miért itt feszegeted, és miért nem helyben jársz utána, gyűjtesz aláítást, írsz facebook posztokat keresed meg a megválasztott országgyűlési képviselőt, polgármáester, azt viszont végképp nem értem!
-
KROK640
nagyúr
Szerintem az 1+3-as kombináció lesz, és némi visszaeséssel de élhet tovább. Sávszélt aligha fog emelni, egyrészt megvan ennek is a technolgiai határa, és esetleg sok befeketetzés is szükséges, másrészt aki a T betörése után marad, annak jó az ami van, minek pénzt önteni bele? Gigabitről senki nem fog visszamenni mert mondjuk 50 helyett 70Mbit van. "persze ez olyan beruházás lenne mint Rózanéninek áttérni kapáról RÁBA-Steiger 250-re." - így ahogy mondod
Örülj neki, hogy egyből jönnek. Legalább ez jól működik. Nekem a Vodánál napokat kell várni
-
KROK640
nagyúr
Ez nem csak felétek divat, sőt nálunk új szintre fejlesztették ezt :
Ezt amit leírok errefelé csinálja kőműves, vízvezetékszerelő, asztalos, gázos, stb.
Kihívod, mert valamit megakarsz csináltatni. Azt mondja ok, jön "megnézi". Már azóta megtanultam ez jót nem jelent... Mond egy időpontot, késik minimum fél órát. Ekkor jön a "megnézi" fázis, ami az elvégzendő munka előtt/munkaterületen hümmögve sétál és nézelődik egy 10-60 percet. Ezután időpontot egyeztet veled, hogy mikor jön elvégezni a munkát. A pofátlanabbjai ezután tartják a markukat 2-5 ezer ft "megnézésre" meg ha anyagár is van akkor ezenfelül arra meg minimum előlegre. A kevésbé pofátlanabbja főleg ha nincs anyagár, csak csendben elkullog. Mindkettő mond egyébként egy árat ilyenkor, amiről biztos lehetsz benne, hogy NEM fogja betakarni a munkát, hanem a végeredmény több lesz, ez csak egy irányár, mindegy mit mond.
Ezután a megbeszélt időpontban természetesen nem jelenik meg, és szólni sem szól, ha rászólsz, akkor meg nem veszi fel a telefont / nem jön, mert terhes a kanári. Majd több órás, néha 1-2 napos késéssel megjön, és nekilát a munkának úgy, hogy az lehetőleg minél több időt töltsön ki. Ha pedig megvan, akkor tartja markát, és a korábban általa megbecsült összegnél jóval többet kér. Ha pedig van határidő is, akkor azt semmi szín alatt sem fogja tartani... de ez még egymásra épülő munkáknál sem baj, mert a következő mester is ezt fogja csinálni. -
KROK640
nagyúr
Hm, ezt így végig gondolva nem sok logika van benne. Nézzük sorjában :
1. Ha a rádiósnetes szolgáltatónak olyan sok pénze lenne, hogy egy olyan nagyvállalatot mint a T-online hathatósan le tud fizetni, akkor valószínűleg bőven lenne pénze optikára is fejleszteni. Miért ne azt lépné meg inkább? Miért a konkurencia zsebét tömné?2. Amikor megjön majd az optika, akkor az emberek egy része marad a korábbi szolgáltatójánál, mert az emberek leszarják, mindegy nekik csak legyen net, nem fog bajlódni a szolgáltató váltással. Különösen az idősebbek vagy azok akik most is elvannak a kicsi vagy közepes csomaggal.
3. Előbb-utóbb úgyis eljön az optika, a jelenlegi szolgáltató ezt nem tudja érdemben késleltetni. Valószínűleg azért nem fejlesztenek mert nincs pénz/akarat. Az előbbi esetben a konkurencia lefizetésére sem lenne, az utóbbi esetben meg nyilvánvalóan szarnak az egészre, és azért nem is fizetnének a konkurenciának.
Mikor szlovákiában dolgoztam a rádiósnetes szolgáltatónak, tudtuk, egy idő után, hogy jönni fog a kábeles net. Mit tettünk? Mikor a "kapuba" ért, akkor volt egy kis árcsökkentés, alámenve a kábelesnek pár koronával, és az emberek nagy részének ez is elég volt. Aki meg távozott, az amúgyis lépett volna. Valószínűleg a te szolgáltatód is ezt fogja csinálni, ha "életben" akar maradniHa már mindenképp megvesztegetés, akkor olyat tudok elképzelni, hogy a polgármester/jegyző/építésekért felelős ember, van megkenve, vélhetően egy nem túl nagy összeggel, viszont havi rendszerességgel (amíg kapja a pénzt, nincs engedély -- előre egyben lefizetni kockázatos lenne, mi van ha távozik?). Ráadásul erre simán lehet pénze a szolgáltatónak.
Itt még azt kellene tudni, hogy a körben optikázott falvakban is szolgáltatott-e ez a rádiósnetes szolgáltató? Mert ha igen, akkor nagyon valószínű, hogy most sincs lefizetve senki, hiszen akkor ezt már korábban megcsinálták volna, és több környező faluban sem lenne optika.
Esetleg valaki meggyőződésből nem engedi oda, de melyik polgármester lenne olyan hülye, hogy egyéb hozzáfűződő érdek nélkül elkaszálná a fejlesztéseket? ki akar arról híres lenni, hogy az ő falujában a leglassabb a net, és amíg ő van ez nem is fog változni? Első körben mindenképp a helyi önkormányzatban keresném a bűnöst a helyedben.
De azt is jó lenne tudni, hogy nincs-e esetleg valami műszaki vagy elméleti akadálya a dolognak? pl nemzetipark, műemlék védelem, ilyesmi. -
KROK640
nagyúr
A te és az én helyzetem merőben eltérő. A te esetedben az van, hogy várod a fejlesztést, és ha meglesz örülsz. Az én helyzetemben viszont a rendszer rég átadva, és amennyiben nem egy hiba, hanem körbe az összes szomszédnál elérhető az optika csak nálam nem (amilyen szerencsém van sokszor az életben nem lenne meglepő) úgy kénytelen leszek maradni ezen mégpedig kb beláthatatlanul hosszú ideig. (A Digi ide nem jön, még csak szó sincs róla, a Voda meg hülye lesz fejleszteni, mikor a T már rég megcsinálta). A szomszéddal osztott netet meg nem akarok.
-
trec12
addikt
Hát ha a Digi is megindul a fejlesztéssel mégis akkor tuti.😁
(De amúgy elkezdtek bizonyos engedélyezési folyamatot csak hónapok óta szüneteltetésben van.)
-
KROK640
nagyúr
Mondjuk úgy, hogy nem ismeretlen.
Bercivel való beszélgetést amint lehet megejteném.
Igen, ez a baj azzal ha dolgozik az ember, pláne 12 órában, hogy sosincs semmire se ideje ... Na de befejezem, mert Diák vagy Frici lámpának fog nézni és rögtön jön leoltani, hogy miért nem az internetről van szó.A T-online weboldala szerint nálam elérhető a 2 Gigabit egészen pontosan 2000/1000-es net.
-
KROK640
nagyúr
Igen, ez a seedben tartás user barátabb dolog, de én mégis sokkal jobban szerettem az arányos rendszert. Felküldtem jól az arányomat (10+, de van olyan oldal ahol most is 180-as arányom van
) aztán nem kellett foglalkozni vele
csak seedelni veszel külön egy laptopot?
Sokkal olcsóbban megvagy egy régi asztali gép + wifi stick kombóval. -
KROK640
nagyúr
Nelson Mandeláról elneveztek egy toronyházat Londonban. Igaz, hogy Peckhamben van, de nem kis dolog. Szóval ha a nyomdokaiba lépnél, hát hajrá
Na azt simán eltudom hinni, hogy az előző polgármester benne volt a borítékozásban, Attilából kinézem, sokmindent elkövethetett a 12 év alatt. talán Berci engedékenyebb lesz, beszéltél már vele?#6837 Ic3man : Mikor saját pénzből fejlesztettek, akkor az internet jóformán csak a nagyvárosi lakótelepek kiváltsága volt.
Elég ha arra gondolok, hogy 2001-2002 tájékán Debrecenben az összes lakótelepen volt (akár) 768-as kábelnet meg 512-es ADSL. Nekem 2004 december végéig kellett várnom az ADSL-re, de sokaknak 2007-2009 között jutott csak el. -
KROK640
nagyúr
Hát most olyan sebességgel szörföltem mint anno az ISDNnél ha egy vonal volt bekötve. Visítva még lehetett fórumozni (bár a képek többnyire nem töltöttek be), de amúgy semmire nem volt jó, elsősorban azért, mert még ez a sebesség is instabil volt! Állandóan disconnect, reconnect.
Torrenten maximum 5K-val tudtam tölteni, de csak akkor ha semmi mást nem csináltam, még nyitva sem volt a böngésző. Egy 9 GB-os filera 3 év 42 hetet írt mint hátralévő idő, na akkor elgondolkodtam, hogy visszaváltok 3gp-re... szép is lett volna FHD monitoron
Szerencsére már megcsinálták (hamarabb mint jövőhét második fele).Ami a te helyzeted illeti : Az északnetnek miért érné meg lefizetni mondjuk a T-online-t? Valószínűleg többe kerülne nekik, hogy megállítsák a T-t mint amennyiért fullosan 2 Gigabites netre beoptikáznák az egész faludat. Mégis milyen vastagnak kellene lennie a borítéknak, hogy a T azt mond ja, hogy egy falunyi potenciális ügyfélről lemond?
Szerintem ha a boríték bárhonnan bárhová csúszott, akkor a polgármester és az engedélyeztetések lehetnek a hunyók. De mint írtad már az engedélyek is megvannak, szóval innentől már nincs más dolgod mint várni
(és heti 3 levelet küldeni a T-nek, plusz heti egyszer berakni ide ezt a képet
)
-
-
-
KROK640
nagyúr
Sírsz, hogy lassú a net, pedig szerintem az egész fórumon jelenleg nekem van a leglassabb netem :
DOWNLOAD Mbps
0.06
UPLOAD Mbps
0.01
Ping ms 783 — —
Connections
Multi
GHT-NET
Oradea
Change Server
Vodafone(bocs, de képet ezzel a sebességgel nem tudok megosztani. De messengerem facebook, játék, semmi ilyen nem megy, a torrent 5KB/5KB maximális sebességre képes)
Már két napja ilyen, és jövőhét második felére ígérik a javítást. (ez oylan Ciprusi hozzáállás, és nem először van, hogy 4-5napra nét nélkül vagy így hagynak). A hozzálláson meg ezen az egészen megérett a szolgáltató váltás két éve érlelődő gondolata, úgyhogy kikéne derítenem, hogy tényleg van-e 2 Gigabites optika elérhetőség nálam, mert a netes keresők szerint csak 50Mbit van, de azok nem feltétlenül frissek.
Aktívan emlékezetet sebességben arra, amikor ISDNel egy vonallal léptem fel, még 2004-ben
Inkább olyan fiatal lennék mint akkor!
Szóval szerintem most örülj a 10-20Mbitednek ami van, én még azt is irigylem.
-
KROK640
nagyúr
Nem bonyolult ez. Ha a szolgáltatón átmegy, jön a router, sinma forward, majd a gép és a kliens. 2 perc az egész, ha nem értesz hozzá, legyen 5 perc.
Viszont a szolgáltató megtorpedózhatja az egészet, én is így jártam anno.Rádiós szolgáltató aligha teszi lehetővé a portforwardingot.
-
Nem tudom ide írtam e
De nálam most úgy néz ki, hogy a Telekom optika mégsem kerül bekötésre (de meghosszabbítottam a Telekomot 2 évvel, 52K-s készülékkedvezmény, és a tény, hogy nekem a Magenta 1-nek csak a felét kell fizetni, illetve Telekom TV), mivel a DIGI és a Vodafone bekötötte annak ellenére, hogy nincs KK, a T meg nem akarja
Így marad a a DIGI optika + Magenta 1
-
KROK640
nagyúr
A legtöbb router alapból tud port forwardingot. Az más dolog, hogy lehet, hogy nálad a szolgáltatónál is van gixer, és így nem tudod kinyitni a portot.
Nekem is volt olyan rendszerem, amikor ne mtudtam sehogy sem aktív lenni, csak passzív (és akkoriban még ez igazán számított, 2005-öt írtunk --- Egyrészt letöltésnél akár 3-4× különbséget is jelentett, arány javításban meg még ennél is nagyon sokkal többet).Hm, esetleg nem ártana utánanézned ennek a torrentezés dolognak alaposabban, ha már műveled. Úgy sajnos (pláne távolról) nem nagyon tudunk segíteni, hogy azt sem tudod miről van szó
-
-
Pittu1986
tag
Sátoraljaújhely Belváros rész januárba megkapta az engedélyt néha látni egy Sárospataki cég autóját a városba (Fiber Optic Electric Kft.) ja optikán van a két mobil torony a Telekomnak. A környékünkön lévő 10 km-en belül lévő falucskákba fejlesztik az optikát. Pedig lennének a Telekomnak újelőfizetői is. A PR-Telecomot hagynák ott csak érdekes módon vannak bérházak ahova nem tudnak kötni mert kikellett a Telekomnak a réz kábelét likvidálnia kellett. Mi is ott hagytuk a PR-t tavaly pedig a 250 Mbit-es net csak mit érek ha havi szinten kétszer vágnak gerinc kábelt. Most meg mikor kérdezik van nálatok TV adás és mondom, hogy van csodálkoznak és mondom Magyar Telekom
.
-
frici69
tag
Az MVMNET-es építési engedély a mi falunkra 2021-ben lett meg ( [link] ) Ebből azóta sem valósult meg semmi! Mint írtam most augusztusban a Digi épített ki hálozatot és arra várunk, hogy már használatba vehessük!
Tudom nehéz kivárni! Én is nagyon várom már, mert egy kedvtelésem miatt is jó volna a nagyobb sávszél! -
-
Mi meg berettyóújfaluiak javarészt. 1952 és 2019 között a belvárosban, Újfalu "Rózsadombján" laktunk. De jöttek olyan dolgok, mint börtönkórház, a várost elkerülő északi és déli utak, és főleg az utóbbi kettőnek volt köszönhető, hogy kihalt a település. A 90'-es években egy pezsgő kisváros volt. Mondjuk munkahelyek terén már akkor bezuhant amikor bezártak a gyárak, de mégis volt élet. Most már olyan, hogy a hét bármelyik napján lefogathatnál egy alacsony költségvetésű zombis horrort.
2019-ben aztán megszületett a döntés, hogy elköltözünk. Ameddig ott laktam, csak ezek nem voltak:
1. DIGI optika
2. Telekom optika
3. meg villamosított vasútvonalMiután eljöttem, a város ugyanúgy halott volt, de a fentebbi háromból mind megvalósult
Persze vásárlóerő az nem nagyon van...
Így aztán megérkeztem a Fürdőnegyedben, hogy itt aztán digitális Kánaán lesz... aztán kiderült, hogy Berettyóújfalu ezen a téren, jobban teljesít!Egy bizonyos fokig a lokálpatriotizmus dicsérendő. Mehettem volna Pécsre is... de végül túlságosan messzinek találtam. Van, hogy hónapokig nem megyek Újfaluba, a Pandémia idején 8-9 hónap is volt egyhuzamban, de a megyét nem hagytam el, más évfolyamtársaim meg még az országra is rácsapták az ajtót. Egyszerűen mások vagyunk. Alattam lakik egy meglehetősen szép csaj. Pizzafutár volt itt Szoboszlón. A Pizzéria bezárt. Várt egy ideig, aztán az érettségijével , meg a B kategóriás jogsijával, és némi német tudás magába szívásával, elment Ausztriába. Mert hiába pofázza a közmédia, hogy munkaerőhiány van, szépsége ellenére, érettségivel + B kategóriás jogsival a munkaügyitől felfordulhatott volna.. és még az sem mentette meg ,hogy azért volt pár év munkatapasztalata.
-
frici69
tag
Oké, de, akkor ilyen alapon minden ami az internet fejlesztés vonzata jöhetne ide
Szerintem inkább maradjunk a szorosan a témánál úgy, mint ahogy a 6770-es hozzászólásodban tetted!
Egyébként nálunk is már egy jó hónapja felkerültek a dobozok az oszlopokra! Azóta eltüntek a Digisek a faluból. Gondolom engedélyeztetésre vár a project! -
-
Ic3man
tag
Na hát ennyi, át kell rakni másik portra mint a default, szépen tűzfalban be kell állítani, meg a routerbe a port forwardingot aztán kalap kabát. Nekem pl 51413-on van, de végtelen lehetőség van kb.
Meg nem árt egy rendes torrent klient, nem az utorrent NEM rendes kliens. Googleban ahol azt írja, hogy "word best" vagy "world most popular" azokat szépen el is lehet kerülni.
Transmission évek óta szolgál és köszöni szépen hibátlan. -
KROK640
nagyúr
"Úgy kb 2-3 házzal ezelőtt" - igen, épp mondani akartam, hogy a házatokat a '80-as évek végére vagy '90-es évek elején épültnek tippelném.
Mindenesetre WOW! (nagyapád pedig még az enyémnél is hamarabb született)
Nekem ez így fura, én már MO-n kívül öt különböző országban éltem hosszabb-rövidebb ideig, és itt is három településen. -
Pittu1986
tag
Szia makoss!
Tegnap este melóból hazaérve eszembe jutott valami.
"A tárgyi ügyben a Hatóság, mint I. fokú építési hatóság 2023. szeptember 01. napján döntést hozott, amely döntéssel szemben a közléstől számított 15 napon belül a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnökéhez címzett, de a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatalához (1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.) benyújtott halasztó hatályú fellebbezéssel lehet élni 40 000 Ft, azaz negyvenezer forint másodfokú eljárási díjnak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Magyar Államkincstárnál vezetett 10032000-00300939-00000017 számú számlájára történő befizetése, továbbá a másodfokú szakhatósági állásfoglalás illetékének vagy igazgatási szolgáltatási díjának lerovása mellett. A fellebbezéshez az eljárási díj megfizetésére vonatkozó igazolást csatolni kell. A fellebbezést a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság Elnöke, mint másodfokú hatóság bírálja el."
Nektek 15 nap, nekünk 30 nap. Addig nem léphet a Telekom sem 15 napot megkell várni. Mától már bármikor építhetnek.
-
-
KROK640
nagyúr
A Covid lesz az komám. De annak bevezetési tapasztalati alapján esetleg nekiláthatnál az optikának is
Arra még nem gondoltál, hogy átmész másik munkahelyre, netbekötőnek, és bekötöd magadnak?
Az új hardverekhez meg gratulaEgyre kevésbé értem a dolgokat : a címkeresők mind azt hozza ki, hogy T-ből itt nincs gigabites, az üzletkötőjük azt mondja, hogy a falu teljes területén van.
-
Rick4
félisten
A bekötés maga is másfél éve volt, szóval vissza kellene keresni, de szerintem irreveláns lesz, itt mi történt, ugyanis bonyolultabb a dolog, először 2020-ban végigpakolták az oszlopokat, majd az a cég csődbe ment, fényképeket visszanézve 2021 szeptemberben már fent volt a kábel meg a doboz konzolja, de dobozok még nem voltak, utána jött a telekom, ott viszont ahhoz képest elég gyorsan megvolt, mer valamikor februárben kerülhettek fel a dobozok, és akkor a jóember áprilisra saccolt, amiből április eleje is lett.
-
-
KROK640
nagyúr
Nekünk földben vezették, és nem is bánom, egyrészt ellenállóbb lehet a viharokkal meg ilyenekkel szemben, másrészt optikailag sincsenek útban. A legfontosabb azonban, hogy az oszlopoknak a terhelhetősége nem végtelen. Ha pedig emiatt új oszlopkat is kell letenni, akkor már drágább is lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest