- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diák66
őstag
Zirci járás
Projekt tartalmának bemutatásaA kedvezményezett neve:
Invitel Távközlési Zrt.A projekt címe:
Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése az Invitel Zrt-nél a Zirci járásbanA szerződött támogatás összege:
359 759 697 FtTámogatási intenzitás:
75%A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt alapvető célja (az Európai Unió Digitális Menetrendjén alapuló Digitális Nemzeti Fejlesztési Programmal összhangban) a korszerű szélessávú (ún. NGA) internethálózattal el nem ért címek lefedése annak érdekében, hogy a helyi hálózat, illetve annak kapacitása a Zirci járás adott településein is alkalmas legyen a növekvő használati igények és nagy sávszélesség iránti elvárások kielégítésére, ezáltal lehetővé tegye a digitális szolgáltatások terjedését a lakosság, a vállalkozások és a közintézmények körében.
Az Invitel által FTTH/VDSL technológiával megépítendő hálózat hosszú távon a legkorszerűbb technológiai megoldást nyújtja a Zirci járásban élők, az ott működő kisvállalatok és a közintézmények számára. Az uniós forrásból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően a járás minden településén elérhetővé válik a legalább 30 Mbit/s sávszélességű internet, a minőségi IPTV szolgáltatás és a költséghatékony vezetékes telefonálás lehetősége az erre alkalmas újgenerációs szélessávú infrastruktúra megteremtésével.
A fejlesztendő települések optikai NGA építéssel érintett területein (FTTH/FTTB) minden közintézmény részére szintén legalább 30 Mbit/s sebességű összeköttetést és egy-egy optikai szálpárat biztosítunk.
A fejlesztésben résztvevő települések technológiák szerint:
Település Technológia
Bakonybél FTTH
Bakonynána FTTH
Bakonyoszlop FTTH
Bakonyszentkirály FTTH
Borzavár FTTH
Csesznek FTTH
Dudar FTTH
Lókút FTTH
Olaszfalu FTTH
Pénzesgyőr FTTH
Porva FTTH
Szápár FTTH
Zirc FTTHA projekt tervezett befejezési dátuma:
2018. decemberA projekt azonosító száma:
GINOP-3.4.1-15-2017-00263Eltelt 2,5 év, azóta, hogy az Invitel a Zirci járásban elnyerte a pályázatot. Továbbra is 5 megabites ADSL a csúcs réz vezetéken. Invitel honlapja szerint az újabb időpont 2020.november a megvalósításra. Ki mit tud erről? Hol valósult már meg az optika a járásban? Köszönöm
-
Gyula84
veterán
-
Gyula84
veterán
-
FistXL
senior tag
-
FistXL
senior tag
Nem lehetett gyakori látvány egy út szélén ülő programozó ebédszünet közben

-
Lauda
titán
-
user12
őstag
-
Lauda
titán
-
Lauda
titán
Elrajtolt a Vodafone TV és a Vodafone vezetékes szolgáltatása
" szélesebb közönség számára is elérhetővé váltak a Vodafone Magyarország új vezetékes szolgáltatásai, melyek a UPC örökségtől (egyelőre) teljesen függetlenül a Telekom infrastruktúráját használják. Az igazi újdonságot a vadonatúj platformként megjelenő Vodafone TV jelenti a kínálatban."
"Az új csomagok egy új üzleti modell bevezetésével váltak elérhetővé, melynek alapja a hírközlésszabályozó szerv, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság úgynevezett L3 nagykereskedelmi szolgáltatások elérhetőségét szabályozó piachatározata. Ez kötelezően előírja a jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltatóknak, hogy vezetékes hálózataikon szabályozott feltételek mellett bitfolyam-hozzáférést nyújtsanak partnereiknek. A Vodafone és a Telekom között megkötött nagykereskedelmi megállapodásnak köszönhetően a brit tulajdonban lévő operátor a Telekom, mint inkumbens szolgáltató szabályozott szolgáltatási területein használhatja a Telekom DOCSIS és FTTH alapú infrastruktúráját, amiért cserébe természetesen fizet a cégnek."Szóval akinél a Telekom kiépítette az optikát vagy Telekom koaxos területen él, az választhatja a Vodafone vezetékes szolgáltatásait, plusz a volt UPC ügyfelek, de nekik az új TV platform még nem elérhető.
Szóval akinél a Telekom kiépítette az optikát vagy Telekom koaxos területen él, az választhatja a Vodafone vezetékes szolgáltatásait, plusz a volt UPC ügyfelek, de nekik az új TV platform még nem elérhető.
Itt a telekom optika az oszlopon, az irányítószámon mégsem elérhető szolgáltatás.
-
Wasp91
aktív tag
Opticon / Vidékháló.
Fejlesztik azért a szolgáltatásaikat. Ha nem is az optikát húzzák épp, de most olvasom, hogy szerverszolgáltató céggel állapodtak meg közvetlen kapcsolatról. Ez azt jelenti, hogy a végfelhasználók gyorsabban fogják elérni ezekben a szerverparkokban üzemeltetett szolgáltatásokat ( például weboldalak)
Húztak ezek egyáltalán optikát valahol?
-
kiskeni
aktív tag
És gondolom épp ezért fog távol állni a válaszidő az ígértektől, mivel az 5G magas frekvencián képes csak alacsony válaszidőt és nagy sebességet biztosítani. Így viszont nem látom értelmét a szabvány bevezetésének. Ha spórolnak, azaz nem lesznek magas frekvenciák, akkor 4G reloaded, ha meg beleteszik a pénzt és sűrűn kipakolják a sugárzókat, akkor egyrészt ez városban lesz csak használható, másrészt meg baromira erőforrás-pazarló fejlesztés lesz. Mármint gondolom nem fogják hirtelen a világ végi pusztákat is tele tolni 5G sugárzókkal, csak hogy legyen mindenhol lefedettség
-
Gyula84
veterán
-
FistXL
senior tag
-
taki01
őstag
-
Klepi44
csendes tag
-
Pokesz007
senior tag
Pontosabban igen
Karácsonykor vettünk új telót,szóval mindent buktam
Max maradt az eredeti ár. + várakozás az optikára. -
djzotya1983
tag
-
Túzok22
senior tag
-
djzotya1983
tag
-
djzotya1983
tag
-
djzotya1983
tag
Szia!
Vannak kapcsolataim, de úgy vélem, hogy tőlük is csak olyan információhoz tudok jutni, ami már eleve észlelhető az adott településen, például, hogy melyik településen épült új OLT helyszín, hol húzzák a vezetékeket, rakják a kötődobozokat stb, ez pedig szabad szemmel is látható, így felesleges lenne bárkit is "pingelni" emiatt.
Ebben és ebben a hozzászólásomban leírtam, hogy mit érdemes figyelni és képekkel is szemléltettem.
A kiépített települések listája is publikálva van a Telekom weboldalán.
Sajnos több hónapra előre én sem tudok információval szolgálni esetleges építkezések megkezdéséről, ilyenről még ha tudomásom lenne sem oszthatnék meg információt publikus helyen.
Ha nem a Telekom kapta az EU-s pályázati pénzt a járásban, akkor sajnos még egy picit várnod kell a Telekomos fejlesztéseket illetően, elsősorban a SZIP lesz megvalósítva, de ne aggódj a réz korszakból már biztos kevesebb van hátra, mint amennyit már lehúztunk belőle
A nosztalgiázni vágyóknak pedig érdemes beleolvasni ebbe a topicba. Még abból a korból, mikor még a 12900 forintos ADSL-ért könyörögtünk

Nos itt valamit építettek ez biztos, a régi vdsl 2 alól kicsúszik lassan a talaj, de hogy 2 hétig mit csináltak, azt nem tudom de lezavartak közel 80 tervezett áramszünetet karöltve a telekommal. Viszont igaz nem is jártam nagyon kinn de egy méter optikát nem láttam. Azt tudom hogy az OLT egység meg a gerinc az már 10 éve kész és itt van... Állítólag 1 hónapon belül indulnak az új csomagok hát nem tudom ahhoz képest most csend van igaz tegnap végeztek...
-
e90lci
senior tag
Megforgatják Las Vegasban. Dupla vagy semmi. Mindent a pirosra 😂
+1 ezen se lepődnék meg.
-
greyslay
aktív tag
-
FistXL
senior tag
Külön erre a célra nem fejlesztik a 4g hálózatukat? Itt a környéken gyakorlatilag sehol, vagy ha van is, csak elvétve akad kábelnet ennek is a nagy része 20+ éves ADSL. Ha rázúdulna még párszáz ember, az nem lenne túl jó.

-
greyslay
aktív tag
Szia!
Vannak kapcsolataim, de úgy vélem, hogy tőlük is csak olyan információhoz tudok jutni, ami már eleve észlelhető az adott településen, például, hogy melyik településen épült új OLT helyszín, hol húzzák a vezetékeket, rakják a kötődobozokat stb, ez pedig szabad szemmel is látható, így felesleges lenne bárkit is "pingelni" emiatt.
Ebben és ebben a hozzászólásomban leírtam, hogy mit érdemes figyelni és képekkel is szemléltettem.
Sajnos több hónapra előre én sem tudok információval szolgálni esetleges építkezések megkezdéséről, ilyenről még ha tudomásom lenne sem oszthatnék meg információt publikus helyen.
Ha nem a Telekom kapta az EU-s pályázati pénzt a járásban, akkor sajnos még egy picit várnod kell a Telekomos fejlesztéseket illetően, elsősorban a SZIP lesz megvalósítva, de ne aggódj a réz korszakból már biztos kevesebb van hátra, mint amennyit már lehúztunk belőle
A nosztalgiázni vágyóknak pedig érdemes beleolvasni ebbe a topicba. Még abból a korból, mikor még a 12900 forintos ADSL-ért könyörögtünk

"A kiépített települések listája is publikálva van a Telekom weboldalán."
Ez egyébként mit jelent? Mivel az én településem rajta van a listán, de itt semmilyen fejlesztés nem valósult meg.
-
kiskeni
aktív tag
Szia!

Ja, csak elképesztően meg vagyok lőve alternatívákat illetően. Elméletileg mikrohullámú téren szerencsések vagyunk, mert jók a körülmények és stabil a kapcsolat (jó rálátás), de nem én leszek az, aki neki áll tesztelgetni a falubeliek elmondása alapján, akik egyáltalán semmit még csak felületesen sem tudnak a témáról. Értsd: ha megkérdezném valamelyiküket milyen válaszidőkről lehet szó, válaszul azt kérdeznék mi az a válaszidő... Pedig nekem ez az adat mindennél fontosabb lenne, mivelhogy online játszom (is) és akár pár MBit-et is hajlandó lennék feláldozni az alacsonyabb válaszidőért. A mobilnet megint kuka, hiába váltottam nem rég havi díjasra (saját névre, nem az itthoni Magenta1-re) és választottam korlátlan mobilnetet. Egyrészt, korlátozhatják a sebességet ha olyat csinálok, másrészt, míg városban lazán megy a 150/50MBit, addig itthon ez sokkal rosszabb (25-30/6MBit) ilyen 90-100 pingekkel, amit tovább ront a szinte Faraday-kalitkával felérő fos ház
Nem tudhatod mikor köszön rád az Edge és köszön el a 4G, megbízhatatlan ez így. Az egyetlen amire számíthatok, hogy talán egyszer, valamikor esetleg a csillagok együttállásának köszönhetően a Vidékháló Kft mutyi (akiknek tulajdonképpen még a megyéhez sincs köze, nem is itt szolgáltatnak és nem épp következetes ennyivel odébb fejleszteni "terjeszkedés" címszó alatt) fejleszteni fog valamit. Nem tudom, amit róluk megosztott cikket az egyik fórumtárs itt pár(száz) hozzászólással ezelőtt, illetve az oldalukon található (vagy épp nem található) infók meg az, hogy az ügyfélszolgálatuk semmit sem tud erről az nem épp bíztató. Ha meg nem is fejlesztenek, leírtam már párszor, de lesz ingyé optikai kábelem mert leszedem az oszlopról, mint a huzat
Najó nem, csak néha azért elgondolkozok
Azért kösz a válaszod, legalább reménykednem már nem kell, mert szó sincs másokról (vagy legalábbis Telekomról) fejlesztést illetően.
-
Lajosnagy17
senior tag
Szia!

Arra tudod a választ, hogy a Vidanet területén miért nem fejleszt a Telekom?
Ott meg minden réz.
Mondjuk Csorna es környéke.
Körülöttünk minden optika. -
kiskeni
aktív tag
Ha minden készen áll, tesztelték a működést, minden a helyén, az engedélyek is rendben vannak, akkor minél előbb érdekük lenne elkezdeni a lakossági értékesítést. Talán a gerinc optika nincs még meg.
Esetleg képet készíthetnél arról, hogy milyen vezeték van fent az oszlopon. Azt is figyelheted, hogy van e bárhol házhoz behúzva valami.
Melyik településről van szó és melyik szolgáltató? Telekom esetében megvannak a kapcsolataim utánakérdezni a dolgoknak.A Szigetvári járás településeivel hogy áll a Telekom? Ha már itt tartunk és vannak kapcsolataid, akkor örülnék egy kis fejtágításnak, mivel nem akarom ezt a Vidékháló mutyit itt látni, mint egyetlen optikát fejlesztő céget, miközben tulajdonképpen jelen pillanatban is Telekomos vezetékes netre van előfizetésem. Örülnék, ha kiderülne hogy létezik alternatíva, ráadásul pont Telekom (mindenből Telekom van itthon Magenta1-ben).
-
Sirandrish
legenda
-
Lauda
titán
-
Sirandrish
legenda
Megérkezett koaxra is a 200mbps feltöltési sebesség a Telekomnál:
[Visszirányba is bővíti kábelhálózatát a Telekom]Előbb egy irányba raknák le...felém

-
tbw
aktív tag
Itt van még pár példa, hogyan is néz ki az optikai lég hálózat. A SZIP-es építkezéseket általában a villanyoszlopokra teszik és a Digi is általában arra megy.

,(A fénysugár a nap fénye, nem a vezetékből tör elő
Menet közben tudtam csak fotózni, nappal szemben)
(Ez pedig már jobban látható, egy optikai kötődoboz. Ilyenekről kötik be a háztartásokhoz a szálat, ami majdhogy nem damil vastagságú, a koaxhoz és a rézhez képest sokkal vékonyabb)Igen nálam is egy ilyenből van elhozva, egy elég vékony kábelen, de körbe kevlár van szóval nem sérülékeny.
Amikor kötötték a szomszéd asszony át is ment rajta kocsival.
Kérdeztem is a szerelőt hogy ennek most annyi, az meg mondta hogy áá semmi nem lesz. -
djzotya1983
tag
Köszi ezt is láttam amúgy Fertőrákos. Majd írok ha van fejlemény. Egyenlőre 1M kábelt sem láttam felhúzni elénk. Még mennek ide oda. 2020 végéig sok áramszünet van még.
-
Fücsök007
őstag
-
djzotya1983
tag
Azt tudni Fertőrákoson GYMS megye most valójában mit is csinálnak? Annyit írtak ki a községbe szélessávú internet fejlesztés miatt áramszünet van. De felénk még nem láttam hogy tettek volna fel kánelt. Vagy csak pár helyre feldobják ahol meg vdsl van azt hagyják? Nem hiszem mert mi értelme lenne.. Az összes utcát végigfűzik.... Mert minden nap áramszünet van bizonyos szakaszokon... Az biztos hogy optika. De ha van kapcsolatod kérdezz már rá nekem.
-
placebo2018
csendes tag
Rég jártam már itt a topicban.
A cikk írása óta sok idő telt el, így az már elavult. A SZIP-et kitolták 2020 végéig, így a cikkben szereplő céldátumokat ne vegyétek figyelembe.
A Telekomos oldalt se nézzétek, mert az sem követi rendesen a fejlesztések menetét.
A legjobb, amit tehettek, ha azt figyelitek, hogy az áramszolgáltatótok oszlopaira húznak e új vezetéket vagy a földet túrják-e sárga szalaggal körbekerítve egy egy ponton, rajta hírközlési kábel felirattal. Amit még figyelhettek, ha a településeteken ADSL/VDSL szabadon álló kabinetek vannak, az mellé szokták felépíteni az FTTH hálózat OLT kabinetjét, a képen látható módon:Ha ezek megtalálhatók a településeden (Tehát OLT helyszín és villamoshálózatra szerelt kötődobozok és a villamos vezetékek alatt elhúzott nagyon vékony vezeték), akkor nagy valószínűséggel 1-6 hónapon belül indul a hálózat, lehet rákötni.
Telekom esetén érdemes a Facebookot is figyelni, mert célzott hirdetési posztokkal érik el a lakosságot. "XY település, Nektek is elhoztuk a szupergyors internetet....." szerű szöveggel.Ahol egy korszak véget ér, ott kezdődik egy másik. Lehetne a lenti kép címe

A képen már levágták a rézhálózatot a Telekom oszlopáról, alatta a Telekom optikai vezetéke (legalábbis én ezt a tájékoztatást kaptam, de nekem kicsit vastagnak tűnik) látható, mögötte a Digi az EON oszlopán , szintén optikával nyomul

A legtöbb helyen egy darabig párhuzamosan üzemelhet az optikai és a régi DSL rézhálózat, nem kötnek át automatikusan, de egy idő után fel fogják számolni a rezet.
Nálunk még nem volt rézkorszak sem.....
-
Sirandrish
legenda
Már értem, arra gondoltál, hogy a játékok egyre jobbak és egyre nagyobb helyigényük van a gépen, így a letöltésük is tovább tart.
Filmeknél nem igen jellemző ekkora növekedés. Egy 4K vagy egy FullHD film valószínűleg akkor is ugyan akkora lesz majd, 8K még akkor sem lesz túl jellemző, azért nem kell aggódni.Igen, elsősorban a játékokra gondolok...
-
Sirandrish
legenda
Áh értem. Sajnos akkor ez egy elég rossz helyzet. Gondolom nem éri meg egy végpont miatt, persze mikor volt koax fejlesztés, akkor a tervezőnek oda is kellett volna tervezni valamit.
Nálunk olyan helyre is raktak kötődobozt, ahová valószínűleg senki nem lesz bekötve. Nem tudom mi alapján jár az eszük egy egy hálózat megtervezésekor.Hát ezaz..legutóbb (pár hete) mikor megláttam hogy a Telekomos kocsi jár fel alá, meg 2 üzletkötővel is találkoztam, és mindkettő azt mondta hogy TÉNYLEGES FEJLESZTÉS történt, felénk is, majdnek elsírtam magam a gyönyörtől...
Aztán jött a szerelő, és közölte hogy nem nyert.. -
Fücsök007
őstag
-
Sirandrish
legenda
-
Sirandrish
legenda
Ha minden készen áll, tesztelték a működést, minden a helyén, az engedélyek is rendben vannak, akkor minél előbb érdekük lenne elkezdeni a lakossági értékesítést. Talán a gerinc optika nincs még meg.
Esetleg képet készíthetnél arról, hogy milyen vezeték van fent az oszlopon. Azt is figyelheted, hogy van e bárhol házhoz behúzva valami.
Melyik településről van szó és melyik szolgáltató? Telekom esetében megvannak a kapcsolataim utánakérdezni a dolgoknak.Tiszalök!
Most volt fejlesztés elvileg, koax fronton, de ide nem jutott belőle, mert mint említettem ide kéne oszlop meg minden, és ezt nem akaródzik letenni.
Már vagy 3-4 alkalommal futottam lyukra, mikor valaki/valami miatt úgy volt hogy lett fejlesztés..megrendeltem a nagyobb netet, de mindannyiszor csalódnom kellett, mert a szerelők közölték hogy bekaphatom... -
Fücsök007
őstag
Melyik településről van szó és melyik szolgáltató? Telekom esetében megvannak a kapcsolataim utánakérdezni a dolgoknak.A kolléga Tiszalökön lakik, de ha már rákérdezel, akkor engem meg az Ibrány-Rakamaz vonal optikázása érdekelne.
-
Sirandrish
legenda
Ha a lakossági végpontodon elérhető a 30mbps névleges és 7mbps garantált sávszélesség, akkor ez már teljesíti a SZIP követelményeit. A SZIP2-ben lesz a 100mbps országos célérték, ami elméletben 2025, gyakorlatban meg majd meglátjuk. Remélhetőleg itt már nem lesz közel két éves csúszás. Azaz csúszás most sincs, mivel csak a Magyar kormány ígérte 2018-ra, az EU eredeti elvárása amúgy is 2020 volt.
Az gyönyörű halál lesz. Már most is kegyetlenség, de majd ha duplázódnak a fájlméretek...
Pffej ecsém...ezt jobb lett volna nem is tudni
-
Sirandrish
legenda
-
FrezeR
senior tag
A cikk írása óta sok idő telt el, így az már elavult. A SZIP-et kitolták 2020 végéig, így a cikkben szereplő céldátumokat ne vegyétek figyelembe.
A Telekomos oldalt se nézzétek, mert az sem követi rendesen a fejlesztések menetét.
A legjobb, amit tehettek, ha azt figyelitek, hogy az áramszolgáltatótok oszlopaira húznak e új vezetéket vagy a földet túrják-e sárga szalaggal körbekerítve egy egy ponton, rajta hírközlési kábel felirattal. Amit még figyelhettek, ha a településeteken ADSL/VDSL szabadon álló kabinetek vannak, az mellé szokták felépíteni az FTTH hálózat OLT kabinetjét, a képen látható módon:Ha ezek megtalálhatók a településeden (Tehát OLT helyszín és villamoshálózatra szerelt kötődobozok és a villamos vezetékek alatt elhúzott nagyon vékony vezeték), akkor nagy valószínűséggel 1-6 hónapon belül indul a hálózat, lehet rákötni.
Telekom esetén érdemes a Facebookot is figyelni, mert célzott hirdetési posztokkal érik el a lakosságot. "XY település, Nektek is elhoztuk a szupergyors internetet....." szerű szöveggel.Ahol egy korszak véget ér, ott kezdődik egy másik. Lehetne a lenti kép címe

A képen már levágták a rézhálózatot a Telekom oszlopáról, alatta a Telekom optikai vezetéke (legalábbis én ezt a tájékoztatást kaptam, de nekem kicsit vastagnak tűnik) látható, mögötte a Digi az EON oszlopán , szintén optikával nyomul

A legtöbb helyen egy darabig párhuzamosan üzemelhet az optikai és a régi DSL rézhálózat, nem kötnek át automatikusan, de egy idő után fel fogják számolni a rezet.
Nem tudom. Itt nálunk már több mint fél éve felkerült minden oszlopra a kis doboz/vezeték, a földben is mindenhol már betemetett vezetékek vannak, csak az lóg ki ami kell. Ilyen, a képen látható egységet bár nem látok, viszont nálunk (lehet, hogy pont egy ilyen köré) építettek egy kis épületet amin ajtó, ablak van és ott voltak a szerelők pár alkalommal csináltak valamit. Szóval ez a 6 hónap nem áll mindenhol szerintem, mert itt konkrétan amint írtam is elvileg minden készen van, sőt azt is tudom, hogy az engedélyek is rendben de ennek ellenére nagy a csend és semmi mozgás fél éve.
-
Sirandrish
legenda

30mbit mindenhol 2020 végéig? Mármint az az első lépcső?
-
djzotya1983
tag

Ezt meg tudom erősíteni, én is az Áramszolgáltató oldalát nézem és 2020 09. hóig ki vannak tolva a tervezett áramszünetek számszerűsítve. Ám elkezdték és utcánként húzzák fel már az oszlopokra az optikát. Telekom.
Itt sem írnak, sőt pár hónapja megkérdeztem azt mondták itt aztán nem fejlesztenek semmit. Csakhogy Orbán lánya itt vett egy egész Fütdőtavat mindennel együtt, így lehet hogy kicsit meggyorsították a folyamatot
-
Túzok22
senior tag

Felénk Bag-Galgahévízig a Kalásznet augusztus 1-jén megvásárolta a GalgaKTV docsis 3.0-ás koax hálózatát. A Telekom kiépítette a Kalásznet (volt GalgaKTV) koax hálózata alá az optikát. Augusztus elején voltak bekötni nálunk az optikát és a szerelő csávó azt mondta nekem, ahogy mindenkit átkötnek az optikára, mind a három faluban úgy bontják le a docsis 3.0 koax hálózatot minden utcában az oszlopokról. Egy ideig még itt is párhuzamosan működik, aztán hamarosan megszűnik a régebbi technológia.

-
Cs1csó
titán
Bakker ez eszembe sem jutott!!
Mármint arra gondolsz, hogy előfizetek egy ilyen bazi erős netre majd kültéri UTP kábellel átviszem még vagy 2-3-4 szomszédnak akik töredék áron jutnak nethez (mondjuk havi 1-2k-ért) nekem meg akár ingyenbe is lehet ha a 2-3-4 embertől bejött havi pénz fedezi az internet havidíját.
Erre gondoltál?
-
grabber
addikt
-
dancsuri
veterán
-
Cs1csó
titán
-
headhunter
addikt
Megújította a "Mikor lesz nálam is extragyors internet fejlesztés" oldalát a Magyar Telekom!
Mit tud az új felület?
* Pontos település, közterület, házszám alapján lehet keresni benne, az eddigi település szintű lista helyett.
* 90 napra előre ad információt várható optikai fejlesztésekről.
* Önerős fejlesztések nincsenek benne, tehát csak EU forrásból támogatott fejlesztések."...* 90 napra előre ad információt várható optikai fejlesztésekről..."
Fejlesztés megkezdésére vagy befejezésére vonatkozik a 90 napos "Intervallum"?
pl.: Kezdésre: Július 5-ig nem kezdik el a fejlesztést a városban...
------------------------------------------------------------------------------------------------------Keresés, 3 "variáció"...
Berettyóújfalu...

Hencida...

Bakonszeg...

-
Sirandrish
legenda
Nem is a távolság a lényeg a példában, persze szerettem volna érzékelteni azt is, de a lényeg az, hogy a két hely nem ugyan az a piac, nem ugyanazok a lehetőségek vannak.
Az lehet, hogy van net Tiszalökön, de gigabites net nincs ezekszerint, sem számottevő konkurencia, ami segítene levinni az árakat. Így a Nyíregyháziak olcsó netezését is te "termeled ki" tulajdonképpen.Nem is kell gigabites net, de akkor is szánalmas hogy pont olyan netem van mint 15 évvel ezelőtt, csak mert odébb mentem 25Km-t.
Értem én hogy nem ugyan azok a lehetőségek vannak itt és ott, és nem is várom el, de ekkora szakadéknak nem kéne lennie azért.. -
Sirandrish
legenda
-
kisapa
őstag
-
Lenry
félisten
Megújította a "Mikor lesz nálam is extragyors internet fejlesztés" oldalát a Magyar Telekom!
Mit tud az új felület?
* Pontos település, közterület, házszám alapján lehet keresni benne, az eddigi település szintű lista helyett.
* Önerős fejlesztések nincsenek benne, tehát csak EU forrásból támogatott fejlesztések.Pontos település, közterület, házszám alapján lehet keresni benne
az én házszámom pl a mai napig nem létezik a rendszerükben

a szomszédokra tudok keresnide náluk se fejlesztenek

-
grabber
addikt
Mit tud az új felület?
* Önerős fejlesztések nincsenek benne, tehát csak EU forrásból támogatott fejlesztések."NLAD MÁR ELÉRHETŐ EXTRAGYORS INTERNET HÁLÓZATUNK ÉS A TÉVÉZÉS ÚJ KORSZAKA!!"
Most akkor Telekom van nálam és nem is Digi?

Pedig Digis autókat láttam a környéken és Invitel területen is vagyok. Végig azt hittem Digisek húzzák az optikát. -
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
Mit tud az új felület?
* Önerős fejlesztések nincsenek benne, tehát csak EU forrásból támogatott fejlesztések.Nálam semmi.
-
Gyula84
veterán
Mit tud az új felület?
* Önerős fejlesztések nincsenek benne, tehát csak EU forrásból támogatott fejlesztések. -
taki01
őstag
Elvághatta volna villanyvezetéket és akkor legalább őt is megrázó élmény érte volna.

Ha ilyet a környéken csináltak volna ami hatással lett volna az én netem re tuti megdobáltam volna.
Vidéken amúgy is már a látvány része, hogy keresztbe kasul mennek a villanyvezetékek és távközlési vezetékek. -
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
-
greyslay
aktív tag
Ennyit tudok, ami már ki is volt írva ide a fórumra:
"Tiszakécskei járás törlésre került további 8 járással együtt.
Törlés indoka: a felsorolt 9 járás esetében az igényhelyek egyenkénti vizsgálata során
bebizonyosodott, hogy hibaszintjük és gazdasági jellemzőik okán kockázatos a pályázati
megjelentetésük mert kérdéses lehet a megítélhető források gazdaságos felhasználása"Köszönöm a választ. Akkor gondolom ez azt jelenti hogy itt előreláthatólag 10 évig nem fog történni változás kábelen.
Bele is tudok törődni, és reménykedni hogy az 5G vel már használhatóbb internet elérést fognak biztosítani.Pár kérdést engedj meg még erről az 5G-ről:
Véleményed szerint milyen költségei lesznek egy korlátlan 5G -s internetnek, vagy lesz e ilyen egyáltalán magánfelhasználásra ?
Működhet-e stick formájában ahogy a 4G esetében ?
2019-ben Magyarországon elérhető lesz-e szerinted?
Ha ez mondjuk tényleg olyan nagy áttörés mint ahogy írják különböző portálokon akkor mi lesz a kábeles internettel, megszűnik ?!
-
törölt tag
Indul az 5G is március végéig 150 antennát kapcsolnak be Európa szerte a Deutsche Telekom szolgáltatási területein, így Magyarországon is. A mobilcellákban akár gigabites sebesség is elérhető lesz, angyon alacsony késleltetés mellett. A szolgáltatás igénybevételéhez a vevő készüléknek is 5G-re alkalmasnak kell lennie.
-
e90lci
senior tag
Indul az 5G is március végéig 150 antennát kapcsolnak be Európa szerte a Deutsche Telekom szolgáltatási területein, így Magyarországon is. A mobilcellákban akár gigabites sebesség is elérhető lesz, angyon alacsony késleltetés mellett. A szolgáltatás igénybevételéhez a vevő készüléknek is 5G-re alkalmasnak kell lennie.
Szia!
Hacsak nem erre hivatkoznak majd.És nem lesz semmi belőle. -
Gyula84
veterán

-
Gergosz2
veterán
-
Gergosz2
veterán
-
Gyula84
veterán
-
törölt tag
De azt ugye tudod, hogy az egy egészen más internet volt, nem az amit ma használunk. Akkor még nyoma sem volt HTML5 videó és audió tartalomnak egy weboldalon, sxripteknek, java, ajax programoknak, , alkalmazásokról pedig ne is beszéljünk. Sem élő video streamekről FullHD-ben vagy 4K-ban. Az egy egészen más tartalom volt, amihez tényleg megfelelt az a sebesség. 🙂
Én abból a korszakból kimaradtam, mivel a mobilnet nagyon drága volt (a Dominós kártyámról leszedett egyszer 5000 forintot pár perc
), ezért azt nem használtam, itt meg jó ideig nem volt sem xDSL/DSL/ADSL, sem műholdas technológia. 2010 környékén jött be ez a műholdas dolog, '15-16 környékén meg az optika.
-
tibcow
csendes tag
Ez lenne a kérdés, hogy ez mit jelent a gyakorlatban.

Megéri-e bármelyik más szolgáltatónak, így megjelenni a hálózaton?
Fura amúgy, hogy adok x pénzt, hogy építs ki hálózatot és szolgáltass, de az árat te szabod....,
Sok helyen rézről(adsl 5-10mbit) váltanak optikára,így nem kérdés az új hálózat technológia előnye.
Viszont a gazdasági pénzügyi vonal érdekesebb, hogy milyen haszonnal működnek majd ezek az "új" cégek, verseny nélküli környezetben. -
Lauda
titán
-
Fücsök007
őstag
-
szkaroly
őstag
Békéscsaba. Én a külső részén lakom, itt sajnos nincs kábel. Jelenleg mobilnetet használok (Hello Data). MVM NET Zrt. nyert a városban egyébként, 811 567 486 HUF támogatást kaptak. Csak jelzem hogy a villanykarók is az övék, tehát még csak ásni sem kell. Plussz jópár évvel ezelőtt a Digi letarolta a fél várost, behúzta az optikát, tavaly nyáron pedig az 1000 megabites fejlesztést is megcsinálták. Ott nyilván már nem kellett volna a MVM NET Zrt.-nek fejleszteni.
-
Lauda
titán
Dehogy annak keretében valósult meg. Mutass egy pályázatot, aminek ketetében ez a cég Európai Uniós vagy akár hazai támogatást nyert volna. Nem hiszem hogy fogsz találni propaganda cikkeken, fizetett hirdetéseken kívül mást. De ha találsz, akkor megemelem a kalapom.
Így ilyen formában ez egy ordas nagy kamu marketing anyag.Nem tudom megcáfolni a szórólapon olvasottakat és alátámasztani sem.
-
Lauda
titán
Mivel annak keretében valósult meg ez a lehetőség az ott élők számára, nekem evidens, hogy ezzel is próbálják eladni.
-
Lauda
titán
Mivel nem ismerem az ottani optikai jellemzőket, nem tudok ellenérvet felhozni arra, hogy ez ott kézenfekvő. Én 2000 ft-ot fizetek a 60mbit-ért és itt a telekom az 1000 mbit-el is, nálunk nyilván nem rúg labdába a műhold. De egy olyan helyen ahol talán a közelben nincs kiépítve semmilyen optika, ott ez a megoldás maradt. És még mindig csak lehetőség. Akinek nem szimpatikus, használjon mobilnetet például.
-
Fücsök007
őstag
Fizetett és még kamu is. Az Unió a vezetékes infrastruktúra fejlesztésére adta azt a pénzt. Csak nagyon minimálisan és kismértékben volt támogatott a vezetékmentes kiépítés. Ott is inkább a FIX LTE, 4G vagy Wifis megoldás maximum.
Ennyi erővel el sem kellett volna indítani a programot, mert ha valaki ezt is bele számolja, akkor mindenhol elérhető a 30mbps és nincs miről beszélni.
De a SZIP2-re lehetetlen is lehetetlen lenne ezzel továbblépni.Így van, kamu.

-
Lauda
titán
-
szkaroly
őstag
A tökfej Palkovics jelentette ki tavaly évvégén hogy mindenütt elérhető 30 megabites Szip. Sajtó persze hamar kiderítette hogy ez a "mindenütt" inkább egy szétrágott sajtra hasonlít, tehát gondolom kellett valamit csinálni ott ahol az ellopott pénz miatt már nem ért el a kábel. Biztos vagyok benne hogy ez a VANNET cég valamilyen kormányközeli vállalkozóé. Így mehet az agitprop is az eu felé hogy 2020 előtt Fideszisztán teljesítette a programot.
-
btz
addikt
Valaki fussa át légyszives a listát a cikknél (nekem most nincs időm sajnos), de van egy olyan érzésem, hogy ez a Vannet sehol, semmilyen Szupergyors Internet Program pályázatot nem nyert meg, szóval ez a "szupergyors internet" név nem a "Szupergyors Internet Program", csak a szavakkal játszanak.
Ilyenre pályázati pénzt soha semmilyen szolgáltató nem kapott volna sehol, még legvégső alternatívaként sem.
Amúgy, ha nyertek volna, a weboldalukon kötelező lenne feltüntetni külön lapon, hogy melyik járásra, mennyi pályázati pénzt, milyen pályázati intenzitással kaptak (%-os értékben). Na ez sincs sehol.Update: Na most nézem, mégis oda van írva, hogy "Szupergyors Internet Program keretében" . Ez rettentően érdekes.
-
Indian74
senior tag
Köszönöm az infót,de nekem Nagykátai Telekom üzletbe is azt mondták hogy a Telekom cég fog szolgáltatni.
Ja meg a szerelők is ezt az információt kaptam anno amikor ment a bekötések,szerelések.
-
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán

Na ezt nem tudtam, bár gondolom aki ért hozzá az egy teszt futtatásával le tudja buktatni az ilyen sunyi disznókat.
-
szkaroly
őstag
Én csak azt nem értem, hogy ha a támogatási döntések már 2016. augusztusában megszülettek és most vannak az előkészítés fázisában, akkor eddig mit csináltak. Gondolom kellett a pénz az Audikra meg a wellness szállodákra. Már előre látom hamarabb elfogy a pénz minthogy a program sikeresen befejeződne, majd 2020 után huzakodhatunk megint az EU-val hogy mire ment el a pénz. Korrupt, h.lye banda.

-
Fücsök007
őstag
Remélem is, de az 5G csak félmegoldás, nem elég a fél falunak.

Szerintem 2024/2025 előtt nem kezdik el az 1000 fő alatti települések optikára való fejlesztését önerőből, addig még van 5-6 év. -
Fücsök007
őstag
Szerinted mennyire akar versenyezni a Telekom egy kisfalvas járásban FTTH-val szemben? Egy 4-5 ezres település és fölötte már más kategória, de csak úgy jófejségből nem fog optikázni a cég, pláne ha nem kötelező. Rengeteg munka és pénz megcsinálni a gerincösszeköttetést (sok ilyen faluban még nincs nekik), és mellé a helyi hálózatokat, ráadásul kis előfizetőnek, továbbá legalább egy valós konkurencia mellé. Ezt csak akkor lépik meg, ha nyerik a járást a SZIP2 keretében, vagy ha már leamortizálódott/elhasználódott a rézhálózat, addig meg jönnek nagyközségek/városok/nagyvárosok.
-
Fücsök007
őstag
Persze mert a Telekom optikáz és sok VDSL2 MSAN-t felszednek és berakják más helyre, ahol még nem terveznek optikával. Az nem biztos, hogy attól, hogy átraktak egy VDSL2 MSAN-t, nem lesz 4-5 éven belül fejlesztés optikára. Jön a SZIP2 aminél Gigabit lesz az elvárás 50%-ban és 100Megabit 100%-ban.Ez 2025-re van beütemezve. Tehát már kevesebb mint 6év, de az már a vége.
A helyzet összetett, mivel lesz ugyan SZIP2 is, viszont nem mindenütt a Telekom lesz a győztes. Tehát lesz olyan járás, ahol másik szolgáltatónak lesz korszerűbb hálózata, és azzal szemben csak VDSL2-t tud felmutatni a Telekom. Persze, a használt eszközök jönnek ide, de a falvakban pláne nem fog optikázni a Telekom amíg le nem amortizálódik a hálózata.
-
atiska007
senior tag
És mobilnettel nincs se torrent sem egyéb warez cuccok, publikus IP-t sem kapsz szervert üzemeltetni stb. A másik meg, hogy mivel a mobilhálózat osztott közeg, egy időután leterhelté válik a mobilcella is, ha még 2-3 család kitalálja ugyanezt a környéken. Akkor pedig jelentősen csökken a sávszél, amin pedig a te családod osztozik, így nem sok sávszél marad fejenként.
ennél még rosszabb, hogy hivatalosan a telekom sim-et korláttal nettel nem is használhatom usb modemmel, csak mobiltelefonnal

-
Cs1csó
titán
-
draco31
veterán
-
Cs1csó
titán
Elméletileg ORSZÁGOS a net lefedettségük hiszen gondolom minden megyeszékhely nagyobb lakótelepén ott vannak tehát lefedik az országot az más kérdés, hogy kb. olyan elterjedtek mint egy KIKA bolt, vagy akár egy Tesco.
-
szkaroly
őstag
-
Fücsök007
őstag
A kis szolgáltatók is tudják, hogy mely településeken milyen igények vannak a terhelést nézve. Ha az adott járásban van város, akkor oda kell a nagyobb gerinchálózat, és a nagyobb csomag ha a cég versenyképes akar maradni. Még mindig van vagy 400 telekommunikációs cég hazánkban, ami nagyok sok, és sok esetben alig fejlődnek, amit a nagyobb cégek ki is használnak.
-
Gyula84
veterán
-
Fücsök007
őstag
De az esetek többségében FTTH-vel nyertek, ami logikus is, hisz hosszú távon a legolcsóbb és leggyorsabb is egyben. A mostani pályázatban csak 50%-ban kell minimum elérhetőnek lennie a 100Mbit-es sebességnek, így a VDSL2 rendszerek még maradnak vagy 6-7 évet.
-
Gyula84
veterán
-
Kommy
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos autók - motorok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch
- Starlink
- Milyen monitort vegyek?
- Freemail
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÚRIS10!!! RAMÁRON! LEGION 5 i7-13650HX 32GB RAM 1000GB SSD RTX 5070 8GB
- Új! Gigabyte Aero X16 UltraSlim Gamer Laptop Ryzen 7 350 32GB 1TB RTX 5060 16" QHD+ 165Hz Garancia
- iPhone 14 128GB Midnight -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5600
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Menet közben tudtam csak fotózni, nappal szemben)