Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- 20241101_080855
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok.
Nyíregyháza és a környékén lévő települések fejlesztéseiről van valakinek valami plusz infója a szemmel látható fejlesztéseken túl? Itt a Giganet építkezik és elvileg szolgáltat is majd.
-
FrezeR
senior tag
válasz Fücsök007 #717 üzenetére
Szia
Köszi az infót ez nem túl jó hír. Én Sényőn lakom, itt gyakorlatilag már mindenhol fent vannak a vezetékek, a földben is bent van mindenhol. Most utólag már a kis dobozokat szerelték fel, azok pedig több mint az oszlopok felén fent vannak már. Akkor még ezt is képesek lesznek elhúzni? Szerintem túlvállalták magukat, itt is volt olyan, hogy hetekig ki sem jöttek. Pedig én azt hittem jól állunk és idén meglesz az internet.
A honlapjukon én nem láttam semmit, vagy elkerülte a figyelmemet.
[ Szerkesztve ]
-
FrezeR
senior tag
válasz szkaroly #752 üzenetére
Egyik jobb mint a másik Az ilyen apróságok, hogy vállalt határidő vagy bármi az már mellékes gondolom. Az ember látja, hogy építik, csinálják és annál idegesítőbb ha jönnek ilyen hírek a halasztásról. Főleg úgy, hogy 2 éves pályázatokról beszélünk és már egy éve megy a telepítés. De nem tudom ahol mondjuk már állnak az oszlopok vezetékekkel felfűzve, a nagy részükön már a kis dobozokkal ellátva és a földben szintén le vannak már fektetve a kábelek ott vajon mennyire tudják még elhúzni a dolgokat.
-
FrezeR
senior tag
válasz madagaszkar #762 üzenetére
Az kemény, akkor felétek sem túl jó a helyzet. Itt ahol én lakom 10 hónapja indult el a kiépítés és a mai napig nem tudják megmondani, hogy mikor lesz a vége, szóval még csak egy kb dátumot sem kaptam. Természetesen itt is nulla infó a honlapon.
A kiépítés itt is a "dobozolás" fázisában van mint említettem is, a szomszéd településen a vezetékek vannak már a helyükön, azt viszonylag hamar feldobálták az oszlopokra 1-2 utca kivételével. A munkatempó az jelenleg úgy néz ki, hogy egy nap kint van egy ember aki felrak 4-5 dobozt aztán 1-2 hétig semmi nem történik és ez így megy hónapok óta.
Egyszerre talán 5-6 településen dolgoznak párhuzamosan így persze valamennyire érthető is ez a menetrend, de talán az is lehet, hogy picit túlvállalták magukat és ahogy láttam elég kevés emberrel szoktak dolgozni. Azt persze nem tudom van-e több csapat is, de kétlem. Már én sem számítok semmi jóra, marad a várakozás ami ugye a legrosszabb főleg úgy, hogy nem kapunk információt még körülbelülit sem.
-
FrezeR
senior tag
Gondolom ahol most FTTH hálózat épül ki ott egyszerűbb lesz továbbfejleszteni a hálózatot, mint teljesen újrahúzni a nulláról, vagy akár VDSL-ről. Vagy nem jól gondolom?
-
FrezeR
senior tag
Mit gondoltok pl. olyan esetben ha mondjuk két települést kell összekötni gerinchálózattal, azokat a munkálatokat télen is végzik, vagy szépen kitelelnek, mert úgy is ráérnek vele 2020-ig?
-
FrezeR
senior tag
Jó már nektek akkor Mikor kezdték a fejlesztést?
Itt felénk bő 2 hónapja semmi mozgás nincs, valamikor november közepén abbahagyták a munkálatokat. Még vagy 2 utcán hiányoznak a dobozok az oszlopokról, egyébként mindenhol fent van már.
De, hogy azóta mit csinálnak az rejtély...amúgy Nyíregyháza körzete, Giganet.
-
FrezeR
senior tag
Ahol én lakom már 90%-ban fent van az összes doboz az oszlopokon, be van kötve a kábel mindegyiknél, a földben is le vannak ásva a kábelek, de én úgy gondolom, hogy még minimum egy év mire ebből bármi lehet. Mégpedig azért, mert itt több települést is össze kell kötniük gerinchálózattal, ami meg fogalmam sincs mennyi időt vesz igénybe. Szóval a dobozok felkerülte még nem feltétlen ok az örömre, legalább is nem mindig.
-
FrezeR
senior tag
Én csak abból indultam ki, hogy pont egy éve, hogy elkezdték a nulláról a kiépítést, amikor rákérdeztem kb mikor lesz kész, még csak közeli időpontot sem tudtak mondani tavaly ősszel. Aztán ugye jött ez az össznépi "toljuk el 2 évvel a projektet" ötlet a pályázatoknál. Szóval nem tudom az mennyire gyorsítja meg a folyamatokat az optimizmusom, de ha ezen is múlik, akkor legyen
Ic3man: Na igen az nem hátrány ha már megvan a gerinc Fogalmam sincs mennyi idő lehet egy-egy ilyen szakasz kiépítése, az is lehet, hogy télen nem is dolgoznak rajta. Egyébként a három település amit elvileg össze fognak kötni gerinchálózattal, azok légvonalban kb 3, 6 és 7 km távolságra vannak.
[ Szerkesztve ]
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
A véleményetek érdekelne, mivel nulla tájékoztatást kapok mindig, hogy ha a településünkön a telepített központnál dolgoknak már 2 napon keresztül több emberrel, autóval, pár hónapnyi "csend" után (a kis dobozok már az oszlopokon vannak régen, kábelek a föld alatt ahol kell) az adhat-e némi okot a bizakodásra, vagy ez még semmit nem jelent?
-
FrezeR
senior tag
Persze azt nem tudom a többi település hogy áll. Elvileg rajtunk kívül még 2 település van amit össze kívánnak kötni. A kiadott dokumentumok szerint, persze lehet más a helyzet.
Viszont a mellettünk lévő településen (Nyírtura) 2 hét alatt minden oszlopra felkerültek a dobozok, vezetékkel együtt. Azt viszont tudom, hogy ők egy másik pályázatba és másik járásba tartoznak, viszont jóval később kezdték ott a kiépítést, kb 9 hónapra rá, hogy itt nálunk elkezdték. A cég ugyan az aki ezeket a településeket csinálja. Itt nálunk pontosan egy évvel ezelőtt kezdték a munkálatokat a nulláról.
Ic3man: Sényőn lakom, Nyíregyháza mellett.
-
FrezeR
senior tag
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Itt nálunk Sényőn a mai napon újra megjelentek a Giganet emberei és egyesével másztak fel az oszlopokra a kis fehér dobozokhoz, melyek már régen fent vannak és most mindegyiknél csináltak valamit. Hogy mit azt nem tudom mert nem volt látványos, de két-két ember járta az utcákat.
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok srácok,
Valakinek nincs véletlenül információja a Nyíregyháza környékén zajló fejlesztésekről? Csend van, nagy csend.
-
FrezeR
senior tag
válasz headhunter #2292 üzenetére
Húú hát az mocsok drága
-
FrezeR
senior tag
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Akiknél már be lett kötve és kisebb falvakban laknak, vagy kisközségben ott nálatok mennyi idő telt el a kezdés és a befejezés között? Illetve tudtok-e olyanról, hogy a környező település és lakóhelyetek között kiépítettek-e gerinchálózatot közben?
-
FrezeR
senior tag
válasz zsida.kornel #2515 üzenetére
Nálunk másfél évvel ezelőtt kezdtek ásni, azóta sem történik semmi De sok sikert neked! Biztos nem mindenhol a csiga lassúságával zajlanak a folyamatok.
-
FrezeR
senior tag
válasz zsida.kornel #2520 üzenetére
Nem, Giganet
-
FrezeR
senior tag
Nem tudom. Itt nálunk már több mint fél éve felkerült minden oszlopra a kis doboz/vezeték, a földben is mindenhol már betemetett vezetékek vannak, csak az lóg ki ami kell. Ilyen, a képen látható egységet bár nem látok, viszont nálunk (lehet, hogy pont egy ilyen köré) építettek egy kis épületet amin ajtó, ablak van és ott voltak a szerelők pár alkalommal csináltak valamit. Szóval ez a 6 hónap nem áll mindenhol szerintem, mert itt konkrétan amint írtam is elvileg minden készen van, sőt azt is tudom, hogy az engedélyek is rendben de ennek ellenére nagy a csend és semmi mozgás fél éve.
-
FrezeR
senior tag
válasz djzotya1983 #2775 üzenetére
Nálunk is szépen felpattintották mindenhol, aztán több mint fél éve eltűntek
-
FrezeR
senior tag
válasz djzotya1983 #2782 üzenetére
Szabolcs megye, hát itt azt hiszem egészen pontosan 2018 februárjában kezdték el az építéseket. Azóta még nem sikerült befejezni és mint mondtam is már jó 7 hónapja színüket sem láttam. Itt helyben már kb minden megvan, most én úgy tudom, hogy a környező 3-4 települést akarják összekötni fizikailag is gerinchálózattal. Szerintem amíg az nincs meg addig nem indulhat el a szolgáltatás. Aztán ki tudja az még mennyi idő.
-
FrezeR
senior tag
válasz djzotya1983 #2789 üzenetére
Én is kiegyeznék akár a jövő nyárral már Végül is csak 2 és fél évet kellene várni összesen.
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Ma reggel jó hírt kaptam, mégpedig azt, hogy nemsokára elkezdik a bekötéseket itt Sényőn is. Felvették az igényemet, szóval mostmár csak türelmesen ki kell várni ezt a kis időt.
-
FrezeR
senior tag
Nos végre eljön 2 év várakozás után ez a nap is, holnap jönnek bekötni az optikát nekem
-
FrezeR
senior tag
A Giganet Facebook oldaláról másolom, akit érint az kezdhet reménykedni, örülni.
"2019. Az első teljes év az új székházunkban. Sűrű hónapok voltak, sok változás.
Építjük a közel 500km hosszú optikai hálózatunkat. Készül az új generációs gigabit hálózat. A név kötelez
Elindult első tisztán gigabites településünk Sényő, követni fogja Nyírtura, Libabokor, Apagy, majd Kemecse, Újfehértó. Készülnek a tervek: Kótaj, Nyírtelek, Napkor, Nyírbogdány.
Köszönet a támogatóknak, köszönet a csapatnak."
Új hozzászólás Aktív témák
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- PlayStation 5
- Kupon kunyeráló
- NVMe/SATA tárolóbővítés az Orico dokkolójával
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Tudományos Pandémia Klub
- Politika
- Tesla topik
- Napelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest