Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
aazimi
tag
válasz
MasterDeeJay #7 üzenetére
Hajrá! ;-) Ügyes és érdekes! Köszi!
-
Igen, a 100-as 200-as chipsetesekbe 8-9gen-t is. Viszont némely esetben kell hozzá pinmod is attól meg kiráz a hideg.
Sokkal jobb szerintem megvenni az alis kínai előre megcsinált procikat. Van jópár féle.
Band gépeknél nekem nem jött össze a móka de nincs kizárva hogy nem állítottam valamit jól mivel ezeknél tengernyi beállítás létezik.Az fontos hogy csak ettől nem biztos hogy lesz windows11 kompatibilis a gép. ES procitól általában nem is szokott az lenni. Xeonoknál ki kell kapcsolni az ME-t ami azzal jár hogy TPM nem fog működni, illetve K procinál is szintén ki kell ha nem Z lapban akarod húzni. Szóval elsősorban teljesítmény miatt érdemes moddolni.
A kis RX6300 gyenge mint harmat de 20w-os és hangja is alig van. Idle fan stopos.
-
Köszi , beteg jó dolog ez, jó tudni.
Nemrég egy hibás brand gép eladásakor mondta a vevő, hogy a 6.genbe lehet belemókolni későbbi procikat. És váo itt most egy írás róla is.
-
Pár dolgot kipróbáltam:
Biosban mindent auto-n hagyva random lekapcsolgat, viszont 100A-re beállítva a limitet már működik a turbó rendesen. Bekapcsoltam mindent ami a biosban elérhető a proci energiamanagement részén. Így nem 4600mhz az all core turbo de igény szerint windows alatt állítható. All core AVX terhelésen csak 3400mhz, pár magra 4.4-4.6ghz körül megy. Amolyan notebook módon fut 45w-ra lövi be magát, csak akkor állítja a 135w-ra ha én kézzel állítom át az all core szorzót a biosban.
Ekkor igen kellemes 28-29w az Idle fogyasztás és Cyberpunk alatt 80-90-ig megy fel, RX6300-as videókártyával. Fogyasztásmérővel mérve. Alulfesz ilyenkor nincs de nem is kell mert 45w a limitje full auto szorzókkal.TPM nem működik, hiába engedélyezem. Esélyes hogy az ME hiánya miatt. A lapon van külön TPM csatlakozó de szerintem az sem működne, bár nem próbáltam ki mivel nincs rá modulom.
-
Köszönöm!
Remélem hoztam kedvet hozzá másnak is. Nem egyszerű és nem veszélytelen de érdekes projekt. -
zebra_hun
veterán
Jó volt olvasni, szép munka.
-
Dönc
tag
válasz
MasterDeeJay #1 üzenetére
Köszi az érdekest írást, kíváncsi vagyok mit sikerül kihoznod belőle.
-
Állítottam rajta. 120A-nál lekapcsol a gép 450w-os táppal is.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Az eredetileg 6.gen Skylakehez szánt chipset képes-e kezelni a 10. gen Comet Lake-t?
- Villanyszerelés
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Milyen autót vegyek?
- Yettel topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Motoros topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Független
- AKCIÓ Strix G614JVR/16.0"(2560x1600) 240 Hz/i9-14900HX/1TB SSD/16GB/4060 8GB/Wi11/Garanciális még
- Gigabyte GA-H87M-HD3 rev: 1.0 LGA 1150 alaplap
- HP14,1"FullHd,8.gen.Core i5(8 3,6Ghz)Magyar világító billentyűzet,8-16GB RAM,256-512GB SSD,szép
- Dell XPS QHD+ Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3070, 7020, 7060 + / Hp Elitedesk 800 G3 Mini /SZÁMLA- GARANCIA
- MSI RTX 4090 SUPRIM - 2.5 ÉV Garanciával!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest