Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
madagaszkar
tag
Üdv!
A fehérgyarmati járásban is hasonló a helyzet. A Szamosnet Kft. lett a nyertes cég, elvileg augusztus 22-ére kész kellett volna lennie a beruházásnak, de még vannak olyan települések ahol el sem kezdték a munkálatokat. Személyes érdeklődésemre azt közölték, hogy induláskor lesz egy 30/5-ös csomagjuk 3000 Ft alatti áron és később tervezik egy csúcssebességű 100/30-as csomag bevezetését is ismeretlen áron.
A "honlapjuk", ami gyakorlatilag így néz ki évek óta:
[link][ Szerkesztve ]
-
Indian74
senior tag
Kösz az infót,de nekem a szolgáltató sem mindegy,van t-mobil elöfizetésem,és ahhoz járna 30% (magenta)
és úgy összevonva,nekem így olcsó lenne kb 6000 ft-ból kijönne,terméseztessen ha ugyan azokkal az árakkal dolgozna a Telekom.
HFC meg nagyon drága,meg a sebesség is olyan amilyen,de majd meglátjuk.
( Maximális sebesség : 160 Mbit/s / 10 Mbit/s- Garantált sebesség : 16 Mbit/s / 4 Mbit/s /8259 FT/HÓ PL)NAGYPAPA
-
Titmouse09
aktív tag
Köszi. De ilyen feltekerés csak ezen az egy oszlopon van, szerintem itt is csak azért, mert eddig jutottak még. A megelőző párszáz méteren egy sincs. Ezt furcsállom én, mert nem hiszem hogy a kifeszített kábelt már bántanák (lakások bekötése), de azt sem, hogy innen a közepéről kapná a fél utca az optikát. Amire tudok gondolni, hogy valami VDSL központ lesz itt, de remélem nem így lesz.
Ha viszont úgy van, ahogy te mondod, annak csak örülni tudokXiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE
-
Fücsök007
őstag
Az úniós Ginop-os pályázatok teljesítési határideje 2020 továbbra is, a kormány vállalta, hogy 2018 december végéig végrehajtatják ahol lehet. 4 járásra eleve később lett nyertes, ott eleve 2019 volt a tervezett befejezés, viszont nem kellett volna a Szamosnet szerű cégeknek nyerniük. A normálisabb szolgáltatóknál jelentős késés nem várható, maximum 2019 tavaszára kész lesznek, de sok helyen 2019 vége körül lesz kész a teljes rendszer.
-
törölt tag
Hehe... Bodaszőlőn kb ugyanez van 2017 közepe óta. Főutcán kész a gerinc, elvben Hajdúböszörményben ott a kábel túlsó vége, és megálltak.
Én feladtam. Invitelt nem tudok rendelni, mert belenőtt pár fa a rálátásba, így év elején váltottam korlátlan, megosztható mobilnetet a telekomtól, az előfizetéses kártyámra. Mobilnetet amúgyis sokat használok, így ha lenne egy otthoni szolgáltatás, és mellé egy mobilnet az is kb annyiba lenne mint ez. A mobil SZIP árakat nézve még nem is járok rosszul.
-
btz
addikt
Nincsenek. Mivel DSL rsetén a postai központ és a végfelhasználó között "dedikált" sávszélesség van, azt csak a távolságból adódó csillapítás rontja (esetleg a vezeték szakadása, de az hiba) , illetve az érpárok közötti áthallás, de épp ezért vezeti be a Telekom a vektoringet, ami ennek a zavaró zajnak a kioltását végzi.
ⓑⓣⓩ
-
taki01
őstag
Amúgy engem nem zavar, de az már igen hogy a szolgáltató (Invitel vagy a Telekom) fals adatokat közölt a KIFÜ-nek. Ha le lett volna adva ez cím és még néhány szomszédé akkor tuti ki lett volna írva pályázat erre részre is és akkor lett volna fejlesztés. Így már csak a Digi-be reménykedhetek hogy előbb-utóbb lecseréli az Invitel elavult réz hálózatát optikára.
Azért még indítok egy telefont a kivitelezést felügyelő mérnök felé hátha tud valamit intézni.
-
atiska007
senior tag
dede, pont az a rész
Sajnos a szomszéd kilőve, amennyire ismerem, biztos nem megy bele ilyenbe.
Pár év és lehet fejlesztik - na hát pont ez az, hogy 2019-ben, Bp-en éve(ke)t kell várni, hogy interneted lehessen. Ez nonszensz.
Ezért is kérdezősködöm, milyen opciók lehetnek (a mobilneten kívül)
[ Szerkesztve ]
Mittudomain!
-
zulu_mester
tag
Nem szolgáltató bántásból írtam, amit írtam, csak kicsit dühítő, hogy az egyik központjának nevezhető településtől alig több min 14 km-re csak 30 mb-et tudnak szolgáltatni maximálisan... Ezzel szemben a Galga KTV 4x akkora sávszélességet tud biztosítani (igaz horror áron), mint az invitel.
[ Szerkesztve ]
"Te is fiam Bluethooth!"
-
tango69
csendes tag
Nem nem, jelenleg koaxon tolják ennyiért, ahol már megvan az optikai ott 4700 huf a 30/30, 5500 huf az 50/50, és 6500 huf a 100/100.
De sajnos még ez is távolinak tünik, mert nem akar kiépülni az az optikai, úgyhogy marad a 20 mega 8K-ért...
Az árazás, meg azért van, mert amúgy ők is a digitől veszik a sávszélt, meg a tv-t is. Rádobnak egy laza 3-as szorzót, és máris megy a vállalkozás Esetleg 1-2 alkalmazott, meg tartani a markunk az állami (EU-s)támogatásért cserébe, a fejlesztéshez. -
addikt
Mindenhol így van mert ez a logikus. Nem fog mindenki egyszerre használni erőforrást. Mindenki nem fog 1 xput maxon pörgetni,ez kb nulla esélye van. Ezért szoktak kocsivel több cpu erőforrást kiosztani. Csak aki pénzre megy az sokkal többet kioszt azzal van a gond. De ha kicsivel az szerintem érthető és neked végfelhasználóként nem is tűnik fel normális esetben.
-
-
-Philip-
tag
Teljesen igazad van, már régen így kellene csinálni. Közös közműalagút, minden telekre beállással, szerviz szekrényekkel. Ezt kizárólag úgy tudom elképzelni, hogy az Önkormányzat építi meg és adja bérbe/kötelezi az eddigi szolgáltatókat a bérlésre. Ennek viszont nincs kialakult jogi háttere (nem kötelezhető az addig ingyen használt saját infrastruktúra helyett fizetős igénybevételére), egy újonnan belépő szolgáltatótól elkérhető bérleti díjakból pedig soha meg nem térülő befektetés lenne.
Az újonnan épülő lakóparkokban ez már gyakorlat, de ahol meglévő infrastruktúrák vannak ott kivitelezhetetlen jelenleg.
- Rallymania -
-
Fücsök007
őstag
Ez összetett egyébként, bár a legtöbb járásban nem kis szolgáltató nyert, azért a szamsonet keliberű/múltú cégeknek nem lett volna szabad pályázatot nyerniük. Az MVMnet-et leszámítva nem nagyon van csak pár éve szolgáltató cég a nyertesek között.
Itt vannak a nyertesek, a 4 első körben kimaradt járást leszámítva. Egyébként a kis (2-3 járásban lévő) cégek is tudnak jó munkát végezni, ez nagyban függ a hozzáállásuktól, mivel a településen belül nem kell mindent elvégezniük, alvállalkozónak kiadják vagy a földmunkát, vagy az oszlopokra a dobozok és a kábel felszerelését, így csak a maradék munkát csinálják a saját szakembereikkel. (A többi munka is épp elég ha optikai gerincet meg alközpontot, továbbá új eszközöket kell beszerzni illetve konfiguráln.i) Erre egyébként szükség is van, mivel ha nincs valahol 2 nagy szolgáltató, akkor idáig nem volt garantált a jó net az adott településen. Pár hónapos csúszás még akkor is lehet a kis cégeknél, ha nincs pl. az oszlopokkal probléma, és időbe megkapták az építési engedélyt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic ezüst 47mm bluetooth okosóra
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Hibátlan állapotú Apple TV 4K 32GB 4K/HDR média lejátszó eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest