Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Na most honnantól fizeted ki az oszlopig? Mert ha a legközelebbi optikai netes központra gondolsz, az akár km-ek is lehetnek, és az optikai kábel árával, a telepítést végző emberek munka díjával és sok egyéb felmerülő költséggel számolva pillanatok alatt 7 számjegyű összeg lehet, de a 8 számjegybe is bele lehet szaladni...* az, ha 10 évig ingyen van utána a legfullosabb neted is, akkor sem éri meg. Pláne ha csak azért kell a gyorsabb net, hogy hamarabb lejöjjön a cucc és kikapcsolhasd a gépet (hogy spórolj az áramon).
Zelenszkíj : értem a logikádat, ugyanakkor nem ő támadta meg három irányból Oroszországot, viszont az ő országát lövik rommá, az ő állampolgárjait kínozzák. Ő csak ellenáll és nem adja meg magát.
Sokáig én is szankció ellenes voltam, mert mind az EU mind Oroszország kisemberein csapódik le a nagyon nagy része, ugyanakkor valamivel egyrészt ki kell éheztetni az agresszort, másrészt jelezni, hogy a 21. században Európában már nem éri meg területszerző háborút kezdeni. Veszélyes precedeneseket szülhetne (világszinten is, lásd pl Kína és Taivan helyzetét). Igazából már Krím anektálása után ezt kellett volna tenni, de mindenkinek kényelmesebb volt hátat fordítani. Meg is lett az eredménye.
Másfelől egy területi veszteséget nem éri meg sokáig úgy hagyni (sőt, Bucsa, Harkiv környéke és sok terület alapján elengedni sem éri meg), mert a népet beolvasztják elfelejtődik stb. Lásd Magyaroroszág esete, ha most 100 év után etnikai alapon akarnánk visszaszerezni a területet, alig valamicskét lehetne visszakapni, maximum párezer négyzetkilométert, a 200+ ezer helyett. De van politika topic, meg Ukrajna háború topic, ha gondolod ott bővebben kitárgyalhatjuk"Ezt már elfogadnám: 300/50Mbit 3675ft
Persze a giganet árára kíváncsi lennék!"
az a sanda gyanúm, hogy nincs gigabitjük, hanem ez a maximum.* Ha pedig ennyi "játszós" pénzed van, akkor elgondolkodnék egy költözésen (sok más okból is előnyös lehet), befektetésen, vagy egy élmény autón, vagy a világ körbeutazásán stb. Tuti, hogy nem netre költeném, de hát ahányan vagyunk annyi félék vagyunk.
Nekem anno az ADSL az időbeni korlátlansága miatt, - szemben az ISDNel ami percdíjas volt - nagyon komoly összegeket is takarított meg, így az én esetemben más lett volna egy ilyen ötlet, de fel sem merült bennem. Pedig nem csak összeget takarított meg, de az időbeni korlátlanság lehetővé tette, hogy akkoriban komolyabban elkezdjek webprogramozással foglalkozni, ami konkrétan pénzt is hozott... ezt ISDNel nem tehettem volna meg.
(más dolgokkal próbálkoztam pl : embereket toboroztam, peticiót írtunk, falu közgyülésen felszólaltunk az ügyben, polgármesternek írtunk, szolgáltatónak írtunk stb. )
Azt javaslom, próbálkozz meg többi helyi erővel összefogni, sokkal jobb pozicióból indulnál.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
titán
Nézd onnan szerintem, hogy legalább van időpontjuk a kiépítésre. Nálam invitel vdsl volt évekig (most is él még mondjuk). 4 éve kiépítette a telekom az optikát, gondoltam várok a digire, mert a réz hálózatot elvileg szépen kiváltja majd optikával. Na ezt bármikor kérdeztem az volt a válasz, hogy nem tudni. Hétvégén megrendeltem a telekomtól a bekötést, csütörtökön 1 óra alatt végeztek.
-
makoss
veterán
-
geridon81
csendes tag
Digi-t Hamarosan le törli a környékünkön térképről a Telekom!csak az üres réz drótja marad a Hevesi járásban ahol eddig csak koaxon szolgáltatott .
Boconád Tarnazsadány Nagyfüged Ludas Detk Halmajugra
Itt végig megkapta az engedélyt az új hálózat kiépítésre
2017-ben vette át a hálózatot a greencom-tol a digi,és 5 éve nem volt neki elég,hogy le cserélje a tákolmány réz drótot!! -
frici69
tag
Pápa környékén is tevékenykedik végre a Digi! Van ahol láttam kötődobozokat raktak fel! Van ahol föld munkát végeznek! Itt ugyan az MVMnet nyert de, azóta már sok víz lefolyt...! Meg már azóta egy csoport alá kerültek!
GigabyteGA-F2A88XM-HD3,AMDA8-6600K,KingstonHyperX2x4Gb1866MhzDDR3,AsusVW202SR,128GbADATASSD,250GbSeagateSATAII,Tevion1.5TbHDD,PioneerDVR-212D
-
Lajosnagy17
senior tag
Értesítés használatbavételi engedély megadásáról – CE/24810-13/2022. számú határozat: Szeghalom, FTTH optikai hálózat
Közzétéve: 2022. november 17.Ez is felkerül hamarosan a DIGI honlapjára.
-
frici69
tag
Meglátjuk! Ígérgetés és tervek már már régóta vannak! Egyébként Vas megye Celldömölki körzetében láttam már több építési engedély kiadást! Ez téged nem érint?
GigabyteGA-F2A88XM-HD3,AMDA8-6600K,KingstonHyperX2x4Gb1866MhzDDR3,AsusVW202SR,128GbADATASSD,250GbSeagateSATAII,Tevion1.5TbHDD,PioneerDVR-212D
-
the.odzsy
aktív tag
Halihó!
Van itt derekegyházi fórumtárs? A kérdésem az lenne, esetleg tudja-e, hogy ki épít optikai hálózatot Derekegyházon?MAGYAR vagyok nem turista!!!
-
Lajosnagy17
senior tag
Dágon és Bárándon is köthető a DIGI optika.
-
makoss
veterán
Üdv!
Van már új infó Tiszapalkonya (3587) optika bekötésének pontosabb idejéről?
2023 eleje, közepe, vége?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Lajosnagy17
senior tag
Kevermes, Annavölgy, Sárisáp is kapott DIGI optikát
-
kovadam1
tag
Minket is érint az, hogy Telekom nem nagyon jön erre fejleszteni. Még nyáron voltunk bent a szolgáltatónál ügyetintézni, és ott olyan információt kaptunk, hogy a Helyi Polgármester nem engedi a t-nek a fejlesztést. Nem írta alá az engedélyt. (Milyen meglepő neki is van itt egy szolgáltatása..) A szomszédos Településre jönnek... Hajdúhadházra is, és Bocskai kertbe is...
-
Matrox1995
tag
Sárospatakon eléggé meglódult a Telekom FTTH hálózat kiépítése.
Az egyik szerelő elmondása alapján, a kiépített területeken, nagyjából januártól rendelhető lesz a szolgáltatás. -
woodworm
veterán
-
Pittu1986
tag
válasz Matrox1995 #5475 üzenetére
De jó nektek. Ahogy látom a honlapon egyre több utcába elérhető Patakon. Nekünk októberre ígérté a szerelő S.újhelybe itt semmi nincs.
Windows 11 22H2, MSI B250M Mortar, Crucial 8GB 2400MHZ, MSI Geforce GT 1030
-
Berukaa
csendes tag
-
makoss
veterán
válasz Berukaa #5481 üzenetére
Nálam is a 2023-as időpontot adták meg Tiszapalkonya optikai kábel telepítésre, de nagyon remélem, hogy nem fals információ! Nem egyszer 2023-at adták meg mail, remélem már minél elöbb csinálják, mert már 5 éve is késő lett volna bekötni! (!!)
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Berukaa
csendes tag
Elhiszem, de sajnos nekem is 2x irták a 2023-as időpontot mégsem jönnek... mikor a szomszéd településről kapjuk a DSL-t ami ráadásul egy és ugyanazon irányítószám alatt van 3.5km-re már megcsinálták az optikát..... bíztam benne hogy itt is lesz mert ez használhatatlan... Garantált Minimum közeli sebesség 3mbit/s ez már a honlapok betöltésénél is gondot okoz!
-
-
Lajosnagy17
senior tag
Pápa és környéke is kapott optikát.
Vaszar, Mezőlak és Békás.
-
balika21
tag
válasz Lajosnagy17 #5485 üzenetére
Annyira felb*sz, hogy Pápa után Győr irányába az első faluban lakom a főút mentén, Vaszar 2km-re van, és előbb kapott optikát! A környék összes falujában van már, csak itt nincs.
-
frici69
tag
válasz Lajosnagy17 #5489 üzenetére
Információim szerint Pápa-Borsosgyőrön és Kéttornyúlakon is dolgoznak!
-
Berukaa
csendes tag
Arról esetleg valami információ ahol MVM Net volt a nyertes és tegyük fel kivitelező megcsinálta( Metalcom) a hálózatot hogy ezen ki adja majd a szolgáltatást? mert ugye ők nem adnak lakossági internetet, előre is köszi ha valakinek lesz infója!
-
balika21
tag
válasz Lajosnagy17 #5489 üzenetére
Ezeket hol látod? Inviteltől kaptam a számla mellé, hogy menjek be csomagot váltani, befáradtam, mivel online hiába regisztráltam nem sikerült, ott az ügyintéző azt mondta,nem tudja mi lesz a jelenlegi régi inviteles csomaggal, menjek vissza később, mert előfordulhat, hogy év végéig lesz optika Mondom oké, de mozgolódást nem látok.
-
Lajosnagy17
senior tag
Bicskén és Hajdúböszörményben is elérhető már a DIGI optika.
-
Apa+Fia
aktív tag
-
Lajosnagy17
senior tag
Hát szerintem a jelen állás szerint kevesebb mint 10% alatt van azon települések száma, ahol a gigabites internet nem érhető el még. (Koax és optika együtt)
-
draco31
veterán
válasz Lajosnagy17 #5498 üzenetére
Jelentkezem a 10% egyikére.
Csak mikrós 100 megás van, vagy mobilnetek.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest