Hirdetés
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ic3man
tag
válasz
KROK640
üzenetére
Nem tudom a háttér sztorit, csak a mobilos részlegnél vannak kapcsolatok, de ha jól sejtem több lépcsőben fejlesztenek.
Ugye a korábbi felvásárlásokkal DOCSIS 3.1 eszközöket örököltek, ezeket kezdik átültetni RFoG-ra. Bár ez sem teljesen érthető számomra, hiszen a DC3.1 simán tud 10/1Gbit-et, de elvileg 10/10-et is, az RFoG-nak meg mindegy mit tolsz át rajta...Érdekes, de nekem nem kéne az biztos.
A DIGI 1000/300-ra már azt mondom csak csak, de én speciális eset vagyok.

-
makoss
veterán
Na a gépfelújítás lezajlott, jöhetne már az optikai net ezerrel!
Már nem olvasok vissza ki írta, hogy augusztusban várható áremelés iskola kezdés miatt, a nagy áremelés, de nagyon nem volt igaza hála az égnek.
De ahogy tavaly beszereztem a NUC-ot, idén a 13. generációs gépem, lassan a szolgáltatók mind sorra le lesznek maradva mögöttem technikailag
-
frici69
tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Digi! Beelőzték az anno pályázatot nyert MVMNET-et Pápa környékét illetőleg. Bár már ki tudja ki kivel van itt a nagy bevásárlások közepette!
-
-
Diák66
őstag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Máshol az ADSL-t........ szóval még jobban járnak a koaxosok.
-
Ic3man
tag
Skacok, tudja valaki, hogy Gomba település Felsőfarkasd részén kinek van optikája?
A holnapok szerint se T se DIGI, de láttam, hogy van optika és vannak is bekötések házakhoz.
Köszi! -
frici69
tag
Helyzet jelentés Kemeneshőgyészről. Ma felkerültek az oszlopokra a kötődobozok!
-
imsa
csendes tag
Sziasztok! Pár hónapja írtam, hogy kis falumban is húzkodják az optikai kábelt, és akkor a melós azt mondta, hogy jön a Telekom gigás netje.... Írtam a Telekomnak mi lesz, de azt válaszolták, hogy fejlesztés nem várható. Időközben kiderült, hogy Mvm net gerinc épül és használatbavételi engedély is kiadásra került: https://nmhh.hu/cikk/241235/Ertesites_hasznalatbaveteli_engedely_megadasarol__CS13003102023_szamu_hatarozat_Nemeshany_FTTH_GPON_halozatepites_lefedo_halozat
Ez most mit jelent? Az Mvm net szolgáltat? Vagy más fog? Milyen sebesség várható? Nálunk Pr-telecom van (150-s) és Telekom (30-s) . Számithatok gyorsabb netre? Köszönöm előre is a válaszokat! -
"Teljesen normális reakció egy olyantól aki nem volt hasonló helyzetben, többet nem is várok el tőled,"
.. de mi a cél azzal, hogy ide minden héten beírod, hogy milyen fos hely Tiszapalkonya? Egyrészt tudjuk... másrészt attól nem lesz bevezetve az FTTH
Nekem legalább annyi okom lenne pattogni a Telekomnak, mint neked, mert tőlem 40 méterre ér véget a Telekom optikai kábelhálózata, és még grátiszként ott van az a nem elhanyagolható tény is, hogy ez nem Tiszapalkonya, hanem a sokkal, de sokkal híresebb Hajdúszoboszló, és azon belül is a Fürdőnegyed... mégsem teszem, mert tudom, hogy a Parlamenttől 200 méterre is van olyan terület, ahol nemhogy FTTH nincs, de még ED 3.x sem, helyette ADSL-lel döngetnek lefele. Neked ez a diszkrimináció beakadt... ez a rögeszméd vazze...
Az esélyegyenlőség egy lózung, a diszkrimináció, meg olyan mint a szegénység elleni harc... sosem lehet legyőzni.
A csúnyát diszkriminálják a TV-k, a modellügynökségek, a filmstúdiók, stb... na meg a szépek...
A hülyéket az okosak, a szegényeket a gazdagok stb...
Mert hiába vagy tehetséges, ha @cod nevetséges!
ne vedd magadra, így jött ki a rím 
alapíts egy pártot... mert milliós tömeg lakik olyan falvakban mint Tiszapalkonya... mégsem rebelliskednek...
Már csak azért sem, mert kevés köztük a "gazdagfalva", Tiszapalkonya sem az... az embereknek a megélhetésük a fő gondjuk..."De szerintem te sem lennél túl boldog, ha akkora mennyiségű anyagot kellene letölteni amit én szoktam reggeltől estig, fél óra helyett!"
Abban igazad van, hogy sosem laktam még falun, meg olyan helyen ahol tizedannyit ér egy négyzetméter, mint ott ahol most lakom.
Az a hatalmas mennyiség amit "forgalmazol" abból fakad, hogy torrentezel... kötelező? Nem! Sőt a törvény szerint védett tartalmak lehúzása és visszaosztása még a BTK-ba is ütköző. ..Mert nem igen valószínű, hogy csak Linux disztrókat húzol le, meg tolsz vissza

Amúgy a jég szétveri a napelemet részre - csak nem akartam offolni - van egy megoldás: biztosításnak hívják. Szétveri, a biztosító fizet... -
makoss
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Teljesen normális reakció egy olyantól aki nem volt hasonló helyzetben, többet nem is várok el tőled, de amiért a topik lényege szólna az a hálózatfejlesztés, települések korszerűsítése ami jelen esetemben, településünkön szó szerint diszkriminált módon történik.
Természetesen a hiszti amit megfogalmaztál jogos, ha azt nézzük, hogy a környező településeken már mióta van giganet.
De szerintem te sem lennél túl boldog, ha akkora mennyiségű anyagot kellene letölteni amit én szoktam reggeltől estig, fél óra helyett!
Azért ezt érdemes lenne végiggondolni toronyház!
-
válasz
woodworm
üzenetére
Normál esetben ilyen hisztit azért, mert nem FTTH az Internet, maximum izolált, nőt Playboyban látó olyan fiatalemberek rendeznek, akiknek ezen kívül más örömet nem tartogat az élet
Az ISP meg ezt is elvonja tőlük 
A alanyra való tekintettel a trollkodás még jobb is lenne, de nem erről van szó. Teljesen irracionális reakciókat láthatunk hónapok óta... ilyen például a szolgáltató spamelése részéről, aztán amikor bejelentik, mi lenne a logikus? Várni, és örülni... egészen addig ameddig be nem jelentenek egy negatív dolgot, mint pl a felfüggesztés... ami Magentáékra nem jellemző egyébként. Ezzel szemben azóta is, folyamatos negatív kommentek születnek tőle...
Nekem már elég régóta összeállt, hogy baj van a toronyban, és nem is kicsi
-
makoss
veterán
válasz
woodworm
üzenetére
Abban mi a trollkodás, hogy a tényeket mondom el?
Nem értem
#6469 KROK640 minden lényeges ki van kapcsolva úgy, ha szükség lenne rá mehet teljes gőzzel
#6471 frici69 Igazad van, csak sajnos ez mint korábban említettem ez a szolgáltatók hibája ami újfent ki kell vesézni mert ez az egész giganetes fejlesztés nem megy egyik napról a másikra.
Persze ha a fejlesztés lezajlott volna úgy ahogy mondtam évekkel korábban, én sem írtam volna ebbe a topikba, gondolom megérted?
Persze ha van új infó internetfejlesztés ügyben azt szivesen fogadom vagy itt vagy privát!
-
frici69
tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Lajosnagy17 és draco31 én már jeleztem párszor, hogy nem a topik témájába való posztolás megy! Egy-két napig abbamarad aztán kezdődik minden előröl. Jó lenne ha már befejeznék az urak a nem idevaló írások posztolását még offban is! Gondolom a napelemnek meg a számítógép fejlesztésnek meg a többinek is meg van a megfelelő topikja! Kéretik oda hozzászólni! Köszönöm a megadott témában idejárók nevében!
-
-
makoss
veterán
Naa, tessék.
Ez lesz szerintem nálunk is: macerák tömkelege
Értesítés használatbavételi engedély megadásáról – CD/17009-3/2023. számú határozat: Tiszadob, Rejetanya, Szorgalmatos optikai kábelépítés
Mondtam is a Tiszadobi kolegámnak, ő sem érti mire jó ez, és szerintem ez lesz Palkonyán is!
... úgyhogy nem, nem örülök, majd ha be lesz kötve és rá tudok mérni és stabil lesz majd akkor örülök! -
mufuee
csendes tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Detto, ránézek áttekerem aztán kilép.
Amúgy van valami infód a Balatonfüredi járásról?
Volt itt fenn egy kis térképed de már nem találom itt a "sok" hozzászólás között.
Májusban Pécselyen felhúzkodtak optikát meg pár dobozt, azóta semmi. Eon-os ismerős mondta hogy a PR el van csúszva hónapokkal (május 31 volt valami határidő) Balatonalmádit elvileg befejezték. Amúgy PR ügyfélszolgálat nem válaszol 2 hónapja.
A röhej hogy a T honlapja szerint lenne 50/20as net, csak azt nem tudom hogyan, mert még a régi koaxot is levágták májusban. -
draco31
veterán
Szerintem elengedem ezt a topicot, jó ideje nem arról szól már aminek indult.
-
makoss
veterán
-
makoss
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Oké, de mondom, az időjárást is kalkuláld bele! Nemrég haver küldött olyan videót, hogy kb 5000 autót kilyuggatott a jég, de majd öklömnyi jég, és nem éppen ladákat!
több milliós igen drága autókat, kupékat! Dúrva!
#6455 Ic3man Nekem mióta a fogyasztásos mizéria van azóta visszább lett állítva a gép. nem tudom mi az a Just For Fun progi
-
Csak ennél nem lépsz ki a rezsilimitből, ahol már mindjárt 2x annyit fizetsz az áramért.
Milliós befektetést igényel? Igen... De akár vissza is tápláhatod az áramot, ezért jó az aktív ház... Egy ismerősömnek csak azért van bekötve a villany mert visszafele táplál, és nem neki kell fizetni, hanem neki fizetnek havonta.Olyan amiről te álmodsz, hogy nem kell beleinvesztálni, csak jön az energia nincs! Nem is volt, és nem is lesz várhatóan. Különben mindenkinek az lenne
Sőt az imént ismerősömnek geotermikus energia is van. Az EU fizette mondjuk a 90%-át
Amúgy ilyen 30-40 millió volt csak a rendszer. Szellőztetni csak számítógépes rendszer szellőztet, a redőnyt is a napsugarak szögének megfelelően állítja- 15 évente a napelemeket le kell cserélni. Ilyen ez a szakma.
-
makoss
veterán
Közben megjött a válasz a mailomra ami kicsit olyan alap válasz, mint ha azt mondták volna:
Igen, van bevásárló kocsi a Tesconál és százassal működik
A "honlapunkon"-ra meg ennyi jött be amit már hónapok óta tudok és ezzel ki is törölhetem:
Ez csak egy lerázó szöveg / mail volt
-
makoss
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Van egy ismerősöm, projektvezető egy kis cégnél, büszkélkedett, hogy milyen jók az értékek verőfényes napsütésben, telójára vannak állítva a napelemből befolyó adatokat látja, az egész háza minden a napelemre van állítva.
Azért halkan odasúgtam neki: Józsikám! Akkor lényegében jó néhány évre előre kifizetted a villanyáramot igaz?
... igen rövid gondolkodás után rávágta: ööö lényegében igen
Ennyi.
Az csak annak érheti meg talán.... talán, de igen talán, aki 0 forinttal össze tud egy ilyet hozni, de itt még a levegőben lóg annak a lehetősége is, hogy egy kóbórvihar tönkre vágja az egészet
-
makoss
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
A napelemmel annyi a gond, hogy 10 évre előre kifizeted az áramot! + szanaszét fúrják a házad miatta + jön egy jégeső és szarráveri.
A fogyasztás meg akkor is fogyasztás marad ha wattokról, mega vagy kilovattokról beszélünk, tökmindegy, itt a lényeg továbbra is az én igazam: giganetet be kellene kötni már végre!!! Nem balettozva szórni a rizsát! így engedély meg úgy engedély... pöcsölnek, szerencsétlenkednek csak nem több!
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
Igazad van, az adóból leírásos megtérülésre nem is gondoltam, már ha van ilyen.
#6438 makoss : Már legalább azt írják, hogy csinálják, nem azt, hogy sajnáljuk nincs ... én ezt azért hajlamos vagyok előrelépésként elkönyvelni.
#6433 GoodSpeed : igazából csak egyetérteni meg helyeselni tudok így hirtelen.
-
makoss
veterán
Na holnap megint szídhatom a szolgáltatót ezerrel!
Ismét egy teljes napig fog menni a letöltés
-
-
KROK640
nagyúr
Profit maximalizációs szempontból nem (olyan nagy) hülyeség. Főleg egy kis cégnek, ami gyorsan olcsón akar sok ügyfelet.
Azt kell megértened, hogy ezek a cégek leginkább profit alapon működnek. A ritkán lakott, jellemzően idős lakosságos falvak nekik nagyon nem jó befektetés, mert sok drót, nagyobb távolságok, és kevés előfizető.
Ráadásul a falvakban nagyon sok helyen van telefonvonal, amire viszonylag olcsón lehet ADSL-t tenni, így a T helyben már adott, tehát bármelyik cég is lép be, egy konkurenciája már alapból van, miközben a nulláról kell kezdjen.
Persze, ez így rohadékság, de sajnos ez van
-
válasz
KROK640
üzenetére
"És ki tudja nekik is meddig kell konkurálni a NERel Szerintem előbb utóbb a T is kap egy visszautasíthatatlan ajánlatot, és onnantól fogva lényegébe véve egyetlen szolgáltató lesz MO-n. Talán a színjáték kedvéért megmarad a három brand, de ugyanaz lesz mint most a különféle médiákkal, elvileg van egy csomó, gyakorlatilag mind ugyanahhoz köthető szinte.?"
Miután beégtek a saját 0-ról felhúzott ISP-vel a Telekomra fordultak volna rá, de nem volt hozzá akkor sem elég pénzük. Akkor frusztáltan távoztak a fiúk, mint az a manus aki kijön a BMW szalonból, és vásárolt egy Zaporozsec-et
. Így megvették előbb a DIGI-t aztán a Vodafone-t. Vélhetően a Telekom a kettőnél együttvéve is drágább lenne lényegesen. Szerintem a "kap egy visszautasíthatatlan ajánlatot," elmélet ott hibádzik, hogy valóban működik a NER-ben ez olyan akár milliárdos vállalkozásoknál, ahol egy ember vagy egy család áll a tulajdonosi háttérben, és ahol valamivel lehet fogni a tulajt, pl a múltjával, vagy a még nem el nem évült, de eddig titokban tartott visszaélésével... ilyen van és lesz is. Viszont a Telekom mögött nem egy helyi, magyarországi zsarolható a T-hez viszonyítva ebihal szereplő van, hanem egy hatalmas világcég leányvállalata. A Telekom egyébként megmondta, hogy nem eladó, tehát még a kellő a magyar büdzsének igencsak gyomorfektető összegért sem. Mit tud csinálni vele? Államosítani nem, mert nem az 50-es években vagyunk, hogy a Szovjetunióra lehetne támaszkodni. Ebből fakadóan ezt nem érdemes megpróbálnia. Lehet kivetni extraprofit adót, hogy ne lehessen nyereségesen üzemeltetni, és arra próbálni kényszeríteni, hogy drasztikusan emelje az előfizetés árát, hátha megcsappannak az előfizetők. De akkor muszáj lenne a ONE esetében is eljárni így, különben az EU-ból nem kap soha az életében egy petákot sem, most sem, de akkor a reménye is elúszik. Szerintem ezt ők lekönyvelték, hogy 1-1 a felállás. Arról nem beszélve, hogy reális esélye ilyen felállás mellett nincs már annak, hogy eddig Magyarországon sosem látott telekommunikáció cég be tudjon törni a piacra. Nem is akar.
Magyarország eleve egy kis piac. Kis ország kis piaccal, csóró lakossággal. Még az idilli állapotok mellett is voltak olyanok Európában is, amelyek hatalmas cégek, mégsem szagoltak Magyarország felé sem, ilyen pl: Orange telekom, Proximus, Swisscom AG, Telia.. vagy az amerikai AT&T
Amik bent voltak, azok is vagy fel lettek vásárolva, vagy kivonultak, vagy fel lettek vásárolva és kivonultak
: Tele 2, DIGI, UPC, Invitel. A Telekom elsődlegesen német, Németország Közép-Európában van, Magyarország meg Közép-Európa keleti részén, de lehet vitatkozni az, hogy nem Kelet-Európa nyugati részén
Szóval ők ezért is kötődnek és nem adják el, meg azért mert tőkeerős a cég, és ha még veszteségesek is lennének (a Vodafone pl az volt), az anyavállalat bírja finanszírozni a cél érdekében. A cél, hogy maradjanak, mert úgy láthatják, hogy megéri, egyrészt mert még nem veszteségesek, másrészt, mert ellenséges kormány van hatalmon velük szemben, de nincs olyan hosszú aminek vége ne lenne, és ebből a korszakból már lement 13 év. Bár látható, hogy parlamenti választásokon belül ezeket leváltani nem nagyon lehet... Viszont érdekes gazdasági, és világpolitikai események zajlanak, amik esetleg nekik jól jöhetnek.
"1. EFI : többször láttam ezt tőled, csak nem internetszolgáltatási területen dolgozol?"
Nem.

2. Nyugat-Európában rengeteg szigorú építési szabályzatban védett terület van, nem nagyon engedik az önkormányzatok sem a fúrást faragást, meg a légkábelezést.
Egyesek azt mondják ez az egyik oka a 30 éves rézdrótok használatának. Akkor megcsinálták, és most is elég az a sebesség 4K-s Streamekhez is, meg Skype, Messenger videózáshoz ... Csak ugye a XX. századi technikával sem lehet sokáig húzni, előbb vagy utóbb fel kell túrni a vidéket
-
Klown
aktív tag
válasz
KROK640
üzenetére
2004-ben nem volt még DIGI, talán még EMKTV néven futottak, amiből lett később HDSNet. Azt vették meg a románok és lett DIGI. Majd később sajnos a TvNetWork-öt is felvásárolták. Jól be is szívtam miatta! Egy prosperáló magyar hátterű, technikára sokat adó cégtől elkerültem egy tök nóném céghez. (Kronológia szerint: Sztár TV/Euroweb -> TvNetWork -> PR Telecom kb. 1 évig -> HWR Telecom) Azt míg be nem vezette a Tré a Netmánia 1000 díjcsomagot (1000/200 mbps), addig maradtam is náluk, mert az előtte lévő Netmánia 120 nem adott nekem annyival többet és árban sem volt túl jó. Egyébként a Horpácsi pont akkoriban optikázta be a lakótelepet, ahol laktam. (2015 körül) Sajnos ők meg pont a Trének adták bérbe a hálózatot. A guta ütött meg, mikor a teljes kerületben, a kertesházas területeken elérhetővé vált kvázi minden (flip ED3.0, UPC ED3.0, Digi FTTH), nálunk meg a lakótelepen volt a nóném HWR, noha ED3.0-on, de kis sávszélességű csomagokkal, meg a T-s optika nem túl kedvező áron. Ez a tipikusan melyik ujjamat harapjam meg esete.
Ja és fun fact, hogy hiába vette meg a TvNetWork-öt a DIGI, ahol nem volt UTP hálózat kiépítve, ott rohadtul "gálánsan" lemondott róluk. (Pl. X., XII., XIV., XVI. kerületi hálózat, Törökbálint, Budakalász) Na meg az is vicces volt, hogy a konkurencia miatt a teljes kerület a legmagasabb, Speciális I. kedvezménykörbe tartozott, kiéve a lakótelep, ahol nem volt igazán konkurencia, ott csak a jóval kisebb, Speciális II.-t adták. (Nekem egy T-s ügynök intézte el egyedi elbírálás után, hogy a címemre megkapjam a Speciális I.-et.)A Yettel-ről butaságot beszélsz! Ők költik a legtöbbet a mobil infrastruktúra megújításába vezetékes híján. Az övék talán a legmodernebb mobilhálózat, a legkiterjedtebb 5G-s szolgáltatási területtel. Náluk van csak 5G alapú FWA előfizetés. Ezt cikkek tömkelege is bizonyítja, hogy az övék a leggyorsabb hálózat idehaza.
Az meg, hogy ne legyen konkurencia, kizárt dolognak tartom, amíg EU tagok vagyunk! Az EU versenyjogi hatósága nem engedné! De a piac szűkülése sajnos nem csak magyar tendencia! Sok helyen összeolvadnak még a nagyok is a költséghatékonyság okán. (Ld. a briteknél az EE-t!)
Üdv: Klown
-
KROK640
nagyúr
A Digi már 2004-ben mikor még a TV Network és a mobinet konkurenciája volt, már akkor is tipikus lakótelepi szolgáltató volt. A nagyobb lakótelepeken, a nagyobb városokban volt elérhető, ahol igazi profit van. Ha kiszámolod, alállomásonként és kábel méterenként ott volt a legnagyobb profit. Egy akkor frissen betörő szolgáltatónak csak ez volt az esélye.
Az, hogy azóta nem terjeszkedtek, az szomorú, de technikailag nem is nagyon érte meg nekik, csak az óriásoknak, akik kiépíthettek úgy is hálózatokat, hogy egyes ágak nem, vagy nagyon soká térülnek meg.
Debrecenben ma is tudok olyan helyet, ahol még ADSL sincs(!), sőt olyan belvárosi helyet is, ahol 30Mbitet sem tudsz rendelni, holott a belváros közepe, és légvonalban 20-30 méterre megy a gigabites Digi.
Messzebb megyek, haverom aki a Digi call centerétől lakott kb 50 méterrel, és Digis dolgozó volt, magának nem tudott beköttetni Digis netet, be kellett érje 8Mbites ADSL 1-el (2020). -
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
És ki tudja nekik is meddig kell konkurálni a NERel? Szerintem előbb utóbb a T is kap egy visszautasíthatatlan ajánlatot, és onnantól fogva lényegébe véve egyetlen szolgáltató lesz MO-n. Talán a színjáték kedvéért megmarad a három brand, de ugyanaz lesz mint most a különféle médiákkal, elvileg van egy csomó, gyakorlatilag mind ugyanahhoz köthető szinte.
1. EFI : többször láttam ezt tőled, csak nem internetszolgáltatási területen dolgozol?
2. Nyugat Európa nem csak a hegyek miatt más téma, de azért is, mert ot inkább megvették a spftvereket a 2000-es években, nem letöltöték, így gyakorlatilag nem kellett akkora sávszélesség a 2000-es és a 2010-es évek első felében mint itt keleten. MOst a digitális kiadások elterjedésével nőtt meg a sávszél igény, Franciaországi ismerősömnek 2005-ben már 15 Mbit-je volt (itthon akko emelték az ADSL-t 1Mbitre), a 2010-es évek végén is 25Mbit mindenre is elég volt. Csak az utóbbi években kellett nagyobb sávszél, a korábbi rendszerek (fontos volt, hogy a meglévő hálózaton tudjon szolgáltatni) infrastruktúráján menve, a végtelenségig kioptimalizált rendszerek lettek, a digitális kiadásokból fakadó nagyobb letöltések miatt.
2020-ban Németországban (Siebers) még 30 Mbites net volt a szupergyors, miközben itthon már 2015-től 120Mbiten mentem, és az nem is a csúcs volt akkoriban.Egyébként szerintem a hegyek sem olyan akadályozó tényező egy nyugati társadalomnak, lásd, az Alpokban 160-al vagy 240-el közlekedő vasúti szerelvények, itt meg örülünk a 120-as pályának, ami nincs tele 40/60/80-ra lassító jelekkel.
A pannon/telenor/yettel pedig hiába hirdette magáról, hogy az élvonal, MO legkevesbé fejlett infrastruktúrája felett rendelkezik, ettől talán csak a Digimobilnak van kisebb lefedettsége. Világéletemben T-s voltam, kivéve egy kis Vodás kitérőt, amit megbántam.
-
válasz
KROK640
üzenetére
Igen, ott van verseny, nálunk már lényegében nincs. Itt várhatóan magentáék is visszább fognak venni a tempóból, mert csak a NER-rel kell konkurálniuk országosan. Elég belőni azt a szintet, meg egy kicsit. A DIGI Romániában 10 Gbps-ot is elkezdett tesztelni, és vannak akik már használják is. Itt ilyesmi ki tudja mikor lesz.. egyre jobban nyílik szét az olló. Ha ez a helyzet 10 évvel ezelőtt alakult volna ki, nagyon komoly tömegek ragadtak volna xDSL-en meg ED 2.0-n annak reális esélye nélkül, hogy legyen FTTH-juk, meg ED 3.x-ük... mert elég belegondolni két dologban:
1. Ha nincs konkurencia, a meglévők meg egymással lepacsiztak, akkor minek invesztáljon fejlesztésbe? Hiszen az EFI-nek nincs hová mennie...
2. Nyugat-Európa hegyekkel bőven telített országaiban - ahol van €, meg jó az életszínvonal is - xDSL-en lógnak milliók. Tehát NER-ék teljesen alátámasztva a dolgot mondhatnák, hogy tessenek megnézni Ausztriát, vagy Franciaországot. Az már mástészta, hogy annak földrajzi, domborzati sajátosságai vannak.Az a szerencsénk a szerencsétlenségben, hogy az ország jelentős része alföld, a többi helyen sincs magas hegység... leszámítva a Mártát, de az is kevesebb mint feleolyan magas mint az Alpok... illetve az, hogy erős verseny volt 2018-ig, amikor még képben volt a DIGI, UPC, Invitel, Telekom, Vodafone
Három versenyzőnél már a verseny szenved... példa: mobilszolgáltatók. Vodafone, Telekom, Yettel. Ezek, illetve ezek elődjei már 28-29 éve itt vannak a piacon. Lényegében amikor választottam 1999-ben közöttük és ez egyébként máig igaz - a készülékkínálat döntötte el, meg az, hogy melyiknél volt jobb áron az adott készülék. Akinek ez nem volt releváns, csak előfizetés kellett ,vagy egyszerűen csak egy szám, az láthatta, hogy olyan nagy egyetértés van a percdíjak és csomagok megalkotásánál mintha vérszerződést kötöttek volna a szolgáltatók... azt hiszem fojt is ellenük kartellezési eljárás 15+ éve..
-
-
-
Ic3man
tag
Nálunk jó fél órája lehalt a Telekom (optika) net Galgahévízen.
-
makoss
veterán
-
-
Ember... hol keverem én az optikát a mobilinternettel?

Azért volt belinkelte az MM-es 5G-s router, mert pont azoknak egy opció lehet, akikhez nem ér nemhogy az optika, de még az ED3.x sem, de van 5G lefedettség.Az, hogy azt mondom, hogy egy ilyen routerrel az embernek olyan élménye lehet, mint mondjuk egy jó ED3.x-szel teljesen más mintha azt állítanám ,hogy az 5G jobb mint az optika vagy legalább egyenlő vele... ilyet sehol sem állítottam! Sőt!
Az FTTH-nál jobb nincs, mert ez a legkorszerűbb és vezetékes, ráadásul korlátlan és ár/érték arányban is a legjobb...Igazad meg a fentebbiekre való tekintettel továbbra sincs. Ha nem megy a szövegértés, attól még igazad ugyanis nem lesz!
-
makoss
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Hát jó nagy hülyeséget írtál mert te kevered az optikát a mobilnettel!

A mobilnet elmondanám, hogy egy rakás szxar, fasorba sincs még az én rádiós netemhez képest is!
Igen írtam a Telekomnak meg még, hogy írni fogok-e az nagyban attól függ, meddig bénáskodnak vele
De ismét le kell írjam, hogy még mindig nekem van igazam
Még mindig megy a diszkrimináció addig míg rá nem tudok mérni a giganetre!
Oké bosszantó vagyok, de a Telekom meg idegesítő! Be kell kötni nem szarakodni és én is békén hagyom a Telekomot.
Visszatérve a mobilnetre engem marhára nem érdekel a mobilnet, 5G, 6G, 7G, évekig elvoltam nélküle!
Olcsó? Igen! Miért? Egy NEM neve sincs cég, ami országos lefedettségű igenis adja olcsón a netet! Igen. -
Nos én meg abban vélek esetedben némi ellentmondást felfedezni, hogy sokáig úgy harcoltál az FTTH-ért mintha nem lenne nélküle élet, és hogy neked nem szab határt a havidíj. Illetve csakis FTTH kell, ED3.0 vagy ED3.1 az nem is jó! Vissza kereshetőek ezek a hozzászólásaid, amikből pontosan ez jött le. Aztán pár héttel ezelőtt már látszott, az első konkretizáltabb havidíjjal kapcsolatos megszólalásodnál, hogy igenis számít.
Na most mindenkinek megemelkedett drasztikusan az előfizetése ára, főleg a Gbps-os FTTH Interneté, de a Vodafone-nál nem szívbajosak koaxnál sem.
Nagyjából te ezt várod el: Legyen olcsó, korszerű (azon belül is FTTH), gyors és stabil valamint lehetőleg most!
Mindezt úgy, hogy Tiszapalkonyán laksz, egy kiszolgáltatott településen, ahol kénytelen vagy mikróhullámú interneten csüngeni. A Telekomot meg úgy zaklattad, hogy minden héten küldtél nekik emailt, csak vigyék már be a faluba!Most meg beírod, hogy 5000 Ft-ért akarod mindezt, ennél többet nem fizetsz (jogod van hozzá), különben nem kötteted be. Csak akkor meg minek ment a hiszti?!
Olyasmi ez, mint amikor valaki bukik egy gyönyörű nőre, akinél esélye sincs egyébként... de megtudja, hogy luxus kurva... kicsiccsenti magát, elhívja buliba, aztán meg benyögi, hogy neki 20 000 Ft-ja van az aktusra, többet nem fizet
#6406frici69:
1. A település mérete és annak nevezetességeinek száma között van összefüggés...
2. A település mérete és az ott elérhető Internet minősége, sebessége, típusa és kiépítésének időbelisége között is van összefüggés.Az ilyen kis települések, mint Kemeneshőgyész csak akkor kapnak korszerű netet, ha útba esnek és a szolgáltatónak nem sok befektetésébe kerül, mert az EU pl kifizeti.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nyaralás topik
- Milyen processzort vegyek?
- Battlefield 6
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Digi vagy MVMNET? Előbb utóbb mindenhol lesz optika. Csorna és környékén sajna még tervbe sincs véve,mert a VIDANET -TELEKOM párosnak nincs versenytársa,nincs semmi kényszer, hogy a VIDANET koaxot leváltsák.