Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- talmida: My Art II.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
makoss
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Ha ez vígasztal én évekig, szó szerint évekig szívtam az elején a rádiós internetükkel ami akkoriban Tisser Kft néven futott és 512 kb-os nettel kezdtem, minden héten telefonálgatni kellett nekik hiba miatt!
Aztán jött az Onecom ami sokkal jobb volt, az Északnet a legstabilabb most, csak 50 Megás ugye
Vodafone korlátlan mobilnet XXL
-
-
Csomagban sokkal jobban megéri, meg ott vannak a készülékkedvezmények...
pl:2015-ben 29950 Ft-ért vettem meg azt a gépet, ami még most 126 000 Ft lenne...
Legkisebb kompakt digitális fényképezőgép | Pink, fehér és fekete | DSC-WX350 | Sony Hungary
Most is aktív ez a gép, még Sony VCT-R100 állványt is vettem hozzá, meg tartalék NP-BX1 akkumulátort.De vásároltam táblagép 48K-ért 80K helyett, laptopot, anno még Windows 7 dobozos verziót is stb... rengeteg mindent. Ja még TV-ket is hármat
Szóval nem a semmiért voltam csalódott, hogy Hajdúszoboszlón a címemen nem elérhető... ezek nélkül csak egy szolgáltató lenne a sok között... Az Invitel, a UPC és a Vodafone is gyenge volt ehhez viszonyítva.
De el kell engedni, ennyi volt. Csak ezért biztosan nem fogok megint lakást cserélni.#6296makoss A NET XXL az melyik cégtől van?
A Telekom műhold nekem is volt, még ADSL mellett SAT+ NET40 kedvezménnyel
-
makoss
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Szerintem kicsit előreugrottunk az időben
Bár már ott tartanánk!
Nézd. Nekem jelenleg ezek vannak:
Északnet 50 megás net ami most online kedvezménnyel 6390 Ft
mobilnet XXL: 4990 Ft
Telekom műhold 3 db tévére, egy lakásban 3 db beltérivel: 7523 Ft
Mint ahogy eddig is, most is a legnagyobb netcsomagot választanám,
de nem tudom még mi hogyan lesz pontosan, 2006-tól rádiósnetem van
-
makoss
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nyilván tízezreket nem adnák érte, de ha annyi amennyiért ki van írva 20x gyorsabb netért akkor jöhet!
Persze lehet tévével kellene - ami most Telekom műhold - amivel lehet olcsóbbra jönne ki mint külön külön. -
Csak viszonyításképpen: A másik lakásomban a Magenta 1, modulokra bontva ennyibe kerül:
Anyukám nevén van, és korábban azért is volt megnevezve, mert a másik újfalui házunkban is Telekom volt, amit eladtunk

Szóval, igen eltérő, és jelentős eltérések vannak. Havonta ez 16853 Ft-ra jön ki. Alig várom, hogy októberben felmondhassak nekik... Egyetlen a mobilinternet volt ami fájónak tűnt, de ahelyett NetFone lesz.
A vezetékes interneten kívül milyen szolgáltatásokat akarsz majd megrendelni? Illetve elég lesz az 1000/1000 vagy 2000-es netre ugrasz?
-
molnarpeter
nagyúr
Listaár ugyanaz, kedvezmény változó konkurencia jelenléte és új terület/technológia (lásd optika) esetén 🤔
Nekünk jelenleg fapad telefon+fapad net+IPTV “M” 7304 Ft, plusz egy ezres a második TV box, Magenta 1-ben mobillal és e-Pack kedvezménnyel együtt, inkasszóval fizetve. -
Ic3man
tag
válasz
KROK640
üzenetére
Ez ha nem haragszol nem olvasom végig, csak szemezgetek.
BIZTOS vagyok benne, hogy jókat írsz, de azt hiszem 20 év informatikai tapasztalattal a hátam mögött tudom a pro/kontra érveket, megfordult már pár .... szóval nagyon sok gép/laptop/server a kezeim között.
Haverok gépei nincsenek még 1 hónaposak. Egyikbe RTX4090 majdnem 700eFt, másikba RTX4080 majdnem 550eFt és ez még csak a VGA.
A laptom amit néztem: i7-12700H, RTX3080, 32GB DDR5. Az sacc/kb ugyanazt tudja mint a mostani asztali gépem. A monitor természetesen marad a mostani 34" Samsung. Ha meg vinni kell, puff be a táskába és zsamó.
Érdekes volt olvasni a tipikus Magyar hozzászólót. -
válasz
KROK640
üzenetére
Nagyon kiakadtak a német cégek Orbánra - Mandiner
A Telekom alapvetően német. Szerintem három dolgot tehetnek:
1. Hagyják őket békében, és lehet mondani, hogy verseny van.
2. Pont versenyben csinálják ki őket - mondjuk látható, hogy a havidíjakat felhozták, nem pedig DIGI-s szinten tartották -, tehát alájuk mennének árban.
3. Olyan extraprofitadókat vetnek ki rá, amellyel ellehetetlenítik.Szerintem az első a legcélszerűbb, mert így még kifelé Brüsszel irányába is mutatják, hogy hát van itt egészséges verseny... Másfelől a Telekomot megpróbálták megvásárolni, de két dolgot közöltek a fiúkkal:
1. Olyan árat, illetve értéket mondtak be, amit akkor sem fizettek volna ki a srácok, ha nem jött volna a második pont.
2. NEM ELADÓ!
A jelenlegi hatalomnak szála a szemében a Telekom, de tejel. Szálka, mert ha olyan dolog történik mint Franciaországban, a Telekom előfizetők nincsenek kontroll alatt.
De basszus 27% ÁFÁ-t fizet be minden bevétel után!
Persze, ha már az ország olyan szinten lenne, mint valamelyik harmadik világbeli, akkor az lenne a cél, hogy a Telekom ne legyen itt... de akkor nem is kérnék... sőt, lehet még nem is fizetnének érte... (jó mondjuk azért ott már akár katonai erőt is bevethetnek a Tőke védelme érdekében, a tőkések országai
)
Szóval úgy vannak vele, mint én a fagyizóval
Volt a Dédnagymamám telkén egy fagylaltozó bérbe adva. Egy igazi kis genyó volt a '90-es években a tulajdonos házaspár... rúgták ki az alkalmazottak, és hát kikönyörögtek maguknak egy kerthelyiséget is, amiért én szívtam. Szóval gyerekként fogadkoztam, hogy kegyetlenül ki fogom őket vágni, ha hozzám kerülnek.
Aztán 2006-ban be is következett... hát a kerthelyiségből repültek az tény, de a kertből még 13 évig nem raktam ki őket. Addig is fizették a bérleti díjat
-
KROK640
nagyúr
Ha úgy akarsz gamer laptopot venni, hogy ez az állításod igaz legyen, akkor várj legalább úgy 10 évet, hogy közben az asztali gépen semmit sem fejlesztesz.
Egy desktop PC esetében egységnyi pénzért sokkal nagyobb teljesítményt lehet kapni. Elég az elvileg azonos osztályú CPU-kra nézni, fele annyi mag és szál, kb fele annyi órajel. A VGA-k M-es kivitele általában két-három osztállyal gyengébb mint az asztali megfelelőjük.
A legtöbbre az is igaz, ha nem dugod be a konnektorba, akkor hiába van tele az akksi még ennek a kiherélt teljesítménynek is a töredékét fogja hozni. Ez többször tesztelve lett, asztali géppel gyorsultunk le papíron jobb, újabb laptopokat.Egy desktop PC méretében megvalósítható olyan hűtés, ami mellett a gép hosszú távon is tolerálni tudja a nagy teljesítményfelvétellel járó plusz hőterhelést.
Ha meg is kotlik az asztali PC-ben valami, a problémát aránylag egyszerű lokalizálni és orvosolni (pl. alkatrész-cserélgetéssel), míg egy notebook esetében a nagy integráltság miatt könnyen gazdasági totálkárt jelenthet egy-egy hardverhiba a jótállás leteltével.
Találkoztam mostanság sok olyan notival is ahol a ram, proci és az SSD is forrasztva volt, gyakorlatilag semmi nem cserélhető benne.
Ez mind szándékos környezetszennyezés a notigyártók részéről. Ha egy valami tönkremegy benne, akkor kuka az egész.
Hát Peti haverom is így járt, drága ASUS ROG laptop, aztán a VGA elhajította magát, úgyhogy alaplap+proci+VGA + munkadíj; meghallotta mennyi lenne, és máris inkább 300-ért keres asztali gépet. Még ígyis olcsóbban jön majd ki.És akkor még nem mondtam el, hogy a touchpad meg a laptop billentyűzet mennyivel kényelmetlenebb mint egy rendes egér és billentyűzet. Ha ezeket is raksz a laposhoz, akkor az asztalon a helyigényed máris nagyobb mint egy asztali gépnél. Ráadásul ha belegondolsz, hiába használod konnektorba dugva, az akksit kifizeted, hiába használsz külső monitort (ami érthető, ki akar ma 15"-on létezni? Ma már 22" alá nem adnám, 15"-on 2003-ban voltam), ami a laptopon van, szintén kifizeted.
Megvan a laptopnak is a létjogosultsága, mert előnye, hogy hordozható, de ezért nagyon nagy árat fizet az egyszeri user, és ha napi-heti rendszerességgel nincs hordozva, akkor szerintem (mai divatos kifejezéssel élve) lábonlövés egy laptopot használni asztali helyett. írom mindez túgy, hogy évekig volt asztali gépem és laptopom egyszerre, kétszer is laptop only voltam kényszerből, egyszer 2 hétre, egyszer fél évre, de mindkét esetben alig vártam az asztali PC-re való visszatérést (pedig az egyik esetben volt külső monitor és billentyűzet meg egér is).
De nem egyedül vagyok ezzel így, a fórumon több notisól/laptopostól olvastam már, hogy alig várja/várta a visszatérést az asztalira.A haverjaid példája pedig kiugró, hiszen ebből az árból, ha csak nem a legnagyobb VGA válság közepén (2020-2021) vettek komplett gépet, akkor ennyi pénzből konkrétan olyan teljesítményű asztali gépet vettek, amit laptopban semennyiért sem kapsz meg.
Az olcsó gamer notikkal pedig az a baj, hogy a minőségük erősen rámegy, az "olcsóság"ra. Gondold el miért lehet olyan olcsó (nem túl fair egy olcsó gamer notit egy felső kategóriás asztalihoz hasonlítani árban) a gamer noti? A silány zsanérok, a kiherélt teljesítmény, a forrasztott alkatrészeken fizeted meg ezt az "olcsóságot".
Mindenesetre érdekes volt beletekinteni a gondolatokba, hogy az átlag, hardver világhoz kevésbé értő fejében mi megy le, amikor asztali gép helyett laptopon gondolkodik, szóval köszönöm
-
molnarpeter
nagyúr
Nálunk csak koaxon van apró helyi szolgáltató (amit felvásárolt a Digi), futottak még kategória, de Telekomnál volt spec kedvezmény mikor élesítés után körbejártak személyesen is az értékesítők. Az is igaz, hogy alkudoztunk pár kört. Első ajánlat 12520-1440 kedvezmény volt, aztán bementünk 8 alá, még az inflációs emelés előtt.
-
Pár gondolat:
1. Márciusban már tudták, de üzleti titok, így a Helpdesk nem adott ki információkat Makossnak.
2. A sztoriban nyer a: falu lakossága, a kivitelező, a Telekom, de veszít az mikrohullámú ISP.
3. A DIGI/Vodafone/One már nem valószínű, hogy ezek után megjelenjen. Egyrészt nem tudnak már előzni, másrészt eddig sem harcoltak a faluért.
4.Konkurenciája nem lesz a Telekomnak, és most komoly összeget invesztált be. Vajon mennyi lesz a havidíj, ilyen körülmények között? -
draco31
veterán
Olyan oldal van, ahol azt lehet megnézni, kértek-e engedélyt már?
-
Ic3man
tag
https://community.fs.com/blog/introduction-to-fiber-optic-splice-closure.html
(ha nem optika, akkor is ugyanaz a funkciója) -
válasz
molnarpeter
üzenetére
-
válasz
KROK640
üzenetére
Ez volt a lényeg, a cél... csak elsőnek saját, nulláról felépített ISP-ben gondolkoztak, meg negyedik mobilszolgáltatóban, mert még jobban féltek az EU-ban és még sokkal több szolgáltató volt a piacon. Aztán a nagyobbak lenyelték a kisebbeket, közben időben is közelebb kerültek azok az események, amik kapcsán eldöntötték, hogy az EU-tól távolodnak, így már belefér ... pénzt már nem kapnak így sem, szóval ezzel kvázi szabad kezük lett. Egyre kevesebb ISP volt, így egyszerűbb volt felvásárolni valamelyik nagyot, elsőnek volt a DIGI, majd a Vodafone a kettő közül méretesebb.
Az eredeti elképzelés sokkal rögösebb volt, meg nem is értettek hozzá, így belebuktak.
Rájöttek, hogy sokba kerül, de nincs más út, viszont a kellő mennyiségű pénz a problémáik jelentős részét egyszerűen megoldja, mint például: terjeszkedés, kiépítés, előfizetők szerzése, és a konkurencia jelentős részétől való megszabadulás. Lényegében vásároltak egy jó nagy csomagot. Annyi hátrány van csak, hogy össze kell a két vállalat előfizetőit fésülni, és ott, ahol párhuzamosan szolgáltat a DIGI és a Vodafone, csak az egyiket meghagyni, azt amelyik jobb, korszerűbb. Nem azért, mert ez az EFI érdeke is, hanem azért, mert pl az FTTH fenntartása lényegesen olcsóbb is mint a koaxé. -
Ic3man
tag
Igen, kb best buy volt. Abból én minimális pénzért átültem 9900K-ba, jelenleg is az van. Mivel gyakorlatilag 0 amit játszok, valószínűleg ez az utolsó asztali gépem.
Most raktam össze 2 gépet haveroknak... hát... egyik majdnem 1.5M, a másik 1M lett... őőő nem... nem azért mert nem tellik rá, de csak azért, hogy legyen és nem is használom ki...
Vannak itt hardverapron megbízható hirdetők, akik igen erős gamer notikat árulnak 30-40-50%-al olcsóbban, majd egy olyan, ha esetleg mégis játszanék 1-2 kört, akkor legyen.
-
makoss
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Én inkább portok, adatátvitel, tekintetében néztem, meg akárhogy nézzük azért csak 11. generációs
Meg ezek a jelenlegi gépemben sehol nincsenek:
2.5G LAN előkészítve nagyobb sávszélességhez
WiFi 6 AX
PCIe Gen 4 x4 M.2 SSD foglalat
Thunderbolt 3 / USB Type-C
Thunderbolt 4
oké kissebb, a jelenlegi gépem erőgép főleg a 1070-el, de ahogy utánaolvastam a gigabites nethez sem árt a hardver kraft!
... hogy maradjunk a topik témájához is
Év elején sikerült beszerezzek egy Samsung 1Terrás X5-öt is a Thunderbolt 4 miatt, de veszett nehéz volt beszerezni mivel alig volt és ezt is csak sérült csomagolással tudtam.
Még nem tudom mi lesz a régi cuccokkal mert ahogy estek elég dúrván az új hardverek árai, úgy estek a régieké is.
Még várom rá a beárazást, de nem valószinü, hogy megtartom, már van egy másodlagos gépem: NUC#6262 Ic3man Annó nagy sláger volt a 8700, most meg inkább a i5 13600K csak annyi, hogy nagyon forrósodik, de nem szeretném húzni, mint ahogy a 8700-et sem meg az elődeit
#6263 Pittu1986 jééé van isten!
Oké nem akarok köcsög lenni, de ez is még csak szöveg, meg még mindig a levegőben lóg annak a lehetősége, - ahogy itt is mondta valaki - hogy megálltak a házától 100-150 méterre
Annyi, hogy én a központban lakom, rálátok a polgármester irodájára
#6264 GoodSpeed Azért nem fog megcsúszni a borotva a kezemben ijedtemben!
#6266 Lajosnagy17 Berugtam mi?
e rendes vagy!
Nyugi apa! Nem iszom
drog és alkohol mentes életet élek! Még kávét sem iszok
-
-
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
-
-
Pittu1986
tag
https://nmhh.hu/cikk/240565/Ertesites_epitesi_engedelyezesi_eljaras_megindulasarol__CM82692023_Tiszapalkonya_GPON_optikailefedo_halozat

-
Ic3man
tag
Nyilván az i7 8700K lealázza az i3 1115G4-t, de nem is azonos a felhasználási cél. Lehet modernebb (11. gen vs. 8. gen) de attól még jóval lassabb!
Pont egy ilyen procis (8700K) gép van nálam tesztelésre, csak RTX2080Ti-al (korában nekem is ilyen volt). Nyilván nem egy csúcs darab, de hétvégi gamereknak bőven elég. -
KROK640
nagyúr
Hát akárhogy nézem a mostani géped jelentősen jobb mint a NUC. Ezekkel mobil CPU-kkal az a baj, hogy teljesen mindegy a neve mit sugall, mindig sokkal gyengébb mint várnád. Itt is 2C4T 6MB VS 6C12T 12MB (és az utüóbbinál a sokkal magasabb órajelről még nem is beszéltünk)
Jó kis gépet tervezel, amellett az a GTX1070 nagyon nagyot fog lépni játékokban. No meg a 32GB RAM is abszolút valid ma már.
A mostanit eladod vagy megy tartaléknak?
-
válasz
KROK640
üzenetére
Ahol eddig a Vodafone NEM fejlesztette fel az ED 3.0-t, és van DIGI FTTH, ott nem is fogja már a felirányt felfejleszteni, mert sokba kerülne, és egyébként sem lenne logikus, 2025.01.01-től lesz elvileg egységes ONE:
Index - Gazdaság - Jászai Gellért: Magyar műhold lesz, ez nemzetbiztonsági kérdés
"
A Vodafone és a DIGI is tekintélyes szereplő a lakossági távközlési szolgáltatások területén. A tulajdonosi háttér azonos, mégsem ugyanaz a szolgáltatások minősége, eltérő az árpolitika és a működés. Várható, hogy a közeljövőben egységesíti a szolgáltatásait a két vállalat, és ugyanazt a szolgáltatást és minőséget kapjuk majd mindkét cégnél?
Egyértelműen igen. Ennek első lépéseként a DIGI-ben és a Vodafone-ban lévő lakossági üzletágainkat már ma is egy személy irányítja, kihasználva az ebben rejlő szinergiákat. Sőt az imént említett integrációs stratégiának részeként lakossági szolgáltatásainkat egy cégbe szervezzük majd várhatóan 2025. január 1-jétől. "WiFi sebesség az LG 43UH6207 4K UHD TV és az ASUS RT-AX86S AX5700 router között (DIGINET1000) FTTH
Megnéztem már TV-n is a sebességet
-
frici69
tag
Ne haragudjatok légyszi nem tennétek off-ba a nem idevalókat? Talán akik az "Internet fejlesztés országosan" témával kapcsolatban olvasnának azoknak átláthatóbb lenne a topic!
-
makoss
veterán
Azért lett a NUC 11 eme változata , mert ezekhez passzív házat is gyártottak.
Drága, de megnyugtató tudat, hogy van
Akasa Plato TN -
makoss
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Ez van:
i7 8700K
Procihűtő: Thermalright HR-02 Macho Rev.A (BW)
Asrock Z370 Taichi
G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16
Samsung 850 EVO SSD 250GB
3 darab Alpenföhn Wing-Boost 2 Royal Blue Plus 2 140ezt tervezem:
i5 13600K
ASUS Prime Z790-P WIFI
be quiet! Dark Rock 4 (BK021)
Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RSK2-32
3db be quiet! Silent Wings 4 PWM 140mm (BL096) házhűtőnek (de lehet csak 2db lesz)
Samsung 990 PRO 1TB M.2 SSD NVMeNUC 11:
Intel NUC 11 Pro Kit - NUC11TNHI3 (tápkábel nélkül) Intel NUC készlet 11. generációs Intel Core processzorral (Tiger Canyon)
Intel Core i3-1115G4 processzor
2 mag 4 szál
4.1 GHz Max. turbo órajel
6MB Intel Smart Cache10 nm gyártástechnológia
15 W TDP
Max. 64 GB DDR4-3200 memória
2 db SO-DIMM memória foglalat
Integrált Intel UHD grafikus vezérlő
2 HDMI kimenet, 2 DisplayPort kimenet USB-C-n
1 PCIe Gen 4 x4 M.2 SSD foglalat
2 Előlapi USB 3.22 Hátlapi USB 4 Type-C, 1 USB 3.2, 1 USB 2.0
Intel WiFi 6 AX201 + Bluetooth
Intel 2.5G LAN
1 SATA3 csatlakozó 2.5" meghajtókhoz
Thunderbolt 3 / USB Type-C
Thunderbolt 4
Beleszerelve:
Samsung 980 PRO 1TB M.2
Kingston FURY Impact 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz KF432S20IBK2/16
[link] -
makoss
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Mostanában nem ezzel fogok foglalkozni, az augusztusi gépfejlesztésre koncentrálok, hogy ne csak a NUC 11 legyen fejlett, mert az most szinte minden tekintetben jóval modernebb mint az asztali gépem, leszámítva azt, hogy az asztaliban egy GTX 1070 figyel, a NUC meg integrált
Úgyhogy Proci, procihűtő, memória, alaplap, SSD, rendszerhűtő csere.... ha nem változik
-
törölt tag
Mindeközben mi valószínűleg spórolhatunk össze Starlinkre, pedig nem farmon élünk, csak éppen 3 utcás gyártelepülésen 10k lakos kisváros mellett
. 2006 -óta annyira tellett a szolgáltatónak, hogy 5mbit helyett enged 15-öt. Gyakorlatilag egy Steam libet nem tudok vele lefrissíteni 1 hét alatt..
-
-
GURUlok
újonc
válasz
KROK640
üzenetére
Szép elmélet, csakhogy ezek a fejlesztések még az ELŐZŐ (2020-ig tartó) uniós költségvetési ciklus terhére lettek kiírva. Most egyesével nem szedtem össze, de a pénz jó részét már ki is fizették.
Emlékezzünk: az egész program 2014-ben lett bejelentve, papíron 2015-ben indult el, hogy 2018-ra kész lesz.
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
A jó öreg FO2 Ultimate.
Anno mikor a sima megjelent, akkor az akkori gépem aligvitte (1465@2200MHZ, 640MB RAM, GeF3 Ti500 128MB), bizony diavetítés volt. És ez nem a HD volt. Majd a 7300GTvel játszható lett a felhúzott CPU mellett ami addigra 1466@2669MHZ lett.
Az Ultimate verzió a Phenom 9500 + Radeon HD3870X2-n sem volt annyira jó (de, de nem )
Tavalyelőtt (2021) egy I5 10400F + 16GB RAM + GTX950 2GB mellett mutatta meg FHDben ultran, hogy milyen jó kis játék
Akkoriban mikor az első gépem volt épp 1Mbit-ről 2Mbitre emelt a Tcom.
A második esetben 8Mbitről 16-ra ami katasztrófa volt...
-
-
-
makoss
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Volt eszemben mert azért csak 3x jobb ami most lenne

Csak várnám már az optikát mint a hajótörött lakatlan szigeten a mentőhajót!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
... mindenféleképp jobb lenne a gyorsabb net, mert a haver is ugyanarra a torrentoldalra jár mint én, és neki 500-as vodafonos kábeles netével, nyitott porttal úgy szed mint mindenki az nCore-ról, vagy bármelyik ingyenes oldalról
Úgyhogy itt nem csak a sebesség dominálna!
-
-
makoss
veterán
Azért érdekes megnézni, hogy akkoriban a 1,5Mbites net képviselte a maximumot (makoss meg panaszkodik
)
Majd néha azért nézd meg milyen évszámot írunk!
-
makoss
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Érdekes, hogy most rákerestem a yetteles otthon netre, ami korábban 150 megás volt az 50

Hallod, miért van nekem évről évre olyan érzésem, mintha valaki bojkottálná ezt a rakás sz@r hülye netet a területünkön? Ha valami 150, 250, 500, vagy 1000, az visszaáll 50-re???
Nem vágom
Mint ha 50 lenne a plafon, ""és ne fentebb!""
Az Északnettől gyorsabb nincs erre fele:
még a vodka mobilnet XXL is sz@rabb:
mi jön majd? betárcsázós internet???
-
válasz
KROK640
üzenetére
Igen az IE7-tel jött több fülezés egy ablakon belül, a védett mód, és az IE7 a Vistával érkezett 2007-ben. Aztán megkapta az XP is csak védett mód nélkül. Az IE 8.0-ban már színes fülek is voltak.
Én meg ezzel játszottam:
ORIGO Szoftverbázis (szoftverbazis.hu)
Nem igazán frissítik Firefox 71, Chrome 83
Bár Opera 98
"Azért érdekes megnézni, hogy akkoriban a 1,5Mbites net képviselte a maximumot (makoss meg panaszkodik
) és amúgy az enym 1Mbites volt. 2004 dec 28-án kötötték be, és 1 nap múlva az 512-est duplázták 1Mbitesre
(2006 májusban meg aztán 2Mbitesre)"
Akkoriban még sokan voltak betárcsázós 33,6 kbps és 56 kbps-os Interneten is, vagy GPRS-en. Ahhoz viszonyítva pláne szupersztráda volt."plusz ugyanaz nap még egy lányt is, aki utána szintén meghatározó volt egy ideig )
(Ha belegondolok aki aznap született mint ez a kép, az mér felnőttnek számít)"
Igen, már lehetne egy felnőtt gyermeketek. Az ilyenbe belegondolni egybőlé behozza a képbe az öregedést is. -
KROK640
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
Igen, ahogy mondod. Én is emlékszem rá, de én sem láttam már rég, szerintem meg sincs már talán.
Azért érdekes megnézni, hogy akkoriban a 1,5Mbites net képviselte a maximumot (makoss meg panaszkodik
) és amúgy az enym 1Mbites volt. 2004 dec 28-án kötötték be, és 1 nap múlva az 512-est duplázták 1Mbitesre
(2006 májusban meg aztán 2Mbitesre)Igen, ez még a régi fül nélküli (7.0 előtti, asszem 6.1-es) IE, és ahogy láttad is, a tálcán sorakoztak a "fülek". De ott van még az MSN is, aminek a korszaka számomra pont ekkoriban kezdődött el, amikor a kép készült.
(Alig két hetet kellett várjak arra a napra mikor megismerem a Flat Out 1-t, plusz ugyanaz nap még egy lányt is, aki utána szintén meghatározó volt egy ideig )
(Ha belegondolok aki aznap született mint ez a kép, az mér felnőttnek számít) -
-
KROK640
nagyúr
Hozzám már 2005 januárjában bekötötték a végtelen sebességű netet
(ma találtam a régi cuccaim között) pedig akkor papíron csak 1Mbites ADSL-em volt :
-
makoss
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
FTTH vagy sem, nem akarok telhetetlen lenni, ha nem lesz 1000 vagy 2000-res netem de legalább 500 megás netem lenne persze nyitott porttal, még az is jó volna a jelenlegi cammogásnál!
De addig míg tervezési fázisban van - amit persze nem hiszek - addig nem látok erre de másra sem esélyt, így addig nekem lesz, és marad igazam, meg az a szó, hogy diszkrimináció!
21. században egyszerűen lehetetlen, hogy egy ilyen beruházás ennyi ideig tartson!
Dubaiban egy városrészt felépítenek ennyi idő alatt míg a kedves T az optikai kábeleit méricskézi, simogatja, vakargatja
Én bekötöm hamarabb palkonyára a netet pedig nem értek hozzá!
-
válasz
KROK640
üzenetére
A Coop helyén lenne a munkásszáló
Sok, letargiás munkással
Viszont legalább egy ember boldog lenne a környezeti terhelés és a falu látképének megváltozása ellenére is, mert ő ezerrel tölthetne le és fel Tiszapalkonya szívében, és az áramszámlája is végre azt az értéket mutatná, ami szerinte reális, hiszen lényegesen gyorsabban jönnének le, és másznának fel a bitek egységnyi idő alatt mint most 
"Sajnos erre jókora esélyt látok én is. A jelenlegi fontossági sorrend : akkugyárak, Belgrádi vasút, stadionok, lombkoronasétányok, 30 centis kilátók és szellemhotelek .... majd valahol a végén az optikai net, kb a kórházak és az iskolák között.
Vicc, hogy már a látszatra sem adnak, Belarusz lesz ebből az országból
"
Tudatosan választották ezt az utat... a Kipcsak vezér tavaly nagyon szét volt csapva ilyenkor. Akkor dőlhetett el, hogy a beérkező forrásokat mindenképpen megpróbálják beszedni, rekord inflációval (oké, az 1945-öst azért nem sikerült szerencsére meg sem kötelíteni még), megtakarítások megadóztatásával stb... ha benyeli a nép nekik oké, ha nem akkor meg lehet engedni. Benyelte.Internetnél úgy gondolkodnak szerintem, hogy nem az a lényeg, hogy FTTH legyen, vagy ED3.0, hanem csak az, hogy az övéké legyen a legnagyobb infrastuktúra. Az olyan kis falvakban, ahol csak ADSL van vagy még rosszabb esetben mikrohullámúinternet neki az a lényeg, hogy eljusson oda is az üzenete. Mindig TV-vel megoldva, Rádió kipipálva, az Internet meg megint olyan , hogy 888 bejön, csak lassabban. Így nem érdekli őket ilyen szempontból, hogy ott fejlesszenek, főleg pénzszükében. Ami megmaradt pénz fejlesztésre, azt a városokba koncentrálják. Speciel nekem most nem lenne Hajdúszoboszlón egyáltalán optikám, ha a DIGI nem hozza be, mert a Telekom beintett. Lóghatnék ED3.0-n ahol 22 Mbps-mal vándorolna a content fel Youtube-ra. És még így is szerencsés vagyok, mert van FTTH-m.
A kérdés számomra az, hogy a megemelt havidíjakból jut e majd fejlesztésre, mert most azt látjuk, hogy felfüggesztettek rengeteg helyen kivitelezési munkálatokat, de a havidíjak drasztikus emelése csak pár hónapos téma. Idő kell, ameddig gyűlik, mint a közös költség.
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
"Már azt kommikálta Nagy, hogy fejlődőből fejlett ország lettünk és a fejlett országok azok nettó befizetők
Már nem számolnak ezeknek a pénzeknek a beérkezésével ... Viszont ebből az is következik, hogy ahol emiatt áll az internetes infrastuktúra kiépítése, ott bizony jó sok évig úgy is marad
"
Sajnos erre jókora esélyt látok én is. A jelenlegi fontossági sorrend : akkugyárak, Belgrádi vasút, stadionok, lombkoronasétányok, 30 centis kilátók és szellemhotelek .... majd valahol a végén az optikai net, kb a kórházak és az iskolák között.
Vicc, hogy már a látszatra sem adnak, Belarusz lesz ebből az országból
Tiszapalkonya határába ? A Hősök tér-en lévő Coop-al szembeni iskola helyére!
Legalább nem kéne messze járjon dolgozni 
Igaz gyanítom inkább csak csatornarendszer és elterelt Tisza járna vele ... (ott legalább lenne hozzá folyó, nem úgy mint Debrecenben) -
válasz
KROK640
üzenetére
"Ki szerintem sem zárják őket. Csak max nem jön támogatás (és netto befizetők leszünk, ahogy a mi bölcs vezérünk mondta ) és nem lesz szavazati jog semmiben. Keleten az értékünk már ekkor jelentősen csökkenni fog... Bár amíg van hely akkugyárnak addig még jók vagyunk szemétlerakónak."
Már azt kommikálta Nagy, hogy fejlődőből fejlett ország lettünk és a fejlett országok azok nettó befizetők
Már nem számolnak ezeknek a pénzeknek a beérkezésével ... Viszont ebből az is következik, hogy ahol emiatt áll az internetes infrastuktúra kiépítése, ott bizony jó sok évig úgy is marad 
"Ha az optikai hálózat fejlődne olyan gyorsan mint ahogy az akku gyárak nőnek ki, akkor Makoss most azon problámázhatna, hogy minden héten ír neki a Tcom, meg egy rakás másik szolgáltató, hogy 5Gbitről váltson már 10-re havonta csak egy 1000-essel több, persze az első 3 hónap ingyenes
"Ja, ez hatalmas
De lehet bevállalna Tiszapalkonya határába egy akkugyárat ha azzal járna az is, hogy lesz Telekom optika a faluban 
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Ki szerintem sem zárják őket. Csak max nem jön támogatás (és netto befizetők leszünk, ahogy a mi bölcs vezérünk mondta ) és nem lesz szavazati jog semmiben. Keleten az értékünk már ekkor jelentősen csökkenni fog... Bár amíg van hely akkugyárnak addig még jók vagyunk szemétlerakónak.
Ha az optikai hálózat fejlődne olyan gyorsan mint ahogy az akku gyárak nőnek ki, akkor Makoss most azon problámázhatna, hogy minden héten ír neki a Tcom, meg egy rakás másik szolgáltató, hogy 5Gbitről váltson már 10-re havonta csak egy 1000-essel több, persze az első 3 hónap ingyenes

-
-
-
-
woodworm
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Fénysebességgel száguldanak a jelek határon innen és túl
A fellengzős szavak után sikerült az egyik legdragabb szolgaltatast osszehozni.
-
válasz
woodworm
üzenetére
Ez az önkormányzati optikai hálózat nekem új volt... nem hallottam még ilyenről. Nem egy elterjedt dolog, mert ahol van kétoldalú igény a kiépítésére, ott megcsinálja magáncég... ahol meg nincs ott meg az önkormányzatnak nemhogy erre, de sokszor a legalapvetőbb dolgokra sincs pénze.
Olyanról viszont tudok, hogy kisvárosban az elektromos hálózat az önkormányzat tulajdona, csak nem ő szolgáltat rajta.
-
Ic3man
tag
válasz
KROK640
üzenetére
Más országokban is One néven futtatja a mobilcéget a 4iG.
Érthető lépés, hiszen kivásárolták a Vodafone Global-ból, ez már nem az a cég! (és persze őskáosz a köbön, de ez részletkérdés)
Ha látsz friss plakátokat már most is Vodafone One néven fut a dolog, ahol a Vodafone elég apró betővel van írva. -
Tinuszka
tag
válasz
the.odzsy
üzenetére
Az utcánk végében az arra merőleges utcában ott az Overnet, írtam is vmikor nekik, aztán mikor megadtam az utca és ház számot, már nem is válaszoltak
Nyilván nem fogják csak az én kedvemért 200+ méter távolságról behúzni.. Próbáltam én mindent, a mikrós net antennát meg kitakarják a fák, tavaly hívásomra kijöttek a helyszínre a szakik de pár mérés után korrektül elmondták, hogy nem érdemes bekötnöm. -
KROK640
nagyúr
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Nem jönnek az uniós pénzek, és emiatt (amúgyis a negatív gazdasági környezet miatt) sorra állnak le az állami és magán beruházások is.
Mivel ezek a net optikák nem kiemelt jelentőségű beruházások, ezeket állítják le elsőként. A "szüneteltetés" meg egy remek szó, elvégre mégis felháborító lenne, ha azt írnák, hogy belátható időn belül nem csinálják meg, mert nincs pénz. Szüneteltetnek, csak nem tudni meddig.Az már csak hab a tortán, hogy olyan projectek szünetelnek most (és késnek ki tudja mennyit ezáltal még), amiknek már évekkel ezelőtt kész kellett volna lenniük.
-
Tinuszka
tag
válasz
Tinuszka
üzenetére
Tobábbra is Biharugra és Gyopárosi Káb.tel. Ma jött egy csapat beszerelni elosztódobozt az aknába. Megkérdeztem a szakit, mikor lehet belőle szolgáltatás. Nem tudott konkrét választ adni de "ha sikerül mindenkit bedobozolni és felélesztik a rendszert, valamikor őszre".
-
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Az mondjuk kellemetlen tud lenni, ha beelőzi őket kiépítés közben egy olyan vállalat mint a Telekom. Utána már "kevésbé" lelkesek a kiépítés folytatásánál.
-
Lajosnagy17
senior tag
Sok helyen már meg is csinálta más szolgáltató, főleg a Telekom, ilyenkor már nem éri meg egy újabbat építeni minimális létszámú előfizetőért. Az MVMNET-nek három négy év lemaradása van, támogatások mellett is. A Telekom hülye lett volna, átadni a területeit, inkább, ha nem is gyorsan de beoptikázta ezeket a területeket. Még a versenyképtelen Invitel területeit sem sikerült megcsinálniuk.
Szégyeny, hogy állami/EU támogatás mellett sem sikerült a hálozatot kiépiteniük. -
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Nincs lóvé nem jönnek az uniós pénzek sem.
Kicsit körül kell nézni a hírekben, háttérműsorokban. Egyértelmű; elmérte magát a kormányzat. A nagy fejlesztéseket is sorba fejezik le....
No de no poilitika....
-
Lajosnagy17
senior tag
Értesítés használatbavételi engedélyezési eljárás szüneteléséről – CS/13131-4/2023.: Őriszentpéter, II. ütem FTTH GPON hálózatépítés
Közzétéve: 2023. június 23.Mostanában nagyon sok a szüneteltetés. Szerintem ezeknek a fejlesztéseknek már régóta be kellett volna fejeződni, mert javarészt SZIP támogatással készültek volna.
Főleg elmaradt MVMNET fejlesztések.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4271
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MICROSOFT Surface Book 2,13.5", i5-7200U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Aztán jött az Onecom ami sokkal jobb volt, az Északnet a legstabilabb most, csak 50 Megás ugye

Szóval nem a semmiért voltam csalódott, hogy Hajdúszoboszlón a címemen nem elérhető... ezek nélkül csak egy szolgáltató lenne a sok között... Az Invitel, a UPC és a Vodafone is gyenge volt ehhez viszonyítva.
de nem tudom még mi hogyan lesz pontosan, 2006-tól rádiósnetem van

Oké nem akarok köcsög lenni, de ez is még csak szöveg, meg még mindig a levegőben lóg annak a lehetősége, - ahogy itt is mondta valaki - hogy megálltak a házától 100-150 méterre
e rendes vagy!