- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
headhunter86
senior tag
válasz
Teasüti #7705 üzenetére
Annyira nem ugratásra való, inkább csak ilyen kisebb puklikra, ahhoz ez túl kicsi.
Feltöltöttem a videót amit múltkor nyomultam vele. Csak kár, hogy ilyen kicsi ez a pálya, van mellette egy másik, de az meg nagyon elhanyagolt, benőtte már a fű, ami meg nem kedvez, mert félreviszi a gépet tapadás szempontjából, ha a füvön kenem el a száját.
Szüleimnél hétvégén kipróbáltam rámpán is. -
headhunter86
senior tag
Ti hol szoktatok RC autózni?
Van egy 1:14es buggym és a füvön, murván való fel alá rohangálás kezd uncsi lenni. Itt Székesfehérváron a pumpapályán mentem még vele az volt eddig a legizgibb.
Valamint a tunningolgatásban és szerelésben lelem még nagyon örömöm.
Úgy látom pl. YouTuben, hogy kétféle RC-s van:
1. Hülyülés, törjük zuzzuk a gépet.
2. Csak versenypályán megy vele.
Engem a verseny nem igazán érdekel, mert egyrészt megkötik mivel hogyan mehetsz, másrészt rohadt drágák azok a gépek és fenntartásuk.
Ha tudnék a környéken valami jó pályát ahova csak ki lehetne menni kőrözni, az tök jó lenne. Akár szőnyegen, akár agyagon, bármin csak valami pálya kinézete legyen.
Csak sajnos ahogy tudom nem nagyon vannak ilyen pályák, csak olyanok amik versenykor vannak nyitva.
Pl. a West RC Hungaryt ismerem, ők sok versenyt szerveznek, de ennyire nem akarok belemélyülni.
Nagyon tetszik például az Arrma Typhon 223S, de nem látom értelmét megvenni azért hogy valami füves placcon rohangáljak vele fel alá.
Szívesen várom a véleményeteket a témában, mert érdekel az RC autózás, csak nem tudom hol és hogy kéne űzni. -
headhunter86
senior tag
Milyen olajat használtok a fém részek kenéséhez? Rozsdásodás elkerülése végett kellene és kis kenés a kerék körüli fém részeknél. Mindenféle hajtás dologhoz. Most befújtam kicsit WD-40-el, de nem tudom nem árt a műanyagnak? Mert írtak nekem külföldi fórumon ilyet.
-
headhunter86
senior tag
válasz
Teasüti #7639 üzenetére
Ezt a videót nézd meg 5 perc 12-től, így néz ki a difi, amit aztán összerak utána és teljesen zárt. Ilyesmi olajat keresek és a videón is látszik, hogy ez olaj, én közönséges zsírt nem mernék oda tenni.
Fürdetés után kifújni azért lenne jó, mert nem rozsdál be, meg a bennragadt apró sz*rok is kijönnek. Pl. vannak ilyen mélyen ülő csavarok, amibe simán megül a víz, na ha kifújatod az tuti kiviszi. -
headhunter86
senior tag
válasz
Teasüti #7636 üzenetére
Jaja, úgy lesz! Annyi, hogy azért figyelek, hogy ilyen dzsuvás időbe nem viszem ki. Száraz idővel szerintem jó lesz. Meg tegnap már le is törtem a hátsó szárnyat, de szerencsére az pont adtak hozzá gyárilag tartalékot.
Ilyen minuszokban, mégha az akksit melegen is tartom, a műanyagok jóval keményebbek és előbb törnek, nincs meg az a rugalmasságuk. Nem mellesleg a talaj is fagyott.
Tavasszal azért jobb lesz a helyzet, ha addig túléli a járgány
Tartalék alkatrészeket már néztem Alin, az oké lesz. Most is várom a tunning cuccokat onnan (táv, gyro, jobb szervó, szélesített nyomtáv).
Amúgy még ennél a márkánál maradva még az MJX 10208-at néztem, ha ezt a méretet kinőném.Szerk.:
Difi olaj téma: Oda zsírt? Az nagyon sűrű oda, oda ilyen átlátszó nagyon folyós cuccot raknak. Itt azért eszméletlen nagy fordulaton pörög a cucc. 60-70 km/h-val is tud menni ez a kis dög.Szerk 2.:
Fúvók: Marad a zuhany, meg szüleimhez ha viszem ott van kompresszor, ott majd jól kifujatom néhanapján -
headhunter86
senior tag
válasz
Teasüti #7634 üzenetére
Tegnapi fürdetés után láttam mintha rozsdásodna ez a cucc ami hajtja a kereket, de lehet csak a kosz meg a víz. Nyomtam rá finom olajat, hogy jól csússzon az ilyen helyekre.
Valamint amikor levettem a kereket a menet is barnás volt, szóval nekem gyanús, hogy rozsda. Bár nem tudom, hogy fél nap alatt be tud e rozsdásodni. -
headhunter86
senior tag
Differenciálba keresek szilikon olajat. Úgy olvastam 30k kell hátulra és 80k előlre.
Illetve majd a motor piniont és a mellette lévő fogaskerekekbe zsírt.
Meg majd kell a lengéscsillapítóba is idővel olaj.
Ezeket hol lehet itthon beszerezni? -
headhunter86
senior tag
Ha mást nem veszek egy ilyet
Amúgy én találtam ilyen fujatót amivel pl. PC-ket lehet kifújatni. -
headhunter86
senior tag
válasz
Teasüti #7629 üzenetére
Jóó hát ez kicsit más igénybe vétel. Én terepen küldöm neki és ott szedi össze a koszt és most olyan az idő, hogy kicsit nyirkos is.
Nálam a kompresszor teljesen elég is lenne, csak mivel panelos vagyok ide nem igazán akarok kompresszort... Remélem lassacskán majd családi házba megyünk és akkor nem lesznek ilyen visszatartó erők.
Amúgy nincs valami kompakt kézi kompresszor ilyen apróságok kifujatásához?Közben megvan a kis 3D nyomtatott nagyobb vevőtartó. Ragasztottam a tetejére egy kis kemény szivacsot, ha fejre esik kicsit puhább legyen, ne törje el a kasznit.
-
headhunter86
senior tag
Na megoldódik a vevő dolog is. Rendeltem egy DumboRC DDF-350-et P6FG vevővel, ami gyros.
Csak mivel ez egy 1:14-es autó a gyári vevője eszméletlen kicsi, amit egy dobozba tettek, egy normál méretű vevő nem fér bele. Kivágás helyett találtam 3D nyomtatótt mintát, amit egyik ismerősöm kinyomtat nekem. Hallelúja!
Azt mondjátok meg nekem, hogy mi az a sárga cucc a képen, amitől vízhatlanná tudom tenni az illesztésnél, mert eddig minden menet után mosnom kellett a járgányt.
Vagy mit használjak ami könnyen fellelhető és tömít.Remélhetőleg az én 3D nyomtatott cuccom is ilyen lesz:
-
headhunter86
senior tag
válasz
Teasüti #7619 üzenetére
Gyári vevővel nem fog menni.
A stock távirányítón van egy kapcsoló, aminek három állása van: OFF, 70%, 100%. Tehát két lépcsőben lehet állítani a max powert.
Arra gondoltam, hogy a DDF-350-en meg lehetne e azt oldani, hogy az egyik tekerőre beállítom a végpontot. Tehát ha feltekered 100%-ra akkor a végpont 100%, ha csak 50%-ra akkor 50% a max power, amit te is írsz.
Vagy esetleg az oldalán lévő három állásúra lehetne ilyet tenni, hogy 50,70,100% a három állás értéke? Gondolom akkor ez is megoldható. Igen, egysebességes a gép.A vevő elhelyezését, meg valószínűleg így fogom megoldani. (nem saját kép)
Kivágom az oldalát és kész. -
headhunter86
senior tag
válasz
Teasüti #7615 üzenetére
Mindenképp Balance töltést indítanék, csak mondjuk 95%-ig töltöm balanszolva, így a végén a 300mah-os tökölést skippelem, viszont a cellák feszültsége kb. azonos lesz.
Úgy rémlik nekem, hogy régen is csináltunk ilyeneket, sőt, szerintem vannak olyan töltők ahol ezt be is lehet állítani, hogy mondjuk csak 95%-ig töltse fel. -
headhunter86
senior tag
válasz
Teasüti #7613 üzenetére
Töltő téma: Ha csak 95%-ig töltöm az akksikat és nincs teljesen kibalanszolva? Azzal ártok neki?
Update: 1.5C-vel én meg is lennék 1 óra alatt a két akksira, 100%-ra töltve 20 perces balanszolgatással számolva.Táv téma: Enyémhez egy nagyon alap táv jött, ezt szeretném fejleszteni.
Ami érdekes lehet számomra, hogy lássam hány V-on áll az autó akksija, hogy mennyit mehetek még vele, ne merítsem túl, illetve jelezzen ha elértem a beállított feszültséget.
A finomhangolás, a görbék érdekesek lehetnek számomra is.
A túl sok extra csatornára nincs szükségem, egyedül világításom van.
Gyro-t használnék, de nyilván nem driftre, maximum stabilitás növelése céljából.
Valamint mivel elég erős a gépem még 2S-en is, ha meg aztán 3S-et is kipróbálnám jó lenne, ha egy csatornán példátul be tudnám állítani a max gázt, így pl. ha leveszem 60%-ra, akkor a gázkar teljes útja 0-60%-os power-en menne így kapnék egy szelídebb gépet.
Aztán ha durvulni akarok feltolom 100%-ra aztán mehet a kétkerekezés.
Egy szépséghibája van ennek a dolognak, hogy a gyári vevőm dobozba van és nagyon picike, és a P6DCG vevő nem fér bele, de megoldható doboz nélkül is, csak nem olyan szép és nem lesz vízálló (bár nem tervezek vele vizes terepen menni).
Még a DumboRC X6-on gondolkodtam, jóval szerényebb és nincs kijelző sem rajta. Igaz az csak kb. 18.000 lenne, míg a DDF-350 a kinézett vevővel 32.000 HUF.
Te hol vetted a DDF-350-et? -
headhunter86
senior tag
válasz
Teasüti #7610 üzenetére
Köszi, ennyit nem akartam rászánni. Mivel 2S 3000mah-s akksikat töltök és a tatár se hajt, így ha a két akksit 1 óra alatt feltöli, nekem az már bőven jó.
Ma megjött a kis rosszcsont, még nem viszem ki, mert tiszta víz/hó minden, nincs kedvem összekenni első alkalommal.
Csavarokat átnéztem, meg egy-két helyen menetrögzítőztem.
Rengeteg extra alkatrésszel jött: +szárny, +kerékszett homokra, +felfüggesztés részei, +rögzítő pöckök, +kiskerék hátulra (nem jut eszembe a neve) +kaszni, +kasznirögzítő elem, +4db keményebb rugók, szerszámok, töltő.
Rendeltem hozzá egy kis extendert, amitől 1-1 cm-rel szélesebb lesz, hogy ne bukjon fel kanyarban, mert hajlamos rá.
Illetve agyalok egy ilyen távon, hogy upgradeljem vele a gyro illetve a jobb finomhangolás miatt: DUMBORC DDF-350. Ismeri valaki? Vélemény róla?
Most a jelenlegi gyári távon van 70% és 100%-os kapcsoló, ami a powerre vonatkozik, Gondolom ez azt jelenti, hogy a max kimenő jel 70%, ha arra van állítva. Ezt gondolom majd a DumboRC-n is be tudom állítani, akár egy potival is, hogy mennyi legyen a max kimenő jel, így pl. le tudom venni akár 50%-ra is és akkor a teljes gázúton sokkal finomabban adagolható lesz a járgány és akár gyerek is szórakozhat vele, mert nem áll rögtön kétkerékre. Jól gondolom?(Sok helyen írták, hogy a rögzítőt hajlamos elhagyni, így ezt a megoldást választottam, ez tuti nem esik le, amíg meg nem jön amit rendeltem hozzá).
-
headhunter86
senior tag
válasz
ADAM1337 #7606 üzenetére
Annyi, hogy a T100-ra az van írva, hogy 5A-es, az azt jelenti, hogy 6A helyett, csak 5A-val tudom tölteni. Mondjuk bőven belefér. Csatikat honnét szoktatok venni? Mert úgy látom ez XT60-as és nekem T csati kell majd, így kell egy átalakító, vagy forrasztanom kell. T-t régen nem használtam, helizésnél nem volt divat.
Szerk: 8,4 már a teteje, olyankor már balanszol amúgy se megy maxon a töltés, ha jól rémlik. Mondjuk lényegtelen, nagyjából ekkora teljesítményű töltő elég nekem. -
headhunter86
senior tag
Köszi a tippeket! SkyRC T100 szerintem elég is lenne, ráadásul 20k körül meg is volnék.
Jól számolok, hogy 2 cellás 3000mah-s akksit 2C-vel 6A-ral kell töltenem. Ami azt jelenti, hogy 7,4Vx6A=44,4W, tehát jó vagyok a 2x50W-os töltővel, ha párhuzamosan akarok két akksit tölteni.
Viszont ha egy 3S 2200mah-os akksit akarok tölteni, akkor 11,1Vx4,4A= 48.84W, ami épp elég. (Szóljatok ám ha baromságot írok, mert nagyon régen modelleztem és kikopotak már a dolgok) -
headhunter86
senior tag
Tudok ajánlani valami jó ár/érték arányú töltőt?
Régen így nyomultam, de eladtam és most közel sem kell ennyi kraft.
Most elég lenne, ha 2db 3000mah-os 2S töltőt tudnél párhuzamosan tölteni 2C-vel.
Maximum 3S megy bele a gépbe. Olyan tőltőt keresek, ami egyből 220-ba tudok dugni, ne kelljen hozzá külön táp. -
headhunter86
senior tag
válasz
Teasüti #7595 üzenetére
Na igen, csak 2S-ből 3000mah fér bele, addig 3s-ből csak 2200mah. Nyilván még így is jobban járok a 3S-sel. Viszont a távirányítója csak 70%, 100% kimenő gázt tud. Majd idővel szerintem szerzek be egy jobbat.
Addig nem variálok míg meg nem jön, aztán majd kiderül min kell tunningolni. -
headhunter86
senior tag
Kész vagyok, hogy az összes Youtubernél ez a második dolog amit megnéznek, hogy mennyivel megy. Ez egy offroad truck... na mindegy.
Amúgy 2S-sel durván 50-55 km/h 3S-sel 70 km/h körül.
Én csak a 2S verziót rendeltem, mert inkább menjen el többet (kb. 20 perc) és ne gyilkoljam szét. Feleslegesen sok benne a kraft 3S-sel. -
headhunter86
senior tag
Van itt valakinek MJX Hyper Go gépe?
Most rendeltem egy 1:14-es 14210-es gépet. Anno RC heliztem volt egy 500L-es Trex-em és egy 570-es Goblinom. Azóta eladtam mindent, de most kacsingatok az RC autók felé. A helizés túl drága volt, 3D repültem, és egy apró hiba súlyos összegek voltak, illetve kicsit ráuntam, kiégtem benne, túl nagy pénzek álltak benne.
Volt nagyon komoly töltő kofferem, sajnos eladtam azt is, pedig most jól jönne.
Amúgy ez a kis RTR gép lesz, nagyon sokat olvastam róla, elég jókat írnak, nagyon sok extra cuccal jön: https://www.seriousrc.co.uk/pages/mjx-hyper-go-14210-rc-truck-review
Kapható Alin is, de UK-ban V3-mat árulnak már és jobban bízom benne, nem volt sokkal drágább. Valamint Alin box nélkül jön.
Majd írok tapasztalatokat, a gyenge pontja a steering rod, nagy ugratásoknál az törik, illetve írnak páran minimális gáz delay-ról. Cserébe bitang gyors és strapabíró ahogy néztem. Marhulni ennyiért remélem jó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Nyaralás topik
- Béta iOS-t használók topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Már az Apple AI-igazgatóját is elcsábította a Meta
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Formula-1
- Bestbuy játékok
- Ford topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest